Kinsta vs WPEngine – Koji nudi najbolje upravljani WordPress hosting?

Ponude za WordPress


WP Engine i Kinsta dva su najpopularnija imena u upravljanom WordPress hostingu – o tome se upravo treba razmišljati o tome da li imate profitabilnu web stranicu za pokretanje. Ali koji je najbolji? A koga odabrati? To su pitanja na koja ćemo vam pomoći odgovoriti u ovoj usporedbi – uz pomoć nekih stvarnih testova brzine i performansi

I Kinsta i WP Engine imaju planove s bogatim značajkama i pozitivnom reputacijom, a istovremeno dijele i slične strategije određivanja cijena, što odabir između njih čini vrlo teškim – barem na prvi pogled. Međutim, kad pročitate ovu usporedbu, imat ćete sve potrebne informacije da odlučite koji od njih treba odabrati.

Kako bismo osigurali da ste u potpunosti informirani, ne samo da ćemo uspoređivati ​​značajke i korisničko iskustvo ova dva domaćina, već ćemo uključiti i vrijeme učitavanja dva posebno postavljena testna mjesta, kao i njihovo odgovarajuće vrijeme rada i praćenje performansi. rezultati. Ovi će rezultati pokazati koliko dobro svaki domaćin postupa s više posjetitelja koji istovremeno pristupaju web mjestima, a rezultirajući utjecaj na brzinu web lokacije.

Zaronimo u…

Kinsta i WP Engine Hosting planovi za ulazak na razini

Kinsta i WP Engine nude širok raspon hosting planova za WordPress web stranice koji su prikladni za sve vrste projekata – od osnovnih blogova do velikih poduzeća. Dakle, bez obzira na veličinu vaše web stranice i njezinu publiku, oba domaćina trebaju imati plan koji udovoljava vašim zahtjevima.

WPEngine - Početna stranica

No, iako ovaj vodič pokriva tvrtke u cjelini, za testiranje performansi i ocjenu značajki uspoređivali smo planove za ulaznu razinu oba domaćina. Zbog toga čak i čitatelji s nižim proračunima mogu dobiti dobar uvid u to koji nudi najbolje upravljani WordPress hosting.

Kinsta - Početna stranica

Dakle, imajući to na umu, glavni detalji planova za ulaznu razinu korišteni u ovom WP Engineu i Kinsta usporedbi su:

 • Kinsta Starter plan: 30 USD mjesečno za jednu WordPress web stranicu, 10 GB prostora za pohranu, 20.000 posjeta mjesečno i 50 GB korištenja CDN-a.
 • Plan pokretanja WP Engine: 35 USD mjesečno za jednu WordPress web stranicu, 10 GB prostora za pohranu, 25.000 posjetitelja mjesečno i 50 GB propusnosti.

Kada su u pitanju dopuštene širine propusnosti, dopuštenje za WP Engine od 50 GB primjenjuje se na propusnost poslužitelja, dok Kinsta nema ograničenje propusnosti poslužitelja – iako imaju prihvatljivo pravilo korištenja. Umjesto toga, dodatak od 50 GB na Kinsta Starter planu primjenjuje se na korištenje CDN-a.

I WP Engine i Kinsta nude popuste ako plaćate godišnje, učinkovito vam omogućava dvomjesečni besplatni hosting ako odlučite plaćati unaprijed jednu godinu.

Iako Kinsta i WP Engine ne mogu mnogo razdvajati kada su u pitanju ključne značajke navedene gore, zapravo postoje neke važne razlike između ova dva domaćina koje ćemo sada istaknuti.

WP Engine vs Kinsta prosječni troškovi

I Kinsta i WP Engine postavljaju ograničenja u broju posjeta koje vaše web mjesto može primiti i kolicini propusnog opsega može potrošiti. Ako premašite ove mjesečne limite, naplatit će vam se sljedeće naknade za prekomjerne troškove:

 • Kinsta: 1 USD za svakih 1000 dodatnih mjesečnih posjeta web mjestu i 0,10 USD za svaki dodatni GB korištene propusnosti CDN.
 • WP Engine: 2 USD za svakih 1000 dodatnih mjesečnih posjeta web mjestu, ali ne naplaćuje se prekoračenje propusne širine.

WP Engine nikada neće ugasiti kupce niti oduzeti njihovu web lokaciju izvan mreže ako je veća odšteta ili dođe do velikog prometa. Međutim, ako neprestano prelazite svoje granice, preporučujemo vam da razmislite o nadogradnji na viši plan. Kinsta neće ograničiti pristup vašoj web stranici ni za redovito prekomjerno plaćanje, ali ako se dogodi ekstremno prekomjerno prekomjerno korištenje, oni će vašu web lokaciju moći preuzeti izvan mreže dok problem ne bude riješen.

S oba domaćina možete nadzirati dopuštenja za posjetu i širinu pojasa s vaše nadzorne ploče, nadamo se da ćete izbjeći iznenađenje.

Alatna ploča Google Analytics

Oba domaćina daju vam dobar uvid u vašu upotrebu, iako Kinsta pruža malo više informacija nego WP Engine.

Kako financijski detalji nisu u toku, istražimo što točno svaki domaćin može ponuditi prije nego što dođemo do rezultata testiranja učinkovitosti.

Glavne značajke motora Kinsta vs WP Engine

Neke od prednosti izbora vođenog WordPress hostinga od kompanija poput Kinsta ili WP Engine uključuju bržu brzinu web mjesta, pristup stručnom osoblju za podršku, snažniju sigurnost i korisne značajke koje se obično ne nalaze u jeftinijim dijeljenim planovima hostinga.

Evo nekoliko razloga za razmatranje WP Engine-a i Kinsta, te razlike koje će vam pomoći da donesete konačnu odluku.

Upravljani WordPress Cloud Hosting

Kako bismo vam pružili vrhunsku infrastrukturu, Kinsta i WP Engine sada nude hosting u oblaku u partnerstvu s Google Cloud Platformom. Stoga, bez obzira da li odabrali WP Engine ili Kinsta, vaša će web lokacija zapravo biti domaćin Google Cloud Platform.

Zahvaljujući gotovo beskonačno skalabilnoj prirodi hostinga u oblaku koje pruža Google, vaša će web stranica uvijek imati pristup resursima koji su joj potrebni. Međutim, uvijek ćete se baviti izravno bilo Kinsta-om ili WP Engine-om za sve, uključujući naplatu, upravljanje web stranicama, korisničku podršku i još mnogo toga.

