Bluehost, DreamHost, zamašnjak ili SiteGround – koji je najbolji za WordPress?

Ponude za WordPress


Ako ste pratili sve stvari WordPress.org – ili čak ako ste slučajno posjetili stranicu nedavno – možda ste primijetili da je već godinu dana ili tako na službeno preporučenom popisu samo jedan web domaćin Stranica s hostingom (posebno istaknuta stranica povezana izravno s glavnim izbornikom web mjesta): Bluehost. Od svibnja 2016., međutim, sada su na popisu još tri domaćina: DreamHost, Flywheel (tvrtka koja se trenutno koristi za hosting na toj web lokaciji, zapravo) i SiteGround.

Godinama (sve do trenutka kada WordPress.org objavi da će obnoviti stranicu * oko sredine 2015.), na popisu su bila tri domaćina: Bluehost, DreamHost i mnogo manje poznati domaćin, pod nazivom Laughing Squid.

Dakle, u stvari, mogli biste skoro pomisliti na ovo nedavno obnavljanje kao jednostavno uklanjanje Laughing Squid-a i zamijeniti ih s dva nova domaćina: Flywheel i SiteGround – čime se ukupna vrijednost povećava s tri preporuke na četiri.

Zbunjen oko kojeg od ova četiri domaćina (Bluehost, DreamHost, Flywheel i SiteGround) odabrati? Pogledajmo…

Što odabrati – i zašto?

Dvije stvari koje su posebno zanimljive ovdje su redoslijed preporuka – s Bluehostom navedenim na vrhu – i kako se malo informacija daje za svaku od navedenih tvrtki: samo jedan kratak odlomak! Po mom mišljenju, Bluehost je prvi koji ih čini nalik favoritima. Sudeći prema vlastitom iskustvu i trenutnom konsenzusu WordPress zajednice, ipak, nabrojao bih ih posljednji. To nije zato što su na bilo koji način loša tvrtka (doista, mnogi novi korisnici smatraju da su njihove hosting usluge više nego prikladne za cijenu) već zato što su, po mom mišljenju, sve tri sve po mom mišljenju , bolje, ne samo u smislu upotrebljivosti, brzine, radnog vremena i podrške, već i u pogledu raznih novih, često odvojenih tržišta, novih značajki.

Nakon što sam u četiri navrata koristio sve ove tvrtke za hostovanje web lokacija (doista, u vrijeme pisanja teksta još uvijek ih koristim za posjećivanje nekoliko vlastitih web lokacija), evo redoslijeda u koji sam osobno uključio njih: 1. Zamašnjak (tvrtka koju smo već razmotrili u relativnoj dubini u prethodnom članku / pregledu; 2. SiteGround; 3. DreamHost; i 4. Bluehost.

Da bismo vam pomogli da donesete pravi izbor za svoju web lokaciju i općenito vam pružim malo više uvida u svaku od ove četiri opcije, evo mog mišljenja o svakom (navedenom u mom gore navedenom redoslijedu općih preferencija):

Zamašnjak

(WordPress planovi za 15 USD mjesečno)

Hosting zamašnjaka WordPress

Prvo što treba spomenuti o mahalu, nešto što ih odmah razdvaja od ostalih ovdje navedenih je da su oni specijalizirana WordPress hosting tvrtka: što znači da imaju samo web stranice koje pokreću WordPress. Kao takva, njihova je cijela platforma usredotočena na WordPress od početka do kraja. To u praksi znači da su njihovi poslužitelji i sustavi u mogućnosti pokrenuti WordPress mnogo učinkovitije nego gotovo svi njihovi nespecijalizirani konkurenti – na taj način pružajući optimalnu kombinaciju gotovo svega onoga što WordPressu može trebati od web domaćina (glavne su četiri stvari: performanse, produženje rada, sigurnost i podrška).

Ali ono što ih zaista razdvaja od gomile (čak i u usporedbi s drugim stručnjacima WordPress hosting hostinga) je njihovo korisničko sučelje. Ako ste ikada prije upotrebljavali web host, iznenadit će vas koliko je misao Flywheel jasno uložio u to da cijelo gostovanje postane što jednostavnije i intuitivnije.

A tu su i sve dodatne značajke koje ćete dobiti s Flywheel-om koje većina ostalih domaćina (uključujući one navedene u nastavku) jednostavno ne nude. Kao što su potpuno besplatne migracije (ako prijeđete na Flywheel, tim će učiniti sav težak posao za vas), mogućnost stvaranja besplatnih demo stranica i plaćanje samo kad su spremni ići uživo, mogućnost izbora više od deset lokacije na poslužitelju, super jednostavne CDN integracije, ugrađene statistike web mjesta, ugrađeno skeniranje zlonamjernog softvera, besplatne noćne sigurnosne kopije jednim klikom se obnavljaju i, dobro, prilično malo više za dizanje!

