Com instal·lar i configurar el connector de llocs de lloc de Google XML per a WordPress

Ofertes de WordPress


L’objectiu final de qualsevol estratègia de SEO és dominar la part superior dels motors de cerca. Abans que fins i tot això comenci a succeir, però, i abans que l’optimització in situ i els enllaços entrants esdevinguin un factor: el vostre lloc web necessita una indexació.

La indexació significa simplement que els motors de cerca reconeixen el vostre contingut i es poden descobrir mitjançant consultes de cerca rellevants. Si el trànsit de motors de cerca orgànica és una part important de la vostra estratègia a llarg termini, ser indexat regularment per gust de Google, és fonamental.

Per descomptat, la indexació del lloc web requereix una visita dels famosos Googlebots. Aquests crítics robòtics “rastregen” el vostre lloc, cercant cada lloc i arrabassar pàgines web noves. Quan es detecta contingut nou (o actualitzat), l’URL es torna als motors de cerca per indexar-los.

Un cop indexat, el vostre lloc començarà a aparèixer als SERPs. Ara les vostres estratègies de SEO poden començar a agafar-vos, ajudant-vos a situar-vos més amunt.

En altres paraules, obtenir una indexació és l’estratègia de SEO.

La manera més fàcil d’indexar-se és crear un mapa del lloc XML per al vostre lloc web i enviar-lo a Google Search Console. Afortunadament, això és fàcil per als usuaris de WordPress, gràcies a plugins com l’excel·lent complement de mapes de llocs de Google XML.

(Nota: si us pregunteu si voleu utilitzar aquest complement concret i / o el plugin de SEO WordPress excel·lent de Yoast, mireu ràpidament aquest article anterior al nostre article.)

Mapa de llocs de XML de Google

El connector de mapes de llocs web XML de Google, creat per Arne Brachhold, ha estat disponible des de fa una dècada. Podeu descarregar-lo gratuïtament des del dipòsit de WordPress, on té la distinció de ser el plugin de WordPress més ben valorat de tots els temps, amb un 4,9 sobre 5 i una actualització absolutament fantàstica de 18 milions més.!

Avui us mostraré com instal·lar i configurar aquest excel·lent complement. Comencem.

Què és un mapa del lloc XML?

Primer, permeteu-me respondre a la pregunta: què és un mapa del lloc XML?

Un mapa del lloc proporciona una visió general de l’estructura del vostre lloc web. Ha estat creat per ajudar els motors de cerca a descobrir tot el contingut en directe, inclosos nous URL i publicacions actualitzades recentment.

La part XML fa referència al llenguatge de marcatge utilitzat per comunicar informació addicional als motors de cerca, com ara quan es va publicar una pàgina o quan es va actualitzar per última vegada.

Si seguiu el vostre mapa del lloc, els motors de cerca poden rastrejar i indexar tot el vostre lloc, a menys que trieu connectar una etiqueta noindex a una pàgina. Això significa que un mapa del lloc és l’única manera de garantir que tot el contingut (obligatori) arriba als motors de cerca.

Penseu en l’alternativa: sense cap mapa del lloc, els motors de cerca han de topar amb el vostre lloc web, possiblement per casualitat o, molt probablement, a causa d’enllaços entrants..

Els rastrejadors encara poden indexar algunes de les vostres pàgines d’aquesta manera, sobretot si el vostre lloc està ben organitzat amb molts enllaços interns. No obstant això, no hi ha garantia que totes les publicacions i pàgines s’indexin. També és probable que la indexació passi molt més lentament.

Com instal·lar mapes de lloc de Google XML

Ara anem al tema de la publicació: Com instal·lar i configurar el connector de llocs de lloc de Google XML. No us preocupeu si no havíeu instal·lat cap complement de WordPress abans: el procés és molt senzill.

