Преглед на елегантни теми 2020 – Какво предлагат и струва ли си да се присъедините?

Сделки с WordPress


Ако търсите нова тема на WordPress, едно име, което почти сигурно ще попаднете, е Елегантни теми. Със своята изключително популярна тема Divi, няколко мощни приставки и активна общност на потребителите, Elegant Themes е едно от най-големите имена в екосистемата на WordPress.

На хартия, елегантните теми със сигурност заслужават място в списъка ви с кратки резултати, когато става въпрос за пазаруване на теми и приставки. Но продуктите му са правилният избор за вашия уебсайт? Трябва ли да се регистрирате с тази поддръжка на WordPress или да продължите търсенето? До края на тази публикация ще се надяваме, че имате всичко необходимо, за да вземете добре обмислено и информирано решение.

Да започваме.

За елегантните теми

Елегантните теми работят в продължение на 11 години и до момента са обслужвали повече от 600 000 клиенти. В този процес се натрупа работна сила от повече от 80 служители, покриващи няколко страни – далеч от скромните му начала, работещи в колежния апартамент на основателя Ник Роуч.

Изображение на уебсайт на елегантни теми

Elegant Themes пусна около 87 теми на WordPress през годините, както и редица плъгини. Въпреки това, наскоро тя пренасочи усилията си само към двете си най-нови теми, Divi и Extra, както и за електронната си форма на Bloom за електронна поща и плъгини за социални медии Monarch. Създателят на страници на WordPress, който помогна да се направи темата Divi толкова популярна, сега е достъпен и като самостоятелна приставка под формата на Divi Builder.

Освен висококачествените му продукти, друга причина, поради която Елегантните теми са толкова популярни, са нейните ценови планове. Само за $ 89 на година получавате достъп до всичките му теми (включително водещата тема „Divi“ – повече за това по-долу) и плъгини, което прави много конкурентни цени. Ако планирате да използвате неговите продукти в продължение на няколко години, планът „Пожизнен достъп“ с леко цена е всъщност най-добрата стойност, като ви предоставя достъп до всички съществуващи и бъдещи продукти с еднократна такса от 249 долара. Има също така 30-дневна гаранция за връщане на парите без задаване на въпроси, така че можете да изпробвате темите и плъгините безрискови..

Докато фокусът на Elegant Themes е върху двете основни теми, Divi и Extra, засега все още получавате достъп до по-старите му теми. Тези теми обаче сега изглеждат доста остарели и се съобщава, че се пенсионират, така че е най-добре да ги игнорирате, когато решавате дали да се присъедините или не.

Информация за цените на елегантните теми

Макар че получаването на достъп до всичко за 89 долара изглежда добра сделка, елегантни теми са ли правилния избор за вашия проект? Нека разберем.

Теми на WordPress

Нека започнем с разглеждане на темите на WordPress, преди да преминем към плъгините.

Както споменахме, регистрацията с Elegant Themes ви дава достъп до 87 теми на WordPress за цената, която бихте могли да платите само за една тема другаде. Има обаче наистина само две теми за разглеждане. След пристигането на Divi през 2013 г., фокусът на Elegant Themes беше поставен върху това да стане единствената най-добра тема на WordPress. Екстра последва малко след това и заедно те стават акцентите в портфолиото на Elegant Themes. Всъщност, както беше споменато, по-старите теми ще бъдат пенсионирани.

Divi Многоцелева WordPress тема

Divi е водещата тема и е наистина многоцелева, предлага възможност за създаване на почти всеки тип уебсайт.

Divi WordPress Тема

Divi е водещата тема от елегантни теми.

От блогове и бизнес сайтове до магазини за електронна търговия и всичко между тях Divi е несъмнено универсален инструмент за изграждане на уебсайтове.

Шаблони за електронна търговия Divi

Divi разполага с пълен набор от шаблони за електронна търговия за създаване на онлайн магазини.

Той е идеален и за нови потребители на WordPress, които се надяват да създадат персонализирани уебсайтове, без изобщо да се налага да разглеждат един ред код. Тази мощна тема обаче се превърна и в популярен избор с професионални уеб дизайнери, които търсят инструмент, който може да направи сайтовете за изграждане на своите клиенти по-ефективни.

