Divi или Avada: Най-популярните многофункционални WordPress теми в сравнение!

Сделки с WordPress


Ако търсите нова тема за вашия сайт, има две опции, за които вероятно вече сте чували: Изключително популярната Divi от Elegant Themes и Avada, номер 1 на най-продаваните в ThemeForest.

И двете тези WordPress теми са напълно многоцелеви. Това означава, че независимо от типа на уебсайта, който изграждате, независимо дали става въпрос за основен блог, пълнофункционален онлайн магазин или нещо между тях, използването на Avada или Divi ще ви даде куп функции и опции.

Въпреки че и двете са отлични WordPress теми, има някои ключови разлики. Така че, за да сте сигурни, че избирате подходящия за вашия проект, прочетете нататък.

Ще започнем нещата с преглед на всяка тема, преди да продължим, за да сравним външния им вид, ключовите характеристики и общата стойност на парите. Да започваме…

Преглед на Divi

Divi е водещата тема от Elegant Themes – една от най-популярните WordPress компании в бизнеса.

Divi WordPress Тема

Divi е най-продаваната многофункционална тема на WordPress от Elegant Themes.

Издаден през 2013 г., Divi непрекъснато се усъвършенства и обновява и преминава от сила в сила с всяка нова версия.

Основни характеристики на Divi

Благодарение на непрекъснато нарастващия набор от функции, както и постоянните подобрения, Divi вече може да се използва за създаване на почти всеки тип уебсайт. Без значение колко голям или малък е вашият проект, използването на Divi няма да е излишно, нито ще остави да искате повече.

Divi Drag-and-Drop Visual Page Builder

Основната характеристика на тази тема е Divi Builder – инструмент за създаване на страници с плъзгане и пускане, създаден да помогне на потребителите да създават свои собствени персонализирани оформления на страниците с лекота.

Divi Builder Visual Editor

Divi Builder ви позволява да персонализирате съдържанието си чрез преден визуален редактор.

Първоначално Divi Builder е инструмент за създаване на бек страница. Въпреки това, след актуализация, този създател на страници вече има визуален редактор на предния край WYSIWYG – което означава, че получавате преглед на живо на страницата си, докато работите върху нея. Можете просто да кликнете върху даден елемент, за да започнете да работите върху него, включително редактиране на вграден текст.

Inline редактор на Divi Builder

Новият и усъвършенстван Divi Builder включва редактиране на текст в реално време с клик и щракване.

За да получите оформлението на страниците си точно, можете да плъзнете и пуснете елементи на място и бързо да преоразмерите секциите с помощта на мишката. Преминаването към новия изглед на телена рамка показва очертанията на оформлението на страницата и имената на модулите, които съдържа, което улеснява ясното кои елементи са на вашата страница и как е структурирана.

Изглед на телена рамка Divi Builder

Преминаването към режим на телена рамка ви дава ясен поглед върху структурата на вашата страница и модулите, които съдържа.

Добавянето на неограничената функция за отмяна и повторна история, както и възможността за копиране и поставяне на елементи от страницата също е полезно. Като цяло тази ъпгрейд значително подобри Divi Builder, предоставяйки интуитивно изживяване за редактиране на съдържание.

История за редактиране на Divi Builder

Divi Builder улеснява отмяната или повторното редактиране на страницата ви през панела за история.

Divi Builder ви позволява да създавате персонализирани оформления за публикации и страници, като използвате редове и колони. След това тези редове и колони могат да бъдат попълнени с който и да е от 43 модула със съдържание.

Модули за създаване на страница Divi

Богат избор от модули може да бъде добавен към съдържанието ви с Divi Builder.

Освен доста стандартни модули за съдържание, като текст, изображения, бутони и галерии, ще намерите мощен избор от функции – такива, които обикновено изискват да инсталирате допълнителни плъгини, които да използвате. Такива модули включват таблици за ценообразуване, плъзгачи, препоръки, портфейли и много други.

Модул за таблица с цени

Това е пример за модула на таблицата с цени, който можете да вмъкнете в съдържанието си и да персонализирате с Divi.

