Elegante thema’s Divi Theme Review – Het beste multifunctionele WordPress-thema?

WordPress aanbiedingen


Welkom bij onze Divi-recensie! In dit artikel gaan we dieper in op de innerlijke werking van het Divi-thema van Elegant, onderzoeken we de functies die het biedt, bespreken we hoe het te gebruiken, bekijken we de prijzen en eindigen we met een oordeel over het al dan niet het is de investering waard.

Allereerst: Divi is natuurlijk een enorm populair thema! Een deel van deze populariteit moet worden toegeschreven aan het feit dat Elegant Themes – de maker van Divi – de meest populaire onafhankelijke WordPress-themawinkel op de markt is. Het is dus logisch dat het vlaggenschipproduct ook behoorlijk populair is.

Maar afgezien daarvan moet ik hier eerlijk zijn en toegeven dat Divi echt een indrukwekkend thema is dat een heleboel functies bevat en ze levert in een pakket dat gemakkelijk te begrijpen is (zelfs voor iemand die nieuw is bij het bouwen van een website).

Dit beginnersvriendelijke karakter is misschien wel het grootste verkoopargument van Divi. Maar daar komen we zo bij.

Laten we beginnen met de basis:

Divi Review: Wat is Divi?

Zoals eerder vermeld, is Divi de vlaggenschip van Elegant Themes. Dit wordt gewoonlijk een megethema genoemd. Met andere woorden, het lijkt veel op een standaard WordPress-thema, maar beter en groter … veel groter.

Elegante thema's Divi WordPress Theme

Divi’s kunnen voor meerdere doeleinden dienen en passen op elk soort website. Kortom, ongeacht het type site dat u wilt bouwen (en ongeacht het ontwerp), Divi belooft dat het de klus kan klaren.

Bovendien is Divi gebouwd met de beginner in gedachten. Alles, van instellen tot de interface en hoe u later voor updates kunt zorgen, is zo gebouwd dat zelfs een complete beginner het snel onder de knie kan krijgen.

In een notendop:

 • Divi is een volledig functioneel WordPress-thema dat direct uit de doos werkt. Het heeft geen andere installatieprocedure nodig dan wat je met een ander WordPress-thema zou moeten doen.
 • Je hoeft geen ervaring te hebben met WordPress-codering of vaardigheden voor het bouwen van websites. Voor het grootste deel is elke aanpassing beschikbaar via een handige gebruikersinterface.
 • U kunt het grootste deel van uw aanpassingen rechtstreeks aan de voorkant uitvoeren. Dit betekent dat in plaats van dat u zich hoeft af te vragen hoe uw wijzigingen eruit zullen zien op de live site, u een realtime voorbeeld krijgt terwijl u uw aanpassingen uitvoert.
 • Hiermee kunt u vrijwel elk denkbaar type ontwerp of lay-out bouwen, terwijl u nog steeds hetzelfde thema gebruikt.

Laten we even bij dat laatste blijven: elk ontwerp kunnen maken is eigenlijk het belangrijkste kenmerk van het megahema-genre, om zo te zeggen. Met andere woorden, Divi komt niet per se met een speciaal ontwerp; het dwingt je geen lay-outs of stijlen toe, maar laat je in plaats daarvan dingen naar wens afstemmen via de vele optiepanelen.

Dit is precies wat Divi echt multifunctioneel maakt.

Een ander ding dat het waard is om te bespreken, is hoe Divi zich verhoudt tot de andere oplossingen voor paginabuilder op de markt – met name die zoals Elementor of Beaver Builder.

Aan het eind van de dag is het Divi-thema een oplossing die iets completer is dan Elementor of Beaver Builder. Dit komt puur door het feit dat het een alles-in-één oplossing is.

Om bijvoorbeeld Elementor of Beaver Builder te laten werken, heb je een apart WordPress-thema nodig om ernaast te gaan. Dus uiteindelijk is wat je krijgt waarschijnlijk een heel basaal thema dat dient als de shell die je door Elementor of Beaver gebouwde pagina’s herbergt.

