Envato domaćin (ThemeForest / Avada hosting) pregled – je li to dobro?

Ponude za WordPress


Ako ste nedavno kupovali WordPress temu na ThemeForestu, možda ste primijetili da se oglašava usluga pod nazivom “Envato Hosted”. Kao što ste možda nagađali, ova novootvorena usluga dolazi od Envato-a, matične tvrtke web lokacije, i nudi upravljani WordPress hosting.

Uz upravljanje nekim glavnim aspektima vaše WordPress web stranice (nešto što ćemo detaljnije obraditi u nastavku), i pružiti vam sve što vam je potrebno za pokretanje nove web stranice, jedno od glavnih prodajnih mjesta ove inovativne usluge je pristup jednoj od tema ThemeForest koja sudjeluje u sklopu vašeg pretplate.

Imati jedinstvenu kontaktnu točku za registraciju domene, hosting web stranica, pružanje tema i upravljanje stvarima poput ažuriranja i sigurnosnih kopija web stranica zvuči vrlo prikladno, no vrijedi li ova usluga za vaš novac? I donosi li onu izvedbu koju vaša web stranica treba?

Pogledajmo.

O usluzi hostinga s upravljanim WordPressom s hostom Envato

Cilj Envato-a je pojednostaviti proces pokretanja WordPress web stranice s njihovom novom web hosting uslugom. Sada, umjesto da registrirate ime domene kod jedne tvrtke, kupite WordPress temu od druge, a zatim se prijavite za uslugu web hostinga drugdje, a da ne spominjemo spajanje svih tih komada zajedno, s Envato Hostedom možete pristupiti svim tim komponentama putem jedan račun, s jednim ponavljanjem mjesečnog plaćanja.

I ne samo to, već će i tim Envato Hosteda voditi brigu o sigurnosnim kopijama web stranica, osnovnim ažuriranjima softvera i još mnogo toga, kako bi se osiguralo da vaše web mjesto uvijek glatko radi.

Što dobivate s domaćinima Envatoa?

Pogodnost usluge sve na jednom mjestu za sve vaše web stranice WordPress zvuči privlačno. Pojedinosti o cijenama detaljnije ćemo prikazati u nastavku ovog pregleda, ali s 19,99 USD mjesečno, jasno je da ovo nije jeftino, hosting na razini ulaznog nivoa. Pa da vidimo što možete dobiti za svoj novac.

Premium WordPress tema

Avada WordPress Tema

Avada je jedna od tema koju možete odabrati za svoju novu web stranicu WordPress.

ThemeForest je najveće tržište WordPress tema, s više od 8000 opcija. Jedna od najvećih atrakcija Envato Hosted-a je da jedna od tih tema bude uključena kao dio vašeg hosting plana.

Nažalost, u vrijeme pisanja teksta, samo je mali izbor WordPress tema bio dostupan u sklopu usluge Envato Hosted. Nadamo se da će se ubuduće više autora autora odlučiti uključiti, ali, za sada, možete birati između najprodavanijih, višenamjenskih tema Avada, Enfold, Bridge, Jupiter i The7, između ostalih.

Postavljanje i migracija WordPress teme

Usluga instalacije i postavljanja tema s hostom Envato idealan je za sve one koji su u WordPressu ili novi ili imaju kratko vrijeme. Nakon što je izvedena čista instalacija WordPress-a, vaša će se tema izbora (iz dostupnih opcija) instalirati i aktivirati na vašoj novoj web stranici.

Obrazac zahtjeva za migraciju web stranice WordPress

Samo ispunite obrazac za pokretanje postupka migracije WordPress web stranica.

Ako već imate web stranicu WordPress, bit ćete zadovoljni kada će paket Envato Hosted obuhvaća migraciju vaše web lokacije i njenog sadržaja na vaš novi hosting račun. Također uključuje opcionalnu registraciju i konfiguraciju domene, te povezuje vašu domenu sa prostorom vašeg poslužitelja kako bi se osiguralo da se vaša web lokacija nalazi na vašem odabranom URL.

