Преглед на темата на WordPress X: Наистина ли е всичко, което трябва да се пропука?

Къде да купя WordPress теми


Вероятно сте ги виждали навсякъде – банери и изявления, казващи неща като:

X – Последната тема за WordPress, от която ще се нуждаете” и “X – най-бързо продаваната тема в ThemeForest!

Това са смели твърдения, за които се претендирам, както и много други хора, този вид свръх около продуктите предизвиква интереса ми и в същото време по някакъв начин ме отблъсква.

За какво е темата X? Защо изглежда, че толкова много хора го обичат? Всъщност не може да бъде толкова голямо, колкото всички казват, че е… Може ли?

Трудно е да се повярва на вида на сврака, който чувате около произволен брой продукти в наши дни – защото всички сме били изгорени до известна степен или от друга в миналото. Ето защо, преди да се гмурна в този пост, нека ви уверя в нещо:

Този преглед е напълно безпристрастен.

Това не е платен преглед от Theme.co. Няма да е просто още едно блестящо ревю, написано просто с надеждата да ви го продадат – не.

Този отзив идва от гледна точка на истински WordPress потребител / уеб дизайнер, който вероятно е дори по-скептичен от вас.

Искате ли да знаете дали темата X е всичко, което е разрушено? Нека да разгледаме …

X Тематичен преглед: Поглед отвъд Hype

И така, ето какво направих: Купих темата X със собствените си трудно спечелени пари – защото искрено се интересувах да я използвам в някои свои проекти от доста време.

Снимка на тема WordPress X

Единственото нещо, което мога да кажа, без да отдавам много, е, че X има много функции. Ето някои от основните (вижте официалния уебсайт на X Theme за повече):

 • Четири „стека от теми“ (повече за тези по-долу)
 • Множество безплатни разширения, които да ви помогнат да продължите темата, дизайна и сайта си допълнително, за да създадете нещо уникално
 • Персонализиране на всички основни елементи на темата с помощта на WordPress Customizer
 • Готов за WooCommerce с 4 оформления на магазини, които можете да използвате в дизайна си

Преди да влезете в начина, по който темата се справя извън кутията, има няколко елемента в горния списък, които се нуждаят от малко уточнение, за да разберете напълно, като например „Теми от стекове“:

Какво представляват X темовете?

Терминът „стекове“ не е нещо, което чувате много често (или някога) в общността на WordPress. Тъй като терминът е нещо ново, лесно е да си изтриете носа и да си помислите: „Какво по дяволите трябва да е това?“.

Теми за степента на X

Идеята зад Stacks е доста проста: по същество Stacks са шаблони, вградени в темата, които хората могат да избират да използват като отправни точки, от които да създават свои собствени дизайни (вместо да се налага да започват от нулата). За да разчупим още повече тази идея, може да се каже, че всеки от тези стекове е самостоятелен поотделно.

Понастоящем X има 4 стека, всеки от които има уникално оформление и дизайн на базата на вашия уеб сайт на:

 • Интегритет | Този стек за теми е проектиран като многоцелева тема. Той има чисти, но смели оформления на началната страница и цялостен елегантен дизайн, за да помогне на вашия сайт да изпъкне по правилния начин. Той също така предлага светли и тъмни версии, които да ви помогнат да създадете свой собствен уникален стил (вижте демонстрация на живо).
 • Подновете | The Renew Stack е шаблон, базиран на все по-популярните принципи на плоския дизайн, които мнозина са обикнали. The Stack смесва плосък дизайн с чисти и неразграбени линии и оформления, за да изпъкне съдържанието ви – докато все пак ви дава нещо наистина уникално и привлекателно за гледане (вижте демонстрация на живо).
 • икона | Този стек е може би най-интересната и уникална функция, която X може да предложи. Дизайните в него са по-ярки и по-модерни от средното оформление на шаблон на блога (вижте демонстрация на живо).
 • Произход | Ethos Stack е създаден, за да бъде онлайн списанието Stack на групата. Независимо дали търсите ново оформление или уникално оформление на онлайн списание, Ethos е стека, който вероятно бихте искали да използвате (вижте демонстрация на живо).

Всеки стек предлага както набор от различни функции, така и стилове, от които да работите.

X Разширения за теми

Темата на X „разширения“ са като приставки за WordPress.

