CloudFlare vs MaxCDN – Mit kínálnak és hogyan különböznek egymástól …

WordPress foglalkozik


Mind a CloudFlare, mind a MaxCDN hihetetlenül népszerű szolgáltatások, és mindkettő nagyban hozzájárulhat webhelye teljesítményének növeléséhez..

Ennek ellenére, nagyrészt annak köszönhetően, hogy mindkét vállalat CDN (Content Delivery Network) szolgáltatásokat kínál, sok ember összezavarodik azzal, hogy melyik illeszkedik igényeikhez.

A valóságban, bár sok funkciójuk áthalad, a CloudFlare és a MaxCDN egyértelműen különféle szolgáltatástípusok.

Néhány alapvető fogalom – például CDN-k, gyorsítótár-tárolás és szerver válaszideje – magyarázatával indulok, mielőtt elmagyarázom, mit kínál ez a két szolgáltatás, miért valószínűleg egy vagy többet (vagy mindkettőt) szeretnék használni, és hogyan különböznek egymástól.

Kezdjük el…

Szóval, mi is pontosan egy CDN?

A CDN jelentése tartalomszállítási hálózat – egy nagy elosztott szerverhálózat (általában a világ számos pontján), amelyet a webhely fájljainak (általában statikus fájlok, például képek, CSS és JavaScript fájlok) kiszolgálására szolgálnak a látogatók számára.

Miért olyan fontos? Nos, minél távolabb van egy látogató egy szerveren, annál tovább kell várniuk, amíg az Ön webhelyét alkotó fájlok elérik őket. A fájlok világszerte több helyen történő tárolásával a CDN lehetővé teszi a webhely minden látogatójának, hogy automatikusan betöltsék őket a hálózat legmegfelelőbb szerveréről. Ez segít csökkenteni a várakozási időt, amikor a weboldalak betöltődnek a képernyőn. Erről bővebben az alábbiakban.)

Amellett, hogy a CDN-t statikus fájlok (azaz fájlok, amelyek nem változnak menet közben) kiszolgálására használják, a CDN-k számára számos egyéb, a teljesítményhez kapcsolódó előnye is létezik – ezek közül az egyik a gyorsítótárazás.

Oldal tárolása

Ha regisztrál egy fiókot egy hosting társaságnál, akkor a teljes szerver teljes irányítását (dedikált tárhely) vagy a szerver egy részének teljes irányítását (megosztott tárhely, VPS tárolás és így tovább) kapja. A WordPress adatbázisát, a WordPress alap fájljait, témáit, beépülő moduljait, képeit és hasonlóit mind a szerver helyén tárolják, amelyet a host szolgáltató kiosztott Önnek..

Minden alkalommal, amikor valaki meglátogat egy oldalt a WordPress webhelyén, több kérés kerül elküldésre a szerverre. Például, ha valaki meglátogatja a honlapot, akkor hozzáférhet a WordPress index.php fájlhoz. Más alapvető WordPress fájlokba is hívásokat kezdeményezünk a szerveren.

A látogatónak adatokat kell beszereznie több táblából a WordPress adatbázisból. Témafájlokat, plugin-fájlokat, JavaScript-fájlokat, CSS-fájlokat, képeket és egyebeket kérnek. Amikor valaki meglátogat egy másik oldalt a webhelyén, a folyamat megismétlődik.

Minden további adatkérés meghosszabbítja az oldal betöltéséhez szükséges időt. A probléma megoldásának egyik leghatékonyabb módja a weboldal minden oldalának statikus verziójának gyorsítótárazása. Amikor valaki meglátogatja az Ön weboldalát, minden oldal statikus HTML verzióját tölti le, ahelyett, hogy dinamikusan töltené be azt minden alkalommal, amikor az adatbázisba hívná.

A gyorsítótárazás az egyik leghatékonyabb módszer a weboldal sebességének növelésére. Könnyen csökkentheti az oldalbetöltési időket négy másodpercről egynél kevesebbre. Az oldalbetöltési idő csökkentésével boldogabb látogatók lesznek, és a boldogabb látogatókkal megnövekszik a forgalom és még jobb a keresőmotorok rangsorolása. Emiatt prioritást kell élveznie annak ellenőrzésének, hogy webhelyének gyors betöltése történik.

