Bluehost, GoDaddy ili SiteGround: Koji je najbolji web hosting servis za WordPress?

Ponude za WordPress


Bluehost, GoDaddy i SiteGround jedna su od najvećih imena web hostinga, a svaki nudi niz različitih hosting planova. Bilo da pokrenete novu web stranicu ili tražite novog domaćina, uz ovako niske cijene sve su vrlo atraktivne opcije – ali što je najbolje? Koji biste trebali odabrati?

U ovoj ćemo usporedbi pogledati planove za početnu razinu za Bluehost, GoDaddy i SiteGround da bismo saznali što je uključeno u svaki od njih, razmotrili sve posebne dodatke za WordPress korisnike i pogledali kako performanse tako i produženje vremena – s pravim testiranjem i podacima (koristeći dvije vrlo različite WordPress teme: zadanu WordPress temu, „Dvadeset sedamnaest“ i „Divi“ Elegantne teme za svaku uslugu.

Započnimo…

Contents

Planovi hostinga koji se koriste za ovu usporedbu

Iako svaki od ovih domaćina nudi više planova, za potrebe ove usporedbe odabrali smo sljedeće mogućnosti ulazne razine:

 • Bluehost – Shared Basic: Od 3,49 USD mjesečno (redovna cijena 7,99 USD mjesečno).
 • GoDaddy – Osnovni upravljani WordPress hosting: Od 3,99 USD mjesečno (redovna cijena 7,99 USD mjesečno).
 • SiteGround – Startup: od 3,95 USD mjesečno (redovna cijena 11,95 USD mjesečno).

Svaki domaćin nudi značajan popust ako se odlučite plaćati godišnje ili dvogodišnje, dok mjesečni planovi plaćanja rezultiraju redovnom cijenom.

Ključni detalji planova SiteGround, GoDaddy i Bluehost: U usporedbi

Glavne karakteristike planova početne razine korištene u ovoj usporedbi su sljedeće:

 • Bluehost Shared Basic: Postavite jedno web mjesto s 50 GB prostora za pohranu i nepromjerenim širinom pojasa.
 • GoDaddy Basic WordPress hosting: Upravljajte jednom web stranicom s 10 GB prostora za pohranu i 25.000 mjesečnih posjetitelja
 • SiteGround StartUp: Postavite jednu web stranicu s 10 GB prostora za pohranu i nepromjerenim širinom pojasa.

Za nekoliko dodatnih dolara, svaki domaćin nudi mogućnost nadogradnje na više planove koji podržavaju hosting za neograničene web stranice, dodatni prostor za pohranu i veću propusnost. Zapravo, sljedeći plan nadogradnje Bluehosta podržava neograničene web stranice s nesmjerenim prostorom za pohranu i nesmjerenom propusnošću od 5,95 USD mjesečno, što ga čini izvrsnom nadogradnjom.

Planovi hostinga Bluehost

Barem na papiru, Bluehost nudi web hosting najbolje vrijednosti u usporedbi sa SiteGround i GoDaddy.

Iako gornji odjeljak pokriva ograničenja upotrebe, postoji mnogo više za uzeti u obzir pri odabiru pravog web-domaćina za vaše web mjesto WordPress. U sljedećem ćemo odjeljku istražiti glavne značajke koje se nude za svaki plan kako bismo osigurali da odaberete najbolje za svoje potrebe.

Glavne značajke web hostinga za Bluehost, SiteGround i GoDaddy: U usporedbi

Pogledajmo neke od najvažnijih značajki uključenih u planove za ulaznu razinu …

Sigurnosne kopije WordPressa

Web lokacije hostirane na ulaznoj razini GoDaddy Osnovni upravljani plan za WordPress automatski se sigurnosno kopiraju svaki dan, ali za razliku od SiteGround-a – koji pohranjuje samo jednu verziju – s GoDaddy-om, istovremeno se čuva 30 sigurnosnih kopija. Ove sigurnosne datoteke možete vratiti u samo nekoliko klikova putem nadzorne ploče korisnika GoDaddy i, pri tome, imate mogućnost vraćanja datoteka, baze podataka ili oboje.

Alat za sigurnosnu kopiju web stranice GoDaddy

GoDaddy olakšava obnavljanje datoteka web stranica WordPressa i sigurnosnih kopija baze podataka.

Planski plan Bluehost Shared Basic ne uključuje automatizirane sigurnosne kopije, ali možete ih stvoriti ručno putem nadzorne ploče računa. Za razliku od GoDaddy-a, možete obnoviti cijelu web lokaciju – ne samo datoteke ili bazu podataka.

Alat za sigurnosnu kopiju web stranice Bluehost

Bluehost olakšava stvaranje i vraćanje cjelovitih sigurnosnih kopija web mjesta, ali na planu ulazne razine nema automatskih sigurnosnih kopija..

