Kinsta, WP Engine ili zamašnjak – tri najbolje vodena WordPress domaćina u usporedbi!


Kinsta vs Flywheel vs WP Engine kontinuirano je rivalstvo u svijetu upravljanog WordPress hostinga. Svaka tvrtka ima svoje prednosti i nedostatke, svaka ima malo drugačiju vibru, a svaka ima cilj privući nešto drugačiju vrstu klijenta.

Razjasnimo stvari, gledajući što ova tri igrača donose na stol i kako možete birati između njih. Što odabrati za svoju web lokaciju: Kinsta, zamašnjak ili WP Engine? Pogledajmo.

Pozadina Kinsta vs Flywheel vs WP Engine

Prije nego što uđemo u nežno-griznu i bacimo pogled ispod haube svakog od ovih domaćina, brzo sažmimo za što se zalaže WordPress hosting i što naše natjecatelje čini dobrim izborom – posebno ako tražite pouzdanog domaćina za vaša sljedeća web stranica WordPress.

Da budemo iskreni, izraz „upravljani WordPress hostingom“ ovih se dana prilično baca i, u nekim slučajevima, to zapravo ne znači mnogo.

Mnoge hosting tvrtke shvatile su da samo korištenje oznake ‘WordPress’ u svojim marketinškim materijalima donosi dodatne očne jabučice na njihove inače standardne zajedničke hosting ponude. U osnovi, to je rezultiralo time da upravljani prostor za hosting WordPressa postaje malo zagušen, a mnogi korisnici više nisu sigurni kome vjerovati kada vide da je oglašavanje hosting platforme „optimizirano za WordPress“.

Pa, nema problema s ova tri pružatelja usluga: Sva tri su prava posla.

 • WP motor jedni su od pionira upravljanog WordPress hosting tržišta – već od samog početka nude planove optimizirane za WordPress. Trenutno su svoj proizvod razvili do te mjere da im žele poslužiti kao svojevrsna „WordPress platforma za digitalni doživljaj“ (vlastite riječi – više o tome u nastavku), a ne samo kao pružatelj usluge hostinga.
 • Kinsta su pridošlice na WordPress tržištu hostinga – s puno toga za ponuditi! Njihov pristup podsjeća me na WP Engine kada su prvi put započeli.
 • Zamašnjak su najmanje skupo uređeni WordPress domaćin od trojice (i zapravo tvrtka koju koristimo da ugostimo ovu web stranicu. Oni nude niz jedinstvenih značajki posebno za dizajnere i agencije usmjerene na web dizajn. I zbog njihove niske ulazne cijene , oni također privlače vlasnike web lokacija koji bi inače odabrali jeftiniji plan zajedničkog hostinga – pozivajući ih u svijet upravljanog WordPress hostinga po vrlo pristupačnoj cijeni.

Evo kako se ove tvrtke međusobno slažu na temelju nekoliko ključnih kriterija:

Kinsta vs Flywheel vs WP Engine detaljno

Skoči na odjeljak: �� Cijene | �� Značajke | �� WordPress Perks | �� Jednostavnost upotrebe | �� Performanse | �� Konačna presuda

�� 1. Cijene

Cijena je faktor broj jedan za većinu ljudi kada kupuju bukvalno bilo što. To je potpuno razumljivo. Koliko god bolje rješenje moglo biti od rješenja B, nije važno možete li si ga priuštiti.

Dakle, pogledajmo temu cijena prije svega.

I upravo kroz kapiju, postoji problem. Svaka tvrtka ima više planova, a prikazivanje svih unutar jedne tablice ili popisa bilo bi nečitljivo. Stoga, razvrstimo stvari na slojeve.

Za svaku ćemo tvrtku usporediti cijene po:

 • ulazna razina: (za jednu web lokaciju)
 • srednji sloj (za tri do pet web lokacija)
 • napredni (za deset web lokacija ili više).

