Pregled poslovnog plana programa WordPress.com – što dobivate i vrijedi li to? (2020)

Ponude za WordPress


Ako ste iskusni korisnik WordPress-a, vjerovatno niste zanemarili hosting web mjesta s WordPress.com.

Međutim, zahvaljujući pokretanju plana poslovanja za BusinessPress.com ‘Business’, mnogi su razlozi zbog kojih je WordPress.com zanemaren kao ozbiljan web domaćin (poput mogućnosti korištenja vlastitih dodataka i tema, na primjer ).

I ne samo to, već, pored prevladavanja nedostataka hostinga vaše web stranice s WordPress.com, poslovni plan uključuje i neke istinski korisne značajke i funkcionalnosti.

U nastavku ćemo istražiti sve prednosti i nedostatke ove usluge kako bismo vam pomogli da odlučite je li to zaista najbolji domaćin za vašu web lokaciju. Osim toga, također ćemo pogledati neki rezultati naših vlastitih nezavisnih testova brzine opterećenja i praćenja performansi tako da možete vidjeti kako se uspoređuje s drugim opcijama.

Oni koji su potpuno novi u WordPressu možda se pitaju zašto hosting web stranice s WordPress.com – tvrtkom koja je duboko povezana s osnivanjem i razvojem softvera WordPress – nije očit izbor. U nastavku ćemo vam pomoći objasniti zašto je to slučaj, ali i zašto – s dolaskom poslovnog plana – mnogi uobičajeni prigovori se više ne primjenjuju!

Ipak, WordPress.com hosting i posebno njihov poslovni plan još uvijek nisu za svakoga. Dakle, da bismo osigurali da je ovaj pregled u potpunosti uravnotežen (kao što bi, naravno, trebalo biti i sve dobre recenzije), također ćemo ući u nedostatke usluge.

Započnimo…

Glavne značajke WordPress.com poslovnog hostinga

WordPress.com Poslovni hosting

Prije nego što prijeđemo na razloge zbog kojih se možda ne želite prijaviti na WordPress.com Business hosting, evo nekoliko najboljih razloga za razmatranje ove opcije za vaše web mjesto.

Sloboda upotrebe vašeg izbora tema i dodataka

Mogućnost korištenja bilo koje teme koja vam se sviđa ili instaliranje svih dodataka koji želite želite možda neće zvučati svima onima koji su bili WordPress web stranice s tvrtkama kao što su Bluehost, GoDaddy ili SiteGround pročitajte naš usporedni post ovdje.

Međutim, sve donedavno, ako želite koristiti usluge hostinga za WordPress.com, bili ste ozbiljno ograničeni kada su u pitanju koje teme i dodaci biste mogli koristiti na svojoj web stranici.

Sada, međutim, korisnici programa hostinga za WordPress.com Business ne samo da mogu tražiti i instalirati teme i dodatke izravno s nadzorne ploče WordPressa, već mogu i prenositi teme i dodatke sa svog računala – uključujući i one koje su kupili izravno s njihovog računala drugih izvora ili čak onih koje su sami stvorili.

Postoje neki dodaci koji nisu dopušteni, kao što su WP Super Cache, BackWPup i Advanced Cleaner. No, postojanje popisa zabranjenih dodataka prilično je uobičajena praksa s mnogim upravljanim WordPress domaćinima, uključujući WP Engine i Kinsta (pročitajte našu usporedbu ovdje, koja također zabranjuje dodatke koji mogu negativno utjecati na uslugu koju pružaju.

Srećom, značajke zabranjenih dodataka, kao što su predmemoriranje, sigurnosne kopije web stranica i drugi alati za optimizaciju, dostupni su vam u sklopu plana hostinga za WordPress.com Business. Zbog toga vam zapravo ne nedostaje nijedna bitna funkcionalnost. Umjesto toga, tim uslugama jednostavno pristupate izravno iz svog web-domaćina, a ne od proizvođača trećih dodataka. To čak može biti od koristi, jer ako nešto pođe po zlu ili ako vam treba pomoć, imate samo jednu tvrtku koja se bavi, a ne više pružatelja usluga.

Pomoć za stvaranje web stranice

Bez obzira jeste li novi za stvaranje web stranica ili vam treba inspiracija za sljedeći projekt, trebalo bi vam biti korisno čarobnjak za izradu web stranica WordPress.com. Iako možete koristiti zadani WordPress korisnički doživljaj koji je dostupan na web lokacijama s vlastitim hostovima, uz WordPress.com hosting, također imate mogućnost prolaska kroz postupak postavljanja kako biste pokrenuli web mjesto.

Popis stvaranja web stranice

Popisni popis olakšava vidjeti koje ste zadatke dovršili i što još trebate učiniti kako biste lakše pokrenuli novu web lokaciju

Uz korisničku popisnu listu, čarobnjak postavlja i temelje za vašu web lokaciju pitajući na kojoj vrsti projekata radite. Kroz čarobnjaka prikazana je ikona za chat uživo koja vam daje brzi način za pomoć pomoćnog osoblja ako vam zatreba..

Odaberite vrstu web stranice

Čarobnjak WordPress.com pomoći će vam u stvaranju nove web stranice.

Nakon što odaberete vrstu web stranice koju želite stvoriti, primjerice blog ili web mjesto tvrtke, možete primijeniti jedan od unaprijed izgrađenih stilova ili demonstracija. Ima ih na raspolaganju mnogo, pa bez obzira na što radite, trebali biste pronaći odgovarajuću opciju.

Definirajte temu web stranice

Graditelj web stranica WordPress.com nudi vam puno unaprijed ugrađenih predložaka za izbor.