15 X Разширения за теми

Въпреки че темата включва няколко разширения, които по същество са плъгини на трети страни, повечето от тях са направени от Theme.co самите – специално за подпомагане на потребителите в изграждането на сайтове с X Theme.

Ето списък с разширения / приставки, които се предлагат с темата:

 • Плъзгаща революция
 • Визуален композитор
 • Soliloquy (рецензиран)
 • Заключване на видео
 • Док за съдържание
 • Disqus Коментари (както се използва на този сайт)
 • Персонализиран 404
 • Google Analytics
 • Коментари във Facebook
 • Olark
 • Гладко превъртане
 • Условия за ползване
 • В процес на изграждане
 • Бял етикет
 • X – Кратки кодове (40+ кратки кодове за избор)

Там непременно ще бъдат изброени няколко, за които никога не сте чували; Въпреки това, за да разгледате всяка от тях, ще е необходимо повече четене, отколкото вероятно сега бихте се интересували …

Моето предложение? Просто разгледайте демонстрациите на всеки от тези плъгини, за да ви дадем представа какво представляват и какво правят.

Вижте демонстрациите за разширение тук

Едно от страхотните неща за тези разширения / плъгини (както и стековете от теми) е, че те са включени за използване с темата и всеки ще продължи да получава безплатни актуализации за живота на вашия лиценз.

Струва ли се тези плъгини да се използват на сайт? Е, това зависи от това, което възнамерявате да изградите, но фактът, че те са включени като опция, е отличен!

Още функции на темата на X

Характеристики на тема

Честно казано, X има някои наистина впечатляващи функции, които надхвърлят много повече от това, че просто носят отзивчивост и вид на частта. Ето още няколко функции, които темата може да предложи:

 • WooCommerce, bbPress и BuddyPress са готови
 • Ретина готова
 • Множество опции за съдържание и навигация
 • Над 600 шрифта на Google, които можете да избирате и използвате
 • Подходящ за програмисти (т.е. идва с PSD файлове на Photoshop)
 • Почистете кода и изградете върху маркировката на HTML5, така че да е оптимизиран за SEO

Нещо повече, докато копаете малко по-дълбоко, започвате да намирате някои истински скъпоценни камъни, например: X включва плъгин (изброен по-горе), за да използва предварително зададените им къси кодове в темата. Да имаш опция Shortcode като плъгин, вместо да бъде вграден в темата, е ОГРОМЕН плюс. Защо? Защото улеснява превключването на теми надолу по пътя, без излишни и бъркотии за почистване на страници и страници от разхвърляни къси кодове, които биха останали.

Друга чудесна функция е областта на таблото за управление, до което потребителите получават достъп, когато купуват лиценз за X тема.

Споменах преди това, че реших да купя темата X, за да мога наистина да се захвана с нея, но чак след като я купих, разбрах, че това табло за членство е част от пакета – и наистина е благодат.

При закупуване на темата ще получите достъп до членската зона на сайта им, която е пълна с всякакви благини, включително:

 • 4 детски теми (?)
 • Огромна база от знания, пълна с статии и видеоклипове, за да ви научи как да научите темата
 • Форум, където можете да получите подкрепа и да говорите с други потребители на X Theme
 • Часове видео съдържание от експерти, които предлагат съвети и обучение по маркетинг
 • Демо съдържание

Любимата ми функция за X е демонстрационното съдържание. Защо така?

Е, от моя брой, X предлага над 35 демонстрации между 4-те стека. Коефициентът е, че някой ще види демонстрация, която абсолютно обича и ще купи темата въз основа на това.

Намерете демонстрационното съдържание на X Theme във вашето табло за WordPress

Функцията за демо съдържание, която вече е вградена в темата след актуализацията на темата 3.0 X, означава, че можете да намерите точното демо, което искате и след това да изтеглите всички страници и оформления на уебсайта си, така че да не се налага да преминавате през излишните опитвайки се да изградите всичко сами. След това можете да влезете и да редактирате нещата, за да изглеждате както искате.

Въпреки че това е голяма икономия на време, за съжаление това е функция, която много автори на теми са склонни да игнорират. Повечето купувачи на тема WordPress ще купят тема въз основа на демонстрацията, която разглеждат, така че даването на опция за изтегляне и използване на тези демонстрации е наистина първостепенно, що се отнася до обслужването на клиентите.!

Другият въпрос, който много купувачи ще имат относно X, е дали той е лесен за използване или не.

