Avada, X Theme of Enfold – De drie meest populaire multifunctionele WordPress-thema’s op ThemeForest: vergeleken

WordPress aanbiedingen


Avada, X en Enfold zijn de drie meest populaire WordPress-thema’s op ThemeForest – die zelf verreweg de grootste WordPress-themamarkt is die er bestaat. Tussen hen hadden deze thema’s op het moment van schrijven 972.371 verkopen behaald, wat zich vertaalde in ongeveer $ 57 miljoen aan inkomsten (zonder rekening te houden met kortingen en andere promoties).

Dit zijn krachtige en populaire multifunctionele WordPress-thema’s die kunnen worden gebruikt om bijna elk type website te maken. Hoe weet u echter met de schijnbaar oneindige functielijsten en talloze positieve recensies voor elk thema?

In dit artikel vergelijken we deze drie thema’s om u een beter idee te geven van wat elk te bieden heeft, en om te zien of Avada, X of Enfold de juiste is voor uw project.

Avada, X of Enfold?

Als u op zoek bent naar een krachtig thema dat vol zit met demo’s en u de mogelijkheid biedt om elk aspect van uw WordPress-website aan te passen, dan zou elk van deze u alles moeten bieden wat u nodig heeft.

Avada WordPress-thema

Avada is een van de best verkochte WordPress-thema’s aller tijden.

Ze hebben echter enkele verschillen, en we zullen die in deze vergelijking onderzoeken.

Website demo’s

Om u te helpen zoveel mogelijk verschillende soorten websites te maken, bevat elk thema tal van vooraf gebouwde demo’s. Deze demo’s kunnen met een paar klikken in uw WordPress-website worden geïmporteerd, waardoor u een solide basis krijgt voor uw eigen inhoud en u kostbare tijd bespaart.

X WordPress-thema

X is het op één na best verkochte WordPress-thema aller tijden op de ThemeForest-marktplaats.

Als het gaat om het soort demo’s dat u met deze drie thema’s zult vinden, komt bijna elk type project dat u maar kunt bedenken aan bod – inclusief eCommerce-winkels, websites van bureaus, creatieve portefeuilles, gezondheids- en fitnessontwerpen, blogsjablonen en nog veel meer.

Omvatten WordPress-thema

Enfold is momenteel het derde best verkochte WordPress-thema op de ThemeForest-marktplaats.

Geen van deze thema’s ontbreekt als het gaat om demo’s; in puur numerieke termen valt het als volgt uiteen:

 • Avada: 57 demo’s
 • Enfold: 36 demo’s
 • X: 27 demo’s

Als het echter om themademo’s gaat, is kwaliteit belangrijker dan kwantiteit, en het bepalen van welk thema een demo heeft die past bij het type website dat u aan het bouwen bent, zal een grote rol spelen bij het bepalen van de beste optie voor u.

Gelukkig zijn alle demo’s ontworpen volgens een zeer hoge standaard, dus als je eenmaal een geschikte optie hebt gevonden, zou je meteen aan de slag moeten kunnen met je nieuwe website.

Maak je geen zorgen als je geen demo kunt vinden die perfect bij je project past. Zoals we snel zullen zien, hebben deze thema’s veel meer te bieden dan alleen kant-en-klare sjablonen.

Page Builder Tools

Avada Page Builder

Al deze thema’s hebben hulpprogramma’s voor het maken van pagina’s met slepen en neerzetten voor het maken van aangepaste inhoud.

Of u nu de perfecte demo voor uw project vindt of niet, u zult waarschijnlijk enkele wijzigingen willen aanbrengen in de lay-outs en sjablonen van het door u gekozen thema.

Om u zoveel mogelijk vrijheid te geven, bevatten X, Enfold en Avada allemaal op maat gemaakte tools voor het maken van pagina’s met slepen en neerzetten:

 • Avada: Fusion Builder
 • Enfold: Advanced Layout Builder
 • X: Cornerstone Page Builder

Met deze drag-and-drop-builders kunt u aangepaste ontwerpen maken voor uw WordPress-berichten en -pagina’s. Door een combinatie van rijen en kolommen te gebruiken en die lay-outs te vullen met een reeks verschillende elementen, kunt u unieke en opvallende ontwerpen voor uw website maken die anders heel moeilijk te maken zijn.

Enfold Theme Page Builder

In tegenstelling tot Avada en X heeft Enfold een back-end paginabuilder in plaats van een moderne front-end builder.

Niet alle WordPress-paginabuilders zijn echter gelijk gemaakt. Na recente updates kunt u met de Avada- en X-paginabuilders aangepaste inhoudsontwerpen maken via front-end drag-and-drop gebruikersinterfaces.

X Theme Page Builder

X heeft een op maat gemaakte tool voor het maken van pagina’s, Cornerstone genaamd.