Всички модули Divi Builder могат да бъдат персонализирани чрез визуалния интерфейс – заедно с оглед на живо промените, докато ги правите. Поради това можете да гарантирате, че всеки елемент от вашия уебсайт работи с цялостния ви дизайн. Освен това сте свободни да добавите свой собствен персонализиран CSS, за да персонализирате вашите оформления и елементите, които съдържат.

Редактиране на модули по подразбиране

Можете да редактирате свойствата на отделен модул или да персонализирате настройката по подразбиране за всички случаи на модул чрез Divi Builder.

С Divi Builder също е много лесно да персонализирате глобалните или стандартните настройки на модула. Използвайки новия глобален редактор по подразбиране, можете да персонализирате свойствата по подразбиране на модул, като шрифтове или цветове, директно чрез интерфейса Divi Builder, докато създавате страница. Всички промени, които направите, се прилагат към всички случаи на този модул в целия ви сайт.

Струва си да се отбележи, че Divi Builder вече е достъпен и като самостоятелен приставка за WordPress, който може да се използва заедно с всяка тема. За повече информация, прочетете бързо нашия преглед на плъгини Divi Builder.

Divi Theme Builder

След актуализацията до четвърта версия, Divi вече има инструмент за създаване на теми, който ви позволява да персонализирате уебсайта си, освен само за публикации и страници.

Тема строител

Divi Theme Builder ви позволява да създавате персонализирани заглавки, колонтитули и други шаблони за вашия уебсайт.

Пускането на Divi Theme Builder означава, че вече можете да създавате персонализирани заглавки, колонтитули, шаблони за публикации и оформления за други части на вашия уебсайт. Можете също да създадете няколко заглавия или колонтитула и след това да ги присвоите на различни видове съдържание на вашия сайт. Например, можете да създадете един стил на заглавие за началната си страница и друг за публикациите в блога ви. След това чрез настройките на Divi Theme Builder можете автоматично да зададете тези шаблони на конкретни части от вашия сайт.

Настройки на Divi Theme Builder

Настройките на Divi Theme Builder улесняват задаването на шаблони на конкретни части от вашия сайт.

Освен новите пакети за оформление на уебсайтове, Elegant Themes също произвежда готови пакети за Theme Builder, за да ви помогне да започнете с тази нова функция на Divi.

Предварително изградени оформления и шаблони

По време на писането, Divi Builder имаше 1036 оформления – включително 140 пакета за уебсайтове, въпреки че редовно се добавят нови оформления. Поради това можете да използвате един от предварително изградените пакети на уебсайтове или да смесвате и съответствате на отделните оформления на страниците, за да създадете свой собствен потребителски уебсайт. Разбира се, използването на Divi Builder за създаване на собствен уникален дизайн на уебсайт от нулата също е опция.

Пакети оформление на уебсайтове Divi

Divi включва отделни оформления на страници, както и пълни пакети за оформление на уебсайтове, за да ви помогне да започнете.

Всяка от тези предварително изградени оформления може да бъде редактирана чрез Divi Builder, като ви дава много контрол върху това как изглежда уебсайтът ви. След като извършите персонализирането си, ще можете да запазите собствените си оформления за многократна употреба.

Примери за оформления на Divi

Пакетите на уебсайтове Divi обхващат широк спектър от проекти.

Новите пакети за оформление на Divi редовно се издават от екипа на Elegant Themes, като някои от тях се обявяват в блога Elegant Themes. Освен това, вместо да се използват общи фотографии и графики, тази разширяваща се библиотека от оформления на страници и демонстрации на уебсайтове включва оригинални снимки и илюстрации, създадени от дизайнерите на Elegant Themes.

Можете да използвате тези снимки, илюстрации и друго съдържание с отворен код без ограничения за лицензиране на уебсайтовете, които създавате с Divi – включително за търговски проекти.

Разпределение на Divi Creative Agency

Това е още един от пакетите за уебсайтове Divi, които могат да бъдат импортирани във вашето табло за управление на WordPress.

Една валидна критика към Divi в миналото беше, че за разлика от Avada и някои други популярни многофункционални WordPress теми, Divi не включваше пълни демонстрации на уебсайтове – вместо това просто предоставяше индивидуални шаблони на страници. Екипът на Elegant Themes напълно е отстранил този проблем и потребителите на Divi вече имат достъп до някои от най-качествените демонстрации на уебсайтове, достъпни днес – с непрекъснато добавяне на повече..

