WP Engine WordPress hosting hosting pregled – dovodi li doista razliku? Da li je vrijedno toga?

Ponude za WordPress


Treba li vaša web stranica WordPress veća brzina? Više sigurnosti? Ima li pristup značajkama kao što su automatsko sigurnosno kopiranje web stranica, automatska ažuriranja softvera WordPress i izbor visokokvalitetnih premium premium WordPress tema kao dijela vašeg hosting paketa koji zvuči privlačno?

Ako je to slučaj, upravljani WordPress hosting (a ne uobičajeni “zajednički” hosting) mogao bi biti upravo ono što trebate! A WP Engine su vjerojatno najveća tvrtka na ovom prostoru.

U ovom ćemo pregledu predstaviti upravo ono čemu ćete dobiti pristup ako se prijavite na WP Engine. Također ćemo pregledati koja vremena učitavanja možete očekivati ​​(izveli smo niz detaljnih testova s ​​vodećim temama), rezultati produženja rada, rezultati ispitivanja utjecaja na opterećenje (tj. kako se izvode kada puno posjetitelja web stranice istovremeno želi pristupiti vašoj web stranici, stvarajući porast prometa) i sve ostalo što imaju za ponuditi.

Ako vam je dosadilo čitati recenzije hostinga koje jednostavno ponovno izmjenjuju popise značajki i promotivni sadržaj, ovaj pregled WP Engine-a izazvat će veliko zanimanje. Trebao bi vam pružiti sve informacije i podatke potrebne za donošenje informirane odluke o tome hoćete li odabrati WP Engine ili ne.

O WordPress hostingu kojim se upravlja WP Engine

WP Engine možda nije bio prvi koji je ponudio upravljani WordPress hosting – ta čast zapravo ide Pagely – ali oni su do sada najveća (i najpoznatija) tvrtka u sektoru upravljanja WordPress hostingom. Sa više od 80.000 kupaca u 140 zemalja, WP Engine sigurno ima gomilu iskustava na gostovanju ogromnog broja WordPress web stranica. Zapravo, prema njihovim marketinškim materijalima, „pet posto internetskog svijeta posjećuje barem jedno iskustvo na WP Engine-u svaki dan“!

Statistika WP motora

Web stranica WP Engine ima nekoliko impresivnih statistika o njihovim uslugama.

Nudeći visoke performanse hosting okruženja posebno optimizirana za WordPress web stranice, a također vodeći računa o mnogim tekućim zadacima potrebnim za pokretanje stabilne i sigurne WordPress web stranice, WP Engine snažan je kandidat za sve koji trebaju više od uobičajenih niskih troškova web-domaćini mogu isporučiti.

No, reagira li WP Engine uistinu na sve marketinške afere? Vrijede li dodatni trošak?

Zaronimo u…

Zašto razmotriti WP Engine?

Kao što je već spomenuto, WP Engine nudi hosting WordPress hostinga. To znači da su se specijalizirali za stvaranje hosting okruženja koja su visoko optimizirana za WordPress web stranice. To ne samo da može rezultirati brzim vremenima učitavanja, već treba osigurati i da vaše web mjesto uvijek radi glatko i sigurno.

To zvuči dobro, ali pogledajmo što to točno znači u smislu značajki i funkcionalnosti.

Premium upravljanje WordPress okruženjem

Ako bliže pogledate specifikacije plana WP Engine hosting računa, možda ćete primijetiti da oni zapravo nude zajednički hosting. Ali nemojte dopustiti da vas izraz zajedničko gostovanje odbaci!

Kao što rezultati testa kasnije otkrivaju u ovom pregledu, ovo nije dijeljeni hosting na ulaznoj razini koji bi dobili u zamjenu za nekoliko dolara mjesečno, gdje se bezbroj web stranica nalazi na istom serveru niske specifikacije. Umjesto toga, s WP Engineom dobivate pristup dobro financiranom zajedničkom hostingu koji je optimiziran za WordPress i koji se povoljno uspoređuje s najboljim premium hosting uslugama za WordPress vani.