Imajući to u vidu, evo razlika u cijenama između triju tvrtki:

Tablica (a): Kinsta vs Flywheel vs WP Engine za ENTRY-NEVEL hosting

Kinsta
Zamašnjak
WP motor

Cijena$ 30$ 15$ 35
Stranice111
Mjesečne posjete20.000500025.000
Prostor na disku5GB5GB10GB
Širina pojasaneograničen250GB50GB
Besplatna migracija web mjestaNYY
SSLYYY
CDN50 GB uključenoplus 10 USD mjesečnoY

Tablica (b): Kinsta vs Flywheel vs WP Engine za MID-TIER hosting

Kinsta
Zamašnjak
WP motor

Cijena$ 100$ 100$ 115
Stranice3105
Mjesečne posjete100.000150.000100.000
Prostor na disku10GB40GB20GB
Širina pojasaneograničen4TB200GB
Besplatne migracije web mjestasamo za jedno mjestoYY
SSLYYY
CDN200 GB uključenoplus 10 USD mjesečno po web mjestuY

Tablica (c): Kinsta vs Flywheel vs WP Engine za ADVANCED planove

Kinsta
Zamašnjak
WP motor

Cijena$ od 200$ 100$ 290
Stranice101015
Mjesečne posjete250000150.000400.000
Prostor na disku20GB40GB30GB
Širina pojasaneograničen4TB400GB
Besplatne migracije web mjestasamo dvijeYY
SSLYYY
CDN300 GB uključenoplus 10 USD mjesečno po web mjestuY

* Gore predstavljene cijene primjenjuju se kad plaćate mjesečno. Svaka tvrtka ima neke popuste ako unaprijed plaćate cijelu godinu.

Nešto što postaje očigledno je da postoji puno varijacija u tim tablicama, a nema jasnog pobjednika kada uzmemo u obzir sve parametre.

Čak i ako želite ugostiti samo jedno web mjesto, vaša odluka i dalje može biti teška, ovisno o prometu koji očekujete ili diskovnom prostoru za koji znate da ćete potrošiti..

Ipak, kao što vidite, najjeftiniji platformu od tri za početak su zamašnjak. Njihova razina ulazne razine upola je niža od one koju imaju druge dvije tvrtke. Očito, s tim postoje i neka ograničenja – uglavnom njihova najveća 5000 posjetitelja mjesečno.

Dok sam na tome, Zamašnjak kažu oni nemate prekomjerne troškove, ali nemam iskustva s tim kako to konkretno radi. Ne mislim da će samo progutati dodatne posjete iznad ograničenja vašeg plana. Vjerojatno ćete biti ubačeni na nadogradnju na viši plan, što ima smisla.

Ako tih 5000 posjetitelja mjesečno nije dovoljno, Flywheel ima dodatne planove za jedno web mjesto s više prostora:

 • 30 dolara mjesečno – 25.000 posjeta | 10 GB disk | Propusni opseg od 500 GB
 • 75 dolara mjesečno – 100 000 posjeta | Disk od 20 GB | Širina pojasa od 1TB

Kada je riječ o naknadama za prekomjerne troškove, evo kako se igraju s druge dvije tvrtke:

 • Kinsta: 1 USD na 1.000 posjeta iznad gornjeg dijela plana
 • WP Engine: 2 USD na 1.000 posjeta

Da, čitate ovo pravo, WP Engine naplaćuje dvostruko više od Kinsta.

Ono što također možete vidjeti u gornjim tablicama je da Kinsta nudi ‘neograničenu’ propusnost. Ovo je zbog Kinsta ne prati traku po sebi. Njihova cijena temelji se na ukupnom broju jedinstvenih posjeta svakog mjeseca, a ne na količini podataka koje posjete prelaze putem kabela.

Kad se premjestite na srednje slojeve hostinga (tablica B), stvari su otprilike u istom rasponu.

 • Ako želite pokrenuti tri WordPress web mjesta, to možete učiniti sa svakim hostom po istoj cijeni.
 • Pet stranica? To će biti puno jeftinije sa WP Engineom i zamašnjakom. Za pokretanje pet web lokacija s Kinstaom potreban vam je njihov “BUSINESS 2” plan, a to je 200 USD mjesečno.

