SiteGround WordPress hosting hosting – plus koji hosting plan odabrati? (2020)

Ponude za WordPress


U proteklih nekoliko godina SiteGround je izgradio impresivnu reputaciju i postao hosting tvrtka koja dobro vrijedi razmotriti ako tražite pristupačne visokokvalitetne hosting usluge. U nastavku ćemo istražiti sve što imaju za ponuditi, a također ćemo razmotriti njihova tri glavna WordPress hosting planova: StartUp, GrowBig i GoGeek – dajući posebno detaljnu usporedbu StartUp i GoGeek planova.

Mi smo testirali performanse, izmjerili i pratili brzinu WordPress web stranica koje se nalaze na planovima StartUp i GoGeek SiteGround-a (koristeći iznimno popularnu temu Avada iz ThemeForest-a, a koristili smo i neovisne usluge testiranja ‘Load Impact’ kako bismo vidjeli kako se na tim web lokacijama postupa s više korisnika istovremeno im pristupamo. Potom smo pogledali učinak koji su imali na vrijeme učitavanja web stranice / stranice.

Dakle, biste li trebali ugostiti sa SiteGroundom? I, ako je tako, koji plan bi trebali odabrati? Koliko trebate platiti?

Zaronimo u…

O planovima StartUp i GoGeek

Ako želite hostirati svoju web stranicu WordPress pouzdanim hostom, kao što su pokazale naše prethodne usporedbe hostinga, SiteGround su odličan izbor. No, s nekoliko važnih razlika između planova – da ne spominjemo njihove različite cjenovne točke – možda se pitate želite li odabrati plan StartUp ili GoGeek za svoje web mjesto. Ako je tako, došli ste na pravo mjesto.

Pregledani su planovi hosting hostinga

Dok je plan pokretanja plan za upravljanje WordPressom na početnoj razini iz SiteGround-a, GoGeek je moćnija i skuplja opcija. Tu je i GrowBig plan srednjeg raspona koji sjedi između StartUpa i GoGeeka.

StartUp vs GoGeek cijene

Iako cijena ne bi trebala biti jedini čimbenik prilikom odabira hosting plana, vaš proračun vjerojatno će igrati veliku ulogu u vašoj odluci. Dakle, imajući to na umu, ovdje su cijene i detalji planova StartUp i GoGeek.

Usporedni dijeljeni planovi SiteGround

Ovo su ključni detalji upravljanih WordPress hosting planova iz SiteGround-a.

Za referencu, detalji srednjeg nivoa GrowBig plana su također uključeni uz početne planove StartUp i vrhunske GoGeek planove:

 • Startup: 0,33 USD * mjesečno za jednu web stranicu, 10 GB web prostora i ~ 10 000 mjesečnih posjeta.
 • GrowBig: 5,95 USD * mjesečno za neograničene web stranice, 20 GB web prostora i ~ 25 000 posjeta mjesečno.
 • GoGeek: 11,95 USD * mjesečno za neograničene web stranice, 30 GB web prostora i ~ 100 000 mjesečnih posjeta.

Kao što možete vidjeti, ako želite biti domaćin više od jedne web stranice na vašem računu, morat ćete pogledati izvan startnog plana početne razine. Također, kao i gore navedene naknade, plan GoGeek uključuje neke dodatne korisne značajke i alate, istovremeno pružajući vam i veće resurse za poboljšanje performansi vaše web stranice.

Web stranice koje se nalaze na planu najviše razine također imaju pristup dodatnim razinama predmemoriranja – daljnje pozicioniranje plana GoGeek kao potencijalno dobar izbor za one koji traže web mjesto koje se brzo učitava na proračun. Međutim, rezultati testova koje ćete vidjeti kasnije u ovoj usporedbi pokazat će hoće li vam plaćanje više ili ne brže donijeti web mjesto.

S SiteGroundom ne postoji nikakav prijenos podataka – također poznat kao ograničenje propusnosti. Umjesto toga, broj mjesečnih posjeta na vašoj web lokaciji koristi se kao referentna točka koja će vam pomoći da odaberete pravi plan u skladu s razinama prometa. Međutim, iako ne postoje ograničenja u širini pojasa i broju posjeta, postoje i druga ograničenja.

Ta ograničenja i izdvajanja detaljnije su opisana kasnije u odjeljku WordPress Optimiziranog hostinga u ovom pregledu, ali, ukratko, oni pokrivaju upotrebu inode broja datoteka ili mapa na vašem računu koje možete pratiti kroz područje svog računa.

E sad, istražimo što točno dobivate pristup pomoću planova SiteGround StartUp i GoGeek – i koje su njihove glavne razlike.

* Napomena: Navedene cijene su posebne uvodne cijene za nove kupce. U vrijeme pisanja teksta, SiteGround je imao popust COVID-19 zbog kojeg je plan StartUpa smanjen na 0,33 USD mjesečno prva tri mjeseca. Nakon toga plan će biti obnovljen sa 50% popusta na redovnu cijenu. Popust za obnavljanje odnosi se samo na jedno 12-mjesečno obnavljanje, a sve ostale oglašene posebne cijene primjenjuju se samo na početnu fakturu. Za sva sljedeća obnavljanja vrijede redovne cijene.

Što planovi StartUp i GoGeek mogu ponuditi

Kako se planovi StartUp i GoGeek oglašavaju kao upravljani WordPress hosting, to znači da – između ostalog – dobivate pristup web poslužiteljima koji su optimizirani za WordPress web stranice, kao i nekim dodatnim značajkama koje će vam pomoći da postavite i upravljate sigurnim i osigurati WordPress web mjesto.

Sada ćemo istražiti značajke ovih planova – i njihove razlike – kako bismo vam pomogli da odlučite je li StartUp ili GoGeek prikladan za vas..