In dat licht is Divi gewoon handiger. Het wordt niet alleen standaard geleverd met de geavanceerde functionaliteit voor paginabuilder, maar het is ook een thema op zich, dus je hebt geen extra shell-thema nodig om dingen te laten werken.

In Divi kijken – Hoe het te gebruiken

Omdat Divi een premium-thema is (meer over de prijzen in een minuut), kun je het niet vinden via de standaard themamap van WordPress.org. In plaats daarvan moet je naar Elegante thema’s gaan, lid worden van de club en je eigen ZIP-bestand met het thema ophalen.

Zodra u het ZIP-bestand hebt, wordt het geïnstalleerd zoals elk ander thema – via het paneel in Uiterlijk → Thema’s → Nieuw toevoegen → Thema uploaden.

Als je klaar bent met de installatie en het thema actief hebt, kun je doorgaan naar de hoofdinstellingen van het thema. Divi heeft een eigen menu in de hoofdzijbalk waar u de link naar dat instellingenpaneel kunt vinden:

Divi-instellingen

Er zijn zeker veel dingen die u daar kunt aanpassen, maar als u niet de moeite hoeft te nemen om alles te doorlopen wat u eigenlijk niet hoeft te doen. Of in ieder geval al deze instellingen één voor één aanpassen, hoeft niet het eerste te zijn dat u met Divi doet.

De beste manier om Divi echt te leren kennen, is door een nieuwe startpagina voor uw website te maken. Dat is precies wat ik ga doen in deze Divi-recensie.

Het werkt allemaal precies zoals je zou verwachten. Eerst moet je een lege pagina maken en deze toewijzen als de voorpagina in Instellingen → Lezen. Vervolgens kunt u doorgaan met het bewerken van de pagina met de Divi Builder.

De manier waarop het paginabuildergedeelte van Divi werkt, lijkt sterk op de andere builderoplossingen op de markt, zoals Beaver Builder of Elementor.

Hier volgt een kort overzicht van de structuur van Divi’s pagina-organisatie:

De inhoud van uw pagina omvat secties… die een of meer kunnen bevatten rijen… die op hun beurt een of meer kunnen bevatten kolommen… die eindelijk individuele bevatten inhoudsblokken.

Klinkt misschien ingewikkeld, maar het is eigenlijk vrij eenvoudig te begrijpen als je eenmaal met Divi begint te werken. Hier is een voorbeeldpaginastructuur (u kunt alle essentiële elementen zien – secties, rijen en inhoudsblokken in kolommen):

Divi paginastructuur

Door al die rijen, kolommen en inhoudsblokken te jongleren, construeert u een pagina met Divi.

Om te beginnen, gaat u verder met het bewerken van uw startpagina en klikt u op de grote knop met de tekst Use The Divi Builder.

Start Divi Builder

Hiermee wordt de belangrijkste visuele bouwer van Divi gestart. In dit stadium is er niet veel, maar dit zal in een oogwenk veranderen.

Om het starten gemakkelijker te maken, kunt u iets kiezen uit de beschikbare lay-outs die bij Divi in ​​de doos zitten. U kunt ze laden door op de te klikken ‘…’ En ‘+’ pictogrammen onder aan het scherm:

voeg een lay-out toe met Divi

Er zijn veel interessante lay-outs om uit te kiezen en ze zijn allemaal slechts een zoekopdracht verwijderd, met ook enkele voorbeelden.

Divi-lay-outs om uit te kiezen

Het enige nadeel is dat je niet echt kunt zien hoe een specifieke lay-out eruit ziet voordat je deze op je pagina laadt. Dit is echter geen groot probleem, aangezien het kiezen van een sjabloonlay-out iets is dat u waarschijnlijk alleen in het beginstadium doet wanneer u aan een bepaalde pagina werkt, zodat u niet het risico loopt daadwerkelijke inhoud te verliezen.

Het proces van het importeren van de layout verloopt erg vlot, moet ik toegeven. Het enige dat u hoeft te doen, is op de gewenste indeling klikken en deze wordt binnen enkele seconden geïmporteerd.

