SiteGround vs WP Engine – Koji nudi najbolji WordPress hosting?

Ponude za WordPress


Ako tražite hosting za svoju web stranicu WordPress, dva imena koja ćete uskoro morati naići su WP Engine i SiteGround. Obje tvrtke nude hosting usluge usmjerene na WordPress – ali što je najbolje?

U današnjoj usporedbi istražit ćemo značajke u ponudi, što možete dobiti za novac i koja usluga donosi najbrže vrijeme učitavanja.

Od lansiranja 2010. godine, WP Engine postao je jedan od glavnih igrača u WordPress hosting prostoru s premium upravljanjem i stekao je reputaciju stručnjaka za ovo područje. SiteGround nudi hosting pakete opće namjene od svog pokretanja 2004. godine, kasnije dodajući upravljani WordPress hosting u svoju liniju.

Pa što je bolje za WordPress? Započnimo…

Usporedni planovi hostinga

WP Engine nudi tri glavna WordPress zajednička hosting plana, s dvije dodatne mogućnosti veće performanse. SiteGround također ima tri glavna plana zajedničkog hostinga, kao i više-end posvećene opcije poslužitelja i poduzeća hosting.

Za ovu usporedbu usredotočit ćemo se na GoGeek-ov najviši plan zajedničkog hostinga iz SiteGround-a i osobni plan ulaznog nivoa za zajednički ulazak iz WP Engine-a. Ova dva plana imaju slične cijene, iako (kao što ćemo vidjeti u odjeljku o cijenama ove usporedbe) prvi trenutno nudi značajne uštede za one koji plaćaju godišnje.

Osobni planovi WP Engine i SiteGround GoGeek dobar su izbor za korisnike WordPressa jer su poslužitelji optimizirani za WordPress softver, a dolaze i s unaprijed instaliranim WordPressom za lako pokretanje web stranice.

Pojedinosti o planu: SiteGround GoGeek vs WP Engine Personal

Glavni detalji osobnih planova SiteGround GoGeek i WP Engine su sljedeći:

 • Broj dopuštenih instaliranja WordPress-a – WP Engine: jedan; SiteGround: neograničeno web mjesto.
 • Podržani posjetitelji mjesečno – WP Engine: 25.000 (maksimum); Site Site: 100 000 (preporučeno).
 • Web prostor – WP Engine: 10 GB; SiteGround: 30 GB.
 • Prijenos podataka – WP Engine: nemjerno; SiteGround: bez mjere.

Mi ćemo detaljnije razmotriti cijene u sljedećem odjeljku, no glavne razlike su u tome što će SiteGround dopustiti da ugostite neograničen broj web stranica na vašem GoGeekovom računu, dok je WP Engine Personal plan ograničen na samo jedno živo web mjesto (plus mjesto održavanja).

Osim toga, WP Engine pokriva određeni broj posjetitelja vaše web stranice, dok SiteGround ne, samo navodeći broj posjetitelja za koji je plan prikladan.

Što se događa ako prijeđete svoju granicu?

Ako prekoračite ograničenje od WP Engine, možete očekivati ​​plaćanje prekomjernih naknada umjesto pristupa ograničenoj vašoj web stranici. Iako s WebGround GoGeek planom nema ograničenja upotrebe, ako izgleda kao da vaša web stranica može trpjeti probleme s izvedbom kao rezultat povećanog broja posjetitelja ili aktivnosti, tim za podršku kontaktirat će vas kako bi razgovarali o vašim mogućnostima.

Opcije za osobni plan SiteGround GoGeek i WP Engine

Prije nego što pristupimo detaljima svake usluge, evo informacija o cijenama na SiteGround GoGeek i osobnim planovima WP Engine:

 • Osobni plan WP motora: 29 USD mjesečno (dva mjeseca besplatno ako se plaća godišnje).
 • SiteGround GoGeek: 29,95 USD mjesečno (smanjuje se na protuvrijednost 11,95 USD mjesečno ako se plaća godišnje).

Opcije za cijene WP motora

Podaci o korištenju i informacije o cijenama za WP Engine dijele planove za hosting.

Osobni plan od 29 dolara mjesečno od WP Engine-a je početni plan, dok je GoGeek vrhunski zajednički hosting plan iz SiteGround-a.

Mogućnosti određivanja cijena na web lokaciji

Podaci o upotrebi i informacije o cijenama za dijeljene hosting planove SiteGround.

