WP Rocket Review – Hvor mye kan det fremskynde WordPress?

WordPress-tilbud


Hvis du vil øke hastigheten på WordPress-nettstedet ditt, er å installere en cache-plugin en av de beste måtene å forbedre lastetidene på. Å trimme selv noen få millisekunder av lastetidene dine kan ha en positiv innvirkning på konverteringsfrekvenser og rangeringer av søkemotorer.

Hvis du har tenkt på å få fart på WordPress-nettstedet ditt med en hurtigbuffer-plugin, er WP Rocket ett navn du sannsynligvis vil ha kommet over. Det er en plugin som angivelig gir gode resultater med veldig liten innsats. Men er det riktig hurtigbufring-plugin for nettstedet ditt?

Det er spørsmålet vi hjelper deg å svare på i denne vurderingen. Ved å undersøke funksjonene, utforske brukeropplevelsen og dele resultatene av å installere denne plugin på testnettstedene våre, vil vi gi deg alt du trenger for å ta en informert beslutning om WP Rocket er den beste måten å aktivere hurtigbufring på en WordPress nettsted.

La oss komme i gang…

Hva er WordPress-hurtigbufring?

Hvis du har hørt at WP Rocket kan få fart på WordPress-nettstedet ditt, men du er ikke helt sikker på hvordan, vil denne delen av vurderingen raskt få deg opp. Hvis du allerede er kjent med konseptet med WordPress-hurtigbufring, eller ikke er interessert i hvordan det fungerer, kan du gjerne hoppe til neste seksjon.

Kort sagt, hver gang noen besøker en side på nettstedet ditt, blir det kommunisert masse data frem og tilbake mellom serveren, WordPress-programvaren og WordPress-databasen for dynamisk å generere den nettsiden som brukeren etterspør. Som du sikkert kan forestille deg, bremser dette ting – spesielt hvis du bruker lavprishotell hosting.

For å få fortgang i ting kan cache brukes til å lage en statisk versjon av nettstedet og innholdet. Hver gang noen besøker nettstedet, vises det statiske innholdet i stedet for at det blir generert dynamisk. Ettersom det tar mindre tid å vise den statiske versjonen av innholdet, bør besøkende oppleve raskere lastetid.

Bortsett fra forbedret nettstedhastighet, bør besøkende ikke merke andre forskjeller mellom dynamisk innhold og hurtigbufret statisk innhold. Hvis du gjør endringer på nettstedet ditt, for eksempel å publisere nytt innhold eller redigere designen, vil de beste hurtigbufring-programtilleggene automatisk oppdatere hurtigbufrede filene for å sikre at de statiske versjonene av innholdet er fullt oppdatert.

Hvis du ønsker å vite mer, forklarer vår guide til bufring av nettsteder dette konseptet mer i dybden.

Hvordan aktiverer du hurtigbufring på et WordPress-nettsted?

Når det gjelder bruk av hurtigbufring på WordPress-nettstedet ditt, er de to hovedalternativene å velge en webhotell som tilbyr denne funksjonen som en del av deres hostingplaner eller installere en hurtigbufring-plugin. Avhengig av ditt valg av webhotell, kan det hende at du kan bruke valget av cache-plugin sammen med deres interne cacheteknologi for maksimal nettstedhastighet.

Cache er en populær og velprøvd måte å gjøre WordPress raskere, men er WP Rocket det riktige alternativet for nettstedet ditt? La oss finne ut av det nå …

Om WP Rocket

WP Rocket er en plugin som muliggjør hurtigbufring på WordPress nettsteder med mål om å forbedre lastetidene deres. I tillegg til hurtigbufring har WP Rocket noen andre funksjoner som kan øke hastigheten på nettsteder, som vi vil utforske i denne anmeldelsen.

WP Rocket Hjemmeside

Mens det er noen gode gratis WordPress-hurtigbufring-plugins der ute, er WP Rocket et betalt alternativ, med priser som starter på $ 49. Når du er ferdig med å lese denne anmeldelsen, vil du imidlertid vite om det er verdt å investere i WP Rocket eller ikke.

