HostGator vs Bluehost – Koji nudi najbolji proračunski WordPress hosting?

Ponude za WordPress


Bluehost i HostGator dva su najveća imena u WordPress hostingu, pa ako tražite najbolji način za internetsku web stranicu s minimalnim troškovima, vjerovatno će ih oboje biti u užem izboru. Ali koji je najbolji?

Bluehost i HostGator tehnički mogu biti u vlasništvu iste tvrtke (više o tome kasnije), ali postoje neke stvari koje biste trebali uzeti u obzir prilikom odlučivanja koja je za vas najprikladnija. Usporedbom njihovih značajki, pouzdanosti i performansi – koristeći stvarne podaci o stvarnom životu od popularne WordPress teme Divi, od Elegant Themes – nadamo se da ćemo vam dati sve potrebne informacije kako biste donijeli informiranu odluku o tome koji je pravi za vašu web lokaciju.

Pogledajmo…

Planovi hostinga koji se koriste za ovu usporedbu

U ovoj ćemo usporedbi testirati jedan od namjernih hosting planova tvrtke Bluehost, zajedno s HostGator WordPress optimiziranim zajedničkim hosting planovima. Uz oba plana dostupna za istu cijenu, ova usporedba Bluehost vs HostGator ne samo da će vam pomoći da odlučite kome vjerovati s vaše web stranice, već i da li je zajednički namjenski hosting ili usluga optimizirana za WordPress najbolja opcija za vaš projekt.

Glavni detalji planova korištenih u ovoj usporedbi su sljedeći:

 • Bluehost – Shared Plus: Od 5,95 USD mjesečno (redovna cijena 10,99 USD mjesečno).
 • HostGator – WordPress Starter: Od 5,95 USD mjesečno (redovna cijena 14,95 USD mjesečno).

Ako odaberete plaćanje mjesečno, naplatit će vam se redovita cijena, dok ako se prijavite na dulja razdoblja, dobit ćete popust i sa HostGator-om i Bluehostom.

O HostGatoru i Bluehostu

Kao što je spomenuto ranije, Bluehost i HostGator dva su od najpoznatijih web hostinga u radu, a od 2015. godine bili su u prvih 20 najvećih web hosting kompanija na svijetu. Stoga ćete, bez obzira koju odlučiti, biti domaćin vaše web lokacije sa dobro ustrojenom tvrtkom.

BlueHost-stranica

U stvari, i HostGator i Bluehost sada su u vlasništvu iste tvrtke, Endurance International Group (EIG). EIG ne samo da posjeduju i upravljaju Bluehostom i HostGatorom, već su kupili i mnoge druge web hosting tvrtke, a od 2015. godine, navodno su imali apsolutno nevjerojatnih 4,2 milijuna korisnika.

Hostgator-stranica

Bluehost je osnovana 2003. godine u Utahu u SAD-u, gdje je i dalje sjedište tvrtke. EIG ga je kupio 2010. godine za neobjavljeni iznos. HostGator osnovana je 2002. godine na Floridi u SAD-u, iako je od tada preselila svoje sjedište u Teksas, SAD. HostGator je EIG kupio 2012. godine za 225 milijuna dolara. Uz druge domaćine u vlasništvu EIG-a, obje su tvrtke pretrpjele značajne prekide usluga u 2013. godini – međutim, ništa od toga nije zabilježeno od tada.

Ključni detalji planova Bluehost i HostGator: U usporedbi

Glavni aspekti planova dijeljenja hostinga na razini ulazne razine koji se koriste u ovoj usporedbi su sljedeći:

 • Bluehost Shared Plus: Hosting neograničene web stranice s nesmjerenom pohranom i širinom pojasa.
 • HostGator WordPress Starter: Hosting je jedna web stranica s nesmjerenom pohranom i prosječnim mjesečnim prometom od 100.000 posjeta.

Bar na papiru izgleda kao da Bluehost nudi najkonkurentniju uslugu po cijeni. Međutim, kao što ćemo uskoro vidjeti, više je izbora web domaćina nego što je širina pojasa i dopuštanja web mjesta.

Glavne značajke web hostinga: Bluehost i HostGator: U usporedbi

Alat za sigurnosnu kopiju CodeGuard-a

HostGator uključuje automatske sigurnosne kopije web stranica WordPress, dok Bluehost sadrži alat za sigurnosnu kopiju jednim klikom.