Divi води сплит инструмент за тестване

Инструментът за тестване на Divi Leads беше добавен в друга актуализация. Този мощен инструмент за оптимизация прави много лесно да се създадат множество варианти на елементите на вашата страница – като бутони, изображения или призиви за действие – и след това да ги показвате на различни сегменти от вашата аудитория, така че можете да разберете коя версия произвежда най-добрата резултати.

Divi води сравнение

Функцията за тестване на Divi Leads A / B има за цел да премахне предположенията от оптимизацията на уебсайтове.

Разделянето на тестовете е от жизненоважно значение за всеки уебсайт, който е създаден с конкретна цел. Благодарение на Divi Leads, целият процес на оптимизиране на уебсайта Ви за по-високи проценти на конверсия на цели сега е много лесен.

Кликването върху елемент в оформлението на Divi Builder ви дава възможност да създадете една или повече вариации на този елемент. Можете да определите целта си, след това седнете и изчакайте резултатите да дойдат.

Опции за тема

Чрез панела с опции за теми Divi можете да направите широк спектър от промени в уебсайта си. Това обхваща интеграцията на социалните медии, броя публикации, които да се показват наведнъж и как да ги представите, настройките на навигацията и менюто, както и управлението на рекламите..

Панел с опции за тема на Divi

Можете да персонализирате глобалните настройки за вашия уебсайт чрез панела с опции на темата Divi.

Когато обаче става въпрос за наистина персонализиране на начина, по който изглежда уебсайтът ви, повечето от подходящите опции за тема се намират чрез интуитивния инструмент за персонализиране на WordPress.

Чрез този интерфейс можете да персонализирате настройките на оформлението, избора на типография, свойствата на заглавките, елементите на долния колонтитул, стиловете на бутоните, цветовите схеми и много други.

Divi WordPress Customizer Controls

Можете да персонализирате много аспекти на външния вид на уебсайта си чрез WordPress Customizer.

Тъй като всичко това става чрез персонализатора, вие получавате преглед на живо на промените си, докато ги правите.

Преносимост между сайтовете

Друга област, в която Divi свети, е нейната преносимост – т.е., лекотата, с която можете да премествате вашата работа, настройки, оформления и други активи между уебсайтове, задвижвани от Divi..

Ако сте уеб дизайнер, създаващ сайтове за клиенти, или имате няколко собствени уебсайта на WordPress, това вероятно ще бъде огромно привличане – потенциално ще спестите доста време и усилия, като ви позволи бързо да импортирате и експортирате съдържание между проекти.

Информация за цените на Divi

За да влезете в Divi, ще трябва да се присъедините към клуба Elegant Themes и да платите $ 89 за една година достъп до всичките му продукти, включително впечатляващата тема Extra – която си струва да проверите, ако вече не сте запознати с нея – и набор от приставки.

Освен това имате възможност да платите еднократна такса от 249 долара за доживотен достъп до всички плъгини и теми на Elegant Themes, включително настоящите и бъдещите версии, както и доживотен достъп до актуализации и поддръжка на продуктите.

Има 30-дневна гаранция за връщане на парите, която ви позволява да изпробвате Divi и другите продукти от Elegant Themes безрисково..

Обобщение на Divi

Divi има МНОГО да предложи. Ако не сте кодер, но все още искате да имате пълен контрол върху това как изглежда и функционира уебсайтът ви, Divi е отличен избор на тема.

Обзор на Avada

Да станете номер 1 на най-продаваният WordPress тема на мегапопулярния пазар ThemeForest не е лесно.

Тема на Avada WordPress

Avada е номер едно най-продаван на пазара ThemeForest.

Но, като се похвали с повече от потресаващите 550 000 продажби (два пъти повече от най-близкия си конкурент в ThemeForest), Avada несъмнено заема първото място!

Основни характеристики на Avada

Подобно на Divi, Avada е истинска многоцелева тема, която може да се използва за създаване на почти всеки тип уебсайт. Независимо дали имате нужда от онлайн портфолио, сайт за вашия офлайн бизнес или натоварен информационен сайт, богат на съдържание, Avada се стреми да ви предостави всичко, което е възможно.