Plan startUp SiteGround za početnu razinu uključuje automatske dnevne sigurnosne kopije, ali čuva se samo najnovija sigurnosna kopija web mjesta. Nadalje, kupci na SiteGround StartUp planu ne mogu sami vratiti sigurnosne kopije i umjesto toga moraju otvoriti kartu kako bi zatražili ovu plaćenu uslugu. Nadogradnja na sljedeći paket gore – GrowBig – povećava broj pohranjenih verzija sigurnosnih kopija na 30 i pruža mogućnost vraćanja sigurnosne kopije s određenog datuma u posljednjih 30 dana pomoću alata za vraćanje sigurnosnih kopija.

Alat za sigurnosnu kopiju web mjesta SiteGround

Odredbe o sigurnosnim kopijama SiteGround-a na početnom planu StartUp najmanje su izdašne i korisničke, u usporedbi s Bluehost-om i GoDaddy-om.

Iako neki od ovih hosting planova imaju ograničenja sigurnosne kopije, uvijek imate mogućnost upotrebe rezervnog dodatka za WordPress, kao što je VaultPress.

Kanali za podršku

Sva tri domaćina nude 24/7 live chat i telefonsku podršku. Međutim, GoDaddy više ne nudi podršku putem e-pošte pa ako vam je draže da se bavite podrškom putem ulaznica Bluehost ili SiteGround najbolje su opcije za vas.

GoDaddy Live Chat Service

GoDaddy više ne nudi podršku za ulaznice putem e-pošte. Kao i s ostalim domaćinima u našoj usporedbi, možete ih kontaktirati telefonom ili chatom uživo (iako je potonji često bio testiran u našem iskustvu tijekom testiranja).

Svi domaćini brzo su odgovorili na zahtjeve za chat uživo nakon što su se povezali. Međutim, tijekom testiranja činilo se da je GoDaddy chat uživo najmanje dostupan i da ima najduža vremena čekanja. Čini se da su Bluehost live chat operateri odgovorili na mnoga pitanja, dok su SiteGround u cjelini najviše pomogli.

Nedostatak podrške e-pošte od GoDaddy razočaravat će sve koji vole otpustiti e-poštu, a zatim se vratiti na posao dok ne stignu odgovor (za razliku od toga da se vežu za prozor za razgovor ili telefon uživo). Imati pismeni zapis interakcija podrške putem upotrebe karata još je jedna prednost koja vam može nedostajati kod GoDaddy-a.

Ostali važni detalji usporedbe Bluehosta, GoDaddyja i SiteGround-a

GoDaddy PHP verzija

Za razliku od ostalih domaćina, GoDaddy WordPress hosting trenutno na planu ulazne razine nudi samo stariju verziju PHP-a, bez mogućnosti nadogradnje..

Evo više pojedinosti o uslugama Bluehost, GoDaddy i SiteGround koje bi vas mogle zanimati:

 • Keširanje web mjesta: Bluehost nude opcionalno vlasničko predmemoriranje, a SiteGround također imaju svoju SuperCacher tehnologiju, ali oba dopuštaju druge WordPress dodatke za predmemoriranje. GoDaddy također nudi vlastitu uslugu keširanja, ali mnogi su drugi predmemori za predmemoriranje na crnoj listi.
 • CDN mreža za dostavu sadržaja: Bluehost, GoDaddy i SiteGround podržavaju i preporučuju integraciju s besplatnom CDN uslugom Cloudflare.
 • PHP: Bluehost nudi izbor verzija od 5.4 do 7.0, SiteGround nudi izbor verzija uključujući 5.5, 7.0 i 7.1, dok GoDaddy trenutno podržava samo verziju PHP 5.4 u svojim WordPress planovima za početnu razinu.
 • HTTP / 2.0: Bluehost i SiteGround koriste HTTP / 2.0, dok GoDaddy trenutno to ne čini.
 • SSL: Planovi Bluehost i SiteGround uključuju besplatne SSL certifikate iz Comodoa i Let’s Encrypt, a oba podržavaju i druge SSL opcije. GoDaddy nudi SSL certifikate od 55 USD godišnje.
 • Tehnologija poslužitelja: Bluehost i GoDaddy pokreću Apache, dok SiteGround koriste NGINX.
 • SFTP: Bluehost, GoDaddy i SiteGround svi nude siguran FTP pristup vašem web prostoru za prijenos i uređivanje datoteka.
 • Upravitelj datoteka poslužitelja: Bluehost i SiteGround omogućuju vam pristup vašem web prostoru putem upravitelja datoteka s grafičkim korisničkim sučeljem, dok GoDaddy ne.
 • Pristup bazi podataka: Bluehost, GoDaddy i SiteGround omogućuju vam pristup bazama web stranica putem phpMyAdmin-a.
 • Usluga e-pošte: Bluehost i SiteGround nude potpunu uslugu e-pošte, dok GoDaddy nudi besplatnu podršku za poštu 365.
 • Upravljanje web stranicama WordPress: Bluehost i SiteGround daju vam mogućnost omogućavanja automatskog ažuriranja jezgre, dodataka i / ili tema WordPressa. GoDaddy ne nudi automatska ažuriranja WordPress-a za svoje zajedničke planove na ulaznoj razini.
 • Ograničenja dodataka: Bluehost i SiteGround dopuštaju sve WordPress dodatke, dok GoDaddy ima popis nedopuštenih dodataka.
 • Sigurnosne mjere: SiteGround vrši provjere zlonamjernog softvera i DDoS i možete kupiti nadogradnju SG SiteScanner Sucuri. GoDaddy nudi i zaštitu mjesta u suradnji sa Sucuri. Bluehost nudi sigurnosnu uslugu SiteLock kao dodatnu nadogradnju premium.
 • Usluge čišćenja nakon haka: Bluehost će vam pružiti popis hakiranih datoteka s kojima ćete se baviti. GoDaddy i SiteGround ne nude usluge hakiranja ili čišćenja infekcije, ali tim za podršku je na raspolaganju da pomogne tamo gdje mogu..
 • Lokacije podatkovnog centra: Bluehost imaju podatkovne centre u Utahu (SAD); GoDaddy u Sjevernoj Americi, Europi i Aziji; i SiteGround u Chicagu (SAD), Singapuru (SG) i na tri lokacije u Europi.
 • Mjesta organiziranja: GoDaddy i SiteGround na svojim početnim planovima ne nude uslugu uspostavljanja usluga, dok Bluehost nude uslugu bogatu značajkama.
 • Migracija WordPress web stranica: GoDaddy i SiteGround premjestit će postojeću WordPress web stranicu u svoj servis, dok Bluehost nude uslugu migracije plaćenu u iznosu od 149 USD, ali su dodaci za WordPress migraciju podržani.

Sada kada ste svjesni značajki i usluga planova, usporedimo vremena učitavanja web mjesta.

Vremena učitavanja Bluehosta, GoDaddy i SiteGround: U usporedbi

Svi planovi odabrani za ovaj pregled oglašavaju se kao oni koji nude performanse na početku. Uz svaki od ovih domaćina web stranica moguće je nadograditi na skuplje planove koji bi potencijalno mogli isporučiti brže vrijeme učitavanja vaše web stranice.

Stranica za test teme WordPress 2017

Za prvi test brzine izmjerena su vremena učitavanja osnovne stranice na web mjestu koja koristi temu Dvadeset sedamnaest.

Da biste saznali koji je web domaćin ponudio najbrže vrijeme učitavanja, učinjena su dva ispitivanja. Prvo, osnovna stranica na web mjestu WordPress koristeći popularnu besplatnu temu tima WordPress.org testirana je tijekom sedam dana pomoću Pingdom usluge.

Usporedili su rezultate testa Pingdom Bluehost, SiteGround, GoDaddy

Rezultati su iz sedam dana testiranja s Pingdom provjerom vremena utovara u intervalima od 30 minuta.

Kao što vidite, naši rezultati pokazuju da se web lokacija koja se nalazi na planu SiteGround StartUp učitala najbrže tijekom sedam dana testiranja:

 • Osnovni plan Bluehosta: 1,27 sekundi.
 • Plan hostinga za GoDaddy Osnovni upravljani WordPress: 842 milisekundi.
 • Plan pokretanja SiteGround: 652 milisekundi.

Za svako web mjesto odabrano je mjesto za testiranje Pingdom-a koje je bilo najbliže mjestu gdje se web mjesto nalazi. Evo detaljnog izvještaja za sedam dana testiranja za svakog web domaćina:

Sedam dana Bluehost stranice učitajte s laganom temom

Izvješće o učitavanju učitavanja Bluehost Pingdom-a

Vremena učitavanja stranice zabilježila je Pingdom za web-lokaciju pomoću teme Dvadeset sedamnaest koju je organizirao Bluehost.

Sedamodnevna učitavanja stranica GoDaddy s laganom temom

GoDaddy test vremena učitavanja s Pingdom

Vremena učitavanja stranice koje je zabilježio Pingdom za web mjesto pomoću teme Dvadeset sedamnaest koju je organizirao GoDaddy.

Sedam dana web stranice SiteGround s laganom temom

Vrijeme učitavanja stranice iz stranice PG

Vremena učitavanja stranice zabilježila je Pingdom za web mjesto pomoću teme Dvadeset sedamnaest koju organizira SiteGround.