Upravljanje web stranicama WordPress

WordPress web hosting paketi obično spadaju u dvije kategorije, upravljano i neupravljano. Envato Hosted obuhvaćeni su bivšom kategorijom, a u sklopu njihovog upravljanog servisa u vaše će se ime obaviti nadogradnje jezgre softvera WordPress i sigurnosne provjere. Vaša će se stranica također nadzirati u stvarnom vremenu radi otkrivanja pogrešaka, osiguravajući otkrivanje bilo kakvih problema čim nastanu.

Nightly Backup

Snimke web stranica također se prave noću, a sigurnosne kopije čuvaju se 30 dana (i pohranjuju se izvan web mjesta u Amazonu S3 za dodatnu sigurnost). U ovom trenutku, ako želite vratiti sigurnosnu kopiju, trebate otvoriti kartu kako biste zatražili od tima za podršku da izvrši taj zadatak. No, Envato Hosted očekuje da će omogućiti samoinicijativno sigurnosno kopiranje i vraćanje u prvom tromjesečju 2017. godine.

Zaštita web stranica

Kao dio upravljanih sigurnosnih mjera sigurnosti, inženjeri sustava Envato Hosted aktivno rade na skeniranju web lokacija zbog zlonamjernog softvera i drugih pitanja, a DDoS zaštita je također na raspolaganju kako bi web mjesto održali na mreži. Ako se otkrije problem, tim za podršku započeće s radom na njegovom rješavanju, a ujedno će vas obavijestiti o situaciji. Ovaj proaktivni pristup odnosi se i na pomaganje hakiranim web mjestima.

S obzirom da nije nečuveno da neki web domaćini jednostavno odvedu vašu web lokaciju izvan mreže ako otkriju potencijalni sigurnosni problem, dobro je vidjeti da će tim Envato Hosteda započeti s radom čim se pojavi problem, a istovremeno će vas držati u petlja o tome što se događa.

Možda nije iznenađujuće da usluga Envato Hosted radi na infrastrukturi Amazon Web Services (AWS). Zbog toga će vaša web stranica WordPress biti domaćin na moćnim AWS poslužiteljima računalstva u oblaku.

Više informacija o Envato Hosting okruženju uključuje:

  • Web stranice uglavnom su hostirane u Virginiji, SAD, s ograničenom dostupnošću u Europi.
  • PHP verzija 5.6. Planira izbaciti PHP7 u prvom tromjesečju 2017. godine.
  • Apache i NGINX čvorovi.
  • HTTP / 2 ažurirani mrežni protokol omogućen je putem interneta.
  • Dostupan je SSL za sve domene, putem Let’s Encrypt.

Trenutno ne postoji usluga postavljanja web lokacije, ali to se razmatra za budućnost.

Podrška za ulaznice i e-poštu 24/7

Nakon što se prijavite s Envato Hostedom, možete se obratiti timu za podršku svakodnevno. Karte se mogu otvoriti s nadzorne ploče vašeg računa Envato Hosting, čime ćete dobiti središnje mjesto za upravljanje svojom web stranicom i dopisivanje službe za pomoć.

Otvorite novi obrazac za ulaznicu za podršku

Ulaznice za podršku mogu se otvoriti i njima upravljati putem nadzorne ploče s hostom Envato.

Iako se razgovor o uživo razmatra za budućnost, ne postoji telefonska usluga za podršku, a e-pošta je jedini način da stupite u kontakt s timom. Tijekom testiranja za ovaj pregled, tim za podršku Envato Hostingu brzo je reagirao na sve otvorene ulaznice.

Kao dio postupka ukrcavanja klijenta, također ćete dobiti sesiju jedan na jedan sa članom tima za podršku. Ovo je dobra prilika da postavite bilo kakva pitanja u vezi s vama ili da izglasate bilo koja pitanja koja se pojave tijekom postavljanja vaše web stranice.