Google Cloud Hosting optimiziran za WordPress

Google Cloud Hosting

SiteGround sada ugošćuje web stranice na planu StartUp i GoGeek na platformi Google Cloud.

Početkom 2020. SiteGround je objavio da će započeti koristiti Google Cloud platformu za ugostiteljstvo dijela infrastrukture, uključujući svoje planove WordPress hostinga kojim se pokreće StartUp i GoGeek. Web stranice svih novih kupaca nalaze se na platformi Google Cloud, a postojeće se web lokacije postupno prelaze na novu platformu.

Mnogo je prednosti hostinga u web oblaku, uključujući:

 • lakše skaliranje i upravljanje resursima radi bržeg učitavanja
 • distribuirana pohrana za poboljšano produženje rada
 • šansa za korištenje performansi najsuvremenije Google Cloud infrastrukture
 • više izbora lokacija podatkovnih centara kako biste mogli bolje služiti svojim posjetiteljima
 • poboljšana održivost, zahvaljujući Googleovoj posvećenosti neutralnosti ugljika.

SiteGround će i dalje optimizirati svoje okruženje za hosting za WordPress web stranice, čak i ako sada koriste Google Cloud platformu za svoju infrastrukturu. Zbog toga možete iskoristiti stručnost koju su SiteGround okupljali iz 15 godina hostinga WordPress web stranica u kombinaciji sa snagom Google Clouda.

Međutim, postoje neke razlike u vrsti poslužitelja i resursa baze podataka koji su vam dodijeljeni, ovisno o tome odaberete li plan GoGeek ili StartUp..

Resursi poslužitelja

Plan hostinga koji odaberete diktira i kojim će poslužiteljima i resursima baze podataka pristupiti vaša web stranica.

Neke od razlika u raspodjeli resursa između StartUp i GoGeek planova uključuju:

 • Istovremeni proces poslužitelja: StartUp ten vs GoGeek 30.
 • Inodes: StartUp 150,000 vs GoGeek 450,000.
 • Veličina baze podataka: StartUp 500 MB vs GoGeek 1.000 MB.
 • Upiti u bazu podataka: Pokrenite do 10% resursa poslužitelja vs GoGeek do 30% resursa poslužitelja.

Iako nije uvijek slučaj pri usporedbi brojeva, za gornje brojke veći je bolji. Budući da je na vašoj web lokaciji dostupno više resursa za poslužitelj, pored ostalih značajki GoGeek plana u vezi s performansama, možete očekivati ​​brže vrijeme učitavanja iz WordPressovog plana za hosting na najvišoj razini SiteGround-a, u usporedbi s njihovim nižim cijenama.

Možete pratiti koliko svojih resursa, kao što su čvorovi, koristite putem područja računa SiteGround. To je dobra ideja, jer ako premašite dozvolu, vaša web stranica može biti izvan mreže dok ne budete radili sa podrškom SiteGround da biste riješili sve probleme koji su prouzrokovali potrošnju resursa. SiteGround će vam poslati e-poštom ako dosegnete 90 posto svog ukupnog limita, ali zbog potencijalnih posljedica prekoračenja ograničenja preporučuje se praćenje vaše statistike..

Statistika poslužitelja

Možete pregledati koliko izdvojenih resursa poslužitelja koristite putem područja vašeg SiteGround računa.

Migracija web stranica WordPress

Još jedan dobar razlog odabira SiteGround je, ako već imate web lokaciju WordPress sa vlastitim hostom koju želite premjestiti, proces migracije WordPress web mjesta s drugog računala vrlo je jednostavan..

SiteGround Migrator WordPress dodatak

Plan GoGeek uključuje jednu besplatnu migraciju web mjesta za WordPress po računu, dok za ostale planove možete koristiti dodatak SiteGround Migrator za prijenos vaše web stranice WordPress..

Dok oni koji odaberu plan GoGeek dobivaju jednoličan prijenos web mjesta WordPress koji je proveo tim SiteGround kao dio svog paketa, oni iz plana StartUp mogu koristiti besplatni dodatak SiteGround Migrator da sami izvrše prijenos..

Rezultati dodatka za migraciju

Prijenos web stranice WordPress pomoću dodatka SiteGround Migrator vrlo je jednostavan.

Premještanje WordPress web mjesta pomoću dodatka SiteGround uključuje samo nekoliko jednostavnih koraka, tako da bi svi trebali biti u mogućnosti sami dovršiti postupak. Međutim, ako želite da duševni mir zbog saznanja da je netko iskusan preselio vašu web lokaciju i provjerio je li sve ispravno, je GoGeek plan možda privlačniji..

Automatizirane sigurnosne kopije web stranica WordPress

Kao što je spomenuto ranije, upravljani planovi za WordPress hosting hosting iz SiteGround uključuju automatske dnevne sigurnosne kopije web mjesta. Ako nešto ne krene na vašu web lokaciju, imat ćete pristup sigurnosnoj kopiji staroj više od 24 sata.

Sigurnosne kopije web lokacije SiteGround

Pomoću SiteGround GoGeek možete sami vratiti cijelu web lokaciju ili samo bazu podataka ili datoteke.

Međutim, postoji jedan veliki ulov sa sigurnosnim kopijama SiteGround: Ako niste na GoGeek (ili GrowBig) planu, morat ćete platiti da se sigurnosna kopija vrati. Također, ako želite stvoriti vlastitu sigurnosnu kopiju izvan automatskog rasporeda sigurnosnih kopija, poput prije instaliranja novog dodatka, morat ćete biti na najvišem nivou GoGeek plana kako biste mogli stvoriti sigurnosne kopije na zahtjev (iako možete kupiti mogućnost kreiranja jedne sigurnosne kopije na StartUp i GrowBig planovima prema potrebi i potrebi).