Testiranje brzine stranice s premium višenamjenskom WordPress temom

Iako je minimalnih Dvadeset sedamnaest popularna WordPress tema, mnogi se vlasnici web stranica odluče za višenamjensku temu bogatu značajkama. Dakle, kako bismo vam dali ideju o brzini učitavanja vaše web stranice s tom vrstom tema, proveli smo i sedam dana testiranja koristeći popularnu Divi iz Elegantne teme.

Primjer stranice testne teme za temu Divi WordPress

Za drugi test izmjerena su vremena učitavanja stranice bogate značajkama na web mjestu koja koristi temu Divi.

Opet su se vremena učitavanja stranica bilježila u intervalima od 30 minuta tijekom razdoblja od sedam dana.

Rezultati ispitivanja za temu Divi

Rezultati sedam dana testiranja pomoću Divi teme s Pingdom provjerom vremena utovara u intervalima od 30 minuta.

Ponovno se web stranica koja se nalazi na planu SiteGround StartUp učitala najbrže tijekom sedam dana testiranja:

 • Zajednički plan Bluehosta: 2,42 sekunde.
 • GoDaddy Basic hosting WordPress plan hostinga: 1,43 sekunde.
 • Plan pokretanja SiteGround: 1,1 sekundi.

Evo detaljnih izvješća za svaki domaćin tijekom sedmodnevnog testiranja kada se koristi višenamjenska Divi tema:

Sedamodnevna učitavanja stranica Bluehost s višenamjenskom temom

Pingdom rezultati testiranja Divi učitavanja vremena pomoću Bluehosta

Vremena učitavanja stranice zabilježila je Pingdom za web mjesto pomoću Divi teme koju organizira Bluehost.

Sedam dana trajanja učitavanja stranice GoDaddy s višenamjenskom temom

Rezultati Pingdoma testiranje vremena učitavanja Divi-ja pomoću GoDaddy-a

Vremena učitavanja stranice zabilježila je Pingdom za web-lokaciju pomoću teme Divi čiji je domaćin GoDaddy.

Sedam dana trajanja stranice SiteGround s višenamjenskom temom

Rezultati Pingdoma testiranje vremena učitavanja Divi-ja pomoću SiteGround-a

Vremena učitavanja stranice zabilježila je Pingdom za web mjesto pomoću Divi teme koju hostira SiteGround.

Učitaj testiranje učinka

Gornja vremena učitavanja uspoređujući Bluehost, GoDaddy i SiteGround provedena su na testnom mjestu koje nije primilo posjetitelja. Dakle, kako bismo vam dali realnu ideju o brzini učitavanja vaše web stranice, proveli smo testiranje utjecaja na opterećenje kako bismo otkrili kako će ova tri web-domaćina raditi pod pritiskom.

O rezultatima testiranja opterećenja performansi GoDaddy, Bluehost i SiteGround

Za svaki test utjecaja na opterećenje, sve veći broj virtualnih korisnika (vidi plavu liniju na grafovima ispod) pristupao je web-lokacijama u periodu od pet minuta, do 50 istodobnih virtualnih posjetitelja. Zelena linija na grafikonima prikazuje vrijeme učitavanja virtualnog korisnika – ili koliko je vremena trebalo da se stranica prikaže. Sve veći grafikon sugerira pogoršanje performansi, dok ravni graf sugerira stabilnost. Za ispitivanje utjecaja opterećenja korištena je višenamjenska Divi tema.

Rezultati ispitivanja ispitivanja učinka Bluehost Load

Rezultati ispitivanja utjecaja opterećenja Bluehost

Zelena linija pokazuje da je izvedba Bluehosta ostala stabilna sve dok 17 virtualnih korisnika nije istovremeno pristupilo mjestu. Zatim se vrijeme učitavanja povećalo s 2,55 sekundi na 12,31 sekundi. No, izvedba se ubrzo vratila na prethodne razine sve dok 46 virtualnih korisnika nije pristupilo mjestu te je prestalo reagirati, što ukazuje da ne može podnijeti opterećenje. Sve detalje rezultata Bluehost testova možete vidjeti na web mjestu Load Impact.

Rezultati ispitivanja ispitivanja učinka GoDaddy Load

Rezultati ispitivanja utjecaja opterećenja GoDaddy

Web mjesto koje organizira HoDaddy dobro je odradilo test, s time da se vrijeme učitavanja pomalo smanjuje, jer više virtualnih korisnika istovremeno pristupa web lokaciji. Kada je broj korisnika dosegao 49, vrijeme učitavanja bilo je samo 62,34 milisekunde. Rezultati ispitivanja GoDaddy mogu se vidjeti na web mjestu Load Impact.

