EngineThemes Review: zeer gespecialiseerde WordPress-thema’s voor een reeks verschillende projecten

WordPress aanbiedingen


Als u een site maakt met een specifieke functie – of dat nu een onroerendgoedportaal, een online directory of iets anders is – zou een speciaal gebouwd thema (vaak een ‘app’ -thema genoemd) het overwegen waard zijn.

Natuurlijk, multifunctionele thema’s zoals Avada en Divi – die kunnen worden gebruikt om vrijwel elk algemeen type website te maken – zijn behoorlijk aantrekkelijk, maar voor meer gecompliceerde projecten is er een zeer gericht thema dat is gebouwd om het exacte type website te maken dat u plannen is een betere keuze.

Meestal bevatten deze thema’s voor één doel de meeste (zo niet alle) functies en functies die u nodig heeft voor het door u gekozen type website. Bovendien worden veel van deze thema’s geleverd met gerichte documentatie die zeer relevant is voor uw project, evenals een handige installatiewizard, zodat u met minimale moeite aan de slag kunt..

Kortom, het kiezen van een speciaal gebouwd thema voor een specifiek type project kan het gemakkelijker maken door alles wat u nodig heeft in één handig pakket te bieden.

In deze review bekijken we de thema’s en services van een van de toonaangevende app-themaproviders op de markt: EngineThemes.

Laten we beginnen…

Over EngineThemes

EngineThemes, opgericht in 2012 in Ho Chi Minh-stad, Vietnam, heeft nu bijna 30 mensen in dienst. In totaal hebben ze tot nu toe 13 WordPress-thema’s geproduceerd, waarvan de meeste zijn ontworpen en gebouwd om zeer specifieke soorten websites te maken (in plaats van allround-thema’s te zijn).

EngineThemes - Startpagina

De soorten projecten waarvoor deze thema’s zijn ontworpen, zijn onder meer: ​​Een reeks websites met vermeldingen, zoals onroerend goed, advertenties en restaurantgidsen; thema’s voor het bouwen van hotels; vraag-en-antwoord-type sites; discussie forums; een reeks aan werkgelegenheid gerelateerde websites, waaronder een traditionele vacaturesite, een freelancermarktplaats en een microjobs-portaal; plus een paar andere die we later zullen behandelen.

Er is ook een gratis en nogal aantrekkelijk thema met de naam ‘OneEngine’. (Meer hierover hieronder.)

Meest populaire thema’s

Voordat we verder gaan met demonstreren hoe het is om een ​​specifiek type WordPress-website te maken met een van hun producten, laten we snel een handvol van hun meest populaire thema’s bekijken.

MicrojobEngine

MicrojobEngine is hun nieuwste thema en is gemaakt om gebruikers te helpen bij het bouwen van micro-banenmarkten met WordPress. Dus, als u uw eigen versie van Fiverr of Airtasker wilt maken, waar gebruikers de banen kunnen plaatsen die ze willen doen en bezoekers ze voor die taken kunnen inhuren, wil MicrojobEngine u alles bieden wat u nodig heeft.

MicroJobEngine-thema

MicrojobEngine is geoptimaliseerd, zodat uw website een eenvoudig proces in drie stappen biedt om uw gebruikers te verbinden. Met deze ‘browse, buy, done’-methode zouden uw bezoekers de tijd moeten verkorten die ze nodig hebben om iemand te vinden die hen kan helpen met hun project.

Andere hoogtepunten van MicrojobEngine zijn onder meer:

 • een volledig responsive modern design
 • front-end aanmeldingsformulieren voor het maken van profielen en het plaatsen van vacatures
 • een intern instant messaging-systeem
 • de mogelijkheid om betalingen te innen en bestellingen te beheren
 • een selfservice gebruikersdashboard met statistieken
 • een beheerdersdashboard met site-overzicht, statistieken en ordertracering
 • meerdere opties voor het genereren van inkomsten
 • een installatiewizard en demo-inhoud.

Als u een website wilt maken die aansluit op de groeiende micro-gig-economie, is MicrojobEngine een gemakkelijke manier om te beginnen.

Demo – Details

DirectoryEngine

DirectoryEngine is een krachtig hulpmiddel voor het maken van een vermeldingswebsite met WordPress en heeft alles wat u nodig heeft om te beginnen. Afhankelijk van hoe u uw directory configureert, kunnen zowel u als uw bezoekers vermeldingen publiceren en recensies achterlaten bij een breed scala aan bedrijven en attracties.