Пример за оформление на Divi

Divi улеснява създаването на персонализирани оформления на съдържанието.

Някои от причините опитните и неопитни уеб дизайнери избират Divi са полезният му набор от висококачествени шаблони и мощният инструмент за създаване на страници с влачене и пускане. Импортирането на един от пакетите на уебсайтовете на Divi ви дава бърз начин да стартирате проекта си и новият и подобрен Divi Builder може да се използва за персонализиране на шаблоните чрез интуитивен потребителски интерфейс за влачене и пускане WYSIWYG. Създаването на вашите персонализирани дизайни от нулата също не е проблем.

Divi Builder Text Editor

Новият и подобрен инструмент за създаване на страници Divi на предния край.

Независимо от вашето ниво на умения, Divi върши добра работа по демократизиране на уеб дизайна. Тези, които са нови в WordPress, могат да използват оформлението Divi, комбинирано с интерфейса на точка и щракване на строителя, за да създадат персонализирани дизайни на страници. По-опитните дизайнери могат да правят това, което винаги са правили – само много по-бързо.

Divi Builder модули

Можете да създадете персонализирани оформления с Divi Builder и да ги попълните с избор на модули.

Друга характеристика на тази тема, която заслужава да се спомене, е инструментът Divi Leads. Divi Leads ви позволява да разделите теста, за да оптимизирате дизайна и съдържанието на вашия сайт. Ако някога сте се чудили на кое заглавие или цветова схема посетителите ще отговорят най-добре, Divi Leads премахва предположенията.

Divi води и оптимизация

Divi Leads ви помага да оптимизирате съдържанието си, като сравнява множество версии на вашия уебсайт.

Divi Leads улеснява показването на множество варианти на вашия уебсайт и неговото съдържание, докато седнете и чакате резултатите. Ако трябва да създадете уебсайтове, които конвертират спрямо техните цели – независимо дали за вас или за вашите клиенти – Divi Leads ще бъде безценно допълнение към инструментариума ви.

Пакети за оформление на темата Divi

Нови пакети за оформление на уебсайтове редовно се добавят към Divi от екипа на Elegant Themes.

Една област, в която Divi е подобрена след старта си, е библиотеката от предварително изградени пакети от уебсайтове, които вече са достъпни за тази тема. По време на писането е имало повече от сто пълни пакета уебсайтове, които можете да импортирате в WordPress и след това да редактирате чрез визуалния конструктор, за да създадете свой собствен уникален сайт. Не само можете да импортирате пълен пакет от уебсайтове, който включва един или повече оформления и шаблони на началната страница за вътрешните страници на вашия сайт, но можете също така да изберете и изберете от библиотеката с повече от 800 индивидуални шаблона на страници.

Пример за пакет на оформлението

Всеки пакет оформление съдържа селекция от шаблони за страниците на вашия уебсайт.

Тези пакети за уебсайтове обхващат широк спектър от проекти – от сайтове на агенции и блогове за здраве до корпоративни домашни страници и магазини за електронна търговия, до имената, но само няколко. За да направите създаването на уебсайт с Divi още по-лесно от преди, тези пакети и шаблони могат да бъдат преглеждани и импортирани от вътрешното ви табло WordPress.

Библиотека за оформление на уебсайтове

Пакетите и шаблоните на елегантните теми са достъпни от редактора на Divi Builder.

В миналото не беше лесно да скриете или персонализирате областите на заглавията на уебсайтовете, използвайки Divi. Поради това беше лесно да се забележи сайт, създаден с Divi, тъй като повечето от тях имаха същите горни навигационни ленти. Това е нещо от миналото, тъй като можете лесно да скриете областта на заглавката с помощта на шаблона с пълна ширина или да създадете свой собствен персонализиран дизайн, използвайки модула на заглавката или настройките на персонализатора на тема.

Като цяло Divi е чудесен избор за творци, които биха искали да създадат персонализиран уебсайт на WordPress, независимо от техническите си възможности. Въпреки че има толкова много предварително създадени пакети за уебсайтове и индивидуални шаблони, Divi също трябва да работи добре за всеки, който търси дизайн извън рафта, който е готов да започне.