Iako je ova usporedba WP Engine-a i Kinsta usmjerena na početne planove ova dva domaćina – koji obojica koriste Google Cloud Platform – vrijedi spomenuti da vam vrhunski namjenski planovi hosta koji se pružaju od WP Engine-a pružaju mogućnost korištenja Amazona Platforma Web Services za vaše web mjesto. Jedna je prednost toga što možete birati između više lokacija podatkovnog centra – pod uvjetom da ste spremni platiti višu cijenu skupljih namjenskih planova od WP Engine.

Međutim, za većinu čitatelja ove usporedbe planovi koji koriste Google Cloud Platform trebali bi osigurati dovoljno resursa.

Prednosti WordPress cloud hostinga

Jedan dobar razlog za razmatranje hostinga u oblaku je taj što vaš domaćin može automatski ili ručno povećati ili smanjiti resurse dostupne za vaše web mjesto po potrebi i po potrebi.

To je u suprotnosti s tradicionalnijim hostingom, pri čemu će vaša web stranica prilikom nadogradnje možda morati biti premještena na poslužitelj s višim specifikacijama, što može rezultirati prekidom i poremećajem. Ne samo da ova migracija na poslužitelj s višim performansama može uzrokovati poremećaje, već to treba zakazati. S hostingom u oblaku, dodatnim resursima može se pristupiti vašoj web lokaciji gotovo trenutno – po potrebi i kad je potrebno – čineći cloud hosting idealnim za rukovanje neočekivanim prometom bodova, kao i ona vremena kad trebate prijeći na viši plan, ali ne želite iskusiti stanke.

Iako postoji puno dobrih pružatelja usluga hostinga u oblaku WordPress, odabirom Kinsta ili WP Engine znači da ćete imati iskusnu WordPress hosting tvrtku koja se brine o vašoj web lokaciji, a istovremeno ćete koristiti gotovo beskrajne resurse Google Cloud Platform.

Mreža isporuke sadržaja

Osim što hostuju web mjesto u oblaku, i WP Engine i Kinsta uključuju pristup mreži za dostavu sadržaja ili CDN-u kao dio svojih planova na ulaznoj razini..

Omogućite CDN u WP Engineu

Oba domaćina nude opcionalnu CDN integraciju koja se može omogućiti u samo nekoliko klikova.

Zbog toga, ako odlučite omogućiti CDN, datoteke vaše web stranice bit će pohranjene na više lokacija u svijetu. Zatim, kada posjetitelj pristupi vašoj web stranici, te datoteke poslužit će se s mjesta koje je tom posjetitelju najbliže. Budući da datoteke imaju manje udaljenosti za putovanje nego na web lokaciji koja ne koristi CDN, posjetitelji bi trebali iskusiti brže vrijeme učitavanja. I ne samo to, već dodavanje datoteka na vašoj web lokaciji na više lokacija dodaje redundantnost, što može smanjiti razdoblja nedostupnosti ako jedan podatkovni centar ne radi izvan mreže.

Naš vodič za mreže isporuke sadržaja za WordPress korisnike objašnjava to detaljnije, ali svakako ga vrijedi imati.

Omogući CDN u Kinsti

Omogućavanje opcijske CDN integracije s bilo kojim hostom vrlo je jednostavno.

S WP Engineom i Kinstaom, možete omogućiti CDN u samo nekoliko klikova iz vašeg područja računa. Nakon što to omogućite, ne morate raditi ništa drugo, a usluga će se pobrinuti za sve. Kad je u pitanju koji CDN koristi svaki domaćin, Kinsta se udružio s KeyCDN dok WP Engine koristi MaxCDN, iako ste slobodni napraviti vlastite CDN aranžmane, ako želite.

Migracija web stranica WordPress

Ako razmišljate o premještanju postojeće WordPress web stranice na Kinsta ili WP Engine, dobra vijest je da su oba domaćina vrlo jednostavna za migraciju web lokacije na njihovu platformu.

Kinsta će besplatno premjestiti vašu web stranicu WordPress na njihove servere, što je dio njihovih planova, uključujući neograničene migracije ako želite premjestiti više WordPress web stranica s određenih domaćina, uključujući WP Engine, Flywheel i DreamHost. WP Engine ne nudi uslugu migracije.

Osim besplatne migracije koju pruža Kinsta, ručni prijenos WordPress web stranice tim domaćinima vrlo je jednostavan. Kako oba domaćina imaju ili interni dodatak za migraciju (WP Engine) ili preporučeni alat treće strane (Kinsta), zajedno s detaljnim uputama, cijeli proces bi trebao proći nesmetano.

WordPress teme

Od stjecanja StudioPress-a, kupci WP Engine-a sada imaju pristup 37 premium WordPress tema za svoje web stranice, što je možda i najveća razlika između Kinsta i WP Engine-a.

StudioPress teme

Neke od vrhunskih WordPress tema iz StudioPressa koje WP Engine korisnici mogu koristiti bez dodatnih troškova.

S cijenama najpopularnijih WordPress tema koje kreću od oko 60 USD, a neke od StudioPress tema koje su dostupne korisnicima WP Engine-a koštaju i do 129 USD, dobivanje teme bez dodatnih troškova može značiti značajnu uštedu – pod uvjetom da možete pronaći onu koja je to za vaše web mjesto među dostupnim opcijama.

Nažalost, Kinsta nema teme uključene u svoje hosting planove. Međutim, vani je još puno dobrih besplatnih tema.

Pristup stručnom osoblju za podršku WordPressu

Još jedna ključna značajka dobrog upravljanja WordPress hostingom je pristup stručnom osoblju za podršku. Budući da tvrtke poput Kinsta i WP Engine hostuju samo WordPress web stranice, njihovo osoblje za podršku ima veliko iskustvo kada je u pitanju briga o ovoj vrsti web mjesta. Za razliku od generičkog hostinga, kad kontaktirate Kinsta ili WP Engine, uvijek biste trebali biti povezani s nekim tko zna kako najbolje podržati WordPress korisnike.

Međutim, postoje neke razlike u tome kako možete kontaktirati osoblje za podršku u Kinsta i WP Engine-u koje vam mogu biti važne, ovisno o vašim željama:

 • Opcije podrške za Kinsta: 24/7 chat uživo i karte na svim planovima, ali bez telefonske podrške.
 • Opcije podrške za WP Engine: 24/7 chat uživo na svim planovima, 24/7 telefonska podrška za sve planove, osim startnog plana ulazne razine, a ulaznice su dostupne samo na vrhunskim prilagođenim namjenskim planovima..