Kada je riječ o garancijama povrata novca, SiteGround vam daje 30 dana, dok vam WP Engine daje 60 dana za podnošenje zahtjeva za povrat cijelog novca.

Glavne značajke web hostinga

Sada smo obuhvatili cijene i ključne detalje planova, istražimo kakvu uslugu nude SiteGround i WP Engine.

Sigurnosne kopije web mjesta

Iako postoje sjajni dodaci za sigurnosno kopiranje za WordPress (poput VaultPress-a, dopuštanje vašem domaćinu da se brine o sigurnosnim kopijama web stranica može vam pružiti mir.

I osobni planovi SiteGround GoGeek i WP Engine uključuju automatske dnevne sigurnosne kopije vaše web stranice, kao i mogućnost da sami napravite sigurnosne kopije. Korisnici mogu vratiti sigurnosne kopije putem upravljačkih ploča računa svog hosting računa ili zatražiti da osoblje za pomoć izvrši restauraciju.

Kanali za podršku

Jedini način da se obratite timu za podršku WP Engineu onima koji se nalaze na osobnom planu za ulazak je putem 24/7 kanala za razgovor uživo. Svi planovi hostinga za WP Engine, osim Osobnog plana nude telefonsku podršku 24 sata dnevno, dok je podrška za ulaznice rezervirana za najviši sloj poduzeća..

Opcije podrške za SiteGround

Korisnici iz programa SiteGround na GoGeekovom planu dobivaju pristup telefonu 24 sata dnevno, chatu uživo i podršci za ulaznice.

Kupci SiteGround GoGeek mogu se obratiti službi za pomoć 24 sata dnevno i 7 sati putem telefona, live chat i sustavom ulaznica. Zahtjevi za podršku korisnika iz GoGeeka (i donjeg plana GrowBig) imaju prioritetni status nad zahtjevima kupaca na početnom planu startUp plana.

Organiziranje web stranica

Izrada inačne verzije vaše web stranice pruža vam siguran prostor za provođenje ispitivanja i razvojnih radova prije primjene promjena na vašoj web lokaciji uživo.

I WP Engine Personal i SiteGround GoGeek planovi omogućuju vam kreiranje kopija web lokacije u zaštićenom okruženju. Izrada web mjesta za postavljanje u WP Engineu nevjerojatno je jednostavna, s kontrolama koje se nalaze unutar vašeg WordPress administrativnog područja. Sa SiteGround proces je gotovo jednostavan, ali se odvija putem vaše vanjske nadzorne ploče cPanel (o tome više o tome kasnije).

Migracija web stranica WordPress

Ako već imate web mjesto WordPress, premještanje na WP Engine ili SiteGround nije problem. SiteGround nudi jednu besplatnu migraciju web mjesta za nove kupce bez očekivanog zastoja i prijelaznog vremena od nekoliko sati.

Kontrole migracije WP motora

Dodatak za automatsku migraciju WP Engine pomoći će vam da vaše web mjesto WordPress premjesti na uslugu hostinga WP Engine-a.

WP Engine ima besplatni dodatak koji će olakšati migraciju WordPress web stranice s drugog domaćina na njegove poslužitelje. Ako naiđete na probleme tijekom migracije, možete se obratiti službi za podršku.

Centri podataka

I WP Engine i SiteGround daju vam opcije kada je riječ o mjestu hostovanja vaše web stranice.

WP Engine ima podatkovne centre u Sjedinjenim Državama, Kanadi, Velikoj Britaniji, Belgiji, Irskoj, Tajvanu i Tokiju. Međutim, vaše mogućnosti variraju ovisno o tome koji ste plan odabrali, a osobni plan pokriva samo Sjedinjene Države, Ujedinjeno Kraljevstvo, Belgiju i Tajvan.

Kada kreirate GoGeek hosting račun, možete birati između DataGround podatkovnih centara u Sjedinjenim Državama, Velikoj Britaniji, Nizozemskoj, Singapuru i Italiji.

WP Engine vs SiteGround Učitavanje vremena

Poboljšano vrijeme učitavanja jedan je od glavnih razloga izbora upravljanog WordPress domaćina preko generičkog zajedničkog hostinga. Često prednosti bržeg web mjesta mogu opravdati dodatne troškove. Ali koji je web domaćin brži: WP Engine ili SiteGround?

