Най-популярните пазари на теми за WordPress

Къде да купя WordPress теми


Едно от най-хубавите неща в WordPress е, че не е нужно да разработвате уебсайта си напълно от нулата – можете да използвате една от безброй готови теми, за да осигурите основния дизайн и функционалност за вашия сайт.

Има буквално хиляди различни безплатни теми, от които да избирате – ако все още не сте, отидете на официалното хранилище на WordPress за избор от над 3000 безплатни теми!

Въпреки това, не всички безплатни теми са създадени еднакво и въпреки че всички официални теми за хранилището на WordPress ще бъдат с високо качество, качеството на много „безплатни“ теми, които ще намерите другаде, може да бъде непоследователно (понякога дори ужасяващо). И тогава има функционалност: мнозина имат няколко възможности за персонализиране и са повече от малко ограничаващи, в сравнение с по-голямата част от премиум темите. Това е напълно добре за любители или всеки, който иска да изпробва платформата на WordPress, но ако искате да вземете уебсайта си централен за вашия бизнес, премиум тема е почти определено начинът да вървите!

Добрата новина е, че има изобилие от висококачествени специализирани премиум теми, а по-голямата част от тях предлагат теми с конкурентни цени – обикновено между някъде в региона от 30 до 75 долара.

Едно от най-популярните (ако не и най-популярното) средство за пазаруване на премиум теми, въпреки че е на тематични пазари – места, които често имат огромен аудитория, която редовно идва да види най-новите предложения от по-малко известни (а понякога дори и много известни) дизайнери и разработчици. За да улесните търсенето на идеалната тема на такива пазари, ето подробно разглеждане на три от най-добрите (и най-големите) пазари в момента:

ThemeForest

ThemeForest несъмнено е кралят на тематичните пазари. С над невероятните 10 000 теми, налични до момента, ThemeForest всъщност е част от семейството на Envato, което също включва CodeCanyon, друг ОГРОМЕН пазар и мой личен фаворит при търсене на премиум WordPress плъгини.

ThemeForest

Цените на ThemeForest са конкурентни, като темите на WordPress започват от $ 28 и достигат до $ 63. Повечето от по-добрите теми обаче са в този горен диапазон, но обикновено цените му са между 40 и 60 долара.

С толкова много налични теми, наистина има по нещо за всеки: има многостранна електронна търговия, блогове или корпоративни теми, но можете също така да изберете теми с ниша, фокусирани с лазер, за да ви позволи да изградите, например, футбол, църква или нощен клуб -тематични уебсайтове.

Всяка тема е удобно организирана под няколко заглавия, което улеснява намирането на типа тема, която търсите. Можете да сортирате темите въз основа на цена, дата на издаване, рейтинг, общо изтегляния или тенденции – в зависимост от вашите предпочитания. Това е съществена характеристика, тъй като WordPress-маниер като мен може лесно да се изгуби там с толкова много теми, които да разгледаме!

Когато сте го стеснили до няколко, които харесвате, всяка тема включва преглед на живо, който ви позволява да го видите в действие. Повечето от тези режими на визуализация ви позволяват да изпробвате опциите за персонализиране на темата, което ви позволява да проверите цветови комбинации и опции за оформление в сайт на живо.

Ако имате някакви проблеми с дадена тема, авторът обикновено предоставя поддръжка след продажбата – въпреки че авторът всъщност не е задължен да го прави (въпреки че, разбира се, има добър бизнес смисъл за всички техни автори да предоставят толкова подкрепа, колкото може). Много от тези теми за поддръжка се възпроизвеждат в секцията за коментари, което ви позволява да разглеждате, за да видите дали авторът отговаря на потребителски проблеми и да проверите дали вашият конкретен проблем вече е разрешен.

Разбира се, голямото нещо, което искате от тематичния пазар, е качеството. И истината трябва да се каже, ThemeForest има репутация за продажба на страхотни теми, които за съжаление са, от време на време лошо кодиран. Без съмнение, по-голямата част от темите имат впечатляваща функционалност и често ще намерите премиум плъгин, свързан с темата (нещо, което само по себе си понякога може да доведе до проблеми по-надолу по линията, когато става въпрос за актуализиране на споменатия пакет пакет премиум). Освен това те са съвместими в по-голямата си част с приставки за електронна търговия (като WooCommerce), BuddyPress и маркетингови услуги по имейл. Въпреки това, всички готини неща са наистина излишни, ако кодът е толкова раздут и неефективен, че уебсайтът ви едва може да се използва – въпреки че не позволявайте това да ви размине, защото има и много отлично кодирани предложения!