Ako vas zanima hostiranje deset ili više web-lokacija (tablica C), stajat će vas na iskušenje Flywheela. Mogućnost hostinga deset web lokacija za 100 USD mjesečno na postavkama upravljanog hostinga vrlo je intrigantna. Flywheel ovaj plan cilja na freelancere koji stvaraju web stranice za klijente, što je vrlo zanimljiva ponuda.

Gostovanje više web lokacija pomoću WP Engine-a najskuplje je – ne samo za oznaku na deset mjesta, već i od tamo prema naprijed.

 • 20 mjesta: zamašnjak – 250 dolara | Kinsta – 300 dolara | WP motor – 390 dolara
 • 30 mjesta: Zamašnjak – 250 dolara | Kinsta – 400 dolara | WP motor – 590 dolara
 • 40 mjesta: Zamašnjak – prilagođeno | Kinsta – 400 dolara | WP motor – 790 dolara

Odobreno, imate nekoliko sjajnih značajki sa WP Engine-om za cijenu – o kojoj ćemo uskoro raspravljati -, no taj je sam po sebi prilično velik.

Zanimljivo je da Kinsta sada pokreće promociju u kojoj dobivate besplatne migracije web mjesta ako dolazite ili sa Flywheel ili iz WP Engine. Izgleda da se oni ne računaju s vašim brojem dopuštenih migracija web mjesta, kao što je prikazano u tablicama A, B i C.

�� 2. Osnovne značajke

Glavna ideja koja stoji iza upravljanog WordPress hostinga je pružiti korisniku okruženje poslužitelja koje je konfigurirano posebno za WordPress web stranice i ne dozvoljava nijedan drugi softver.

Također je i zbog toga što ćete se odmaknuti od onoga što se događa s stvarnim poslužiteljskim strojem i dati vam sučelje koje je lakše za upotrebu. Ukratko, zaboravite na cPanel.

Imajući to u vidu, očekivao bih da će ponude Kinsta, Flywheel i WP Engine odražavati te ideje:

2.1. Osnovni parametri hostinga

Evo kako se stvari odvijaju, počevši od nekih općih značajki:

Kinsta
Zamašnjak
WP motor

Dnevne sigurnosne kopijeYYY
VišemjesnaYYY
skeleYYY
SFTPYYY
Slobodne migracijeY, ali ovisno o planuYY automatizirano
HTTP / 2YYY
Besplatni SSLYYY
SSHYNN
podrška24/7M-F od 9 do 17 sati CDT24/7
Git IntegracijaYNY
CDNY ograničena širina pojasaY doplaćenoY

Da to kažem jasno: sve je tu. A to je zapravo način na koji očekujete da će biti stvari. Napokon, to je vrhunski WordPress hosting, a ne vaš poslužitelj sa zajedničkim pogonom.

Izdvajajući sve ove „dase“, jedine razlike koje se ističu su:

 • Čini se da je Kinsta jedina platforma koja ovdje nudi SSH pristup.
 • Podrška za volane nije dostupna 24 sata dnevno, što može biti problematično onima koji ne žive u SAD-u.
 • Zamašnjaci su također jedini koji nemaju ugrađenu Git integraciju.
 • Migracije mjesta s WP Engine-om obavljaju automatski, a ne tehničar. Što znači da stvari ponekad neće uspjeti ako je vaša web lokacija nestandardna.
 • Besplatne migracije web mjesta s Kinstaom ograničene su na manji od ukupnog broja dopuštenih web lokacija na vašem planu.
 • Kinsta također ograničava besplatni CDN promet koji možete prenijeti, sa 50 GB za plan ulazne razine. Troškovi prekomjernih troškova za CDN promet su 0,10 USD po GB.
 • CDN se plaća uz pomoć Flywheela – 10 USD mjesečno po mjestu.