Avada Demo tema

Za testove brzine koristila se višenamjenska Avada tema i jedna od njezinih demo stranica s velikim značajkama.

Za testiranje vremena učitavanja SiteGround vs WP Engine, instalirali smo najprodavaniju temu Avada i uveli jedan njegov demo prikaz na unaprijed instaliranu verziju WordPress konfiguracije koju pruža svaki domaćin. Stranica s demo stranice Agencije Avada praćena je na oba mjesta u Pingdomu sedam dana. Evo rezultata:

Usporedba vremena učitavanja WP motora i SiteGround

Brzina WP Engine vs SiteGround stranica rezultat je sedam dana testiranja s Pingdom.

Kao što možete vidjeti, naši rezultati ispitivanja pokazuju primjetnu razliku u brzini stranice, a WP Engine isporučuje brže vrijeme učitavanja:

 • SiteGround: 1.91 sekundi
 • WP motor: 627 milisekundi

Kako se podaci prikupljaju, kontaktirali smo službu za podršku SiteGround da vidimo imaju li savjete o ubrzanju testne web stranice. Na temelju njihovih savjeta i mrežne dokumentacije omogućeno je gZIP kompresija i predmemoriranje preglednika. Spremanje je omogućeno za web stranice WP Engine i SiteGround – kao i sve druge tehnike za povećanje performansi koje su činile njihove usluge (više o tome kasnije). Za obje usluge odabrano je mjesto za testiranje Pingdom najbliže podatkovnom centru u kojem se nalazi web mjesto.

Ovo su rezultati koje je Pingdom zabilježio tijekom sedam dana testiranja za web stranicu WordPress, a domaćin je WP Engine:

Pingdom rezultati za web mjesto WP Engine

Vremena učitavanja stranice zabilježena su za web mjesto WordPress, a domaćin je WP Engine.

A ovo su rezultati koje je Pingdom zabilježio tijekom sedam dana testiranja za web stranicu WordPress, a domaćin je SiteGround:

Rezultati brzine stranice Pingdom za SiteGround

Vremena učitavanja stranice koja su zabilježena za web mjesto WordPress, a domaćin je SiteGround.

Demo-sadržaj iz višenamjenske teme u paketu s značajkama korišten je za testiranje, tako da je moguće postići bolje rezultate korištenjem lakše teme sa sadržajem optimiziranim za poboljšane performanse ili eksperimentiranjem s drugim načinima kako brži WordPress.

Vrijeme rada SiteGround vs WP Engine

Tijekom testiranja SiteGround i WP Engine pratili smo produženje rada, a Pingdom je zabilježio sljedeće razine tijekom 11 dana testiranja:

 • Vrijeme rada WP motora: 100%
 • Vrijeme održavanja web mjesta: 100%

Dakle, s obje usluge koje imaju dobre rezultate u toku, pređite na bolje točke planova hostinga SiteGround i WP Engine WordPress kako bismo vam pomogli da odlučite koji vam je najbolji.

Ostali detalji o osobnom planu GoGeek i WP Engine SiteGround

Mrežni upravljač datotekama SiteGround

Pomoću SiteGround-a možete pristupiti web poslužitelju i njegovim datotekama putem mrežnog upravitelja datoteka.

 • Predmemoriranje web stranica: WP Engine ima vlastiti sustav za predmemoriranje nazvan EverCache, dok SiteGround ima svoju SuperCacher tehnologiju.
 • Usluga mreže isporuke sadržaja (CDN): SiteGround uključuje besplatni CloudFlare CDN pristup, dok WP Engine nudi CDN pristup za dodatnih 19,95 USD mjesečno.
 • PHP: SiteGround nudi izbor verzija uključujući 5.3 i 7.1, dok s WP Engineom možete birati između PHP 5.6 i 7.1. WP Engine nudi i besplatan dodatak za provjeru kompatibilnosti.
 • HTTP / 2.0: i WP Engine i SiteGround koriste HTTP / 2.0.
 • SSL: i WP Engine i SiteGround nude besplatni Šifriranje SSL certifikata i podržavanje drugih opcija.
 • SFTP: i WP Engine i SiteGround nude SFTP pristup na svim planovima.
 • Upravitelj datoteka poslužitelja: SiteGround nudi pristup web poslužitelju putem mrežnog upravitelja datoteka, dok WP Engine ne.
 • Pristup bazi podataka: i SiteGround i WP Engine nude pristup putem phpMyAdmin.
 • Usluga e-pošte: SiteGround nudi potpunu uslugu e-pošte, dok WP Engine ne nudi usluge e-pošte.
 • Upravljanje web stranicama WordPress: obje usluge će ažurirati softver vašeg web mjesta WordPress.
 • Ograničenja dodataka: SiteGround dopušta sve WordPress dodatke, dok WP Engine ima popis nedopuštenih dodataka.
 • Mjere sigurnosti: i SiteGround i WP Engine na vašem web mjestu provode provjere zlonamjernog softvera i DDoS-a, a WP Engine također ograničava pokušaje prijave i još više.
 • Usluge čišćenja nakon haka: SiteGround ne nudi usluge čišćenja hakova ili infekcija, dok će WP Engine pružiti pomoć u popravljanju vaše web lokacije ako je hakiran na svom hostingu.