Usluge e-pošte

Nažalost, usluga Envato Hosted ne uključuje usluge hostinga ili upravljanja e-poštom. Međutim, svoj račun Envato hostinga možete povezati s jednim od podržanih davatelja usluga pošte.

Postavljanje usluge e-pošte

Povežite svoj račun s jednim od podržanih davatelja usluga e-pošte.

Stoga, ako već koristite davatelja usluga e-pošte, kao što su Google Apps ili Office 365, možete povezati svoje ime domene s uslugom. Ako ne, pretplata na neku od tih usluga najbolja je opcija za slanje i primanje e-pošte putem naziva domene vaše web lokacije.

Envato nadzorna ploča s hostom računa

Envato Hosted Control Panel

Envato nadzorna ploča s hostom upravljačke ploče.

Nakon što se prijavite s Envato Hostedom, moći ćete se prijaviti na nadzornu ploču svog računa. S područja nadzorne ploče možete pregledati svoje aktivne planove hostinga, detalje vaše web stranice WordPress i ostale važne informacije.

Statistika upotrebe računa

Statistike upotrebe s nadzorne ploče kupca Envato Hosted.

Pokrivat ćemo ograničenja upotrebe u odjeljku o cijenama. Međutim, lako možete vidjeti koliko posjeta, kvota diskova i propusnog opsega trošite sa nadzorne ploče s hostom Envato..

Envato ugošteno korisničko iskustvo

Bar na papiru Envato Hosted nudi sve što bi novi WordPress korisnik mogao poželjeti. Dakle, otkrijmo kako se ova usluga jednostavno koristi u praksi.

Odaberite demo temu ili potražite svoju web stranicu

Odaberite demo temu ili izgledate kao da ste instalirani na svojoj novoj web stranici WordPress.

Budući da je ovo praktični pregled Envato Hosted, za testiranje smo se prijavili i pokrenuli novu WordPress web stranicu. Iako vrijeme od pokretanja postupka prijave do mogućnosti prijavljivanja na novu web stranicu WordPress nije bilo trenutačno, trajalo je samo pet minuta. Međutim, značajan dio tog vremena proveden je buljeći u ekran pitajući se što se događa.

Molimo pričekajte poruku

Čeka se da nova web stranica WordPress krene uživo.

Uz put je bilo nekoliko štucanja, poput linkova do web mjesta i upravljačke ploče koji su poslani i dalje nisu aktivni. To je vjerojatno zbog toga što je neko vrijeme trebalo širiti postavke sustava naziva domena (DNS), a novi je URL u tijeku uživo. No, kako se tijekom postupka postavljanja ne spominju ta kašnjenja i potencijalni problemi, to pomalo ukazuje na prikladnost Envato Hosted-a za neiskusne WordPress korisnike.

Poruka poslužitelja nije pronađena

Jednostavna poruka koja objašnjava kašnjenja u radu web mjesta mogla bi pomoći u izbjegavanju zabune.

Jednostavne poruke o napretku i obavijesti o kašnjenjima bit će jednostavan način za prevazilaženje ovih problema i informiranje korisnika.

Sve u svemu, započinjanje Envato Hosted-a i pokretanje nove WordPress web stranice relativno je jednostavno. Doista možete registrirati domenu, odabrati temu i odabrati demo koji ćete instalirati, sve kroz jedan postupak prijave. No, iako je sve funkcioniralo, postupak registracije osjetio se malo grubo po rubovima u usporedbi s konkurentima kompanije Envato Hosted.

Envato gostovanje izvedbe

Izvrsno je odabrati izbor visokokvalitetnih WordPress tema, kao i svih ostalih dobrih karakteristika koje su gore navedene. Ali možda je najvažniji razlog odabira jednog web-domaćina preko drugog taj kako brzo oni mogu poslužiti vašu web stranicu posjetiteljima.