Međutim, odabir domaćina iz ove četvorice nije baš tako jednostavan kao što je samo reći „idi s volanom“, jer ima nekoliko stvari kojih treba biti svjestan prije skoka na brod – stvari koje, premda malo vjerojatno, smetaju svima koji su već navikli za WordPress, kompletna novakinja gotovo će se naći malo izazovnija.

Prvo: Flywheel nije registar domena, što znači da ako pokrećete potpuno novu web stranicu morat ćete registrirati naziv domene koji želite koristiti negdje drugdje (poput Namecheap, GoDaddy ili čak nekog drugog hosting tvrtkama navedenim u nastavku), a zatim detalje tog imena domene preusmjerite na Flywheelove poslužitelje (iako će vam Flywheel-ov tim, naravno, u određenoj mjeri pomoći u tome).

Drugo, osim što ne mogu registrirati nove domene, poput većine ostalih uistinu specijaliziranih WordPress hosting tvrtki, ni one ne mogu ponuditi bilo kakvu funkcionalnost e-pošte specifičnu za domenu. Što znači da, za postavljanje računa e-pošte koji će se koristiti s vašom odabranom domenom (tj. [email protected]) morat ćete koristiti nekad besplatne usluge e-pošte koje nudi tvrtka koja je koristila za registraciju vaše domene ili upotrebu potpuno neovisna plaćena usluga, poput Google Appsa.

I treće, u usporedbi s ostalim navedenim hosting tvrtkama, Flywheel je znatno skuplji na osnovi svakog posjetitelja ** – cijene počinju od 15 USD mjesečno za web stranice s do 5000 posjetitelja mjesečno, 30 USD mjesečno za web stranice s više do 25.000 mjesečnih posjetitelja i 75 USD mjesečno za web stranice s do 100.000 mjesečnih posjetitelja. Ali onda, naravno, kvalitetno hosting jednostavno nije jeftino!

Ukratko, Flywheel dosljedno ocjenjuje neke od najboljih recenzija i ponuda – da citiram službenu WordPress.org hosting stranicu – „divna WordPress platforma„. Nešto s čime se više nisam mogao složiti!

Službena web stranica – dva mjeseca besplatno!

SiteGround

(Hosting planovi od 11,95 USD mjesečno)

Web hosting web mjesta

Tijekom posljednjih nekoliko godina, SiteGround se sve više povećavao ugledom pristupačne, a opet vrlo sposobne WordPress web hosting tvrtke. Zapravo, dijelom zbog impresivnog napora da se sve više i više uključuju u WordPress zajednicu (redovito sponzoriraju neke od najvećih WordPress konferencija i slično), oni su postali gotovo preporuka za korisnike koji žele malo više od svog hostinga (veća brzina, veća sigurnost i više funkcija, kao što su automatizirane sigurnosne kopije itd.) bez potrebe za plaćanjem istinski specijaliziranih WordPress hosting usluga kao što je Flywheel.

Nešto što, kao i mnogi drugi, posebno volim u SiteGroundu, jest činjenica da oni uvijek misle: “Kako mogu ponuditi korisniku veću vrijednost za novac?” – pogled odražen činjenicom da se čini da oni zauvijek pokušavaju poboljšati svoju temeljnu tehnologiju (nedavno su počeli nuditi stvari poput NGINX temeljenog predmemoriranja, PHP 7 i HTTP / 2, na primjer – samo u slučaju da se bilo koji programer dogodi za čitanje ovog teksta) i skup značajki (poput integracije Gita, automatiziranih sigurnosnih kopija i njihovog stvarno dobrog sustava za spremanje stranica).

Osim toga, oni nude i specifičnu uslugu cateringa za korisnike WooCommercea (WordPress odgovor na pokretanje vlastite internetske trgovine eCommerce) – nešto što je vrijedno provjeriti želite li posebno pokrenuti WordPress webshop.

Ukratko, kad je u pitanju preporuka opće, nespecijalizirane WordPress web hosting tvrtke za male i srednje velike web stranice u proračunu, SiteGround je zaista jedan od najboljih izbora oko!

Službena web stranica – uštedite 60%!

DreamHost

(Hosting planovi od 7,95 USD mjesečno)

DreamHost web hosting

Posjetio sam WordPress stranice sa DreamHostom od 2008., što me vjerojatno čini malo pristranima u njihovu korist. Oni su tvrtka izuzetno visokog integriteta, izvrsne usluge kupcima i općenito izvrsne radne etike.

DreamHost se više natječe na razini malih i srednjih stranica, a kad je riječ o WordPressu, oni zaista znaju svoje stvari – dijelom zato što su, koliko se sjećam, aktivno pridonijeli razvoju WordPress sam.

Kad sam prvi put započeo s web dizajnom (prije dobrih nekoliko godina sada), objasnio sam nekome da sve što stvarno želim je ugostiti moje web stranice uz izvrsnu tvrtku koja nudi pristupačne usluge hostinga i izvrsnu podršku: Preporuka koju sam dobio je DreamHost I još uvijek do danas mislim da su jedan od najboljih najboljih u industriji. Štoviše, usluge od samo 7,95 USD mjesečno za hostovanje onoliko web stranica koliko želite, ujedno su i jedne od najjeftinijih.