Sada kada dobro razumijete glavne sličnosti i razlike WP Engine i SiteGround, istražimo korisničko iskustvo svakog web domaćina.

Brzi pregled WP motora i nadzornih ploča SiteGround

Uz WP Engine i SiteGround, upravljanje računom i web stranicama odvija se putem njihovih internetskih nadzornih ploča.

Unutar nadzorne ploče korisnika WP Engine

Nadzorna ploča računa WP Engine.

Prilagođena nadzorna ploča WP Engine omogućava lako vidjeti koliko prostora za pohranu koristite i koliko je posjetitelja na vašoj web lokaciji zabilježeno. Ove dvije brojke mogu utjecati na naplatu troškova, tako da je dobro moći ih pogledati na prvi pogled. Također možete vidjeti koliku propusnost vaš web site troši.

Upravljanje sigurnosnim kopijama web mjesta pomoću WP Engine

Rezervne kopije mogu se stvoriti, preuzeti i vratiti s vaše nadzorne ploče WP Engine.

Kao što je već spomenuto, uz WP Engine, web stranica će se automatski sigurnosno kopirati u redovnom rasporedu i prije instaliranja ažuriranja softvera WordPress. Međutim, možete ručno stvoriti sigurnosnu kopiju u bilo kojem trenutku putem nadzorne ploče računa WP Engine. Kako je dobro napraviti sigurnosnu kopiju web mjesta kad god unesete promjene, lijepo je vidjeti da je potreban samo klik da biste stvorili sigurnosnu kopiju s WP Engineom. Vraćanje sigurnosne kopije jednako je jednostavno.

Stvorite mjesto postavljanja s WP Engine

Napravite inscenirajuću verziju svoje web stranice kroz odjeljak WP Engine na nadzornoj ploči WordPressa.

Web stranice koje hostira WP Engine također imaju opcijski dodatni skup kontrola na svojim WordPress nadzornim pločama. Kroz ove kontrole možete pronaći postavke predmemorije, mogućnost stvaranja radnog okruženja za vaše web mjesto i veze na nadzornu ploču vašeg računa na web mjestu WP Engine i portalu podrške.

Alati za performanse stranice WP Engine

WP Engine omogućuje vam testiranje performansi određenih stranica na vašoj web stranici.

Povratak na područje vašeg računa na web mjestu WP Engine, postoji alat za testiranje performansi na razini stranice. Unosom URL-a stranice na vašoj web lokaciji možete izraditi izvještaj koji prikazuje uspješnost te stranice, zajedno s preporukama za poboljšanja.

Kako kontaktirati WP Engine podršku

Osoblje za podršku WP Engine-a može se kontaktirati putem značajke uživo na nadzornoj ploči.

Ostale značajke prilagođene nadzorne ploče web stranice WP Engine uključuju:

 • mogućnost kontaktiranja tima za podršku putem usluge live chat
 • mogućnost stvaranja i upravljanja dodatnim instaliranjima WordPress-a (ovisno o vašem planu)
 • mogućnost pristupa pogreškama i zapisima pristupa
 • mogućnost da drugima odobrite pristup vašoj upravljačkoj ploči s određenom ulogom korisnika
 • mogućnost stvaranja i upravljanja SFTP korisničkim računima
 • mogućnost upravljanja podacima za naplatu za vaš račun.

WP Engine nadzorna ploča je dobro dizajnirana i jednostavna za korištenje. Sve su osnovne informacije pokrivene bez ičega dodatnog što bi moglo odvratiti ili zbuniti.

