Mengesan Tema WordPress dengan ‘What WP Theme Is That’

Tawaran WordPress


Pernahkah anda terjumpa laman web yang menakjubkan ketika melayari internet, dan, setelah anda memilih rahang dari meja, berfikir: Tema WordPress apa yang digunakan laman web ini? Atau: Bukankah lebih bagus sekiranya saya dapat menggunakan reka bentuk itu di laman web saya? Nah, sekarang anda boleh – menggunakan WhatWPThemeIsThat (perkhidmatan dalam talian percuma yang lebih dikenali sebagai ‘Tema WordPress Apa Itu?‘).

Sudah tentu, terdapat banyak pasaran tema WordPress yang hebat di luar sana (dan, jika anda tidak pasti di mana hendak bermula, cukup melayari laman web seperti ThemeForest, dan anda pasti akan menemui banyak reka bentuk cantik).

Walau bagaimanapun, tidak ada yang mengasyikkan untuk memasuki reka bentuk yang sempurna untuk laman web yang sudah ada di luar sana – dan jika anda pernah berhadapan dengan reka bentuk laman web yang sangat anda gemari, bagaimana? Malangnya, tidak seperti ketika melayari kedai tema, melainkan jika anda tidak dapat membaca kod di belakang laman web ini, anda langsung tidak mengetahui tema apa yang sedang digunakan …

Ringkasnya: Apa Tema WordPress Itu adalah laman web yang direka untuk melakukan apa yang tertulis di tin – iaitu mengesan tema WordPress yang digunakan oleh mana-mana laman web tertentu.

Tema WordPress Apa Itu

Dalam siaran ini, saya akan mengambil Tema WordPress Apa Itu untuk menunjukkan kepada anda apa yang dilakukannya, bagaimana menggunakannya, dan yang paling penting, adakah ia benar-benar berfungsi (dan jika demikian, seberapa baik?).

Apa Itu ‘Tema WordPress Apa Itu’ dan Apa Yang Boleh Dilakukannya?

Apa Tema WordPress Itu Itu alat pengesanan tema percuma, yang terdapat di WhatWPThemeIsThat.com. Dibangunkan oleh Strategi Pemasaran Ultimate, ini adalah salah satu alat pengesanan tema pertama yang dipasarkan, yang telah dilancarkan pada tahun 2011.

Sudah tentu, pertama dan terpenting, laman web harus menjalankan WordPress agar ada harapan agar anda dapat mengesan temanya – berikut adalah tutorial ringkas mengenai cara menguji sama ada laman web menggunakan WordPress untuk diri anda sendiri.

Sekiranya kriteria pertama ini dipenuhi, Tema WordPress Apa Itu Kemudian dapat menggali kod laman web untuk mencari tanda-tanda kisah tema laman web ini.

Selain tema laman web, alat ini juga dapat memilih plugin yang digunakan oleh laman web. Walau bagaimanapun, ini adalah cadangan yang jauh lebih sukar, dan tidak mungkin setiap pemalam yang digunakan dapat dikesan (lebih lanjut mengenai ini di bawah).

Sejauh ini, begitu baik – anda mungkin sekarang mempunyai idea yang baik tentang apa yang diharapkan dari alat ini. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa batasan untuk kemahiran detektifnya.

Sebagai permulaan, tidak semua laman web WordPress akan menghasilkan hasil. Untuk tujuan keselamatan, beberapa laman web akan menyembunyikan secara aktif bahawa mereka menggunakan WordPress, dan juga tema yang mereka gunakan.

Kedua, laman web WordPress yang dimaksudkan mungkin menggunakan tema khusus, yang dikembangkan dari awal. (Perlu juga diperhatikan bahawa jika tema komersial telah diubahsuai, Tema WordPress Apa Itu Tidak akan memahami fakta ini.)

Melangkah lebih jauh, percubaan alat untuk mengesan pemalam akan terhalang jika pemalam tidak aktif pada halaman tertentu. Sekiranya anda ingin mengetahui nama plugin tertentu, pastikan anda menjumpai URL yang anda pasti gunakan.

Cara Menggunakan Laman web:

Cukup akses WhatWPThemeIsThat.com, kemudian masukkan URL yang ingin anda periksa. Ingat: Beberapa laman web akan menggunakan tema yang berbeza pada URL yang berbeza – sebagai contoh, mereka mungkin mempunyai tema yang terpisah untuk blog mereka. Begitu juga, jika fokus anda pada plugin, pastikan anda memilih URL yang anda tahu fungsi aktif.