Rezultati ispitivanja ispitivanja učinka opterećenja SiteGround

Rezultati ispitivanja utjecaja opterećenja SiteGround

Uz SiteGround vremena učitavanja ostala su prilično stabilna sve dok 35 virtualnih korisnika istovremeno nije pristupilo toj web stranici, kada je prestao odgovarati. Rezultatima SiteGround ispitivanja može se pristupiti na web mjestu Load Impact.

Učitaj sažetak ispitivanja utjecaja

Evo sažetka rezultata ispitivanja opterećenja:

 • Bluehost: najsporije vrijeme učitavanja = 12,12 sekundi (22 korisnika); maksimalni istovremeno korisnik = 46 (2,34 sekunde).
 • GoDaddy: najsporije vrijeme učitavanja = 113,05 milisekundi (20 korisnika); maksimalni istovremeno korisnik = 49 (62,34 milisekundi).
 • SiteGround: najsporije vrijeme učitavanja = 505,06 milisekundi (4 korisnika); maksimalni istovremeno korisnik = 35 (428,89 milisekundi).

Web-lokacija koju je organizirao GoDaddy postigla je najbolje rezultate tijekom testiranja utjecaja opterećenja, uspijevajući podnijeti 49 istodobnih virtualnih korisnika dok se učitavalo u impresivnih 62,34 milisekundi. Vremena učitavanja Bluehosta bila su mnogo sporija od ostalih, ali oni su uspjeli obraditi 49 istodobno virtualnih korisnika, dok je SiteGround izradio 35.

Bluehost, GoDaddy oglas SiteGround Uptimes: Usporedba

Usporedba Uptime Pingdom-a

Vrijeme rada, stanke i prekidi zabilježili su u Pingdomu tijekom 35 dana.

Pingdom je također korišten za testiranje produženog nivoa triju web domaćina. Tijekom 35-dnevnog razdoblja ispitivanja zabilježeni su sljedeći prekidi, stanke i prekidi:

 • Bluehost: 99,94% produžetka – 28 minuta stanke – sedam prekida rada.
 • GoDaddy: 99,97% produžetka – 13 minuta stanke – jedan prekid rada.
 • SiteGround: 99,98% produženog rada – 7 minuta stanke – tri isključenja.

Sveukupno, tijekom 35-dnevnog razdoblja, SiteGround je imao najbolje rezultate u produženju, sa sedam minuta stanke u tri prekida rada. Bluehost je nastupio najgore sa 28 minuta stanke za sedam prekida rada.

Izvještaj o vremenu prijevoza Bluehosta

Pingdom je prijavio sedam prekida rada za web mjesto s Bluehostom, što je rezultiralo ukupno 28 minuta stanke.

Izvještaj o vremenu rada GoDaddy

GoDaddy je bio u sredini s 99,97% produžetka, što je izjednačilo sa 13 minuta stanke od jednog prekida rada.

Izvješće o vremenu održavanja web mjesta

Kao iu testovima brzine stranice, SiteGround je bio najbolji sa produženim radnim vremenom od 99,98%. Međutim, web mjesto koje organizira SiteGround i dalje je zabilježeno kao pad tri puta tokom ukupno sedam minuta tijekom 35-dnevnog razdoblja testiranja.

Nadzorne ploče računa i nadzorne ploče web mjesta

Sada kada smo pokrili detalje, značajke i izvedbu plana, istražimo korisnička iskustva svakog domaćina.

Instalacija Bluehost nadzorne ploče i WordPress

Bluehost je nedavno obnovio područje nadzorne ploče i postupak ukrcavanja kupaca sa ciljem da svima još olakša pokretanje i upravljanje vlastitom web stranicom WordPressa.

Nadzorna ploča Bluehost WordPress-a

Web stranice WordPress-a, koje domaćin Bluehost, imaju dodatnu upravljačku ploču koja je dodana na nadzornu ploču WordPress-a.

Ako se zbog nedostatka povjerenja u svoje tehničke sposobnosti odustalo od pokretanja vlastite web stranice WordPress, ovo će vam biti dobra vijest.

Instalacija i upravljanje Bluehost WordPress-om

Vodič za instalaciju Bluehost New WordPress

Nova Bluehost nadzorna ploča olakšava pokretanje i upravljanje više web stranica WordPressa.

Jednom kada je WordPress instaliran, prikladno se prikazuje zgodna stranica “Uskoro”, za razliku od uobičajenog posta na WordPressu “Hello World”.

Alat za stranicu uskoro stiže Bluehost

Posjetitelji vaše nove web stranice Bluehost WordPress vidjet će ovu stranicu “Uskoro”.

Kada se prijavite na svoju novu web stranicu WordPress, imat ćete mogućnost proći kroz vodič za postavljanje. Ovo će vam pokazati kako odabrati koji će se sadržaj prikazivati ​​na vašoj početnoj stranici i uputiti vas prema tome trebate li stvoriti stranicu s kontaktima i trebate li povezati svoje web mjesto s uslugom Jetpack.

