Zerif Lite Theme Review: een volledig gratis WordPress-thema met één pagina van ThemeIsle

WordPress aanbiedingen


Momenteel een van de meest populaire WordPress-thema’s die tot nu toe zijn uitgebracht *, Zerif Lite is de gratis versie van Zerif Pro – een thema dat we eerder al behoorlijk diepgaand hebben bekeken.

Net als zijn commerciële neef, is Zerif Lite ontworpen voor het bouwen van stijlvolle websites van één pagina om een ​​bedrijf of dienst te promoten.

Als je nog niet klaar om te investeren in een premium product, of wil alleen maar beter worden geïnformeerd over welke versie van het thema te kiezen, lees dan verder.

Zerif Lite WordPress Theme-functies

Zerif Lite gebruikt een lay-out van één pagina om u te helpen bij het maken van een startpagina voor uw website. Door deze indeling te gebruiken, kunt u uw bezoekers op één locatie alles vertellen wat ze moeten weten.

Zerif Lite-thema

Als u snel uw punt wilt overbrengen en de aandacht van uw bezoekers wilt trekken, is een lay-out van één pagina de voor de hand liggende keuze. Als het thema dat u kiest echter niet de juiste startpagina-secties bevat, kan het frustrerend zijn om iets waardigs te bouwen. Zonder de juiste secties op de startpagina loopt u het risico een website te hebben die niet goed kan overbrengen wat u doet en de voordelen die u biedt.

Laten we met dit in gedachten eens kijken naar de secties die u kunt toevoegen aan een lay-out van één pagina met Zerif Lite.

Zerif Lite Beschikbare secties op de startpagina

Zerif Lite Theme Review Features Section

Om u te helpen bij het bouwen van een aantrekkelijke homepage voor uw website van één pagina, bevat Zerif Lite de volgende secties:

  • Grote titel
  • Onze focus / functies
  • Over ons met vaardigheidsgrafieken
  • Profielen van teamleden
  • Getuigenissen
  • Laatste nieuws van de blog
  • Neem contact met ons op
  • Lint knoppen
  • Voettekstgebied

U krijgt ook een goede mate van controle over de bijzonderheden van de achtergrondafbeelding op de startpagina, met behulp van bedieningselementen voor het herhalen, positioneren en bijvoegen van de door u gekozen afbeelding.

Zerif Lite Theme Review Team Sectie

Als het gaat om de startpagina-secties, mist de Lite-versie twee secties die te vinden zijn in Zerif Pro: Google Maps en prijzen. Het is ook niet mogelijk om de homepagina-secties opnieuw te ordenen of de kleuren aan te passen met Zerif Lite zoals u kunt met de commerciële versie.

Als u echter niet van plan bent om uw locatie te markeren met een Google Map of uw prijsopties te publiceren, zou het ontbreken van deze twee secties geen probleem mogen zijn.

Blogpostsjablonen

Hoewel er veel moeite is gedaan om ervoor te zorgen dat de startpagina van uw website er goed uitziet, zijn de blogpostsjablonen niet verwaarloosd – wat betekent dat u, naast het gebruik van uw startpagina om uw services te verkopen, nog steeds de kracht van contentmarketing om verkeer naar uw site te leiden met een goed opgemaakte blog.

Zerif Lite Theme Review Blog Layout

De enkele postsjabloon (de sjabloon die wordt gebruikt om elke individuele blogpost weer te geven) is niet daar met de allerbeste blogthema’s die beschikbaar zijn (er is bijvoorbeeld geen grote afbeelding te zien of een mooie bio-box voor de auteur), maar de inbegrepen indelingen moeten voor de meeste gebruikers meer dan voldoende zijn.

Zerif Lite wordt ook geleverd met een aantal voorbeeld- / demo-inhoud die gemakkelijk in uw site kan worden geïmporteerd om deze te vullen met basistekst en afbeeldingen – en u zo een kant-en-klare sjabloon te bieden om mee te werken. Zerif Lite is ook volledig responsief, wat ervoor zorgt dat bezoekers van uw smartphone en tablet niet alleen gemakkelijk toegang hebben tot uw website, maar ook uw diensten aanschaffen of uw producten online kopen.