A szerver válaszidejének csökkentése

Egy másik nagy tényező, amely befolyásolja a webhely betöltési idejét, a szerver válaszideje.

A szerver válaszideje annak az időnek a mértéke, amelyet egy böngésző igényel az adatok kiszolgálójától, és a szervernek, hogy továbbítsa azt a böngészőhöz. Frusztráló lehet, ha lassú válaszidőket kap a host szolgáltatótól – különösen, ha már optimalizálta az oldalakat a megfelelő gyorsítótárazással -, és őszintén szólva, néha az egyetlen megoldás az, ha a host szolgáltatókat olyanra váltjuk, amely jobb válaszidőket kínál. . (Ez különösen igaz, ha általános megosztott tárhelyet használ, nem pedig a WordPress speciális tárhelyét.)

A nem kielégítő tárhelyszolgáltatás használatán kívül más tényezők is hozzájárulhatnak a szerver lassú válaszidejéhez. Ezek a meghatározott csomagtól vagy a webhely által elért forgalom mennyiségétől a korlátozott CPU-erőforrásokig és az általános memóriahiányig terjednek.

Végül, egy másik nagy tényező a szerver válaszidejében a webhely látogatója és a szerver helyzete közötti fizikai távolság. Minél távolabb van a látogató az adatközponttól, annál lassabb lesz a szerver válaszideje. Ezért ha az adatközpontja Texasban található, New York-i valakinek lényegesen jobb válaszidő érhető el, mint ha Londonból hozzáfér az Ön webhelyére – aki viszont sokkal jobb válaszidőket érne el, mintha valaki Dubaiban látogatná meg az Ön weboldalát..

Hogyan javítják a CDN-k a weboldal teljesítményét?

Mint fentebb említettük, a CDN-k segítenek megoldani a lassú szerver válaszidők problémáját azáltal, hogy a webhelyeket alkotó fájlok másolatát (például képeket, CSS és JavaScript fájlokat) tárolják a világ több pontján. Amikor valaki meglátogatja az Ön weboldalát, ezeket a fájlokat a legközelebbi CDN szerverről juttatják el nekik. A statikus fájlok kézbesítésének ez a kombinációja, csökkentve a szerver válaszidejét, a tartalomszolgáltató hálózatok drasztikusan javíthatják a webhelyek betöltési idejét.

Mi több, mivel a terhelés nagy része a CDN-n lesz (nem az eredeti kiszolgálón), ezek jelentősen javíthatják az eredeti tárhelyi terv azon képességét is, hogy a vártnál nagyobb mennyiségű forgalmat kezelje. Ez azt jelenti, hogy webhelye kevésbé valószínű, hogy offline állapotba kerül, ha hirtelen kap egy forgalmi szintet. Ráadásul, mivel a CDN-k a tartalmat a látogatókhoz továbbítják, a host-fiókkal használt sávszélesség szintén jelentősen csökken. (Ez különösen akkor releváns, ha a fogadó cég számít fel sávszélességet, mint néhányan.)

Dióhéjban: Ha feltételezzük, hogy webhelye közönsége globális, a CDN használata az egyik leghatékonyabb módszer webhelye felgyorsítására..

Most, mindent eltekintve, nézzük meg, mit kínál ez a két CDN szolgáltató. Kezdjük a CloudFlare-tal.

Mit kínál a CloudFlare??

A CloudFlare segítségével az összes webhely forgalma a globális adatközpontok hálózatán megy keresztül.

A CloudFlare 31 adatközponttal rendelkezik, hat kontinensen szerte – különösen magas sűrűséggel Észak-Amerikában és Európában. Egyébként egy külön weboldallal is rendelkezik, amely naprakész értesítéseket nyújt az egyes adatközpontok teljesítményéről. Ez különösen hasznos felügyeleti célokra.

CloudFlare adatközpontok

A fent említett CDN-típusú szolgáltatások nyújtása mellett a CloudFlare számos olyan funkcióval is rendelkezik, amelyek más módon is optimalizálhatják webhelyét, például oldalak gippelését, aszinkron erőforrás-betöltést, JavaScript-csomagolást, tömörítést, gyorsítótár-fejléc-optimalizálást és böngésző gyorsítótárazást..

