WordPress X Theme Review: is het echt alles waar het om draait?

Waar WordPress-thema's kopen


Je hebt ze waarschijnlijk overal gezien – banners en verklaringen met dingen als:

X – Het laatste WordPress-thema dat u ooit nodig zult hebben‘En’X – Het snelst verkopende thema op ThemeForest!

Dat zijn gewaagde uitspraken om op te eisen, en net als veel andere mensen, wekt dit soort hype rond producten mijn interesse en tegelijkertijd, op de een of andere manier, zet het me een beetje af.

Waar gaat het X-thema over? Waarom lijken zoveel mensen er dol op te zijn? Het kan niet zo geweldig zijn als iedereen zegt dat het is … Kan het?

Het is moeilijk te geloven wat voor soort hype je tegenwoordig hoort bij een aantal producten, omdat we er in het verleden allemaal tot op zekere hoogte door zijn verbrand. Daarom, voordat ik deze post duik, wil ik je gewoon iets verzekeren:

Deze beoordeling is volledig onbevooroordeeld.

Dit is geen betaalde recensie van Theme.co. Het zal niet zomaar een schitterende recensie zijn, simpelweg geschreven in de hoop het aan u te verkopen – nee.

Deze recensie komt vanuit het perspectief van zowel een echte WordPress-gebruiker / webontwerper die waarschijnlijk nog sceptischer is dan jij.

Wil je weten of het X-thema het enige is waar het om draait? Laten we kijken…

X Theme Review: verder kijken dan de hype

Dus dit is wat ik deed: ik kocht het X-thema met mijn eigen zuurverdiende geld – omdat ik er al een tijdje echt in geïnteresseerd ben om het op sommige van mijn eigen projecten te gebruiken.

Screenshot van WordPress X Theme

Het enige dat ik kan zeggen, zonder al te veel weg te geven, is dat X een heleboel functies heeft. Hier zijn een paar van de belangrijkste (bekijk de officiële X Theme website voor meer):

 • Vier ‘Theme Stacks’ (meer hierover hieronder)
 • Meerdere gratis extensies om uw thema, ontwerp en site verder te brengen om iets unieks te creëren
 • Front-end aanpassingen aan alle belangrijke elementen van het thema met behulp van de WordPress Customizer
 • Klaar voor WooCommerce met 4 winkellay-outs die u in uw ontwerpen kunt gebruiken

Voordat we ingaan op de manier waarop het thema out-of-the-box handelt, zijn er een paar items in de bovenstaande lijst die een beetje uitwerking nodig hebben om volledig te begrijpen, zoals ‘Theme Stacks’:

Wat zijn X Theme Stacks?

De term ‘Stacks’ is niet iets dat je vaak (of ooit) hoort in de WordPress-community. Omdat de term iets nieuws is, is het gemakkelijk om je neus erop te knijpen en te denken: “Wat moet dat nou eigenlijk zijn?”.

Theme Stacks voor het X Theme

Het idee achter Stacks is vrij eenvoudig: in wezen zijn Stacks sjablonen ingebouwd in het thema die mensen kunnen kiezen om te gebruiken als uitgangspunt om hun eigen ontwerpen te maken (in plaats van helemaal opnieuw te moeten beginnen). Om dat idee nog verder uit te werken, zou je kunnen zeggen dat elk van deze stapels individuele thema’s op zich zijn.

X heeft momenteel 4 stapels met elk een unieke lay-out en ontwerpuitgangspunt om uw website op te baseren:

 • Integriteit | Deze Theme Stack is ontworpen als een multifunctioneel thema. Het heeft strakke maar gedurfde startpagina-indelingen en een algemeen elegant ontwerp om uw site op de juiste manier te laten opvallen. Het biedt ook lichte en donkere versies om je eigen unieke stijl te creëren (bekijk live demo).
 • Vernieuwen | De Renew Stack is een sjabloon gebaseerd op de immer populaire principes van plat ontwerp waar velen van zijn gaan houden. De Stack combineert een plat ontwerp met strakke en overzichtelijke lijnen en lay-outs om uw inhoud te laten opvallen – terwijl u toch iets echt unieks en aantrekkelijks krijgt om naar te kijken (bekijk live demo).
 • Icoon | Deze Stack is waarschijnlijk de meest interessante en unieke functie die X te bieden heeft. De ontwerpen erin zijn scherper en moderner dan de gemiddelde blogsjabloonlay-out (bekijk live demo).
 • Ethos | De Ethos Stack is gemaakt om het online tijdschrift Stack van de groep te zijn. Of u nu op zoek bent naar een nieuwe lay-out of een unieke online tijdschriftlay-out, Ethos is de Stack die u waarschijnlijk zou willen gebruiken (bekijk live demo).

Elke stapel biedt zowel een reeks verschillende functies als stijlen om uit te werken.

X Thema-extensies

X-thema ‘extensies’ lijken op WordPress-plug-ins.

15 X thema-extensies

Hoewel het thema weinig extensies bevat die in wezen plug-ins van derden zijn, worden de meeste hiervan gemaakt door Theme.co zelf – specifiek om gebruikers te helpen bij het bouwen van sites met X Theme.

