WooThemes versus elegante thema’s: een vergelijking van twee toonaangevende WordPress-themawinkels

WordPress aanbiedingen


In de afgelopen jaren is het WordPress-platform steeds sterker geworden. Als we denken dat de nieuwste cijfers van Wired zijn gepubliceerd, levert WordPress nu bijna een kwart van alle websites, wat geen sinecure is.

Het is niet moeilijk om uit te zoeken waarom: WordPress is het meest gebruiksvriendelijke CMS dat er is; is gratis te downloaden en te installeren; en u kunt prachtige, functionele websites bouwen dankzij de uitgebreide verzameling thema’s en plug-ins. Het enige dat u hoeft te doen, is een thema installeren en een paar plug-ins toevoegen voor extra functionaliteit, en u kunt aan de slag. Makkelijk!

Nou ja, makkelijk op papier in ieder geval. Door de enorme hoeveelheid beschikbare thema’s is het kiezen van de juiste immers een beproeving op zich.

Maar waarom is het zo belangrijk om een ​​thema te kiezen? Het antwoord is simpel: niet alle WordPress-thema’s zijn gelijk gemaakt en er zijn monumentale verschillen in de codekwaliteit, het ontwerp en de functionaliteit die ze ondersteunen.

Als je niet weet waar je je thema-jacht moet beginnen, is mijn advies om met een van de topnamen in de WordPress-wereld te gaan. Die namen komen niet veel groter dan WooThemes en de elegante thema (update – 16 juli: WooThemes.com staat nu onder de paraplu van WooCommerce.com, met hun thema’s beschikbaar op https://woocommerce.com/product-category/themes/ – twee van de leidende spelers in de WordPress-thema-industrie, en beide zeer betrouwbare merken.

Om u te helpen beslissen welke u moet kiezen, zal ik hieronder de belangrijkste verschillen nader bekijken.

Geschiedenis

Laten we beginnen met te kijken naar de geschiedenis van de twee bedrijven en hun bekendheid.

Het WooThemes-verhaal

WooThemes

De geschiedenis van Woo is goed gedocumenteerd. Gelanceerd in 2008, begon Woo als een online samenwerking tussen Mark Forrester, Magnus Jepson en Adii Pienaar. In de afgelopen acht jaar is WooThemes uitgegroeid tot een WordPress-krachtpatser, met het bedrijf nu gewaardeerd in de regio van $ 30 miljoen.

Maar hoe kwam het daar terecht?

In de beginperiode bracht Woo een verbluffend aantal thema’s uit en bereikte in augustus 2011 de mijlpaal van 100 thema’s. De belangrijkste datum in de geschiedenis van Woo vond echter slechts een maand later, toen WooThemes zijn vlaggenschipproduct lanceerde: de gigantische eCommerce-plug-in, WooCommerce.

Sindsdien is WooCommerce maar liefst 9 miljoen keer gedownload, het Woo-team is uitgegroeid tot 55-sterk en het bedrijf heeft zich bij de Automattic-familie gevoegd in de meest spraakmakende WordPress-acquisitie tot nu toe.

The Elegant Themes Story

Elegante thema's Divi WordPress Theme

Net als Woo ontstond Elegant Themes ook in 2008. In tegenstelling tot Woo’s samenwerkingsaanpak, begon Elegant Themes echter als eenmansbedrijf onder leiding van de oprichter en CEO, Nick Roach, vanuit zijn studentenkamer. Ondanks dit bescheiden begin, heeft Elegant Themes zichzelf gevestigd als een van de belangrijkste spelers in de WordPress-wereld.

In de vroege dagen, Elegant ging over het produceren van grote aantallen eenvoudige, niche thema’s. Het was de release van haar vlaggenschip WordPress theme, Divi, in eind 2013 dat echt ontevreden over de elegante thema’s op de kaart, dat wel. Het succes van Divi heeft het hele bedrijf opnieuw gedefinieerd en de richting van alle toekomstige ontwikkelingen veranderd – de focus ligt nu op het creëren van kleine aantallen producten van topkwaliteit.

Deze nieuwe filosofie heeft het goed gediend: vandaag heeft Elegant Themes slechts 300.000 klanten en een team van 33 verspreid over de hele wereld.