Prije nego što prijeđemo na rezultate testova brzine i performansi, pogledajmo neke od najboljih karakteristika dva hosting plana od HostGator-a i Bluehosta.

Sigurnosne kopije WordPressa

Iako su dva plana hostinga u ovoj usporedbi usmjerena na krajnji spektar ulazne razine, vrijedno je naglasiti da je HostGator plan namijenjen upravo WordPress korisnicima i da stoga ima neke lijepe dodatne značajke koje ova demografska kategorija treba cijeniti. No to također znači da ste malo više ograničeni u onome što možete učiniti sa svojim hosting računom.

Status CodeGuarda

Uz HostGator, WordPress web mjesta stvaraju sigurnosnu kopiju svaka 24 sata pomoću CodeGuard usluge.

Jedna od tih korisnih značajki su automatizirane sigurnosne kopije web mjesta WordPress putem CodeGuarda. Kao dio ove usluge, HostGator kupci dobivaju 1GB sigurnosne kopije web mjesta, s mogućnošću zadržavanja sigurnosnih kopija datoteka koliko god žele dok prostora ostane.

Postavke sigurnosne kopije CodeGuarda

Alat za izradu sigurnosnih kopija HostGator CodeGuard olakšava odabir koliko dugo treba zadržati datoteke sigurnosnih kopija.

Kupci Bluehosta na početnom planu Shared Basic morat će se sami pobrinuti za izradu sigurnosnih kopija. Međutim, na upravljačkoj ploči Bluehost vrlo je lako napraviti sigurnosnu kopiju web stranice, potreban je samo jedan klik.

Alat za sigurnosnu kopiju Bluehost

Planirani osnovni plan Bluehost ne uključuje automatizirane sigurnosne kopije, ali ima alat za jednostavno korištenje.

Ako vam je ova značajka važna, skuplji plan hostinga za Bluehost Shared Prime uključuje alat SiteBackup Pro, koji omogućava automatsko sigurnosno kopiranje web mjesta WordPress. Postoje i izvrsna sigurnosna sigurnosna rješenja za WordPress treće strane koja mogu dodati ovu značajku na vaše web mjesto.

Kanali za podršku

Mogućnost kontaktiranja svog web domaćina je od vitalne važnosti, pa je dobro vidjeti da i Bluehost i HostGator nude 24/7 chat uživo i telefonsku podršku. Tijekom testiranja, oba web domaćina ponudila su responzivan i obrazovan chat chat uslugu. Međutim, ako vam je e-mail preferirani način kontaktiranja podrške, niti jedna usluga više ne nudi tehničku podršku putem ulaznica putem e-pošte.

Ostali važni detalji usporedbe Bluehosta i HostGatora

Kako bismo vam pomogli da odlučite koji je od dva hosting plana najbolji za vašu web stranicu – Bluehost Shared Plus ili HostGator WordPress Starter – evo nekoliko važnih detalja koje treba uzeti u obzir:

 • Keširanje web mjesta: Bluehost koristi vlastitu tehnologiju keširanja da bi povećao brzinu vaše web stranice, dok HostGator preporučuje i automatski instalira popularni WP Super Cache WordPress dodatak.
 • Mreža isporuke sadržaja (CDN): Bluehost podržava i preporučuje besplatnu Cloudflare CDN uslugu, dok HostGator omogućuje upotrebu bilo koje CDN usluge.
 • PHP: Bluehost nudi jednostavno prebacivanje između verzija PHP 5.6, 7 i Edge, dok ćete s HostGatorom za kontaktiranje PHP verzije 5.6 trebati kontaktirati podršku. i 7.1.
 • HTTP / 2.0: Bluehost koristi HTTP / 2.0; HostGator nema.
 • SSL: Planovi Bluehosta uključuju besplatni SSL certifikat, dok je za HostGator izborna nadoplata.
 • Tehnologija poslužitelja: Bluehost i HostGator poslužitelji pokreću Apache.
 • SFTP: Bluehost i HostGator nude siguran FTP pristup vašem web prostoru za prijenos i uređivanje datoteka.
 • Upravitelj datoteka poslužitelja: Bluehost vam omogućuje pristup vašem web prostoru putem upravitelja datoteka s grafičkim korisničkim sučeljem; HostGator ne dozvoljava to kupcima na WordPress planovima.
 • Pristup bazi podataka: Bluehost vam omogućuje pristup bazama podataka na vašoj web stranici putem phpMyAdmina, dok HostGator WordPress Starter plan ne uključuje pristup bazi podataka.
 • Usluga e-pošte: Bluehost i HostGator nude kompletnu uslugu e-pošte kao dio ovih planova.
 • Upravljanje web stranicama WordPress: Bluehost vam daje mogućnost omogućavanja automatskog ažuriranja jezgre, dodataka i / ili tema za WordPress, dok HostGator automatski ažurira jezgru, dodatke i teme WordPressa bez mogućnosti isključivanja..
 • Ograničenja dodataka: Bluehost dopušta sve WordPress dodatke, dok HostGator ima popis nedopuštenih dodataka za korisnike na WordPress paketima.
 • Sigurnosne mjere: HostGator zaštićen je od DDoS napada (poplava UDP-a) i zlonamjernog softvera, a njegov plan uključuje sigurnosnu uslugu SiteLock, dok Bluehost ne provodi provjere zlonamjernog softvera i DDoS kao standard, već nudi sigurnosnu uslugu SiteLock kao opcionalnu plaćenu nadogradnju.
 • Usluge čišćenja nakon haka: Bluehost će vam pružiti popis hakiranih datoteka s kojima ćete se baviti, dok HostGator WordPress plan uključuje automatsko uklanjanje zlonamjernog softvera.
 • Lokacije podatkovnog centra: Bluehost ima podatkovne centre u Utahu (SAD), a HostGator ima centre u Utahu i Teksasu (SAD).
 • Mjesta organiziranja: HostGator ne nudi uslugu uspostavljanja web mjesta, dok Bluehost ima alat za postavljanje mjesta s bogatim značajkama.
 • Migracija WordPress web stranica: Dok HostGator nudi besplatan servis za migraciju web stranica WordPress, Bluehost ima plaćenu uslugu migracije u iznosu od 149 USD, ali podržava WordPress dodatke za migraciju kako bi vam pomogao da se preselite na novi web domaćin.

Nadam se da smo odgovorili na ostala pitanja o planovima HostGator i Bluehost. Sada, otkrijmo koji je najpouzdaniji i najbrži web domaćin u našoj usporedivoj brzini i brzini stranice.

Bluehost i HostGator Uptime

Svake sekunde vaše je web mjesto izvan mreže i nije dostupno, mogli biste propustiti prodaju, klijente ili priliku za povećanje publike. Poput trgovine koja je zatvorena bez upozorenja tokom zakazanog radnog vremena, web stranica koja pati zbog zastoja neće ostaviti dobar dojam na posjetitelje i malo je vjerojatno da će osvojiti nove dolaze.

Imajući to u vidu, od vitalnog je značaja da odaberete domaćina s jakim fokusom na pružanje visokih razina produženog rada i dokazanu sposobnost da minimalizirate stanke. Neka vrsta garancije za povrat ili produženo vrijeme može biti i dobra.

I Bluehost i HostGator nastoje održati vašu web stranicu koliko god je to moguće, ali samo HostGator nudi garanciju za produženje rada. Za razliku od Bluehosta, ako vaša web lokacija na poslužitelju s zajedničkim poslužiteljem HostGator doživi manje od 99,9% produženog vremena, možda ćete dobiti kredit od mjesec dana. Iako je ovo dobro, ne očekuje se stanka za povrat novca.

Pa kako usporediti Bluehost i HostGator kada je u pitanju produženje rada i brzina stranice?

HostGator vs Bluehost: Rezultati ispitivanja brzeg vremena

U naša dva tjedna praćenja s Pingdomom, i Bluehost i HostGator uspjeli su osigurati 99,9% produženog vremena. Međutim, web mjesto na Bluehost poslužiteljima iskusilo je više nego dvostruko više minuta izvan mreže.

Usporedba vremena

Usporedba stanka koje su imali Bluehost i HostGator tijekom testiranja.

Kao što možete vidjeti iz naših testova, čak 99,9% produženog vremena omogućuje nekoliko zasebnih slučajeva i nekoliko minuta stanke tijekom relativno kratkog razdoblja od 18 dana.

