Naprijed WPMU DEV – Prvi dojmovi

Gdje kupiti WordPress teme


U posljednje dvije godine vidjeli smo kako čitava hrpa WordPress prodajnih tema počinje svu svoju energiju usmjeriti na promociju i razvoj pojedinih vodećih tema – s najočitijim primjerom za to su možda Elegantne teme i njihovo povlačenje i ispuštanje izrada stranica WordPress tema Divi.

Međutim, tradicionalno, umjesto da većinu svoje energije usmjere u razvoj jedne teme, WordPress tvrtke s temama često su stvarali okvire koji se zatim koriste kao nadređene teme za sve njihove druge dizajne. Najbolji je primjer ovog isprobanog pristupa, naravno, okvir Genesisa iz StudioPressa.

U skladu s ovim drugim pristupom, jedno od najvećih imena WordPress-a, WPMU DEV, upravo je lansiralo potpuno novi okvir: nazvan „Upfront“.

U osnovi roditeljska tema / okvir za sve nove modele WPMU DEV-a (primjeri kojih uključuju Fixer, Scribe i Spirit, Upfront omogućuje vam prilagođavanje web stranica koristeći novo razvijeno sučelje za povlačenje i ispuštanje.

Pogledajmo što Upfront može ponuditi.

Unaprijed za okret:

Ispitivao sam unaprijed pomoću WPMU DEV-ove teme Spirit. Nakon što sam instalirao temu, kliknuo sam vezu Prilagodi u izborniku Izgled da bi me odveo u Upfront vizualni uređivač. Prvotno sam bio iznenađen što Upfront zamjenjuje zadani WordPress prilagodnik, ali cijenim da je WordPress prilagoditelj malo suvišan ako je Upfront aktiviran.

Upfront vizualni urednik je vrlo jednostavan za korištenje. Na lijevoj strani stranice vidjet ćete mogućnosti dodavanja novog posta, nove stranice, komentara i medija.

Ispod ćete primijetiti šesnaest elemenata sadržaja. Oni se mogu povući i prebaciti u dizajn vaše web stranice, koji je prikazan s desne strane sučelja Upfront. Ispod tog područja naći ćete postavke tema za tipografiju i boje.

Unaprijed sučelje

Na dnu lijevog stupca nalaze se neki korisni gumbi za poništavanje i ponavljanje i mogućnost prikaza mrežnih linija preko vašeg dizajna.

Postoji i opcija koja vam omogućuje da vidite kako vaša web stranica izgleda na mobilnim uređajima. Omogućuje vam pregledavanje vaše web stranice u četiri rezolucije: mobilni (315 piksela), tablet (570 piksela), veliki tablet (810 piksela) i zadani (1080 piksela). Ovo je dobrodošao dodatak unaprijed jer WordPress korisnici obično trebaju koristiti uslugu kao što je BrowserStack da bi provjerili kako web stranica izgleda na različitim uređajima.

Predlošci stranica također se mogu mijenjati pomoću gumba izgleda koji je prikazan pri vrhu izbornika Prednja stranica.

Predivno sučelje

Jedan od glavnih ciljeva stvaranja stranica je jednostavno postupak stvaranja i oblikovanja stranica i sadržaja. U tom pogledu, čini se da je Upfront postigao ravnotežu upravo onako kako treba.

Uspostavljena rješenja za izradu stranica poput Visual Composer nude više od četrdeset pet elemenata sadržaja. Suprotno tome, Upfront ima samo šesnaest, međutim mogućnost dodavanja widgeta na stranicu znači da se dodatnoj funkcionalnosti može dodati Upfront instaliranjem dodataka koji omogućuju widgete.

Šesnaest elemenata sadržaja su: tekst, slika, galerija, karta, okvir kutije, kartice, YouTube, widget, prijava, kod, kontakt, harmonika, izbornik, gumb, postovi i klizač.