De a CloudFlare NEM célja kizárólag a webhely teljesítményének növelése. Lényeges, hogy szolgáltatások széles skáláját is kínálja webhelyének védelme érdekében a rosszindulatú támadások ellen, ideértve a következőket:

 • DDoS támadások
 • Perzisztens / rosszindulatú botok
 • SQL injekciók
 • Megjegyzés a spamről

2004-ben a CloudFlare kezelte az internetes történelem legnagyobb DDoS támadását – ami kiemeli a vállalat tapasztalatait a nagyszabású webhelyi támadások megelőzésében. A CloudFlare működésének a webhelyek védelmére való kiváló áttekintése érdekében tekintse meg a praktikus ábrákat (és szöveget) a hivatalos oldalán..

Ennek használatához meg kell változtatnia a DNS-t (Domain Name Servers) a CloudFlare DNS-ére. Ez egy szükséges lépés a CloudFlare biztonsági rendszerében, amely azt jelenti, hogy az összes webes forgalom átfolyik a hálózatán, mielőtt eljutna a webhelyére. Ha a támadók meg tudták kerülni a DNS-ét, akkor teljes mértékben megkerülhetik a CloudFlare összes biztonsági intézkedését. Például, ha a potenciális támadók megtudták a szerver IP-címét, akkor közvetlenül megtámadhatják a szervert. A tartomány DNS-beállításainak megváltoztatása elősegíti ezt.

CloudFlare DNS-beállítások

Miután a domain DNS-jére mutatott a CloudFlare-hez, hozzá kell adnia a tárhely konfigurációs adatait (például a szerver IP-címét). Ugyanazok a beállítások vannak, amelyeket a tárhelyszolgáltató használna, ha a DNS-beállításaikat használja, és az e-mail szerverek és az átirányítások is konfigurálhatók. Ne aggódjon a lépések miatt – csupán annyit kell tennie, hogy megnyit egy jegyet a CloudFlare segítségével, és ez segít a webhely beállításainak konfigurálásában..

A CloudFlare szempontjából jó az, hogy amint a DNS-nek megmutatkozik, automatikusan elindítja a webhely oldalainak gyorsítótárazását – nincs szüksége a webhelyén semmiféle konfigurálásra. Azt javaslom azonban, hogy nyisson meg egy jegyet a tárhely szolgáltatójánál, és kérje meg őket, hogy állítsák vissza az eredeti IP információkat a szervernaplókba. Ez szükséges lépés, mivel a CloudFlare fordított proxy. Minden hosting társaságnak van tapasztalata a CloudFlare alkalmazásával, ezért nagyon valószínűtlen, hogy a hosting szolgáltatónak nehézségekbe ütközik ez a lépés az Ön számára.

A CloudFlare három beállítási oldallal rendelkezik: a beállítások áttekintése, a biztonsági beállítások és a teljesítménybeállítások. A legtöbb webhelytulajdonos elégedett lesz az alapértelmezett beállításokkal, azonban valójában beállíthatja a különféle biztonsági és teljesítményi lehetőségeket. Például ki- és bekapcsolhatja az olyan szolgáltatásokat, mint a hotlink-megelőzés, az e-mail cím eltakarása, a gyorsítótárazási szint és a képoptimalizálás. Ne feledje azonban, hogy a webhelyhez ilyen módon történő kiegészítő biztonsági intézkedések véletlenül megakadályozhatják a jogos látogatókat abban, hogy megtekintsék a weboldalt.

CloudFlare biztonsági beállítások

A CloudFlare egyik kedvenc része az elemző oldal, amely teljes jelentést nyújt a webhely forgalmáról. Megtekintheti az összes ingyenes weboldalon vagy a fizetős weboldalon található webhely jelentését, vagy webhelyenként jelentéseket tekinthet meg..

A jelentés megjeleníti az összes oldalmegtekintést, a normál forgalmat, a bejárókat és a robotokat, valamint a fenyegetéseket. Megjelenik a fenyegetések származási országa, és egy bontásban találhatók azok a keresőmotorok, amelyek a megadott időszak alatt feltérképezték az Ön webhelyét..

CloudFlare Analytics

Körülbelül 30 alkalmazás érhető el a CloudFlare számára, és a fiókján keresztül kiválasztható eszközök hozzáadására vagy webhelye integrálására a népszerű internetes szolgáltatásokkal..