Nadzorna ploča cPanel SiteGround

Neki od alata i kontrola dostupnih putem SiteGround cPanel.

Za razliku od WP Engine-a i njegove prilagođene upravljačke ploče, SiteGround koristi popularni cPanel softver za svoju nadzornu ploču. SiteGround i cPanel daju vam veliku kontrolu nad vašim web hosting računom, ali to može biti i malo neodoljivo. Iako se WP Engine fokusira na hostingu WordPress web stranica, usluga SiteGround je raznovrsnija, a to se odražava na upravljačkoj ploči.

Više od cPanela SiteGround

SiteGround vam daje veću slobodu i veći pristup konfiguraciji vašeg računa, ali to može zabuniti neke korisnike.

Iako ste dobili dobru kontrolu nad sigurnosnim kopijama web mjesta pomoću SiteGround-a, korisničko sučelje za njihovo upravljanje nije tako glatko kao što je to slučaj s WP Engine-om.

Upravljanje sigurnosnim kopijama web mjesta SiteGround

Sigurnosne kopije web mjesta stvaraju se automatski pomoću SiteGround-a, ali možete ih i sami izraditi i obnoviti putem upravljačke ploče.

Poput WP Engine-a, SiteGround dodaje upravljačku ploču na WordPress nadzornu ploču web stranica na kojima se nalazi putem svog dodatka SG Optimizer. Kroz odjeljak SG Optimizer na vašoj WordPress nadzornoj ploči možete omogućiti keširanje, forsiranje HTTPS-a i promjenu PHP verzije.

SiteGround dodatni SuperCacher

Alat SiteGround SuperCacher može se konfigurirati iz vašeg WordPress nadzorne ploče.

Ostale značajke upravljačke ploče SiteGround uključuju:

 • mogućnost otvaranja ulaznica za podršku, pristup kanalu za podršku uživo ili pronalazak telefonskog broja za pomoć
 • sposobnost upravljanja dodatnim domenama i poddomenama
 • sposobnost stvaranja i obnove sigurnosnih kopija
 • mogućnost instaliranja WordPress-a i drugog softvera i skripti
 • mogućnost pristupa pogreškama i zapisima pristupa
 • mogućnost pristupa web-pošti i postavljanje više računa e-pošte
 • mogućnost da drugima omogućite pristup vašoj upravljačkoj ploči
 • mogućnost stvaranja i upravljanja SFTP korisničkim računima
 • mogućnost upravljanja podacima za naplatu za vaš račun.

Iako putem nadzorne ploče SiteGround možete učiniti mnogo više, poput upravljanja više web stranica, instalirati dodatni softver (poput Joomla) na svoj web prostor pomoću Softaculous ili pristupiti datotekama na vašem poslužitelju, sučelje nije tako korisno za upotrebu. i intuitivan kao nadzorna ploča WP Engine-a.

Završne misli

Osobni plan za WP Engine uspio je isporučiti brže vrijeme učitavanja u usporedbi s planom SiteGround GoGeek u našim testovima.

Međutim, ako iskoristite njegov godišnji popust na plaćanje, plan SiteGround GoGeek mnogo je jeftiniji od konkurencije.

Ostale točke koje treba uzeti u obzir uključuju činjenicu da plan SiteGround GoGeek omogućuje hostiranje više web lokacija na različitim domenama, dok WP Engine Personal plan podržava samo jedno WordPress web mjesto i web mjesto.

Plan GoGeek SiteGround također vam omogućuje stvaranje drugih vrsta web lokacija osim web mjesta WordPress, uključuje uslugu e-pošte i omogućuje pristup vašem poslužiteljskom prostoru putem grafičkog korisničkog sučelja. Možete kontaktirati i tim za podršku SiteGround putem e-pošte i telefona, dok uz WP Engine ovi dodaci nisu uključeni. No WP Engine nudi jednostavnije korisničko iskustvo.

Ako vam je cijena najvažnija, plan SiteGround GoGeek i godišnji popust na plaćanje vrlo su privlačni. Međutim, ako cijenite performanse i jednostavnost, radije koristite uslugu s jednim fokusom, a ne smeta vam odustati od telefonske podrške, onda je bolja opcija WP Engine Personal plan.

Jeste li koristili / koristili bilo koji od ova dva domaćina? Misli na svaku?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me