U stvari, ako želite vidjeti koliko dobro se WP Engine dijeli hosting u usporedbi s udjelom ulaznog nivoa, naša usporedba WP Engine i SiteGround uključuje rezultate testova koji razlikuju ove dvije vrste hostinga vrlo jasno. Kasnije ćemo u ovom pregledu imati više rezultata testiranja performansi, ali to nije jedini razlog odabira WP Engine-a zbog hostinga proračuna …

Izbor tema StudioPress Genesis WordPress

U srpnju 2018. godine WP Engine kupio je StudioPress, tvrtku za razvoj tema koja je proizvela popularni Genesis Framework i veliki portfelj vrhunskih WordPress tema. Zahvaljujući tome, kupci WP Engine-a sada imaju pristup Genesisovom okviru i izboru 37 tema StudioPress WordPress bez dodatnih troškova. S obzirom na maloprodaju ovih tema za oko 129 dolara, to je dobra vrijednost za novac.

StudioPress teme

Teme StudioPress WordPress s mobilnim uređajem sada su dostupne korisnicima WP Engine bez dodatnih troškova.

Ove teme pokrivaju širok raspon kategorija, s mogućnostima izrade web stranica agencija, mnogo različitih vrsta blogova, kafića, internetskih portfelja i e-trgovine, da nabrojimo samo neke. Iako su neke od ovih tema pomalo datirane, kao što smo opisali u našoj recenziji StudioPress, još uvijek je na raspolaganju puno impresivnih opcija.

Više StudioPress WordPress tema

Teme StudioPress prikladne su za stvaranje širokog spektra web stranica.

Uz toliko mnogo sjajnih opcija, odabir WordPress teme može biti vrlo težak. Uz WP Engine sada imate pri ruci dobar izbor visokokvalitetnih tema. To ne samo da pojednostavljuje postupak odabira teme, već štedi novac. Naravno, još uvijek možete slobodno koristiti bilo koju drugu WordPress temu na web mjestu koje organizira WP Engine.

Automatske nadogradnje softvera WordPress

Kao dio svoje usluge upravljanja hostingom, WP Engine će ažurirati osnovni WordPress softver vaše web stranice. Zahvaljujući tome, vaša će web stranica uvijek koristiti najnoviju verziju WordPress-a. No tim tima WP Engine prethodno testira svako novo ažuriranje softvera WordPress kako bi se osiguralo da je stabilan, a ne da ga odmah primijeni na svoju web stranicu.

Upravljanje ažuriranjima

WP Engine stalno ažurira vaš WordPress softver, ali možete odgoditi automatska ažuriranja.

Također imate mogućnost odlaganja instalacije sljedećeg izdanja softvera – nešto što biste mogli razmotriti zbog nadolazećeg izdanja WordPressa 5 i aktiviranja novog Gutenbergovog WordPress uređivača. Zbog načina na koji odgoda odgađa, imate dodatnih 60 dana za testiranje nove verzije WordPress-a prije nego što se automatski primijeni na vašu web lokaciju.

Više o tome kako funkcioniraju automatske nadogradnje softvera WordPress možete pročitati na ovoj stranici web stranice WP Engine. No, za razliku od nekih upravljanih WordPress web domaćina, dodaci se ne ažuriraju automatski u vaše ime, a ovaj zadatak prepuštate vama.

Automatizirane sigurnosne kopije web stranica WordPress

Uz to što ažurira svoj WordPress softver, zahvaljujući njihovim noćnim automatskim sigurnosnim kopijama, WP Engine će i vašu web stranicu ažurirati. Sigurnosne kopije WP Engine sadrže sve osnovne WordPress datoteke, teme, dodatke i bazu podataka, tako da, ako nešto nije u redu s vašom web mjestom i trebate vratiti prethodnu točku, ne biste trebali imati problema s tim.

Rezervne točke web mjesta

Potpune sigurnosne kopije web mjesta WordPress kreiraju se svake noći, ali možete i ručno stvoriti sigurnosne kopije web mjesta u bilo kojem trenutku.

Također možete ručno stvoriti potpunu sigurnosnu kopiju u bilo kojem trenutku putem korisničkog portala WP Engine. Ovo je korisna značajka koja djeluje stvarno dobro. Ručno stvaranje sigurnosne kopije prije uvođenja promjena na web mjesto, poput instaliranja novog dodatka ili teme, omogućava vam brz način vraćanja stranice ako nešto pođe po zlu. Datoteke sigurnosnih kopija dostupne su putem WP Engine portala, ali možete ih preuzeti kao Zip datoteke za čuvanje ako želite.

WordPress razvoj i postavljanje okruženja

Kao i proizvodno okruženje u kojem se nalazi vaš live WordPress web mjesto, WP Engine također vam pruža dva dodatna okruženja koja će vam pomoći da postavite učinkovit razvojni tijek rada.