Egy jobb böngésző például figyelmezteti azokat a látogatókat, akik egy régi böngészőt használnak, hogy frissítsenek egy újabb verzióra, míg a ScrapeShield segít figyelemmel kísérni azokat a webhelyeket, amelyek másolják a tartalmat. Integrációs lehetőségek vannak a Google Analytics, a Google Webmaster Tools, a CodeGuard és a VigLink számára is.

CloudFlare Apps

Sokan a CloudFlare segítségével javítják webhelyének sebességét; mások a szolgáltatást használják webhelyeik biztonságosabbá tétele érdekében. Mindkét ok miatt használom – ez egy DDoS támadás volt, amelyet ebben az év elején tapasztaltam, és ez arra késztette a szolgáltatást..

Vessen egy pillantást a MaxCDN-re.

Mit kínál a MaxCDN??

Először nézzük meg a MaxCDN adatközpontjait. A MaxCDN 57 adatközponttal rendelkezik: 22 Észak-Amerikában, 31 Európában, három Ázsiában és egy Ausztráliában. (Ez több, mint a CloudFlare kínálja.) A MaxCDN-nek azonban nincs adatközpontja Afrikában vagy Dél-Amerikában, bár Brazíliában a tervek szerint.

Az összes MaxCDN adatközpont gyors SSD szervereket használ 10 GB-os kapcsolatokkal, és a vállalat partnerkapcsolatokkal rendelkezik a világ legnagyobb internetszolgáltatóival a mobil kapcsolatok felgyorsítása érdekében..

MaxCDN adatközpontok

A MaxCDN használatához a WordPress webhelyen gyorsítótárazó beépülő modulra, például W3 teljes gyorsítótárra, WP Super gyorsítótárra vagy WP rakétra van szüksége. Alternatív megoldásként egyre több a speciálisan kezelt WordPress-házigazda, mint például a WPEngine és a Flywheel (az iparág vezetőinek nevezve néhányat), akik a (többnyire drágább) hosting tervbe beépített MaxCDN szolgáltatásokat kínálják..

A MaxCDN használatával elérhető konfigurációs lehetőségek száma az Ön által használt gyorsítótár-bővítménytől függ. A W3 Total Cache több mint 20 egyedi beállítást kínál a tartalomszolgáltató hálózatok számára, míg a WP Rocket csak négyet kínál. (Jegyzet: A WP Rocket a WordPress számára elérhető kevés gyorsítótár-bővítmény egyike, amely szintén támogatja a CloudFlare szolgáltatást.)

WP Super Cache CDN beállítások - Képernyőkép

Noha a CloudFlare lehetővé teszi a CDN bizonyos funkcióinak engedélyezését és letiltását, ez nem nyújt ugyanolyan szintű vezérlést, mint a MaxCDN. A MaxCDN lehetővé teszi a gyorsítótárazott fájlok tárolását a netdna-cdn.com webhelyen vagy az Ön által választott egyéni domainben.

A gyorsítótárazott fájlok három típusra vannak osztva, és mindegyik típus egy adott zónában van tárolva.

 • Húzza ki a zónákat – Ezek a szokásos fájlok, például képfájlok, CSS-fájlok, JavaScript-fájlok és így tovább. Az ezekben a zónákban tárolt fájlokat a megadott időtartam után időszakosan megtisztítják (megújítják).
 • Nyomózónák – Ezek olyan nagyobb fájlokra vonatkoznak, amelyek ritkán változnak, például a ZIP-fájlok, e-könyvek, PDF-fájlok és így tovább. A fájlok változatlanok maradnak, amíg nem módosítja vagy törli őket.
 • Vod zónák – Ezek video- és audió streamingre vonatkoznak. A fájlokat a Real Time Media Flow Protocol használatával szolgálják ki, és mindaddig megmaradnak, amíg nem módosítják vagy törlik őket.

A MaxCDN hatalmas mennyiségű információt kínál a gyorsítótárazott fájljairól. A jelentések szakasz lehetővé teszi, hogy megtekintse a CDN-en elosztott fájlok méretét, az 50 legfontosabb fájlt, az adatközpontokat, ahonnan a fájlokat hívják, az állapotkódokat, a zónák lebontását és így tovább. Ezek a jelentések segítenek látni, hogy milyen fájlokat néznek meg, honnan néznek, és mi használja fel a sávszélesség nagy részét.