DirectoryEngine Theme

Met de geavanceerde zoekfunctie en interactieve Google Maps-markeringen kunnen uw bezoekers gemakkelijk vinden waarnaar ze op zoek zijn, en met de front-end formulieren is het toevoegen van vermeldingen net zo eenvoudig. Er zijn ook tal van opties voor het genereren van inkomsten, mocht u geld willen verdienen met uw directory-website.

Andere hoogtepunten van DirectoryEngine zijn onder meer:

 • de mogelijkheid om evenementen en bedrijfsvermeldingen te publiceren
 • de mogelijkheid om claimbare vermeldingen te maken voor bedrijven en evenementen
 • de mogelijkheid om aangepaste beoordelingen en feedbackcriteria toe te voegen
 • aangepaste widgets die kunnen worden gebruikt om nuttige inhoud weer te geven
 • een geïntegreerde tool voor het maken van pagina’s voor het maken van aangepaste lay-outs
 • ondersteuning voor meerdere betalingsgateways
 • meerdere homepaginalay-outs
 • een snelstart-installatiewizard.

Het is een flexibel WordPress-directorythema dat waarschijnlijk van pas zal komen voor een breed scala aan vermeldingen – of u nu een directory met evenementen en attracties wilt publiceren of van plan bent u te concentreren op bedrijven en serviceproviders.

Demo – Details

QAEngine

Als u online ondersteuning voor uw bedrijf moet bieden, dan is een vraag-en-antwoordwebsite een populaire oplossing. Door het QAEngine WordPress-thema te kiezen, kunnen u en uw bezoekers vragen en antwoorden over uw producten of diensten plaatsen, en helpen bij het bouwen van een online bron die in de loop van de tijd groeit.

QAEngine-thema

U en uw gebruikers kunnen dan stemmen op de antwoorden om toekomstige bezoekers te helpen snel de beste oplossing voor hun probleem te vinden. QAEngine bevat ook veel andere tools om bezoekers te helpen vinden wat ze zoeken, waaronder een geavanceerde zoekfunctie en aangepaste zijbalkwidgets.

Andere hoogtepunten van QAEngine zijn onder meer:

 • een beloningssysteem om deelname aan te moedigen
 • meerdere opties voor het genereren van inkomsten om een ​​inkomen te genereren
 • front-end formulieren voor naadloze vraag- en antwoordinzendingen
 • de mogelijkheid om polls te maken om informatie van uw gebruikers te vragen
 • een sociale login om mogelijke inschrijvingswrijving te verwijderen
 • een live meldingssysteem.

QAEngine biedt u alle tools die u nodig hebt om een ​​vraag- en antwoordwebsite met WordPress te bouwen – of u nu een nuttige bron voor uw gemeenschap wilt bieden of een online ondersteuningsportaal voor uw bedrijf wilt creëren.

Demo – Details

FreelanceEngine

Wilt u een freelance marktplaats creëren waar werknemers hun vaardigheden kunnen adverteren en kunnen bieden op banen die door werkgevers zijn gepubliceerd? Dan is het FreelanceEngine-thema van EngineThemes een geweldige alles-in-één oplossing die u alles kan bieden wat u nodig heeft.

FreelanceEngine-thema

Met FreelanceEngine kunt u een website bouwen met veel van de functies van de beste freelancer-vacaturesites. Via uw WordPress-website kunnen werkgevers vacatures plaatsen, werknemers kunnen hun portfolio’s plaatsen en beide partijen kunnen met elkaar in contact komen door middel van een uitnodiging of door te bieden op projecten.

Als eigenaar van de website heeft u tal van opties voor het genereren van inkomsten, waaronder het in rekening brengen van vaste kosten en de mogelijkheid om een ​​commissie te ontvangen voor elke transactie.

Andere hoogtepunten van FreelanceEngine zijn onder meer:

 • front-end formulieren voor het beheren van profielen en het plaatsen van vacatures
 • a live meldingssystemen
 • een interne berichtenuitwisseling
 • een beoordelingssysteem voor werkgevers en freelancers
 • veilige betalingen met een escrow-systeem
 • een geïntegreerde builder-tool voor flexibele paginalay-outs
 • gedetailleerde analyse- en rapportagetools.

Dankzij de vele functies is FreelanceEngine een geweldige optie als u een volledig functionerende freelancermarkt wilt creëren voor een fractie van de prijs van een oplossing op maat.

Demo – Details

Estate Engine

Het doel van EstateEngine is om het bezoekers zo gemakkelijk mogelijk te maken de woningvermeldingen te vinden waarnaar ze op zoek zijn, dus dit kan de ideale oplossing zijn als u een onroerendgoedwebsite met WordPress moet bouwen.