Inicieu la sessió al vostre tauler de WordPress i, seguidament, aneu a plugins > Afegir nou. A continuació, escriviu “Mapa de llocs de XML de Google” a la barra de cerca. Hi ha nombrosos plugins que s’anomenen de manera similar, així que assegureu-vos d’obtenir el correcte (el busqueu el de Arne Brachhold).

Instal·leu mapes de lloc de XML de Google

Quan el trobeu, feu clic a Instal·la ara > Activa el complement. Feina feta.

Tan bon punt hàgiu activat, Google XML Sitemaps generarà automàticament el primer mapa del lloc. Podeu veure el vostre mapa del lloc afegint l’extensió /sitemap.xml al vostre domini.

El vostre mapa del lloc mostrarà tots els vostres URL, així com el nivell de prioritat i la freqüència de canvis (més informació sobre aquests últims). Ara per ara, però, aquí teniu una captura de pantalla del meu lloc (certament bàsic) del lloc XML.

Exemple de captura de pantalla del mapa del lloc

Com configurar els mapes de lloc de XML de Google

Ara ha arribat el moment de començar a configurar el nou complement. Tots els paràmetres del complement es controlen des d’una pantalla: es troba mitjançant la configuració > Mapa XML.

Afortunadament, el connector inclou un conjunt de configuracions preestablert. Probablement podríeu deixar la configuració tal com són i el complement funcionaria perfectament..

Personalment, però, prefereixo aprendre una mica més sobre el que pot fer el meu plugin, de manera que el configuro de manera òptima en funció dels meus requeriments. Si us agrada el so, llegiu-la, ja que aquesta secció cobreix tots els paràmetres principals.

Just després de la instal·lació, podeu veure el missatge següent a la part superior de la pantalla: “Els motors de cerca encara no s’han notificat”.

Configuració del lloc web de XML de Google

Si voleu que el vostre lloc s’indexi el més ràpidament possible, toqueu els motors de cerca notificats sobre l’enllaç del mapa del lloc.

Això portarà el mapa del lloc als dos motors de cerca principals: Google i Bing. Uns segons més tard, el connector us indicarà (esperarem) que el vostre ping ha tingut èxit. Impressionant: ara podeu esperar una visita de Googlebots i el vostre contingut aviat serà indexat.

Mapa del lloc de XML de Google Ping amb èxit

Torna a la pantalla de configuracions, que es divideix en set seccions. Anem a través de cada secció al seu torn, donant-vos un resum complet del que pot fer el connector.

1. Opcions bàsiques

Com el seu nom indica, la primera secció controla les configuracions bàsiques.

Opcions bàsiques del mapa del lloc de XML de Google

Per començar, podeu decidir quins motors de cerca voleu notificar sobre les actualitzacions del vostre lloc. La meva recomanació és deixar la casella de selecció de Google i Bing marcada. Cada vegada que publiqueu una publicació nova o editeu contingut antic, el procés de ping es repeteix i els rastrejadors s’envien a aplicar els canvis.

L’altra opció afegeix el vostre mapa del lloc al fitxer robot.txt. Ara, robot.txt és un fitxer específicament creat per comunicar-se amb els rastrejadors del motor de cerca: els guia al voltant del vostre lloc web i els indica què indexar. El fitxer és especialment útil per a motors de cerca que no admetin les notificacions de ping (normalment només les més petites). Com a tal, recomano deixar marcada la casella de selecció robot.txt, ja que això pot obtenir la indexació en alguns motors de cerca addicionals.

Desplaceu-vos cap avall i podreu veure les opcions avançades. Les dues primeres configuracions pel que fa al límit de memòria i al temps d’execució són en gran mesura redundants, per la qual cosa aneu endavant i passeu per sobre d’aquestes.

Més avall, se us demanarà que configureu el full d’estils XSLT. Recordeu la captura de pantalla del meu mapa bàsic de mapa que us vaig mostrar anteriorment? No va ser la més bonica, oi? Bé, aquesta era la versió més bonica del mapa del lloc (gasp!) No era el més senzill, però encara podia llegir un humà.