Unatoč gore navedenim razlikama, tijekom testiranja za ovu usporedbu, oba domaćina pružila su dobru razinu podrške.

Kinsta kanal za podršku uživo

Oba domaćina nude 24/7 podršku putem live chat-a na svojim planovima za ulaznu razinu.

Iako su osnovni zadaci poput postavljanja nove web stranice WordPressa, migracija postojeće web stranice i usmjeravanje domene na račune završeni bez ikakvih problema, tijekom testiranja uspio sam stvoriti nekoliko problema koji su zahtijevali da kontaktiram WP Engine i Kinsta pomoćno osoblje.

Ovi su problemi nastali nakon stvaranja i brisanja novih WordPress web lokacija, eksperimentiranja s različitim migracijskim dodacima, isprobavanja više registratora domena i omogućavanja i onemogućavanja SSL certifikata. Nakon dugog provođenja ove vrste aktivnosti, web stranice su počele nailaziti na neke probleme – uglavnom vezane uz domene i poslužitelje imena.

Ovo je dobra prilika za isprobavanje osoblja za podršku Kinsta i WP Engine-a, s kojima sam kontaktirao putem kanala za razgovor uživo dostupan za njihove planove za prijam. Iako bi se neki čitatelji više voljeli obratiti telefonskom osoblju za pomoć – nešto što nije dostupno ni u WP Engineu ili u Kinsta planovima za ulaz – live chat kanali za oba domaćina bili su vrlo osjetljivi, a probleme su riješili prvi ljudi s kojima sam se povezao s. Nadalje, kad sam kontaktirao službe za podršku, trebalo je samo nekoliko sekundi da netko odgovori.

Međutim, ako se možete obratiti tehničkom osoblju za pomoć osobama koje rade putem narušavanja ugovora, morat ćete odabrati bilo koji od WP Engine planova osim početnog plana pokretanja. Kinsta uopće ne nudi telefonsku podršku, ali nude podršku putem ulaznica putem e-pošte (osim live chat-a) na svim planovima, dok su WP Engine ulaznice rezervirane za kupce na njihovom vrhunskom planu.

Suprotno tome, telefonska podrška dostupna je na svim nižim cijenama SiteGround hosting planova o kojima možete saznati više u našem nedavnom pregledu SiteGround..

Kako je pristup stručnom osoblju za podršku jedno od ključnih prodajnih mjesta upravljanog WordPress hostinga, bilo je uvjerljivo vidjeti kako su se i WP Engine i Kinsta bavili problemima brzo i učinkovito.

Automatizirane i ručne sigurnosne kopije web stranica WordPress

Još jedna ključna značajka premium hostinga usmjerenog na WordPress je pružanje jednostavnog alata za izradu sigurnosnih kopija na web mjestu.

Kinsta i WP Engine nisu iznimka u tom pogledu, jer oba domaćina nude automatske sigurnosne kopije web stranica na svim svojim planovima, kao i omogućujući vam da ručno stvorite sigurnosnu kopiju web mjesta kad trebate. Međutim, još jednom postoje neke ključne razlike u načinu na koji svaki domaćin pruža tu značajku.

Rezervne točke za web mjesto WP Engine

Pomoću WP Engine-a mogu se preuzeti sigurnosne kopije radi čuvanja; s Kinstaom morate prvo ručno stvoriti sigurnosnu kopiju za preuzimanje.

Sigurnosne kopije ili točke vraćanja čuvaju se na poslužiteljima WP Engine i Kinsta i dostupni su putem nadzorne ploče vašeg računa, s mogućnošću da ih preuzmete radi čuvanja. Međutim, iako vam WP Engine omogućuje preuzimanje bilo koje od postojećih sigurnosnih kopija na nadzornoj ploči, s Kinstaom morate stvoriti zasebnu sigurnosnu kopiju koju možete preuzeti. S Kinstaom možete generirati i samo jedan tjedan sigurnosnog kopiranja jednom tjedno.

Kinsta WordPress sigurnosne kopije

Kinsta sigurnosne kopije pohranjuju se 14 dana, dok WP motori zadržavaju do 40 sigurnosnih kopija na nadzornoj ploči.

Automatske sigurnosne kopije koje Kinsta stvara svakodnevno pohranjuju se 14 dana, dok je kod WP Engine-a dostupno zadnjih 40 automatiziranih sigurnosnih kopija. Prilikom obnavljanja sigurnosnih kopija, jedina opcija sa Kinstaom je da obnovite cijelu sigurnosnu kopiju, dok uz WP Engine možete uključiti ili isključiti bazu podataka iz obnove sigurnosnih kopija. Oba domaćina nude vam mogućnost vraćanja sigurnosne kopije na vaše proizvodno mjesto ili okruženje u samo nekoliko klikova.

WP Engine Restore Backup Options

WP Engine nudi vam mogućnost vraćanja sigurnosne kopije sa ili bez baze podataka, dok je kod Kinsta jedina opcija potpuna obnova.

WP Engine omogućava vam da stvorite djelomičnu sigurnosnu kopiju – nešto što može biti korisno za velike web stranice – na primjer, omogućava vam da isključite teme i dodatke. Ova opcija nije dostupna s Kinstaom, ali kada stvorite sigurnosnu kopiju koju je moguće preuzeti, cijela je web stranica dostupna za preuzimanje, omogućujući ručno brisanje bilo koje datoteke iz arhive koja vam nije potrebna.

Djelomične mogućnosti sigurnosnih kopija WP motora

WP Engine omogućuje vam stvaranje djelomične sigurnosne kopije, dok je kod Kinsta najbliža opcija preuzimanje cjelovite sigurnosne kopije, a zatim brisanje onoga što vam ne treba.

Moguće je jednostavno stvoriti sigurnosnu kopiju vaše web stranice na zahtjev (poput ažuriranja softvera WordPress ili aktiviranja novog dodatka), stoga je dobro vidjeti da oba domaćina čine ovo vrlo jednostavnim.

Iako oba domaćina pružaju funkcionalnu sigurnosnu kopiju, uspoređujući njihove značajke i funkcionalnosti, WP Engine ima neke prednosti u odnosu na Kinsta. To uključuje dulje zadržavanje datoteka sigurnosnih kopija, omogućava vam preuzimanje postojećih datoteka sigurnosnih kopija i daje vam više kontrole nad onim što uključuju sigurnosne kopije i obnavljanja. Međutim, Kinsta vam pruža mogućnost plaćanja dodatnog sata satnog sigurnosnog kopiranja koji vam daje dodatne točke vraćanja za rad.