Тема за допълнително списание WordPress

Елегантни демонстрации на допълнителна тема

Extra е идеален за създаване на блогове, онлайн списания и други сайтове, богати на съдържание.

Демо демонстрацията на темата на Extra, стартирана след Divi, включва много от най-добрите му функции. Докато Divi е многоцелева тема, Extra е създаден за блогове, онлайн списания и други сайтове, богати на съдържание.

Примерни оформления на допълнителни колони

Един от съдържателните елементи, които можете да добавите към страниците си.

Основното оформление на началната страница е идеално за създаване на уебсайт за новини или списания и използването на този дизайн ви дава възможност да показвате най-доброто или най-скорошното си съдържание в стилен формат на мрежата. Можете да използвате карусели за публикации, области с раздели, плъзгачи за мини-статии и персонализирани джаджи, за да показвате визуализации на съдържанието си.

Модул за съдържание на допълнителна тема

Друг от модулите за допълнително съдържание за показване на статии.

Допълнително включва и ориентирано към изображение оформление на началната страница, което използва представените изображения от вашите статии, за да привлече вниманието към съдържанието ви. Дизайнът на тази тема е фокусиран върху примамването на посетителите да кликнат върху повече от вашите статии.

Допълнителен пример на изображението

Раздел от ориентираното към изображението допълнително оформление на началната страница.

Тъй като Extra включва мощния инструмент Divi Builder, можете да персонализирате всеки от шаблоните на темата чрез потребителски интерфейс за влачене и пускане отпред. Не само това, но можете да използвате конструктора и неговата библиотека от модули, за да създадете персонализирани дизайни за всяка статия, която публикувате на вашия сайт. Ако искате вашият блог или онлайн списание да съответстват на качеството на презентация на водещите уебсайтове за новинарски медии, сега имате мощен инструмент, който може да ви помогне.

Допълнителен пример на персонализирана страница

Пример за типа оформления, които можете да създадете с Extra и инструмента за създаване на страници.

С Extra и Divi Builder можете да проектирате персонализирани оформления на страници, които наслагват изображения с текст, да включвате колажи за снимки, да използвате кавички за изтегляне, да включвате множество колони и да включвате други изпробвани елементи на съдържание, за да надстроите уебсайта си от основен блог до професионално изглеждаща онлайн публикация. Можете също да импортирате всеки от пакетите на уебсайтове и отделни шаблони на страници, които са достъпни за потребителите на темата Divi.

Разположение на текст и изображение

Extra улеснява комбинирането на текст и изображения за надграждане на вашите статии.

Една впечатляваща особеност на Extra, която не се намира в Divi, е създателят на категории и свързаните с нея модули. Използването на тази функция ви позволява да проектирате персонализирани страници с категории, които определят как на вашия сайт се показват списъци с публикации в блогове и друго съдържание, като например елементи от портфолио и продукти за електронна търговия..

Инструмент за създаване на допълнителна категория

Създателят на категории на темата Extra ви позволява да създавате персонализиран архив и оформление на страници с категории.

Освен че можете да създавате множество оформления, можете също така лесно да ги присвоите на различни типове съдържание на вашия сайт, като конкретни категории блогове. Ако искате да поемете контрола върху това как се показват списъци със съдържание, тази функция ви позволява да станете наистина креативни.

Шаблон за допълнителен портфейл

Можете също така да създадете персонализирани оформления на архив на портфолио с конструктора на категории Екстра.

Дори и да не искате да използвате интегрирания Divi Builder, Extra все още е добър избор за блогъри и сайтове за онлайн списания. Библиотеката от шаблони улеснява добавянето на важни страници към вашия сайт с много малко усилия. С включени шаблони на автор, времева линия, портфолио и страници за контакти, можете да си спестите много време, когато настройвате нов уебсайт.

Екстра може да се използва и за създаване на магазин за електронна търговия с WordPress, благодарение на пълната му поддръжка за приставката WooCommerce. Ако искате да създадете онлайн магазин или просто да добавите физически или дигитални продукти към вашия блог или списание, Extra е повече от задачата.