Nakon što definirate koju vrstu web lokacije želite stvoriti, čarobnjak će dodati neki sadržaj i prikazati vam odgovarajuće opcije povezane s temama i drugim dizajnerskim odlukama..

Čarobnjak za postavljanje web mjesta

Na temelju vaših prethodnih odabira čarobnjak će započeti s izgradnjom nove stranice.

Preko čarobnjaka možete brzo odabrati i dostupne stilove oblikovanja koji vam omogućuju promjenu fontova, boja i ostalih svojstava prikaza vaše web lokacije..

Odaberite formatiranje web mjesta

Čarobnjak uključuje nekoliko različitih unaprijed definiranih stilova koje možete izabrati.

Nakon što web mjesto počne dobivati ​​oblik, možete započeti uređivanje sadržaja rezerviranog mjesta i dodavanje vlastitog teksta kroz intuitivno sučelje. Jednostavno kliknite tekst koji želite urediti i možete upisati izravno na stranicu.

Uređivanje klika i tipa

Tekst i drugi sadržaj web stranica WordPress.com može se uređivati ​​putem sučelja točke i klika.

Na kraju, možete odabrati ime domene ili adresu za svoju web stranicu. Čarobnjak WordPress.com pomoći će vam da pronađete odgovarajuću adresu i proširenje imena domene, a vi ćete dobiti naziv domene prve godine kao dio poslovnog plana WordPress.com (iako ćete morati platiti da ga obnavljate svaki sljedeći godina).

Odabir domene

Poslovni plan WordPress.com uključuje prvu godinu naknada za domenu.

Kao dio usluge, korisnici poslovnog plana mogu zakazati i pojedinačnu sesiju s članom osoblja za podršku WordPress.com kako bi pomogli u postavljanju njihove web stranice i saznali više o WordPress softveru.

Iako ne morate koristiti čarobnjaka, kao što vidite, to je sveobuhvatan alat koji će pomoći novim vlasnicima web stranica i WordPress korisnicima da brzo izgrade obris svoje web stranice. Iako postoji puno alata za izradu web stranica trećih proizvođača za WordPress, lijepo je imati pristup onome koji je izgradio tim WordPress-a i koji se neprimjetno integrira u WordPress softver.

Sve se upravlja za vas

Ne samo da vam pomažu u pokretanju vaše web stranice, već će i njima upravljati – ili barem mnogim najvažnijim aspektima pokretanja WordPress web stranice.

To u praksi znači da će tim WordPress.com dati sve od sebe kako bi osigurali da vaše web mjesto glatko i sigurno funkcionira. Na primjer, ako vaša web stranica iznenada postane popularna, možda nakon što članak postane viralni ili vaša publika postepeno poraste, dodatni resursi poslužitelja bit će neprimjetno dodijeljeni vašoj web lokaciji. To se događa bez potrebe za nadogradnjom plana ili premještanjem web stranice, kao što je to slučaj s nekim drugim domaćinima.

Također možete postaviti dodataka koje ste instalirali da se automatski ažuriraju (iako, čak i ako ne omogućite ovu značajku, neki će se dodaci ionako ažurirati ako je dostupan sigurnosni ispravak).

Upravitelj ažuriranja dodataka

Kao dio upravljane usluge, instalirani dodaci mogu se postaviti tako da se automatski ažuriraju.

Sigurnosne kopije web stranica i obnova web mjesta

Kao dio ove upravljane usluge, vaša se web stranica automatski izrađuje sigurnosnu kopiju svakog dana. Vraćanje sigurnosne kopije i preusmjeravanje stranice na jednu od sigurnosnih kopija vrlo je jednostavno, a datoteke sigurnosnih kopija također možete preuzeti na sigurno..

WordPress sigurnosna kopija sustava

Svakodnevno se izrađuju sigurnosne kopije web mjesta WordPress, a njima možete pristupiti putem nadzorne ploče.

Budući da se ova funkcionalnost pruža putem premium VaultPress usluge, također od Automattic-a (tvrtka koja stoji iza WordPress.com-a, čiji je osnivač također pomogao u stvaranju WordPress-a), dobivate pristup jednom od najboljih WordPress rješenja za izradu sigurnosnih kopija u sklopu programa WordPress.com Poslovni plan. Ako preuzmete sigurnosnu kopiju, izvučena arhiva daje vam pristup svim datotekama koje čine vaše web mjesto, uključujući WordPress bazu podataka.

Sadržaj datoteke sigurnosne kopije web mjesta

Preuzete sigurnosne kopije sadrže sve datoteke koje čine vaše web mjesto, uključujući i dodatke i datoteke baze podataka.

Još jedna vrlo lijepa značajka usluge hostinga WordPress.com Business je da na nadzornoj ploči možete vidjeti popis posljednjih tisuću aktivnosti koje su na vašoj web lokaciji izvedene. Uključuje tko se prijavio, kada i s koje IP adrese.

Dnevnik aktivnosti web mjesta

Dnevnik aktivnosti olakšava vraćanje promjena, a također je koristan u sigurnosne svrhe.

Iako nije sve zabilježeno, puno je aktivnosti, uključujući aktivnosti povezane s dodacima, stvaranje i brisanje sadržaja i druge promjene na vašoj web lokaciji. Iz dnevnika aktivnosti moguće je premotati unaprijed prije što je izvršena prethodna radnja.

Ako ste, primjerice, slučajno izbrisali stranicu, trebali biste moći poništiti ovu radnju putem dnevnika aktivnosti. Međutim, izgubit ćete sve ostale promjene koje ste izvršili na vašem web mjestu od tog trenutka.

