Πώς να εγκαταστήσετε και να ρυθμίσετε το Google XML Sitemaps Plugin για WordPress

Προσφορές WordPress


Ο απώτερος στόχος οποιασδήποτε στρατηγικής SEO είναι να κυριαρχήσει στην κορυφή των μηχανών αναζήτησης. Πριν από αυτό μπορεί να αρχίσει να συμβαίνει, ωστόσο – και πολύ πριν να γίνει παράγοντας η βελτιστοποίηση και οι εισερχόμενοι σύνδεσμοι στον ιστότοπο – ο ιστότοπός σας χρειάζεται ευρετήριο.

Η ευρετηρίαση σημαίνει απλώς ότι το περιεχόμενό σας αναγνωρίζεται από τις μηχανές αναζήτησης και μπορεί να εντοπιστεί μέσω σχετικών ερωτημάτων αναζήτησης. Εάν η οργανική επισκεψιμότητα μηχανών αναζήτησης είναι σημαντικό μέρος της μακροπρόθεσμης στρατηγικής σας, η ευρετηρίαση των τακτικών από το Google είναι τακτικά.

Φυσικά, η ευρετηρίαση του ιστότοπού σας απαιτεί επίσκεψη από τα διαβόητα Googlebots. Αυτά τα ρομποτικά critters «ανιχνεύουν» τον ιστότοπό σας, αναζητώντας κάθε γωνιά και cranny για νέες ιστοσελίδες. Όταν εντοπίζεται νέο (ή ενημερωμένο) περιεχόμενο, η διεύθυνση URL επιστρέφεται στις μηχανές αναζήτησης για ευρετηρίαση.

Μόλις ευρετηριαστεί, ο ιστότοπός σας θα αρχίσει να εμφανίζεται στα SERPs. Τώρα οι στρατηγικές SEO σας μπορούν να αρχίσουν να ισχύουν, βοηθώντας σας να βαθμολογήσετε υψηλότερα.

Με άλλα λόγια, το ευρετήριο είναι το πρώτο βήμα της στρατηγικής SEO.

Ο ευκολότερος τρόπος για ευρετηρίαση είναι να δημιουργήσετε έναν χάρτη ιστότοπου XML για τον ιστότοπό σας και, στη συνέχεια, να τον υποβάλετε στο Google Search Console. Ευτυχώς, αυτό είναι εύκολο για τους χρήστες του WordPress, χάρη σε προσθήκες όπως η εξαιρετική προσθήκη Google XML Sitemaps.

(Σημείωση: Εάν αναρωτιέστε εάν θα χρησιμοποιήσετε αυτό το συγκεκριμένο plugin ή / και το μάλλον εξαιρετικό plugin SEO του Yoast, ρίξτε μια γρήγορη ματιά σε αυτό το προηγούμενο άρθρο μας σχετικά με αυτό ακριβώς.)

Χάρτες ιστοτόπου Google XML

Η προσθήκη Google XML Sitemaps, που δημιουργήθηκε από την Arne Brachhold, ήταν διαθέσιμη για το μεγαλύτερο μέρος μιας δεκαετίας. Μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν από το αποθετήριο WordPress, όπου έχει τη διάκριση να είναι η κορυφαία προσθήκη WordPress όλων των εποχών – με βαθμολογία 4,9 στα 5 και απολύτως επιβλητικές λήψεις 18 εκατομμυρίων συν μέχρι σήμερα!

Σήμερα, θα σας δείξω πώς να εγκαταστήσετε και να ρυθμίσετε αυτήν την υπέροχη προσθήκη. Ας αρχίσουμε.

Τι είναι ένας χάρτης ιστότοπου XML?

Πρώτον, επιτρέψτε μου να απαντήσω στην ερώτηση: Τι είναι ένας χάρτης ιστότοπου XML?

Ένας χάρτης ιστότοπου παρέχει μια επισκόπηση της δομής του ιστότοπού σας. Δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τις μηχανές αναζήτησης να αποκαλύψουν όλο το ζωντανό περιεχόμενό σας – συμπεριλαμβανομένων των νέων διευθύνσεων URL και των πρόσφατα ενημερωμένων αναρτήσεων.