Izvještaj o vremenu rada HostGator-a

U našem testu, HostGator je isporučio najbolje produženje rada s 99,97% i jednim ispadom, koji je trajao osam minuta.

U stvari, kao što pokazuje web stranica uptime.is, tijekom godine, 99,9% produženog radnog vremena je 8h 45m 57,0s stanke, u usporedbi s 52m 35,7s za produženje 99,99%. Dakle, ako možete pronaći zajedničkog domaćina koji nudi 99,99% produženog vremena, dodajte ih u svoj uži izbor.

Izvještaj o vremenu prijevoza Bluehosta

Tijekom testiranja, Pingdom je prijavio 99,94% produženog rada i 17 minuta stanke zbog tri prekida rada.

S obzirom na to da je HostGator pružio bolji produžetak od Bluehosta, pogledajmo kako se ovi web domaćini uspoređuju kada je u pitanju vrijeme učitavanja.

Bluehost vs HostGator: Učitavanje

Mnogo je dobro dokumentiranih prednosti postojanja web stranice s brzim učitavanjem, uključujući veće stope konverzije, duže posjete web mjestu i bolji poredak tražilica. Stoga, pri odabiru web-domaćina, uspješnost treba biti jedan od vaših glavnih prioriteta.

Pa, tko je najbrži web domaćin: HostGator ili Bluehost? Da bismo to saznali, testirali smo obje usluge koristeći osnovnu besplatnu WordPress temu i moćan višenamjenski predložak.

Bluehost vs HostGator: 7-dnevna učitavanja stranica s laganom temom

Snimak stranice teme za 2017. godinu

Snimka zaslona s testne stranice Dvadeset sedamnaest WordPress-a.

Prvo smo na testne stranice instalirali osnovnu besplatnu temu Dvadeset sedamnaest WordPressa, a zatim stvorili blog post. Zatim smo Pingdom postavili da prati brzinu te stranice tijekom sedam dana, s vremenima zabilježenim u intervalima od 30 minuta kako bi se odredilo prosječno vrijeme učitavanja.

Usporedba brzine stranice Pingdom

Kada koristi osnovnu WordPress temu, HostGator je imao bolji uspjeh od Bluehosta.

Sljedeća vremena učitavanja pri korištenju lagane WordPress teme i jednostavnog bloga za testiranje pokazala su da je web lokacija HostGator bila brže:

 • Bluehost: 2,15 sekundi (tema Dvadeset sedamnaest).
 • HostGator: 814 milisekundi (tema dvadeset i sedamnaest).

S obzirom na slične cijene ovih hosting paketa, rezultati pokazuju iznenađujuće veliku razliku u performansama pri korištenju osnovne teme WordPressa i testiranju jednostavnom postu na blogu.

7-dnevno razdoblje učitavanja stranice HostGator s laganom temom

Vrijeme učitavanja HostGator s temom 2017. godine

Na web mjestu koja koristi osnovnu temu Dvadeset sedamnaest WordPressa, HostGator je isporučio brža vremena učitavanja.

Bluehost 7-dnevno vrijeme učitavanja stranica s laganom temom

Bluehost učitavanje vremena s temom 2017

Prosječno vrijeme učitavanja zabilježeno tijekom sedam dana bilo je mnogo sporije za web mjesto Bluehost.

Testiranje brzine stranice s premium višenamjenskom WordPress temom

Ako stvarate bilo što drugo, osim osnovnog bloga, razmislite o upotrebi višenamjenske ili značajne WordPress teme bogate značajkama. Divi iz elegantnih tema jedna je od najpopularnijih višenamjenskih tema WordPress-a dostupnih danas, a tijekom testiranja zabilježili smo i vrijeme učitavanja web stranice pomoću ove teme.

Usporedba vremena učitavanja s temom Divi

U drugom skupu testova brzine stranice pomoću web stranice stvorene s Divi temom HostGator je ponovno nadmašio Bluehost.

Kao što možete vidjeti, nakon još sedam dana testiranja, web lokacija s HostGatorom ponovo se učitava brže od iste stranice na web lokaciji koju organizira Bluehost pri korištenju teme Divi:

 • Bluehost: 2,76 sekundi (tema Divi).
 • HostGator: 1,38 sekundi (tema Divi).

Web stranica koja je korištena za testiranje bila je veća i sadržavala je više sadržaja i značajki iz Divi alata, što objašnjava sve sporije brzine.