Vrati datoteke sigurnosnih kopija

Prilikom vraćanja sigurnosne kopije datoteke možete odabrati datoteke koje želite vratiti.

Srećom, za razliku od nekih drugih domaćina, SiteGround nema popis zabranjenih dodataka za WordPress. To znači da možete instalirati po vlastitom izboru rezervnog dodatka za WordPress i kreirati i vraćati sigurnosne kopije prema vlastitim uvjetima.

Ažuriranja web mjesta WordPress

Ključni aspekt održavanja sigurnog i sigurnog web mjesta WordPress je ažuriranje softvera WordPress. Srećom, u sklopu svoje usluge upravljanja WordPress hostingom, SiteGround će se pobrinuti za ovo. Upravitelj automatskog ažuriranja SiteGround WordPress također vam daje mogućnost omogućavanja automatskog ažuriranja dodataka, skidajući drugi posao sa svojih ruku.

Automatske nadogradnje za WordPress

WordPress Auto Update Manager omogućuje vam određenu kontrolu nad automatskim ažuriranjem softvera WordPress.

Za dodatnu udobnost, web stranica WordPress automatski će se stvoriti sigurnosna kopija prije primjene bilo kakvih ažuriranja, što vam daje mogućnost da se vratite na prethodno stanje ako nešto pođe po zlu. Iako, kao što je spomenuto, ako niste na GoGeek planu, morat ćete platiti za vraćanje sigurnosne kopije web mjesta.

Predlaganje web mjesta WordPress

Kako bi poboljšali brzinu vaše web stranice, SiteGround su stvorili prilagođeni dodatak za predmemoriranje WordPress – SG Optimizer – koji vam omogućuje upravljanje keširanjem vaših web stranica s unutar WordPress nadzorne ploče. Dodatak je standardno instaliran na novim web-lokacijama WordPress-a, a host sadrži sučelje koje se jednostavno koristi za kontrolu optimiziranja web stranice.

SiteGround dodatak za SG Optimizer

Dodatak SiteGround Optimizer pruža puno funkcionalnosti kroz korisničko sučelje.

Alat za predmemoriranje SiteGround pruža vam veliku kontrolu nad primjenom ove tehnologije na vašoj web stranici, povoljno uspoređujući s nekim od najboljih premium dodataka za predmemoriranje za WordPress.

Putem sučelja dodataka moguće je omogućiti i druge značajke u vezi s performansama, poput predmemoriranja preglednika i GZIP kompresije, kao i optimiziranje prednjeg dijela vaše web stranice minifikacijom osnovnih HTML, CSS i JavaScript datoteka. Optimizacija slike i lijeno učitavanje slika su također mogućnosti.

Postavke prednjeg praga za SG Optimizer

Značajke poput optimizacije slike, minimiziranja datoteka i lijenog učitavanja mogu se omogućiti putem SG Optimizer sučelja.

Kada je riječ o vrsti predmemoriranja koji će biti dostupan vašoj web stranici, kupci na srednjim i najvišim nivoima GrowBig i GoGeek planova dobivaju pristup značajki WordPress Special Cache, dok oni na početnom planu StartUp plana ne ‘ t. Tu je i vlasnička tehnologija SuperCacher koja ima za cilj povećati broj učitavanja na kojima web mjesto može istovremeno istodobno povećati ukupnu brzinu.

Mogućnosti predmemorije plana cijene

Plan hostinga koji odaberete diktirat će kojoj vrsti predmemoriranja web mjesta možete pristupiti.

Sav ovaj žargon predmemoriranja može biti zbunjujući, ali, nadamo se, ova raščlamba tri razine predmemoriranja SuperGachera SiteGround daje vam pregled glavnih razlika između planova:

 • Razina 1: Statična predmemorija sadržaja (svi planovi).
 • Razina 2: Dinamička predmemorija podataka, oba pogona NGINX (GrowBig i GoGeek planovi).
 • Razina 3: Baza podataka upita predmemorija rezultata, izvodi se na Memcached (planovi GrowBig i GoGeek).

Odjeljak rezultata ispitivanja brzine stranice na ovoj usporedbi trebao bi vam dati bolju predodžbu o utjecaju različitih razina predmemoriranja.

Alat za postavljanje WordPress web stranica

Inače, inačica verzije vaše web stranice omogućuje sigurno testiranje najnovije verzije WordPress-a, uređivanje koda i unošenje drugih promjena – bez da ugrožava web mjesto uživo ili ne ometa korisničko iskustvo posjetitelja. Samo planovi GrowBig i GoGeek uključuju ovu funkcionalnost.

Stvaranje i upravljanje scenskim okruženjem odvija se kroz područje računa na web mjestu SiteGround, a tijekom testiranja ovog pregleda sve je funkcioniralo kako se očekuje.

Stvorite web mjesto za inscenaciju

Samo planovi GoGeek najviše razine i srednji nivoi GrowBig uključuju pristup alatki za postavljanje WordPress web stranica.

Kad budete spremni, možete automatski prebaciti cijelu web stranicu za postavljanje u okruženje uživo ili, umjesto toga, odabrati elemente svog testnog mjesta za prijenos. Ako ne želite prenijeti cijelu probnu stranicu, alat za postavljanje SiteGround korisno će prikazati tablice baze podataka za postavljanje koje ste promijenili.

Postavljanje prilagođenog umetanja na web mjesto

Alat za postavljanje SiteGround omogućuje vam odabir promjena koje će se pritisnuti na vašoj web stranici uživo.

Tada možete odabrati koju od tih tablica prebaciti na web lokaciju uživo. Zbog ove funkcionalnosti imate, na primjer, mogućnost prenošenja samo tablice koja sadrži postavke web mjesta, bez brisanja bilo kojeg drugog dijela vaše web stranice uživo, poput postova ili komentara korisnika.