Το τμήμα XML αναφέρεται στη γλώσσα σήμανσης που χρησιμοποιείται για την επικοινωνία πρόσθετων πληροφοριών στις μηχανές αναζήτησης – όπως όταν δημοσιεύθηκε μια σελίδα ή όταν ενημερώθηκε τελευταία φορά.

Ακολουθώντας τον χάρτη ιστότοπού σας, οι μηχανές αναζήτησης μπορούν να ανιχνεύσουν και να ευρετηριάσουν ολόκληρο τον ιστότοπό σας – εκτός εάν επιλέξετε να επισυνάψετε μια ετικέτα noindex σε μια σελίδα. Αυτό σημαίνει ότι ένας χάρτης ιστότοπου είναι ο μόνος τρόπος για να διασφαλιστεί ότι όλο (το απαιτούμενο) περιεχόμενο φτάνει στις μηχανές αναζήτησης.

Εξετάστε την εναλλακτική λύση: Χωρίς χάρτη ιστότοπου, οι μηχανές αναζήτησης πρέπει να σκοντάψουν στον ιστότοπό σας, πιθανώς τυχαία ή, πιθανότατα, ως αποτέλεσμα εισερχόμενων συνδέσμων.

Τα προγράμματα ανίχνευσης ενδέχεται να εξακολουθούν να ευρετηριάζουν ορισμένες από τις σελίδες σας με αυτόν τον τρόπο, ειδικά εάν ο ιστότοπός σας είναι καλά οργανωμένος με πολλούς εσωτερικούς συνδέσμους. Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι κάθε ανάρτηση και σελίδα θα ευρετηριαστούν. Η ευρετηρίαση είναι πιθανό να συμβεί πολύ πιο αργά.

Πώς να εγκαταστήσετε χάρτες ιστότοπων Google XML

Τώρα βρισκόμαστε στο επίκεντρο της ανάρτησης: Πώς να εγκαταστήσετε και να διαμορφώσετε την προσθήκη Google XML Sitemaps. Μην ανησυχείτε εάν δεν έχετε εγκαταστήσει μια προσθήκη WordPress στο παρελθόν – η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή.

Συνδεθείτε στον πίνακα ελέγχου του WordPress και, στη συνέχεια, μεταβείτε στις προσθήκες > Προσθεσε νεο. Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε “Χάρτες ιστοτόπου Google XML” στη γραμμή αναζήτησης. Υπάρχουν πολλά πρόσθετα με παρόμοια ονομασία, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε το σωστό (ψάχνετε αυτό από τον Arne Brachhold).

Εγκαταστήστε χάρτες ιστοτόπου Google XML

Όταν το βρείτε, κάντε κλικ στην Εγκατάσταση τώρα > Ενεργοποίηση προσθήκης. Η δουλειά ολοκληρώθηκε.

Μόλις πατήσετε ενεργοποίηση, οι χάρτες ιστότοπων XML Google θα δημιουργήσουν αυτόματα τον πρώτο σας χάρτη ιστότοπου, λαμβάνοντας ένα στιγμιότυπο του ιστότοπού σας στην τρέχουσα κατάσταση. Μπορείτε να δείτε τον χάρτη ιστότοπού σας προσθέτοντας την επέκταση /sitemap.xml στον τομέα σας.

Ο χάρτης ιστότοπού σας θα εμφανίσει όλες τις διευθύνσεις URL σας, καθώς και το επίπεδο προτεραιότητας και τη συχνότητα αλλαγής (περισσότερα σε αυτά αργότερα). Προς το παρόν, όμως, εδώ είναι ένα στιγμιότυπο οθόνης του (ομολογουμένως βασικού) χάρτη ιστότοπου XML.

Παράδειγμα Στιγμιότυπο οθόνης Χάρτη ιστοτόπου

Πώς να ρυθμίσετε τους χάρτες ιστότοπων XML Google

Τώρα ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε τη διαμόρφωση της νέας προσθήκης σας. Όλες οι ρυθμίσεις της προσθήκης ελέγχονται από μία οθόνη – εντοπίζονται μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις > XML-Sitemap.

Ευτυχώς, το πρόσθετο συνοδεύεται από ένα λογικό σύνολο προ-διαμορφώσεων – πιθανότατα θα μπορούσατε να αφήσετε τις ρυθμίσεις ως έχουν και το πρόσθετο θα λειτουργούσε πολύ καλά από το κουτί.

