Bluehost vs WP Engine: Usporedba performansi uspješnosti WordPress hostinga za 2020. godinu

Ponude za WordPress


Želite li birati između Bluehosta i WP motora? Ovo dvoje su prilično različiti domaćini – pogotovo kada je u pitanju cijena.

Bluehost su pristupačni zajednički WordPress domaćin, dok je WP Engine vrhunski WordPress domaćin sa svim zvonima i zvižducima – i cjenovnim brojem! Ali ako želite biti domaćin WordPress web stranice, to su dva najveća imena na koja ćete naići.

U ovom postu usporedit ću Bluehost i WP Engine kako bih vam pomogao da odlučite koji vam je pravi.

Nisam previše zaokupljen njihovim popisima značajki – to je nešto što možete lako pronaći čitajući web lokaciju svakog domaćina.

Umjesto toga, temeljito ću pogledati kako funkcionira svaki domaćin postavljanjem identičnog testnog mjesta na svakom. Nakon pokretanja nekih testova, pomoći ću vam da analizirate podatke i odaberete najboljeg domaćina za vaše potrebe i proračun.

Što uspoređujemo

U ovom postu posebno ću uspoređivati ​​ova dva plana:

 • Bluehost – dijeli Plus plan, koji počinje od samo 4,95 dolara mjesečno.
 • WP motor – najjeftiniji Stavljanje u pogon plan, koji počinje od 35 dolara mjesečno.

Dakle da, uspoređujemo plan od 4,95 USD mjesečno s planom od 35 USD mjesečno i – upozorenje o spoileru – plan od 35 USD mjesečno ima bolje performanse.

Međutim, samo zato što se WP Engine brže učitava sedam puta više od cijene, to ne znači da su oni pravi domaćin za vas.

Način uokvirivanja usporedbe Bluehost sa WP Engineom je:

 • Koliku razliku čini plaćanje 35 dolara mjesečno u odnosu na 4,95 dolara mjesečno? Znate da će WP Engine raditi bolje, ali je li razlika u performansama dovoljno velika da opravda porast cijene?
 • Trebate li tu dodatnu izvedbu? Za web mjesto s niskim prometom, odabir WP motora može biti poput kupovine McLarena F1 kada samo putujete po gradu. Naravno, dodatna snaga je lijepa, ali korisna je samo ako je koristite. Pokušat ću odgovoriti na to unošenjem vanjskih podataka.

Testovi izvedbe

Započnimo usporedbom izvedbi svakog domaćina.

Da bih mjerio uspješnost svake web lokacije, postavio sam testno mjesto za svaki domaćin pomoću popularne teme Avada. Od tamo sam uveo punu Avada demo stranicu i instalirao neke druge popularne dodatke, poput Yoast SEO-a.

Cilj je bio stvoriti web mjesto koje oponaša WordPress web mjesto u stvarnom svijetu. Ovdje možete vidjeti cijeli snimak demo stranice, tako da znate što se događa.

Nisam izvršio podešavanja performansi na web lokaciji izvan onoga što je domaćin već implementirao:

 • Bluehost – Bluehost dolaze sa svojim Cache izdržljivosti riješenje. Ostavio sam ovo omogućeno i postavio ga na normalnu razinu. Data centar za moj Bluehost poslužitelj bio je smješten u Utahu.
 • WP motor – WP Engine dolazi s predmemoriranjem objekata i stranica putem njihovih EverCache riješenje. Data centar za moj WP Engine poslužitelj bio je smješten u Južnoj Karolini.

Prvo sam te web stranice pokrenuo putem WebPageTesta sa sljedećom konfiguracijom:

 • Pokrenite devet zasebnih testova i uzmite srednju vrijednost (da biste uklonili varijabilnost jednog testa)
 • Test Server – Chicago, IL (pokušao sam pronaći negdje otprilike na sredini između podatkovnog centra Bluehost i podatkovnog centra WP Engine)
 • Veza – FIOS (preuzimanje 20 Mbps)

Zatim sam također pokrenuo svaki domaćin kroz Load Impact da vidim kako se oni ponašaju pod skali:

 • posjetitelji: 50
 • Vremenski period: Pet minuta
 • Položaj testa: Columbus, OH

I obavio sam oba testa na četiri odvojena dana da biste dobili još nekoliko podataka. Dakle, ukratko, ovi se podaci temelje na 36 različitih testova brzine i četiri različita ispitivanja opterećenja za svakog domaćina.

Evo najprije neobrađenih podataka, a zatim ću podijeliti neke analize odmah nakon toga.

1. dan:

Opet su podaci ovog testa srednja vrijednost devet ispitivanja. Ako kliknete na veze u donjim tablicama, možete vidjeti sve zasebne testove, a izračunao sam i prosjek ispod tablice ako biste radije vidjeli taj broj.