Nazad Promjene web stranica

Mnoge radnje izvedene na vašoj web lokaciji možete preusmjeriti od točaka vraćanja u dnevniku aktivnosti.

Iako se sigurnosnim kopijama i točkama vraćanja može pristupiti na nadzornoj ploči vaše web stranice, ako je vaša web lokacija dolje ili nedostupna, možda zbog fatalne pogreške, funkcionalnost sigurnosnog kopiranja i dalje možete koristiti za vraćanje web lokacije na prethodnu točku.

Iako većina web-domaćina pruža neku vrstu sigurnosnih kopija, ovaj sustav s WordPress.com-om sa VaultPress-om je najfunkcionalniji i najlakši za upotrebu do sada.

Hosting stručnjaka za WordPress

Podrška za WordPres.com

Usluga podrške 24/7 live chat dostupna je putem nadzorne ploče vašeg računa.

Mnogi najbolje upravljani i dijeljeni WordPress domaćini ponosni su na angažiranje stručnog pomoćnog osoblja koje će brinuti o web stranicama svojih korisnika i pružiti im pomoć kada im treba pomoć.

Te tvrtke također optimiziraju svoje poslužitelje i drugu tehnologiju koju koriste kako bi postigli najbolje performanse iz WordPressa.

Iako je to sjajno, ako odlučite postati klijent za WordPress.com Business, učinkovito ćete izrezati posrednika i izravno ugostiti web stranicu s tvrtkom čiji je osnivač pomogao u stvaranju WordPressa i koja i dalje podržava razvoj ovog softvera.

Dobivate i 24/7 pristup uslužnom servisu za WordPress.com ili inženjerima sreće kako ih vole nazivati, putem kanala za live chat i ulaznice putem e-pošte. Tijekom testiranja za ovaj pregled poslovanja WordPress.com Business, pomoćno osoblje bilo je i susretljivo i korisno.

Dakle, teoretski, ako postoji neko tko zna ugostiti, upravljati i podržavati WordPress web stranice i njihove vlasnike, to bi trebao biti WordPress.com.

Ipak, veza WordPress.com i WordPress.org ne jamči uslugu vrhunskog tržišta. Dakle, kako bi se utvrdilo kojoj vrsti usluga korisnici pristupaju, testovi brzine, nadgledanje rada i rezultati upravljanja opterećenjem kasnije u ovom pregledu otkriće kakva je stvarna situacija.

Nema ograničenja za pohranu ili propusnost

Za razliku od osobnih i premium planova za WordPress.com s nižim cijenama, poslovni plan vam daje neograničenu količinu prostora za pohranu. Ne postoje ni ograničenje propusnosti ili posjetitelja.

Budući da su ovi nedostaci prostora za pohranu i propusni opseg prilično rijetki, posebno kada je riječ o upravljanom hostingu za WordPress, to čini poslovni plan WordPress.com atraktivnom opcijom ako želite ugostiti velike datoteke ili dobiti puno prometa na svojoj web stranici – posebno u ovaj raspon cijena.

Podcast Player za reprodukciju audio datoteka

Video i audio datoteke mogu se lako umetnuti u postove i hostirati na računu vašeg poslovnog plana.

WordPress.com planovi sada također imaju poboljšanu podršku za hosting podcasta, tako da, ako razmišljate o pokretanju vlastite emisije, to je još jedan razlog da razmislite o ovom domaćinu za svoju web stranicu. Video hosting je također dobro smješten zahvaljujući VideoPress uređaju i podršci na poslovnom planu.

Pristup Premium temama i dodacima

Kupci na poslovnom planu (i Premium plan s nižim cijenama) imaju pristup izboru tema koje bi inače morali platiti za upotrebu. U vrijeme pisanja teksta bilo je moguće odabrati više od 200 premium tema, kao i još više besplatnih tema.

Preglednik tema WordPress Premium

Klijenti poslovnog plana imaju pristup više od 200 premium WordPress tema sa svoje nadzorne ploče.

Teme pokrivaju širok raspon stilova i svrha, tako da, bez obzira na vrstu web stranice koju ćete graditi, postoji dobra šansa da nećete morati platiti premijsku temu odnekud drugdje ako se prijavite na poslovni plan s WordPress.com.

Više Premium WordPress tema

Više premium stranica koje se nalaze na poslovnom planu WordPress.com mogu besplatno koristiti.

Također, kako su ove teme dostupne s vaše nadzorne ploče WordPress.com, njima se lako može pristupiti i brzo se primijeniti na vašu web stranicu. Sučelje olakšava filtriranje tema prema njihovim značajkama i vrsti web lokacije koja je prikladna za stvaranje. Nadalje, sve ih je odobrio tim za pregled teme WordPress, tako da su svi trebali biti izrađeni na visokom nivou.

Međutim, ako vam nije važan pristup premium tematskim WordPress temama bez dodatnih troškova, možda će vas zanimati kako korisnici WP Enginea imaju pristup svim temama StudioPressa kao dio svojih planova za hosting.

Kada je riječ o premium dodacima, Jetpack iz tvrtke Automattic – tvrtke koja stoji iza WordPress.com – aktiviran je na vašoj web lokaciji prema zadanim postavkama. Iako su Jetpack i njegove temeljne značajke besplatni za upotrebu od strane svakoga, kupci na poslovnom planu WordPress.com dobivaju pristup modulima Jetpack iz Profesionalnog plana, koji bi koštali 29 dolara mjesečno ako se kupuju zasebno.