Bedrijfsmodellen

Laten we, voordat we de producten van de twee bedrijven bekijken, even kijken hoe ze werken.

WooThemes: een relatief divers bedrijfsmodel

Van de twee heeft Woo het meer gecompliceerde bedrijfsmodel – dit komt door de manier waarop Woo de verschillende bedrijfsonderdelen scheidt.

Als u zich op de thema’s richt, kunt u individuele Woo-thema’s kopen voor tussen $ 39 en $ 99, en er is ook een handvol gratis thema’s beschikbaar in de WordPress-repository. Voor bureaus en freelancers die op zoek zijn naar een beter waardepakket, biedt WooThemes ook alle 63 van zijn thema’s aan als een collectie, beschikbaar voor $ 399 per jaar.

Veruit de grootste geldspinner van Woo is echter WooCommerce. De kernplug-in van WooCommerce is gratis beschikbaar, waardoor miljoenen gebruikers zijn aangetrokken. WooCommerce wordt vervolgens gemonetariseerd via premium-extensies – tot op heden zijn er 349 extensies, die overal tussen $ 29 en $ 399 kosten.

Elegante thema’s: een eenvoudige WordPress-club

Elegant Themes heeft een veel directer bedrijfsmodel: het is een WordPress-club.

Voor slechts $ 69 per jaar heb je toegang tot de 87 WordPress-thema’s van Elegant – inclusief de best verkochte Divi; voor $ 89 per jaar heb je ook toegang tot de vijf hoog aangeschreven premium plug-ins. Als je een hekel hebt aan jaarlijkse kosten, biedt Elegant Themes ook levenslange toegang voor een eenmalige $ 249.

Het product

Een beetje kennis hebben van de geschiedenis en het model van een bedrijf is leuk, maar de belangrijkste overweging is natuurlijk het product.

We kunnen de Woo- en Elegant-producten opsplitsen in twee brede categorieën: thema’s en plug-ins. In deze sectie wil ik beide behandelen.

De WooThemes Theme Collection

WooThemes Theme Gallery

Laten we beginnen met ons te verdiepen in de door Woo ontwikkelde thema’s. Na gestopt te zijn met het updaten van enkele van zijn minder populaire opties, heeft Woo nu een verzameling van 63 thema’s.

Het veelgeprezen WooFramework ondersteunt al zijn thema’s – een van de belangrijkste redenen voor zijn succes. Dit raamwerk is prachtig gecodeerd, waardoor alle Woo-thema’s een solide en stabiele basis hebben. Ondanks de naam is het geen raamwerk in traditionele zin – niet zoals het Genesis Framework bijvoorbeeld – maar eerder de drijvende kracht achter alle Woo-thema’s.

Dit komt omdat het WooFramework veel functies en functionaliteit heeft, evenals een onderliggende bruikbaarheid. Voor degenen die nieuw zijn bij WordPress, een intuïtief instellingenscherm maakt het eenvoudig om uw website te configureren, een logo te uploaden en een trackingcode te installeren.

Het framework heeft ook tal van ingebouwde shortcodes, paginasjablonen (inclusief WooCommerce-compatibele productpagina’s, zoals je zou verwachten) en aanpassingsopties. Het is ook uitgebreid getest op compatibiliteit tussen browsers en wordt geleverd met verschillende vertalingen om een ​​maximale bruikbaarheid te garanderen.

Het populairste thema in de collectie is Canvas, een thema dat in 2012 is uitgebracht en slechts $ 99 kost. Zijn populariteit heeft veel te maken met het enorme aantal aanpassingsmogelijkheden, waardoor het veelzijdig genoeg is voor gebruik in de meeste niches. Deze aanpassingsopties omvatten flexibele afmetingen, een uitgebreide lay-outmanager, integratie met honderden Google-lettertypen, verschillende speciaal gebouwde sjablonen en aangepaste widgets. Het thema is ook volledig responsief en ondersteunt nauwe integratie met WooCommerce.

Vanwege de populariteit van het Canvas-thema heeft WooThemes sindsdien zes Canvas-kinderthema’s uitgebracht.