Podeu optar per carregar una nova fulla d’estils XSLT si voleu que el vostre mapa del lloc es vegi més bé o si es pot desactivar XSLT del tot si voleu que sigui menys “llegible” (no us preocupeu: els motors de cerca encara la podran llegir bé).

La següent opció és potser la més important d’aquesta secció: substituir l’URL base del mapa del lloc.

Ara, per defecte, el vostre mapa del lloc apareixerà a l’extensió /sitemap.xml – per exemple, domain.com/sitemap.xml.

Però diguem que dividiu el lloc web en subdirectori.

 • Domini arrel: domini.com
 • Subdirector: domain.com/blog/

Si voleu combinar tots els mapes de lloc del mapa del lloc del domini arrel, introduïu l’URL del subdirector al camp en blanc. Ara, haureu de capbussar-vos al fitxer .htaccess del vostre domini root i enganxar el codi següent:

ReescriuEngina activada
RewriteRule ^ mapa del lloc (- + ([a-zA-Z0-9 _-] +))? \. Xml (\. Gz)? $ /Your-blogdir/sitemap$1.xml$2 [L]

Nota: Al fragment de codi anterior, assegureu-vos de substituir “your-blogdir” per el vostre propi subdirector.

El camp final configura una versió HTML del mapa del lloc per a robots menys sofisticats que no entenen XML. Això no s’aplicarà a cap dels grans motors de cerca, però, si voleu indexar-lo a tot arreu, deixeu la casella marcada.

2. Pàgines addicionals

Aquesta segona secció, Pàgines addicionals, només s’aplica realment a aquells que utilitzin subdirectori i subdominis: us permet especificar pàgines externes addicionals a afegir al vostre mapa del lloc.

Per exemple, si executeu el vostre bloc a domain.com/blog/ potser encara voleu incloure la pàgina principal, domain.com, al vostre mapa del subdirectori.

Pàgines addicionals del lloc web de XML de Google

Només cal fer clic a Afegeix una pàgina nova i segueix les instruccions senzilles. Haureu d’especificar l’URL, el nivell de prioritat, la freqüència de canvi i la data que es va modificar per última vegada. Explicarem les prioritats i canviarem les freqüències amb més detall més avall de la pàgina..

3. Prioritat de publicació

A continuació, tenim Post Priority. Per ajudar-vos a comprendre millor aquesta secció, permeteu-me presentar ràpidament nivells de prioritat de SEO.

Ara, els nivells de prioritat són una part vital del vostre mapa del lloc: transmeten el contingut més important als motors de cerca. Cada pàgina web individual obté el seu propi nivell de prioritat, puntuat entre 0 i 1 per increments de 0,1.

Podríeu pensar: Bé, el meu lloc és molt important, per la qual cosa vaig a donar a tots els meus URL la màxima prioritat de 1.0.

Bon intent.

El nivell de prioritat d’un URL es considera en relació amb altres URL interns. Si els concediu a tots la mateixa prioritat, fins i tot la màxima prioritat, comunica als motors de cerca que tots els URL són igualment valuosos. I realment voleu que la vostra pàgina web es prioritzi en la mateixa mesura que una publicació de bloc obscura? És clar que no. Així doncs, tingueu certa disciplina i sigueu assenyats a l’hora d’assignar nivells de prioritat.

Prioritat de publicació del mapa del lloc de XML de Google

Torna a configuracions; aquesta secció analitza específicament la puntuació de la prioritat de cada publicació. Hi ha tres opcions:

 • No utilitzeu càlcul automàtic de prioritats: això tracta totes les publicacions per igual, amb el valor de prioritat real assignat posteriorment.
 • Recompte de comentaris: la prioritat es calcula en funció del nombre absolut de comentaris que rep una publicació.
 • Mitjana de comentaris: la prioritat es calcula en funció del nombre de comentaris respecte a altres publicacions.