Предварително изградени демо уебсайтове

Една от ключовите причини, поради които Avada е подходяща за почти всеки тип уебсайт на WordPress, е, че получавате достъп до голям избор от предварително изградени демо уебсайтове, които могат да бъдат приложени към вашия WordPress сайт само с няколко кликвания.

Демонстрации на уебсайтове на Avada

Демонстрациите на уебсайта Avada са разнообразни и много добре проектирани.

Подобно на Divi и нейната библиотека с пакети за оформление на уебсайтове, Avada ви позволява бързо да импортирате цял демо уебсайт. След това остава само да добавите собствено съдържание. Ако една от демо версиите съвпада с вашия проект, тогава скоростта, с която можете да получите уебсайта си онлайн, вероятно ще бъде много привлекателна.

С излизането на версия шеста на Avada вече има 55 демонстрации на уебсайтове, от които да избирате. Те включват агенция, фотография, фитнес зала, кафене, хотел, архитектура, пътувания, начин на живот, мода и множество демонстрации на уебсайтове.

Демонстрация за достъп до таблото за управление на Avada

Можете да визуализирате демонстрациите на Avada от таблото за управление на WordPress, след което да импортирате любимия си дизайн само с няколко кликвания.

Процесът на импортиране работи много добре и наистина можете да поставите основата за вашия нов уебсайт, който да работи и да работи почти изобщо.

Fusion Builder

За да ви помогне да редактирате някоя от включените демонстрации и оформления – или да създадете своя собствена от нулата – Avada разполага с Fusion Builder, персонализиран инструмент за създаване на страници с плъзгане и пускане за WordPress.

Fusion Builder Live

Avada Fusion Builder вече има модерен преден визуален интерфейс.

След скорошна актуализация, Avada вече има модерен визуален редактор от предния край, който ви предоставя преглед на живо на страницата ви, докато работите върху нея по подобен начин на Divi Builder. Благодарение на това персонализирането на предварително изграденото съдържание и създаването на собствени дизайни на страници от нулата трябва да бъде по-бързо и по-интуитивно. Панелът с историята, който ви позволява да отмените скорошни действия, също е добре дошло.

Inline редактиране на Fusion Builder

Можете да кликнете върху даден елемент и да започнете да го редактирате вградено директно през интерфейса на Fusion Builder.

Освен че можете да плъзгате и пускате елементи около страницата, това, че можете да редактирате вграден текст, наистина ускорява нещата. Ако обаче предпочитате да работите в бек-енд редактор за някои задачи, можете лесно да превключвате между двата режима по ваше удобство.

Течна рамка на Fusion Builder

Avada Fusion Builder ви позволява да преминете към режим на телени рамки, за да получите по-ясен изглед на структурата на оформлението на страницата.

Подобно на Divi Builder, оформлението на страниците в Avada се състои от редове и колони, които могат да бъдат попълнени с полезна селекция от модули.

Елементи на Fusion Builder

Avada и Divi включват много от едни и същи елементи, но Avada има няколко повече от Divi.

Avada и Fusion Builder вече имат повече от 65 елемента, изпреварвайки Divi и неговите 43 модула за съдържание. Тези елементи ви позволяват да добавяте бутони, таблици с цени, плъзгачи, препоръки и продукти от вашия онлайн магазин към персонализираните си оформления.

Пример за модул на таблицата за цени на Avada

Пример за персонализирания елемент Таблица за цени на Avada.

Предварително изградени оформления на страници

Когато използвате Fusion Builder, можете да импортирате всеки от отделните шаблони от демонстрациите на Avada в публикацията или страницата, върху която работите. Поради това няма значение дали импортирате цялостна демонстрация на уебсайта си или не, все още можете да получите достъп до цялото предварително изградено съдържание на Avada поотделно, докато създавате уебсайта си..

Импортиране на индивидуален шаблон

С Avada можете да импортирате пълните демонстрации на уебсайтове, както и отделните шаблони, които съставят демонстрациите.

С Fusion Builder вие също сте свободни да запишете собствените си персонализирани оформления, които да използвате повторно в уебсайта си.

Елементи на Fusion Builder

Много от елементите, които могат да бъдат вмъкнати във вашите оформления на Fusion Builder, са достъпни и при използване на стандартния WordPress пост и редактор на страници. Това означава, че можете лесно да подобрите съществуващото съдържание, без да е необходимо да го редактирате чрез Fusion Builder. Ако просто искате да добавите бутон или таблица с цени към страница, тази функция трябва да ви е полезна.