Stvorite web mjesto za inscenaciju

WP Engine olakšava kreiranje razvojnog i testirajućeg okruženja za vaše web mjesto.

Jedan od načina korištenja ove tri okoline je izrada vaše web stranice u razvojnom okruženju, zatim je premjestiti u scensko okruženje kako bi je podijelili s klijentima ili drugim članovima tima na testiranju i na kraju je gurnuli u produkcijsko okruženje kada je spremna za pokretanje uživo. Pomicanje mjesta između okruženja vrlo je jednostavno i odvija se kroz vizualno sučelje korisničkog portala WP Engine.

Izradite prenosive web stranice WordPress za klijente

Sa WP Engineom također imate mogućnost korištenja značajke prijenosnog okruženja za izradu radnih WordPress web stranica za klijente. Kao i s uobičajenom web stranicom čiji je domaćin WP Engine, i vi imate tri okruženja s kojima radite (razvoj, postavljanje i proizvodnja) pri stvaranju prenosivih web stranica.

Stvorite prenosivu web lokaciju

Programeri i web dizajneri mogu stvoriti web lokacije za klijente na vlastiti račun prije nego što ih prenesu.

Međutim, ove prenosive web stranice ne ubrajaju se u naknade za web lokaciju vašeg hosting hosting plana. Nadalje, zaštićene su lozinkom za blokiranje pristupa i ne mogu biti javno dostupne dok prijenos ne bude dovršen klijentu.

Prenosive poveznice na web mjestu

Prenosive web lokacije zaštićene su lozinkom dok ne budu objavljeni.

Kada stvorite novu prenosivu web lokaciju, možete započeti sa novom instalacijom WordPress-a ili koristiti postojeće web mjesto na vašem računu kao temelj novog projekta. Ako ste programer koji redovito stvara web lokacije za klijente, mogućnost brzog stvaranja nove WordPress instalacije na temelju postojeće konfiguracije tema, dodataka i postavki sigurno će vam pomoći da uštedite vrijeme.

Prenosive adrese e-pošte

WP Engine pokušava što jasnije prenijeti web mjesto sa svog računa i klijentu.

Nakon što klijentu omogućite pristup web mjestu putem demo veze i on je zadovoljan vašim radom, možete mu prenijeti web lokaciju. Morat će imati ili stvoriti WP Engine račun s aktivnim planom hostinga da bi web mjesto postavilo uživo.

Ova relativno nova značajka WP Engine-a dobro se uspoređuje s sličnom značajkom web-domaćina Flywheel WordPress, prilagođenim programerima, pomažući proširiti privlačnost WP Engine-a na one koji stvaraju web stranice za klijente.

Alat GeoParget WP Engine

Ako posjetiteljima želite prikazati različite verzije vaše web stranice i njezinog sadržaja na temelju njihovog geografskog položaja, WP Engine za to ima značajku. Nazvan GeoTarget, ovaj će alat otkriti lokaciju posjetitelja i prikazati im unaprijed definirani sadržaj web mjesta.

GeoTarget alat

GeoTarget značajka omogućuje vam određivanje načina na koji se prikazuje vaš sadržaj na temelju lokacije posjetitelja.

Nakon što instalirate dodatak GeoTarget, pomoću prečaca možete definirati koji će sadržaj u vašim postovima, stranicama i widgetima biti prikazan posjetiteljima na temelju njihovog zemljopisnog položaja. Možete čak napisati kôd za izvođenje prilagođenih radnji na temelju lokacije posjetitelja. Kada određujete koji će se sadržaj prikazati kome, možete otići do upotrebe poštanskog broja posjetitelja (ako je sa sjedištem u SAD-u) da biste stvarno ciljali svoju publiku s relevantnim sadržajem.

Postoje višejezični i prevodni dodaci za WordPress koji mogu omogućiti slične značajke na vašoj web stranici. Međutim, GeoTarget je stvoren za rad s tehnologijom predmemoriranja WP Engine-a kako bi se osiguralo da vaša web stranica ne trpi probleme s izvedbom prilikom pokušaja rukovanja s više verzija vašeg sadržaja..

Ako na web-lokaciji želite prikazati različite podatke, ovisno o lokaciji posjetitelja, tada bi ova značajka WP Engine-a trebala biti zanimljiva. Nažalost, značajka GeoTarget dostupna je samo kao plaćeni dodatak za hosting planove WP Engine.