Planovi cijena dodataka za Jetpack

Značajke iz Jetpack Professional plana dostupne su na web lokacijama koje se nalaze na poslovnom planu.

Među značajkama Professional Jetpack plana su alati za povećanje performansi vaše web stranice, dodatne sigurnosne značajke i funkcionalnost automatizacije društvenih medija. Više o alatima do kojih možete dobiti potražite u našem nedavnom vodiču za Jetpack dodatak.

Naravno, kao što je prethodno opisano, jedna od ključnih karakteristika poslovnog plana, preko jeftinijih opcija sa WordPress.com-a, jest ta što možete instalirati svoj izbor besplatnih i plaćenih dodataka drugih pružatelja usluga.

Podrška za prilagođeni kod

Osim što imate slobodu instaliranja izbora tema i dodataka (osim onih na popisu nekompatibilnih proširenja), kao WordPress.com Business korisnik možete prilagoditi i svoju web stranicu pomoću prilagođenog koda. Dakle, ako želite modificirati temu izvan onoga što je moguće putem njenih mogućnosti i postavki, urediti postojeći dodatak ili prilagoditi WordPress funkcionalnost na neki drugi način, to možete učiniti.

Međutim, ako stvarno želite izvršiti velike prilagođene promjene vezane za kod svoje web stranice WordPress, trebali biste kontaktirati osoblje za podršku WordPress.com prije prijave kako biste razgovarali o vašim potrebama i saznali mogu li ih prihvatiti, za svaki slučaj ako odu protiv uvjeta usluge.

Pristup najboljem i za oba svijeta objavljivanju sadržaja i upravljanju web stranicama

Kada je u pitanju upravljanje vašom web stranicom WordPress, uključujući konfiguriranje postavki, stvaranje sadržaja i instaliranje dodataka i tema, ovoj funkciji možete pristupiti putem prilagođene nadzorne ploče WordPress.com.

Nadzorna ploča WordPress.com

Vašom web stranicom može se upravljati putem korisničkog sučelja za WordPress.com.

Ova se nadzorna ploča WordPress.com razlikuje od zadane nadzorne ploče samoposluženih WordPress web stranica i čini dobar posao pojednostavljenja zadanog korisničkog iskustva WordPressa. Međutim, možete koristiti i zadanu nadzornu ploču za WordPress ako želite „pravo“ WordPress iskustvo.

Zadana WordPress nadzorna ploča

Zadana nadzorna ploča programa WordPress i dalje je dostupna zajedno s nadzornom pločom tvrtke WordPress.com.

Pristup oba korisnička sučelja, oni koji su novi u WordPressu, kao i oni koji su zadano korisničko sučelje WordPressa pretjerano ili zbunjujuće, trebali bi cijeniti pojednostavljenu nadzornu ploču usluge WordPress.com.

WordPress postovi

Nadzorna ploča WordPress.com ne izgleda ljepše od zadane WordPress nadzorne ploče.

Međutim, oni koji preferiraju čisto korisničko iskustvo u WordPressu, uz izravan pristup svim značajkama i funkcijama zadane nadzorne ploče programa WordPress, trebali bi rado znati da mogu upravljati svojom web stranicom i stvarati sadržaj na ovaj način.

Popis postova nadzorne ploče WordPressa

Svatko tko preferira standardnu ​​nadzornu ploču WordPressa, rado će znati da je još uvijek dostupna.

Neke značajke poslovnog plana WordPress.com, poput sigurnosnih kopija i biblioteke premium tema, dostupne su samo putem nadzorne ploče WordPress.com. Zbog toga je dobro vidjeti da po potrebi možete brzo prebacivati ​​između dva sučelja.

Novi WordPress uređivač

Uređivanje sadržaja odvija se prema zadanom ažuriranom sučelju programa WordPress Editor.

Ovaj izbor korisničkih sučelja i iskustava trebao bi pomoći poslovnom planu WordPress.com poslovnom planu svima koji imaju web lokaciju WordPress, a hostira je potencijalni gubitak funkcionalnosti prilikom migracije na uslugu WordPress.com. Na drugom kraju spektra, oni koji preferiraju pojednostavljeniji pristup upravljanju web mjestima, trebali bi također pronaći izbor nadzornih ploča..

Klasični uređivač programa WordPress

Jednostavno se možete vratiti na prethodno iskustvo uređivanja WordPress-a instaliranjem besplatnog dodatka Classic Editor.

Kako je tijekom godina unaprijed postalo funkcionalno područje nadzorne ploče i administratorske ploče za WordPress, postalo je malo neodoljivo, posebno za one koji su novi u WordPressu.

Kako bi to prevladali, sve više i više domaćina pokušava implementirati vlastita korisnička sučelja za pojednostavljenje korisničkog iskustva WordPressa. Međutim, WordPress.com tim vjerojatno je dosad pronašao najbolje rješenje za stvaranje korisničkog sučelja koje pojednostavljuje upravljanje web stranicama bez žrtvovanja bilo kakve funkcionalnosti.

Relativno pristupačno

Nakon pregleda značajki poslovnog plana WordPress.com, jasno je da se ova usluga legitimno može nazvati upravljanim WordPress hostingom; rezultati našeg testiranja uspješnosti dviju web lokacija koje se nalaze na poslovnom planu WordPress.com (do kojih ćemo uskoro) također pokazuju ovo.

Dakle, imajući to na umu i činjenicu da planovi ulazne razine popularnih upravljanih WordPress hosting tvrtki kao što su WP Engine i Kinsta dolaze po 30 USD, cijena poslovnog plana WordPress.com za 25 dolara mjesečno čini ovo relativno pristupačna opcija.