S obzirom na to da su osnovni sadržaji potpuno izvan, evo još nekoliko informacija o poslužiteljskoj infrastrukturi svake od tvrtki:

2.2. Poslužitelji i podatkovni centri

Evo tko pokreće servere s Kinsta, Flywheel i WP Engine:

 • Kinsta – Google Cloud Platform
 • Zamašnjak – vlastiti i Google Cloud Platform
 • WP Engine – Google Cloud Platform i Amazon AWS

A sada dostupne lokacije poslužitelja:

Kinsta
Zamašnjak
WP motor
Belgija;
Frankfurt, Njemačka;
London, Velika Britanija;
Nizozemska;
Finska;
Mumbai, Indija;
Singapur;
Tajvan;
Tokio, Japan;
Sydney, Australija;
São Paulo, Brazil;
Montréal, Kanada;
Iowa, SAD;
Oregon, SAD;
Virginia, SAD;
Južna Karolina, SAD;
Los Angeles, Kalifornija, SAD
Singapur;
Toronto, Kanada;
Amsterdam, Nizozemska;
Frankfurt, Njemačka;
London, Velika Britanija;
New York, SAD;
San Francisco, SAD
Belgija;
Irska;
London, Velika Britanija;
Frankfurt, Njemačka;
Tajvan;
Sydney, Australija;
Tokio, Japan;
Montréal, Kanada;
Iowa, SAD;
Virginia, SAD;
Južna Karolina, SAD;
Oregon, SAD;
Ohio, SAD

Napomene o lokacijama podatkovnih centara za Kinsta, Flywheel i WP Engine:

 • Čini se da je pokrivenost Kinsta najimpresivnija, s nekim dobrim lokacijama ne samo u SAD-u, već i širom Azije i Europe.
 • Flywheelu nedostaje podatkovni centar u Australiji i imaju samo jedno mjesto u Aziji.
 • WP Engine nudi dobru mapu općenito. Ništa ne nedostaje.

Uz to, vrijedi istaknuti da Flywheel surađuje s Google Cloudom na uvođenju novog skupa hosting paketa. U vrijeme pisanja teksta, poslužiteljska infrastruktura na Flywheel-u bila je vlastita, ali to se mijenja dok čitate ovo.

U tijeku su novi planovi hostinga, sa svježim značajkama i nekim nadogradnjama u usporedbi sa standardnim planovima, posebno:

Flywheel novi planovi

�� 3. Značajke i karakteristike za WordPress

E sad, nekoliko minuta da porazgovaramo o tome što vas vjerojatno najviše zanima: Postoje li funkcije koje ove kompanije nude za WordPress, a koje bi im zaista donijele oznaku “upravljanog WordPress hostingom”?

Kratki je odgovor da, postoje. Ali svaka tvrtka temi pristupa iz drugog kuta. Osim, naravno, iz činjenice da s njima možete ugostiti samo WordPress stranice.

3.1. Kinsta

Kinsta su najmlađa tvrtka u ovoj usporedbi. Uz to, čini se da su našli svoju nišu u tome što su istovremeno i korisni i snažni.

Kada koristite Kinsta, postaje očigledno da oni ciljaju vaš život kao vlasnika web stranice što je lakše – s tehničkog stajališta – tako da ne morate brinuti o stvarima na poslužitelju. No, istovremeno možete iskoristiti stvari poput sigurnosnih kopija čak i onoliko često koliko svakih šest sati, CDN integracija, Cloudflare Railgun, Elasticsearch, Redis i još mnogo toga.

Kad je riječ o specifičnim značajkama WordPress-a, vrijedi istaknuti njihovu mogućnost multisitea s mapiranjem domena i dobrim mehanizmima izrade sigurnosnih kopija, uz zadržavanje od 14 do 30 dana. Možete pregledati sve sigurnosne kopije na korisničkoj ploči, a to su zapravo čitavi snimci pomoću spremnika, a ne standardnih arhiva baze podataka i datotečnog sustava.

Kinsta sigurnosna kopija

Tu je i jednostavna faza postupanja – možete stvoriti kopiju svoje web lokacije s nekoliko klikova, testirati nove značajke i dodatke, a zatim gurnuti web mjesto ako vam se sviđa rezultat (ili ga zapisati).

Kinsta također pazi na vaše instalirane WordPress dodatke i obavještava vas treba li neki od njih vašu pažnju.

Kinsta dodaci

Konačno, ali ne najmanje bitno, od početka imate integrirani WP-CLI, što je korisno ako više volite neposredniji način interakcije sa svojom WordPress web stranicom.

