Historien (og betydningen) af Alexa Rank

WordPress-tilbud


Alexa er et Amazon-ejet marketingfirma, der tilbyder SEO, analyse og marketingværktøjer og -tjenester.

Deres premium marketing stack-plan vil hjælpe dig med at udføre nøgleordsundersøgelser, tjekke konkurrerende nøgleord, optimere dine websider for SEO, tjekke backlinks, forbedre SEO-ydeevne og mere.

Virksomheden er bedst kendt for deres Alexa Rank-metrisk, der rangerer populariteten af ​​websteder i de foregående tre måneder. Denne beregning var engang den mest populære måde at måle, hvor vigtigt et websted var mod sine konkurrenter.

I dag tildeles metrics såsom domænemyndighed og sideautoritet større vægt. Alexa Rank bør dog ikke afskediges, da det fortsat er et nyttigt værktøj til analyse af konkurrenter.

I denne artikel vil jeg vise dig, hvordan Alexa har udviklet sig i årenes løb, og forklare, hvordan deres populære Alexa Rank-metric bestemmes.

Hvad er Alexa?

Alexa blev grundlagt i april 1996 af Brewster Kahle og Bruce Gilliat.

Oprindeligt tilbød deres websted en værktøjslinje, der gav brugerne forslag til, hvilke websteder de skulle besøge næste sammen med analytiske oplysninger om hvert websted. For eksempel vil det rådgive, hvor mange sider et websted havde, og hvor mange andre websteder der er knyttet til det.

Alexa begyndte senere at arkivere alle internetwebsteder og sider. Dette fortsætter med at blive grundlaget for Internetarkivets populære Wayback Machine-værktøj. Interessant nok grundlagde Brewster Kahle Internet Archive i samme år, som han lancerede Alexa med Bruce Gilliat.

Alexa i 2004

I 1999 erhvervede Amazon Alexa for en rapporteret $ 250 millioner i Amazon-aktie.

Virksomheden fortsatte med at være involveret i søgeforretningen og samarbejdede med Google i 2002 og DMOZ i 2003, og det var først i 2009, at Alexa stoppede med at støtte Alexa Web Search og gav al sin opmærksomhed til analyse.

Uden tvivl er det, som Alexa har været kendt for i de sidste 20 år, webstedsanalyse. I løbet af 2000’erne og begyndelsen af ​​2010’erne henviste webstedsejere ofte til Alexa Rank ved siden af ​​PageRank for at demonstrere vigtigheden af ​​deres websted og vise, hvor det rangeres globalt.

Alexa i 2010

I mange år promoverede Alexa kraftigt tre webstedsværktøjer på sin hjemmeside: Top Sites, Website Analyse og dens Alexa Toolbar.

  • Topsider: Viser en liste over de øverste websteder på internettet, der er rangordnet efter deres Alexa Rank.
  • Webstedsanalyse: Et webstedsanalyseværktøj, der viser et websteds Alexa Rank, forventede trafikniveauer, nøgleord og mere.
  • Alexa Toolbar: Dens populære browserudvidelse.

Ovenstående værktøjer er fortsat tilgængelige på Alexa. Virksomheden ændrede imidlertid sit fokus i maj 2014 og begyndte at fremhæve sine premium analytiske planer snarere end sine gratis webstedsværktøjer.

Du kan stadig se de top 50 websteder online og installere Alexa Toolbar i din browser gratis. På lignende måde fortsætter værktøjet Alexa Website Analyse fortsat Alexa Rank for et websted sammen med nøgleord, estimeret trafikniveau og andre nyttige metrics.

Mens webstedsanalyseværktøjet er gratis at bruge, får du nu kun en forhåndsvisning af et websteds analytiske data. For at få adgang til alle målinger skal du tilmelde dig en månedlig præmieplan.

Find, nå og konverter din målgruppe

Som du kan se, har Alexa været mange forskellige ting i sin levetid.

I 1990’erne var Alexa kendt for at give internetbrugere forslag til, hvilke websteder de skulle besøge. I 2000’erne og begyndelsen af ​​2010’erne var det kendt for sin liste over topwebsteder og dens populære Alexa Rank-metrisk.

I dag har virksomheden positioneret sig som et websitet trafikanalysefirma, der konkurrerer med store SEO-softwaretjenester, såsom Moz, SEMrush og SimilarWeb.

Hvordan måler Alexa rangeringen af ​​websteder?

På sin ‘Hvad er Alexa Rank?’ -Side forklarer Alexa, at den rangerer websteder i rækkefølge af popularitet, hvor en rangering er den højeste (en position, som Google i øjeblikket besidder).

Det ser på et websteds estimerede trafik og besøgende engagement i de sidste tre måneder for at bestemme rangeringen af ​​et websted.