Kan WP-rakett virkelig øke hastigheten på WordPress-nettsteder?

Før vi undersøker hva denne pluginen kan gjøre og hvordan den fungerer, hvis alt du er interessert i er om WP Rocket sannsynligvis vil øke hastigheten på nettstedet ditt, basert på vår erfaring, er det korte svaret ja.

Etter å ha installert denne plugin-en på tre nettsteder, økte hastighetene i alt fra 480 millisekunder til 1,18 sekunder, eller en forbedring på 27 til 69 prosent. Du kan se alle detaljer om testene senere i denne gjennomgangen, men for en rask oversikt, her er resultatene fra en av testene våre:

WP-rakett før og etter

Lastetiden til et av nettstedene vi testet WP Rocket på ble forbedret med 1,1 sekunder, eller 69%.

Som nevnt er det gratis cache-plugins tilgjengelig. Men når vi sammenliknet WP Rocket med WP Super Cache og W3 Total Cache – to av de mest populære gratis WordPress cache-plugins – basert på testdataene, leverte WP Rocket de beste resultatene.

Derfor, hvis penger ikke er noe objekt, er sannsynligvis det å kjøpe WP Rocket det riktige valget. For alle andre vil imidlertid denne vurderingen hjelpe deg med å bestemme om det er en god investering å kjøpe denne premium cache-plugin-en, eller om du burde spare pengene dine og se andre steder.

For å hjelpe deg med å ta den avgjørelsen, her er de beste funksjonene i WP Rocket.

De beste egenskapene til WP Rocket

Når det gjelder valg av en cache-plugin for WordPress-nettstedet ditt, vil den avgjørende sannsynligvis være om det reduserer lastetidene på nettstedet ditt eller ikke.

Imidlertid, i tillegg til potensielle forbedringer i nettstedets hastighet, er det også viktig å vite om du faktisk vil være i stand til å konfigurere plugin-enheten riktig for å få de beste resultatene av den.

Så med det i tankene, la oss begynne med å se på brukeropplevelsen til WP Rocket før vi kommer til utforskning av nøkkelfunksjonene.

Brukervennlighet

For å skille seg ut fra mengden, har WP Rocket blitt bygget for å gjøre hurtigbufring så idiotisk som mulig, slik at alle kan begynne å få fart på WordPress-nettstedet deres, uavhengig av deres tekniske evner.

Samtidig har WP Rocket også som mål å appellere til strømbrukerne ved å gi dem tilstrekkelig med alternativer og innstillinger til å muliggjøre hurtigbufring på nettstedet deres på akkurat slik de vil.

En måte WP Rocket forenkler aktivering og administrasjon av hurtigbufring for WordPress nettsteder er gjennom det brukervennlige dashbordet. Så snart plugin-modulen er aktivert, vil den starte hurtigbufring av nettstedet for å forbedre lastetidene.

Hvis du er bekymret for om du har de tekniske ferdighetene til å effektivisere hastigheten på WordPress-nettstedet ditt med hurtigbuffer, forutsatt at du kan installere og aktivere en plugin, vil du kunne begynne å optimalisere nettstedet ditt med WP Rocket.

WP Rocket Dashboard

WP Rocket-plugin-dashbordet er enkelt å navigere og samhandle med.

Hvis og når du er klar til å gå utover å bruke WP Rocket i standardmodus, er det videoguider som dekker alle funksjonene i denne pluginen. Disse guidene viser ikke bare hvordan du bruker disse funksjonene, men skal også gi deg en bedre forståelse av hvordan WP Rocket fungerer og hva denne pluginen kan gjøre.

Disse videoene er tilgjengelige fra WordPress-oversikten, og gjør en god jobb med å forklare hva WP Rocket gjør som standard og hvordan du best konfigurerer plugin-modulen for nettstedet ditt.