WordPress.com Business vs Kinsta vs WP Engine

Cijena poslovnog plana WordPress.com dobro se uspoređuje s planovima Kinsta i WP Engine na početnoj razini.

Vrijedi naglasiti da morate platiti za godinu dana hostinga unaprijed s WordPress.com. Ako odlučite plaćati godišnje s WP Engineom i Kinstaom, ostvarujete popust koji snižava ekvivalentnu mjesečnu cijenu na 25 odnosno 29 USD.

Iako možete platiti mnogo manje odabirom hosting hostinga tvrtke poput HostGator ili Bluehost, nećete imati pristup istoj razini značajki ili performansi kao u poslovnom planu WordPress.com.

Što je s ostalim planovima hostinga za WordPress.com?

Usporedba značajki

Osim mogućnosti stvaranja trgovine e-trgovine, poslovni plan je WordPress.com najbogatija opcija.

Ako imate mali proračun, ali biste ipak željeli da web-lokaciju hostira na WordPress.com, mogli bi biti zanimljivi i drugi planovi s nižim cijenama:

 • Blogger: 3 dolara mjesečno, naplaćuje se godišnje s 6 GB prostora za pohranu.
 • Osobno: 5 USD mjesečno, naplaćuje se godišnje s 6 GB prostora za pohranu.
 • Premium: 8 USD mjesečno, naplaćuje se godišnje s 13 GB prostora za pohranu.
 • Posao: 25 USD mjesečno, naplaćuje se godišnje s neograničenim prostorom za pohranu.
 • e-trgovina: 45 USD mjesečno, naplaćuje se godišnje s neograničenim prostorom za pohranu.

Glavni nedostatak jeftinijih planova (Blogger, Osobni i Premium), u usporedbi s Poslovnim planom, je taj što ne možete prenositi teme i instalirati dodatke. Ne možete ukloniti i robnu marku WordPress.com, a postoje ograničenja u prostoru za pohranu.

Ako želite znati više o različitim planovima, sve njihove detalje možete pogledati na web mjestu WordPress.com.

Zašto ne koristiti samo običan web hosting?

Sada kada vam poslovni hosting program WordPress.com pruža gotovo istu slobodu s dodacima i temama kao i redoviti zajednički i upravljani WordPress hosting, zašto ne biste samo koristili tvrtku poput SiteGround ili WP Engine za hostovanje vaše web stranice?

To je dobro pitanje, a nadamo se da će vam jedan rezultat rezultata naših testova učinkovitosti pomoći da odgovorite. Ali ne radi se samo o brzini web mjesta. Kao što se ovaj pregled nadao, značajke poput moćnog i intuitivnog sigurnosnog sustava, korisničke nadzorne ploče WordPress.com i čarobnjaka za postavljanje web stranice čine ovu uslugu privlačnom opcijom hostinga.

Nedostaci poslovnog hostinga WordPress.com

Prije nego što dođemo do podataka s testova, postoji nekoliko razloga zbog kojih WordPress.com Business hosting možda nije pravi za vas.

Nedostatak pristupa prostoru poslužitelja i bazama podataka

S mnogim web domaćinima, uključujući neke upravljane WordPress hosting usluge, možete koristiti mrežni upravitelj datoteka ili FTP softver za pristup poslužiteljskom prostoru na kojem se pohranjuje vaša web stranica. Ovim pristupom možete stvoriti, izbrisati i urediti datoteke na vašem poslužitelju. Također možete prenijeti datoteke, poput dodataka, tema i bilo koje druge vrste koje dopušta domaćin.

SiteGround File Manager

Neki domaćini, uključujući SiteGround, omogućuju vam upravljanje datotekama na vašem poslužiteljskom prostoru, ali to nije moguće s WordPress.com Business hostingom.

Jedna od prednosti ovog pristupa poslužitelju je ta što možete brzo uređivati ​​datoteke koje čine vašu WordPress web stranicu, poput wp-config.php datoteke, omogućujući vam da promijenite način rada WordPressa ili popravite određene probleme, poput veze s bazom podataka. greška.

SiteGround pristup bazi podataka

S hostingom WordPress.com ne možete izravno pristupiti bazi podataka svoje web lokacije.

Međutim, s WordPress.com hostingom, ne možete pristupiti svom prostoru poslužitelja na taj način ili pristupati bazi podataka za vaše web mjesto WordPress. Iako ovo ne bi trebao biti problem mnogim čitateljima, ako je to jedan od vaših zahtjeva, WordPress.com hosting neće biti za vas.

Ograničenja i uvjeti dodataka

Kao što je spomenuto ranije u ovom pregledu, postoji nekoliko dodataka koje ne možete instalirati na svoju web lokaciju.

Iako popis nekompatibilnih dodataka ne bi trebao sadržavati iznenađenja za one koji su prije pregledali upravljani hosting i vidjeli popise dodataka koje te tvrtke onemogućuju, svakako bi trebali sami provjeriti popis prije prijave na WordPress.com Business hosting.

Na drugom kraju spektra, web stranice koje se nalaze na poslovnom planu WordPress.com moraju koristiti dodatak Akismet protiv neželjene pošte i dodatak Jetpack. Iako Jetpack dodatak ima izvrsne značajke, neki ljudi će mu se zamjerati što ga moraju koristiti. Međutim, nije neuobičajeno da drugi WordPress domaćini imaju obavezne dodatke koje njihovi korisnici moraju instalirati, poput predmemoriranja i alata za upravljanje web mjestima..