Stranica ispitivanja Divi teme

Snimak ekrana s testne stranice Divi teme.

Ako planirate koristiti višenamjensku temu za svoje web mjesto, trebali biste očekivati ​​da ćete vidjeti utjecaj na vrijeme učitavanja u usporedbi s osnovnom temom bloganja. Međutim, i dalje možete dobiti dobre rezultate odabirom mrežnog domaćina koji se brzo učitava.

7-dnevno vrijeme učitavanja stranice HostGator s višenamjenskom temom

Rezultati Pingdom HostGator-a

Bluehost 7-dnevno vrijeme učitavanja stranica s višenamjenskom temom

Rezultati ispitivanja Bluehost Pingdom-a

Na temelju rezultata naše nedavne usporedbe WP Engine i SiteGround, HostGator povoljno se uspoređuje s ostalim visoko učinkovitim dijeljenim domaćinima, kao što je SiteGround, ali nije u istoj klasi s najbolje upravljanim WordPress hosting uslugama, kao što je WP Engine.

Učitaj testiranje učinka

Dakle, sada znamo koliko su ova dva web domaćina pouzdana i kakvu vrstu učitavanja možete očekivati ​​pri korištenju osnovne WordPress teme – kao i višenamjensku mogućnost bogatu značajkama. Sljedeće je vrijeme da otkrijete kako ta dva popularna web domaćina rade pod pritiskom.

U ovom ćemo dijelu usporedbe HostGator vs Bluehost dati ideju o tome kako može funkcionirati vaša web stranica kada joj pristupa više posjetitelja odjednom..

Za ove testove performansi koristili smo uslugu Load Impact da bismo simulirali više posjetitelja koji pristupaju web mjestu odjednom. Testovi opterećenja započinju s jednim virtualnim korisnikom koji posjećuje vašu web lokaciju i povećavaju taj broj za jednim (vidi plavu liniju na grafovima) dok web lokacija ne prestane reagirati. Vrijeme učitavanja (zelene crte na grafovima) bilježe se u redovitim intervalima, dok se broj virtualnih posjetitelja testnog mjesta povećava.

Rezultati ispitivanja utjecaja opterećenja Bluehost

Rezultati ispitivanja utjecaja opterećenja Bluehost pomoću Divi

Trideset istodobno aktivnih virtualnih korisnika otprilike je bilo ograničenje za web mjesto WordPress s hostom Bluehost pomoću Divi.

Kao što možete vidjeti iz gornjeg snimka zaslona iz Load Impact testa, do trenutka kada je 30 virtualnih korisnika pristupalo mjestu na kojem je domaćin Bluehost, vrijeme učitavanja doseglo je 5,48 sekundi. Nakon toga, sa svakim dodatnim virtualnim korisnikom koji pristupa web mjestu, vrijeme učitavanja počinje značajno povećavati (što pokazuje zelena linija).

Rezultati ispitivanja utjecaja učitavanja HostGator-a

Rezultati utjecaja učitavanja HostGator s temom Divi

Web stranica koju organizira HostGator nije primijetila porast vremena za učitavanje dok broj istodobnih virtualnih korisnika nije dosegao 31.

U usporedbi s Bluehostom, HostGator je imao bolji uspjeh pri testiranju utjecaja na opterećenje. Tek kada je 40 virtualnih korisnika istovremeno pristupilo mjestu, vrijeme učitavanja postalo je neprihvatljivo, dosegnuvši 9,03 sekunde. Kod 30 istodobnih virtualnih korisnika, vrijeme učitavanja i dalje je bilo ispod jedne sekunde pri 556,6 milisekundi.

Učitaj sažetak ispitivanja utjecaja

Ako očekujete da će vaša web stranica imati velik broj posjetitelja, onda ovi rezultati pokazuju da biste vjerojatno trebali koristiti laganu WordPress temu ili nadograditi na web-hostinga s višim performansama. Međutim, ako tek započinjete i tek morate izgraditi publiku, dok bi naša HostGator testna stranica mogla obraditi više posjetitelja nego Bluehost, obje mogućnosti hostinga trebaju biti prikladne.