Za dodatnu sigurnost, puna sigurnosna kopija vašeg web mjesta uživo automatski se stvara prije nego što izmjene potisnete iz okruženja.

Upravljajte scenskim mjestima

Stvaranje i upravljanje okruženjem za postavljanje odvija se na području računa SiteGround.

Ako želite siguran prostor u kojem možete isprobati nove dodatke ili eksperimentirati s različitim postavkama tema i isječcima koda, alat za postavljanje je još jedan dobar razlog za odabir planova GoGeek ili GrowBig preko StartUp plana.

Usluga e-pošte SiteGround

Svi planovi WordPress hostinga kojima upravlja SiteGround uključuju uslugu e-pošte koja vam omogućuje stvaranje neograničenih adresa i poštanskih sandučića za vaše domene, poput [email protected] ili [email protected]

Možete slati i primati e-poštu putem tri najpopularnija klijenta s web poštom, uključujući RoundCube i SquirrelMail, omogućujući vam pristup računima e-pošte s bilo kojeg računala s internetskom vezom. Alternativno, možete konfigurirati uslugu kao što su Gmail ili Outlook za slanje i primanje poruka pomoću e-adrese vaše domene na web lokaciji.

SiteGround Upravljanje računom e-pošte

Svi planovi SiteGround uključuju mogućnost stvaranja neograničenih adresa e-pošte i pretinac pošte za vašu domenu.

Iako svi planovi uključuju pristup servisu e-pošte SiteGround, plan GoGeek ima veći kapacitet poštanskog sandučića i nekoliko drugih povećanih dozvola u usporedbi s početnim planom.

Čak i neki od najboljih WordPress hostova s ​​najboljim upravljanjem koji koštaju duplo više od cijene StartUp i GoGeek planova ne uključuju uslugu e-pošte, tako da je sjajno vidjeti ovo dostupno svim klijentima SiteGround.

Pregled tehničkih detalja

Ovaj odjeljak naše usporedbe daje vam brzi pregled glavnih tehničkih detalja i razlika između ova dva hosting plana:

 • Keširanje web mjesta: Interna usluga SuperCache s ograničenim predmemoriranjem dostupnim na StartUp planu i svim razinama predmemoriranja dostupnim na GoGeek planu. Upravljanje predmemoriranjem stranica i optimizacija putem internetskog WordPress dodatka.
 • Mreža isporuke sadržaja (CDN): Svi web-planovi SiteGround WordPress hostinga uključuju neobaveznu integraciju s besplatnim CDN planom Cloudflare-a, uz mogućnost nadogradnje na plaćeni plan ili odabira vlastitog davatelja CDN-a.
 • PHP: Mogućnost prebacivanja između PHP verzija 5.6, 7.0, 7.1, 7.2, 7.3 i 7.4 iz područja SiteGround računa.
 • HTTP / 2.0: Koristi se na poslužiteljima i CDN-u.
 • SSL: Koristite besplatni Let’s Encrypt SSL certifikat, uvezite vlastiti certifikat ili kupite drugi certifikat putem SiteGround-a.
 • SFTP: Sposobnost stvaranja više sigurnih FTP računa za pristup vašem web prostoru za prijenos i uređivanje datoteka.
 • Upravitelj datoteka poslužitelja: Internetski upravitelj datoteka utemeljen na pregledniku kojima se pristupa putem područja računa SiteGround.
 • Pristup bazi podataka: phpMyAdmin koristi se za pristup bazi podataka WordPress web stranice putem preglednika.
 • Usluga e-pošte: Usluga e-pošte na svim dijelovima hosting hosting planova SiteGround, s najvećom veličinom poštanskog sandučića na GoGeek planu.
 • Upravljanje web stranicama WordPress: Alat za automatsko ažuriranje koji ažurira softver i dodatke za WordPress (neobavezno) uz mogućnost odgađanja pojedinih ažuriranja.
 • Ograničenja dodataka: Nema popisa zabranjenih dodataka, za razliku od nekih upravljanih domaćina WordPressa.
 • Sigurnosne mjere: Web stranice pregledavaju zlonamjerni softver i druge sigurnosne probleme putem SiteGround-a. Dodatna zaštita dostupna je putem dodatka za plaćeni SG Site Scanner.
 • Usluge čišćenja nakon haka: SiteGround neće pomoći očistiti vašu web lokaciju ako se hakira, ali uputit će vas na Sucuri.
 • Lokacije podatkovnog centra: Odabir četiri lokacije poslužitelja u Velikoj Britaniji, EU, Aziji i SAD-u.
 • Mjesta organiziranja: Plan gornje razine GoGeek uključuje koristan alat za postavljanje, ali plan pokretanja ne uključuje.
 • Migracija WordPress web stranica: Plan GoGeek uključuje jedan prijenos web mjesta WordPress po računu, kojim upravlja tim za podršku SiteGround. Korisnici startupa mogu koristiti besplatni dodatak SiteGround Migrator za pomicanje svoje web stranice ili platiti da bi to premjestilo za njih.
 • Nevremene provjere i jamstvo: SiteGround nadgleda njihove servere za vrijeme zastoja, ali ne provjerava status web lokacija koje su domaćini. SiteGround jamči produljenje mreže od 99,9% na godišnjoj osnovi (što omogućava oko 8h 45m stanke godišnje), uz hosting kredite koji se nude ako produženje radnog vremena padne ispod 99,9%.
 • Kanali podrške: Stol za podršku zaposlen je 24 sata dnevno, a na svim planovima dostupni su razgovori u živo, telefon i ulaznice. Pitanja podrške koja su pokrenuli GoGeek-ovi kupci imaju prednost nad StartUp (i GrowBig) kupcima radi bržeg preokreta, iako StartUp korisnici mogu nadograditi na Premium Support uz dodatnu mjesečnu naknadu.