Tehnički detalji Hosting WP Engine Managed

Lokacije podatkovnog centra

WP Engine omogućuje vam hosting domaćih stranica na velikom izboru lokacija širom svijeta.

Za one koji žele znati više o tehničkim detaljima planova za hosting WP Engine-a, ovaj bi odjeljak našeg pregleda trebao odgovoriti na sva pitanja prije nego što prijeđemo na brzinu, vrijeme produženja i rezultate ispitivanja performansi:

 • Keširanje web mjesta: Redovito predmemoriranje web mjesta i izborni predmemoriranje objekata za predmemoriranje upita baze podataka.
 • Mreža isporuke sadržaja (CDN): Svi planovi WP Engine uključuju CDN pristup s MaxCDN-a bez dodatnih troškova.
 • PHP: Sposobnost prebacivanja s PHP-a 5.6, 7 i 7.2.
 • HTTP / 2.0: Koristi se na poslužiteljima i CDN-u.
 • SSL: Koristite besplatni Let’s Encrypt SSL certifikat, uvezite vlastiti certifikat ili ga kupite putem WP Engine-a.
 • SFTP: Sposobnost stvaranja više sigurnih FTP računa za pristup vašem web prostoru za prijenos i uređivanje datoteka.
 • Upravitelj datoteka poslužitelja: Nema mrežnog upravitelja datoteka; samo FTP pristup poslužiteljskom prostoru.
 • Pristup bazi podataka: phpMyAdmin koristi se za pristup bazi podataka WordPress web stranice putem preglednika.
 • Usluga e-pošte: Nema usluge e-pošte na bilo kojem od planova WP Engine.
 • Upravljanje web stranicama WordPress: Ažuriranja softvera WordPress instaliraju se automatski, iako možete odgoditi ažuriranje na 60 dana. Nema automatskog ažuriranja dodatka ili tema.
 • Ograničenja dodataka: Postoji popis nedopuštenih dodataka, uključujući neke dodatke za predmemoriranje, sigurnosno kopiranje i optimizaciju koji mogu utjecati na izvedbu web mjesta.
 • Sigurnosne mjere: Web stranice pregledavaju se zbog zlonamjernog softvera i drugih sigurnosnih problema i tim za podršku će poduzeti mjere ako se utvrdi bilo što nepovoljno.
 • Usluge čišćenja nakon haka: Ako je vaša web lokacija hakirana dok je domaćin WP Engine, oni će platiti Sucuri da je popravi.
 • Lokacije podatkovnog centra: Odabir lokacija poslužitelja diljem SAD-a, Kanade, Europe, Azije i Australije putem partnerstva s Google Cloud Platformom.
 • Mjesta organiziranja: Svi planovi uključuju okruženja za postavljanje i razvoj, zajedno s proizvodnim okruženjem, s jednostavnim prijenosom web mjesta između različitih okruženja preko korisničkog sučelja portala.
 • Migracija WordPress web stranica: WP Engine ima besplatan dodatak koji vam pomaže da premjestite WordPress web mjesto na njihovu hosting platformu.
 • Analitika posjetitelja: Na nadzornoj ploči korisničkog portala WP Engine možete pregledati podatke o svom prometu i raspoređivanju web mjesta.
 • Kontrole neispravnosti: Prednji kraj vaše web lokacije nadgleda se zbog stanka, dok se stražnji kraj prati i cjelokupno zdravlje web mjesta. Radnja se poduzima ako se otkrije problem.
 • Kanali podrške: 24 -7 kanalni razgovor uživo dostupan je na svim planovima, dok je 24-satna telefonska podrška dostupna na svim planovima, osim početnog plana pokretanja. Podrška za karte 24/7 rezervirana je za prilagođene planove gornjeg nivoa.

Više podataka možete pronaći na stranicu za usporedbu plana web stranice WP Engine.

Korisničko iskustvo korisnika WP motora

Kao što vidite, WP Engine nudi kupcima ogroman niz korisnih funkcija. Međutim, također je važno da možete jednostavno upravljati računom i iskoristiti te značajke. Dakle, imajući to na umu, pogledajmo korisnički portal WP Engine i korisničko iskustvo instaliranja i upravljanja WordPress web stranicom.

Instaliranje WordPress-a

Jednom kada se prijavite na svoj WP Engine portal, stvaranje nove WordPress web stranice vrlo je jednostavno. Jednostavno kliknite odgovarajući gumb i zatim unesite naziv web mjesta. Prilikom stvaranja web stranice, imate mogućnost započeti s novom instalacijom WordPressa ili kopiranjem s postojeće web lokacije na svoj račun.

