Dijeljeni vs upravljani WordPress hosting – Kako odabrati pravu uslugu

Ponude za WordPress


Hosting je bitan dio bilo kojeg mrežnog poslovanja. Pazite da koristite plan koji je idealno prilagođen vašim potrebama presudno je za posluživanje brze i sigurne web stranice za posjetitelje. Kao takav, hosting hosting plan koji odaberete često može izravno utjecati na zaradu vaše web stranice!

Cilj ovog članka je usporedba podijeljen i uspio WordPress hosting. Možda ste već naišli na ove pojmove, ali još niste jasni u nekoliko stvari, poput: Koje su prednosti upravljanog WordPress hostinga? Vrijedi li dodani trošak? Vrijedi li prebaciti s zajedničkog na upravljani i tko su najbolje upravljani WordPress domaćini? Ako je tako, čitajte dalje!

Dijeljeno u odnosu na Upravljani WordPress hosting: Nisu suštinski različite stvari

Prije nego što uđemo u dublju usporedbu, važno je napomenuti da dijeljeni i upravljani WordPress hosting nisu uvijek međusobno isključive ponude.

Zajedničko gostovanje je vrsta postavke hostinga gdje vaš račun ‘dijeli’ resurse s drugim računima na istom poslužitelju. To ima niz nedostataka o kojima ćemo raspravljati u sekundi. Ali ima jednu posebnu prednost – to čini web mjesto nevjerojatno jeftinim, pa je zato toliko popularno.

Osim dijeljenog hostinga, ostale su popularne postavke hostinga:

  • VPS / Cloud – vaše web mjesto dobiva vlastite namjenske resurse bilo kao dio jednog stroja (VPS) ili se širi na više strojeva (cloud). Ne morate dijeliti svoje resurse s bilo kim drugim.
  • Posvećeno – dobivate svoj fizički poslužitelj sve za sebe. Većini „redovitih“ WordPress web stranica ovo nikada neće trebati.

Upravljani WordPress hosting, s druge strane, možda je najbolje definirano kao concierge skup značajki i WordPress specifičnih značajki i optimizacija koje se mogu dodati bilo kojoj instalaciji hostinga. Na primjer, upravljani WordPress hosting obično obuhvaća:

  • hosting okruženja koja su optimizirana za WordPress performanse
  • Sigurnosna pravila specifična za WordPress
  • automatska ažuriranja za WordPress
  • automatsko sigurnosno kopiranje i jednostavno vraćanje
  • podržati članove koji su stručnjaci za WordPress
  • postavljanje mjesta za testiranje promjena.

Možete upravljati WordPress hostingom koji koristi zajedničku infrastrukturu, upravljanim WordPress hostingom koji koristi VPS / cloud infrastrukturu ili čak upravljanim WordPress hostingom pomoću namjenske infrastrukture.

Danas većinom WordPress domaćini koji se usredotočuju na performanse koriste infrastrukturu hostinga u oblaku od Googlea ili AWS-a.

No, kako je rasla potražnja za upravljanim WordPress hostingom, također smo vidjeli kako se kreće „prema dolje” na pristupačnije cjenovne točke. Kao takvi, vidjet ćete i puno zajedničkih domaćina koji nude vlastite upravljane planove za WordPress hosting.

Neki će tvrditi da to nisu istinski upravljani WordPress domaćini, jer još uvijek dijelite resurse, ali mislim da i dalje odgovaraju etiketu, iako imaju neke nedostatke.

Dijeljeni hosting i upravljani WordPress hosting zajednički su različiti, iako

Iako možete upravljati WordPress hostingom koji koristi zajedničku infrastrukturu, većina popularnih pružatelja usluga hostinga dijeli ne nude usluge upravljanja WordPress hosting hostingom na njihovim redovitim zajedničkim planovima.

Kad uspoređujemo „zajednički i upravljani WordPress hosting“, govorimo o takvim neaptimiziranim zajedničkim planovima.

Evo primjera redovitog zajedničkog hostinga Bluehosta:

Bluehost je primjer zajedničkog hostinga

Ova usluga se potpuno svodi na “zajedničko gostovanje” naše usporedbe.

Evo evo primjera upravljanog Kinsta WordPress hostingom:

Kinsta je primjer upravljanog WordPress hostinga

Ova usluga očito pada na upravljanoj WordPress hosting strani.