Sve razlike između StartUp i GoGeek hosting planova možete vidjeti na stranici za usporedbu planova web stranice SiteGround.

Korisničko iskustvo

Budući da planovi StartUp i GoGeek upravljaju uslugama WordPress hostinga, trebalo bi biti iznenađenje kad saznamo da je izrada web stranice WordPress na vašem računu vrlo jednostavna. U stvari, zahvaljujući novom čarobnjaku računa, možete odlučiti da se WordPress automatski instalira tijekom postupka prijave.

I ne samo to, već nove WordPress instalacije na SiteGround sada uključuju interni dodatak WordPress Starter koji ima za cilj pojednostaviti postupak postavljanja nove stranice. Jednom kada se prijavite na svoju novu web stranicu WordPress, Starter alat će vam pomoći da odaberete temu za svoju web lokaciju.

WordPress Starter web stranica

Početni program SiteGround WordPress omogućuje vam odabir velikog broja besplatnih i plaćenih tema iz različitih izvora.

Nakon što odaberete temu ili se odlučite pridržavati trenutne zadane teme Dvadeset dvadeset, imate mogućnost omogućiti neke bitne značajke, poput kontaktnog obrasca, e-trgovine i funkcionalnosti Jetpack paketa.

Preporuke dodataka

Možete i putem Startera dodati neke korisne značajke na svoju web stranicu WordPress.

Treći i posljednji korak WordPress Startera pruža vam mogućnost omogućavanja nekih proširenja koja se odnose na marketing, uključujući SEO dodatak i analitičke dodatke. Nakon toga, WordPress će biti instaliran prema vašim specifikacijama i bit će spreman za prijavu.

Prilagođena nadzorna ploča WordPressa

Ipak poboljšano iskustvo WordPressa SiteGround tu ne prestaje. Kad se prijavite na novu web stranicu, vidjet ćete da je stvorena prilagođena nadzorna ploča koja će vam olakšati pronalaženje najčešće korištenih značajki WordPress-a, kao što su odjeljci za stvaranje sadržaja i postavke dizajna..

SiteGround prilagođena nadzorna ploča WordPress

Web-lokacije WordGress-a s hostom od zemlje imaju opcionalnu prilagođenu nadzornu ploču.

Na web lokaciji SiteGround postoje i linkovi na koristan sadržaj podrške, ako vam treba pomoć. Ako niste ljubitelj prilagođene nadzorne ploče SiteGround WordPress, jednostavno se možete prebaciti na zadanu verziju pritiskom na gumb.

Zahvaljujući alatu Starter možete voditi računa o osnovnim stvarima, kao što su odabir teme, dodavanje kontaktnog obrasca ili omogućavanje SEO dodatka, sve u jednom potezu, bez napuštanja svoje WordPress nadzorne ploče. Naravno, kasnije i teme možete mijenjati. Međutim, kada je u pitanju ustajanje i rad, Starter olakšava pokretanje nove web stranice WordPress u samo nekoliko koraka.

Iako se većina domaćih web-lokacija brine za instaliranje WordPress-a, nisu svi oni korisni kao alat SiteGround Starter kada je u pitanju postavljanje nove web stranice..

Izrada dodatnih web stranica WordPress

Ako ste odabrali plan GoGeek, s mogućnošću stvaranja neograničenih web stranica WordPress (dopuštanje prostora za pohranu), tada možete stvoriti novu WordPress instalaciju u samo nekoliko klikova kroz područje vašeg SiteGround računa.

Da biste to učinili, jednostavno se prijavite na područje vašeg SiteGround računa, kliknite gumb Dodaj novu web stranicu i slijedite korake za stvaranje nove WordPress web stranice.

Stvorite novu web stranicu

SiteGround olakšava stvaranje dodatnih WordPress instalacija na vašem računu.

Nakon toga možete odabrati na kojoj domeni ili poddomeni instalirati WordPress i unijeti podatke za prijavu za novu web lokaciju.

Postavljanje dodatka za predmemoriranje

Nakon što se pobrinete za osnovno, možete započeti optimizirati web mjesto putem upravljačke ploče dodatka SiteGround Optimizer s vaše WordPress nadzorne ploče.

Već smo opisali glavnu funkcionalnost dodatka za SG Optimizer i različite načine na koje možete optimizirati vašu web stranicu u odjeljku WordPress predmrežavanje web stranica ove usporedbe. Međutim, jedna korisna dodatna značajka ovog alata koju vrijedi istaknuti je mogućnost prebacivanja između dostupnih verzija PHP-a izravno s vaše WordPress nadzorne ploče.

Postavi PHP verziju

Planovi SiteGround StartUp i GoGeek imaju veliku fleksibilnost u izboru PHP verzije.

Kao što je spomenuto, korisnici SiteGround mogu birati između impresivnog raspona PHP verzija, osiguravajući maksimalnu kompatibilnost s starim i novim dodacima.

Uz sve to, možete spremiti predmemoriju u bilo kojem trenutku klikom na zgodnu vezu na alatnoj traci za WordPress admin ili unutar nadzorne ploče SG Optimizer. Iako će dodatak automatski osvježiti predmemoriju prilikom svake izmjene sadržaja web mjesta, možete ručno isprati predmemoriju prema potrebi, primjerice prilikom testiranja novih dodataka ili postavki teme.

Postavke dodatka za predmemoriju

Definiranje URL-ova koje se isključuju iz predmemoriranja samo je jedna značajka alata za predmemoriranje SiteGround.