Zbog njihove transparentnosti, iskrenosti (nikad vas ne bombarduju trikovima ili rasprodajama itd.) I izuzetno brze i sposobne podrške, kad god razvijam novu ideju za web mjesto ili samo želim generalno ugostiti novu ideju, DreamHost su gotovo uvijek moja prva luka poziva.

Uz to, za razliku od mnogih drugih domaćina, nude i prilično nevjerojatnu garanciju povrata novca od 97 dana – što samo pokazuje koliko su sigurni u svoje usluge!

Službena web stranica – uštedite 40%!

Bluehost

(Hosting planovi od 10,99 USD mjesečno)

Bluehost web hosting

Trenutno ugošćuje više od dva milijuna web-mjesta, Bluehost je, bez sumnje, jedan od najvećih i najuspješnijih WordPress hosting pružatelja usluga u industriji. Jednostavno se radi o najprovjerenijem domaćinu od četvorice i, vjerojatno ne, onom s kojim će se većina redovnih WordPress korisnika najviše upoznati – tako da vidim zašto je službena stranica WordPress hostinga čini se da ih drži u tako visokom poštovanju. To je rečeno, zbog njihovog naoko neumoljivog napora za okretanjem većim i većim profitima stjecanjem sve više i više kupaca, mnogi u industriji smatraju ih tvrtkom koja je manje zainteresirana za pružanje hostinga pojedincima nego što je to jednostavno udovoljavanje općoj većini.

Sada, ništa nije suštinski pogrešno u njihovim uslugama, ali, koristeći ih u više navrata, ja, za jedno (i znam da nisam sam), ne mogu si pomoći, ali mislim da počinju lagano zaostajati za nekim novije, naprednije i općenito više brižne alternative – pogled koji je, izgleda, odjeknuo u mnogim njihovim novijim mrežnim recenzijama.

Za relativno malo osobno web mjesto koje upravlja istinski prosječan korisnik, Bluehost je po mom mišljenju (a očito i onu službenu stranicu WordPress.org) još uvijek vrlo razuman izbor.

Ako, pak, želite voditi profitabilno internetsko poduzeće u kojem su stvari kao što su produženje rada, performanse i podrška zaista bitne, savjetujem vam da potrošite malo više (njihove cijene su navedene od 10,99 USD mjesečno, ali oni gotovo uvijek imamo ponude koje ih zapravo čine jednim od najjeftinijih domaćina u blizini – poput one koja je zapravo dostupna na ovoj web stranici i koja ide s malo više fokusiranom uslugom.

Službena web stranica – spremite >50%!

Završne misli

Što se tiče WordPress hostinga, moj savjet je gotovo uvijek isti, zapitajte se: Koliko su bitni performanse, produženje rada, sigurnost i podrška? Ako tek započinjete s prvom web-lokacijom koja se sama nalazi, vjerovatno ne, takve stvari neće biti od najveće važnosti. Doista, ako ste korisnik prvog broja, domaćin bolji od prosjeka (što definitivno imaju SVI gore navedeni domaćini) vjerojatno će biti i više nego dovoljan za započinjanje stvari – pogotovo ako je vaša web lokacija jednostavno osobna web stranica to je malo vjerojatno da će prikupiti puno zamaha ili će ikada zaista donijeti zaradu. Ako, pak, želite voditi ozbiljan internetski posao, onda su sve ove stvari najvažnije – pokazalo se, na primjer, dobitak vremena i vremena, da su brže web stranice ugodnije posjetiteljima i veća je vjerojatnost da će ostvariti konverziju (tj. Zapravo pretvorite čitatelje u obožavatelje i pretplatnike) – zato trošite onoliko koliko si možete priuštiti i ostvarite najbolje! Uostalom, koliki su troškovi od 25 do 50 USD mjesečno stvarnom životu koji vjerojatno ne donosi toliko novca na svakih nekoliko konverzija / kupaca?!

* Proces započeo tako što smo od hosting kompanija zatražili da ispune prilično opsežan upitnik koji se sastoji od 40 pitanja, poput “Koju vrstu kupaca ciljate?”, “Molimo opišite svoj tehnološki paket i zašto vam se sviđa”, “Je li 100 % koda koji je uključen ili promoviran pomoću vašeg WordPress-a instalirati GPL kompatibilno? “, i” O tome koji% vaših klijenata pokreće WordPress? “

** Djelomično zato što, za razliku od velike većine ostalih web hosting usluga, Flywheel sve svoje kupce stavlja na skuplje VPS (Virtual Private Servers), a ne na puno jeftinije i – nažalost, češće – zajedničke poslužitelje (na kojima korisnici moraju se dijeliti resursi s čitavim nizom drugih web stranica).

Koristili, upotrebljavali ili imali mišljenje o bilo kojem od gore navedenih domaćina? misli?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me