Når det gjelder å ta en mer praktisk tilnærming til å optimalisere nettstedet ditt med WP Rocket, er innstillingene og kontrollene på dashbordet pent organisert og ledsaget av klare forklaringer som vises i brukergrensesnittet til plugin-modulen. Derfor, hvis du ønsker å aktivere tilleggsfunksjoner, for eksempel hurtigbufring eller HTML og CSS-filminifisering, kan du enkelt finne ut hvordan du gjør det.

WP Rocket Settings

Alle innstillingene og alternativene er godt organisert, med forklaringer og lenker til relevante støttesider.

Når du utforsker WP Rocket-innstillinger og -alternativer, vil du merke at i tillegg til å være ledsaget av nyttig tekst, er det også koblinger som viser relevant støtteinnhold i popup-assistentpanelet. Takket være dette er det enkelt å finne ut om det er riktig å bruke spesifikke funksjoner eller innstillinger for WP Rocket for nettstedet ditt.

WP rakettassistent

Koblinger i dashbordet gjør det enkelt å finne relevant dokumentasjon for å undersøke innstillingene.

Ettersom premium-støtte er en annen av måtene WP Rocket skiller seg fra de gratis WordPress-hurtigbufring-pluginene, er det bra å se at du kan sende en melding til helpdeskpersonalet fra inne i WordPress-dashbordet, i stedet for å måtte besøke plugin-nettstedet.

Support melding avsender

Du kan raskt sende en melding til supportpersonalet fra innsiden av WordPress-dashbordet.

Hvis du leter etter en plugin som vil begynne å lage nettstedet ditt raskere så snart det er aktivert, samtidig som det gir mye hjelp for å hjelpe deg med å ta en mer proaktiv tilnærming for å få fart på nettstedet ditt, er WP Rocket vanskelig å slå.

CDN-kompatibilitet

Å bruke et innholdsleveringsnettverk (CDN) for å distribuere nettstedfilene dine over hele verden er en annen effektiv måte å få fart på nettstedet ditt. På grunn av dette er det godt å se at WP Rocket er kompatibel med de fleste CDN-leverandører.

Så om du bruker CDN-tjenesten som er inkludert som en del av vertsplanen din, eller du har registrert deg med et CDN uavhengig, bør du kunne integrere den med WP Rocket for å forbedre ytelsen til nettstedet ditt enda mer.

Medieoptimalisering

Siden store bildefiler kan bremse nettstedet ditt, har WP Rocket noen funksjoner som kan hjelpe deg med dette potensielle problemet.

For det første inkluderer plugin-enheten en valgfri LazyLoading-funksjon for å forsinke innlasting og visning av bilder og videoer til brukeren har rullet ned til sin posisjon på siden. Dette er i motsetning til automatisk å laste inn alle mediefilene så snart siden vises i nettleseren.

LazyLoading Settings

LazyLoading forhindrer at bilder og annet innhold lastes inn til besøkende har nådd den delen av siden.

Med WP Rocket har du muligheten til å laste emojiene i innholdet ditt fra den besøkende datamaskinen, i stedet for å laste dem ned fra WordPress.org. WP Rocket-teamet har også laget Imagify, et bildeoptimaliseringsplugin med en gratis plan som kan komprimere nettstedets bilder for å redusere filstørrelser og forbedre lastetidene.

Databaseoptimalisering

Over tid vil WordPress-databasen din vokse, med potensial for å bremse nettstedet ditt. For å bidra til å bekjempe dette har WP Rocket noen databaseoptimaliseringsfunksjoner, inkludert muligheten til å fjerne gamle innleggsutgavene, utkast og søppelinnlegg, samt kommentarer som er blitt slettet eller merket som spam.

Innstillinger for WP Rocket Database Optimization

WP Rocket kan rydde opp og optimalisere databasen din på kommando eller i henhold til en plan.

I tillegg til å optimalisere databasetabellene dine på kommando, kan WP Rocket også planlegges for automatisk å rydde opp i databasen hver dag, ukentlig eller månedlig. Selv om det er dedikerte WordPress-databaseoptimaliseringsverktøy der ute, er det mer praktisk og forhåpentligvis mer effektivt å la WP Rocket ta seg av dette enn å installere en ekstra plugin.

forminskning

Akkurat som WP Rocket kan bidra til å redusere størrelsen på bildefiler, kan den også redusere størrelsen på andre filer, inkludert JavaScript, CSS og HTML-filer.