Nedostaju neke značajke pronađene drugdje

Ako odaberete premium upravljanje WordPress hostingom od tvrtke kao što su WP Engine ili Flywheel, ili čak nekih dijeljenih hosting planova s ​​nižim cijenama, uključujući one iz SiteGround-a, dobit ćete pristup nekim značajkama koje nisu dostupne na WordPress.com Business hostingu plan.

Prenosive stranice klijenta

Jedna takva značajka je mogućnost stvaranja privatnih web lokacija za vaše klijente, koje nisu javno dostupne ili se ne naplaćuju sve dok nisu spremni za aktivnu upotrebu. Dakle, ako ste web dizajner u potrazi za domaćinom koji vam može pomoći u suradnji s klijentima i prikladno prenijeti vlasništvo nad web lokacijama koje stvarate, valjda postoje bolje mogućnosti od WordPress.com Business hostinga.

Višestruka okruženja web stranica

Također, ako želite mogućnost rada na razvojnoj ili inscenacijskoj verziji vaše web stranice, prije nego što pritisnete te promjene na svojoj web lokaciji uživo jednim pritiskom gumba, ova funkcija nije dostupna na usluzi WordPress.com Business hosting.

Podrška e-trgovini

Drugi skup funkcionalnosti koji nisu dostupni na poslovnom planu WordPress.com je mogućnost stvaranja trgovine e-trgovine. Iako na svoju web stranicu možete dodati jednostavni gumb PayPal koji vam omogućuje prodaju predmeta na mreži, ako želite stvoriti potpuno opremljenu internetsku trgovinu, morat ćete nadograditi na skuplji plan e-trgovine od 45 mjeseci u mjesecu.

I na kraju, iako je korisničko sučelje WordPress.com dobro dizajnirano, nije lijepo gledati kao moderan portal za mušice Flywheel.

Rezultati ispitivanja uspješnosti poslovanja WordPress.com

Dakle, sada smo objavili prednosti i nedostatke poslovnog plana hostinga za WordPress.com, pogledajmo možda najvažnije čimbenike koje treba uzeti u obzir pri odabiru web-domaćina – brzinu web stranice, razinu produženja rada i sposobnost rukovanja odjednom više posjetitelja.

WordPress.com Rezultati testiranja vremena učitavanja

Prvo, kako bismo testirali brzinu ovog domaćina, stvorene su dvije web stranice WordPress na dva različita računa WordPress.com Business. Na jednom mjestu korištena je zadana i lagana tema Dvadeset devetnaest, a na drugoj je instalirana i aktivirana popularna i teška Avada tema.

Testiranje performansi web stranica pomoću ove dvije kontrastne teme trebalo bi vam dati predstavu o brzini učitavanja vaše web stranice, ovisno o stilu teme koju planirate koristiti i vrsti web lokacije kojom ćete upravljati..

Za ispitivanja brzine, Pingdom je nadzirao vrijeme učitavanja URL-a sa svake web lokacije. Na web mjestu pomoću teške Avada teme praćen je URL početne stranice, a za laganu temu Dvadeset devetnaest blog.

Vrijeme učitavanja tih URL-ova zabilježio je Pingdom svakih 30 minuta tijekom razdoblja od sedam dana, dajući prosječno vrijeme učitavanja za svaku web lokaciju.

Rezultati ispitivanja lagane tematske brzine

Tema Dvadeset devetnaest aktivirana je na novim web stranicama WordPressa i dobar je primjer lagane teme koju netko može koristiti za jednostavan blog ili osnovnu poslovnu stranicu. Nakon što je web mjesto postavljeno, stvorena je osnovna stranica koja je sadržavala tekst i sliku. Ostatak web stranice, uključujući postavke i dodatke instalirane od strane WordPress.com, ostavljeni su u zadanom stanju.

Dvadeset devetnaest WordPress tema

Dvadeset devetnaest je trenutna zadana WordPress tema i dobar je primjer lagane teme.

Nakon sedam dana praćenja, gdje je zabilježena brzina web mjesta svakih 30 minuta, prosječno vrijeme učitavanja testne stranice web mjesta koje se nalazi na poslovnom planu WordPress.com iznosilo je 603 milisekunde.

Rezultati Pingdom-a

Stranica na web mjestu koja koristi laganu temu imala je prosječno vrijeme učitavanja od 603 ms nakon sedam dana testiranja.

Ovo prosječno vrijeme učitavanja vrlo je respektabilno i ukazuje na to da je poslovni plan WordPress.com više nego sposoban za hosting blogova i jednostavnih web stranica. E sad, na rezultate web stranice koja koristi tešku temu.

Rezultati ispitivanja višenamjenske tematske brzine

Kako je Avada jedna od najpopularnijih WordPress tema oko – ako ne i najpopularnija -, to je prikladan izbor za izradu web lokacija bogatih značajkama za testiranje.

Nakon što je postavljeno drugo web mjesto s drugim poslovnim planom WordPress.com, instalirana je premium Avada tema, a jedan od demonstracija iz njene biblioteke opcija je uvežen. Demo test web stranice Agencije Avada odabran je za ovaj test jer je uključivao puno popularnih značajki, poput klizača i video pozadina.

Avada WordPress tema agencije Demo

Demo web stranica Avada teme uvezena je na web mjesto kako bi se ispitalo koliko je poslovni plan WordPress.com bio prikladan za web stranice s teškim težinama.

Osim dodataka koji se automatski primjenjuju na bilo koju web lokaciju koja se nalazi na poslovnom planu WordPress.com, tema Avada aktivira i nekoliko dodataka kad se instalira. Svi su ti dodaci, kao i WordPress postavke, ostavljeni u zadanom stanju.