Een andere coole functie die op je wacht onderaan de pagina is de werkbalk van het apparaatvoorbeeld.

apparaatwisselwerkbalk

Hiermee kunt u het voorbeeldvenster schakelen tussen desktop-, tablet- en telefoonweergaven. Je kunt ook in- en uitzoomen om de hele pagina in vogelvlucht te zien.

Als je wilt, kun je ook dezelfde werkbalk gebruiken om over te schakelen naar de draadframe-weergave, die meer gericht is op de volgorde van de inhoudsblokken op je pagina en hun instellingen, in plaats van op hun individuele uiterlijk. Dit kan handig zijn bij het werken aan een grotere pagina.

draadframe weergave

Als het gaat om het gebruik van de hoofdbouwerinterface, moet ik zeggen dat het nogal intuïtief is en niet veel vragen onbeantwoord laat. U kunt uw muiscursor in principe boven een element plaatsen en de beschikbare opties worden automatisch weergegeven.

Divi-bewerking bij muisaanwijzer

Afgezien daarvan kunt u op vrijwel elk stuk tekst dat u op de pagina ziet klikken en het rechtstreeks bewerken. Je mag alle standaard tekstverwerkingshulpmiddelen gebruiken die je zou verwachten (vet, cursief, aanhalingstekens, lettergrootte en type aanpassingen, enzovoort).

Divi tekstbewerking

Wat betreft de afzonderlijke rijen en secties, u kunt ze vrijuit uitlijnen door er een te pakken en deze op zijn plaats te slepen.

Maar Divi gaat natuurlijk niet alleen over het bewerken van een bestaande lay-out en het naar uw hand zetten – er wacht nog veel meer op u.

Interessante functies in Divi

Zoals ik eerder al zei, is het grootste verkoopargument van Divi dat het een alles-in-één oplossing is voor het bouwen van het exacte website-ontwerp dat u nodig heeft – en het biedt ook een mooi pakket aan functionaliteit om ernaast te gaan.

Ik heb een aantal hiervan hierboven al opgesomd, maar ik wil je hier een uitgebreidere lijst geven, zodat je je kunt realiseren hoeveel functies Divi echt inpakt:

 • Hiermee kunt u uw site in realtime ontwerpen / bouwen. Er is een live preview van alles wat je doet. Op sommige instellingenpagina’s hoeft u geen formulier in te vullen, op ‘Opslaan’ te klikken en vervolgens de pagina te vernieuwen om te zien of het effect goed is. Divi schrapt dat allemaal.
 • Alles wat u op de pagina ziet, kan worden aangepast.
 • Tekstbewerking gebeurt op een click-to-type-manier – in feite werkt het net als een MS Word-document.
 • De lay-outs zijn allemaal mobiel responsief.
 • Je mag meerdere rijen, kolommen en inhoudselementen gebruiken.
 • Divi wordt standaard geleverd met meer dan 20 vooraf gemaakte lay-outs.
 • U kunt uw lay-outs opslaan en exporteren / importeren om ze op andere sites te gebruiken.
 • U kunt uw eigen globale elementen opslaan, wat handig is als u iets heeft dat u meerdere keren op de site wilt gebruiken.
 • Bijna alles werkt door middel van slepen en neerzetten.

Last but not least is de bibliotheek met beschikbare inhoudselementen echt indrukwekkend:

Divi-inhoudselementen

Deze alleen zijn meer dan genoeg om vrijwel elk type website te bouwen, maar verrassend genoeg, wanneer je begint te snuffelen op zoek naar wat er nog meer is, zul je dingen vinden zoals Divi’s Module Customizer (waar je kunt veranderen hoe elk van de standaard contentmodules eruit ziet), of Divi’s geweldige split-testing module.

Divi split testen

Als u bijvoorbeeld op het hek zit over welk specifiek tekstblok u op uw startpagina moet gebruiken, kunt u ze allebei gebruiken en zien welke beter presteert.

Divi wordt ook vertaald in 32 talen – inclusief rechts-naar-links-talen.

talen beschikbaar in Divi

Hoe gemakkelijk is het te gebruiken?