WordPress web mjesta za priređivanje

Oba domaćina omogućuju vam stvaranje web mjesta za prikazivanje na kojem možete isprobati nove dodatke, prilagoditi temu ili izvršiti druge zadatke koji mogu negativno utjecati na vaše posjetitelje ako ih napravite na svojoj web stranici uživo. Kad budete spremni, možete prenijeti sadržaj web mjesta za postavljanje na svoju web lokaciju uživo ili produkciju.

Oba domaćina omogućuju vrlo jednostavan prijenos sadržaja između web lokacija i organizacija uživo. Međutim, još jednom postoje neke razlike u načinu pružanja ove značajke koju ćemo sada istražiti.

Značajka postupnog postavljanja WP motora

WP Engine zapravo vam omogućuje tri okruženja za rad, uključujući razvojno, scensko i proizvodno okruženje. Jedan od načina na koji se ovaj aranžman može upotrijebiti je rad na web lokaciji u razvojnom okruženju i prenošenje u scensko okruženje gdje mogu pristupiti oni kojima ste dali dozvolu, kao što su vaši klijenti ili tim.

Postavljanje web mjesta za WP Engine

WP Engine omogućuje vam stvaranje okruženja za postavljanje i razvoj za izgradnju i testiranje web mjesta.

Kada budete spremni, mjesto premještanja možete prenijeti u proizvodno okruženje i učiniti ga dostupnim svima.

Kada kopirate mjesto namještanja u proizvodno okruženje s WP Engine-om, kopiraju se samo datoteke (a ne sadržaj pohranjen u WordPress bazi podataka). Međutim, možete kopirati svoj izbor tablica iz baze podataka web mjesta za postavljanje ako to želite. Više o tome kako značajka postavljanja funkcionira možete pročitati na web mjestu WP Engine.

Kinsta scenska značajka

Kinsta pojednostavljuje stvari sa samo dva okruženja: Live and staging. Kada stvorite web mjesto za postavljanje, imate mogućnost vraćanja jednog od postojećih sigurnosnih kopija u mjesto postavljanja, čime ćete dobiti klon svog web mjesta uživo na kojem možete raditi. Nakon toga, kada budete spremni, možete gurnuti mjesto postavljanja na web mjesto uživo.

Kinsta scensko mjesto

Kinsta značajka postavljanja jednostavna je za upotrebu, ali nije tako sofisticirana kao WP Engine pristup.

Za razliku od WP Engine-a, s Kinsta-om se cijela web stranica i njezina baza podataka kopiraju iz okruženja u životno mjesto (a ne samo datoteke web stranica i vaš izbor tablica baza podataka). Stoga, ako želite veću kontrolu nad onim što je kopirano između okruženja, možda biste željeli WP Engine pristup postavljanju mjesta.

Prenosiva mjesta

Kao i tri okruženja za vašu glavnu web stranicu – razvoj, postavljanje i proizvodnja – još jedna lijepa razvojna značajka WP Engine-a je mogućnost stvaranja prenosivih web mjesta. Ove prenosive web stranice imaju tri okruženja koja redovita web mjesta imaju, ali web lokacije su zaštićene lozinkom – uključujući proizvodno okruženje – tako da im mogu pristupiti samo oni s pravim vjerodajnicama.

Svrha značajke prenosivih web mjesta je osigurati prostor na kojem programeri mogu izrađivati ​​web stranice za svoje klijente, a koji će se nakon toga moći prebaciti na račun klijenta na WP Engine kada su spremni za pokretanje uživo. Alternativno, programer je mogao kupiti kredit – 20 USD na Startup planu – da ugosti dodatnu web lokaciju na svom računu, čineći web lokaciju uživo i javno dostupnom.

Kinsta nema ovu značajku, pa vam se, ako vam se svidja ideja stvaranja web lokacija koje se lako mogu prenijeti s vašeg hosting računa i na račun nekoga drugog, Kinsta možda neće biti domaćin vama.

WP Engine i Kinsta iskustva korisnika

Uz značajke koje dobijate pristup, važno je pogledati i korisničko iskustvo koje svaki domaćin pruža. Uostalom, ako vaš izbor domaćina otežava upravljanje računom ili stvaranje nove web stranice WordPress, možda ćete požaliti zbog svoje odluke.

Dakle, imajući to na umu, pogledajmo brzo kako upotrebljavati svaki domaćin za stvaranje i upravljanje web stranicom WordPressa.

Izrada web stranice WordPress s Kinsta i WP Engine

Srećom, i Kinsta i WP Engine vrlo lako stvaraju novu web stranicu za WordPress. Nakon što se registrirate i kreirate svoj račun, možete unijeti nekoliko pojedinosti za postavljanje nove web stranice WordPress.

Stvorite novu web lokaciju s Kinstaom

S Kinstaom možete odabrati u kojem će se podatkovnom centru nalaziti vaše web mjesto prilikom izrade nove web lokacije.

Kao i odabir mjesta gdje će se vaša web lokacija nalaziti, možete kopirati i jedno od postojećih web lokacija koje posjeduje Kinsta na novu web lokaciju. S WP Engineom možete odabrati lokaciju podataka prilikom stvaranja računa i prijave na plan, ali ne možete odabrati lokaciju podatkovnog centra prilikom izrade nove web lokacije. No možete se obratiti službi za podršku i zatražiti migraciju na drugo mjesto ako je potrebno.

Napravite novu stranicu s WP Engineom

WP Engine također čini postupak izrade nove web stranice vrlo jasnim.

Kao i Kinsta, WP Engine također vam daje mogućnost kopiranja jedne od postojećih web lokacija s vašeg računa na novu stranicu. Ovo bi moglo biti korisno ako ste napravili web mjesto u inscenacijskom okruženju i spremni ste za objavljivanje ili ako imate prilagođenu WordPress web konfiguraciju koju koristite kao temelj za nove projekte.

Nadzorna ploča s hostom od Kinsta

Dodatne kontrole dodane na web stranice WordPress-a, koje ugošćuje Kinsta, čine ubrzavanje čišćenja predmemorije.

