Hvordan aktivere GZIP-komprimering i WordPress

WordPress-tilbud


Hvis du har jobbet med datamaskiner i en virkelig periode, er du sannsynligvis allerede kjent med komprimering. For de som ikke gjør det: komprimering er et super nyttig verktøy for å gruppere en haug filer til en betydelig mindre (og lettere transportabel) fil – som for nettsteder oversetter til betydelig raskere sideinnlastningstid. I denne artikkelen skal jeg se på hvordan gzip-komprimering fungerer og hvordan du kan aktivere det på din egen WordPress-drevne webside.

Hvordan kompresjon fungerer

La oss først se på hva komprimering betyr og hvordan det kan hjelpe før du går videre til hvordan du implementerer det.

I dag bruker nesten alle moderne nettsteder en blanding av HTML, CSS og JavaScript, skrevet av programmerere på en logisk, globalt forstått måte. Resultatet av dette er nesten alltid ganske mye av overhead som ikke tjener annet enn menneskelig lesbarhet. Videre vil de fleste programmerere også bruke forskjellige designmønstre og vanlige elementer, og dermed føre til en god mengde repetisjon.

Komprimeringsalgoritmer som gzip bruker mønstre og repetisjoner som finnes i teksten for å skape en mer effektiv måte å lagre data på. La oss se på et eksempel.

Her er noen HTML-kode for å gjøre teksten i den med fet skrift:

dette er dristig

Den komprimerte versjonen av dette er faktisk ganske lang: eNqzKS4pys9LtyvJyCxWAKKk / JwUG32oIC8XALn8Cuo =. Se imidlertid hva som skjer når vi komprimerer følgende:

dette er dristig
dette er også dristig

Den komprimerte versjonen er eNqzKS4pys9LtyvJyCxWAKKk / JwUG32oIC + XDRZphZL8fCQlACNDF0U =. Selv om originalteksten er mer enn dobbelt så stor, er den komprimerte versjonen faktisk bare 16 tegn mer – hele 32% reduksjon i størrelse, noe som betyr mindre å laste og et raskere nettsted.

Hvordan aktivere gzip-komprimering for WordPress

Det er viktig å forstå at gzip-komprimering ikke er noe WordPress er ansvarlig for. Det er faktisk noe som blir håndtert av serverne selv (snarere enn i WordPress), noe som betyr at for å aktivere det, må du konfigurere ting utenfor WordPress.

Spør verten din

Første ting først: siden aktivering av komprimering krever at du redigerer (eller til og med oppretter) en sensitiv fil som ikke er den enkleste å jobbe med (kjent som en ‘htaccess-fil’), hvis du er i tvil om hva du skal gjøre, Det kan være best å be verten din gjøre det for deg. Hvis du er en topp verten med topp støtte, bør de kunne konfigurere dette for deg (hvis de ikke allerede har gjort det) i løpet av få minutter.

Sette opp ting på egenhånd

En htaccess-fil brukes til å gi en server spesielle instruksjoner, for eksempel viderekoblinger, automatisk forhåndsvise eller legge filer til visse forespørsler, og vel, alle slags andre pene ting – for eksempel å aktivere gzip-komprimering! Den vanskelige biten å sette opp ting selv er å finne – og deretter redigere – denne plagsomme filen.

Først av alt, trenger du en måte å få tilgang til filene på serveren din. Den foretrukne metoden for de fleste vil nesten helt sikkert være via FTP. Fordi htaccess-filen til et nettsted er en “dot-fil” (som betyr at den vanligvis er skjult), er den litt vanskeligere å finne enn de fleste. Verre er det, fordi det er en skjult fil, hvis du laster ned den til datamaskinen på samme måte som en vanlig fil, vil den forbli skjult, noe som gjør det veldig vanskelig å redigere. (Merk: Hvis du bruker en Mac, kan du lese artikkelen vår om hvordan du laster ned, redigerer og laster opp en htaccess-fil på nytt uten å måtte endre noen av datamaskinens innstillinger.)

Viktig: Hvis alt dette høres litt skremmende ut, er det sannsynligvis best å forlate det til du har hatt litt mer erfaring, siden dette ikke egentlig er stedet å gå inn i noen dybde på de nødvendige grunnleggende, for eksempel hvordan du bruker en FTP-klient, hvordan redigere filer på eller av en server, eller hvordan du skal takle dot-filer.

Hvis derimot, du er allerede kjent med slike ting, alt du trenger å gjøre for å aktivere gzip-komprimering er å kopiere og lime inn følgende i nettstedets htaccess-fil:

mod_gzip_on Ja
mod_gzip_dechunk Ja
mod_gzip_item_include-fil. (html? | txt | css | js | php | pl) $
mod_gzip_item_include handler ^ cgi-script $
mod_gzip_item_include mime ^ text /.*
mod_gzip_item_include mime ^ application / x-javascript. *
mod_gzip_item_exclude mime ^ image /.*
mod_gzip_item_exclude rspheader ^ Content-Encoding:. * gzip. *

Og det er det – alt sammen! Det tekstbaserte innholdet ditt, for eksempel HTML, CSS og JavaScript, skal nå overføres i gzip-komprimert form.

Sjekk arbeidet ditt

Det er flere måter å sjekke om filene til et nettsted blir komprimert med gzip eller ikke, med en av de enkleste (og mest interessante) tingene ved å bruke det fantastiske GTMetrix nettstedstestverktøyet – noe vi faktisk har dekket i en tidligere artikkel: Hvordan bruke GTMetrix for å teste hastigheten på et nettsted – effektivt!

Hvis alt fungerer som det skal (og som alltid kan det hende du må tømme hurtigbufferen på nettstedet og / eller vente noen minutter på at ting skal tre i kraft), bør du kunne se følgende i avsnittet “Foss” av nettstedets GTMetrix-resultater:

Å vinne WP gzip-poengsum

Enkel!

Konklusjon

Gzip-komprimering er en av de enkle hastighetsrettelsene du kan legge til (eller har lagt til) til nettstedet ditt – enten det er drevet av WordPress eller på annen måte. Hvis du ikke aktiverer det, kan du gå glipp av et betydelig hastighetsøkning.

Endelig merknad: Hvis du er interessert i å lære mer om nettstedets htaccess-fil, vil jeg anbefale å ta en titt på den utmerkede htaccess-guiden fra Tuts +, som inneholder massevis av mer informasjon og en rekke gode ting du kanskje kan bruke til nettstedets fordel.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me