El meu consell? Utilitzeu un dels càlculs basats en comentaris. Això significa que les publicacions populars rebran automàticament un nivell de prioritat més alt.

4. Contingut del mapa del lloc

La secció Contingut del mapa del lloc us permet triar quins articles, tipus de publicació personalitzada i taxonomies voleu incloure al vostre mapa del lloc.

Contingut del mapa del lloc de XML de Google

Per exemple, la pàgina principal és una necessitat absoluta. També és una bona idea incloure totes les publicacions, pàgines i tipus de publicacions personalitzades de WordPress. Tanmateix, la preferència personal determinarà si incloure o no l’arxiu o les pàgines d’etiquetes. Si no voleu que apareguin aquestes pàgines als SERPs i el valor d’aquestes pàgines és en el millor moment qüestionable, assegureu-vos que no seran seleccionades.

A la part inferior de la secció, podreu veure altres opcions. Això us preguntarà si voleu incloure les darreres modificacions. Us recomano deixar-ho marcat, en cas contrari, els motors de cerca només rastrejaran contingut nou, no editat recentment!

5. Elements exclosos

És possible que vulgueu incloure la majoria de les publicacions del vostre bloc de pàgines al vostre mapa del lloc, però no totes. Aquesta secció permet excloure categories senceres del mapa del lloc, a més de publicacions i pàgines individuals introduint els seus números d’identificació.

Elements exclusius del lloc de XML de Google

6. Canviar freqüències

Hem esmentat les freqüències de canvi durant aquesta publicació, però aquesta és la secció on podeu definir els valors per a ells.

Freqüències de canvi de mapa del lloc de XML de Google

Ara, les freqüències de canvi són directrius donades als motors de cerca, donant-los a conèixer quina freqüència és probable que canviï el contingut. Aquesta informació indica als motors de cerca quan han d’enviar els robots de rastrejadors per buscar actualitzacions.

Per exemple, si publiqueu contingut de bloc regularment, configureu-ne la freqüència de canvi de pàgina principal, potser diàriament. Si teniu un lloc web estàtic que rarament canvia, cada dia se sent excessiu. En aquest escenari, l’opció anual se sent més realista. Les opcions són sempre, cada hora, diària, setmanal, mensual, anual i mai.

Recordeu, però, que no es tracta d’una ciència exacta, així que no espereu que els bots arribin com a rellotges. Tot i això, les freqüències de canvis comuniquen clarament la freqüència amb què s’actualitza un tipus de contingut respecte a la resta.

7. Prioritats

Ja hem vist els nivells de publicació de prioritats, però aquesta secció us permet classificar quina importància té el vostre altre contingut; també heu d’especificar els valors màxims i mínims de les publicacions del bloc.

Prioritats del lloc web de XML de Google

És probable que la vostra pàgina principal sigui la vostra pàgina més important. Per tant, aneu endavant i atorgueu-li la puntuació màxima d’1,0. És probable que les pàgines estàtiques i les publicacions més populars del bloc siguin les properes pàgines més importants, per la qual cosa també es valoraran.

Recordeu-ho: no puntueu massa contingut poc important. Això dilueix els nivells de prioritat de les vostres coses realment importants.

Pensaments finals

I amb això, hem acabat: Una revisió detallada sobre com configurar el connector de mapes de llocs de XML de Google.

El connector és gratuït i té una gran reputació: és el més destacat al dipòsit de WordPress. Probablement degut a que la funcionalitat del mapa del lloc XML és inestimable, a més que el connector és fàcil de configurar.

Un dels principals punts forts del complement és que les configuracions predeterminades són sensibles. Això vol dir que simplement podeu connectar i jugar, l’opció sense tensions i sense molèsties. No obstant això, per als SEO especialitzats, el connector té molts paràmetres de reproducció (com es demostra a la publicació d’avui), de manera que podeu ajustar el mapa del lloc al vostre gust..

En general, un plugin realment excepcional, i possiblement un dels millors plugins del mapa de WordPress del voltant.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map