За съжаление няма перфектен начин да забележите мръсотии – системата за преглед и преглед на живо са добро място за начало. Можете също така да сканирате коментарите, оставени от други потребители, за повтарящи се проблеми и да проверите общия брой на изтеглянията: ако дадена тема е имала десетки хиляди изтегляния, бихте очаквали авторът да има необходимия стимул да отстрани всички проблеми, които възникват. – въпреки че, разбира се, това не винаги е така.

Въпреки широк кръг автори в сайта, има силен акцент към персонализирането. Повечето теми ще включват редица различни цветове, шрифтове и опции за оформление и ще предоставят редица начини за показване на представените ви изображения (включително плъзгачи, галерии и карусели), така че обикновено можете да получите облика на вашия уебсайт точно по ваш вкус.

Всъщност моите лични фаворити са изключително многостранните, многоцелеви теми, с почти неограничен брой възможности за персонализиране – тествайте ги в прегледателя на живо, за да видите какво имам предвид. Много от тези теми са толкова многостранни, че бихте могли да получите, без изобщо да се нуждаете от друга тема – с толкова много възможности за персонализиране, можете да създадете изключително различни уебсайтове, подходящи за всякакви цели.

Най-продавани теми в ThemeForest:

 1. Многофункционална тема Avada ($ 60, 364 259 продажби)
 2. Тема X ($ 59, 165 729 продажби)
 3. Разгънете многоцелевата тема ($ 59, 137 458 продажби)
 4. uDesign ($ 59, 47 924 продажби)
 5. Карма ($ 59, 29 508 продажби)

Намерете теми в ThemeForest

MOJO теми

Въпреки че е един от най-големите пазарни теми, MOJO темите все още са омаловажени от ThemeForest, което го прави да изглежда доста малък в сравнение.

Моджо Теми

Въпреки това, с над 1000 теми, той притежава внушителен брой теми сам по себе си. Можете също да изтеглите шепа премиум плъгини от MOJO, като в момента има 33.

Както при ThemeForest, има редица заглавия, които да организират темите и да ви помогнат да изберете – включително темите за недвижимите имоти, целевата страница и ресторантите. Можете също да сортирате темите по дата на издаване, продажби и цена.

Когато сравняваме качеството на двата пазара, между тях няма какво да се избира. Стандартът в горния край е висок и бих казал, че в MOJO има по-малко теми с ниско качество в сравнение с ThemeForest.

Обаче, като прегледах – а в някои случаи и тествах – топ продавачите и на двата пазара, аз лично смятах, че най-доброто, което ThemeForest може да предложи, е много по-добро от най-доброто от MOJO. Това може би не е изненадващо, като се има предвид, че ThemeForest има много по-голяма аудитория и комисионите вероятно са по-големи (както за авторски, така и за пазарен пазар), когато тема се предлага изключително само на една платформа.

Всички теми на MOJO включват едни и същи опции за визуализация на живо, което ви позволява да проверите появата на темата на уебсайт на живо. Можете да изпробвате възможностите за персонализиране на темата в този визуализатор, като промените цветовата схема и оформлението, за да усетите как може да изглежда вашият собствен уебсайт, когато използвате определена тема.

За разлика от ThemeForest, авторите на MOJO Themes са длъжни да предоставят текуща поддръжка след продажбата безплатно. Можете да разгледате коментарите, оставени от потребителите, за да видите колко полезен е определен автор и колко бързо реагират. Това се различава, но като цяло авторите на основните теми предоставят отлично обслужване на клиентите.

Темите в MOJO започват от едва $ 16, вариращи до $ 58, което означава, че са в същия балпак като ThemeForest – по-голямата част от добрите теми в MOJO струват приблизително $ 49.

В допълнение към темите, за по-новите потребители на WordPress, които може да се борят да стартират темата си, MOJO предлага и услуга за инсталиране: $ 49 за темата и $ 99 за темата и WordPress. Ако сте загрижени, няма да можете да накарате темата ви да изглежда нещо като демонстрация, тези услуги може да се окажат безценни.