Web stranice WordPressa stvorene pomoću WP Engine i Kinsta vrlo su blizu zadane WordPress instalacije. Oba domaćina dodaju dodatni odjeljak na WordPress nadzornu ploču koji vam omogućuje brisanje predmemorije vaše web lokacije, dok WP Engine uključuje neke dodatne funkcije koje omogućuju ili onemogućavaju CDN, kao i gumb za kopiranje web lokacije u vašu inscenacijsku zonu , WP Engine također dodaje praktične veze na stranice podrške i dokumentacije na WordPress nadzornu ploču.

WP Engine-ova WordPress nadzorna ploča

I WP Engine i Kinsta dodaju dodatni odjeljak na WordPress nadzornu ploču web stranica koje su domaćini.

Jedna primjetna razlika između WordPress web lokacija koje hostira Kinsta i WP Engine je ta da web lokacija stvorena s WP Engine prikazuje upozorenja koja će vas podsjetiti da stvorite točku vraćanja kad namjeravate ažurirati dodatak, temu ili WordPress softver.

Stvorite točku vraćanja u WP Engineu

Potičete vas da napravite sigurnosnu kopiju web stranice prije ažuriranja na web mjestu koje organizira WP Engine.

U slučaju da se pitate, premium teme StudioPress kojima korisnici WP Engine-a sada imaju pristup mogu se preuzeti s vašeg računa na WP Engine-u na vaše računalo i potom prenijeti na svoju WordPress nadzornu ploču..

Preuzimanje teme StudioPress

Korisnici WP Engine-a mogu preuzeti premium teme StudioPress WordPress-a sa svog područja računa.

Dobro je vidjeti da vam oba domaćina pružaju prilično čistu WordPress instalaciju, za razliku od nekih drugih domaćina koji dodaju dodatke i teme treće strane na vašu web lokaciju, što možda ne želite.

Premještanje postojeće WordPress web stranice na WP Engine i Kinsta

Kao što je spomenuto ranije, oba domaćina migrirat će postojeću WordPress web stranicu na svoje poslužitelje.

Međutim, samo Kinsta pruža praktičnu migracijsku uslugu na svim planovima, dok je uz WP Engine ova usluga rezervirana za kupce u njihovim vrhunskim namjenskim planovima. Dakle, ako se ne možete kvalificirati za praktičnu migraciju ili ćete se sami pobrinuti za postupak, morat ćete izvršiti ručnu migraciju.

Migracija web stranice WordPress na Kinsta

Preporučeni besplatni dodatak Migrate Guru s BlogVaulta olakšava premještanje WordPress web stranice na Kinsta.

Srećom, oba domaćina obavila su sjajan posao pojednostavljenja procesa migracije WordPress web stranice na svoje platforme. WP Engine ima vlastiti besplatni dodatak – temeljen na Migration Guru alatu BlogVault – što olakšava migraciju WordPress web stranice na njihove poslužitelje, s detaljnom dokumentacijom koju bi svi trebali moći pratiti.

Dodatak za migraciju iz WP Engine

WP Engine ima svoj dodatak za migraciju koji je podržan u pisanim i video tutorijalama.

Kinsta nemaju svoj dodatak za migraciju, ali preporučuju i u potpunosti podržavaju upotrebu besplatnog Migrate Guru WordPress dodatka s BlogVaulta. S oba domaćina imate mogućnost korištenja vlastitog izbora dodatka za migraciju.

WP Engine i Kinsta Account Management

Umjesto korištenja uobičajenog rješenja kao što je cPanel – kao što je to često slučaj s web domaćinima – i WP Engine i Kinsta stvorili su vlastite nadzorne ploče za upravljanje računima. Putem ovih portala možete kreirati svoje WordPress web stranice, stvarati i vraćati sigurnosne kopije i obavljati druge važne zadatke.

Kinsta korisničko sučelje nadzorne ploče računa

Nadzorna ploča Kinsta dobro je dizajnirana s lijepim izgledom koji olakšava upravljanje računom i web stranicom.

Budući da vam oba domaćina postavljaju ograničenje propusnosti i posjeta koje vaša web stranica može potrošiti i primati svaki mjesec, kao i ograničenje količine prostora na disku koje možete koristiti, dobro je vidjeti da vam i WP Engine i Kinsta daju brz i prikladan način za praćenje tih statistika – posebno ako prekoračite ove granice, mogli bi vam biti naplaćeni prekomjerni troškovi.

Korisničko sučelje nadzorne ploče računara WP motora

Nadzorna ploča WP Engine također je jednostavna za korištenje, ali možda nije tako elegantna kao Kinsta upravljačka ploča.

Oba domaćina omogućuju brz i jednostavan pristup bazama podataka na vašem web mjestu WordPress putem softvera phpMyAdmin, iako se s bazom podataka možete povezati i alatom po vašem izboru.

WP Engine phpMyAdmin pristup bazi podataka

Oba domaćina omogućuju vam rad na vašoj WordPress bazi podataka putem phpMyAdmin ili po izboru sučelja.

Oba domaćina stvorila su vrlo jednostavna sučelja za upravljanje računom. S tim u vezi, WP Engine i Kinsta u stvari nema puno razdvajanja – iako možete nadograditi dodatke instalirane na vašoj web stranici putem nadzorne ploče računa Kinsta.

Upravljanje dodacima za WordPress

Za razliku od WP Engine-a, Kinsta vam omogućuje ažuriranje WordPress dodataka kroz područje vašeg računa.

Time zaključujemo naš pregled o tome kako koristiti korištenje hostinga za WordPress Kinsta i WP Engine. Oboje pružaju korisničko korisničko iskustvo, iako WP Engine ima nekoliko dodataka koje biste mogli cijeniti, poput upita za sigurnosno kopiranje web stranice WordPress prije instaliranja bilo kakvih ažuriranja.