Det udvides med denne forklaring i artiklen ‘Hvordan bestemmes Alexa’s trafikrangeringer?’:

  • Alexa’s Traffic Ranks opdateres dagligt og er baseret på trafikdata leveret af brugere i Alexa’s globale datapanel over en rullerende tre-måneders periode.
  • Et websteds placering er baseret på et kombineret mål af unikke besøgende og sidevisninger.
  • Unikke besøgende bestemmes af antallet af unikke Alexa-brugere, der besøger et sted på en given dag, og sidevisninger er det samlede antal Alexa-bruger-URL-anmodninger om et websted.
  • Flere anmodninger om den samme URL samme dag og af den samme bruger tælles som en enkelt sidevisning.

Metrisk Alexa Rank er tidligere blevet kritiseret for ikke at være pålidelig, da tal var baseret på trafikprøverne leveret af internetbrugere, der installerede Alexa Toolbar i deres browser. Der kan have været noget sandhed i dette i begyndelsen, da prøvestørrelsen var så lille, men i dag kilder Alexa data fra et antal forskellige steder.

Dets globale datapanel indeholder data fra mere end 25.000 forskellige browserudvidelser sammen med data fra tredjepartsnetværk og websteder, der har betalt for en certificeret Alexa Rank. Dette giver dem mulighed for at se browservaner hos millioner af internetbrugere.

Alexa gennemsøger også internettet for at ‘identificere og klassificere webindhold og for at opdage backlinks’. Hvis du ønsker det, kan du forhindre Alexa i at gennemgå dit websted ved at tilføje et lille stykke kode til dit websteds robots.txt-fil.

Det er vigtigt at bemærke, at Alexa kun rangerer domæner og ikke leverer en ranking score for sub-domæner eller undersider. Der er nogle undtagelser fra denne regel. For eksempel kan Alexa identificere websteder på hostingplatforme som WordPress.com og Typepad som unikke enheder.

Én ting Alexa ikke gør godt, er nøjagtigt at rangere websteder med lav trafik. Dette kan føre til situationer, hvor Alexa’s webstedsrangering er meningsløs, hvilket er en af ​​grundene til, at Alexa Rank er faldet ude af fordel hos webstedsejere.

Jo mere trafik et websted modtager, jo mere pålidelige vil Alexa Alexa være.

I artiklen “Hvordan bestemmes Alexa’s trafikrangeringer?” Bemærker Alexa, at:

  • Websteder med lav trafik rangeres ikke nøjagtigt.
  • Det modtager ikke tilstrækkelige data til at gøre placeringer ud over 100.000 statistisk meningsfulde.
  • Websteder, der er klassificeret over 100.000, kan være udsat for store rangeringer med svingninger på grund af data.

Jeg ved førstehånds om Alexa’s rangeringsbegrænsninger, da min personlige blog også har en score over 100.000 og mange websteder i samme niche. Dette gør det vanskeligt for mig at udføre praktiske sammenligninger på websider.

Alexa webstedsanalyse

En af de enkleste måder at kontrollere Alexa Rank på et websted er at installere Alexa Toolbar i din browser.

Når du klikker på Alexa-ikonet i din browser, kan du se webstedets globale Alexa Rank, USA Alexa Rank og antallet af websteder, der linker til det. Der er et link til webstedets søgeanalyse og til den tilsvarende Internet Archive-side.

En kort liste med lignende websteder vises nær bunden. Denne information kommer fra Alexa lignende webstedsværktøj.

Alexa værktøjslinjen

Hvis du hurtigt vil tjekke Alexa Rank for et websted, anbefaler jeg, at du installerer Alexa Toolbar, som vil hjælpe dig med at se rangeringen af ​​ethvert websted, du besøger.

Al information fra værktøjslinjen er hentet fra Alexa Website Analyse værktøjet, og du kan se på trafik og SEO metrics på ethvert websted ved at indtaste URL’en på denne side.

Alexa webstedsanalyse

Når webstedsejere hører Alexa, tænker de på Alexa Rank-metrikken. Med tiden kan Alexa muligvis være mere kendt for sine webstedsrapporter.

Den fulde rapport indeholder en masse nyttige oplysninger om websteder, og du kan bruge denne til at analysere dit eget websted eller få en bedre forståelse af, hvordan konkurrenter genererer trafik.

Webstedsanalyse er opdelt i fire hovedkategorier: Nøgleordsmuligheder, konkurrencedygtig analyse, målgruppeanalyse og trafikstatistik.

Øverst på siden er et oversigtsområde, der viser vigtige oplysninger fra hver kategori. Dette hjælper dig med at se et overblik over et websteds potentielle søgeord, trafikniveauer, mest effektive søgeord, lignende websteder og Alexa Rank.

Oversigt over webstedet

Kategorien Søgeordmuligheder giver dig mulighed for at se, hvilke nøgleord der fører trafik til et websted, og hvor eksisterende søgeord kan optimeres.

De målinger, der vises, er nøgleordshuller, let at rangere nøgleord, købernøgleord og optimeringsmuligheder.

Nøgleordshuller henviser til nøgleord, der driver trafik til konkurrerende websteder, men ikke til det pågældende websted, hvorimod nøgleordede nøgleord vil fremhæve søgeord, som webstedet ikke rangerer efter, men kunne, hvis det ville.