Ako ste netko koji redovito izrađuje web stranice za svoje klijente, možda biste mogli cijeniti svoju početnu konfiguraciju željenih tema i dodataka na novu web lokaciju.

Stvorite novu web lokaciju

Stvaranje WordPress web stranice vrlo je jednostavno sa WP Engineom.

Iako je potrebno samo nekoliko minuta za postavljanje vaše web stranice, nakon što bude spremna, primit ćete e-poštu od WP Engine-a. Za početak možete koristiti poddomene WP Engine za URL svoje web stranice. Međutim, nakon što odaberete domenu za svoju web stranicu, možete je jednostavno povezati sa svojim hosting računom putem korisničkog portala WP Engine..

Instaliranje teme StudioPress WordPress

Preuzmite StudioPress temu

Korisnici WP Engine mogu birati između više od 35 premium WordPress tema iz StudioPressa.

Kao što je spomenuto, kupci WP Engine-a sada imaju pristup više od 35 premium WordPress tema iz StudioPress-a. Ako na vašoj web stranici želite koristiti neku od ovih tema, jednostavno preuzmite datoteku s vašeg korisničkog portala WP Engine, a zatim je prenesite na svoju WordPress nadzornu ploču.

Teme nadzorne ploče WordPressa

Iako teme nisu dostupne na vašoj WordPress nadzornoj ploči, možete ih preuzeti sa svog korisničkog portala WP Engine.

Ove teme dolaze s detaljnom dokumentacijom koja će vam pomoći da ih postavite i pokrenete novu web stranicu što je brže moguće.

Upravljanje web stranicama WordPress

WP Engine WordPress dodatak

Web stranice za WordPress koje domaćin WP Engine uključuju dodatni skup kontrola za upravljanje web mjestom.

Uz WP Engine, WordPress instalacije dolaze s automatski omogućenim dodatnim konfiguracijskim dodatkom. Kroz područje dodataka možete očistiti predmemoriju web stranice i stvoriti inscenaciju. Na vašu WordPress nadzornu ploču dodaju se i veze do korisničkog portala i podrške područja WP Engine. Pored toga, većini značajki upravljanja web stranicama pristupa se putem vašeg računa na web mjestu WP Engine.

Nadzorna ploča korisničkog portala

Mnogi se zadaci, poput omogućavanja CDN-a, mogu brzo izvršiti putem korisničkog portala WP Engine.

Unutar vašeg korisničkog portala WP Engine možete izvoditi zadatke poput omogućavanja CDN-a, stvaranja SFTP korisničkih računa i aktiviranja besplatnog Let’s Encrypt SSL certifikata. Možete i uvesti svoj SSL certifikat ili ga kupiti preko WP Engine-a.

Postavke CDN-a

Sučelje korisničkog portala WP Engine olakšava upravljanje web stranicom WordPressa.

Kao što je spomenuto, Vaša web stranica automatski će se sigurnosno kopirati svaki dan pomoću WP Engine-a, ali također možete stvoriti vlastite ručne sigurnosne kopije putem korisničkog portala. Imate mogućnost zaštite lozinkom svoje web stranice putem portala – značajka koja bi trebala biti korisna kada radite na svojoj web lokaciji prije pokretanja.

Blokiraj promet web mjesta

Lako je blokirati promet na vašoj web lokaciji lozinkom i zaštititi je dok ne bude spremna za upotrebu.

Sve u svemu, korisnički portal olakšava upravljanje web mjestom i pristup značajkama koje pruža WP Engine. U usporedbi s jeftinim hosting paketima koji često koriste cPanel, namjenski izrađena WP Engine upravljačka ploča mnogo je korisnija.

Učinak web hostinga za WP Engine

Jedan od glavnih razloga za odabir premium vođenog WordPress hostinga zbog jeftinijih opcija je potencijalno smanjenje vremena učitavanja web stranica, kao i mogućnost smještaja više istodobnih posjetitelja bez trpljenja performansi vaše web stranice. Manji broj prekida rada web stranica je još jedan važan faktor.

WP Engine zasigurno promiču njihovu sposobnost pružanja usluga visoke performanse hostinga, no je li to zaista tako? Doznajemo pregledom vremena učitavanja naših testnih web stranica koje hostira WP Engine, kao i njihove sposobnosti da obrađuju više posjetitelja istovremeno..