Postavljanje Bluehost WordPress početne stranice

Čarobnjak za postavljanje Bluehosta pomaže vam u konfiguriranju osnovnih postavki vaše web stranice.

Unaprijed instalirani dodaci Bluehost WordPress

Osim dodataka Akismet i Hello Dolly koji su prema novim zadacima dodani u nove WordPress instalacije, Bluehost će također instalirati i aktivirati nekoliko drugih proširenja, uključujući dodatak za gradnju oblika WPForms Lite i dodatak OptinMonster koji povezuje vašu web stranicu s ovim popularnim marketingom e-pošte. alat. Kako je OptinMonster vrhunska usluga, vi zapravo nećete moći koristiti ovaj dodatak ako se ne prijavite na plaćeni račun.

Dodatak je instaliran na web mjestu Bluehost WordPress

Instalacija Bluehost WordPress dodaje nekoliko dodatnih dodataka na vaše web mjesto.

Integracija na tržištu BlueJost MOJO

MOJO WordPress tržište je također integrirano s novim Bluehost WordPress instalacijama. To znači da možete pregledavati premium teme WordPress-a, dodataka, grafike i usluge dostupne od MOJO-a sa svoje WordPress nadzorne ploče.

Integracija Bluehost Mojo tržišta

Možete kupiti dodatne proizvode i usluge za svoju web stranicu putem MOJO integracije na tržište.

Možete konfigurirati i opcijsku tehnologiju predmemoriranja web mjesta koju pruža Bluehost i upravljati integracijom mreže isporuke sadržaja.

Bluehost alat za podučavanje

Alat za predmemoriranje Bluehost može se konfigurirati iz vašeg nadzorne ploče web mjesta WordPress.

Izrada web stranice za prikazivanje s Bluehostom

Bluehost olakšava izradu inscenirajuće verzije vaše web stranice – sve s vaše WordPress nadzorne ploče. To znači da možete raditi razvojne radove i testiranja na klonu vaše web stranice, a da pritom ne rizikujete da ćete slomiti web mjesto uživo ili poremetiti iskustvo svojih posjetitelja..

Izrada web stranice za WordPress inscenaciju s Bluehostom

Stvaranje web mjesta za postavljanje i kloniranje verzija uživo i razvoja vaše web stranice lako je napraviti s Bluehostom.

Impresivne su mogućnosti kopiranja sadržaja između mjesta prikazivanja i uživo. Mogućnost dodavanja točaka restauriranja dok radite na mjestu namještanja olakšava povratak na prethodnu verziju ako nešto pođe po zlu. Obično morate platiti premium WordPress web mjesto za kopiranje dodatka za pristup ovoj razini funkcionalnosti, tako da je sjajno vidjeti to kao dio ulaznih planova za dijeljenje hostinga Bluehost.

Vratite web stranicu s inspiracijskim programima WordPress pomoću Bluehosta

Čak i ako nikada prije niste koristili web stranice za postavljanje, Bluehost čini vrlo jednostavno upravljanje.

Nadzorna ploča računa Bluehost

Natrag na nadzornu ploču računa na web lokaciji Bluehost korisnici sada mogu upravljati ažuriranjima za osnovni WordPress softver, dodatke i teme sa svog područja računa. Ovo je posebno korisno ako na jednom računu hostirate više web lokacija jer uklanja potrebu da se pojedinačno prijavite na svaku WordPress nadzornu ploču..

Omogući automatsko ažuriranje za WordPress pomoću Bluehosta

Nova nadzorna ploča na web stranici Bluehost olakšava ažuriranje više WordPress web stranica.

Alat za sigurnosnu kopiju web stranice Bluehost WordPress

Korisnicima je također moguće upravljati, stvoriti i obnoviti sigurnosne kopije web mjesta u samo nekoliko klikova. Sustav izrade sigurnosnih kopija i vraćanja djeluje vrlo dobro, a još je jedna značajka koja bi vas mogla uštedjeti od ulaganja u vrhunski WordPress dodatak.

Upravljanje sigurnosnim kopijama Bluehost WordPress

Upravljajte sigurnosnim kopijama web mjesta WordPress putem upravljačke ploče Bluehost.

Nažalost, za razliku od GoDaddy i SiteGround, sigurnosne kopije se ne stvaraju automatski na planovima dijeljenja hostinga Bluehost na ulaznoj razini. Trebat ćete nadograditi na barem Prime shared hosting plan da biste pristupili usluzi SiteBackup Pro i njenim naprednim sigurnosnim kopijama.