De Enfold-paginabuilder heeft daarentegen een ouderwetse back-end gebruikersinterface, in plaats van de moderne front-end-optie die steeds populairder wordt onder tools van dit type.

Het belangrijkste voordeel van het gebruik van een paginabuilder met een front-end interface is dat u kunt zien hoe uw inhoud eruit zal zien zodra deze is gepubliceerd terwijl u eraan werkt. Met een back-end-interface kun je alleen een ruwe schets van de structuur van je pagina zien, en je moet van tab wisselen om een ​​voorbeeld van je inhoud te zien, waardoor het ontwerpproces wordt vertraagd.

Voorbeeld van de Enfold Back-End Interface

Back-end paginabuilder-interfaces zoals die van Enfold laten u een overzicht van uw inhoud zien, maar bieden geen nauwkeurige weergave van uw ontwerp totdat u een voorbeeld van de pagina bekijkt.

Dit betekent dat er met de Enfold-paginabuilder enige verbreking is tussen wat u ziet in de back-endinterface waarin u werkt en hoe uw pagina eruit zal zien wanneer deze wordt gepubliceerd.

De bijgewerkte versies van de Avada- en X-paginabuilder kunnen dit probleem goed oplossen met hun front-end gebruikersinterfaces, die u een live voorbeeld van uw pagina geven terwijl u eraan werkt.

Voorbeeld van de X Front-End Editor

De front-end editors van thema’s als Avada en X geven je een goed idee van hoe je pagina er na publicatie uit zal zien.

Met de Cornerstone-paginabuilder van X vindt het werk bijvoorbeeld plaats via een intuïtieve front-end gebruikersinterface met slepen en neerzetten. Klik eenvoudig op een pagina-element en de instellingen ervoor worden weergegeven in de zijbalk.

Alle wijzigingen die u aanbrengt in de instellingen van dat element, worden onmiddellijk toegepast en geven u realtime feedback op uw ontwerpbeslissingen.

Context Sensitive X Front-End Editor

De contextgevoelige zijbalkpanelen van front-end editors maken het gemakkelijk om de instellingen te vinden voor het element dat u wilt aanpassen.

De onlangs bijgewerkte Avada Fusion Builder heeft een vergelijkbare aanpak met zijn gebruikersinterface en ervaring met het bewerken van inhoud.

Voorbeeld van de Avada Fusion Builder

De nieuwste versie van Avada Fusion Builder heeft front-end contentbewerkingsmogelijkheden.

Back-end paginabuilders waren een paar jaar geleden acceptabel. Nu zijn ze echter erg verouderd vanwege het wijdverbreide gebruik van efficiëntere en gemakkelijkere front-end interfaces, zoals die in X-, Avada- en Divi-thema’s, evenals veel van de meest populaire standalone plug-ins voor WordPress-paginabuilders.

Aanpassingsopties

Een manier om ervoor te zorgen dat uw website nauw aansluit bij uw behoeften (terwijl u zich ook onderscheidt van de massa), is door het uiterlijk aan te passen. Alle drie deze thema’s geven u veel controle over hoe uw website eruitziet.

Enkele van de aanpasbare eigenschappen van deze thema’s zijn de algemene lay-outinstellingen, lay-outinstellingen voor specifieke soorten inhoud, stijlkeuzes, koplay-outs, typografie-instellingen en nog veel meer. Met deze drie thema’s kunt u bijna elk aspect van uw website echt aanpassen.

Sinds deze thema’s echter voor het eerst werden uitgebracht, is de WordPress Customizer naar voren gekomen als een gebruikersvriendelijke interface voor het personaliseren van de instellingen en opties van een website en het thema ervan.

Divi WordPress Customizer Voorbeeld

Met sommige thema’s (zoals Divi, afgebeeld) kunt u veel aspecten van uw website aanpassen via de WordPress Customizer-interface.

Een van de belangrijkste voordelen van de WordPress Customizer is dat het u een live voorbeeld geeft van de wijzigingen die u op uw site aanbrengt terwijl u ze aanbrengt, zonder dat u van tabblad hoeft te wisselen en pagina’s hoeft te vernieuwen om te zien welk effect uw aanpassingen hebben gehad.

Deze aanpak is een veel snellere en efficiëntere manier om het uiterlijk van uw site te personaliseren, in vergelijking met de traditionele methode van een back-end configuratiescherm in het WordPress-dashboard.

Paneel Thema-opties uitvouwen

De meeste Enfold-thema-instellingen zijn toegankelijk via een back-end configuratiescherm in plaats van de modernere WordPress Customizer-interface.

Niet alle thema’s hebben echter de WordPress Customizer omarmd, en velen gebruiken nog steeds een back-end stijlinterface. Enfold is een voorbeeld van een thema dat nog niet volledig profiteert van de WordPress Customizer, met de instellingen en opties die alleen toegankelijk zijn vanuit het WordPress-dashboard.