The Elegant Themes Theme Collection

Galerij met elegante thema's

Nu voor elegante thema’s, die 87 speciaal gebouwde thema’s heeft ontwikkeld voor gebruik in verschillende niches. Het bereik en de diepte van de collectie – met speciale blog-, zakelijke, e-commerce-, tijdschrift- en portfoliothema’s – trok gebruikers in de beginperiode naar Elegant.

Net als WooThemes kunnen Elegant Themes ook indrukwekkend bruikbaar zijn – in het geval van Elegant, dankzij het intuïtieve ePanel Theme Options-scherm. Alle elegante thema’s ondersteunen ePanel, wat in feite een aangepaste interface is die wordt geopend in het WordPress-dashboard. Via ePanel kunnen gebruikers snel en eenvoudig algemene instellingen configureren, lay-outs aanpassen, kleuren aanpassen en reclamebanners beheren.

Elk thema in de Elegant-collectie is ook ontworpen om direct uit de doos te worden gebruikt: alle thema’s ondersteunen een gezonde verzameling shortcodes en paginalay-outs om u aan de slag te krijgen zonder ooit een coderegel aan te raken. Deze shortcodes bevatten knoppen, inhoudstabbladen en afbeeldingsschuifregelaars, terwijl paginalay-outs afbeeldingsgalerijen, contactformulieren en geavanceerde zoekpagina’s bevatten.

De WooThemes Plugin-collectie

Naast thema’s hebben beide bedrijven een aantal kwalitatieve WordPress plugins ontwikkeld. Laten we beginnen met naar Woo te kijken.

Tot op heden heeft Woo vijf gratis plug-ins uitgebracht (exclusief de WooCommerce-kern). Dit zijn:

 • WooSidebars: kunt u aangepaste widgetgebieden bouwen voor specifieke pagina’s.
 • Projecten van WooThemes: een gebruiksvriendelijke portfolio showcase plugin.
 • Ons team door WooThemes: maakt profielen voor elk teamlid met links naar sociale profielen.
 • Functies van WooThemes: geeft de belangrijkste verkoopargumenten van uw bedrijf overal op uw website in stijl weer.
 • Getuigenissen van WooThemes: voegt getuigenissen van klanten toe aan uw site.

Deze plug-ins zijn goed ontvangen door de WordPress-community en bieden u de mogelijkheid om de geloofwaardigheid van uw site te verbeteren met behulp van door Woo ontwikkelde plug-ins.

De Woo-collectie bevat ook twee premium plug-ins:

 • WooSlider (vanaf $ 49): bouw mooie, minimalistische beeldschuifregelaars met veel instellingen om te configureren.
 • Sensei (vanaf $ 129): een coole, innovatieve plug-in gericht op cursusaanbieders. Hiermee kunt u cursusmodules toevoegen, tests voor studenten maken en ook kosten in rekening brengen voor toegang tot de cursus.

Natuurlijk worden alle plug-ins in de Woo-collectie overschaduwd door een bepaalde plug-in: WooCommerce (hierover binnenkort meer).

The Elegant Themes Plugin Collection

Het was pas relatief recent dat Elegant Themes de plugin-markt betrad, maar sindsdien is het doorgegaan met het maken van enkele van de meest populaire premium plug-ins in hun respectieve categorieën.

Alle plug-ins gebruiken het stijlvolle, aangepaste configuratiescherm van Elegant, waarmee gebruikers op een eenvoudige manier de enorme lijst met instellingen van hun plug-ins kunnen configureren.

Tot op heden heeft Elegant Themes zes plug-ins gepubliceerd, die toegankelijk zijn voor alle clubleden met een ontwikkelaarslicentie. Deze plug-ins zijn een drag-and-drop pagina bouwer, maintenance mode, mobiele site builder, en een plug-in biedt alle van Elegant’s shortcodes in plugin vorm.

De grote plug-ins in de Elegant-collectie zijn ongetwijfeld deze twee:

 • Bloeien: een uitgebreide, marktleidende plug-in voor het aanmelden via e-mail. Bloom wordt geleverd met zes soorten pop-ups en veel functies en prachtige ontwerpen. (We hebben Bloom hier meer in detail besproken.)
 • Monarch: een mooie, stijlvolle plug-in voor sociale media. Ondersteunt enkele van de best uitziende sociale knoppen die u zult vinden, integreert met meer dan 20 sociale netwerken en is ook een van de snelste plug-ins voor sociale media.