Елементи на строителя на Avada

Елементите на Fusion Builder могат да бъдат вмъквани в публикации и страници чрез редактора по подразбиране WordPress.

Независимо дали вмъквате тези елементи в съдържанието си чрез Fusion Builder или редактора на WordPress, можете лесно да персонализирате външния им вид благодарение на интуитивен набор от контроли.

Опции за тема

Avada дава възможност да персонализирате почти всеки аспект на вашия уебсайт, включително шрифтове, цветове и настройки на оформлението, чрез контролния панел за опции за тема или интерфейса за персонализиране на WordPress.

Avada WordPress Customizer Controls

Поддръжката за WordPress Customizer ви позволява да коригирате някои части на уебсайта си с преглед на живо на промените си.

В сравнение с Divi, в интуитивния WordPress Customizer няма толкова настройки и опции. Вместо това е по-вероятно да намерите контролите за промените, които искате да направите, в контролния панел с опции за тема, който се намира в таблото за управление на WordPress. Недостатъкът на това е, че не получавате предварителен преглед на ефекта, който вашите корекции имат, както правите, когато работите в WordPress Customizer.

Опции и настройки на темата Avada

Почти всеки аспект на вашия уебсайт може да бъде персонализиран чрез панела с опции за теми на Avada.

И отново, както и при Divi, целта е да се даде възможност на некодиращите да могат да създават уебсайта, който винаги са искали – всичко това чрез серия от инструменти и настройки за визуално персонализиране. Ако обаче вашите изисквания са по-взискателни, все още имате възможност да добавите свой собствен потребителски CSS през панела с опции за теми.

Информация за цените на Avada

Avada се предлага от пазара ThemeForest за 60 долара, което включва шест месеца поддръжка от ThemeFusion, разработчиците на темите. Този период на поддръжка може да бъде удължен до 12 месеца, като плащате допълнителни 18 долара, и, още повече, актуализациите на темите за целия живот се включват при всяка покупка!

Забележка: За още по-задълбочен поглед върху тази тема, вижте нашия практически преглед на тема Avada WordPress.

Divi vs Avada: Сравнени основни характеристики

Както можете да видите, поне на хартия, и Divi, и Avada споделят подобен набор от функции. И двете теми предлагат впечатляващ брой предварително изработени оформления на страниците, и двете са оборудвани с изградени по поръчка конструктори за плъзгане и пускане на страници, и двете предлагат множество опции за персонализиране на не-кодери.

Въпреки това, както обикновено се случва, дяволът е в детайлите, така че, за да ви помогнем да решите дали Avada или Divi е най-добрият вариант за вашия сайт, нека разгледаме как сравняват характеристиките им.

Общ външен вид

И двете теми изглеждат страхотно: Предварително зададените оформления и пакети на уебсайтове на Divi са с много висок стандарт, докато предварително изградените демо уебсайтове на Avada също имат много професионален външен вид.

Демо Дигитален маркетинг демонстрация на уебсайт

Ако искате да създадете уебсайт за агенция за дигитален маркетинг, Divi разполага с набор от шаблони, които са готови за работа.

Сега Divi има повече предварително изградено съдържание от Avada, със 140 пакета уебсайтове, които се състоят от 1.036 индивидуални шаблона. Тъй като обаче Avada има 55 демонстрации на уебсайтове, всеки със собствен набор от индивидуални шаблони, все още няма да имате кратки възможности, ако изберете тази тема. Освен това, и при всяка от двете теми, благодарение на лесните за използване конструктори на плъзгане и пускане на страници, не сте ограничени само до предварително изграденото съдържание.

Демо демонстрация на Avada Lifestyle Blog

Avada има демонстрации за всички видове уебсайтове, включително опция за създаване на лайфстайл блог.

Когато решавате коя тема има най-добър дизайн, наистина зависи от вас да проучите оформлението и демонстрациите, за да разберете кои са най-подходящите за вашия проект.

Създатели на страници

И двете теми сега ви позволяват да създавате персонализирани оформления за вашите публикации и страници чрез визуални редактори за преместване и пускане отпред. Използвайки секции, редове и колони, можете да изградите персонализирани оформления и след това да вмъкнете наличните модули, за да добавите елементи към съдържанието си.