Postupak dodavanja novih elemenata sadržaja i izrade stranice zasigurno se čini mnogo bržim i intuitivnijim od mnogih alternativa za izradu stranica koje se trenutno nalaze na tržištu – kao što vidite iz animacije u nastavku, sve što trebate učiniti je povući element na svoju stranicu i a zatim ga počnite uređivati.

Unaprijed se olakšava

Nakon što se element nalazi na vašoj stranici, možete ga izbrisati pomoću ikone crvenog križa ili ga urediti pomoću ikone zelenih postavki. Okvir s postavkama za svaki je element različit. Osnovni elementi, poput gumba, omogućuju vam samo promjenu jednostavne postavke kao što je veličina. Međutim, elementi poput klizača nude mnogo više mogućnosti.

Postavke elemenata unaprijed

Ono što me je ovdje stvarno iznenadilo je razina integracije koju Upfront nudi. I dalje možete stvarati postove, izrađivati ​​stranice i prenositi medije putem administratorskog područja WordPress. Međutim, ako želite, možete dodati sadržaj putem prednjeg dijela web stranice pomoću aplikacije Upfront. To vam omogućuje da točno vidite kako će to izgledati kad bude objavljeno.

Dodavanje novog bloga

Unaprijed olakšava stil teksta. Sve što trebate učiniti je odabrati dio teksta i pojavit će se okvir za stiliziranje. Tada možete učiniti nekoliko stvari, uključujući pretvaranje teksta u oznake zaglavlja, izrađivanje teksta podebljano ili kurzivo, kreiranje popisa, stavljanje teksta u citat i pretvaranje teksta u vezu..

Boja teksta i boja pozadine teksta mogu se mijenjati odabirom boja. Trenutačne boje prikazuju se zajedno sa zadanim bojama tema. Širok raspon ikona također se može umetnuti u vaše područje sadržaja putem stilskog okvira.

Styling blogovi

Jedna stvar koja je postala jasna nakon korištenja Upfronta je da ne treba dugo da se shvati kako funkcionira Upfront sučelje za povlačenje i ispusta. Bez sumnje; to je jedno od najpopularnijih rješenja za izgradnju i povlačenje stranica dostupnih za WordPress koje sam dosad vidio.!

Završne misli

Kad se povučete i razmislite o tome, ima smisla funkcionalnost izrade stranica s povlačenjem i ispuštanjem izravno ugraditi u temu. Većina rješenja za izradu stranica su WordPress dodaci: što znači da moraju biti kompatibilne sa svim vrstama WordPress tema. S unaprijedom, WPMU DEV može osigurati da je svaki dizajn koji izdaju bude optimiziran za njihovo sučelje za izgradnju stranica.

Ukratko: Zaista sam impresioniran onim što Upfront može učiniti. Posebno mi se sviđa način na koji Upfront obrađuje redove i stupce. Neki graditelji stranica zahtijevaju da prethodno konfigurirate broj stupaca u određenom retku pomoću gumba kao što su 1/4, 3/8, 1/2, itd. Uz unaprijed, sve što trebate učiniti je kliknuti donji desni -hand ugla sadržajnog elementa i promijenite mu veličinu. Zatim možete upisati neki drugi sadržajni sadržaj kako biste dodali dodatni stupac. Ova značajka pomaže ubrzati proces stvaranja stranica i oblikovanja sadržaja.

WPMU DEV trenutno ima samo tri WordPress teme koje koriste Upfront. Mogu vidjeti još WordPress korisnika koji odabiru WPMU Dev dizajn nakon što su objavili više Upfront podređenih tema. Bez sumnje, WPMU Dev kreću u pravom smjeru!

Ako i sami želite preuzeti Upfront za probnu vožnju, provjerite njihov demo prikaz uživo – koji uključuje radni demo glavnog sučelja za povlačenje i ispuštanje – ovdje.

Za više informacija o Upfrontu, pogledajte službeni oglasni post na WPMU DEV.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me