Avada, X Theme или Enfold – трите най-популярни многофункционални WordPress теми в ThemeForest: Сравнено

Сделки с WordPress


Avada, X и Enfold са трите най-популярни теми за WordPress в ThemeForest – който самият по себе си е най-големият пазар на WordPress, съществуващ в момента. Между тях тези теми са натрупали 972 371 продажби към момента на писането, което е довело до около 57 милиона долара приходи (без да се отчитат отстъпки и други промоции).

Това са мощни и популярни многофункционални WordPress теми, които могат да се използват за създаване на почти всеки тип уебсайт. Въпреки това, с привидно безкрайни списъци с функции и безброй положителни отзиви за всяка тема, как да разберете коя да изберете?

В тази статия ще сравняваме тези три теми, за да ви дадем по-добра представа какво може да предложи всяка и да видим дали Avada, X или Enfold са правилните за вашия проект.

Avada, X или Enfold?

Ако търсите мощна тема, която е пълна с демонстрации и ви дава възможност да персонализирате всеки аспект на уебсайта си в WordPress, тогава всеки от тях трябва да ви предостави всичко необходимо.

Тема на Avada WordPress

Avada е една от най-продаваните теми на WordPress за всички времена.

Те обаче имат някои разлики и ние ще проучим тези в това сравнение.

Демонстрации на уебсайтове

За да ви помогне да създадете колкото се може повече различни видове уебсайт, всяка тема разполага с много предварително изградени демонстрации. Тези демонстрации могат да бъдат импортирани във вашия уебсайт WordPress само с няколко кликвания, което ви дава солидна основа за вашето собствено съдържание и ви спестява ценно време.

Тема X WordPress

X е втората най-продавана тема на WordPress за всички времена на пазара ThemeForest.

Що се отнася до типа демонстрации, които ще намерите с тези три теми, почти всеки тип проект, за който се сетите, е обхванат – включително магазини за електронна търговия, уебсайтове на агенции, креативни портфейли, дизайни за здраве и фитнес, шаблони за блогове и много други.

Разгънете темата на WordPress

В момента Enfold е третата най-продавана тема на WordPress на пазара ThemeForest.

Нито една от тези теми не липсва, когато става дума за демонстрации; чисто числово, той се разгражда така:

 • Avada: 57 демонстрации
 • Сгънете: 36 демонстрации
 • X: 27 демонстрации

Когато обаче става въпрос за демонстрации на теми, качеството е по-важно от количеството и определянето на коя тема има демонстрация, която да съответства на типа на уебсайта, който изграждате, ще играе голяма роля при определянето на най-добрия вариант за вас.

За щастие, всички демонстрации са проектирани по много висок стандарт, така че след като намерите подходяща опция, трябва да можете да започнете работа на новия си уебсайт веднага.

Ако не можете да намерите демонстрация, която е перфектно съвпадение за вашия проект, не се притеснявайте. Както скоро ще видим, тези теми могат да предложат много повече от само предварително изградени шаблони.

Инструменти за създаване на страници

Avada Page Builder

Всички тези теми имат инструменти за създаване на страници с плъзгане и пускане за създаване на потребителско съдържание.

Независимо дали ще намерите идеалната демонстрация за вашия проект или не, вероятно ще искате да направите някои промени в оформлението и шаблоните на избраната от вас тема.

За да ви предоставят възможно най-голяма свобода, X, Enfold и Avada включват специални инструменти за създаване на страници за плъзгане и пускане:

 • Avada: Fusion Builder
 • Разгънете: Създател на разширена оформление
 • X: Cornerstone Page Builder

Тези конструктори с плъзгане и пускане ви позволяват да създавате персонализирани дизайни за вашите WordPress публикации и страници. Използвайки комбинация от редове и колони и след това попълвайки тези оформления с набор от различни елементи, можете да създадете уникални и привличащи вниманието дизайни за вашия уебсайт, които биха били много трудни за създаване в противен случай.

Разгънете Създател на тематични страници

За разлика от Avada и X, Enfold има конструктор на бек-страници вместо съвременен конструктор на предния край.

Не всички създатели на WordPress страници обаче са създадени равни. След последните актуализации създателите на страници Avada и X ви позволяват да създавате дизайни на персонализирано съдържание чрез потребителски интерфейси за плъзгане и пускане.