Gjennom den valgfrie minifiseringsfunksjonen kan WP Rocket fjerne unødvendig hvitrom, kommentarer, linjeskift og ekstra tegn fra koden i filene som utgjør nettstedet ditt.

Når disse filene er redusert i størrelse, bør de konsumere mindre båndbredde og laste raskere når du blir bedt om, og gi deg en annen måte, sammen med hurtigbufring, for å forbedre hastigheten på nettstedet ditt.

Mobil påvisning og hurtigbufring

Når flere og flere internettbrukere får tilgang til nettsteder på smarttelefoner og andre mobile enheter, er det godt å se at WP Rocket kan optimalisere nettstedet ditt for dette segmentet av publikummet ditt.

Gjennom disse innstillingene har du muligheten til å aktivere hurtigbufring for mobile enheter og også lage separate hurtigbufferfiler for mobile enheter for å øke hastigheten på lastetidene for brukere av smarttelefoner og nettbrett.

Netthandel vennlig

Hvis du driver en nettbutikk eller selger noen få varer fra WordPress-nettstedet ditt, bør WP Rocket fungere med det valgte e-handelsprogramtillegget.

Ved automatisk å ekskludere visningskurven og kassesidene på nettstedet ditt fra cachen, sikrer WP Rocket at kundene dine ikke skal oppleve noen problemer når du setter fart på nettstedet ditt.

Tilpasset cache-levetid

Selv om WP Rocket vil tømme hurtigbufferen når nytt innhold blir publisert på nettstedet ditt, eller du endrer nettstedet ditt på annen måte, for å sikre at besøkende alltid opplever den mest oppdaterte versjonen, kan du også tømme hurtigbufferen selv eller angi plugin for å slette hurtigbufferfilene med jevne mellomrom.

Cache Levetid Innstillinger

Du kan angi at hurtigbufferen skal utløpe for å sikre at hurtigbufrede filene alltid er oppdaterte.

Ved å stille inn en cache-levetid på flere minutter, timer eller dager, kan du iverksette tiltak for å sikre at versjonen av nettstedet dine besøkende ser er så fersk som mulig.

Gjennom de andre cacheinnstillingene kan du også aktivere eller deaktivere hurtigbufring for påloggede brukere – noe som kan være nyttig hvis du kjører et medlemsnettsted eller en annen type prosjekt der påloggede brukere ser forskjellig innhold enn det som blir sett av vanlige besøkende.

Ekskluder innhold fra hurtigbufferen

Noen deler av et WordPress-nettsted skal ikke bufres, for eksempel påloggingssiden eller en handlekurv. Mens WP Rocket automatisk vil ekskludere disse URL-ene fra hurtigbufferen, kan du også spesifisere andre URL-er som du ikke vil ha..

Bare skriv inn adressen til innlegg, sider og annet innhold som aldri skal bufres i den aktuelle delen av plugin-dashbordet, og WP Rocket vil gjøre resten. Du kan også bruke vanlige uttrykk for å ekskludere en gruppe sider fra hurtigbufferen på en gang.

URL-bufferinnstillinger

Det er enkelt å ekskludere deler av nettstedet ditt fra WP Rocket-cachen.

Alternativt kan du ekskludere et stykke innhold fra cachen gjennom WP Rocket Options-panelet som pluginen legger til i WordPress-redigeringsskjermen.

Bufferinnstillinger

Du kan enkelt definere om WP Rocket skal cache et innlegg eller en side, eller bruke andre funksjoner på det.

Det er også mulig å ekskludere bestemte nettlesere eller brukeragenter fra å se hurtigbufret innhold med WP Rocket.

Webhotellkompatibilitet

Hvordan WP Rocket fungerer på nettstedet ditt, kan avhenge av hvilken webhotell du bruker. Ettersom mange verter har sitt eget hurtigbufringssystem, kan noen funksjoner i WP Rocket deaktiveres automatisk for å sikre kompatibilitet med måten verten lagrer nettstedet ditt.