Problem sa zajedničkim hostingom

Postoji nekoliko problema sa standardnim zajedničkim hostingom, od kojih većina potiče iz njegovog poslovnog modela. Iako su računi jeftini, jeftini su jer su stotine (ponekad i tisuće) korisnika postavljene na isti poslužitelj. To dovodi do takozvanog “efekta lošeg susjeda”.

Poslužitelj, na kojem se nalaze stotine računa, ima fiksnu količinu memorije. Ako jedna web stranica koristi više od fer vrijednosti raspoložive memorije, svi ostalih web lokacija smještenih na istom poslužitelju doživljavat će probleme zbog ovog “lošeg susjeda”. To u suštini znači da jedna problematična web stranica može prouzrokovati da se tisuće nepovezanih web lokacija polako učitavaju, ili čak – u najgorem scenariju – uopće ne.

Povrh toga, memorija nije jedini resurs koji se dijeli na zajedničkom poslužitelju. Širina pojasa, moć obrade, pohrana … Sve je potrebno podijeliti između ovih računa.

U mnogim su slučajevima domaćini nemoćni riješiti problem. Na primjer, osobito marljiva tvrtka može onemogućiti web mjesto koje upotrebljava previše resursa zbog neučinkovitog koda, ali što mogu učiniti ako web mjesto u sustavu odjednom naglo poprimi promet na društvenim mrežama? Ne mnogo!

Ukratko: Web lokacije u zajedničkom hostingu ne mogu se pouzdati. Nadalje, zbog ograničenja resursa (zapamtite: Resursi se moraju dijeliti) i činjenice da okruženja za zajedničko gostovanje moraju, općenito govoreći, biti u mogućnosti pokrenuti velik broj različitih aplikacija (tj. Ne samo WordPressa), one su često puno sporije nego njihovi upravljani WordPress host kolegama koji koriste odvojene resurse za svaki račun.

Prednosti upravljanog WordPress hostinga

Premještanjem web lokacije na upravljani host WordPress, ne samo da ćete biti u mogućnosti učinkovito zaobići problem “lošeg susjeda”, već ćete i iskoristiti brojne vrlo značajne prednosti …

Brzo ubrzanje

Sve o upravljanim poslužiteljima hostinga optimizirano je za pokretanje WordPress-a. Suprotno tome, redovni zajednički hostovi moraju biti u mogućnosti pokrenuti bilo koju platformu / aplikaciju, tako da moraju oduzeti sve WordPress-ove specifične prilagodbe i precizno prilagođavanje kojima upravlja WordPress-ovi domaćini..

Na upravljanom hostingu izgrađeno je sve od hardvera do softvera za WordPress web stranice. Imat će predmemoriranje na razini poslužitelja i vjerojatno će izvoditi najoptimalniju verziju PHP-a, MySQL-a i Nginx-a – sve će se individualno konfigurirati kako bi se pružile najbolje moguće performanse.

Brže vrijeme učitavanja stranice nije samo pokazatelj ispraznosti – ubrzanje web stranice može utjecati na vašu posljednju liniju jer su vremena učitavanja stranice važna za sve, od korisničkog iskustva do angažmana, Googleovog poretka i stope konverzije..

Poboljšana sigurnost

Osnovne sigurnosne preglede vjerojatno obavljaju zajednički domaćini kako bi se osiguralo da stotine korisnika na svakom poslužitelju nisu pogođene svim vrstama prijetnji. Upravljani WP hosting, međutim, sigurnost preuzima na sasvim drugu razinu.

Pojačani sigurnosni protokoli, svakodnevne provjere zlonamjernog softvera i mogućnost odbacivanja svih vrsta cyber prijetnji (poput DDoS napada) značajke su koje ćete naći uglavnom kao standardne za većinu upravljanih planova za WordPress hosting.

Mnogi upravljani domaćini pomoći će vam i da zaštitite stranicu za prijavu u WordPress, a gotovo svi upravljani WordPress domaćini nude besplatan i lagan instalacijski SSL certifikat kako bi se osigurali podaci vaše web lokacije u tranzitu..

Na kraju dana, ma koliko bili sigurni vaši poslužitelji, web stranice (posebno popularne) još uvijek povremeno napadnu. Ako je vaša web lokacija nesretna zbog hakiranja na upravljanom WordPress hostingu, imat ćete puno više stručne pomoći – a neki upravljani WordPress domaćini čak će i besplatno riješiti probleme sa zlonamjernim softverom..

Na primjer, i Kinsta i Flywheel, dva najbolje upravljana WordPress domaćina, nude besplatno „jamstva za krađu popravka“. Ako se vaša web lokacija hakuje, riješit će problem besplatno.