X Създател на тематични страници

X има поръчан инструмент за създаване на страници, наречен Cornerstone.

От друга страна, създателят на страници на Enfold има по-стар модерен потребителски интерфейс, а не модерният преден вариант, който става все по-популярен сред инструментите от този тип.

Основното предимство на използването на конструктор на страници с интерфейс от предния край е, че можете да видите как ще изглежда вашето съдържание, след като бъде публикувано, докато работите върху него. С помощта на бек-интерфейс можете да видите само груби очертания на структурата на страницата си и ще трябва да превключвате на раздели, за да видите преглед на съдържанието си, забавяйки процеса на проектиране.

Пример за Enfold Back-End интерфейс

Интерфейсите за създаване на странични страници като този на Enfold ви показват очертания на съдържанието ви, но не предоставяйте точно представяне на вашия дизайн, докато не прегледате страницата.

Това означава, че при създателя на страници Enfold има известно прекъсване между това, което виждате в задния интерфейс, в който работите, и как ще изглежда страницата ви, когато се публикува.

Обновените версии на създателя на страници на Avada и X се справят отлично с преодоляването на този проблем със своите интерфейсни интерфейси отпред, които ви дават преглед на страницата на живо, докато работите върху него.

Пример за X Front-End Editor

Предните редактори на теми като Avada и X ви дават добра представа за това как ще изглежда страницата ви, след като бъде публикувана.

Например, при създателя на страницата Cornerstone на X, работата се осъществява чрез интуитивен потребителски интерфейс за плъзгане и пускане. Просто кликнете върху елемент на страницата и настройките за него ще се покажат в страничната лента.

Всички промени, които направите в настройките на този елемент, незабавно ще бъдат приложени, като ви дават обратна връзка в реално време относно вашите дизайнерски решения.

Контекстно чувствителен X преден редактор

Чувствителните към контекста панели на страничната лента на предните редактори улесняват намирането на настройките за елемента, който искате да персонализирате.

Наскоро актуализираният Avada Fusion Builder използва подобен подход със своя потребителски интерфейс и опит за редактиране на съдържание.

Пример за Avada Fusion Builder

Последната версия на Avada Fusion Builder има възможности за редактиране на съдържание от предния край.

Създателите на бек-енд страници бяха приемливи преди няколко години. Сега обаче те са много остарели поради широкото използване на по-ефективни и удобни интерфейси отпред, като тези, намерени в теми за X, Avada и Divi, както и много от най-популярните самостоятелни приставки за създаване на страници на WordPress.

Опции за персонализиране

Един от начините да гарантирате, че вашият уебсайт отблизо отговаря на вашите нужди (като същевременно се откроява от тълпата) е да персонализирате външния му вид. И трите от тези теми ви дават добър контрол върху това как изглежда уебсайтът ви.

Някои от персонализираните свойства на тези теми включват глобалните настройки на оформлението, настройките на оформлението за конкретни типове съдържание, избор на стилове, оформления на заглавки, настройки за типография и много други. Наистина можете да персонализирате почти всеки аспект на уебсайта си с тези три теми.

Въпреки това, тъй като тези теми бяха пуснати за първи път, WordPress Customizer се превърна в удобен за потребителя интерфейс за персонализиране на настройките и опциите на уебсайт и неговата тема.

Пример за персонализиране на WordPress WordPress

Някои теми (като Divi, на снимката) ви позволяват да персонализирате много аспекти на вашия уеб сайт чрез интерфейса за персонализиране на WordPress.

Едно от ключовите предимства на WordPress Customizer е, че той ви предоставя на живо предварителен преглед на промените, които правите на вашия сайт, докато ги правите – без да е необходимо да превключвате раздели и да опреснявате страници, за да видите какъв ефект са имали вашите корекции.

Този подход е много по-бърз и по-ефикасен начин за персонализиране на външния вид на вашия сайт, в сравнение с използването на традиционния метод на задния панел за управление, разположен в таблото за управление на WordPress.

Сгънете панела с опции за тема

Повечето от настройките на темата Enfold са достъпни чрез контролен панел, а не от по-модерния интерфейс за персонализиране на WordPress.

Въпреки това, не всички теми са обхванали WordPress Customizer, като много от тях все още използват интерфейс за стил. Enfold е един пример за тема, която тепърва ще се възползва максимално от WordPress Customizer, като настройките и опциите й са достъпни само от таблото за управление на WordPress.