Ako idete s već postojećom web-lokacijom, na glavnoj bočnoj traci nalazi se zgodan izbornik za migracije. Možete zatražiti pojedinačne migracije web mjesta i, ovisno o tome odakle je migracija (migracije sa WP Engine-a i zamašnjaka su besplatne bez obzira na vaš plan), možda ćete morati platiti odvojeno.

Kada govorimo o stvaranju novih web lokacija, to je također vrlo lako učiniti. Na korisničkoj ploči dobivate gumb “Dodaj web lokaciju”. Možete postaviti svoje prijave i zaporke, povezati naziv domene i odabrati mjesto poslužitelja, i gotovi ste. Nakon što ispunite nekoliko obrazaca, na korisničkoj ploči vidjet ćete novu instancu WordPressa. Kinsta navodi sve važne detalje o vezi na jednom mjestu.

Web stranica Kinsta centralna

3.2. Zamašnjak

Glavni fokus Flywheela nesumnjivo je na lakoći uporabe. Osim toga, odredili su najvažnije značajke za svaku vrstu korisnika i isporučili ih bez greške.

Na primjer, ako ste freelancer, Flywheel će vam pomoći kad je vrijeme da web stranicu predate svom klijentu. Možete reći Flywheel-u da ih počne naplaćivati ​​umjesto vas, čime se učinkovito uklanjate iz daljnjih poslova nakon završetka projekta.

Ako želite učiniti korak dalje, možete nabaviti jedan od glavnih planova kompanije Flywheel, staviti bijelu oznaku Flywheel na sve i početi preprodavati hosting za svoje klijente.

Još jedna uzbudljiva značajka Flywheel-a je sposobnost lokalnog razvoja vaše web stranice pomoću njihovog prilagođenog alata – Local by Flywheel – i zatim je raspoređeno na live poslužitelj kad bude spreman.

Ako dolazite s postojeće web lokacije, dobivate i besplatne migracije. Osim toga, Flywheel radi s WordPress Multisite ako vam treba.

Postoje i automatske sigurnosne kopije zajedno s obnavljanjem jednim klikom, da ne spominjemo njihove cjelokupne prilagođene konfiguracije za WordPress poslužitelj, plus optimizirano ugrađeno predmemoriranje.

Sigurnosno kopiranje na zamajaču

Povrh toga, Flywheel olakšava rad na vašoj WordPress web lokaciji zahvaljujući njihovim praktičnim preklopnicima za uključivanje i isključivanje za stvari poput WP_CACHE (iako je samo WP-Rocket službeno podržani dodatak za predmemoriranje na platformi), WP_DEBUG i inscenacija jednim klikom omogućiti.

Zamašnjak napredan

3.3. WP motor

WP Engine nisu baš originalni pioniri upravljanog WordPress hostinga – ta čast zapravo ide Pagely. Oni su, međutim, sada najveća hosting tvrtka na prostoru – s najvećim tržišnim udjelom.

Ponuda WP motora razvijala se poprilično tijekom godina. Čini se da je pozornica trenutno trenutno usmjerena na privlačenje šire korisničke baze i više se ne pretvara da je butik WordPress domaćin u kojem su se nekoć vraćali.

Čak se i migracije na njihovim web lokacijama danas obavljaju automatski, što ima smisla s obzirom na razmjere njihovog rada.

Jednom riječju, oni su mainstream WordPress hostinga.

Ali to ne znači da nemaju ništa zanimljivo za ponuditi. Suprotno tome, još uvijek su u vrhu svoje igre kada je riječ o poslužiteljima optimiziranim za WordPress, zajedno s prilagođenom pločom za upravljanje web stranicama.

Kada se prijavite na WP Engine, ostvarite puno pogodnosti, uključujući:

 • dobra struktura montaže s okruženjima Dev, Stage i Prod
 • automatizirane sigurnosne kopije
 • podrška za WordPress Multisite i još više.

Uz to, WP Engine nudi u osnovi sve ono što se može smatrati vrhunskom tehnologijom hostinga.