Estate Engine thema

De geavanceerde zoekfunctie van het thema maakt het gemakkelijk om de vermeldingen te filteren, en het bevat ook een interactieve kaart waarmee uw bezoekers snel vermeldingen in hun interessegebied kunnen vinden (klikken op een kaartmarkering geeft meer informatie over elke vermelding).

Andere hoogtepunten van EstateEngine zijn onder meer:

 • een snelstart-installatiewizard om u te helpen uw website online te krijgen
 • de mogelijkheid voor bezoekers om profielen aan te maken en hun woningvermeldingen te plaatsen
 • de mogelijkheid om betalingsplannen te maken voor het accepteren van aanbiedingen
 • het verzamelen van betalingen met 2Checkout en PayPal
 • meerdere opties voor advertentiepublicatie
 • aangepaste widgets en meerdere zijbalken om meer inhoud weer te geven
 • een volledig mobiel responsief ontwerp.

Bovendien heeft het een geïntegreerde tool voor het bouwen van pagina’s met slepen en neerzetten, die, in combinatie met de bovenstaande hoogtepunten, het opzetten van uw vastgoedwebsite zo eenvoudig mogelijk maakt.

Demo – Details

OneEngine

OneEngine is een aantrekkelijk WordPress-thema van één pagina dat van jou kan zijn in ruil voor een tweet of een ander sociaal aandeel. Met dit thema kunt u een schuifregelaar op uw startpagina weergeven en kunt u uw kernservices of -functies publiceren met een set responsieve pictogrammen.

OneEngine-thema

Dankzij de flexibele homepagemodules kunt u eenvoudig video’s, vaardigheidsgrafieken, teamlidprofielen, portfolio-items, klantlogo’s en een prijstabel op uw startpagina weergeven. Het heeft ook een stijlvolle blogsjabloon en een contactformulier dat naadloos integreert met de rest van uw site.

Andere hoogtepunten van OneEngine zijn onder meer:

 • een eenvoudig installatieproces om uw website online te krijgen
 • meerdere homepagina-componenten om uit te kiezen
 • een zwevend navigatiemenu
 • een volledige blogpost met afbeeldingen
 • het feit dat het gratis te downloaden is.

OneEngine is perfect geschikt voor freelancers en creatieven die een snelle en gemakkelijke manier willen om hun producten en diensten online te promoten.

Demo – Details

DiningEngine

Als je een passie hebt voor eten en een site wilt bouwen om lokale restaurants (of eetgelegenheden in welk gebied dan ook) te benadrukken, dan is DiningEngine een thema dat het ontdekken waard is. Het doel is om u te helpen bij het bouwen van een website met de beste plekken om te eten in een bepaald gebied, en nadat u deze op uw WordPress-website hebt geactiveerd, kunnen u en uw bezoekers restaurants, bistro’s en cafés toevoegen aan uw online directory.

Dining Engine thema

Naast het goede uiterlijk, maakt DiningEngine het indienen van vermeldingen zo eenvoudig mogelijk – u kunt zelfs betalingen van gebruikers innen in ruil voor het publiceren van een vermelding.

Andere hoogtepunten van DiningEngine zijn:

 • een flexibel homepage-ontwerp
 • een geavanceerde zoekbalk voor het eenvoudig filteren van aanbiedingen
 • interactieve Google Maps-aanbiedingen
 • stijlvolle vermeldingspagina’s met galerijen en gebruikersrecensies
 • de mogelijkheid om aankomende evenementen te promoten die worden georganiseerd in vermelde restaurants
 • ondersteuning voor populaire betalingsgateways.

Of u nu alle vermeldingen zelf wilt beheren of een bron voor restauranteigenaren wilt creëren om hun bedrijven te promoten, DiningEngine is een krachtig en flexibel thema dat het maken van een online directory relatief eenvoudig maakt.

Demo – Details

HotelEngine

Als u uw horecawebsite een professionele make-over moet geven, is HotelEngine wellicht precies wat u zoekt. Dit thema is er in twee varianten – Classy en Comfy – maar ondanks hun ontwerpverschillen, delen beide dezelfde functies om u te helpen een website te bouwen om uw hotel in stijl te promoten.

HotelEngine Thema

Het aangepaste beheerderspaneel van HotelEngine maakt het gemakkelijk om informatie over uw hotel aan uw website toe te voegen en uw bezoekers kunnen de online boekingstool gebruiken om hun verblijf te plannen. U krijgt ook toegang tot een goede set bedieningselementen om het uiterlijk van uw website aan te passen.