Kinsta vs WP Tehnički detalji motora

Prije nego što dođemo do rezultata ispitivanja performansi, evo nekoliko tehničkih informacija o tim domaćinima koje bi vam trebale pomoći da odlučite je li WP Engine ili Kinsta najbolja opcija za vaše web mjesto:

 • Keširanje web mjesta: Oba domaćina imaju svoju vlastitu tehnologiju predmemoriranja, pri čemu Kinsta ima predmemoriranje na razini poslužitelja i interni WordPress dodatak za predmemoriranje, dok WP Engine ima redovito predmemoriranje web stranica i opcijski predmemoriranje objekata za predmemoriranje upita baze podataka.
 • Mreža isporuke sadržaja (CDN): Oba domaćina nude opcijski CDN pristup, s WP Engine planovima koji uključuju CDN pristup s MaxCDN-a bez dodatnih troškova, a Kinsta uključuje KeyCDN upotrebu u svoje planove kao standard.
 • PHP: Oba domaćina olakšavaju prebacivanje između različitih verzija PHP-a, ali dok WP Engine podržava PHP 5.6 i 7.2, Kinsta korisnici mogu birati između PHP 5.6, 7.0, 7.1, 7.2, 7.3 i 7.4.
 • HTTP / 2.0: I Kinsta i WP Engine koriste HTTP / 2.0 na poslužiteljima i CDN-u.
 • SSL: Oba domaćina nude besplatne šifrirajuće SSL certifikate Let, a istovremeno vam pružaju mogućnost uvoza vlastitog certifikata ili kupnje jednog putem računa.
 • SFTP: Oba domaćina omogućuju vam povezivanje s vašim poslužiteljskim prostorom za prijenos i uređivanje datoteka putem Secure FTP-a, a WP Engine vam također omogućuje stvaranje više SFTP korisničkih računa.
 • Upravitelj datoteka poslužitelja: Niti WP Engine niti Kinsta ne pružaju internetski upravitelj datoteka za pristup poslužiteljskom prostoru.
 • SSH: Kinsta pruža siguran pristup školskom prostoru vašem serveru na svim planovima, dok je WP Engine SSH rezerviran za one koji su na najvišoj razini namjenskih hosting planova.
 • Pristup bazi podataka: Oba domaćina koriste phpMyAdmin kako bi omogućili pristup bazi podataka web mjesta WordPress putem preglednika s mogućnošću povezivanja putem željenog alata.
 • Usluga e-pošte: Nema usluge e-pošte na bilo kojem od planova za hosting Kinsta ili WP Engine.
 • Upravljanje web stranicama WordPress: Ni WP Engine ni Kinsta ne ažuriraju automatski teme ili dodatke za vas, ali WP Engine automatski će ažurirati WordPress softver – iako imate mogućnost odlaganja ažuriranja za 60 dana. Za razliku od WP Engine-a, Kinsta vam omogućuje ažuriranje dodataka putem nadzorne ploče računa My Kinsta.
 • Ograničenja dodataka: Oba domaćina imaju popise zabranjenih dodataka Kinsta ili zabranjenih dodataka WP Engine koje ne možete koristiti, uključujući neke dodatke za predmemoriranje, sigurnosno kopiranje i optimizaciju koji mogu utjecati na performanse web stranice.
 • Sigurnosne mjere: Kinsta ima mnogo mjera za zaštitu vaše web lokacije, uključujući Blokiranje GeoIP-a, skeniranje DDoS-a, proaktivno zaustavljanje uranjanja zlonamjernog koda u mrežu i još mnogo toga, dok se u WP Engine-u web stranice skeniraju zbog zlonamjernog softvera i drugih sigurnosnih problema, a tim za podršku će poduzeti neke mjere ako se otkrije bilo što nepovoljno.
 • Usluge čišćenja nakon haka: Ako je web-lokacija koju hostira WP Engine hakirana, platit će Sucuri da je popravi, dok će Kinsta besplatno popraviti vašu web lokaciju ako je hakirana.
 • Lokacije podatkovnog centra: Oba domaćina omogućuju vam odabir s više lokacija poslužitelja u SAD-u, Kanadi, Europi, Aziji i Australiji putem partnerstva s Google Cloud Platformom..
 • Mjesta organiziranja: I WP Engine i Kinsta planovi uključuju pristup insceniranom mjestu s implementacijom jednim klikom na web mjesto uživo putem grafičkog sučelja korisničkog portala.
 • Migracija WordPress web stranica: Svi planovi Kinsta uključuju premještanje web mjesta za WordPress ili možete sami upotrijebiti preporučeni besplatni dodatak za migraciju web mjesta. WP Engine na planu ulazne razine ne pruža migracije web mjesta, već imate besplatan dodatak koji možete to učiniti sami. Alat za migraciju jednostavan je za uporabu i dobar rad, a oba domaćina daju detaljne upute.
 • Analitika posjetitelja: Oba domaćina omogućuju vam da vidite promet web lokacije i podatke o raspodjeli putem nadzornih ploča računa.
 • Kontrole neispravnosti: S oba domaćina, prednji se kraj vaše web stranice nadzire za vrijeme zastoja, dok se stražnji kraj prati i na cjelokupno zdravlje web mjesta. Radnja se poduzima ako se otkrije problem. Oba domaćina imaju jamstvo produženja rada, uz 99.95% produženog jamstva WP Engine i 99.9% Kinsta.
 • Kanali podrške: WP Engine nudi 24/7 kanal za live chat na svim planovima, a 24/7 telefonska podrška dostupna je na svim planovima, osim početnog plana pokretanja na ulaznoj razini. Podrška za ulaznice WP Engine 24/7 rezervirana je samo za vrhunske prilagođene planove. S Kinstaom je u svim planovima uspostavljen 24/7 kanal za chat uživo i sustav ulaznica, ali ne postoji telefonska podrška.

Više podataka možete pronaći na stranicu za usporedbu plana web stranice WP Engine i na stranici sa značajkama web stranice Kinsta.

WP Engine vs Kinsta Loading Times

Jedan od glavnih razloga za odabir premium vođenog WordPress domaćina u odnosu na jeftiniji zajednički hosting je brže vrijeme učitavanja vaše web stranice.

Kao što su pokazali testovi iz usporedbe našeg SiteGround vs WP Engine, dobro upravljanje WordPress hostingom definitivno je brže od najboljeg zajedničkog hostinga. Ali postoji li razlika između upravljanih domaćina? Ako je tako, tko je brži, Kinsta ili WP Engine?

Da bismo odgovorili na to pitanje, stvorili smo nekoliko testnih web stranica WordPress sa svakim hostom, a zatim pratili njihov rad pomoću plaćene Pingdom usluge. Vrijeme učitavanja testnih stranica zabilježeno je u intervalima od 30 minuta, tijekom razdoblja od sedam dana.

Da bismo vam pružili jasniju sliku kako može funkcionirati vaša web lokacija ako je domaćin WP Engine ili Kinsta, naša su testna mjesta zabilježila vrijeme učitavanja pri laganoj temi, kao i pri korištenju značajnijih, težih opcija.