Aktiviranje besplatne usluge Cloudflare CDN

Uz predmemoriranje, još jedan način da se poboljša brzina vaše web stranice na svim planovima – uključujući StartUp i GoGeek – je pristup mreži za dostavu sadržaja putem besplatnog plana Cloudflare. Ova neobavezna integracija s Cloudflareom može se aktivirati putem područja računa SiteGround. Jednom aktiviran CDN-om upravlja se putem portala računa SiteGround čime vam se omogućuje kontrola koji su aspekti vaše web stranice optimizirani na ovaj način..

CDG postavke SiteGround

Svi planovi hostinga SiteGround uključuju opcionalnu integraciju s besplatnom Cloudflare CDN uslugom.

Osim što se odlučite za nadogradnju na plaćenu Cloudflare CDN uslugu, možete koristiti i svoj vlastiti izbor CDN-a. Ako na vašu web lokaciju posjećuju ljudi iz cijelog svijeta, korištenje CDN-a izvrstan je način da svim posjetiteljima osigurate slična vremena učitavanja, bez obzira gdje se nalaze.

Zahvaljujući besplatnoj Cloudflare CDN integraciji, SiteGround olakšava ovu mogućnost povećanja performansi.

Kao što vidite, nekoliko je koraka uključeno u postavljanje i optimizaciju vaše web stranice WordPress. No, SiteGround je napravio dobar posao čineći proces što jednostavnijim, a istovremeno je omogućio pristup nekim naprednim značajkama i uslugama, kao što su CDN i više razina predmemoriranja i optimizacije..

Pristup bazi podataka i poslužitelju datoteka WordPress

Kada je u pitanju upravljanje datotekama koje čine vašu web stranicu i bazu podataka u njoj, SiteGround vam pruža potpuni pristup. Pored toga što koristite svoj FTP klijent za prijavu na svoj poslužiteljski prostor, možete upotrijebiti i prilagođeni mrežni upravitelj datoteka koji je dostupan putem područja SiteGround računa.

SiteGround File Manager

Osim pristupa poslužitelju putem FTP softvera, možete koristiti i SiteGround File Manager.

Pristup bazi je jednako jednostavan – opet zahvaljujući softveru (ovaj put phpMyAdmin) koji je dostupan putem područja računa SiteGround.

phpMyAdmin pristup bazi podataka

Bazi podataka za vaše web mjesto WordPress može se lako pristupiti putem web-sučelja phpMyAdmin.

Ako ikada trebate izbrisati ili urediti datoteku teme ili dodatka, promijenite administratorsku lozinku za WordPress nakon što ste je zaključali sa svoje web lokacije ili izvršili neki drugi sličan zadatak, onda je pristup toj razini poslužitelja i baze podataka neprocjenjiv..

Nakon nedavnog ažuriranja područja računa SiteGround, kupci više nemaju pristup cPanelu i njegovim alatima. Međutim, mnoge, ako ne i sve, iste značajke koje su bile dostupne putem cPanela sada su dostupne putem novog područja SiteGround računa, često u mnogo lakšim formatima. Sve u svemu, migracija s cPanela na internu stranicu i platformu za upravljanje računima osjeća se kao pozitivan korak. Zbog načina na koji funkcionira novo korisničko područje, ovo se posebno odnosi ako hostujete više web lokacija pomoću SiteGround-a, jer njima možete upravljati s jedne lokacije.

To prilično pokriva iskustvo korištenja usluge SiteGround hostinga za postavljanje i upravljanje web stranicom WordPressa. Kao što možete vidjeti, WordPress planovi kojima upravlja SiteGround StartUp i GoGeek idealni su za one koji su u WordPressu novi, ali i napredne korisnike.

Startup i GoGeek performanse u usporedbi

Kao što smo nedavno objavili, planovi SiteGround StartUp i GoGeek imaju mnoštvo značajki koje imaju za cilj povećati performanse vaše web stranice WordPress, kao i nekoliko razlika u razinama poboljšanja performansi svakog plana..

Dakle, kako bismo vam pomogli da odlučite je li plan hostinga najbolje razine za SiteGround GoGeek najbolji za vašu web stranicu ili će biti dovoljan StartUp plan nižeg razreda, napravili smo neke WordPress web stranice i zatim testirali njihovu izvedbu.

Prvo se bilježi brzina naših testnih mjesta kako bi se vidjelo koliko brzo se prosječno učitavaju u razdoblju od sedam dana. Zatim smo upotrijebili simulator opterećenja kako bismo saznali kako funkcioniraju web stranice na planovima StartUp i GoGeek kada im je više posjetitelja istovremeno pristupilo. Pratili smo i trajanje testnih stranica kako bismo vidjeli kako je naše iskustvo u usporedbi sa 99,9% jamstvom mrežnog produžetka SiteGround.

Započnimo s vremenom učitavanja …

Učitavanje rezultata ispitivanja vremena

Da biste dobili cjelovitiju sliku trenutka učitavanja koje biste mogli doživjeti ako odaberete planove hostinga StartUp ili GoGeek iz SiteGround-a, zabilježili smo brzinu WordPress web stranice koristeći laganu WordPress temu, kao i drugo web mjesto koristeći zahtjevnije višenamjenska alternativa bogata značajkama.

Usluga plaćene Pingdom koristila se za nadzor brzine web stranica, pri čemu su se vremena učitavanja bilježila u intervalima od 30 minuta tijekom razdoblja od sedam dana. Prvo je usporedba StartUp i GoGeek planova koristeći jednostavnu besplatnu WordPress temu.

Rezultati ispitivanja lagane tematske brzine

Trenutačna zadana tema koja se aktivirala na novim WordPress web stranicama je besplatna tema Dvadeset dvadeset iz tima WordPress.org. To je dobar primjer osnovne lagane teme koju mogu koristiti mnogi novi vlasnici web stranica WordPress.