Nadzorne ploče računa i nadzorne ploče web mjesta

Osim što znate kako funkcionira svaki web domaćin i koje značajke dobivate pristup, također je važno razumjeti koliko je jednostavna upotreba određene usluge. U ovom odjeljku naše usporedbe HostGator vs Bluehost istražit ćemo uređaje za upravljanje računima i upravljačke ploče web stranice svakog domaćina..

Bluehost račun i upravljanje web stranicama

Oba će web domaćina instalirati WordPress za vas, tako da ćete biti spremni za posao čim se prijavite. Zahvaljujući novom području korisničkog računa Bluehost, pristup uslugama upravljanja WordPress web stranicama koje su vam dostupne vrlo je jednostavan.

Ažuriranja za WordPress Bluehost

Područje korisničkog računa Bluehosta olakšava upravljanje web stranicom WordPressa.

Kroz odjeljak Alati za WordPress na upravljačkoj ploči Bluehost moguće je ažurirati dodatke i teme, omogućiti automatsko ažuriranje te stvoriti i obnoviti sigurnosne kopije web mjesta.

Bluehost PHP verzija verzija

Promjena PHP verzija putem nadzorne ploče za upravljanje web lokacijama Bluehost izravna je.

Također je moguće prebaciti PHP verziju koja se koristi na vašem poslužiteljskom prostoru i upravljati sigurnosnim potvrdama za vaše domene, uključujući nadogradnju s besplatnog SSL certifikata kupcima Bluehosta i omogućavanjem besplatnih CDN usluga. Ako na svom računu imate više web lokacija, možete upravljati više web lokacija unutar istog područja nadzorne ploče.

Instalacija web mjesta Bluehost WordPress

Bez obzira odlučite li se za WordPress instalirati prilikom prijave na Bluehost ili ga instalirate sami kroz područje upravljanja računom, dobivate pristup nekim korisnim dodacima koji će vam pomoći pri pokretanju vaše web stranice..

Instalacijski program Bluehost Control Panel WordPress

Nove WordPress instalacije mogu se stvoriti u samo nekoliko klikova pomoću Bluehosta.

Uz vrlo jednostavnu instalaciju WordPress-a, Bluehost prikazuje uskoro novu stranicu za vašu novu stranicu.

Uskoro će stići Bluehost

Bluehost automatski prikazuje uskoro novu stranicu za nove WordPress instalacije.

I ne samo to, nego kad se prijavite na svoju novu web stranicu WordPress, Bluehost će vas voditi kroz postupak postavljanja nove web lokacije..

Novi ekran dobrodošlice za web stranicu Bluehost

Instalacije Bluehost WordPress uključuju čarobnjaka za postavljanje web stranice koji će vam pomoći pri konfiguriranju vaše nove web lokacije.

Proces postavljanja pomaže vam u stvaranju stranice s kontaktima, konfiguriranju bloga i povezivanju s Jetpackom kako biste omogućili dodatne značajke web mjesta. Nekim značajkama svog računa možete pristupiti i putem Bluehosta na nadzornoj ploči web stranice WordPress.

Nadzorna ploča instalacije Bluehost WordPress-a

Bluehost dodaje dodatni skup kontrola na vašu WordPress nadzornu ploču.

Uz jednostavan pristup alatima i značajkama, kao što su predmemoriranje, postavljanje web-mjesta i integraciju MOJO Marketplace premium tema trgovina, sve što je potrebno za izradu i upravljanje novom web stranicom dostupno je na dohvat ruke pomoću Bluehosta.

Themeshop Bluehost WordPress

Sada možete pregledavati i kupiti premium WordPress teme i dodatke s MOJO tržnice bez napuštanja nadzorne ploče vaše web stranice..

Pristup upravljačkoj ploči Bluehost

Ako vam treba još veća kontrola i pristup vašoj web stranici i njenom okruženju hostinga, možete pokrenuti cPanel. Iako je Bluehost primijenio vlastitu kožu na cPanel, i dalje imate pristup svim uobičajenim alatima putem upravljačke ploče.

Bluehost cPanel s prilagođenom kožom

cPanel pristup osigurava da možete koristiti upravitelj datoteka, phpMyAdmin i više za upravljanje hosting računa.

Bluehost je obavio dobar posao pojednostavljenja procesa stvaranja i upravljanja WordPress web stranicom. Korisni skup kontrola dodan u vašu WordPress instalaciju znači da biste trebali biti u mogućnosti naći sve značajke i alate s vašeg hosting računa na jednom središnjem mjestu.