Andere hoogtepunten van HotelEngine zijn onder meer:

 • een online boekingssysteem aangedreven door de BookingEngine-plug-in
 • de mogelijkheid om getuigenissen van gasten te verzamelen en te publiceren
 • gedetailleerde instellingen voor aanpassing van de website
 • meerdere zijbalken en widgets voor het weergeven van nuttige informatie
 • een homepage slideshow tool om te laten zien wat uw hotel te bieden heeft.

HotelEngine bevat alles wat u nodig heeft om uw hotel te promoten en online boekingen van uw gasten te ontvangen.

Demo – Details

WeddingEngine

Zoals de naam al aangeeft, is WeddingEngine voor gelukkige stellen die een mooie website willen maken om hun grote dag te promoten. Met een real-time countdown timer en een online RSVP-formulier, zal uw trouwwebsite anticipatie helpen opbouwen en uw gasten ook voorzien van alle evenementinformatie die ze nodig hebben.

WeddingEngine Thema

Behalve dat ze online kunnen reageren, kunnen uw gasten ook wensen achterlaten en herinneringen delen op uw trouwwebsite, terwijl u ook informatie kunt publiceren over gerelateerde evenementen, zoals het verlovingsfeest en andere huwelijksfeesten.

Andere hoogtepunten van WeddingEngine zijn:

 • een customizer tool om uw trouwwebsite te personaliseren
 • geautomatiseerde e-mailmeldingen voor degenen die online reageren
 • real-time monitoring van reacties van gasten
 • meerdere website kleurenschema’s om uit te kiezen
 • trouwfoto- en videogalerijen voor na de grote dag.

Met WeddingEngine kunt u eenvoudig een website maken om uw bruiloft te ondersteunen – zowel voor als na de grote dag.

Demo – Details

Andere EngineThemes WordPress-thema’s:

Hier is een korte samenvatting van de andere WordPress-thema’s van EngineThemes:

 • ClassifiedEngine – bouw een online advertentiesite waar uw bezoekers items te koop kunnen aanbieden.
 • ForumEngine – alles wat u nodig heeft om een ​​online discussieforumwebsite met WordPress te maken.
 • JobEngine – creëer een meer traditionele vacaturesite waar werkgevers en werkzoekenden met elkaar in contact kunnen komen.

EngineThemes-extensies

Hoewel de meeste EngineThemes-opties voldoende functies en functionaliteit bevatten om u te helpen bij het maken van het type site dat u zoekt – of dat nu een discussieforum, vermeldingsdirectory of iets anders is – kunnen ze ook worden geüpgraded (of toegevoegd) via een nummer van EngineThemes-extensies.

EngineThemes Review-extensies

Er zijn 34 extensies waaruit u kunt kiezen – gegroepeerd op basis van het thema dat u gebruikt – met functies zoals beter beheer van advertentieweergave, ondersteuning voor extra betalingsprocessors, verbeterde mogelijkheden voor privéberichten en betere aangepaste veldafhandeling. Elke extensie is net als een gewone WordPress-plug-in geïnstalleerd, zodat u gemakkelijk kunt zien welke op uw site zijn geactiveerd.

EngineThemes Review Plugin

De EngineThemes-extensies kunnen afzonderlijk worden gekocht of als onderdeel van een aantal themapakketten. U kunt natuurlijk ook WordPress-plug-ins van derden gebruiken op uw door EngineThemes aangedreven website – maar voor het gemak, compatibiliteit en ondersteuningsdoeleinden is het fijn om de mogelijkheid te hebben om thema’s en extensies te gebruiken van een enkele, vertrouwde bron.

Een WordPress-website bouwen met EngineThemes

In dit deel van onze EngineThemes-recensie gaan we onderzoeken hoe gemakkelijk (of niet) het is om een ​​van deze thema’s te gebruiken om een ​​website te maken. Voor dit voorbeeld gebruiken we MicrojobEngine, een thema dat is gemaakt om u te helpen WordPress te gebruiken om een ​​kleine-jobservicesite te bouwen (vergelijkbaar met Fiverr).

EngineThemes Setup Wizard

Nadat u het thema op uw website heeft geüpload en geactiveerd, wordt u gevraagd de installatiewizard te gebruiken om aan de slag te gaan. Dit is optioneel, maar zoals we snel zullen zien, is dit een geweldige manier om veel moeite te doen bij het opzetten van uw website.

EngineThemes Review Activeren

Website voorbeeldgegevens importeren

Via de installatiewizard kunt u ervoor kiezen om de voorbeeldgegevens te importeren, wat een goed idee is als u meer inzicht wilt krijgen in hoe het thema en de componenten ervan werken. Voor uw gemak kunt u de voorbeeldgegevens eenvoudig verwijderen zodra u klaar bent om te beginnen met het toevoegen van uw eigen inhoud aan de site.