Dvadeset dvadeset WordPress tema

Besplatna tema Dvadeset dvadeset koristila se kako bi se vidjelo koliko dobro SiteGround može ugostiti web mjesto pomoću lagane teme.

Dakle, kako bismo vam dali predodžbu o vremenu učitavanja koje možete očekivati ​​ako odaberete ovu temu ili sličnu opciju bez dodatka, evo rezultata s naših sedam dana nadgledanja web lokacija Startup i GoGeek s Pingdomom:

Sažetak Pingdom dvadeset dvadeset

Probno mjesto hostirano na StartUp planu učitavalo se u prosjeku 943 milisekundi, dok je web mjesto s GoGeekom brže, prosječno 768 milisekundi.

Kao što vidite, web-lokacija koja se nalazi na skupljom GoGeekovom planu bila je brža od web-lokacije hostirane na početnom planu StartUp..

Slijedi detaljnija raščlamba vremena učitavanja tijekom sedmodnevnog razdoblja koje je zabilježio Pingdom:

SiteGround StartUp plan Učitavanje vremena s temom dvadeset dvadeset

Vremena učitavanja web stranice WordPress koja se nalazi na planu StartUp koristeći temu Dvadeset dvadeset.

Tijekom razdoblja od sedam dana, Pingdom je zabilježio prosječno vrijeme učitavanja od 943 ms za web mjesto hostirano na startUp planu koristeći laganu temu Twenty Twenty.

SiteGround GoGeek učitavanje vremena s temom dvadeset dvadeset

Vremena učitavanja web stranice WordPress koja se nalazi na planu GoGeek koristeći temu Dvadeset dvadeset.

Rezultati ispitivanja višenamjenske tematske brzine

Iako su besplatne lagane teme, poput Twenty Twenty, idealne za osnovne blogove, postoji dobra šansa da se odlučite za višenamjensku WordPress temu bogatu značajkama za svoju web lokaciju. Zbog poboljšane funkcionalnosti i svestranosti, ove teme imaju veće veličine datoteka zbog kojih se web stranice mogu učitati sporije, u usporedbi s laganom temom.

Dakle, kako bismo vam dali predstavu o vremenima učitavanja koje biste mogli očekivati ​​ako odaberete višenamjensku temu bogatu značajkama, također smo usporedili vremena učitavanja dvaju testnih mjesta na StartUp i GoGeek planovima s aktiviranom najprodavanijom Avada temom.

Avada WordPress Tema

Za provjeru brzine naše web stranice korišteni su tema Avada i njezin demo agencije.

Da biste testirali vrijeme punjenja StartUp i GoGeek s Avada temom, agencijski demo korišten je na obje stranice.

Višenamjenske teme, kao što je Avada, često dolaze s raznolikim izborom unaprijed izrađenih prezentacija za web stranice; za naše testove uveli smo demonstracijski program Agencije Avada na obje stranice. Evo kratkog sažetka rezultata iz Pingdom-a, nakon čega slijedi detaljnija analiza vremena učitavanja obje stranice:

Sažetak Pingdom Avada

Kada je bila u pitanju upotreba WordPress teme bogate značajkama veće veličine datoteke, web mjesto koje hostira GoGeek bilo je gotovo pola sekunde brže od web mjesta na StartUp planu.

Pri korištenju teške teme ukupno se povećalo vrijeme učitavanja testnih mjesta, što razlikuje performanse između StartUp i GoGeek planova izrazitije.

SiteGround StartUp plan Avada Tema za učitavanje

Tijekom razdoblja od sedam dana, početna stranica Agencije Avada učitavala se u prosjeku 2,71 sekundi kada je bila domaćin na StartUp planu.

Kao što se i očekivalo, s velikom veličinom stranice od 6,47 MB ​​- u usporedbi sa 149 KB za temu Dvadeset dvadeset – trebalo je duže učitavati početnu stranicu Avada teme, a Pingdom je zabilježio sedmodnevni prosjek od 2,71 sekundi za web mjesto na StartUp planu.

SiteGround GoGeek Avada Tema za učitavanje

Početna stranica web stranice koja koristi demo stranicu Avada koja se nalazi na GoGeekovom planu učitava se u prosjeku 2,29 sekunde.

Početna stranica web-lokacije koja se nalazi na GoGeekovom planu učitala se u prosjeku 2,29 sekundi, u usporedbi s 2,71 sekundi za web lokaciju koja je hostirana na StartUp planu. Čini se da ova razlika u brzini između dva plana pokazuje da što je veća web lokacija bogata značajkama, to će više imati koristi od hostovanja na GoGeek planu višeg nivoa..

Sažetak vremena učitavanja

Sažetak vremena učitavanja siteGround-a

Sažetak vremena učitavanja SiteGround zabilježeno u Pingdomu.

Ovi rezultati ispitivanja brzine web mjesta sugeriraju da ćete, bez obzira na to odlučite li koristiti laganu temu bez mnogo dodatnih widgeta ili značajki ili se odlučiti za tešku temu s klizačima i velikim slikama, uživati ​​brže vrijeme učitavanja odabirom plana SiteGround GoGeek. preko jeftinijeg StartUp plana.

Učitaj testiranje učinka

Ispitivanja brzine stranice na web stranicama WordPress-a s hostom na planovima SiteGround StartUp i GoGeek provedena su na testnim mjestima koja nisu primila posjetitelje. Iako vam daju dobru predstavu o uspoređivanju performansi ova dva plana, oni ne ispričaju cijelu priču.