Ovaj vodič objašnjava zašto je brzina web mjesta toliko važna. Dovoljno je reći da, ako želite više posjetitelja, bolje korisničko iskustvo i povećane stope pretvorbe ciljeva, trebali biste učiniti sve što možete kako biste poboljšali brzinu svoje WordPress web stranice. Imajući to u vidu, pogledajmo vremena učitavanja koja smo iskusili tijekom testiranja Envato Hosted za ovaj pregled.

Rezultati ispitivanja brzine stranice Pingdom

Pingdom je popularna usluga praćenja i jedan od najboljih načina za mjerenje performansi web stranice. Nakon prijave s hostom Envato, instalirana je tema Avada i uvezen demo sadržaj web stranice Agencije.

Primjer prezentacijske stranice Avada

Stranica za demo bloge Avada agencije koja se koristi za testiranje.

Kako demo početna stranica Agencije Avada uključuje multimedijski klizač s video sadržajem i drugim velikim datotekama, odlučeno je da će standardnija stranica iz demo datoteke, koja se sastoji od slika i teksta, dati relevantnije rezultate. Nakon što je web stranica za test WordPress postavljena, Pingdom je zabilježio vremena učitavanja internog posta na blogu u intervalima od 30 minuta.

Rezultati testa Pingdom

Pingdom provjerava brzinu mjesta u intervalima od 30 minuta kako bi utvrdio prosječno vrijeme učitavanja.

Nakon praćenja brzine stranice s Pingdomom, prosječno vrijeme učitavanja tijekom posljednjih sedam dana za našu web stranicu WordPress, čiji je domaćin Envato koristio Avada temu i njezin agencijski demo, bilo je 2,96 sekundi, s ocjenom YSlow B i 85/100. Vremena utovara zabilježena su u pravilnim intervalima tijekom cijelog razdoblja ispitivanja.

Uptime Report

Tijekom razdoblja testiranja, Pingdom je otkrio produženje rada od 99,85%.

Nadogradnja web stranice također je praćena pomoću Pingdom-a. Tijekom testiranja otkriveno je šest slučajeva zastoja, a mjesto nije bilo dostupno ukupno 15 minuta. To je rezultiralo produženjem 99,85% u skladu s Pingdomom. Iako se web stranica vratila u svoje dostupno stanje bez ikakve intervencije, najduži period stanke – kao što se vidi na slici dolje – bio je pomalo zabrinjavajućih devet minuta.

Envato je izvješće o stanci za Pingdom

Kvara svih slučajeva Pingdom je otkrio stanke na testnom mjestu.

Rezultati ispitivanja brzine stranice GTmetrix

GTmetrix

GTmetrix je još jedna popularna usluga mjerenja brzine na mjestu.

Vremena učitavanja testnog mjesta mjerena su i GTmetrixom, još jednim popularnim alatom za izvještavanje o performansama.

GTmetrix Avada test

Rezultati GTmetrix-a bili su usporedivi s rezultatima Pingdom testa.

GTmetrix je zabilježio vrijeme učitavanja stranice na 2,2 sekunde, što je usporedivo s rezultatima Pingdom-a.

Radi usporedbe, još jednom probnom web mjestu WordPress, koji također koristi Avadu i istu predstavu agencije, potrebno je nešto više od sekunde da se učita na niskobudžetni, zajednički ulazni račun za hosting.

Rezultati ispitivanja HostGator-a

Ista konfiguracija web stranice učitala se oko 60% brže s Envato Hostedom nego s jeftinim web hostingom na ulaznoj razini.

Testiranje uz dvadeset sedamnaest WordPress tema

Tema dvadeset sedamnaest WordPress-a

Dvadeset sedamnaest je trenutna zadana tema programa WordPress.

Iako je Avada jedna od najpopularnijih WordPress tema, bogatstvo značajki i funkcionalnosti možda će biti pretjerano korisno za neke projekte. Ako su vaše potrebe skromnije i želite znati kako izvedba Envato Hosted s minimalnom temom WordPressa, testirali smo i web mjesto koristeći besplatnu temu Dvadeset sedamnaest iz tima WordPress.org.