Bluehost cPanel pristup

Pored nove ažurirane nadzorne ploče računa, korisnici Bluehosta još uvijek mogu pristupiti softveru cPanel za upravljanje svojim računom. Unatoč nanošenju Bluehost kože na cPanel, prisutne su sve očekivane napredne značajke upravljanja web-mjestima.

Bluehost redizajnirani cPanel

Svim naprednim značajkama upravljanja web lokacijama cPanela može se pristupiti putem područja Bluehost računa.

Sve u svemu, nedavna ažuriranja Bluehosta čine ovaj jedan od najboljih pokušaja bilo kojeg web-domaćina da pojednostavi proces stvaranja i upravljanja WordPress web-lokacijama i istovremeno nudi pristup naprednijim alatima cPanela. Pojednostavljenje bi se trebalo svidjeti novim WordPress korisnicima, dok iskusniji korisnici i dalje mogu pristupiti naprednim značajkama.

Instalacija GoDaddy nadzorne ploče i WordPress

Nadzorna ploča korisničkog računa GoDaddy

Možete upravljati svim svojim web mjestima putem nadzorne ploče računa goDaddy.

Područje GoDaddy računa omogućuje vam brzi pregled vaših web stranica. Možete provjeriti dostupne nadogradnje za osnovni softver WordPress (međutim, ova se funkcija ne širi na dodatke i teme), a možete dobiti i povratne informacije o izvedbi vaše web stranice, uz prijedloge za poboljšanja.

Alat za izvješćivanje web mjesta GoDaddy

Možete izvršavati neke zadatke upravljanja izvedbom web mjesta WordPress iz područja vašeg GoDaddy računa.

Korisnici na ovoj usluzi GoDaddy WordPress hosting ne mogu pristupiti cPanelu kao što mogu s Bluehost i SiteGround, što smanjuje vašu mogućnost i količinu kontrole nad vašim računom. Međutim, dobivate SFTP i phpMyAdmin pristup vašem prostoru poslužitelja i bazi podataka na web lokaciji s GoDaddy planovima hostinga.

Alat za sigurnosnu kopiju web stranica GoDaddy WordPress

Za razliku od Bluehosta, početni planovi WordPress hostinga za GoDaddy (i SiteGround) uključuju automatsko sigurnosno kopiranje. Ovim dnevnim sigurnosnim kopijama može se upravljati i obnoviti s područja računa GoDaddy.

GoDaddy sigurnosni sustav za upravljanje

Vraćanje sigurnosnih kopija s GoDaddy-om vrlo je jednostavno i traje samo nekoliko klikova.

Instalacija GoDaddy WordPress

Možete brzo skočiti na nadzornu ploču web mjesta WordPress s područja računa GoDaddy, gdje ćete vidjeti prilično standardnu ​​instalaciju WordPress-a. Na nadzornoj ploči postoji područje GoDaddy s vezama do stranica podrške na web mjestu GoDaddy. Naći ćete i linkove do preporučenih dodataka i informacije o GoDaddy freelancer usluzi.

Upravljačka ploča GoDaddy za web mjesto WordPress

Instalacije GoDaddy WordPress su bliske jezgri WordPress iskustva.

Iako je predmemoriranje web stranica dio GoDaddy usluge, ne postoje mogućnosti za onemogućavanje ili konfiguriranje načina rada. Međutim, možete spremiti predmemoriju na izborniku nadzorne ploče.

Postavke predmemorije web mjesta GoDaddy WordPress

Usluga keširanja GoDaddy je uvijek uključena, ali možete spremiti predmemoriju sa svoje WordPress nadzorne ploče.

Nekoliko dodatnih dodataka dolazi unaprijed instalirano uz WordPress, uključujući korisne alate Ninja Forms i Beaver Builder Lite. Dodatak za video tutorijale WP101 standardno je opremljen GoDaddy, dodajući na nadzornu ploču knjižnicu visokokvalitetnih poučnih video zapisa. Ako ste novi u WordPressu ili hosting web stranica za klijente, ovi su videozapisi bonus.

WP101 Video upute

Videozapisi s WP101 provest će vas kroz postavljanje i korištenje vaše web stranice WordPress.

Područje GoDaddy računa olakšava obavljanje korisnih zadataka, kao što su obnavljanje sigurnosnih kopija i izrada web stranica za postavljanje. Novim korisnicima WordPress-a to nije dobrodošlica kao iskustvo Bluehosta, ali nedostatak vodiča za pokretanje nadoknađuje se uključivanjem korisnih WP101 video tutorijala. Ako ste korisnik napajanja, možda će vam propustiti pristup cPanel.

Instalacija nadzorne ploče SiteGround i WordPress

Ako odaberete jedan od web hosting planova SiteGround WordPress, WordPress će biti postavljen prema zadanim postavkama. SiteGround svodi dodatne dodatke i ostale dodatke na minimum, samo je njihov osnovni dodatak za predmemoriranje dodan u osnovni WordPress softver.