Hier is een lijst met extensies / plug-ins die bij het thema horen:

 • Slider Revolution
 • Visuele componist
 • Soliloquy (herzien)
 • Videoslot
 • Content Dock
 • Disqus Comments (zoals gebruikt op deze site)
 • Aangepast 404
 • Google Analytics
 • Facebook-opmerkingen
 • Olark
 • Soepel scrollen
 • Gebruiksvoorwaarden
 • In opbouw
 • Wit label
 • X – Shortcodes (40+ shortcodes om uit te kiezen)

Er staan ​​er vast een paar in de lijst waar je nog nooit van hebt gehoord; om ze echter uit te diepen, zou er meer moeten worden gelezen dan u op dit moment waarschijnlijk zou willen …

Mijn suggestie? Bekijk de demo’s van elk van deze plug-ins om u een idee te geven van wat ze zijn en wat ze doen.

Bekijk uitbreidingsdemo’s hier

Een van de geweldige dingen van deze extensies / plug-ins (evenals de Theme Stacks) is dat ze zijn inbegrepen voor gebruik met het thema en elk gratis updates blijven ontvangen gedurende de levensduur van uw licentie.

Zijn deze plug-ins het waard om op een site te gebruiken? Dat hangt af van wat u van plan bent te bouwen, maar het feit dat ze als optie worden meegeleverd, is uitstekend!

Meer X-themafuncties

X Themafuncties

Eerlijk gezegd heeft X een aantal echt indrukwekkende functies die veel verder gaan dan alleen responsive zijn en er goed uitzien. Hier zijn nog enkele functies die het thema te bieden heeft:

 • Klaar voor WooCommerce, bbPress en BuddyPress
 • Retina klaar
 • Meerdere inhouds- en navigatieopties
 • Meer dan 600 Google-lettertypen om uit te kiezen en te gebruiken
 • Ontwikkelaarsvriendelijk (d.w.z. wordt geleverd met Photoshop PSD-bestanden)
 • Schone code en gebouwd op de HTML5-opmaak, zodat deze SEO-geoptimaliseerd is

Bovendien, als je wat dieper graaft, begin je een aantal echte edelstenen te vinden, bijvoorbeeld: X bevat een plug-in (hierboven vermeld) om hun vooraf gedefinieerde shortcodes in het thema te gebruiken. De Shortcode-optie als plug-in hebben in plaats van ingebouwd te zijn in het thema is een ENORM pluspunt. Waarom? Omdat het het gemakkelijker maakt om van thema te wisselen zonder het gedoe en gedoe van het opruimen van pagina’s en pagina’s met rommelig shortcode-afval dat zou zijn achtergebleven.

Een andere geweldige functie is het Dashboard-gebied waartoe gebruikers toegang krijgen wanneer ze een X Theme License kopen.

Ik zei al eerder dat ik besloot om het X-thema te kopen om het echt in handen te krijgen, maar pas nadat ik het had gekocht, realiseerde ik me dat dit lidmaatschapsdashboard deel uitmaakte van het pakket – en het is echt een zegen.

Bij aankoop van het thema krijg je toegang tot het ledengedeelte op hun site dat vol zit met allerlei soorten goodies, waaronder:

 • 4 kindthema’s (?)
 • Een enorme kennisbank vol met artikelen en video’s om u te leren hoe u het thema leert
 • Een forum waar u ondersteuning kunt krijgen en met andere X Theme-gebruikers kunt praten
 • Uren aan video-inhoud van experts die tips en training geven over marketing
 • Demo-inhoud

Mijn favoriete functie voor X is de demo-inhoud. Waarom is dat?

Welnu, uit mijn telling biedt X meer dan 35 demo’s tussen de 4 stapels. De kans is groot dat iemand een demo ziet waar ze absoluut dol op zijn en het thema op basis daarvan kopen.

Vind de X Theme Demo-inhoud in uw WordPress-dashboard

De functie Demo-inhoud die nu is ingebouwd in het thema na de 3.0 X-thema-update, betekent dat u de exacte demo kunt vinden die u zoekt en vervolgens alle pagina’s en lay-outs naar uw website kunt downloaden, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over probeer het allemaal zelf te bouwen. Daarna kun je naar binnen gaan en dingen bewerken om te kijken hoe je wilt.

Hoewel dit een enorme tijdbesparing is, is het helaas een functie die veel thema-auteurs negeren. De meeste kopers van WordPress-thema’s kopen een thema op basis van de demo die ze bekijken, dus het geven van de mogelijkheid om die demo’s te downloaden en te gebruiken is echt top wat de klantenservice betreft!

De andere vraag die veel kopers over X zullen hebben, is of het wel of niet gemakkelijk te gebruiken is.

Hoe gaat het X-thema om in de handen van een gebruiker?

Oké – nu voor de kern van de zaak: het ‘uitpakken’ van het X-thema.