Automatizirane sigurnosne kopije

Jednostavno ne mogu dovoljno naglasiti koliko je važno redovito izrađivati ​​sigurnosne kopije vaše web stranice! Srećom, većina (ako ne i svi) vođeni WordPress planovi hostinga uključuju ne samo automatizirane dnevne sigurnosne kopije, već i značajke koje vam omogućuju brzo i jednostavno vraćanje u sigurnosne kopije ako vam ikad bude potrebno.

Mnogo dijeljenih usluga hostinga nudi automatske sigurnosne kopije (nakon mode) putem cPanela. Međutim, oni se gotovo uvijek pohranjuju na istom poslužitelju; što znači da su podložni oštećenju kao i izvorni podaci. Osim toga, vraćanje na jedan od tih sigurnosnih kopija obično nije trivijalni zadatak.

Suprotno tome, upravljani WordPress hosting obično nudi obnavljanje jednim klikom koje će vratiti cijelu vašu stranicu na mreži u roku od nekoliko minuta, ako ne i nekoliko sekundi!

Automatsko ažuriranje

S upravljanim WordPress hostingom, vašim web poslužiteljem upravljat će profesionalci čiji je cilj osigurati da se stvari izvode s maksimalnom učinkovitošću. Automatska ažuriranja obuhvaćaju ne samo sve, od operativnog sustava na poslužitelju do PHP-a i MySQL-a itd., Već i sam WordPress!

To znači da ćete uvijek izvoditi najnovije, najstabilnije i najsigurnije verzije o svemu.

Zajedničko gostovanje ponekad nudi nešto slično, ali s blagim zaokretom. Operatori zajedničkog hostinga također će se pobrinuti za održavanje osnovnih postavki vašeg poslužitelja, ali to će se raditi daleko manje proaktivno i u prvom redu uključuju samo operativni sustav, upravljačku ploču, PHP, MySQL i Apache. Općenito neće uključivati ​​WordPress – koji ćete trebati održavati.

Prikladne značajke nadzorne ploče

Budući da su upravljani WordPress domaćini 100% posvećeni WordPressu, većina njih koristi prilagođenu nadzornu nadzornu ploču, a ne standardnu ​​nadzornu ploču cPanel koju biste dobili s većinom dijeljenih hostova.

Osim što su ugodniji za rad, ove nadzorne ploče mogu vam pružiti pristup mnogim korisnim značajkama upravljanja.

Na primjer, Kinsta vam omogućuje da vidite svoje WordPress dodatke s nadzorne ploče hostinga i vidite kada su ažuriranja dostupna:

Nadzorna ploča Kinsta sadrži neke značajke za WordPress

Većina njih također nudi web stranice za postavljanje, koji vam daju sigurne kutije za pijesak kako biste testirali sve promjene koje unesete. Kad ste zadovoljni s promjenama, klikom na gumb možete ih gurnuti na svoju web lokaciju uživo.

Bolja podrška

Pomoćno osoblje vašeg zajedničkog domaćina može biti izuzetno ljubazno, ali vjerojatno neće biti stručnjaci za WordPress.

Jeste li ikada imali problema gdje je standardni odgovor bio: ‘Provjerite je li WordPress ažuriran i provjerite da ne upotrebljavate loše dodatke?’ Ili onaj stari klasični: ‘Pokušajte jedan po jedan deaktivirati svoje dodatke da vidite je li jedan od tih problem?’

Upravljani WordPress domaćini točno znaju koju verziju programa WordPress pokrećete (budući da su oni sami koji ga održavaju) i koje dodatke ste instalirali. Oni će obično brže moći pristupiti vašem problemu i, općenito govoreći, moći će rješavati probleme s kojima zajednički domaćini neće čak ni ući..

Bolje Uptime & skalabilnost

Zbog vrlo podešene prirode postava, vaša će web stranica moći upravljati puno većim brojem gledatelja s upravljanim WordPress hostom nego što bi to mogao raditi pri pokretanju zajedničkog hostinga – iako imajte na umu da mnogi vodeći domaćini, poput WP Engine-a, unaprijed će imati ograničenja u broju mjesečnih posjetitelja koje će vaša web stranica moći primiti prije nego što bude podložna dodatnim troškovima.

Nadalje, ako vaša web lokacija počne prerasti određeni upravljani WordPress plan koji ste odabrali, tehničari će vam obično dati do znanja da ćete trebati razmotriti nadogradnju na viši nivo usluge.