Zadana nadzorna ploča instalacije SiteGround WordPress

U WordPress se dodaje SiteGround malo, osim dodatka za predmemoriranje.

Za razliku od Bluehosta, ne postoji novi WordPress korisnički priručnik s SiteGround – ili video vodiči poput onih koje pruža GoDaddy. Međutim, iskusniji korisnici trebali bi cijeniti ‘čistu’ instalaciju WordPressa, a novi korisnici uvijek mogu pristupiti mrežnoj dokumentaciji SiteGround..

Promijenite PHP verziju pomoću SiteGround-a

Nadzorna ploča računa SiteGround Account

Nadzorna ploča računa SiteGround olakšava pregled vašeg računa i pristup kanalima podrške. Postoje korisne veze do administratorskog područja web stranice WordPress i upravljačke ploče sa pogonom na cPanel.

Područje korisničkog računa SiteGround

Dizajn područja računa SiteGround više je funkcionalan nego moderan, ali uključuje sve bitne podatke.

SiteGround cPanel pristup

SiteGround račun hostinga cPanel

cPanel se koristi za upravljanje vašom web stranicom i hosting sa SiteGround.

Za razliku od plana GoDaddy koji se testira, SiteGround (i Bluehost) kupci dobijaju pun cPanel pristup, pružajući veću kontrolu nad prostorom poslužitelja..

Rezervne kopije web stranica WordGress WordPress

Sigurnosnim kopijama za WordPress web stranice upravlja se putem cPanel sučelja sa SiteGroundom. Iako vam ovo pruža veću kontrolu pri vraćanju sigurnosnih kopija, korisničko iskustvo nije prijateljsko u usporedbi s onim Bluehosta i GoDaddyja.

Upravljanje sigurnosnim kopijama web stranica WordPress pomoću SiteGround

Sigurnosnim kopijama WordPress web mjesta upravlja se putem cPanel softvera pomoću SiteGround.

Općenito, iskustvo SiteGround definitivno je minimalno u usporedbi s onim što je dostupno iz planova Bluehost i GoDaddy. Instalacija SiteGround WordPress najbliža je ručno instaliranoj verziji WordPress-a s dodatkom dodatka za predmemoriranje. Novi WordPress korisnici možda će propustiti dodatne značajke Bluehosta i GoDaddy-a, ali oni koji iskusnije mogu cijeniti iskustvo čišćenja koje pruža SiteGround.

Završne misli

Bluehost, GoDaddy i SiteGround svi nude povoljne zajedničke hosting planove koji su idealni za WordPress web stranice.

U našem testiranju SiteGround je isporučio najbrža vremena učitavanja i najbolje vrijeme produženja. Međutim, njihovom početnom planu nedostajalo je nekih dodataka koje su pružili Bluehost i GoDaddy. Nadalje, SiteGround nije bio najjači u ispitivanju opterećenja, a GoDaddy je dao najbolje rezultate.

S SiteGroundom ne dobivate sustav upravljanja sigurnosnim kopijama i WordTress video vodiče GoDaddyja, niti čarobnjaka za postavljanje WordPress web mjesta od Bluehosta. Iako nije teško za upotrebu, područja računa SiteGround su manje korisna od onih Bluehost-a i GoDaddy-a..

Imajući to na umu, ako ste novi u WordPress-u i voljeli biste pomoći pri pokretanju vaše web stranice, a ne smeta vam propustiti malo brže vrijeme učitavanja SiteGround-a, onda su Bluehost, i možda njihov neograničeni Plus plan, vjerojatno najbolja opcija za vas.

S druge strane, ako vam je brzina web mjesta prioritet, a vi rado radite s neuobičajenom instalacijom WordPressa, onda se SiteGround preporučuje. Ako rado plaćate još brže vrijeme učitavanja, možda ćete htjeti provjeriti i našu usporedbu SiteGround vs WP Engine.

GoDaddy sjedi negdje u sredini. Osim WP101 video tutorijala, dodaci u GoDaddy WordPress instalaciji ne dodaju toliko korisničko iskustvo kao oni iz Bluehosta. Štoviše, nedostatak cPanel pristupa GoDaddy-u može biti neuobičajen za iskusnije korisnike – a da ne spominjemo nedostatak podrške za novije verzije PHP-a, ne HTTP / 2 i bez SSL certifikata. Međutim, testiranje opterećenja pokazalo je da GoDaddy pruža uslugu otpornosti.

Ukratko, ako želite najbrže vrijeme učitavanja i ne trebaju vam značajke Bluehost početnicima prilagođene početnicima, pogledajte SiteGround. No ako biste željeli dodatnu podršku prilikom pokretanja i upravljanja web-mjestu, Bluehost je možda najbolji.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me