De belangrijkste vragen zijn: Wat is de leercurve bij Divi? Kan iedereen het gebruiken en met relatief weinig gedoe?

Nou, in één woord, Ja.

Omdat Divi echter erg rijk is aan functies, kan het intimiderend zijn om helemaal opnieuw te beginnen en met een leeg canvas. Daarom is het beter om een ​​van de kant-en-klare lay-outs te importeren en die eerst te wijzigen.

Als je dan eenmaal onder de knie hebt hoe dingen werken, zou je Divi vrij snel daarna effectief moeten kunnen gebruiken.

Dat gezegd hebbende, Divi is een enorm softwareproduct op zich – niet alleen ‘elk oud’ WordPress-thema ’. En als zodanig zijn er veel dingen te ontdekken voordat je jezelf een echte Divi-professional kunt noemen.

Kortom, ik zou zeggen dat de leercurve niet bestaat als je gewoon een mooi ogende site wilt bouwen, maar dan wordt het nogal steil als je wilt profiteren van de volledige mogelijkheden van Divi’s mogelijkheden.

Opmerking: als je ooit hulp nodig hebt, is de documentatie van Divi best handig en geschreven met de informele gebruiker in gedachten.

Prijzen en oordeel

Het Divi-thema is een premium product, maar het prijsmodel is origineel in de WordPress-ruimte. Kortom, in plaats van te betalen voor het thema zelf, koopt u toegang tot de hele catalogus met thema’s en plug-ins van Elegant Themes.

Gelukkig blijkt dit niet zo prijzig te zijn. Momenteel bestaat het lidmaatschap in twee smaken:

Divi-prijzen

Voor die prijs krijg je niet alleen toegang tot Divi, maar ook tot alle andere thema’s en plug-ins van Elegante Thema’s.

Dus welke te kiezen? En is het het zelfs waard??

Nou, dit komt in feite neer op uw behoeften en uw verwachtingen van een WordPress-thema.

Een van de belangrijkste dingen waar Divi voor gaat, is dat het ongelooflijk aanpasbaar is en elk doel kan bedenken dat je maar kunt bedenken.

Dit betekent dat zelfs als u de richting van uw site in de toekomst verandert, u nog steeds hetzelfde thema kunt gebruiken. Daarvoor is Divi een goede investering.

Met Divi kunt u ook uw website van begin tot eind zelf bouwen, zonder dat u de code hoeft te kennen of een ontwerper hoeft in te huren om u te helpen met de taak.

Tot slot, beide types licentie laat u Divi gebruiken op een onbeperkt websites, dus zelfs als je besluit naar een andere site later te lanceren op je niet hoeft te betalen niets extra’s.

Over welk plan u moet kiezen, Ik zou beginnen met de goedkopere jaarlijkse optie. Maar als je merkt dat je na een jaar of zo echt van het thema geniet, zal het overschakelen naar het eenmalige betalingsmodel op de lange termijn een betere deal zijn.

Het aanwijzen van belangrijke nadelen van Divi is niet zo eenvoudig voor mij, als ik eerlijk ben.

 • Aan de ene kant is Divi erg shortcode-afhankelijk als het gaat om het bouwen van die coole paginalay-outs, wat betekent dat je ze kwijtraakt als je ooit besluit om over te schakelen naar een ander thema. Maar aan de andere kant is het meer dan verwacht dat je je huidige ontwerp verliest als je je thema verandert, dus het is moeilijk om dat tegen Divi te houden.
 • Misschien is het enige nadeel dat je alleen updates ontvangt zolang je een actief abonnement hebt. Voor veel andere premiumthema’s zijn updates gratis, omdat ze vaak beveiligingspatches en andere belangrijke componenten bevatten.

Over het algemeen zou ik zeggen dat Divi een geweldige keuze is voor de doe-het-gebruiker. Als je geen programmeur bent, maar je wilt alles zelf kunnen aanpassen – en via een duidelijke gebruikersinterface – dan is Divi de moeite van het bekijken waard.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map