The Game Changers

Het is onmogelijk om WooThemes en de elegante thema’s te bespreken zonder dat het bespreken van hun twee meest populaire producten: WooCommerce en Divi, de kroonjuwelen in hun respectieve collecties.

WooCommerce: ‘s werelds favoriete e-commerceoplossing

WooCommerce WordPress Plugin

WooCommerce is ‘s werelds populairste eCommerce-oplossing; met tot nu toe bijna 10 miljoen downloads, wordt geschat dat WooCommerce maar liefst 30% van alle online storefronts aanstuurt.

Als u een online winkel te lanceren, WooCommerce is de go-to-oplossing voor WordPress-gebruikers. Met naadloze integratie met de overgrote meerderheid van thema’s, maakt WooCommerce het gemakkelijk om alle belangrijke eCommerce-functionaliteit toe te voegen die uw website nodig heeft – productpagina’s, winkelmandjes en afrekenprocedures voor starters.

De kernplug-in is gratis beschikbaar in de WordPress-repository, maar kan volledig worden uitgebreid door een van de premium-extensies te installeren die Woo heeft uitgebracht. Met 349 tot op heden gepubliceerde bestrijken ze alle functionaliteit van een online winkel eigenaar nodig zou kunnen hebben, zoals variabele verzendkosten, integratie met populaire accounting software, abonnementen voor terugkerende betalingen en integratie met alle populaire betaling gateways, om maar enkele te noemen.

De meeste speculanten zijn van mening dat Automattic’s acquisitie van WooThemes voor $ 30 miljoen voornamelijk werd veroorzaakt door de immense populariteit en het potentieel van het merk WooCommerce – dat is nogal de goedkeuring!

Divi: Elegant Thema’s Flagship Theme

Elegant Themes Divi Theme

Hoewel Elegant al een populaire themaclub was, bracht de release van het Divi-thema in 2013 het naar een hoger niveau. Nu op versie 2.5, is Divi doorgegaan met het definiëren van het merk Elegant en heeft het zijn benadering van het vrijgeven van thema’s en plug-ins volledig hervormd.

Voor degenen onder u die nieuw zijn op WordPress, Divi is een krachtige, veelzijdige, multifunctionele WordPress theme. Met 18 volledig aanpasbare vooraf gemaakte lay-outs biedt Divi de perfecte basis voor websites in elke niche. Voor degenen die op zoek zijn naar meer controle, wordt het geleverd met gebruiksvriendelijke paginabuilderfunctionaliteit – compleet met 40 modules – wat betekent dat gebruikers van alle vaardigheidsniveaus prachtige, aangepaste lay-outs kunnen maken zonder ooit de code aan te hoeven raken.

Als je wilt zien welke soorten ontwerpen Divi kan produceren, hebben we al 75 verbluffende voorbeelden van Divi in ​​het wild getoond – ik raad je ten zeerste aan ze te bekijken! We hebben ook publiceerde een diepgaande gids vergeleken Divi met een andere populaire WordPress theme, de Genesis Framework.

Laatste gedachten

In de wereld van WordPress zijn merken niet veel groter dan WooThemes en Elegant Themes.

Als je net begint en op zoek bent naar een geweldig thema of plug-in, zullen beide bedrijven je goed van pas komen – kies een van beide en je zult niet ver fout gaan.

Wat is beter? Nou, dat is onmogelijk te zeggen, aangezien beide teams producten van hoge kwaliteit produceren met hun eigen sterke en zwakke punten. De twee bedrijven sluiten elkaar niet uit; je kunt elk van de thema’s van Elegant integreren met Woo’s marktleidende eCommerce-plug-in, WooCommerce. Als ik een online winkel zou starten, is dit de configuratie die ik waarschijnlijk zou gebruiken.

Uw keuze kan natuurlijk verschillen, dus bekijk de demo’s zelf en kies een favoriet. U kunt plug-ins van beide bedrijven installeren bovenop het door u gekozen thema, en welke van de twee u ook kiest, weet dit: u bent in goede handen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map