DomaćinVrijeme učitavanjaPrvi bajtIndeks brzineSkroz napunjen
Bluehost2.859 s1.112 s3.225 s3.389 s
WP motor1.765 s0,136 s2.052 s2.175 s

Gore navedeni brojevi namijenjeni su medijannom trčanju. Evo prosjeka svih devet testova za vrijeme učitavanja:

 • Bluehost: 2,93 sekundi
 • WP motor: 1,80 sekundi

Učinak opterećenja Bluehosta:

Rezultati utjecaja opterećenja Bluehost 1. dan

Učinak opterećenja WP motora:

Rezultati utjecaja opterećenja WP motora 1. dan

2. dan:

DomaćinVrijeme učitavanjaPrvi bajtIndeks brzineSkroz napunjen
Bluehost3.601 s1.633 s4.021 s4.355 s
WP motor1.642 s0,132 s2.046 s2.302 s

Gore navedeni brojevi namijenjeni su medijannom trčanju. Evo prosjeka svih devet testova za vrijeme učitavanja:

 • Bluehost: 3,78 sekundi
 • WP motor: 1,65 sekundi

Učinak opterećenja Bluehosta:

Rezultati utjecaja opterećenja Bluehost 2. dan

Učinak opterećenja WP motora:

Rezultati utjecaja opterećenja WP motora 2. dan

3. dan:

DomaćinVrijeme učitavanjaPrvi bajtIndeks brzineSkroz napunjen
Bluehost3.753 s1.658 s4.196 s4.437 s
WP motor2.477 s0,135 s2.901 s3.250 s

Gore navedeni brojevi namijenjeni su medijannom trčanju. Evo prosjeka svih devet testova za vrijeme učitavanja:

 • Bluehost: 3,64 sekunde
 • WP motor: 2,40 sekundi

Učinak opterećenja Bluehosta:

Rezultati utjecaja opterećenja Bluehost 3. dan

Učinak opterećenja WP motora:

Rezultati utjecaja opterećenja WP motora 3. dan

4. dan:

DomaćinVrijeme učitavanjaPrvi bajtIndeks brzineSkroz napunjen
Bluehost3.519 s1.630 s3.893 s4.256 s
WP motor1.835 s0,133 s2.202 s2.481 s

Gore navedeni brojevi namijenjeni su medijannom trčanju. Evo prosjeka svih devet testova za vrijeme učitavanja:

 • Bluehost: 3,64 sekunde
 • WP motor: 1,83 sekunde

Učinak opterećenja Bluehosta:

Rezultati utjecaja opterećenja Bluehost 4. dan

Učinak opterećenja WP motora:

Rezultati utjecaja opterećenja WP motora 4. dan

Analiza podataka WebPageTest za Bluehost i WP Engine

Započnimo s očiglednim zaključkom: WP Engine su samo brži od Bluehosta – što biste i očekivali s obzirom na razlike u cijenama između dva plana.

WP Engine je svakog dana učitavao isto mjesto u ~ polovini vremena koliko je potrajalo Bluehost.

Razlika je još veća kada pogledate prvi bajt podaci. Vrijeme do prvog bajta mjeri koliko traje potrebno da se prvi bajt isporuči s poslužitelja. U osnovi vam pokazuje koliko je poslužitelj osjetljiv.

U svim testovima trebalo je WP Engine-u ~ 10% vremena kada je Bluehost trebao reagirati, što je prilično velika razlika. U osnovi, treba vam Bluehost ~ 1,4 sekunde da biste započeli s prikazivanjem vaše web stranice, dok WP Engine pokreće prilično brzo.

Da bih potvrdio ove rezultate i osigurao da nisu tek toliko razlike na lokaciji, proveo sam i nekoliko testova s ​​provjerom bajta (namjenski alat za mjerenje vremena do prvog bajta). Moja testna lokacija WebPageTest bila je otprilike jednako udaljena između Bluehosta i WP Engine-a, ali htio sam se uvjeriti da nisam nepošten..

Istu razliku možete vidjeti i u Provjeri bajta:

Byte provjera testovaTest 1Test 2Test 3
Bluehost1472 ms2188 ms1366 ms
WP motor92 ms78 ms77 ms

Budući da je Bluehostu potrebno više od sekunde da isporuči čak i prvi bajt, nikada nećete učiniti da se web mjesto učita tako brzo kao kod WP Engine.

Analiza podataka o utjecaju opterećenja za Bluehost i WP Engine

Međutim, jedna stvar koja me iznenadila su podaci o utjecaju opterećenja. Ako niste upoznati s ovim testom, on analizira kako domaćin može raditi pod skali, simulirajući 50 posjetitelja koji pregledavaju vašu web lokaciju u istom petominutnom rasponu. Sve započinje s jednim posjetiteljem, a zatim postupno povećava broj posjetitelja u roku od pet minuta. Na kraju, 50 posjetitelja istovremeno pregledava.

U osnovi, to je odgovor na pitanje: Hoće li ovaj domaćin učitati web lokaciju jednako brzo za 50. aktivnog posjetitelja kao i za prvog posjetitelja?

Kad sam testirao Bluehost s vlastitim sustavom predmemoriranja isključenim za naše postove za usporedbu predmemoriranja, primijetio se skok u vremenu učitavanja stranica oko oznake 40 posjetitelja. Evo primjera:

Bluehost Load test utjecaja s onemogućenim predmemoriranjem

Bluehost Load test utjecaja s onemogućenim predmemoriranjem

U osnovi, ovaj primjer kaže da su Bluehost uspjeli brzo učitati web lokaciju za prvih 40 posjetitelja, ali jednom kad je prošlo 40 aktivnih korisnika, vrijeme učitavanja stranice postalo je neispravno..