MaxCDN Dashboard - Képernyőkép

A MaxCDN lehetővé teszi fiókjának kétlépcsős hitelesítési eljárás segítségével történő védelmét; engedélyezheti az engedélyezést azoknak az embereknek az IP-címeiben, akik hozzáférhetnek a fiókjához.

A MaxCDN azonban nem teheti biztonságosabbá webhelyét, ahogy a CloudFlare képes. Nem védi webhelyét a DDoS támadásoktól vagy az SQL-befecskendezésektől, de megóvja csinál kínál bizonyos alkalmazási lehetőségeket az alkalmazásokhoz, például az OAuth hitelesítéshez, az IP engedélyezési listához, a HTTP hivatkozási engedélyezési listához és a biztonságos tokenthez.

Mennyibe kerül a CloudFlare és a MaxCDN?

A CloudFlare és a MaxCDN árazási struktúrája nagyon eltérő. A CloudFlare soha nem számít fel díjat a CDN használatáért, míg a MaxCDN árazási tervei attól függnek, hogy mekkora sávszélességet használ webhelye.

A CloudFlare négy tervtípust kínál: ingyenes, profi, üzleti és vállalati.

Ahogy el tudod képzelni, a CloudFlare ingyenes terve rendkívül népszerű. Segít biztonságosabbá tenni a webhelyet, jó analitikai adatokat szolgáltat a forgalmáról, rendelkezik SSL támogatással és korlátlan sávszélességet kínál a gyorsítótárazott fájlok számára ingyenesen. A terv bizonyos tekintetben korlátozott. Például nem támogat bizonyos böngészőket, és a forgalmi statisztikákat csak 24 óránként frissítik.

A pro tervet használom a személyes blogomban és a fórumban. Az első weboldal havonta 20 USD, minden további weboldalon havonta 5 USD.

A frissítés a profi tervhez hozzáad egy webes alkalmazás tűzfalat, valós idejű statisztikákat (frissítve 15 percenként), mobil optimalizálási funkciókat és képoptimalizálást. A legfrissebb hírekkel, hogy a Yahoo abbahagyja Smush.it szolgáltatását, a képeket könnyedén optimalizálni lehet olyan funkció, amelyet nagyon örülök, hogy a rendelkezésemre áll.

Míg az ingyenes terv hetente ellenőrzi a webhely változásait, addig a profi terv három napra növeli a feltérképezési sebességet.

Havi webhelyenként 200 dollár áron vásárol, az üzleti terv napi feltérképezést, továbbfejlesztett szolgáltatásmegtagadási támadások enyhítését és támogatást nyújt a Railgun számára webhelyének sebességének jelentős javítása érdekében. A vállalati terv hatalmas 5000 dollárba kerül, és nagyvállalatok felé irányul.

CloudFlare tervek

A MaxCDN költsége attól függ, hogy mekkora sávszélességet használ az Ön webhelye havonta. Ha ellenőrzi a sávszélességet, amelyet jelenleg a host szolgáltatójánál használ, akkor jó ötletot kap a vásárolni kívánt tervről. Ne aggódjon azonban, ha olyan tervet vásárol, amelynél több sávszélességet kínál, mint amennyire szüksége van – a MaxCDN átvágja a sávszélességet a következő hónapra.

A MaxCDN legolcsóbb csomagja havonta 9 dollárra csökken. Ez 100 GB sávszélességet és két webhely zónát kínál. Bármely sávszélesség, amelyet az Ön kiosztása során felhasználtak, 0,08 USD / GB-ban kerül felszámolásra.

Havonta 39 USD fizetés esetén a sávszélesség elosztása 500 GB-ra növekszik, míg a legnépszerűbb csomag havonta 79 USD-en csökken 1 TB-nál. A magasabb tervek csökkentik a túllépési költségeket és a webhelyek zónáinak magasabb elosztását.

MaxCDN indulási tervek

Az indulási tervek hozzáférést biztosítanak a MaxCDN 12 fő adatközpontjához Észak-Amerikában és Európában. Ha további adatközpontokhoz kíván hozzáférni, mint például Hong Kong, Szingapúr, Sydney, Izrael és Tokió, akkor zónánként havonta 15 dollárt kell fizetnie. Ez a díj nem vonatkozik azokra, akik nagy volumenű terveket választanak. Kiegészítő zónák vásárolhatók minden tervhez évente 12 dollár áron, és az egyedi SSL elérhető havonta 99 dollárért.