Προσωπικά, ωστόσο, προτιμώ να μάθω λίγο περισσότερα για το τι μπορεί να κάνει η προσθήκη μου, έτσι ώστε να το διαμορφώσω βέλτιστα με βάση τις απαιτήσεις μου. Εάν σας αρέσει ο ήχος αυτού, διαβάστε, καθώς αυτή η ενότητα καλύπτει όλες τις κύριες ρυθμίσεις.

Αμέσως μετά την εγκατάσταση, ενδέχεται να δείτε το ακόλουθο μήνυμα στο επάνω μέρος της οθόνης: “Οι μηχανές αναζήτησης δεν έχουν ειδοποιηθεί ακόμα”.

Ρύθμιση Χάρτη ιστοτόπου Google XML

Εάν θέλετε να γίνει ευρετηρίαση του ιστότοπού σας το συντομότερο δυνατό, πατήστε τις ειδοποιήσεις στις μηχανές αναζήτησης σχετικά με τον σύνδεσμο χάρτη ιστότοπου.

Αυτό θα κάνει το χάρτη ιστότοπού σας στις δύο μεγάλες μηχανές αναζήτησης: Google και Bing. Δευτερόλεπτα αργότερα, το πρόσθετο (ελπίζουμε) θα σας πει ότι το ping σας ήταν επιτυχές. Φοβερό – τώρα μπορείτε να περιμένετε μια επίσκεψη από τα Googlebots και το περιεχόμενό σας σύντομα θα ευρετηριαστεί.

Google XML Sitemap επιτυχής Ping

Τώρα επιστρέψτε στην οθόνη ρυθμίσεων, η οποία χωρίζεται σε επτά ενότητες. Ας εξετάσουμε κάθε ενότητα με τη σειρά, δίνοντάς σας μια πλήρη λίστα με το τι μπορεί να κάνει η προσθήκη.

1. Βασικές επιλογές

Όπως υποδηλώνει το όνομα, η πρώτη ενότητα ελέγχει τις βασικές διαμορφώσεις.

Βασικές επιλογές Χάρτη ιστοτόπου Google XML

Για αρχάριους, μπορείτε να αποφασίσετε ποιες μηχανές αναζήτησης θέλετε να ειδοποιήσετε για τις ενημερώσεις του ιστότοπού σας. Η πρότασή μου είναι να αφήσετε επιλεγμένο το πλαίσιο ελέγχου Google και Bing. Κάθε φορά που δημοσιεύετε μια νέα ανάρτηση ή επεξεργάζεστε παλιό περιεχόμενο, η διαδικασία ping επαναλαμβάνεται και οι ανιχνευτές αποστέλλονται για να περιορίσουν τις αλλαγές.

Η άλλη επιλογή προσθέτει τον χάρτη ιστότοπού σας στο αρχείο robot.txt. Τώρα, το robot.txt είναι ένα αρχείο που δημιουργήθηκε ειδικά για να επικοινωνεί με προγράμματα ανίχνευσης μηχανών αναζήτησης – τους καθοδηγεί στον ιστότοπό σας και τους λέει τι πρέπει να ευρετηριάσουν. Το αρχείο είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για μηχανές αναζήτησης που δεν υποστηρίζουν ειδοποιήσεις ping (συνήθως μόνο οι μικρότερες). Ως εκ τούτου, προτείνω να αφήσετε τσεκαρισμένο το πλαίσιο ελέγχου robot.txt, καθώς αυτό μπορεί να σας κάνει να ευρετηριαστείτε σε ορισμένες επιπλέον μηχανές αναζήτησης.

Κάντε κύλιση προς τα κάτω και θα δείτε τις Σύνθετες επιλογές. Οι δύο πρώτες ρυθμίσεις σχετικά με το όριο μνήμης και τον χρόνο εκτέλεσης είναι σε μεγάλο βαθμό περιττές, οπότε προχωρήστε και παραλείψτε αυτές.

Στη συνέχεια, θα σας ζητηθεί να διαμορφώσετε το φύλλο στυλ XSLT. Θυμάστε το στιγμιότυπο οθόνης του βασικού χάρτη ιστότοπου που σας έδειξα νωρίτερα; Δεν ήταν το ομορφότερο, σωστά; Λοιπόν, αυτή ήταν η προκαθορισμένη έκδοση του χάρτη ιστότοπου (εντυπωσιακή!). Δεν ήταν το πιο εύκολο στο μάτι, αλλά ήταν ακόμα δυνατό για έναν άνθρωπο να διαβάσει.