Как се справя темата X в ръцете на потребител?

Добре – сега за алуминиевата част от нещата: „отпушването“ на Темата X.

Подобно на повечето теми, след като изтеглите .zip файла, ще трябва да го разопаковате (отворите), за да стигнете до тематичните файлове. След това просто го качвате и активирате на вашия сайт – лесни неща.

Но колко лесно е да създадете и персонализирате сайт с темата X?

Е, персонализиращата част на вашия дизайн ще бъде по-лесна от повечето, благодарение на всички опции, вградени в предния панел за персонализиране в WordPress (вижте примера по-долу).

Персонализирайте вашата тема X с контроли на предния край

След като инсталирате и активирате темата, най-вероятно ще искате да изберете с кой стек от теми, който искате да започнете, и след това да отидете оттам. След като изберете своя Stack, предварително зададените опции за стил ще се покажат в менюто Customizer и можете да започнете да променяте облика на елементите.

Можете да редактирате цветове, оформления, типография, да вмъквате логото си, да променяте разположението си в навигацията (което е различно във всеки стек) и други – в зависимост от това на кой стек сте избрали да изградите вашия сайт.

Всички тези промени се извършват с няколко кликвания на мишката и могат лесно да се ощипват, без изобщо да напускате персонализатора.

Демонстрациите за X, които са достъпни за гледане, използват много от плъгините / разширенията, споменати по-горе.

Slider Revolution, Visual Composer, Soliloquy и X – Shortcodes са разширенията / плъгините, които дизайнерите на тематичните демонстрации използваха за създаването на тези впечатляващи и динамични оформления в прегледа на живо, но всеки от тези плъгини отнема известно време, за да се научи как да използвам.

Ако никога не сте използвали тези плъгини и планирате сами да създадете динамичен сайт с тях, тогава можете да очаквате да отделите добри часове, научавайки как да използвате всеки от тях, преди да създадете вашия сайт.

Използването на демонстрационното съдържание може да помогне с оформлението на страниците, но действителният аспект на проектиране все още ще отнеме доста време.

Това обаче не е лошо, а просто е страничен продукт с включването на толкова много функционалност в темата – и всъщност използването на тези приставки за проектиране е безкрайно по-лесно и по-бързо от кодирането от нулата, разбира се! Моята причина за това е просто така, че да не се впускате в неща с нереалистични очаквания.

Темата всъщност е по-лесна за използване от повечето – но не е тип тема, която мига и ще се появи, която между другото не съществува!

Заключителни мисли по темата X

Изпробвах редица различни теми от ThemeForest и тази доставя там, където други често се провалят (т.е. голяма поддръжка, документация и обучение) – количеството документация и обучение само, което идва с темата, е сериозно впечатляващо и значително повече отколкото се предлага от много други теми със значително по-високи цени!

Като цяло темата изглежда страхотно и се предлага с абсолютно куп различни функции. Нещо повече – той е и сравнително лесен за използване и ви дава отлично ниво на контрол върху това как изглеждат нещата.

За обикновения потребител с много малко проектиране и WordPress опит, тази тема вероятно ще доведе до няколко предизвикателства – но тогава ще бъде и повечето други теми. Отнема време, за да научите как да използвате всичко това, но поне не сте оставени да висите с богатството от документация, с която да се поучавате.

От гледна точка на дизайнера, X Theme предлага чудесна отправна точка за създаване на дизайн за клиентите – и ви дава куп различни функции за работа. По някакъв начин бихте могли дори да разгледате темата като вид рамка, с която да надграждате и разширявате.

Що се отнася до цената, 63 $ (или $ 65, ако плащате чрез PayPal) за темата изглежда като доста добра сделка, като се има предвид всичко, което получавате в пакета.

Като обобщение на всичко, бих казал, че Темата X е чудесна тема, която предоставя повече, отколкото бихте очаквали – достави повече, отколкото очаквах така или иначе! Хареса ми начина, по който темата изглежда и се чувства и сега обмислям дали да го използвам в моя собствен бизнес сайт. Освен това, аз също виждам себе си потенциално да го използвам и на сайтове на някои клиенти.

Актуализация (29 януари 2015 г.): ако търсите малко вдъхновение „X Theme“ (и като допълнителен бонус), разгледайте нашия списък с „25 + зашеметяващи примери на най-продаваната X Themeco X Theme в действие“.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map