Докато Elegant Themes създадоха Divi с целта да го превърнат в най-добрата тема за всеки уебсайт на WordPress, Extra беше създаден, за да бъде най-добрата тема за блогъри и онлайн публикации – и определено върши добра работа. Extra е конкурентна тема, която всеки блогър или собственик на уебсайт в стила на списанието трябва да обмисли.

Другите теми

Както споменахме, Елегантните теми създават множество теми през годините. Докато тези по-стари теми все още са достъпни като част от пакетите за $ 89 на година или $ 249 за целия живот, те започват да изглеждат възрастта си и, тъй като в определен момент ще бъдат пенсионирани, най-добре е да ги игнорирате и просто се съсредоточете върху Divi и Extra.

Елегантните теми WordPress Plugins

Екипът на Elegant Themes създаде и редица висококачествени плъгини за WordPress, които се предлагат и в двата ценови плана.

Нека да разгледаме.

Плъгин за създаване на страници за Divi Builder WordPress

Елегантни теми Plugin Divi

Плъгинът Divi превръща конструктора на страници от водещата тема на Elegant в самостоятелна приставка.

Плъгинът Divi Builder е самостоятелната версия на инструмента за създаване на страници, който е включен в темите Divi и Extra. Последната версия на Divi Builder разполага с потребителски интерфейс от предния край, така че, независимо дали сте избрали темата Divi или Extra или инсталирате приставката на сайт, използвайки друга тема, ще можете да създавате персонализирани страници с помощта на плъзгане, и пуснете визуален редактор.

Divi Builder Visual Editor

Плъгинът Divi Builder има визуален редактор за влачене и пускане на WYSIWYG.

Предният интерфейс Divi Builder ви позволява да влачите и пускате модули на място, да променяте размера на елементите на страницата и да персонализирате съдържанието си по много различни начини. С повече от 40 персонализирани съдържателни модула, с които можете да работите, можете да добавяте много полезни елементи към страниците си.

Таблица с цени Mobule

Таблиците с цени са само един от 40-те адаптивни модула за съдържание, които можете да добавите към съдържанието си.

Други полезни функции на приставката Divi Builder включват възможност за бързо дублиране на всеки елемент от страницата, копиране и поставяне в съставителя, неограничени отменения и повторения и лесен начин за добавяне на персонализиран CSS към вашите страници.

История за редактиране на Divi Builder

Divi Builder има панел с история, който ви позволява да върнете промените, които сте направили на страницата си.

Плъгинът Divi Builder сега улеснява запазването на всяко оформление, секция или модул в библиотеката ви за повторна употреба другаде на вашия сайт. Ако актуализирате някой от елементите на библиотеката, можете да приложите избирателно тези промени към всеки екземпляр от елемента в целия ви сайт.

Дори и да не използвате тема от елегантни теми, трябва да можете да използвате Divi Builder, за да персонализирате вашия уебсайт WordPress. Ето защо, ако предпочитате да използвате по-минимална тема (като тези, произведени от StudioPress, а не от Divi, но все пак искате да създадете персонализирани дизайни за вашето съдържание, тогава приставката Divi Builder може да бъде добър избор.

Използване на Divi Builder с StudioPress

Плъгинът Divi Builder трябва да работи с всички теми на WordPress.

Divi Builder се сравнява благоприятно с другите плъгини за създаване на страници с плъзгане и пускане за WordPress, така че, независимо дали планирате да използвате тема от Елегантни теми или от някъде другаде, тази приставка е чудесен избор за добавяне на визуален редактор към вашия уебсайт.

Можете да разберете повече за този плъгин в нашия практически преглед на Divi Builder.

Bloom Email Optin Form WordPress Plugin

Bloom Plugin

Плъгинът Bloom улеснява добавянето на формуляри за оптимизиране на имейли към вашия уебсайт WordPress.

Това, че можете да изпращате имейл на аудиторията си всеки път, когато публикувате нова статия, стартирате продукт или имате някакво друго важно съобщение, което да направите, има много предимства. За съжаление, съставянето на списък с абонати за електронна поща не е лесно. За щастие, Bloom е плъгин, който може да помогне на вашите посетители да се регистрират и предадат своите имейл адреси.