Hoewel Avada je niet toestaat om veel aspecten van je website aan te passen via de WordPress Customizer, kun je nog veel meer wijzigingen voor de hele site aanbrengen via het thema-optiesgebied van de Fusion Builder. Als u dit doet, krijgt u een live voorbeeld van uw wijzigingen terwijl u ze aanbrengt – op dezelfde manier als de WordPress Customizer-interface.

Interface voor Avada-thema-opties

Hoewel Avada geen gebruik maakt van de WordPress Customizer, kun je de thema-opties nog steeds aanpassen via een front-end interface.

Net als Avada maakt X niet volledig gebruik van de WordPress Customizer, maar je kunt je website wel aanpassen via zijn eigen front-end interface, die erg lijkt op de WordPress Customizer.

Hierdoor kunt u snel veel aspecten van uw website personaliseren en direct zien welke impact uw wijzigingen hebben op het ontwerp.

X Thema-opties paneelinterface

Net als Avada heeft X zijn eigen front-end paneel met thema-opties in plaats van de WordPress Customizer te gebruiken.

Als het gaat om aanpassingsopties, kunt u met alle drie de thema’s bijna elk aspect van uw website personaliseren – zonder dat u code hoeft te bewerken.

Avada lijkt echter meer individuele instellingen en opties te hebben, waarbij X op de tweede plaats komt.

Extra tools en plug-ins van derden

Avada Extra Plugins Installer

Avada wordt geleverd met een aantal zeer nuttige premium WordPress-plug-ins.

Om een ​​echt multifunctioneel thema te creëren, moet u site-eigenaren voorzien van een handige selectie van tools om hen te helpen meer te doen met WordPress.

Terwijl Avada en Enfold beide plug-ins voor het bouwen van slideshow van derden bevatten – inclusief de krachtige Slider Revolution en LayerSlider WP-plug-ins – wordt X geleverd met meer dan 20 externe en interne, op maat gemaakte extensies van derden om uw WordPress-website te upgraden.

Voorbeelden van de tools waartoe u toegang krijgt met X zijn de ConvertPlug-leadgeneratietool, de Visual Composer-paginabuilder-plug-in, de contentDock slide-in alert box-tool, de Soliloquy-fotogalerij-plug-in en de Slider Revolution-diavoorstelling-maker.

X Extra WordPress-plug-ins

X geeft je ook de mogelijkheid om een ​​reeks extra plug-ins op je website te installeren.

X bevat meer interne en externe extensies – waarmee de multifunctionele themareferenties worden verbeterd – vergeleken met Avada en Enfold. Hoewel de X-extensies optioneel zijn, kunt u er de voorkeur aan geven om uw eigen WordPress-plug-ins te selecteren in plaats van ze voor u te laten kiezen.

Overall Admin User Experience

Avada Theme gebruikersinterface

Avada en X hebben welkomstschermen om u op weg te helpen met het bouwen van uw website.

Als het gaat om het instellen en beheren van deze thema’s, leveren Avada en X na recente updates nu de meest gebruiksvriendelijke ervaringen vergeleken met Enfold.

De installatie- en beheerpanelen voor deze thema’s, die zich in het WordPress-dashboard bevinden, zijn goed ontworpen en maken het heel gemakkelijk om de thema’s in te stellen, de demo-inhoud te importeren en de meegeleverde plug-ins te activeren.

Enfold gebruiken is echter niet bijzonder on-gebruiksvriendelijk, het is alleen dat de ervaring niet zo gepolijst is als bij Avada of X.

X Thema gebruikersinterface

Net als Avada heeft X een goed ontworpen welkomstscherm om u te helpen het thema te gebruiken.

Naast de gebruikersvriendelijke panelen voor het instellen van thema’s, zijn de front-end gebruikersinterfaces van de bedieningspanelen van Avada en X voor thema-opties efficiënter dan de benadering van Enfold.

Als u kunt zien welk effect uw wijzigingen hebben terwijl u ze aanbrengt (in plaats van uw instellingen op te slaan, van browsertabblad te wisselen en vervolgens vensters te vernieuwen) terwijl u in een front-end interface werkt, wordt het proces veel intuïtiever en gestroomlijnder.

Uitgebreide gebruikersinterface

Enfold gebruiken is niet moeilijk, maar de ervaring is niet zo intuïtief als Avada of X..

De back-endbenadering van Enfold werkt wel, maar ziet er nu gedateerd uit, vooral vergeleken met de moderne front-endinterfaces van de Avada- en X-paginabuilders. Bovendien zijn de back-endinterface en de algemene gebruikerservaring van Enfold niet zo gebruiksvriendelijk als het zou kunnen zijn, zelfs niet voor een back-endbenadering.