Най-продавани теми за MOJO теми:

 1. Rustik Minimalist Theme ($ 58, няма данни за продажбите за MOJO Themes)
 2. Многоцелевата тема на Aegaeus ($ 49)
 3. Тема с една страница Devine ($ 49)
 4. Повече ($ 39)
 5. Vixen ($ 49)

Намерете теми за MOJO теми

Творчески пазар

И накрая, ние имаме Creative Market, по-малко известен, но много актуален пазар за независими рекламни послания. Creative Market позволява на всеки да създаде собствен магазин на пазара, където може да продаде гама от различно съдържание в дигиталния дизайн. Това означава, че ще видите снимки, графики, шрифтове и, разбира се, теми на WordPress.

Творчески пазар

Въпреки че е сравнително непознат за повечето потребители на WordPress, Creative Market създаде впечатляващо портфолио от теми: към момента на писане имаше 1388 теми, налични: 30% повече от MOJO теми. Той има до голяма степен различно „усещане“ към пазар като ThemeForest, тъй като Creative Market е преди всичко платформа за творчески индивиди да покажат своите дизайнерски умения, а не просто механизъм за продажба на възможно най-много теми – ако предпочитате по-личните докосване, тук може би ще предпочетете нещата.

Въпреки че притежава широка гама от красиви теми, намерих Creative Market по-малко удобен за използване – на страницата има малко твърде много, с пет различни миниатюрни области в секцията за WordPress, за да разберете. Темите са организирани под по-малко заглавия, отколкото в ThemeForest и MOJO, а вие можете да сортирате теми само по най-популярните и най-новите. Това прави по-трудно да се ориентирате и да изберете тема, която ви интересува.

Качеството на темите в Creative Market е високо и има редица ниши теми – включително сватба, нестопанска цел и спорт – както и обичайната гама от широки, многостранни теми.

Както очаквате, можете да изпробвате всяка тема с помощта на бутон за преглед на живо. Въпреки това, всъщност намерих визуализатора на Creative Market за по-хубав за използване, тъй като не включваше рамката Купете ме сега, видяна на другите пазари – без терена на продажбите в горната част, аз се почувствах свободен да тествам функциите в моя собствено темпо. Ако дадена тема има опции за персонализиране, можете да тествате опциите, като използвате тази функция.

Авторите се насърчават да предоставят поддръжка след продажбата, но подобно на ThemeForest, те не са задължени да го правят. Повечето от най-добрите доставчици на теми тук също ще предоставят връзка към собствения си външен уебсайт и ако искате да проверите как авторът взаимодейства с клиентите, можете да разгледате коментарите, оставени за всяка тема – стъпката на Creative Market е много по-ниска все пак, така че са останали много малко коментари, дори и за някои от по-популярните теми …

Цените на темите на Creative Market варират значително, като най-много цените са в по-горния край на скалата в сравнение с другите пазарни теми. Въпреки това има и над 50 теми, достъпни за по-малко от 10 долара, а някои са по-ниски от $ 2 – далеч по-евтини, отколкото бихте намерили другаде! Въпреки това, в горния край някои теми бяха оценени на огромни 199 долара, като на пръв поглед малко биха могли да оправдаят тази цена.

Най-продавани теми на Creative Market:

 1. Спорт ($ 49, няма данни за продажбите за Creative Market)
 2. Бизнес идентичност ($ 150)
 3. Camyno ($ 59)
 4. Мери Кейт ($ 70)
 5. Преден план ($ 175)

Забележителен е и фактът, че можете да намерите редица теми, предлагани от Automattic (официалната компания зад WordPress.com) за продажба на този конкретен пазар – ето линк към тяхната официална страница с директории в Creative Market.

Намерете теми на Creative Market

Заключителни мисли

С над 7000 теми само на тези три пазара, би било невъзможно да ви кажа коя тема е най-добра. Въпреки това, разглеждайки някои от най-популярните теми на всяка платформа, не е прекалено трудно да намерите страхотна тема, която да отговаря на вашите нужди.

Прегледайте оценките, оставени от други потребители, разгледайте коментарите, тествайте ги в преглед на живо и скоро ще имате идеалната тема, за да започнете да изграждате уебсайта си!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me