Zbog toga, kako bismo vam bolje predstavili koji je plan pravi izbor hostinga za vašu web stranicu, izveli smo i testiranje opterećenja. Pokretanjem plaćenih testova iz usluge Load Impact uspjeli smo simulirati više korisnika koji posjećuju svaku web stranicu u isto vrijeme da vidimo kako se nosi s sve većim opterećenjem korisnika.

Za testove je vrijeme učitavanja posta na blogu na web-lokacijama StartUp i WordPress, hostovanim GoGeek-om, koristeći temu Avada, nadzirao Load Impact. Tijekom testa, broj virtualnih korisnika koji pristupaju stranici koji se prati povećavao se tijekom pet minuta, sve dok 200 virtualnih korisnika nije pristupilo toj stranici u isto vrijeme..

Evo rezultata testova Load Impact za dvije stranice …

Rezultati pokretanja plana Učitavanje rezultata ispitivanja utjecaja

Prema rezultatima testiranja Load Impact, plan pokretanja početne razine SiteGround učinio je dobar posao hostinga WordPress web stranice s instaliranom teškom Avada temom.

Učitaj test za pokretanje

U testu Load Impact, web lokacija koja je smještena na SiteGround StartUp planu ostala je osjetljiva dok joj oko 130 virtualnih korisnika nije pristupilo..

Kao što pokazuje plava linija na gornjem grafikonu, vremena odziva bila su malo pogrešna jer se broj istodobnih virtualnih korisnika povećavao. Međutim, sve dok broj istodobnih virtualnih korisnika nije dosegao oko 130, stranica nije reagirala.

Dakle, ako ne očekujete da više od 130 posjetitelja istovremeno redovito pristupa vašoj web lokaciji, tada bi Startup plan trebao biti u mogućnosti obraditi svoju publiku bez većih poteškoća..

Za više informacija o izvedbi web mjesta s StartUp-om možete pogledati rezultate ispitivanja na web mjestu Load Impact..

Rezultati testiranja utjecaja opterećenja GoGeek plana

Iako se web mjesto koje je pokretalo StartUp djelovalo prilično robusno kada mu je istovremeno pristupilo do 130 virtualnih korisnika, web stranica WordPress na GoGeekovom planu bila je još stabilnija.

Učitajte test utjecaja GoGeek plana

U ovom testu Load Impact, web lokacija koja se nalazi na planu SiteGround GoGeek ostala je odgovorna do kraja testa, kada mu je 199 virtualnih korisnika pristupalo.

Kao što pokazuje plava linija na gornjem grafikonu iz Load Impact, brzina testnog mjesta koje se nalazi na GoGeekovom planu nije negativno utjecala tijekom cijelog testa, čak i kada mu je 199 virtualnih korisnika istovremeno pristupalo..

Stoga, ako želite da vaša web stranica WordPress upravlja s velikim brojem korisnika ili velikim prometom, plan GoGeek bila bi dobra investicija.

Da biste sami vidjeli kako je funkcionirala web lokacija GoGeek, rezultate ispitivanja možete pogledati na web mjestu Load Impact..

Uptime Rezultati

Visoke razine produženog rada važne su (ako ne i više) od brzog učitavanja. Napokon, ako vaša web lokacija nije dostupna, nije važno koliko se brzo učitava kada je na mreži. Dakle, imajući to na umu, pratili smo i naše ispitne stranice za vrijeme zastoja pomoću Pingdomove provjere produženja vremena.

Rezultati Uklanjanja vremena za Pingdom

Tijekom sedam dana praćenja, samo je jedno web mjesto imalo stanke, i to samo jednu minutu.

Kao što pokazuju rezultati iz Pingdom-a, samo je jedno od četiri testna mjesta doživjelo prekid rada tijekom sedam dana praćenja, a čak i tada količina produženog rada nikada nije pala ispod razine od 99,9% zajamčenog SiteGround-om.

Sve u svemu, naše testne web stranice koje hostira SiteGround lako su postavile i dobro su se odvijale pod pritiskom, a mjesto na GoGeekovom planu ostalo je vrlo stabilno u slučaju velikog opterećenja.

Završne misli

Naši testovi planova StartUp i GoGeek jasno daju do znanja da je SiteGround zaista kvalitetan, a istovremeno povoljan proračun.

Oni koji su novi u WordPressu cijenit će prijateljsko iskustvo SiteGround. Iako više nema pristupa cPanelu, korisnici energije i dalje mogu obavljati zadatke poput uređivanja datoteka i upravljanja bazama podataka putem novog područja računa SiteGround. I druge značajke, poput alata za postavljanje GoGeek plana, također su jednostavne za korištenje. Zapravo, što se tiče značajki i funkcionalnosti, planovi SiteGround povoljno se uspoređuju s mnogim daleko skupljim WordPress hosting hosting tvrtkama s premium premijom..

Međutim, kao što pokazuje naša usporedba SiteGround i WP Engine, planovi s nižim cijenama iz SiteGround-a nisu tako brzi kao oni iz WP Engine-a. (Napomena: Za one koji ne znaju, WP Engine smatra se jednim od naprednih – iako i skupljih WordPress hosting usluga.) Ali, osim ako niste spremni plaćati 30 USD mjesečno ili više, SiteGround su dostojna alternativa – posebno u usporedbi s drugim niskobudžetnim domaćinima kao što su GoDaddy ili Bluehost.

Općenito, odabir SiteGround-a za vašu web stranicu visoko se preporučuje – pogotovo ako ne možete opravdati cijenu plana ulazne razine kao što je Kinsta (pročitajte našu cjelovitu recenziju ovdje ili WP Engine. Kada je u pitanju treba li ići s startUp ili GoGeek plan, brži, ali skuplji GoGeek očit je izbor u pogledu povećanih performansi web stranice i dodatnih značajki. No, ako vaš proračun ne može podnijeti veću cijenu, pristupačniji StartUp plan je dobar kompromis..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me