Veličina datoteke stranice koja se testira s ove web stranice bila je mnogo veća od testne stranice na drugoj web lokaciji, i zbog toga je prosječno vrijeme učitavanja nakon sedam dana praćenja od strane Pingdom-a iznosilo 1,06 sekundi ili 1,060 milisekundi.

WordPress Pingdom Avada Stranica Brz test

Stranica na web mjestu koja koristi temu Avada imala je prosječno vrijeme učitavanja 1,06 sekundi.

Kao što slika prikazuje gore, testna stranica na web mjestu pomoću teškog Avada vremena učitanog u impresivnom količini vremena. To je bilo unatoč veličini datoteke na kojoj je stranica mnogo veća od testne stranice s web stranice pomoću lagane teme.

Sažetak brzine stranice WordPress.com

Sažetak brzine stranice Pingdom

Oba testna mjesta smještena na poslovnom planu WordPress.com brzo se učitavaju.

Da zaključim, obje testne web stranice koje su smještene na poslovnom planu WordPress.com pokazale su se dobro u testovima brzine stranice Pingdom:

 • Prosječno vrijeme učitavanja teme s laganom dvadeset devetnaest tema: 603 milisekunde (veličina stranice 382,39 KB).
 • Prosječno vrijeme učitavanja teške težine Avada: 1,06 sekundi (veličina stranice 5,29 MB).

No, kako je testno mjesto s upotrebom teške Avada teme izuzetno dobro izvedeno, čini se da je poslovni plan WordPress.com posebno dobar izbor za sve koji koriste ovu vrstu teme ili stvaraju stranice velikih veličina datoteka.

Također je vrijedno naglasiti kako nisu učinjeni napori na optimizaciji testnih mjesta. Stoga, ako ste se fokusirali na brže učitavanje web stranice WordPress, na primjer, smanjenjem veličina slikovnih datoteka, minimiziranjem datoteka ili omogućavanjem kompresije gzipa, mogli biste dobiti još bolje rezultate na web lokaciji s WordPress.com.

WordPress.com poslovni plan u odnosu na konkurenciju

U nedavnoj usporedbi WP Engine i Kinsta također smo testirali vremena učitavanja web stranice pomoću Avada teme.

Iako ovaj članak nije usporedba ovih domaćina, zanimljivo je primijetiti da je web lokacija koja koristi istu temu teške težine imala bolje vrijeme učitavanja na poslovnom planu WordPress.com, u usporedbi s vremenima web lokacija koje su hostirane na ulaznoj WP razini Motor i Kinsta planovi.

No web-lokacija koju je domaćin WordPress.com koristila lagana tema Dvadeset devetnaest nije bila brza u usporedbi s web lokacijama koje su koristile Kinsta i WP Engine s istom temom.

Zanimljivo je da su u testovima koje smo izvršili za našu SiteGround GoGeek usporedbu sa StartUp-om, a kada je riječ o laganoj temi, web-lokacije koje se nalaze na tim jeftinijim planovima učitane u slična vremena kao na poslovnom planu WordPress.com.

No, kada se radilo o teškoj temi, vremena učitavanja web stranice koja se nalazi na zajedničkim planovima SiteGround nisu bila toliko impresivna kao ona koja se nalaze na poslovnom planu WordPress.com.

Ovi rezultati podržavaju ranije postavljenu tvrdnju da, ako planirate stvoriti jednostavnu web lokaciju pomoću lagane teme, vremena učitavanja od dobrog zajedničkog domaćina, poput SiteGround-a, mogu biti slična onima koje ćete dobiti od tvrtke WordPress.com Business plan.

Međutim, ako ćete koristiti popularnu višenamjensku temu poput Divi ili Avada ili će vaša web stranica sadržavati puno slika i druge imovine velike veličine datoteka, vjerovatno ćete dobiti bolje performanse iz poslovnog plana WordPress.com.

WordPress.com Load Testing performansi

Čista brzina stranice nije jedini pokazatelj koji smo pogledali za naš pregled poslovnog plana WordPress.com. Također smo htjeli znati koliko dobro web mjesta koja se nalaze na ovom planu mogu istovremeno obraditi više posjetitelja koji im pristupaju.

Kako naše testne stranice zapravo ne primaju nikakav promet, upotrijebili smo uslugu Učitavanje utjecaja da simuliramo više posjetitelja koji istovremeno pristupaju web mjestu..

Za ovaj test performansi, početnu stranicu web stranice koja koristi tešku Avada temu pratio je Load Impact. Usluga je simulirala 250 korisnika koji pristupaju stranici, povećavajući se od jednog virtualnog korisnika do 250 istodobnih korisnika stalnom brzinom tijekom desetominutnog testa..

Na grafikonu ispod, plava linija predstavlja broj virtualnih korisnika (VU) koji istovremeno pristupaju web mjestu, dok zelena linija prikazuje vrijeme učitavanja stranice.

WordPress.com test utjecaja na opterećenje poslovanja

Do 250 virtualnih korisnika koji su istovremeno pristupili testu nije utjecalo na vrijeme učitavanja.

Kao što možete vidjeti iz gornjeg grafikona, vrijeme učitavanja web mjesta nije pretrpjelo jer se broj virtualnih korisnika koji mu istovremeno pristupaju povećao na 250. Rezultate i ostale detalje ovog testa za sebe možete vidjeti na web mjestu Load Impact..