Kao što je rečeno, njihov korisnički panel je malo jednostavniji od Kinsta ili Flywheel-a, a nije optimiziran za mobilne uređaje, što ga čini pomalo zastrašujućim prilikom prve prijave..

U isto vrijeme, WP Engine puno radi u WordPress zajednici. Nedavno su kupili tematsku trgovinu StudioPress i od tada rade izvrstan posao integrirajući je u svoju ponudu. Svaki plan hostinga za WP Engine sada omogućava pristup temama StudioPress s 35 plus – uključujući njihov vodeći dio, okvir Genesisa. Ako se dobro sjećam, kupovina okvira zasebno košta 60 USD – a pojedine podteme često prelaze marku od 100 USD. Dakle, ovdje postoji prava vrijednost i ozbiljan faktor koji treba uzeti u obzir pri odabiru između Kinsta, Flywheel i WP Engine.

Još nedavno, WP Engine nabavljao je Array Themes zajedno sa njihovim atomskim blokovima i Gutenbergovim vijestima. WP Engine očito želi ući u novu Gutenbergovu eru WordPressa. Počeli bismo uskoro vidjeti proizvode Array integrirane u ponudu WP Engine-a.

Međutim, istodobno je poznato da WP Engine ograničava neke stvari koje možete učiniti sa svojom WordPress web stranicom. Uglavnom, sprječava vas da koristite neke (kvalitetne) dodatke.

�� 4. Jednostavnost upotrebe

Vaše iskustvo s Kinsta, Flywheel ili WP Engine počinje gotovo na isti način. Nakon što prođete standardni postupak prijave, dobivate pristup svom novo postavljenom korisničkom računu.

Ono što je ovdje najvažnije je da ne vidite nijedno poznato sučelje poput cPanela ili bilo koji drugi korisnički interfejs koji vam može ponuditi zajednička hosting platforma. Umjesto toga, vi ćete komunicirati sa svojim poslužiteljem preko potpuno prilagođenog sučelja koje vas želi odvojiti od stvari koja se događaju ispod haube.

Što se tiče upotrebe svega toga, Flywheel je broj jedan za mene, zatim Kinsta, pa WP Engine. Ali vi možete biti sudac: Evo kako izgledaju najčešći paneli sa svakom od platformi:

Glavna nadzorna ploča

Kinsta:

Kinsta nadzorna ploča

Zamašnjak:

Nadzorna ploča zamašnjaka

WP Engine:

WP Engine nadzorna ploča

Pojedinačni prikaz web mjesta

Kinsta:

pojedinačno mjesto Kinsta

Zamašnjak:

pojedinačno mjesto zamašnjak

WP Engine:

pojedinačno mjesto WP Engine

Premještanje web lokacije

Kinsta:

migracije Kinsta

Zamašnjak:

migracije zamašnjak

WP Engine ima automatizirane migracije, tako da je tamo proces malo drugačiji. To uključuje instaliranje prilagođenog dodatka na web mjesto na koje želite migrirati, a zatim povezivanje s vašim WP Engine postavkama. Više o tome pročitajte ovdje.

Analitika

Kinsta:

analitika Kinsta

Zamašnjak:

analitika zamašnjak

WP Engine:

analitika WP Engine

Ne čini se da WP Engine ima bilo koji drugi modul za statistiku osim onoga što je vidljivo na nadzornoj ploči.

Sigurnosne kopije

Kinsta:

sigurnosna kopija Kinsta

Zamašnjak:

sigurnosna kopija zamašnjak

WP Engine:

sigurnosno kopiranje WP motora

skele

Kinsta:

insceniranje Kinsta

Zamašnjak:

insceniranje zamašnjaka

WP Engine:

postavljanje WP motora

Čini se da WP Engine ima različita sučelja za postavljanje, ovisno o vrsti plana koji imate. U mom slučaju ono što je na raspolaganju je postavljanje putem wp-admin-a. Evo druge opcije.

Opet, ovaj je odjeljak upravo namijenjen da vam prikaže neke od različitih odjeljaka sučelja koje nudi svaka tvrtka. Možda se jedan od njih ističe kao nešto što želite koristiti.