Populære reklamesøgeord vises i det næste felt. Boksen med optimeringsmuligheder viser nøgleord, som webstedet kunne generere mere trafik fra, hvis det var optimeret til dem.

Nøgleordsmuligheder

Konkurrencedygtig analyse viser dig, hvordan et websted sammenligner med dets største konkurrenter.

Det viser de mest trafik kilder for et websted, dets mest henvisende websteder og de bedst fungerende nøgleord for webstedet og dets konkurrenter.

Konkurrencedygtig analyse

Kategorien Målgruppeanalyse giver dig en bedre forståelse af et websteds publikum.

Overvåkning af publikum er en interessant metrik. Den viser en liste over lignende websteder og rangerer dem i henhold til deres overlapningsscore. Alexa beregner overlappingsscore for to websteder ved at se på deres trafik og nøgleord og se, hvor meget de har til fælles. Alexa-rangeringen på hvert websted vises også som reference.

Websteds målgruppeinteresser viser, hvilke kategorier kunder er interesseret i, og viser, hvilken procentdel af besøgende der går til websteder i den kategori.

Målgruppeanalyse

I kategorien Trafikstatistik kan du se Alexa Rank for et websted globalt og for individuelle lande.

Du kan også se et estimat af webstedstrafik, hvilke lande besøgende kommer fra, hvor lang tid besøgende opholder sig på webstedet, hvor trafikken kommer fra og mere.

Trafikstatistik

Den gratis version af Alexa Website Analyse-værktøjet giver et nyttigt snapshot af et websted og hjælper dig med at se, hvor det rangerer globalt og lokalt mod konkurrerende websteder.

For at låse op for alle målinger skal du opgradere til Alexa’s websitet Trafikanalyseplan for $ 79 om måneden. Denne plan certificerer også din egen webstedstrafik med Alexa for at sikre, at målingerne er mere nøjagtige. Hvis du ønsker det, kan du købe certificering separat fra $ 19.99 om måneden.

Den dyrere Alexa Marketing Stack-plan tilbydes fra $ 149 om måneden og inkluderer alle Alexa SEO og marketingværktøjer.

Top 500 websteder af Alexa

Jeg opfordrer dig til at selv prøve værktøjet Alexa Website Analyse for at få en fuld forståelse af, hvad det kan vise dig.

Du kan også bruge Alexa Top Sites-listen til at se metrics for populære websteder.

Fremtiden for Alexa

For ti år siden kontrollerede de fleste webstedsejere deres Alexa Rank regelmæssigt, da det ofte blev brugt af reklamefirmaer til at estimere webstedstrafik og måle vigtigheden af ​​et websted.

I dag er det mere sandsynligt, at annoncører ser på et websteds domænemyndighed og sideautoriteten på nøglesider på deres websted. Annoncører ser også i stigende grad på sociale netværks tilstedeværelse af websteder, og mange beder om bekræftelse af trafikniveauer gennem Google Analytics.

Det er dog vigtigt at huske, at Alexa Rank ikke er andet end en hurtig og nem måde at placere et websted på. For websteder med højere trafik, der har Alexa-score under 100.000, tror jeg Alexa Rank-metrikken kan være en nyttig måde at analysere et websteds placering sammen med målinger som domænemyndighed.

Hvis du virkelig ønsker at få det fulde billede af et websted, skal du kigge på nøgleord, placering af søgemaskiner, trafikkilder og mere. Du kan kontrollere disse målinger i værktøjet Alexa Website Analyse, men du bør også se på alternative SEO-tjenester på markedet, såsom Moz.

Langsigtet, detaljeret analyse er det, hvor Alexa hører hjemme.

Hjemmesideejere som mig selv føler måske en smule nostalgisk ved Alexa Rank, da vi kontrollerede det så ofte i fortiden, men jeg er ikke i tvivl om, at det har taget den rigtige beslutning om at udnytte varemærket for at fokusere på den højere ende af markedet.

Dets analytiske værktøjer står godt imod konkurrencen, og det vil være interessant at se, hvordan det udvider tjenesten i de kommende år.

Afsluttende tanker

I årenes løb har Alexa udvidet sin virksomhed og vokset til at være en af ​​de største webstedsanalyseselskaber i verden.

Jeg tror, ​​Alexa Alexa af et websted kan være en nyttig metrisk, på trods af at andre webstedsmetrics er mere almindelige nu. Det ironiske er, at Alexa’s rangeringssystem nu er mere nøjagtigt, end det nogensinde har været, på grund af at det bruger flere datakilder, end det gjorde før. Hvis flere webstedsejere indså dette, ville de måske give Alexa Rank en ny chance.

Selvfølgelig bør vi alle se på hvilke tjenester Alexa tilbyder i dag. Hvis de bruges korrekt, kan dets tjenester hjælpe webstedsejere og online-virksomheder med at komme foran konkurrencen.

Tanker om Alexa Rank?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me