Rezultati ispitivanja vremena WP motora

Kako su sve web stranice različite, stvorili smo dva testna mjesta za naš pregled WP Engine. Prvo probno mjesto izrađeno je korištenjem lagane WordPress teme, dok je drugo kreirano s višenamjenskom temom bogatom značajkama. Dvije stranice praćene su korištenjem usluge Pingdom, a vrijeme učitavanja bilježi se svakih 30 minuta tijekom razdoblja od sedam dana. Evo rezultata…

Rezultati testiranja brzine od sedam dana za WP Engine s laganom temom

Dvadeset sedamnaest tema

Dvadeset sedamnaest popularan je primjer lagane WordPress teme.

Dvadeset sedamnaest je tema koja se trenutno aktivira na novim WordPress instalacijama. To je lagana opcija koja se koristi na više od milion WordPress web stranica, što je dobar kandidat za testiranje koliko brzo WP Engine može isporučiti web mjesto pomoću osnovne teme.

Ako planirate koristiti ovu temu (ili sličnu opciju), evo vremena učitavanja koje biste mogli doživjeti sa WP Engineom:

Rezultati testa Pingdom

Prosječno vrijeme učitavanja za web mjesto WordPress koristeći laganu temu bilo je 259 milisekundi.

Naše mjesto testiranja koristeći laganu temu koju je organizirao WP Engine bilo je vrlo brzo. Otprilike četvrtine sekunde WP Engine je uspio isporučiti impresivna vremena učitavanja koja su bila mnogo brža od rezultata naše usporedbe dijelova hosting računa Bluehost, HostGator i SiteGround, iako su ti planovi bili puno jeftiniji.

Međutim, WP Engine se također pokazao boljim od testnog mjesta u našem pregledu Kinsta, pokazujući da WP Engine može imati svoje u odnosu na ostale domaćine u istom cjenovnom razredu..

No, ne žele svi koristiti WordPress temu bez problema, pa što se događa ako odaberete višenamjensku opciju za svoju web stranicu? Hajde da vidimo…

Sedam dana rezultata ispitivanja WP motora s višenamjenskom temom

Kada je u pitanju dobar primjer višenamjenske WordPress teme, Avada je teško pobijediti. S više od 450.000 prodaja, dugim popisom značajki i višestrukim demonstracijama web stranica, nije teško razumjeti zašto je Avada tako popularna. Međutim, sve ove funkcionalnosti mogu imati veliki utjecaj na brzinu stranice, što Avada predstavlja dobar kandidat za testiranje koliko dobro WP Engine može podnijeti više teških web stranica WordPress.

Avada tematska agencija Demo

Demo web stranica Avada agencije sjajan je primjer WordPress web stranice koja zahtijeva mnogo resursa.

Za ovaj test vremena učitavanja WP Engine instalirana je tema Avada i uvezen demo web stranice Agencije. Ponovo je Pingdom zabilježio vremena učitavanja u intervalima od 30 minuta tijekom razdoblja od 7 dana.

Avada test početne stranice

Prosječno vrijeme učitavanja za WordPress web stranicu koja koristi temu Dvadeset sedamnaest bilo je 1,43 sekunde.

Kao što vidite, veličina testne stranice Avada bila je mnogo veća od stranice korištene za testiranje tema Dvadeset sedamnaest (275,47 KB u usporedbi s 1,05 MB). Zbog toga su vremena utovara bila manje impresivna. Međutim, s obzirom na niz značajki koje se koriste na demo početnoj stranici Agencije Avada, ovaj put se nema za čim žaliti. Zbog toga nisu baš tako brzi kao vremena zabilježena u našem pregledu za Kinsta hosting.

Nisu svi koji odaberu višenamjensku temu poput Avade upotrebljavat će njene demo stranice točno onako kako jesu. Dakle, imajući to na umu, testirali smo i vrijeme učitavanja bloga objavljenog na našem testnom mjestu Avada.

Za ovaj post rezultati su bili mnogo bolji, sa prosječnim vremenom učitavanja od 898 milisekundi, u usporedbi sa 1,43 sekunde demo stranice početne stranice Agencije.

Avada blog Post Test

Post u blogu stvoren s temom Avada i korišten u našem testiranju performansi Pingdom.