Nedostaci upravljanog WordPress hostinga

Na temelju svega navedenog, siguran sam da izgledi za upravljanje WP okruženjem počinju zvučati prilično sjajno – kao što i stvarno trebaju! No, prije nego što se odlučite, postoje neke nedostatke kojih bi trebali biti svjesni.

Oznaka više cijene

Ne možete se odvojiti od toga: Upravljani WordPress hosting košta više od zajedničkog hostinga. Ako vodite ozbiljnu internetsku tvrtku / poduhvat, onda će, naravno, dodatni trošak biti gotovo više nego opravdan.

Ako, međutim, jednostavno vodite osobni ili neprofitabilni blog, onda bi moglo biti vrijedno žrtvovati sve gore navedene potencijalne prednosti i držati se zajedničkog hostinga kako bi troškovi bili minimalni.

WP planovi hosting hostinga na razini ulaznice obično počinju od oko 30 dolara mjesečno. Na mnogim upravljanim WordPress domaćinima ova cijena može dobiti vlastite namjenske resurse na VPS-u. Na primjer, plan za ulaz na razini Kinsta od 30 USD koristi Google Cloud infrastrukturu.

To je puno više od 4 do 5 dolara mjesečno koje biste plaćali za jeftini zajednički hosting. Uz to, važno je zapamtiti da većina upravljanih WordPress hostova ograničava broj web mjesta koja možete imati – obično nećete pronaći opciju „neograničene web lokacije“ jeftine ponude zajedničkih hostova.

Kapu s teškim posjetima i dodatne troškove

Osim cijene s višom cijenom, mnogi upravljani WordPress domaćini također primjenjuju tvrde ograničenje broja posjetitelja koje vaša web stranica može imati mjesec dana.

Obično, WordPress hosting hosting program za otprilike 30 USD mjesečno omogućit će oko ~ 20.000 do 25.000 posjeta mjesečno, što je daleko od reklamiranja neograničenog prometa koji većina domaćina oglašava. Naravno, u stvarnom svijetu ne postoji ono što je neograničeno.

E sad, to ne znači da će upravljani WordPress domaćin isključiti vašu web lokaciju ako premašite ta ograničenja, ali to znači da ćete morati plaćati prekomjerne naknade ako prijeđete granice ograničenja prometa.

Većina vođenih WordPress domaćina naplaćuje oko 1 USD na tisuću posjetitelja preko vašeg ograničenja.

Ograničenja na dodacima

Mnoge upravljane WordPress hosting tvrtke često će postavljati određena ograničenja upotrebljivih dodataka. Oni mogu onemogućiti neke dodatke, jer se zadatkom koji obavljaju rukuje na razini poslužitelja (kao što je predmemoriranje) ili ih mogu onemogućiti zbog performansi ili sigurnosnih razloga..

Na primjer, WP Engine blokira dodatak Broken Link Checker zbog svog učinka na performanse.

Nefleksibilna infrastruktura

Ovo gotovo ne treba reći: WordPress možete koristiti samo na upravljanim WordPress domaćinima. Nećete moći pokrenuti druge sustave kao što su Joomla, Drupal ili Magento na istom poslužitelju.

Ovo je, naravno, apsolutni prekidač ponuda ako trebate pokrenuti nešto drugo osim WordPress-a!

Najbolje upravljane WordPress hosting tvrtke

Najveća, najpopularnija i najpoznatija tvrtka specijalizirana za WordPress hosting nesumnjivo je WP Engine. WP Engine domaćin je nekih izuzetno velikih web mjesta i pružaju usluge u rasponu od računa ulazne razine za 27 USD mjesečno (koji omogućuju do 25.000 posjeta mjesečno) do namjenskog hosting okruženja od preko 400 USD mjesečno (koji omogućuju milijune posjeta mjesečno).

Naš pregled WP Engine ?

Kinsta je još jedna poznata tvrtka koja je brzo porasla u popularnosti. Počeli su kao premium opcija, ali su od tada postali puno pristupačniji, s početnim cijenama sličnim WP Engine-u.

Njihov plan hostinga na ulaznoj razini počinje od 30 dolara mjesečno za do 20 000 posjeta. Svi njihovi planovi nude namjenske resurse o Google Cloud infrastrukturi.

Naš Kinsta pregled ?

Volarište je još jedna popularna opcija koju je nedavno kupio WP Engine, iako se njih još uvijek vodi kao zasebne cjeline. Poput Kinsta, Flywheel koristi Google Cloud infrastrukturu da bi napajao sve svoje planove.