Zerif Lite Thema Review Mobile Responsive

Zerif Lite-gebruikerservaring

Zerif Lite is een thema dat gratis te gebruiken is en beschikbaar is bij ThemeIsle, dus je kunt het met een minimum aan gedoe installeren op je WordPress-website vanuit je dashboard. Om dit te doen, navigeert u eenvoudig naar het thema-gedeelte in uw WordPress-dashboard en klikt u op de knop Nieuw toevoegen. U kunt dan zoeken naar Zerif Lite en op de knop Installeren klikken om het thema toe te voegen.

Zerif Lite Theme Review Install

Nadat je het thema hebt geactiveerd, wordt je gevraagd om de twee aanbevolen plug-ins te installeren: Custom Login Page Customizer en Revive Old Post (voorheen Tweet Old Post). Beide zijn gratis en zijn gemaakt door hetzelfde team achter Zerif Lite, ThemeIsle.

Als het gaat om het toevoegen van inhoud aan uw startpagina, hebben de makers van Zerif Lite ervoor gekozen om volledig gebruik te maken van de WordPress Customizer-tool, en deze aanpak werkt heel goed. Hoewel steeds meer thema’s de Customizer omarmen, zijn veel dat nog steeds niet, dus het is leuk om een ​​andere gratis optie te zien die dat wel doet!

Zerif Lite Theme Review Customizer

Een van de belangrijkste kenmerken van de WordPress Customizer is dat deze u een live front-end preview van uw website geeft terwijl u werkt. Omdat de verschillende startpagina-secties van Zerif Lite worden beheerd via de Customizer, kunt u direct zien hoe uw tekst er voor uw bezoekers uitziet wanneer u deze op de site invoert.

Het verwijderen van de noodzaak om uw werk op te slaan, tussen tabbladen te wisselen en vensters te vernieuwen, versnelt de workflow echt. Dit maakt het proces op zijn beurt veel leuker.

Zerif Lite Theme Review Blog Grote titel

Uw inhoud toevoegen aan de lay-out van één pagina van de startpagina is net zo eenvoudig als navigeren naar het overeenkomstige gedeelte in de Customizer en de tekst invoeren. Hoewel het meeste werk plaatsvindt via de Customizer-interface, worden sommige secties op de startpagina, zoals de profielen van teamleden, afgehandeld via widgets via het backend / dashboard-beheergebied.

Zerif Lite Theme Review Widget

Het wijzigen van de achtergrondafbeelding op de startpagina is ook heel eenvoudig: navigeer eenvoudig naar het gedeelte achtergrondafbeelding op de Customizer en selecteer een afbeelding uit de WordPress Media Library of upload uw eigen nieuwe bestand.

Zerif Lite Theme Review Achtergrondafbeelding

Via de verschillende selectievakopties kunt u vervolgens kiezen hoe die afbeelding op uw startpagina wordt weergegeven, en als er secties op de startpagina zijn die u niet wilt weergeven, hoeft u alleen maar het juiste vakje aan te vinken. Zoals eerder vermeld, moet u upgraden naar Zerif Pro als u de secties opnieuw wilt ordenen of hun kleuren wilt wijzigen.

Het instellen van dit thema en het toevoegen van uw eigen inhoud moet eenvoudig zijn voor degenen die bekend zijn met WordPress – en voor iedereen is er uitgebreide online documentatie beschikbaar.

Opsommen

Als je mijn recensie van het Zerif Pro-thema hebt gelezen, weet je al hoe onder de indruk ik ervan was.

Na het proberen van de Lite-versie ben ik nog meer onder de indruk. In vergelijking met de premium-versie, mist Zerif Lite bijna geen functies – er zijn eigenlijk maar een paar ontbrekende startpagina-secties en minder aanpassingsopties.

Met een grote selectie van startpagina-secties en een intuïtieve manier om er gemakkelijk nieuwe inhoud aan toe te voegen via de WordPress Customizer, is Zerif Lite niet alleen een thema dat alles heeft wat je nodig hebt, het is ook – misschien nog belangrijker – extreem gemakkelijk te gebruiken.

Kortom: als u een website bouwt om uw bedrijf of services te promoten, of een ander type website waarvoor een homepagina-indeling van één pagina geschikt is, bekijk dan zowel Zerif Lite als Zerif Pro.

* Op het moment van schrijven is Zerif Lite bijna een half miljoen keer gedownload!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me