�� 5. Performanse

Analizirajući performanse Kinsta, Flywheel i WP Engine može biti teško kad imate samo jedno mjesto postavljeno na svakom – kao što sam i ja. Dakle, umjesto da vam kažem koliko se brzo učitava svaka moja web lokacija, dopustite da se obratim podacima ReviewSignala koji ima veći uzorak web lokacija.

Počnimo s tablicom:

Usporedbe performansi Kinsta i Flywheel i WP Engine

Kinsta
Zamašnjak
WP motor

Najviša vremena odziva10.015.611.5
Prosječno vrijeme odgovora0,3552,4150.509
Omjer ukupnih pogrešaka i ukupnog broja zahtjeva0,001%30,949%0,041%
Prosječna propusnost (MB / s)11.886.5664,19
Uptime10010099.95
PHP Bench rezultat8,8539,73110,766
WP Bench rezultat1036555418

Bilješke:

 • PHP Bench rezultat je pokazatelj uspješnosti koji pokazuje koliko dobro PHP kôd radi na poslužitelju; niže je bolje
 • WP Bench ocjena slična je, ali posebno za WordPress (može se jako razlikovati na temelju arhitekture baze podataka i da li baza podataka radi lokalno ili ne); više je bolje
 • Prosječna propusnost (MB / s) je mjera koliko podataka može biti poslano infrastrukturi domaćina u sekundi; više je bolje

Sveukupno, prema podacima koje imamo, Kinsta su pobjednici u tri izvedbe. Najbolji su u gotovo svim pokazateljima. No imajte na umu da su se ispitivanja provodila za različite cjenovne točke kod svake od tvrtki.

Još jedna stvar koju se izdvaja je Flywheel prikazivanje značajnog broja pogrešaka u odnosu na ukupni broj zahtjeva. To ne mora nužno predstavljati problem svim korisnicima, ali znači da se platforma može boriti pod većim opterećenjem. Iako opet, nije baš kao što Flywheel plasira na velike korisnike.

�� Konačna presuda

Kao i kod većine proizvoda koji su po svojoj prirodi složeni – što je WordPress hostingom svakako uspjelo – teško je istaknuti jednog pobjednika među tri: Kinsta vs Flywheel vs WP Engine.

Kad se kaže, ja imam svoje favorite:

 • Na primjer, ako imate manje od 5000 posjetitelja mjesečno i želite premjestiti web mjesto na upravljani WordPress hosting kako biste vidjeli koliko je bolje iskustvo u usporedbi s dijeljenim hostingom, vjerojatno ćete odabrati Flywheel.
 • Ako vam dođe negdje u rasponu od 20.000 posjeta mjesečno, na kraju ćete plaćati otprilike isto sa svakom tvrtkom na ovom popisu – 30 dolara ili slično. No, Kinsta nudi više lokacija za podatkovne centre od ostalih, podršku 24/7 i lijep korisnički panel – sigurno lakši za upotrebu od WP Engine-a.
 • Konačno, ako ste freelancer koji želi ući u preprodaju hostinga ili samo želi da stvari budu lakše pri radu s klijentima, Flywheel se čini boljim rješenjem, jer imaju ugrađene značajke upravo za tu svrhu.

Ipak, najbolji put kojim se trebate odlučiti je ponovo proći svaki od gore navedenih odjeljaka i obratiti posebnu pozornost na informacije unutar tablica. Pogledajte koliko košta hostiranje na X web lokacijama, kakav promet možete prihvatiti, koje podatkovne centre možete izabrati, koje druge značajke dobijate i tako dalje.

�� Daljnje čitanje

 • Ako želite pogledati svijet upravljanog WordPress hostinga, evo naše velike usporedbe osam istaknutih tvrtki na tom prostoru (uključujući Kinsta, Flywheel i WP Engine).
 • Evo našeg detaljnog pregleda Kinsta.
 • Evo našeg detaljnog pregleda zamašnjaka.
 • Evo našeg detaljnog pregleda WP Engine.

Korišteni / koristite – ili razmišljate kako koristiti – bilo koji od ta tri domaćina? misli?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map