Račun računa i upravljanje web stranicama HostGator

Kako bi bio konkurentan drugim pristupačnim web domaćinima, kao što su Bluehost i GoDaddy, HostGator je u procesu ažuriranja svog korisničkog portala. No, nova verzija još nije široko dostupna, pa će umjesto toga većina korisnika i dalje upravljati svojim računom HostGator putem standardnog područja za korisnike.

Portal za korisnike HostGator

Očekuje se da će portal za korisnike HostGator uskoro biti ažuriran.

Kroz ovo područje na web stranici HostGator možete pregledati detalje o računu, kontaktirati podršku i pregledati dokumentaciju.

Instalacija web stranice HostGator WordPress

Kao Bluehost, web stranice HostGator WordPress uključuju dodatak MOJO Marketplace integracije koji vam daje jednostavan način pregledavanja i kupnje premium WordPress tema, dodataka i usluga.

Zadana instalacija HostGator WordPress-a

Za razliku od Bluehosta, u HostGator WordPress instalacijama nema dodatnih kontrola ili područja nadzorne ploče.

Nova instalacija HostGator WordPress-a uključuje i besplatni WP Super cache, nadzornu ploču Google Analytics za WP (GADWP) i zadano dodavanje Varnish HTTP Purge dodataka..

Pojedinosti o dodatku HostGator WalkMe

Dodatak HostGator WalkMe instaliran je s WordPressom, ali još nije pokrenut.

Međutim, još ne postoji vodič kroz vodič koji će vam pomoći u postavljanju nove web lokacije. Nove WordPress instalacije uključuju HostGator WalkMe dodatak, ali, u vrijeme pisanja, još nije bio pokrenut..

Pristup upravljačkoj ploči HostGator

Za razliku od standardnih planova hostinga Bluehost i HostGator, HostGator WordPress hosting paket u ovoj usporedbi ne uključuje cPanel pristup. Umjesto toga, osnovni zadaci upravljanja web-lokacijama mogu se provesti kroz odjeljak WordPress Manager na portalu kupaca HostGator.

Voditelj instalacije HostGator WordPress

HostGator pruža korisnicima na WordPress planovima hostinga osnovnu upravljačku ploču.

To definitivno pomaže da stvari budu jednostavne, ali ovaj smanjeni pristup ograničava ono što možete učiniti sa svojim računom. Na primjer, nedostatak upravitelja datoteka ili baze podataka koji se pružaju putem cPanela na tradicionalnom računu za zajednički hosting može biti nedostatak za neke korisnike.

Alat za sigurnosnu kopiju web mjesta HostGator CodeGuard

Usluzi sigurnosne kopije CodeGuarda može se pristupiti putem upravljačke ploče WordPress HostGator.

Međutim, svi koji jednostavno žele WordPress web stranicu vjerojatno ne bi trebali previše odvraćati od toga. Također, s obzirom da se HostGator brine o ažuriranjima softvera, dodataka i tema za WordPress, kao i sigurnosne kopije web stranica, manje se brine oko ovog hosting paketa.

Završne misli

Kada odlučujete je li Bluehost Shared Plus ili HostGator WordPress Starter plan najbolja opcija, dolazi do nekoliko čimbenika.

Ako želite puno mogućnosti i opcija, kao što su mogućnost da ugostite više web lokacija koje možda nisu sve WordPress web lokacije, pristup cPanelu, podrška web mjestu za postavljanje, besplatni SSL certifikat, neograničena propusnost i pohrana, korisna upravljačka ploča i čarobnjak koji će vam pomoći u postavljanju vaše web lokacije za WordPress, tada je plan Bluehost Shared Plus odlična opcija.

Međutim, iako možete ugostiti samo jednu WordPress web stranicu i nemate cPanel pristup, kao i nekoliko drugih dodataka, kao što su pokazali naši testovi performansi, HostGator WordPress Starter plan isporučio je brže vrijeme učitavanja i bolje se snašao pod pritiskom.

S cijenama počevši od 5,99 USD mjesečno (s dodatnim popustima koji su često dostupni, obje opcije pružaju fer vrijednost za novac. Odlučivanje koja je pravi izbor za vaše web mjesto svodi se na to da li više volite performanse HostGatora ili značajke i mogućnosti Bluehosta.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me