Evo rezultata…

Rezultati trajanja lagane teme za učitavanje tema

Ako stvarate jednostavan blog ili želite da vaša web stranica ima minimalan dizajn, tada možete odabrati relativno laganu temu za svoju web lokaciju. Jedan moderan i popularan primjer je Twenty Nineteen, najnovije izdanje službenog tima za teme WordPress.org, koji je omogućen prema zadanim postavkama na novim WordPress web stranicama.

Dvadeset devetnaest WordPress tema

Besplatna, lagana tema Dvadeset devetnaest omogućena je zadano na novim WordPress web stranicama.

S manjim veličinama datoteka i nedostatkom fancy dodataka, Dvadeset devetnaest bi se trebalo učitati vrlo brzo. Dakle, pogledajmo koliko su brza bila naša testna mjesta kada smo koristili ovu temu i kada su ih WP Engine i Kinsta ugostili.

Rezultati brzine stranice Pingdom za dvadeset devetnaest

Usporedba vremena punjenja Kinsta i WP Engine pomoću lagane teme.

Kao što vidite iz gornjeg sažetka, tijekom sedam dana praćenja vremena učitavanja postova blogova na web lokacijama pomoću teme Dvadeset devetnaest, web lokacija s WP Engineom bila je najbrža. Za WP Engine prosječno vrijeme učitavanja bilo je 361 milisekundi u usporedbi s 405 milisekundi na web mjestu koje se nalazi u Kinstau.

Sa samo 44 milisekunde ili 0,044 sekunde između njih, nema mnogo odvajanja WP Engine i Kinsta kada se koristi osnovna tema.

Rezultati Pingdoma za dvadeset devetnaest s WP motorom

Učitavanje rezultata vremena za web mjesto pomoću lagane teme čiji je domaćin WP Engine.

Slike iznad i ispod prikazuju vremena učitavanja koja su zabilježena u pravilnim intervalima tijekom razdoblja testiranja od sedam dana za blogovske postove na web lokacijama pomoću teme Dvadeset devetnaest.

Rezultati Pingdoma za dvadeset devetnaest s Kinstom

Učitavanje rezultata vremena za web mjesto pomoću lagane teme čiji je domaćin Kinsta.

Rezultati višenamjenskog učitavanja teme za vrijeme

Iako je Dvadeset Devetnaest dobra opcija za sve koji traže besplatnu, brzu i jednostavnu temu za svoje web mjesto, na drugom kraju spektra imate teme kao što je Avada. Ove višenamjenske teme obično su prepune unaprijed ugrađenog web mjesta, moćnih dodataka i bezbroj značajki, a najprodavanija Avada tema nije iznimka.

Demo stranica početne stranice agencije Avada

Naš drugi set testova pratio je vrijeme učitavanja web mjesta pomoću demonstracijske aplikacije Avada.

Dakle, ako planirate stvoriti korporacijsku web stranicu, web mjesto agencije, trgovinu e-trgovine ili blog sa značajkama kao što su klizači, efekti animacije ili video pozadine, tada ćete htjeti znati je li Kinsta ili WP Engine bolji kod gostovanja web mjesto pomoću višenamjenske teme kao što je Avada.

Avada Demo početna stranica za učitavanje rezultata vremena

Da bismo ove testove učinili realnijima, uveli smo demo Agenciju Avada u naše testne web stranice WordPress. Vrijeme učitavanja početnih stranica zabilježilo je Pingdom svakih 30 minuta tijekom razdoblja od sedam dana. Evo sažetka rezultata:

Brzina stranice Avada početne stranice

Tijekom sedam dana testiranja, početna stranica web stranice koja koristi temu Avada brže se učitavala sa Kinsta nego WP Engine.

Kao što su pokazali rezultati Pingdom testa, početna stranica web mjesta koju je organizirao Kinsta učitala se za 1,07 sekundi, dok se ista stranica na web mjestu WP Engine učitala u 1,19 sekundi, s razlikom od 0,12 sekunde ili 120 milisekundi, između njih.

Vremena za učitavanje početne stranice Avada

Početna stranica web stranice koja koristi temu Avada koju je vodio Kinsta učitala se u 1,07 sekundi.

Neki čitatelji mogu primijetiti da se veličina stranice koja se testira razlikuje u dva niza rezultata, prikazana gore i ispod. Više informacija o tome naći ćete u sljedećem odjeljku ove usporedbe, ali varijacije u veličini stranice mogu objasniti razliku u vremenu učitavanja.

Rezultati ispitivanja za početnu stranicu Avada za WP Engine

Za web mjesto koje organizira WP Engine, demo početna stranica s teme Avada učitala se u 1,19 sekundi.

Avada Demo Blog Post Objavljivanje rezultata vremena učitavanja

Demo početne stranice proizvoda kao što je Avada izvrsno prikazuju što su ove teme sposobne. Međutim, nije svaka web stranica potrebna multimedijska prezentacija, efekti animacije ili ugrađeni videozapis na početnoj stranici.

Avada tema teme agencije Avada

Također smo testirali vremena učitavanja postova na blogu s manjom veličinom datoteke stvorenom Avadom.

Dakle, kako bismo vam dali predodžbu o vremenima učitavanja koje biste mogli očekivati ​​od skromnije stranice stvorene s Avadom, također smo izmjerili učinkovitost blog posta na našim testnim mjestima. Evo sažetka rezultata iz sedam dana mjerenja vremena utovara:

Rezultati za Avada blog post

Za razliku od testa za početne stranice, ovaj put se web-lokacija s WP Engine učitala brže od stranice koju posjeduje Kinsta.

Ovoga puta rezultati su bili gotovo identični, s obzirom da je stranica koju je učitao WP Engine učitala za 1,19 sekundi, a web mjesto koje posjeduje Kinsta stiglo je za samo 0,02 sekunde, ili 20 milisekundi, sporije.

Kao što vidite, i blog i početna stranica web mjesta WP Engine učitali su se u 1,19 sekundi, unatoč razlikama u veličinama. Međutim, kod Kinsta se manji blog učitava za 1,21 sekunde u odnosu na 1,07 sekundi za veću početnu stranicu. Oba seta ispitivanja – za početnu stranicu i postove bloga – izvodila su se istodobno, tijekom istih sedam dana.

Slijedi pregled vremena učitavanja posta na blogu sa web mjesta koje je domaćin WP Engine i pomoću teme Avada, što je zabilježio Pingdom:

Rezultati bloga WP Engine Avada

Grafikon u nastavku prikazuje vremena učitavanja bloga s Pingdom-a s web mjesta hostira Kinsta:

Avada Blog Post Times Domaćin Kinsta

Zašto je razlika u veličinama stranica?