Ha minden terv 20% -os megtakarítást szeretne, fontolja meg az éves fizetést. Ha havi tervet választ, és úgy találja, hogy a terv hatékonyan kezeli az összes forgalmat, akkor pénzt takarít meg, ha előre fizet..

MaxCDN nagy volumenű tervek

A MaxCDN használatának költségei magasabbak lesznek, mivel az oldalak megjelenése és a sávszélesség idővel növekszik. Fontos azonban megjegyezni, hogy a MaxCDN használata nagymértékben csökkenti a hostdal használt sávszélességet is.

Például a fogadó cég 0,20 dollárt számít fel nekem GB-nként, amikor átlépem a sávszélesség-elosztásomat. Ezért egy 2000 GB-os további sávszélesség felhasználása a tárhelyi tervnél 400 dollárba kerülne a tárhelyemnél, de a MaxCDN-nél csak 120 dollárba kerülne (ha a legnépszerűbb tervét 0,06 dollár / GB-os átváltási rátával használtam)..

Vegye figyelembe ezt a tartalomszolgáltató hálózat, például a MaxCDN költségeinek áttekintésekor, mivel sok webhelytulajdonos úgy találja, hogy valójában pénzt takarít meg a sávszélességnél, amikor CDN-t használnak.

CloudFlare vs MaxCDN: melyik a jobb?

Hálózataik sebességét illetően úgy tűnik, hogy különböző vélemények vannak arról, hogy mely szolgáltatás javítja a weboldal teljesítményét a legjobban. Egyesek szerint a CloudFlare gyorsabb; mások úgy érzik, hogy a MaxCDN gyorsabb.

Mindkét szolgáltatást használtam, és nem vettem észre, hogy az egyik szolgáltatás gyorsabb, mint a másik – bár érdemes megjegyezni, hogy soha nem végeztem el teljes átfogó összehasonlítást a kettő között, hogy teszteljék CDN-jeik megfelelő sebességét..

A cikk elején megjegyeztem, hogy a CloudFlare és a MaxCDN számos szolgáltatása átfedésben van. Ez igaz, mert a CloudFlare szolgáltatásának nagy része a tartalomszolgáltatási hálózat. Ha azonban mélyebben mélyedik, láthatja, hogy a két szolgáltatás közvetlen összehasonlítása nem pontosan tisztességes.

A CloudFlare árazási táblázata szerint a CDN-vel szemben jelentős korlátozás van. Az ingyenes terv hetente térképez fel, a profi terv pedig három naponként térképez fel. A napi feltérképezéshez havonta 200 dollárra kell frissítenie az üzleti tervet.

Ez természetesen rossz dolog?

Nos, tapasztalatom szerint ez nem volt probléma. A CloudFlare segítségével bármikor megtisztíthatja a fájlokat, és külön-külön is megtisztíthatja őket, vagy megtisztíthatja a teljes gyorsítótárat. A CloudFlare lehetővé teszi az oldalszabályok beállítását a webhely bizonyos részeinek gyorsítótárazási szabályainak meghatározására.

A fájlok gyakori törlése befolyásolhatja a teljesítményt. A MaxCDN megjegyzi a GYIK oldalán:

„A tisztítás célja a CDN gyorsítótárának átmosása az eredeti fájlok gyorsítótárazásához, és mint ilyen, akkor csak akkor használja, ha a kiszolgálón vannak olyan frissítések, amelyeket CDN-re kell helyezni, és ezek a változások MEGLÉVŐ fájlok szerkesztése – az új fájlok nem igényelnek megtisztítást. A gyakori kiürítés nem javasolt, mivel a gyorsítótár újbóli felépítése minden alkalommal újratöltését igényli. Ne feledje, hogy több tisztítás = lassabb sebesség = rossz teljesítmény. “

Nagyon örülök a CloudFlare-nak, mert ez javította webhelyem biztonságát és sebességét. Ennek ellenére is nem egy igazi tartalomszolgáltató hálózat. Igen, felgyorsítja a webhelyem, de sok korlátozással rendelkezik.

Mint sok webhelytulajdonos, nem is tudtam a CloudFlare CDN korlátozásairól. Sajnos a webhelyem a közelmúltban újabb DDoS támadást szenvedett.