Μπορείτε να επιλέξετε να ανεβάσετε ένα νέο φύλλο στυλ XSLT εάν θέλετε ο χάρτης ιστότοπού σας να φαίνεται πιο όμορφος ή μπορείτε να απενεργοποιήσετε εντελώς το XSLT αν θέλετε να είναι λιγότερο «αναγνώσιμο» (μην ανησυχείτε – οι μηχανές αναζήτησης θα το διαβάσουν εντάξει).

Η επόμενη επιλογή είναι ίσως η πιο σημαντική σε αυτήν την ενότητα – αντικαταστήστε τη βασική διεύθυνση URL του χάρτη ιστότοπου.

Τώρα, από προεπιλογή, ο χάρτης ιστότοπού σας θα εμφανίζεται στην επέκταση /sitemap.xml – π.χ. domain.com/sitemap.xml.

Αλλά ας υποθέσουμε ότι χωρίζετε τον ιστότοπό σας σε υποκαταλόγους.

 • Root domain: domain.com
 • Υποκατάλογος: domain.com/blog/

Εάν θέλετε να συνδυάσετε όλους τους χάρτες ιστότοπου στον χάρτη ιστοτόπου ριζικού τομέα, εισαγάγετε τη διεύθυνση URL του υποκαταλόγου στο κενό πεδίο. Τώρα, θα πρέπει να βρείτε το αρχείο .htaccess του ριζικού τομέα σας και να επικολλήσετε τον ακόλουθο κώδικα:

Ενεργοποίηση επανεγγραφής
RewriteRule ^ sitemap (- + ([a-zA-Z0-9 _-] +))? \. Xml (\. Gz)? $ /Your-blogdir/sitemap$1.xml$2 [L]

Σημείωση: Στο παραπάνω απόσπασμα κώδικα, φροντίστε να αντικαταστήσετε το “your-blogdir” με το δικό σας όνομα υποκαταλόγου.

Το τελικό πεδίο διαμορφώνει μια έκδοση HTML του χάρτη ιστότοπού σας για λιγότερο εξελιγμένα bots που δεν μπορούν να κατανοήσουν XML. Αυτό δεν θα ισχύει για καμία από τις μεγάλες μηχανές αναζήτησης, αλλά, αν θέλετε να ευρετηριαστείτε παντού, αφήστε το πλαίσιο να σημειωθεί.

2. Πρόσθετες σελίδες

Αυτή η δεύτερη ενότητα, Πρόσθετες σελίδες, ισχύει μόνο για όσους χρησιμοποιούν υποκαταλόγους και δευτερεύοντες τομείς – σας επιτρέπει να καθορίσετε επιπλέον εξωτερικές σελίδες για προσθήκη στον χάρτη ιστότοπού σας.

Για παράδειγμα, εάν εκτελείτε το ιστολόγιό σας στη διεύθυνση domain.com/blog/, ίσως θέλετε να συμπεριλάβετε την αρχική σελίδα, domain.com, στον χάρτη ιστότοπου του υποκαταλόγου.

Πρόσθετες σελίδες Χάρτη ιστοτόπου Google XML

Απλώς κάντε κλικ στην επιλογή Προσθήκη νέας σελίδας και ακολουθήστε τις απλές οδηγίες. Θα πρέπει να καθορίσετε τη διεύθυνση URL, το επίπεδο προτεραιότητας, τη συχνότητα αλλαγής και την ημερομηνία της τελευταίας αλλαγής της διεύθυνσης URL – θα εξηγήσουμε τις προτεραιότητες και θα αλλάξουμε τις συχνότητες με περισσότερες λεπτομέρειες πιο κάτω στη σελίδα.

3. Δημοσίευση προτεραιότητας

Στη συνέχεια, έχουμε Post Priority. Για να σας βοηθήσω να κατανοήσετε καλύτερα αυτήν την ενότητα, επιτρέψτε μου να εισαγάγω γρήγορα τα επίπεδα προτεραιότητας SEO.