EngineThemes Review Microjobs Admin

De voorbeeldgegevens vullen uw site met een aantal dummy-microtaken. U kunt deze microtaken vervolgens bekijken en bewerken om een ​​beter idee te krijgen van hoe ze werken en om te zien hoe ze eruit zullen zien aan de voorkant van uw website.

EngineThemes Review Microjobs Font-End

Andere voorbeeldgegevens zijn dummy-gebruikersprofielen, nuttige pagina’s voor uw site en berichten voor uw blog.

Website Admin Panel

EngineThemes Review Admin Panel

In de rest van het admin-paneel kunt u de instellingen configureren die bepalen hoe de job engine-functionaliteit van uw website werkt.

EngineThemes Review-instellingen

Als uw website een lidmaatschapscomponent heeft, kunt u de leden beheren via het desbetreffende gedeelte van het beheerderspaneel. U kunt leden ook beheren via het centrale beheerdersscherm van WordPress-gebruikers, maar voor de eenvoud is het leuk om alles dat verband houdt met het MicrojobEngine-aspect van uw website op één plek te hebben.

EngineThemes Review leden

Als sitebeheerder kunt u ook de betalingsopties configureren, een overzicht krijgen van het opnemen van betalingen en de gebruiksstatistieken voor uw site bekijken.

EngineThemes Review Bekijk bestellingen

U kunt ook de bestellingen die via uw site zijn geplaatst, bekijken en beheren in het beheerderspaneel van het thema.

EngineThemes Review Intrekt

Via het WordPress-beheerdersdashboard kunt u de andere aspecten van uw microjobs-website beheren. Dit omvat leveringen van bestellingen, berichten tussen uw gebruikers en de optionele microjob-extra’s die uw leveranciers kunnen aanbieden als upgrades voor hun optredens.

EngineThemes Review Extra's

Natuurlijk, aangezien elk van de thema’s van EngineThemes is gebouwd met een specifiek doel voor ogen, zullen het installatieproces en de bedieningspanelen voor elk verschillend zijn. Deze thema’s bevatten echter allemaal een installatiewizard en een aangepast configuratiescherm om u te helpen uw website zo snel mogelijk online te krijgen.

EngineThemes-ondersteuning

Alle aankopen zijn inclusief 12 maanden toegang tot productupdates en de officiële ondersteuningskanalen. Verzoeken om ondersteuning kunnen op de openbare forums worden geplaatst en u kunt ook in de forums en de kennisbank zoeken om te zien of er al een oplossing voor uw probleem is gepubliceerd.

EngineThemes Review Ondersteuning

Het ondersteuningsteam streeft ernaar om binnen 48 uur op alle tickets te reageren: Lees hier het ondersteuningsbeleid.

Engine Themes Review: prijsdetails

EngineThemes is niet alleen afzonderlijk verkrijgbaar voor tussen $ 49 en $ 89, maar biedt ook drie pakketten aan – de belangrijkste verschillen tussen beide zijn de thema’s en extensies die ze bevatten.

 • Krachtpakket: $ 199 (selectie van thema’s)
 • Alles-in-één pakket: $ 299 (alle thema’s en geen extensies)
 • Mega Power-pakket: $ 689 (selectie van thema’s en enkele extensies)

Alle EngineThemes-pakketten bevatten 12 maanden ondersteuning en updates en u kunt de thema’s op zoveel van uw eigen websites gebruiken als u maar wilt.

De details van de pakketten variëren en de prijzen zijn momenteel in de aanbieding, dus het is zeker de moeite waard om ze nader te onderzoeken om erachter te komen hoeveel u moet betalen om toegang te krijgen tot de tools die u nodig heeft.

Laatste gedachten

De meeste websites waarvoor deze thema’s zijn gemaakt, zijn complexe projecten. Of je nu een microjobs-site, een directory-website of een discussieforum bouwt, het alleen doen en proberen een geschikt thema en selectie van plug-ins te vinden om de nodige functionaliteit toe te voegen, zal niet eenvoudig zijn.

Natuurlijk kunt u wat flexibiliteit opofferen door te kiezen voor een speciaal gebouwde, alles-in-één, kant-en-klare oplossing, maar het proces om precies het type site te maken dat u zoekt, wordt vrijwel zeker enorm vereenvoudigd – daardoor mogelijk bespaart u geen eindeloze tijd en gedoe!

Als u op het punt staat te werken aan een project dat onder een van de bovenstaande thema’s valt, vergelijk dan de lijst met functies met uw vereisten om te zien hoe de zaken bij elkaar passen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map