Op individueel post- en paginaniveau geeft Avada u een grote hoeveelheid controle over hoe uw inhoud eruit zal zien. Via het Fusion Page Options-paneel dat wordt weergegeven onder de WordPress-editor, kunt u veel aspecten van de manier waarop uw individuele stukjes inhoud worden gepresenteerd bepalen.

Avada Theme Page Options

Avada geeft u veel controle over hoe elk afzonderlijk stuk inhoud eruit zal zien via de Fusion-pagina-opties.

Het Fusion Page Options-paneel van Avada behandelt welke van uw schuifregelaars worden weergegeven (indien aanwezig) en of u de koptekst en voettekst van de pagina wilt weergeven of niet. U kunt ook eenvoudig selecteren welke zijbalk u wilt gebruiken, de lay-out en achtergrondafbeelding voor de pagina instellen en kiezen uit een paar handige opties.

Enfold en X missen relatief weinig instellingen en bedieningselementen op paginaniveau. Je hebt bijvoorbeeld alleen echt de mogelijkheid om te beslissen of een zijbalk wordt weergegeven en, zo ja, aan welke kant, plus een paar andere opties met betrekking tot de voettekst, titelbalk en koptekstgebieden.

Geen van de thema’s is moeilijk te gebruiken, maar over het algemeen biedt Avada een meer responsieve en gebruiksvriendelijke ervaring, met X niet ver achter.

Avada, X en Enfold in actie

Ten slotte kan het bij het kiezen van een thema vaak nuttig zijn om te zien wat anderen er al mee hebben gedaan – dus zorg ervoor dat u een paar echte (bij voorkeur live) voorbeelden bekijkt van websites die zijn gemaakt met elk van deze drie serieus indrukwekkende thema’s . Hier zijn een paar collecties die we in eerdere berichten hebben samengesteld:

 • 25+ Live voorbeelden van Avada in actie
 • 25+ Live voorbeelden van X-Theme in actie
 • 50+ Live voorbeelden van Enfold in Action

Laatste gedachten

Het vergelijken van Avada, Enfold en X met als doel het vinden van het beste multifunctionele WordPress-thema is niet eenvoudig – het zijn allemaal geweldige thema’s die echt kunnen worden gebruikt om elk type website met WordPress te maken. Het feit dat ze hetzelfde geprijsd zijn, met Enfold en X beschikbaar voor $ 59 en Avada voor $ 60, helpt ook niet om ze te scheiden.

Wanneer je deze thema’s gebruikt, is het gemakkelijk te begrijpen waarom ze de best verkochte producten zijn op de ThemeForest-markt. Elk heeft een indrukwekkende selectie van hoogwaardige demo’s om uit te kiezen, wat het maken van een professionele website met WordPress zo veel sneller en gemakkelijker maakt.

Voor degenen die een specifieke visie voor hun website in gedachten hebben, of geen demo kunnen vinden die geschikt is voor hun project, helpen de paginabuildertools van deze thema’s om WordPress veel flexibeler te maken. In staat zijn om inhoud te maken met aangepaste lay-outs en die lay-outs vervolgens te vullen met een breed scala aan elementen, maakt het voor iedereen gemakkelijk om het type website te bouwen dat ze nodig hebben.

Wanneer u vervolgens rekening houdt met alle aanpassingsinstellingen en opties, heeft u veel controle over hoe uw website eruit zal zien en zal functioneren.

Aangezien Avada, Enfold en X thema’s van hoge kwaliteit zijn, moet u de demo’s verkennen en de functies bekijken om erachter te komen welke het beste is voor uw project en de vereisten ervan.

Dat gezegd hebbende, met hun front-end paginabuilders en thema-opties controlepanelen, voelen Avada en X als de modernste thema’s van deze groep. Als u echter geen krachtige tool voor paginabuilder nodig heeft of het niet erg vindt om een ​​enigszins verouderde back-endinterface te gebruiken, moet u Enfold niet uitsluiten als het op andere manieren aan uw vereisten voldoet.

(Opmerking: voor meer specifieke, diepgaande informatie over elk van deze drie thema’s, bekijk zeker enkele van onze eerdere artikelen, namelijk: Avada Theme Review: Is dit het ultieme WordPress-thema ?; Enfold Theme Review – een nadere blik bij een van de best verkopende WordPress-thema’s van 2015; en WordPress X Theme Review: is het echt alles waar het om draait ?.)

Een manier om erachter te komen welke van deze thema’s het beste is voor uw project, is door hun demo’s te bekijken en te kijken of Avada, Enfold of X een vooraf gebouwd ontwerp heeft dat geschikt is voor uw website. Het vinden van de juiste demo bespaart u veel tijd bij het lanceren van uw nieuwe website.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map