Обновените създатели на страници и на двете теми се сравняват благоприятно с най-добрите самостоятелни приставки за създаване на страници на WordPress, предлагани днес. Така че, независимо дали сте избрали Divi или Avada, няма да се притеснявате за липса на функционалност, свързана със създателя на страници.

Въпреки това Divi Builder има няколко функции, които го издигат над Avada Fusion Builder. Едната е селективната функция за синхронизиране, която ви позволява да създадете персонализиран модул, който се използва в целия ви сайт. Всички промени, които правите в този модул, след това се прилагат към всеки негов случай – въпреки че можете да изберете коя от тези промени да се синхронизира с модулите, като само настройките на дизайна, но не и настройките на съдържанието.

Предварително изградени оформления и демонстрации

И двете теми ви предоставят достъп до голямо количество предварително изградено съдържание, включително пълни демонстрации на уебсайтове и шаблони на отделни страници. Библиотеката на пакетите за уебсайтове на Divi редовно се добавя от екипа на Elegant Themes и тези шаблони са проектирани по особено висок стандарт. Но това не означава, че демонстрациите на уебсайта на Avada липсват в обжалването на дизайна или не се добавят на редовни интервали.

Фактът, че и двете теми включват редактори за плъзгане и пускане за персонализиране на предварително изграденото съдържание, означава, че независимо от типа уебсайт, който искате да създадете, трябва да можете да свършите работата с Divi или Avada.

Когато решавате дали Avada или Divi има най-доброто предварително изградено съдържание, това наистина зависи от вашите лични вкусове и изискванията на вашия уебсайт.

Опции за персонализиране

С възможността да променяте библиотеката на елементите на страницата чрез интуитивния инструмент за персонализиране на WordPress (както и много други аспекти на вашия уебсайт), Divi предлага ненадминати опции за персонализиране..

Това не означава, че Avada липсва, но тъй като опциите за тема Avada са малко по-ограничени, Divi ви дава повече контрол върху външния вид на вашия сайт – като същевременно ви дава и преглед на живо на вашите промени, докато ги правите.

Други забележителни разлики

Друга основна разлика между Divi и Avada е инструментът за тестване на сплит Divi Leads. Ако искате да оптимизирате уебсайта си за по-добри резултати, независимо дали това са повече продажби, по-високи изгледи на страници или някаква друга цел, инструментът Divi Leads ви дава бърз и лесен начин за стартиране на A / B тестове за вашия дизайн и избор на съдържание. Въпреки че Avada не включва подобна функция, можете да инсталирате свой собствен избор на плъгин за оптимизация на реализациите на вашия уебсайт.

Avada включва две премиум WordPress плъгини на трети страни: Slider Revolution и LayerSlider. Divi включва няколко различни плъзгащи модула, но те не могат да се съревновават със силата на тези два плъзгача. Така че, ако идеята за публикуване на разширени анимирани слайдшоу на вашия уебсайт ви харесва, Avada има всичко необходимо.

Най-ценно

С Divi на разположение за $ 89 и Avada за $ 60, и двете опции представляват голяма цена / качество. Въпреки това, за $ 89 вие получавате не само достъп до Divi, но и до впечатляващата тема Extra от Elegant Themes, както и техните плъгини.

Заключителни мисли

За съжаление е невъзможно да се каже коя от тези две теми всъщност е най-добрата – Съжалявам! И двете са висококачествени продукти, които ще се харесат на тези, които искат свободата да създават всякакъв вид уебсайт, който им харесва, докато се наслаждават на богат избор от професионални предварително изградени демонстрации и оформления.

Инструментът за разделяне на Divi Leads е привлекателна функция, тъй като почти всички уебсайтове са създадени с някаква цел – независимо дали това са повече продажби или просто повече показвания на страници. Освен това си струва да си спомним, че са налични и други разделителни тестове за WordPress плъгини, така че избирането на Avada не означава да казвате „не“ на оптимизация на процента на конверсия.

И Divi, и Avada са солидни теми и решението кой е най-добрият за вашия проект вероятно ще се сведе до коя от тези две невероятни теми предлага функциите и предварително изграденото съдържание, от което се нуждаете.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map