Въпреки че Avada не ви позволява да персонализирате много аспекти на уебсайта си чрез WordPress Customizer, можете да направите още много промени в целия сайт чрез областта Тематични опции на Fusion Builder. По този начин ви дава предварителен преглед на вашите промени, докато ги правите – по подобен начин на интерфейса за персонализиране на WordPress.

Интерфейс за опции на темата Avada

Въпреки че Avada не използва персонализатора на WordPress, все пак можете да коригирате опциите за тема чрез интерфейс от предния край.

Подобно на Avada, X не използва пълноценно WordPress Customizer, но ви позволява да персонализирате уебсайта си чрез собствен интерфейс, който изглежда много подобен на WordPress Customizer.

Благодарение на това можете бързо да персонализирате много аспекти на уебсайта си и да видите веднага какво влияние оказват промените ви върху неговия дизайн.

X Интерфейс на панела с опции за тема

Подобно на Avada, X има собствен панел с опции за предни теми, вместо да използва WordPress Customizer.

Що се отнася до опциите за персонализиране, и трите теми ви позволяват да персонализирате почти всеки аспект на уебсайта си – без да е необходимо да редактирате никакъв код.

Изглежда обаче, че Avada има повече индивидуални настройки и опции, като X идва на близка секунда.

Допълнителни инструменти и добавки на трети страни

Avada инсталатор на допълнителни приставки

Avada се предлага с няколко много полезни премиум WordPress приставки.

За да създадете истинска многофункционална тема, трябва да предоставите на собствениците на сайтове полезен подбор от инструменти, които да им помогнат да правят повече с WordPress.

Докато и Avada и Enfold включват плъгини за създаване на слайдшоу на трети страни – включително мощните плъзгачи Revolution и LayerSlider WP плъгини – X се предлага с повече от 20 разширения, създадени по поръчка и собствени, за да надстроите вашия уебсайт WordPress.

Примерите на инструментите, до които получавате достъп с X, включват инструмента за генериране на олово ConvertPlug, плъгинът за създаване на страници Visual Composer, плъзгащото поле за предупреждение contentDock, приставката за фотогалерия Soliloquy и създателя на слайдшоуто Slider Revolution.

X Допълнителни WordPress приставки

X също така ви дава възможност да инсталирате набор от допълнителни плъгини на вашия уебсайт.

X включва повече вътрешни и трети разширения – подобряване на неговите многофункционални идентификационни данни – в сравнение с Avada и Enfold. Въпреки това, въпреки че разширенията X са незадължителни, можете да предпочетете да изберете свои собствени WordPress приставки, вместо да ги избирате за вас.

Цялостно потребителско изживяване на администратора

Потребителски интерфейс на темата Avada

Avada и X имат екрани за добре дошли, за да ви помогнат да започнете с изграждането на уебсайта си.

Когато става въпрос за настройка и управление на тези теми, след последните актуализации Avada и X сега предоставят най-удобното за потребителя преживяване в сравнение с Enfold.

Панелите за настройка и управление на тези теми, разположени вътре в таблото за управление на WordPress, са добре проектирани и улесняват настройването на темите, импортирането на демонстрационното съдържание и активирането на включените приставки.

Използването на Enfold обаче не е особено удобно за потребителя, просто опитът не е толкова излъскан, колкото при Avada или X.

X Тематичен потребителски интерфейс

Подобно на Avada, X има добре проектиран екран за добре дошли, за да ви помогне да започнете да използвате темата.

Освен удобните за употреба панели за настройка на теми, интерфейсите на предния потребител на контролните панели за опции на Avada и X са по-ефективни от подхода, възприет от Enfold.

Това, че можете да видите какъв ефект имат вашите промени, докато ги правите (вместо да запазвате настройките си, превключвате раздели на браузъра и след това опреснявате прозорци), докато работите в интерфейс отпред, прави процеса много по-интуитивен и рационализиран.

Сгънете потребителски интерфейс

Използването на Enfold не е трудно, но опитът не е толкова интуитивен като Avada или X.

Подходът на задния край на Enfold работи, но сега изглежда датиращ – особено в сравнение с модерните интерфейси на предния край на създателите на страницата Avada и X. Освен това интерфейсът на бек-енд и общото потребителско изживяване на Enfold не е толкова лесен за потребителя, колкото би могъл да бъде, дори и за бек-енд подход.