Stoga, ako planirate koristiti WordPress tematiku bogatu značajkama, kao što je Avada, dobro je potrošiti neko vrijeme testirajući kakav utjecaj na različite demonstracije, elemente stranice i widgete ima na vrijeme učitavanja prije pokretanja web lokacije..

Sažetak rezultata ispitivanja brzine stranice WP Engine

Kao što pokazuje vrijeme učitavanja koje je zabilježio Pingdom, WP Engine je sigurno brz domaćin. Iako možda ne želite koristiti tematiku kao osnovnu kao lagana Dvadeset sedamnaest, vjerovatno nećete upotrijebiti nijedan demo primjer kao što je i teška višenamjenska tema poput Avade. Stoga, ako vaša web lokacija postiže dobru ravnotežu između značajki i praktičnosti, možete uživati ​​u učitavanju negdje između onih koje su iskusile naše testne stranice.

Rezultati ispitivanja WP Pingdom testa

Probno mjesto pomoću lagane teme učitava se mnogo brže od testnih stranica kreiranih s Avada temom.

Pri postavljanju naših testnih mjesta s WP Engineom instalirani su na poslužitelje u njihovom europskom podatkovnom centru. Zbog toga je u Pingdomu odabrano mjesto za europsko testiranje. Iako možete odabrati u kojem će se podatkovnom centru nalaziti vaša web lokacija, s opcijama diljem svijeta, udaljenost posjetitelja od stranice utjecat će na vrijeme učitavanja. No upotreba CDN-a (uključenog u sve planove WP Engine-a) može pomoći donekle ublažiti tu situaciju.

Ispitivanje učinka opterećenja WP motora

Vremena za učitavanje koristan su način za prosudbu kvalitete web-domaćina, ali je također važno dobiti predstavu o izvedbi vaše web stranice kada više posjetitelja istovremeno pristupa njoj. Za ovaj dio našeg pregleda WP Engine, koristili smo uslugu Load Impact da simuliramo više korisnika istovremeno pristupajući web stranici WP Engine-a WordPress-om smještenom u WP Engine-u..

Tijekom desetominutnog razdoblja ispitivanja broj virtualnih korisnika koji pristupaju web mjestu povećavao se (predstavljen plavom linijom na donjem grafikonu) od jednog do istovremenog pojavljivanja 250 virtualnih korisnika. Vremena učitavanja web-mjesta bilježila je Učitavanje utjecaja u pravilnim intervalima kako bi se vidjela uspješnost web lokacije s porastom broja posjetitelja. Ponovo se višenamjenska tema Avada koristila na testnoj web stranici.

Učitajte rezultate ispitivanja utjecaja

Test utjecaja opterećenja pokazuje da je web mjesto s WP Engineom uspjelo obraditi 250 istodobnih virtualnih korisnika bez ikakvog pada performansi.

Prema rezultatima ispitivanja opterećenja utjecajem, do 250 virtualnih korisnika koji pristupaju web mjestu istovremeno nisu imali utjecaja na performanse web mjesta koje je domaćin WP Engine. Rezultati su dostupni na web mjestu Load Impact ako želite znati više o testu.

Slični rezultati zabilježeni su prilikom testiranja Kinsta upravljanja WordPress hostingom, pri čemu 250 istodobno virtualnih korisnika nije utjecalo na performanse testnog mjesta. Međutim, naši testovi o budžetskom hostingu tvrtke Bluehost, GoDaddy i HostGator otkrili su da su sva trojica imala problema s više od 50 virtualnih korisnika koji istovremeno pristupe web lokacijama..

Dakle, sada znamo koliko se brzo učitava testna web stranica i kakav učinak ima više virtualnih korisnika koji joj istovremeno pristupaju, pogledajmo rezultate našeg praćenja stanke za WP Engine.

Rezultati ispitivanja WP motora Uptime

Prekidi, ma koliko bili mali, mogu imati vrlo negativan utjecaj na učinkovitost vaše web stranice. Periodi nedostupnosti mogu učiniti vašu web stranicu i, produžetkom, izgledate neprofesionalno i nepouzdano, što dovodi do propuštenih prilika i negativnog ugleda.

Rezultati Uklanjanja vremena za Pingdom

Nijedna naša web lokacija s WP Engine-om nije doživjela prekid rada tijekom sedmodnevnog testiranja.

Iako je cilj WP Engine-a da osigura produženo vrijeme od najmanje 99,95%, naše praćenje nije uočilo nijednu stanku tijekom sedam dana testiranja. Ako vaša web lokacija ima manje od dogovorene razine produženja, možete podnijeti zahtjev za kredit prema mjesečnim naknadama.