No, s omogućenim ugrađenim predmemoriranjem Bluehosta, ovaj je bod bio izostao i Bluehost je uspio zadržati stalno učitavanje stranica za svih 50 posjetitelja.

Sada je WP Engine definitivno brži – u sva tri ispitivanja zadržali su se oko 500 ms učitavanja za svih 50 posjetitelja, dok je Bluehost porastao u rasponu 1,5-2 s.

Međutim, to pokazuje da s omogućenim Bluehostovim predmemoriranjem možete obraditi do 50 istodobnih posjetitelja, čak i na jeftinom zajedničkom planu Bluehost … Jednostavno neće biti tako brz kao WP Engine.

Je li Bluehost brzo dovoljan? Pogledajmo podatke

U redu, pa WP Engine je brži od Bluehosta – to je prilično jasno iz svih testnih podataka. Ali to postavlja još jedno zanimljivo pitanje: Jesu li Bluehost dovoljno brzi?

To je, za prosječnu stranicu, da li je razlika između Bluehostovih ~ 3 sekundi učitavanja i ~ 1,5 sekunde WP Engine-a zaista bitna?

Pa, prvo, pogledajmo što velika imena kažu. John Mueller, analitičar Webmaster Trends u Googleu, kaže: ‘Često provjeravam http://webpagetest.org i ciljam na <2-3 sekunde. ‘

S obzirom na Ivanovu poziciju u Googleu, to je definitivno nešto na što treba obratiti pažnju.

Međutim, prema podacima Pingdom-a (kojih definitivno ima dosta!), Učitava se prosječno web mjesto 3,21 sekundi, što je prilično šamaranje oko mjesta gdje je sletio naš testni site Bluehost.

Ali ovdje je stvar:

Podaci Pingdom-a također pokazuju da prosjek nije dovoljno dobar. Nacrtao je stopu napuštanja početne stranice prema vremenu učitavanja stranice i pronašao:

 • prosječna stopa napuštanja početne stranice za učitavanje stranica za manje od dvije sekunde je 9%
 • Čim vrijeme učitavanja stranice prijeđe tri sekunde, stopa napuštanja početne stranice počinje se povećavati.

Spajanje možete vidjeti u tablici ispod:

Stopa napuštanja Pingdom-a u odnosu na vrijeme učitavanja

Izvor

Statistički podaci s ostalim podacima o vremenu učitavanja stranica:

 • Google je otkrio da se stopa napuštanja početne stranice povećala za 32% pri prelasku s jedne sekunde na opterećenje od tri sekunde (na mobilnom uređaju)
 • Akamai je analizirao trgovine e-trgovine i ustanovio da “odlaganje od stotinu milisekundi u vremenu učitavanja web stranica može naštetiti stopi konverzije za 7%”, a “kašnjenje u učitavanju web stranica od dvije sekunde može povećati stopu napuštanja početne stranice za 103 posto”.

U osnovi, izgleda da podaci pokazuju da prelazak ispod te dvije sekunde znaka može osjetiti utjecaj na vašu web lokaciju kada je u pitanju stopa napuštanja početne stranice i angažman. Na temelju naših testnih podataka WP Engine će vas dovesti tamo, dok Bluehost ne.

Iz tog razloga, ulaganje u kvalitetniji hosting kao što je WP Engine može imati pozitivan utjecaj na vašu web lokaciju … Ako je to u vašem proračunu.

Završne misli i razmatranja

U ovom trenutku prilično sam sažeo ključne razlike u performansama WP Engine-a i Bluehosta. Dakle, dovršimo ovaj post kratkim sažetkom nekih drugih stvari koje biste možda željeli razmotriti.

Prvo, WP Engine upravljani je WordPress domaćin, što znači da dobivate i druge korisne značajke kao što su automatsko sigurnosno kopiranje, lako postavljanje mjesta i još mnogo toga. Dakle, ne postižete samo bolju izvedbu, već dobivate i neke prikladne značajke.

Drugo, koriste različite pozadinske ploče. WP Engine koristi potpuno prilagođenu nadzornu ploču, dok Bluehost koristi kombinaciju vlastite prilagođene nadzorne ploče i cPanel.

Konačno, postoji razlika u planovima plaćanja – WP Engine omogućuje vam plaćanje iz mjeseca u mjesec, dok Bluehost vam omogućuje da platite godinu dana unaprijed.

Sve u svemu, definitivno postoji razlog da razmislite o upotrebi WP Engine-a preko Bluehosta ako odgovara vašem proračunu. Osim što brže učitavate web mjesto – što utječe na korisničko iskustvo i mjerne podatke, kao što su stopa napuštanja početne stranice -, dobit ćete i sve one lijepo upravljane značajke hostinga i prilagođenu nadzornu ploču..

Ako želite dublji pogled, pogledajte cijeli pregled WP Engine-a.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map