Zoals de meeste thema’s, moet je na het downloaden van het .zip-bestand het uitpakken (openen) om bij de themabestanden te komen. Daarna uploadt en activeert u het eenvoudig naar uw site – gemakkelijke dingen.

Maar hoe gemakkelijk is het om een ​​site te bouwen en aan te passen met het X-thema?

Welnu, het aanpassen van uw ontwerp zal gemakkelijker zijn dan de meeste, dankzij alle opties die zijn ingebouwd in de front-end Customizer in WordPress (zie voorbeeld hieronder).

Pas uw X-thema aan met frontend-bedieningselementen

Nadat je het thema hebt geïnstalleerd en geactiveerd, wil je waarschijnlijk kiezen met welke Theme Stack je wilt beginnen en ga je vanaf daar. Nadat u uw stapel heeft gekozen, worden de voorgedefinieerde stijlopties weergegeven in het Customizer-menu en kunt u beginnen het uiterlijk van de elementen te veranderen.

U kunt kleuren, lay-outs, typografie bewerken, uw logo invoegen, uw navigatieplaatsing wijzigen (die in elke stapel anders is) en meer – afhankelijk van op welke stapel u uw site bouwt.

Al deze wijzigingen worden met een paar muisklikken gemaakt en kunnen gemakkelijk worden aangepast zonder de Customizer te verlaten.

De demo’s voor X die beschikbaar zijn om te bekijken, gebruiken veel van de plug-ins / extensies die hierboven zijn genoemd.

Slider Revolution, Visual Composer, Soliloquy en X – Shortcodes zijn de extensies / plug-ins die de ontwerpers van de themademo’s gebruikten om die indrukwekkende en dynamische lay-outs in de live previews te creëren, maar het duurt een tijdje om al die plug-ins te leren hoe te gebruiken.

Als u deze plug-ins nooit hebt gebruikt en u van plan bent er zelf een dynamische site mee te bouwen, dan kunt u verwachten dat u een paar uur besteedt aan het leren hoe u ze allemaal kunt gebruiken voordat u uw site bouwt.

Het gebruik van de demo-inhoud kan helpen bij de paginalay-outs, maar het daadwerkelijke ontwerpaspect zal nog steeds relatief tijdrovend zijn.

Dit is echter geen slechte zaak, het is gewoon een bijproduct van het feit dat er zoveel functionaliteit in het thema is opgenomen – en in feite is het gebruik van deze plug-ins voor het ontwerpen oneindig veel eenvoudiger en sneller dan helemaal opnieuw coderen! Mijn reden om dit ter sprake te brengen, is gewoon zodat je niet met onrealistische verwachtingen in gaat.

Het thema is eigenlijk gemakkelijker te gebruiken dan de meeste – maar het is geen type knipperen-en-zal-verschijnen-thema, dat overigens toch niet bestaat!

Laatste gedachten over het X-thema

Ik heb een aantal verschillende thema’s van ThemeForest uitgeprobeerd en deze levert waar anderen vaak falen (dwz geweldige ondersteuning, documentatie en training) – de hoeveelheid documentatie en training alleen die bij het thema hoort, is zowel serieus indrukwekkend als aanzienlijk meer dan wordt aangeboden door veel andere thema’s met aanzienlijk hogere prijskaartjes!

Over het algemeen ziet het thema er allebei geweldig uit en wordt het geleverd met een absoluut scala aan verschillende functies. Bovendien is het zowel relatief gebruiksvriendelijk als geeft het je een uitstekende controle over hoe de dingen eruit zien.

Voor de gemiddelde gebruiker met heel weinig ontwerp- en WordPress-ervaring zal dit thema waarschijnlijk een paar uitdagingen opleveren, maar dat geldt ook voor de meeste andere thema’s. Het kost tijd om te leren hoe u het allemaal kunt gebruiken, maar u blijft tenminste niet achter met de schat aan beschikbare documentatie om van te leren.

Vanuit het perspectief van een ontwerper biedt X Theme een geweldig startpunt voor het maken van ontwerp voor klanten – en biedt het een hoop verschillende functionaliteit om mee te werken. In zekere zin kun je het thema zelfs beschouwen als een soort raamwerk om op voort te bouwen en uit te breiden.

Wat de prijs betreft, lijkt $ 63 (of $ 65 als u via PayPal betaalt) voor het thema een goede deal, gezien alles wat u in het pakket krijgt.

Samenvattend zou ik zeggen dat het X-thema een geweldig thema is dat meer levert dan je zou verwachten – het leverde hoe dan ook meer op dan ik had verwacht! Ik hield van de manier waarop het thema eruit ziet en aanvoelt en ben nu aan het nadenken of ik het wel of niet op mijn eigen bedrijfssite wil gebruiken. Verder zie ik mezelf ook mogelijk gebruiken op de sites van sommige klanten.

Update (29 januari 2015): als je op zoek bent naar een beetje ‘X-thema’ -inspiratie (en als een extra bonus), bekijk dan onze lijst met ‘25 + verbluffende voorbeelden van het best verkopende X-thema van Themeco in actie’.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map