Kao što vidite, WordPress web stranice koje organizira WP Engine mogu se brzo učitati i baviti se višestrukim istodobnim posjetiteljima uz minimalno vrijeme zastoja. Ali koliko morate platiti za ovu vrstu usluge?

Pojedinosti o WP motoru

Postoje tri unaprijed definirana WP Engine hosting planova za odabir, kao i prilagođena opcija koja je prikladna za web stranice koje primaju milijune posjetitelja mjesečno ili one koje trebaju ugostiti najmanje 25 web stranica WordPressa na jednom računu.

Planovi smještaja WP motora

WP Engine ima tri unaprijed definirana hosting plana kao i opciju prilagođenog plana.

Kada su u pitanju unaprijed definirani planovi hostinga za WP Engine, vaše su mogućnosti sljedeće:

 • Stavljanje u pogon: 35 USD mjesečno za jednu web stranicu WordPress, do 25K posjeta i 10 GB propusnosti mjesečno, s 10 GB prostora za pohranu.
 • Rast: 115 USD mjesečno za pet WordPress web stranica, do 100K posjeta i 200 GB propusnosti mjesečno, s 20 GB prostora za pohranu.
 • skala: 290 USD mjesečno za 15 WordPress web stranica, do 400 000 posjeta i 400 GB propusnosti mjesečno, s 30 GB prostora za pohranu.

Kao što je spomenuto ranije u ovom pregledu WP Engine-a, svi planovi uključuju pristup 35-plus WordPress temama iz StudioPress-a i besplatni SSL certifikat. Također imate mogućnost instaliranja više WordPress web stranica na vašem planu za dodatnih 20 USD mjesečno po web mjestu. Međutim, sve će vaše web stranice dijeliti resurse dostupne u vašem planu, kao što su propusna širina i dopuštenja za pohranu. Na raspolaganju su i drugi neobavezno plaćeni dodaci, uključujući prethodno spomenutu značajku GeoTarget i podršku za WordPress Multisite.

Bez obzira koji od unaprijed definiranih planova odaberete, vaše web stranice WordPress ugostit će se na istom tipu hardvera. Bez obzira na to plaćate li 35 ili 290 USD mjesečno, trebali biste moći uživati ​​u sličnim razinama performansi na našim testnim mjestima. Očito će konfiguracija vaše web lokacije i razina prometa igrati veliku ulogu u određivanju uspješnosti vaših web lokacija.

Za više informacija pogledajte njihovu cjelovitu usporedbu planova cijena WP Engine-a na njihovoj web stranici.

Što je s prekomjernim naknadama?

Budući da svaki plan ima ograničenja propusne širine i broja posjetitelja, možda se pitate što će se dogoditi ako pređete svoju naknadu. Ako se to dogodi, kupci na planovima pokretanja, rasta ili razmjera imat će prekomjerne troškove od 2 USD na 1.000 dodatnih mjesečnih posjetitelja. Na ovim stranicama možete saznati više o tim troškovima i kako WP Engine broji posjetitelje.

Završne misli

Nakon provođenja testiranja, smatramo da je fer reći da WP Engine ispunjava svoja obećanja o ponudi stabilnog, visokih performansi WordPress hosting okruženja.

Dodatne značajke, poput automatske izrade sigurnosnih kopija, sigurnosnog skeniranja i ažuriranja WordPress-a, mogle bi ukloniti dio stresa zbog upravljanja web mjesta. Također, pristup više od 35 visokokvalitetnih premium WordPress tema pomaže nadoknaditi dio troškova hostinga vaše web stranice s WP Engine.

Jednostavne značajke za razvojne programere, poput razvojnog i inscenacijskog okruženja, kao i mogućnost prijenosa web lokacija na klijente, više su razloga za razmatranje WP Engine.

Jedini pravi nedostatak WP motora je cijena planova. Iako je u istoj regiji kao i mnogi drugi vodeći pružatelji usluga WordPress hostinga, plaćanje 35 USD mjesečno ili više nije opravdano za svaku web lokaciju. Međutim, ako vaša web lokacija donosi prihode, važna je za vaše poslovanje ili prerasta vaš trenutni domaćin, ima smisla dodati WP Engine u svoj uži izbor. Tu je i konkurentna 60-dnevna garancija povrata novca koja vam omogućuje da bez rizika isprobate WP Engine.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map