Kako se ova razina performansi dobro uspoređuje s rezultatima istih testova opterećenja utjecaja iz naših pregleda Kinsta i WP Engine, poslovni plan WordPress.com svrstava u istu kategoriju kao i planovi ulazne razine slične cijene od ova dva upravljana WordPress domaćina kada je u pitanju sposobnost da se nosi s teretom više korisnika koji istovremeno pristupaju web mjestu.

Rezultati ispitivanja WordPress.com Uptime

Mjerenje zastoja web stranice još je jedan dobar način za testiranje performansi računala. Dakle, deset smo dana pratili dostupnost naših testnih mjesta uslugom provjere Pingdom uptimea.

Pingdom test za određivanje vremena

Tijekom deset dana praćenja, jedno je mjesto imalo 100 posto produženog vremena dok je drugi imao 99,99 posto.

Kao što rezultati pokazuju, na jednoj od naših testnih stranica nije bilo prekida rada, dok je druga bila nedostupna jednu minutu tijekom deset dana praćenja.

S obzirom da je produženje rada još važnije od brzine stranice, sjajno je vidjeti da su naše testne stranice bile dostupne najmanje 99,99 posto vremena.

Tehnički detalji poslovnog hostinga za WordPress.com

Prije nego što zaključimo ovu recenziju WordPress.com poslovnog hostinga, evo nekoliko tehničkih detalja o usluzi koja bi vas mogla zanimati:

 • Keširanje web mjesta: Prilagođeno rješenje za predmemoriranje koje se prema potrebi može prilagoditi i bez intervencija vlasnika web mjesta.
 • Mreža isporuke sadržaja (CDN): Sadržaj web stranica automatski se distribuira poslužiteljima širom svijeta.
 • PHP: Trenutno se koristi PHP verzija 7.2.19, a verzije nije moguće mijenjati. Informacije o najnovijoj verziji možete pronaći ovdje.
 • HTTP / 2.0: Podržani su HTTP / 2.0.
 • SSL: Besplatni SSL certifikati tvrtke Let’s Encrypt primjenjuju se na vašu web lokaciju, ali ne postoji opcija korištenja vlastitih certifikata drugdje.
 • SFTP: Nema FTP pristupa poslužiteljima ili prostoru za pohranu.
 • Upravitelj datoteka poslužitelja: Nema internetskog upravitelja datoteka utemeljenog na pregledniku za pristup poslužitelju ili podršku dodacima upravitelja datoteka.
 • Pristup bazi podataka: Ne postoji pristup bazi podataka web mjesta WordPress.
 • Usluga e-pošte: Ne postoji usluga e-pošte, ali možete koristiti prosljeđivanje e-pošte ili koristiti davatelja e-pošte treće strane sa svojom domenom.
 • Upravljanje web stranicama WordPress: Softver WordPress ažurira se automatski.
 • Ograničenja dodataka: Postoji popis nespojivih dodataka koji nisu dopušteni.
 • Sigurnosne mjere: Promet se prati kako bi se otkrile sumnjive aktivnosti, a sigurnost web mjesta redovito se testira kao dio sigurnosnih mjera WordPress.com.
 • Usluge čišćenja nakon haka: WordPress.com pružit će pomoć ako je vaše web mjesto hakirano.
 • Lokacije podatkovnog centra: Ne možete odabrati lokaciju podatkovnog centra niti odlučiti gdje će se vaša web lokacija nalaziti. Međutim, CDN distribuira sadržaj vaše web stranice na više globalnih lokacija.
 • Mjesta organiziranja: Ne postoji mogućnost stvaranja web lokacija za postavljanje izvan vašeg WordPress.com računa, a dodaci za postavljanje nisu podržani.
 • Migracija WordPress web stranica: Možete upotrijebiti dodatak za migraciju WP za sve u jednom ili slijediti upute za premještanje web lokacije za WordPress na WordPress.com Business hosting.
 • Nevremene provjere i jamstvo: Ne postoje jamstva za produženje rada niti nadzor za stanke.
 • Kanali podrške: Korisnici poslovnog plana WordPress.com imaju pristup usluzi chat uživo 24/7.

Nadamo se da će odgovoriti na sva preostala pitanja o usluzi. Ako ne, slobodno ostavite komentar ili se obratite vrlo korisnom i odzivnom timu za pretprodaju WordPress.com putem njihovog kanala za live chat.

Završne misli

WordPress.com poslovni plan je vrlo impresivan.

Mogućnost instaliranja vlastitog izbora tema i dodataka znači da bi poslovni plan WordPress.com trebao biti uključen u svaku raspravu o najbolje upravljanim domaćinima WordPressa. Kao i funkcionalnost, rezultati ispitivanja pokazuju da se ova usluga može natjecati po izvedbi s najboljim domaćinima u ovom cjenovnom rangu.

Dodajte dodatne pogodnosti poslovnog plana WordPress.com, poput pristupa premium temama, moćnom sustavu sigurnosnih kopija i čarobnjaka za postavljanje web mjesta, a da ne spominjemo konkurentne cijene, a ova se usluga pojavljuje kao jedna od najboljih opcija za vlasnike web stranica WordPress. tražite premium hosting.

U prošlosti je domaćin WordPress.com usluge smatrao inferiornom alternativom samostojećem WordPress iskustvu. Sada, međutim, poslovni plan s WordPress.com-a prevladava gotovo sve primjedbe zbog kojih će iko imati mogućnost odabira ove usluge tijekom tradicionalnog web hostinga.

Dakle, ako tražite najbolje iskustvo hostinga za svoju web stranicu, poslovni plan WordPress.com svakako bi trebao biti u vašem užem izboru.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me