Az egyik dolog, ami aggasztott engem a közelmúltbeli támadás miatt, az volt, hogy a CloudFlare nem jelenítette meg webhelyem gyorsítótárazott változatát. Miért jelenik meg a CloudFlare hibaüzenet az én oldalak tárolt verziója helyett??

Nos, ez mind annak függvénye, hogy a CloudFlare Mindig online funkció működik. A CloudFlare kijelenti, hogy:

“A Mindig Online olyan szolgáltatás, amely gyorsítótárazza az oldalak statikus verzióját abban az esetben, ha a szerver offline állapotba kerül.”

Sajnos a Mindig online információs oldal csak a fenti nyilatkozatot jeleníti meg. A „Miért nem működik mindig online?” Információs oldal teljes mértékben magyarázza a CloudFlare tartalomszolgáltatási hálózatának korlátozásait:

„A CloudFlare nem tárolja az összes oldalt a webhelyén. A webhely korlátozott gyorsítótára jelenik meg, általában egy-három oldal, ami azt jelenti, hogy a webhelyének csak néhány oldala lesz látható, amikor az eredeti szerver lejár. ”

Ez az állítás meglepett. A tartalomszolgáltatási hálózat egyik legnagyobb értékesítési pontja az, hogy ha a webhely lejár, akkor a webhely gyorsítótárban tárolt változata jelenik meg, mégis a CloudFlare kijelenti, hogy csak néhány tárolt oldal jelenik meg, ha egy eredeti kiszolgáló csökken..

Gyanítottam, hogy a CloudFlare minden gyorsítótárban lévő oldalt megjelenít, ha egy szerver leáll, mivel a webhelyem összes oldala nem működik. A Mindig online magyarázat oldal azt is megjegyzi, hogy:

“A nemrégiben hozzáadott webhelyek nem rendelkeznek nagy gyorsítótárral a webhelyükön, ami azt jelenti, hogy a Mindig online szolgáltatás nem működik, ha csak néhány nappal ezelőtt adták hozzá a webhelyet.”

Webhelyeimet több mint három hónappal ezelőtt hozzáadták a CloudFlare-hez, így a gyorsítótárazott oldalak hiánya valószínűleg nem a probléma gyökere. Megkértem a CloudFlare-t, hogy tisztázza ezt a kérdést. Egy nappal később azt tanácsolták nekem, hogy:

„A Mindig online szolgáltatás számos korlátozással rendelkezik, és csak arra szolgál, hogy kiszolgálón levő időtúllépési hibákkal kezelje. A kiszolgálón visszaküldött hibakód üres válasz volt, amely sajnos nem tartozik azon körülmények között, amelyekben a szolgáltatás működne. “

Ott fekete-fehérben van: a CloudFlare gyorsítótár-rendszerének csak állítólag segítenie kell az időtúllépési hibákat. Ha a szerver nem működik, a gyorsítótárban lévő oldalak nem jelennek meg.

Ezért, ha a tartalomszolgáltatási hálózatokról beszélünk, összehasonlítjuk a CloudFlare-t és a MaxCDN-t, és feltesszük a „Melyik a jobb?” Kérdést, akkor a válaszom a MaxCDN. A MaxCDN gyorsítótárba helyezi a webhely minden egyes oldalát, és állásidő esetén megjeleníti a webhely gyorsítótárban tárolt változatát – ezért igazságos azt mondani, hogy ez egy igaz CDN.

Ahol a MaxCDN kiemelkedik, a tartalomszolgáltató hálózatán keresztül biztosítja az irányítást. A húzási zónák, a push zónák és a vod zónák megkönnyítik a tartalom tárolásának meghatározását, és a pull zónák feltérképezési sebességének meghatározása révén ellenőrizheti, hogy a gyorsítótár fájlok törlődnek és megújulnak-e. A MaxCDN azt is kiemeli, hogy mely fájlokat töltik le és honnan – a CloudFlare nem kínál valamit.

Ha azonban a leállás nem aggasztja Önt, és egyszerűen csak fel szeretné gyorsítani webhelyét, akkor próbáljon meg egy CloudFlare-t. Az a tény, hogy korlátlan mennyiségű sávszélességet tesz lehetővé a terveiben, azt jelenti, hogy a CloudFlare évente több száz vagy akár több ezer dollárt takaríthat meg néhány webhelytulajdonosnak az ingyenes CDN használatával – mindaddig, amíg tisztában vannak annak korlátaival..