Rezultati Pingdom za temu Dvadeset sedamnaest

Prije učitavanja stranica tijekom sedmodnevnog razdoblja koristeći temu Dvadeset sedamnaest WordPressa.

Za razliku od Avada, besplatna tema Dvadeset sedamnaest ne uključuje niti se oslanja na nikakve dodatke. Stoga je ova beznačajna WordPress tema pružila Envato Hostedi sjajnu priliku pokazati kako brzo može pružiti web mjesto. Uz prosječno vrijeme učitavanja od 335 milisekundi i ocjenu performansi tijekom sedam dana testiranja, Envato Hosted definitivno ima potencijal brzog posluživanja WordPress web stranice svojoj publici.

Najnoviji rezultati Pingdom-a

Pojedinačna vremena učitavanja iz najnovijih automatiziranih Pingdom testova.

Iako je produktivnost od 99,85% zabilježila Pingdom tijekom našeg prvog kruga ispitivanja, nije bilo prekida rada u našem drugom sedmodnevnom ispitivanju.

Izvještaj o nastavnom roku za Pingdom

Pingdom je zabilježio 100% produženja u našem drugom sedmodnevnom testiranju.

Vaši zahtjevi i konačna konfiguracija vaše web stranice vjerojatno će biti negdje između jednog od cjelovitih demonstracijskih Avada i minimalne teme Dvadeset sedamnaest. Vaši će se rezultati definitivno razlikovati od naših, ali naši bi trebali dati grubu predodžbu o tome što možete očekivati ​​od Envato Hosted. Nadalje, uz sedmodnevno besplatno probno razdoblje, trebali biste imati dovoljno vremena za testiranje brzine vlastite stranice prije donošenja konačne odluke o Envato Hosted.

Ne zaboravite, postoji puno načina da ubrzate WordPress što nismo iskoristili na našoj web-lokaciji za testiranje, poput optimizacije sadržaja i efikasnijeg odabira dodataka. Smatrajte svoje početne rezultate testiranja brzine stranice kao osnovnu vrijednost koja se može poboljšati na više načina.

Također je vrijedno istaknuti da iako Envato Hosted ne zabranjuje upotrebu određenih dodataka (poput nekih drugih upravljanih WordPress domaćina), oni predlažu da izbjegavaju predmemoriranje keširanja, jer Envato već primjenjuje keširanje poslužitelja na sve web lokacije na njihovoj platformi. Međutim, iako Envato Hosted još ne održava svoju mrežu za dostavu sadržaja (CDN), slobodno možete koristiti CDN treće strane po vašem izboru – još jedan popularan način za ubrzavanje web stranice WordPress.

Ispitivanje brzine web stranice i njenog web domaćina nije tako jednostavno kao što možda izgleda. Pokretanje ručnog testa s renomiranom uslugom kao što je Pingdom ili GTmetrix može dati jedinstveno različite rezultate od jedne minute do druge. Kako bi se tome suprotstavili, za naše testove korišten je premium Pingdom servis za automatsko snimanje brzine testne web stranice u 30-minutnim intervalima tijekom sata tijekom sedam dana.

Postoji toliko mnogo faktora koji mogu utjecati na vrijeme učitavanja vaše web lokacije, uključujući vaš izbor teme, dodataka koje koristite, vrstu sadržaja koji objavljujete, koliko posjetitelja pokušava pristupiti vašoj web lokaciji odjednom, i gdje se ti posjetitelji nalaze. Međutim, ovi rezultati ispitivanja trebali bi vam dati neku ideju što možete očekivati ​​od Envato Hosted.

Pojedinosti o cijenama s hostom Envato

Envato će ugostiti vašu WordPress web stranicu za 19,99 USD mjesečno ili 190 USD godišnje, plus porezi.