Блум изскачаща форма

Пример за един от шаблоните на бланки за оптимизация на имейли от Bloom.

След като активирате Bloom, можете да започнете да добавяте редица формуляри за избор на имейл или регистрация към вашия уебсайт. Опциите за формуляри включват изскачащи, входящи, под публикации, вградени и приспособления. Има и заключен формуляр за съдържание, който изисква от посетителите ви да въведат имейл адреса си и да се абонират за вашия списък, за да получат достъп до определено съдържание.

Видове Оптин на Bloom

Bloom ви дава шест различни вида оптини форми за работа.

Bloom също включва добър избор от шаблони за формуляри за електронна поща, които могат да бъдат персонализирани чрез редактора на приставката.

Bloom Optin шаблони

След като изберете шаблон, можете да го персонализирате и да добавите собствено съдържание.

Освен възможността да персонализирате външния вид на формулярите, вие получавате и добър контрол върху това как работят. Можете да изберете интро анимация, която определя как изглежда формата и можете също да зададете забавяне във времето, което контролира, когато формата се появи. Персонализираните задействания могат да се използват и за контрол на видимостта на формата и други.

Настройки на дисплея на Bloom

Bloom ви дава много контрол върху това как, кога и къде се показва всяка форма на optin.

Чрез настройките за показване на формуляра Bloom можете да определите къде на вашия сайт всеки формуляр ще бъде активен. Тези опции включват активиране на формата за целия ви сайт, началната страница, отделни публикации и страници и много други. Тъй като можете да създавате множество формуляри и след това да ги показвате в конкретни части на вашия сайт, можете наистина да персонализирате дизайна и съдържанието им, за да съответстват на статиите, които се показват на.

Пример за включване на оптин

Създаването на персонализирана форма за оптимизация е лесно с Bloom.

Bloom включва и инструмент за сплит тестване, който улеснява сравняването на две форми, за да разберете коя от тях работи най-добре с вашата аудитория. Благодарение на тези функции, Bloom се сравнява добре с други водещи приставки за оптимизиране на имейли, като OptinMonster и Thrive Leads.

Инструмент за тестване на Bloom Split

Bloom има вграден A / B инструмент за тестване, който да ви помогне да оптимизирате формулярите си за най-много реализации.

Почти всеки тип уебсайт може да се възползва от наличието на списък с абонати за електронна поща, а Bloom е способен инструмент, който може да ви помогне да разширите списъка си.

Можете да разберете повече за този инструмент в нашия преглед на плъгини Bloom WordPress.

Monarch Social Sharing WordPress Plugin

Monarch Plugin

Плъгинът Monarch добавя бутони за социални споделяния към уебсайтовете на WordPress.

Плъгинът Monarch ви помага да увеличите броя на това, което съдържанието ви се споделя в социалните медии. Социалните споделяния не само помагат за привличане на повече трафик към вашия сайт, но също така могат да помогнат на съдържанието ви да се класира по-видно в търсачките като Google.

Икони за социално споделяне на монарха

Monarch ви предоставя редица стилове на бутони за социални споделяния, от които да избирате.

След като Monarch е на живо, можете да покажете набор от бутони за социално споделяне на вашия уебсайт. Поддържат се над 20 социални мрежи и можете да показвате бутоните на пет места – включително на изображения и видеоклипове.

Бутони за споделяне на изображение на монарх

Монархът може да показва активирани с ховър бутони за социално споделяне върху изображения и видео.

Освен че показва плаващи, винаги видими бутони за споделяне, Monarch ви позволява да избирате от редица бутони, активирани със задействане. Закъснения във времето, позиция за превъртане на страници, след коментиране или закупуване и след период на неактивност, всички могат да се използват като задействания за контрол, когато изскачащ или плъзгащ се набор от бутони за социално споделяне се представя на вашите посетители.

Местоположение на бутона на монарха

Monarch ви предоставя добра гама от опции за това, където можете да показвате бутоните и иконите за споделяне в социалните мрежи.

Можете също така да използвате Monarch, за да показвате връзки към профилите си в социалните медии, допълнени с броя на последователите. Тази функция ви дава бърз начин да добавите социално доказателство към вашия уебсайт.