A MaxCDN nagy hírnévnek örvend, hogy 24 órás támogatást nyújt, ami sok embert vonz a szolgáltatásához. Például a weboldal fő szerzője, Brin Wilson gyakran kommentálja a MaxCDN nagyszerű támogatását.

A CloudFlare használatával kapcsolatos első tapasztalataim pozitív voltak, de a közelmúltbeli DDoS-támadásom során egy támogatási jegyet nyitottam meg, amelyben segítséget kértem. 14 óra múlva felvettem a kapcsolatot a CloudFlare-rel a Twitter segítségével, és végül egy haszontalan választ kaptam, amely azt tanácsolta, hogy frissítsek a havonta 200 dollár / webhely / hónap üzleti tervre. Amikor megállapítottam, mennyire gyenge volt ügyfélszolgálata egy ügyfél számára, aki havi díjat fizetett a pro terv használatáért, azt tanácsoltam:

„Sok más ügyfelünk van, sok kérdéssel, akárcsak a tiéd. Válaszolunk rájuk, az üzleti és vállalati tervek prioritása alapján.

Az üzleti tervek általában egy órán belül megkapják a választ. Ha szüksége van ilyen jellegű támogatásra, azt javaslom, hogy váltson egy üzleti vagy vállalati tervre. ”

Rámutattam nekik, hogy a jegyem nem csak „kérdés”, és hogy szerveremet támadják meg.

Összefoglalva: a MaxCDN ismert, hogy nagy támogatást nyújt ügyfeleinek és egy órán belül reagál a jegyekre. Ezzel szemben, ha nem jelentkezik be a CloudFlare üzleti tervére webhelyenként havonta 200 dollárért, akkor valószínűleg nem kap választ néhány napig a jegyeire. Mivel valaki havi díjat fizet a CloudFlare-nak, nyilvánvalóan nagyon csalódott vagyok az ügyfélszolgálat ilyen megközelítésében.

Végül beszélnünk kell a biztonságról.

Ha webhelyét biztonságosabbá kívánja tenni, és meg kívánja védeni a DDoS támadásoktól és más rosszindulatú támadásoktól, a CloudFlare egyértelműen a legjobb megoldás, mivel a MaxCDN nem nyújtja ezt a funkciót.

Csak korlátozott mennyiségű DDoS védelem érkezik az ingyenes és a pro CloudFlare tervekkel. Ennek ellenére nem kritizálhatom őket. A DDoS védelme drága, és a CloudFlare ingyenes vagy pro terveinek használata kétségtelenül nagyobb védelmet nyújt webhelyeinek, mint pusztán a webhely üzemeltetője által nyújtott biztonságra támaszkodva..

Ha mindkét világ legjobbat szeretné, érdemes megfontolnia a MaxCDN használatát a tartalomszolgáltató hálózatán és a CloudFlare használatát webhelyének biztonságához. Ezt a MaxCDN támogatása javasolta, amikor a cikk kutatásának részeként megkérdeztem őket a két szolgáltatás közötti különbségről..

Néhány tárhely szolgáltatónak lehetősége van a CloudFlare vagy a MaxCDN hozzáadására közvetlenül a tárhely vezérlőpultján keresztül, tehát ha ezeket a szolgáltatásokat szeretné használni, azt javasoljuk, hogy beszéljen a házigazdával, hogy megtudja, vannak-e integrációs lehetőségeik az egyikre, vagy a másik (vagy talán mindkettő) már felállítva.

Összefoglalva a CloudFlare és a MaxCDN gondolataimat:

 • Ha ingyenesen fel szeretné gyorsítani webhelyét, használja a CloudFlare alkalmazást
 • Ha valódi CDN-t szeretne, amely képes tárolni az egész webhelyet, akkor használja a MaxCDN-t
 • Ha néhány alapvető DDoS-védelmet szeretne hozzáadni a webhelyéhez, használja a CloudFlare alkalmazást
 • Ha fontos az Ön számára az időben történő ügyfélszolgálat, akkor használja a MaxCDN szolgáltatást
 • És végül, mindkét világ legjobbja érdekében fontolja meg mindkét szolgáltatás együttes használatát!

És megvan neked!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map