Kao što je spomenuto, rezultati Pingdom pokazuju različite veličine i broj zahtjeva za stranice koje se prate, s tim da je, navodno, početna stranica Avada, domaćina WP Engine, iznosila 5,14 MB, a ista stranica na web mjestu s Kinstaom 5,08 MB. Slična se razlika može vidjeti na blogu Avada i testovima tema Dvadeset devetnaest.

Web stranice su postavljene na isti način, počevši od nove instalacije WordPress-a, zatim instaliranja tema, aktiviranja potrebnih dodataka i uvoza demo sadržaja. U pokušaju da prevladam od različitih veličina koje je zabilježio Pingdom, također sam stvorio web mjesto na drugom hostu, koristeći temu Avada, a zatim ga pomoću dodatka za umnožavanje web mjesta premjestio na WP Engine i Kinsta. No ipak, rezultati Pingdom-a pokazali su različite veličine stranica za naizgled identične stranice.

Iako su stvoreni na isti način, moglo bi se dogoditi da caching i CDN konfiguracija koje su postavili domaćini, kao i interni dodaci koje omogućuju WP Engine i Kinsta, utječu na konačne veličine stranica.

Također, kako pokazuju slike ispod, veličine stranica koje je Pingdom zabilježio tijekom testiranja variraju. No, kako se to odnosi na sva testna mjesta, mislim da bi bilo pošteno reći da su rezultati relevantni i pružaju dobar uvid u brzinu ovih domaćina.

Pingdom raspada web mjesta WP motora

Stupac veličine stranice prikazuje različite veličine za stranicu koja se nadgleda, bez obzira na to što nisu izvršene promjene na web mjestu tijekom razdoblja ispitivanja.

Raspad web lokacije s hostom Kinsta

Opet, Pingdom navodi različite veličine za stranicu koja se prati na web mjestu koje hostira Kinsta.

Za testiranje brzine web lokacije, sve web lokacije bile su smještene na istoj fizičkoj lokaciji Iowa, a u Pingdom New Yorku odabrano je isto mjesto za testiranje.

Učitavanje Ispitivanje učinaka

Gornja ispitivanja vremena učitavanja provedena su na web lokacijama koje nisu imale promet. Iako se ovi rezultati mogu upotrijebiti za usporedbu brzine ova dva domaćina, također je korisno vidjeti kako funkcioniraju testna mjesta kada im istovremeno pristupa više posjetitelja..

Korištenjem usluge Load Impact uspjeli smo simulirati više korisnika koji pristupaju web lokacijama istovremeno, dok su vremena učitavanja web mjesta zabilježena. U našim prilagođenim testovima broj virtualnih korisnika koji pristupaju web-lokacijama povećavao se tijekom deset minuta dok nije 250 istovremeno virtualnih korisnika koji su posjetili web mjesto. Tijekom ovog desetominutnog razdoblja Load Impact zabilježio je brzinu mjesta.

Na grafikonima ispod, plava linija predstavlja broj virtualnih korisnika koji pristupaju web mjestu, dok zelena linija prikazuje vrijeme učitavanja web mjesta..

Rezultati utjecaja učitavanja na web mjesto Kinsta

Web mjesto koje organizira Kinsta obradio je 250 istodobnih virtualnih korisnika bez ikakvog smanjenja performansi.

Za više informacija o tome kako je izveden ovaj test i kakav je učinak imao na web mjestu koje organizira Kinsta, rezultate možete vidjeti na web mjestu Load Impact..

Rezultati utjecaja opterećenja na mjestu WP motora

Web-lokacija s WP Engineom također je smjestila 250 istodobnih virtualnih korisnika bez ikakvog usporavanja.

Rezultati ovog testa dostupni su i na web lokaciji Load Impact.

Za kontekst, naša usporedba Bluehost, GoDaddy i SiteGround prikazuje WordPress web stranice koje se nalaze na ovim jeftinijim zajedničkim planovima koji su se borili s manje od 50 istodobnih virtualnih korisnika. Iako je pokazao naš nedavni pregled SiteGround, GoGeek srednjeg nivoa zajedničkog plana iz SiteGround-a dobro se pokazao sa stotinu istodobnih virtualnih korisnika. Dakle, ako su planovi WP Engine i Kinsta preskupi, od tvrtke kao što je SiteGround možda ćete moći pronaći čvrst dom za svoju web stranicu sa zajedničkim planom hostinga ako pogledate iznad planova za ulaznu razinu..

Kinsta vs WP Engine Uptime

Oba domaćina imaju jamstva za produženje rada, s tim da WP Engine želi ponuditi 99,95% dostupnosti usluge, a Kinsta 99,9%. Iako se razlika između 99,95% i 99,9% možda ne čini mnogo, prema ovom računalu produženja rada, tijekom godinu dana ona se izjednačava s razmakom od oko četiri sata zajamčenog stanka između dva domaćina. Međutim, tijekom naših ispitivanja niti jedno od četiri testna mjesta koja smo pratili nije doživjelo zastoj bilo kojeg domaćina tijekom sedmodnevnog testiranja..

Kinsta vs WP Engine Usporedba vremena

Nijedno od četiri testna mjesta u kojima su bili smješteni WP Engine i Kinsta nije doživjela prekid rada.

Završne misli

Kinsta i WP Engine ne mogu mnogo odvajati na prvi pogled. Oba domaćina imaju slične planove ulazne razine s usporedivim kapacitetima za pohranu, propusnost i posjete. Nadalje, web stranice s hostom i WP Engine i Kinsta pohranjene su na moćnoj Google Cloud platformi.

Čak i rezultati testiranja vremena učitavanja i performansi ne omogućuju jednostavno proglašavanje jednog domaćina boljim od drugog.

Zbog toga razlike tek kad ne počnete kopati po detaljima i zapravo upotrebljavate domaćine, razlike postanu očite i počne pokazivati ​​kao pobjednik.

Uz uspostavljeni funkcionalniji sigurnosni sustav, više opcija za upotrebu web-mjesta za uređivanje scenarija i bez dodatnih troškova prepune širine – da ne spominjemo pristup 37 premium tema iz StudioPressa – dobit ćete više za svoj novac pomoću WP Engine.

Stoga, ako nema neke posebne značajke, morate imati pristup onome što pruža samo Kinsta, prvo biste trebali razmotriti hosting svog web mjesta s WP Engine.

Jeste li koristili / koristili bilo koji od ova dva domaćina? misli?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me