Подобно на останалите инструменти за елегантни теми, Monarch ви предоставя много контрол върху начина, по който се показват бутоните и връзките ви в социалните медии. Работата по персонализирането се осъществява чрез удобен за потребителя интерфейс с много опции и настройки, като се гарантира, че този плъгин работи точно както искате.

Monarch е един от най-добрите приставки за социални медии за WordPress, така че е чудесно да получите достъп до него като част от членството ви в Elegant Themes.

Поддръжка на елегантни теми

Преди няколко години Elegant Themes имаше известна репутация за предоставяне на по-малко от звездна поддръжка на своите клиенти. След като разгледах това и съм доволен клиент за известно време, с удоволствие съобщавам, че Elegant Themes изглежда е решил всички проблеми, които може да са имали.

Нейните водещи продукти редовно се актуализират и подобряват, а онлайн документацията за темите и плъгините му е обширна, включително видео и текстови инструкции..

В миналото единственият начин да получите подкрепа беше публикуването на съобщение във форумите на общността. Сега обаче има канал за поддръжка на чат на живо, който е отворен 24/7. Докато пишех този отзив, на съобщенията за чат се отговори бързо. Въпреки това, в прозореца за чат често се появява съобщение, в което се посочва, че екипът за поддръжка обикновено отговаря след няколко часа.

Освен че можете да разговаряте в реално време с екипа за поддръжка на Elegant Themes, можете също да изпращате имейли за поддръжка чрез канала за чат на живо и след това да проверите отново за отговор по ваше удобство. Споменатите по-рано форуми вече не се наблюдават от служителите на Elegant Themes, но те все още работят и могат да бъдат чудесно място за задаване на въпроси на общността и за взаимодействие с други потребители на Elegant Themes..

Обществото на елегантните теми

С такава значителна потребителска база не е изненада, че около Elegant Themes и нейните продукти е израснала голяма общност и екосистема. Освен официална група Divi Users във Facebook с повече от 40 000 членове, има и редица неофициални групи и пазари на трети страни, продаващи детски теми, и блогове, посветени на Divi. Освен възможността да се свържете с други потребители на Divi и Elegant Themes онлайн, има и Divi Meetups в цял свят, които се провеждат по целия свят..

Карта за местоположение Divi Meetup

Редовни срещи с Divi се провеждат по целия свят.

Елегантните теми също ръководят един от най-натоварените блогове на WordPress. Освен публикуването на съвети и съвети за уеб дизайнери и потребители на WordPress, блогът често споделя нови оформления на страници и други екстри за Divi потребители.

Заключителни мисли

Divi несъмнено е една от най-добрите и популярни многофункционални теми на WordPress наоколо. Тъй като можете да закупите Divi, Extra и няколко истински полезни приставки за $ 89, подписването с Elegant Themes представлява голяма стойност за парите.

Обновеният Divi Builder, който е основна част от темата на Divi, също е един от най-добрите създатели на WordPress страници, достъпни днес. Всеки, от новите за създаването на уебсайтове до опитните уеб дизайнери, може да се възползва от силата на Divi Builder.

В миналото Divi и Extra биха могли да бъдат малко преобладаващи, поради предоставения от тях творчески контрол и невъзможността да се импортират пълни пакети или демонстрации в сайта ви. Въпреки това, сега, когато готовите пакети за уебсайтове и отделни шаблони могат да бъдат импортирани направо в таблото за управление на WordPress само с няколко кликвания, стартирането на нов сайт с тези теми е много по-лесно. Като се има предвид, интерфейсът Divi Builder е голямо отклонение от редактора на WordPress, така че ще трябва да инвестирате известно време в изучаването на новата система. Когато все пак се справите с него, няма да има много – ако не друго – не можете да персонализирате на уебсайта си на WordPress.

Независимо дали търсите тема на WordPress, която може да се използва за създаване на всякакъв тип уебсайт, или се нуждаете от приставка, която може да ви помогне да трансформирате съществуващия си сайт, като се регистрирате с Elegant Themes, за да получите достъп до Divi, Extra и Divi Плъгинът на Builder определено има смисъл. Другите плъгини – Bloom и Monarch – също са много полезни инструменти.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me