Setelah memasukkan URL tekan sahaja Search.

Sekiranya laman web yang anda cari tidak menggunakan WordPress, anda akan melihat mesej ralat seperti ini:

Tema WordPress Apa Itu - Kesalahan

Namun, jika menggunakan WordPress, alat itu akan mengembalikan sebanyak mungkin maklumat. Maklumat ini terbahagi kepada dua bahagian: Tema dan pemalam.

Sejauh Mana Sebenarnya Ia Berfungsi?

Untuk menjawabnya, saya telah menyediakan persekitaran ujian secara khusus, dengan tema Twenty Sixteen percuma yang dipasang.

Saya juga telah memasang lapan pemalam percuma yang dilihat secara aktif di bahagian depan laman web. Plugin yang saya pilih adalah:

 • Borang Hubungan 7
 • WooCommerce
 • MailChimp untuk WordPress
 • Soliloquy Lite
 • Peta Google WP
 • Kotak Pengarang Fancier
 • Jadual Harga Mudah oleh Fatcat Apps
 • Catatan Berkaitan

Dan, untuk menjadikan sesuatu menjadi lebih mencabar, saya juga memasang empat pemalam WordPress di belakang tabir:

 • Yoast SEO
 • Keselamatan iThemes
 • WP Super Cache
 • Lumpuhkan Komen

Dengan begitu, mari kita lihat bagaimana Tema WordPress Apa Itu Berlaku, adakah kita?

Keputusan

Tema WordPress Apa Itu - Hasil

Jadi bagaimana Tema WordPress Apa Itu?

Mula-mula, perlu diperhatikan bahawa ia mendapat tema – Dua Puluh Enam Belas – tepat.

Kedua, ia juga menyapu bersih pada semua lapan plugin hujung depan yang dipasang dan diaktifkan di laman web ini. Ini bermakna bahawa jika anda jatuh cinta dengan elemen reka bentuk tertentu di laman web – katakanlah, borang pilihan – anda boleh mendapatkan Tema WordPress Apa Itu dan anda berpeluang mencari pemalam yang bertanggungjawab untuknya.

Plugin sedikit kurang berkesan untuk plugin ‘tersembunyi’. Alat ini hanya menandakan WP Super Cache dari empat pemalam yang dipasang. Ini memang diharapkan, kerana plugin ini jauh lebih sukar untuk diambil. Oleh itu, walaupun alat ini sangat berguna untuk mengesan solek plugin bahagian depan laman web, ia jelas kurang berkesan untuk membongkar infrastruktur di hujung belakang.

Secara keseluruhan, saya pasti kagum dengan prestasi laman web ini. Saya menjangkakan tema itu betul, tetapi saya fikir ia jauh lebih sukar untuk mengesan pemalam. Dalam ujian ini (semestinya sekali), 100% tepat dengan plugin yang dikesannya.

Sudah tentu, ini tidak bermaksud hasilnya akan setepat setiap masa, dan kami telah menggariskan beberapa batasan alat. Beberapa pemilik laman WordPress mungkin mengaburkan penggunaan WordPress mereka, menggunakan tema tersuai, atau mengambil langkah-langkah keselamatan untuk menutup tema mereka.

Dan, sekali lagi, untuk mengesan pemalam, yang lebih sukar dipanggil. Dari hasil ujian ini, kita dapat menyimpulkan bahawa setiap plugin yang digunakan secara aktif di bahagian depan kemungkinan dapat dikesan. Namun, hanya kerana pemalam tidak dikesan, tidak semestinya tidak digunakan, jadi pastikan untuk mengambil hasilnya dengan sedikit garam.

Pemikiran Akhir

Secara keseluruhan, WhatWPThemeIsTat berkinerja dengan baik (walaupun dengan beberapa batasan). Penggunaannya percuma, tidak lebih dari beberapa saat untuk dijalankan, dan hasilnya agak tepat.

Secara keseluruhan, saya adalah peminat Tema WordPress Apa Itu dan saya pasti akan menggunakannya sekali lagi apabila saya menemui laman web dengan reka bentuk yang mesti dimiliki!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map