Interessant nok er WP Rocket den eneste cache-plugin som tillates av WP Engine, og i testene våre fant vi ut at det var en fordel å bruke WP Rocket med WP Engine. Vi fant også at dette var tilfelle når du bruker WP Rocket med GoDaddy og SiteGround.

Så selv om hostingplanen din inneholder hurtigbufring, kan det fremdeles være noen fordeler ved å bruke WP Rocket, for eksempel å dra nytte av lat lasting, databaseoptimalisering, minifisering og de andre funksjonene i plugin-modulen.

Hvis du vil se hvordan funksjonene i WP Rocket stables opp mot noen av de andre ledende cache-programtilleggene for WordPress, er det en informativ sammenligningstabell på WP Rocket-nettstedet. Husk imidlertid at ettersom denne tabellen er opprettet av WP Rocket-teamet, kan det hende at den ikke forteller hele historien når det gjelder hva de andre programtilleggene kan gjøre..

Resultater av WP-rakettfartstest

For å hjelpe deg med å bestemme om WP Rocket er den beste cache-plugin-en for å få fart på nettstedet ditt, målte vi ytelsen til noen få forskjellige WordPress-nettsteder for å se om lastetidene deres ble bedre etter å ha aktivert denne plugin.

Mens WP Rocket begynner å optimalisere nettsteder så snart plugin-en er aktivert, aktiverte vi også noen få av tilleggsfunksjonene, for eksempel fil- og bildeoptimalisering gjennom det brukervennlige dashbordet – noe alle WordPress-brukere vil være i stand til. Mer avanserte funksjoner, for eksempel CDN-integrasjon og kontroll av Heartbeat API-aktivitet, ble ikke brukt.

Teststed nr. 1

Det første nettstedet WP Rocket ble testet på var en ny installasjon av WordPress. Etter å ha installert WordPress, ble det bestselgende Avada-temaet aktivert på nettstedet og agenturets demo ble importert. Hjemmesiden til nettstedet, som inneholdt videoer, animasjoner og andre elementer, ble overvåket av Pingdom i 24 timer for å etablere sin gjennomsnittlige lastetid, som var 1,78 sekunder.

Når den gjennomsnittlige lastetiden var blitt registrert, ble WP Rocket installert og aktivert på teststedet, og noen av funksjonene ble aktivert gjennom plugin-kontrollpanelet. Hastigheten på hjemmesiden ble overvåket i ytterligere 24 timer i Pingdom for å se hvilken innvirkning WP Rocket hadde på gjennomsnittlig lastetid.

Nettsted 1 før og etter

Lastetiden til det første teststedet forbedret seg med 0,48 sekunder, eller 27 prosent, etter installasjon av WP Rocket.

Gjennomsnittlig lastetid på teststed nr. 1 var 1,3 sekunder etter at WP Rocket og noen av funksjonene var blitt aktivert – en forbedring på 0,48 sekunder, eller 27 prosent.

Teststed nr. 2

For den andre testen ble et lett, lite firma WordPress nettsted med bare noen få innlegg og sider optimalisert og hurtigbufret med WP Rocket. Før du installerte WP Rocket, var den gjennomsnittlige lastetiden for stedet etter 24 timers overvåking med Pingdom 1,65 sekunder.

Nettsted 2 før og etter lastetid

Lastetiden til det andre teststedet forbedret seg med 1,12 sekunder, eller 68 prosent, etter installasjon av WP Rocket.

Etter å ha aktivert WP Rocket og muliggjort noen av funksjonene, var den nye gjennomsnittlige lastetiden 0,53 sekunder – en forbedring på 1,12 sekunder, eller 68 prosent.

Teststed nr. 3

Etter å ha testet et nytt nettsted ved hjelp av et tungt tema og et lett forretningsnettsted, målte den tredje testen ytelsen til en fem år gammel blogg opprettet med WordPress ved bruk av et StudioPress-tema.