На ниво отделна публикация и на ниво страница Avada ви предоставя голям контрол върху това как ще изглежда съдържанието ви. Чрез панела „Опции на страницата Fusion“, който се показва в редактора на WordPress, можете да контролирате много аспекти как са представени отделните ви части от съдържанието.

Опции на тематичната страница на Avada

Avada ви дава много контрол върху това как ще изглежда всяко отделно съдържание чрез опциите на Fusion Page.

Панелът с опции на страницата Fusion на Avada обхваща кой от вашите плъзгачи ще се показва (ако има такъв) и дали искате да покажете заглавката и долния колонтитул на страницата или не. Можете също така лесно да изберете страничната лента, която искате да използвате, да зададете оформлението и фоновото изображение за страницата и да изберете от още няколко полезни опции.

Enfold и X сравнително липсват в настройките и контролите на ниво страница. Например, вие наистина наистина имате възможността да решите дали да се показва странична лента или не и, ако е така, от коя страна, плюс няколко други опции, свързани с областта на долния колонтитул, заглавната лента и заглавката.

Нито една от темите не е трудна за използване, но като цяло Avada осигурява по-отзивчиво и удобно за потребителите изживяване, като X не изостава.

Avada, X и Enfold in Action

И накрая, когато избирате тема, често може да бъде полезно да видите какво вече са успели да направят с нея – така че не забравяйте да разгледате няколко примера от реалния живот (за предпочитане на живо) на уебсайтове, създадени с всяка от тези три сериозно впечатляващи теми , Ето няколко колекции, които сме събрали в по-ранните публикации:

 • 25+ живи примера на Avada в действие
 • 25+ живи примера на X-тема в действие
 • 50+ живи примера на Enfold in Action

Заключителни мисли

Сравняването на Avada, Enfold и X с цел намиране на най-добрата многофункционална тема на WordPress не е лесно – всички те са страхотни теми, които наистина могат да бъдат използвани за създаване на всякакъв тип уебсайт с WordPress. Фактът, че те са с еднаква цена, като Enfold и X се предлагат за 59 долара, и Avada за 60 долара, също не помага за разделянето им..

Когато използвате тези теми, е лесно да разберете защо са най-продаваните на пазара ThemeForest. Всяка от тях има впечатляваща селекция от висококачествени демонстрации, от които да избирате, което прави създаването на професионален уебсайт с WordPress толкова по-бързо и лесно.

За тези, които имат конкретна визия за своя уебсайт или не могат да намерят демонстрация, подходяща за техния проект, инструментите за създаване на страници на тези теми помагат да се направи WordPress много по-гъвкав. Да можеш да създаваш съдържание с персонализирани оформления, след което да попълваш тези оформления с широка гама от елементи, улеснява всички да създават вида на уебсайта, от който се нуждаят.

След това, когато вземете предвид всички настройки и опции за персонализиране, вие имате голям контрол върху това как ще изглежда и функционира уебсайтът ви.

Тъй като Avada, Enfold и X са висококачествени теми, ще трябва да проучите демонстрациите и да разгледате функциите, за да разберете кой е най-подходящият за вашия проект и неговите изисквания.

Това се казва, с техните създатели на предни страници и контролни панели за опции за теми, Avada и X се чувстват като най-модерните теми от тази група. Ако обаче не се нуждаете от мощен инструмент за създаване на страници или нямате нищо против да използвате леко остарял заден интерфейс, не бива да изключвате Enfold, ако той отговаря на вашите изисквания по други начини.

(Забележка: За по-конкретна и задълбочена информация за всяка от тези три теми, не забравяйте да разгледате някои от нашите по-ранни статии, а именно: Преглед на темата на Avada: Това ли е най-добрата тема за WordPress? в една от най-продаваните теми за WordPress за 2015 г. и преглед на темата на WordPress X: Наистина ли е всичко, което е пропукано?

Един от начините да разберете коя от тези теми е най-подходяща за вашия проект е да проверите техните демонстрации и да видите дали Avada, Enfold или X имат предварително изграден дизайн, подходящ за вашия уебсайт. Намирането на правилната демонстрация ще ви спести много време, когато става въпрос за стартиране на вашия нов уебсайт.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map