Ova cijena uključuje i kvalificiranu WordPress temu tvrtke ThemeForest, uključujući najprodavanije opcije kao što su Avada, X Theme i Enfold. U uslugu je također uključena instalacija odabrane teme i njezin demo prikaz, kao i stalna podrška za vaše web mjesto. Uključena je i besplatna migracija postojeće WordPress web stranice na vaš novi hosting račun.

Kao što je spomenuto, s obzirom na to da se u potpunosti upravlja uslugom Envato Hosted, tim će se pobrinuti za nadogradnju jezgre WordPressa, pružiti sigurnost na osnovnoj razini, nadzirati pogreške na web mjestu i svakodnevno izrađivati ​​sigurnosne kopije..

Kada je riječ o korištenju, vaš 19,99 USD mjesečno ili 190 USD godišnje uključuje 100 000 mjesečnih posjeta, 5 GB prostora na disku i 100 GB mjesečne propusnosti. Te su kvote neznatne granice i ništa se automatski neće dogoditi ako ih prijeđete. Umjesto toga, ako se otkrije prekomjerna upotreba, očekujte da će vas kontaktirati tim za podršku kako bi razgovarali o rješenju koje djeluje za obje strane. Trenutačno ne postoje troškovi prekomjernih troškova.

Za usporedbu, početni plan hostinga za WordPress koji upravlja WP Engine uključuje 25.000 mjesečnih posjeta, 10 GB prostora na disku i neograničenu propusnost za 29 USD mjesečno. Za povoljniju proračunsku opciju, SiteGround nudi vlastito preuzimanje upravljanog WordPress hostinga za samo 9,95 USD mjesečno, što uključuje do 10 000 posjetitelja mjesečno i 10 GB prostora na disku.

Međutim, nijedna od ovih konkurentskih opcija ne sadrži vrhunsku temu ThemeForest WordPress i instalaciju. Žalba usluge Envato Hosted sadržava sve na jednom mjestu, pod jednim računom, uključujući vaše ime domene, uslugu hostinga, WordPress temu i tim za podršku.

Možete besplatno isprobati Envato Hosted kao dio sedmodnevne probe. Trebat ćete unijeti svoje podatke o plaćanju da biste započeli, ali probno razdoblje je dobar način da sami utvrdite kako usluga funkcionira.

Završne misli

Ako želite nabaviti svoju novu web stranicu WordPress na mreži s najmanje mogućeg napora, Envato hosting svakako vrijedi razmotriti. Ako vam je drago da koristite jednu od WordPress tema koje su dostupne kao dio usluge, Envato Hosted mogao bi biti spreman za uslugu hostinga za koju ste upravljali, a koju tražite.

Ako također želite upravljati aranžmanom hostinga za postojeću WordPress web stranicu, vrijedno je ponoviti da Envato Hosted nudi besplatnu uslugu migracije web mjesta kao dio postupka prijave. Iako se prvo trebate obratiti timu za podršku kako biste saznali hoće li oni moći migrirati vašu određenu konfiguraciju WordPress web stranica.

Mjesečne naknade od Envato Hosted od 19,99 USD razumne su u upravljanom prostoru za WordPress. Međutim, možete, naravno, mnogo bolje ugostiti svoju web lokaciju – a ako ste spremni sami učiniti više radova postavljanja i održavanja, postoji niz dobrih alternativa koje također vrijedi razmotriti..

Iako je usluga Envato Hosted relativna novost na prostoru za web hosting, tvrtka ima dugogodišnje iskustvo rada sa i podržavanjem WordPress korisnika – i činjenica da koriste infrastrukturu Amazon Web Service također bi trebala pružiti malo uvjeravanja.

Ako odlazite s pokretanja nove WordPress web stranice zbog svih različitih komponenti koje ćete trebati razumjeti, kao što su nazivi domena, teme, instaliranje WordPressa i briga o vašoj web lokaciji, tada bi Envato Hosted mogao biti mudar izbor.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me