Njihov plan ulazne razine počinje od 15 USD mjesečno (5.000 posjetitelja), iako će se većina ljudi vjerojatno htjeti odlučiti za plan od 30 dolara mjesečno, koji omogućava 25.000 posjeta mjesečno.

Uz to, budući da se Flywheel pozicioniraju kao hosting tvrtka stvorena za ‘dizajnere i kreativne agencije’, oni su također prošli dug put u ponudi brojnih značajki usmjerenih upravo na to da uljepšavaju život web dizajnera / agencija puno lakše – kao što su mogućnost stvaranja besplatnih demo web mjesta, okruženje za postavljanje jednim klikom i naknadni prijenos računa klijentima!

Naš pregled letača ?

Štoviše, i Flywheel i Kinsta nude potpuno besplatne migracije web mjesta, što cijeli proces prelaska s prethodnog / zajedničkog domaćina na upravljani WordPress hosting potpuno olakšava!

Opcija proračuna za upravljani WordPress hosting

Ako želite ‘cjelovito’ upravljanje WordPress iskustvom, preporučujemo jednog od glavnih računala.

Međutim, kao što smo već spomenuli, postoje i neki domaćini koji nude upravljane značajke WordPressa s zajedničkim okruženjem.

Dobivate prednosti dijeljenog hostinga u smislu cijene i mogućnosti hostovanja neograničenih web stranica, a pritom i dalje pristupate nekim upravljanim značajkama WordPressa, kao što su automatska ažuriranja, sigurnosne kopije, web stranice za postavljanje i još mnogo toga.

Međutim, dobili ste i neke od nedostataka zajedničkog hostinga kada su u pitanju performanse, produženje rada i podrška, zbog čega i dalje mislimo da su tri gornja domaćina najbolje opcije ako odgovaraju vašem proračunu..

Iako se mnogo zajedničkih domaćina preselilo u ovaj prostor, jedna od boljih opcija je SiteGround našeg pregleda. Obratite pažnju na cijene obnove – dok planovi počinju od samo 3,95 USD mjesečno, cijene će se utrostručiti nakon prvog ciklusa naplate.

Ipak, čak i uz punu cijenu, 19,95 USD mjesečno GrowBig plan (promocija 5,95 dolara mjesečno) nudi upravljane značajke WordPressa za neograničene web stranice, što je teško pobijediti iz perspektive proračuna.

Hosting tvrtke koje treba izbjegavati

Sudeći prema mrežnim recenzijama i reakcijama na društvenim mrežama, kad je riječ o upravljanom WordPress hostingu čini se da su kompanije koje treba izbjegavati većinom one koje ne postanu upravljani WordPressom koji je glavni fokus.

GoDaddy i Bluehost imaju brojne grozne kritike za svoje usluge upravljanja WordPress hostingom – čak i broj inače visoko ocijenjenih kompanija, poput Media Temple-a, izgleda da trpe u areni s upravljanim WordPress-hostingom.

Tvrtke koje smo preporučili imaju jedno zajedničko: WordPress hosting je njihov jedini posao.

Kako odabrati pravog domaćina za svoje potrebe

Ako samo pogledate kvalitetu usluge koju dobivate, najbolji je izbor očito premium WordPress domaćin kao što je Kinsta, WP Engine ili Flywheel. Ova tri domaćina nude apsolutno najbolje performanse, pouzdanost, podršku i praktičnost.

Naravno, većina nas se mora brinuti zbog još jednog razmatranja izvan kvalitete usluge – proračuna!

Dakle, ako trošenje 25 dolara plus mjesečno za najbolji hosting nije opcija, evo i drugih izbora:

  • Osnovni zajednički hosting – koristite to samo ako je to doslovno jedina stvar koju si možete priuštiti. Jedino što pozitivno možemo reći o ovim domaćinima je da su oni jeftini i mogu vam nabaviti radnu WordPress stranicu. Evo naših preporučenih zajedničkih domaćina.
  • WordPress hosting uspio je “dijeljeno” – ako želite neke upravljane značajke po nižoj cijeni, možda će vam se svidjeti SiteGround, koji nudi neke upravljane značajke WordPressa u zajedničkim okruženjima. Opet, takvi domaćini jesu ne odgovaraju kvaliteti usluge Kinsta, WP Engine ili Flywheel, ali nude povoljnu ulaznu točku za upravljanje WordPress hostingom, pogotovo ako trebate ugostiti više web lokacija.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me