Test nettsted 3 før og etter lastetid

Lastetiden til det tredje teststedet forbedret seg med 1,18 sekunder, eller 69 prosent etter installering av WP Rocket.

Etter å ha overvåket stedet i 24 timer, uten WP Rocket installert, var gjennomsnittlig lastetid 1,72 sekunder. Når WP Rocket ble aktivert og noen av funksjonene aktivert, inkludert database- og filoptimalisering, var den nye gjennomsnittlige lastetiden 0,54 sekunder – en forbedring på 1,18 sekunder, eller 69 prosent.

Sammendrag av hastighetstester

Her er en rask oversikt over resultatene fra de tre WordPress-nettstedene WP Rocket ble testet på:

Nettstedet #
Før
Etter
Tidsforbedring
% Forbedring
11,78 s1,3 s480 ms27%
21,65 s526 ms1,12 s68%
31,72 s540 ms1,18 s69%

Som du kan se, forbedret WP Rocket lastetidene for alle tre av teststedene våre med forskjellige mengder.

En del av måten WP Rocket optimaliserer WordPress nettsteder innebærer å redusere filstørrelser, gjennom dens valgfrie funksjoner, for eksempel HTML og CSS-minifisering og bildeoptimalisering. Derfor, i tillegg til å aktivere hurtigbufring på teststedene, ble størrelsene på sidene som ble målt redusert av plugin-pluggen – som det kan sees på skjermdumpene av Pingdom-testresultatene.

Selv om ingen to WordPress-nettsteder er identiske, bør informasjonen ovenfor gi deg et inntrykk av om WP Rocket kan forbedre hastigheten på nettstedet ditt eller ikke..

WP-rakettprising

Som nevnt, WP Rocket er en premium WordPress cache-plugin, og det er tre kjøpsalternativer:

WPRocket-priser

  • Singel: $ 49 for ett års støtte og oppdateringer som dekker bruk på ett nettsted.
  • Pluss: 99 dollar for ett års støtte og oppdateringer som dekker bruk på tre nettsteder.
  • Uendelig: $ 249 for ett års støtte og oppdateringer som dekker bruk på et ubegrenset antall nettsteder.

Som standard vil lisensen din automatisk fornye seg etter ett år, og 30 prosent rabatt blir brukt på prisen. Imidlertid kan du enkelt deaktivere automatisk fornyelse gjennom kontoområdet ditt på WP Rocket-nettstedet om nødvendig.

Ettersom det er en 14-dagers tilbakebetalingspolicy på 100 prosent, kan du kjøpe WP Rocket og se hvilken innvirkning det har på hastigheten på nettstedet ditt uten økonomisk risiko.

Siste tanker

Denne gjennomgangen har avslørt at WP Rocket ikke bare er enkel å bruke, men også kan målbart forbedre hastigheten på WordPress-nettsteder.

Mens det er andre WordPress-hurtigbufring-plugins der ute, inkludert noen gratis alternativer, for de som ønsker en løsning som kan brukes til å få fart på et nettsted uten teknisk kunnskap og veldig liten innsats som kreves, er WP Rocket absolutt verdt å investere i. Bare aktiver WP Rocket på nettstedet ditt, og du bør begynne å se forbedrede lastetider.

I tillegg til plug-and-play-faktoren, kommer WP Rocket også med mye nyttig dokumentasjon, inkludert videoguider, for å hjelpe deg med å forbedre lastetidene på nettstedet ditt ytterligere. Ved å bruke tilleggsbufring og optimaliseringsfunksjonene til plugin-en, kan du få enda bedre resultater fra WP Rocket. Tilgangen til den responsive e-poststøtten er en annen grunn til å vurdere en betalt plugin som WP Rocket over de gratis alternativene.

Uansett hvilken type WordPress-nettsted du administrerer, er det en god sjanse for at WP Rocket vil hjelpe den med å laste raskere. Takket være 14-dagers pengene-tilbake-garanti kan du se hvilken innvirkning denne pluginen har på nettstedet ditt, uten risiko.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me