Τώρα, τα επίπεδα προτεραιότητας αποτελούν ζωτικό μέρος του χάρτη ιστοτόπου σας – κοινοποιούν το πιο σημαντικό περιεχόμενό σας στις μηχανές αναζήτησης. Κάθε μεμονωμένη ιστοσελίδα λαμβάνει το δικό της επίπεδο προτεραιότητας, βαθμολογείται μεταξύ 0 και 1 σε βήματα 0,1.

Ίσως να σκεφτείτε: Λοιπόν, ο ιστότοπός μου είναι εξαιρετικά σημαντικός, οπότε θα δώσω σε όλες τις διευθύνσεις URL μου τη μέγιστη προτεραιότητα 1,0.

Καλή προσπάθεια.

Το επίπεδο προτεραιότητας ενός URL κρίνεται σε σχέση με άλλα εσωτερικά URL. Εάν τους δώσετε την ίδια προτεραιότητα – ακόμη και τη μέγιστη προτεραιότητα – επικοινωνεί με τις μηχανές αναζήτησης ότι όλες οι διευθύνσεις URL είναι εξίσου πολύτιμες. Και θέλετε πραγματικά η αρχική σας σελίδα να έχει προτεραιότητα στον ίδιο βαθμό με μια σκοτεινή ανάρτηση ιστολογίου; Φυσικά και όχι. Λάβετε λοιπόν κάποια πειθαρχία και να είστε λογικοί όταν ορίζετε επίπεδα προτεραιότητας.

Προτεραιότητα ανάρτησης χάρτη ιστότοπου Google XML

Επιστροφή στις διαμορφώσεις. Αυτή η ενότητα εξετάζει συγκεκριμένα πώς βαθμολογείται η προτεραιότητα κάθε ανάρτησης. Υπάρχουν τρεις επιλογές:

 • Μην χρησιμοποιείτε τον αυτόματο υπολογισμό προτεραιότητας – αυτό αντιμετωπίζει όλες τις αναρτήσεις εξίσου, με την πραγματική τιμή προτεραιότητας να εκχωρείται αργότερα.
 • Αριθμός σχολίων – η προτεραιότητα υπολογίζεται με βάση τον απόλυτο αριθμό σχολίων που λαμβάνει μια ανάρτηση.
 • Μέσος όρος σχολίων – η προτεραιότητα υπολογίζεται με βάση τον αριθμό των σχολίων σε σχέση με άλλες δημοσιεύσεις.

Η συμβουλή μου; Χρησιμοποιήστε έναν από τους υπολογισμούς που βασίζονται σε σχόλια. Αυτό σημαίνει ότι οι δημοφιλείς αναρτήσεις σας θα λάβουν αυτόματα υψηλότερο επίπεδο προτεραιότητας.

4. Περιεχόμενο Χάρτη ιστοτόπου

Η ενότητα Περιεχόμενο χάρτη ιστότοπου σάς επιτρέπει να επιλέξετε ποια στοιχεία, προσαρμοσμένους τύπους δημοσιεύσεων και ταξινομίες θέλετε να συμπεριλάβετε στον χάρτη ιστότοπού σας.

Περιεχόμενο Χάρτη ιστοτόπου Google XML

Για παράδειγμα, η αρχική σελίδα είναι απόλυτη ανάγκη. Είναι επίσης καλή ιδέα να συμπεριλάβετε όλες τις αναρτήσεις, τις σελίδες και τους προσαρμοσμένους τύπους αναρτήσεων του WordPress. Ωστόσο, οι προσωπικές προτιμήσεις θα υπαγορεύσουν εάν θα συμπεριλάβετε ή όχι τις σελίδες αρχείων ή ετικετών. Αν δεν θέλετε αυτές οι σελίδες να εμφανίζονται στα SERPs – και η αξία αυτών των σελίδων είναι αμφισβητήσιμη στην καλύτερη περίπτωση – βεβαιωθείτε ότι είναι αποεπιλεγμένη.

Στο κάτω μέρος της ενότητας, θα δείτε Περισσότερες επιλογές. Αυτό θα σας ρωτήσει εάν θέλετε να συμπεριλάβετε τις τελευταίες τροποποιημένες ώρες. Συνιστώ να αφήσετε αυτό το σημάδι, διαφορετικά οι μηχανές αναζήτησης θα ανιχνεύουν μόνο ολοκαίνουργιο περιεχόμενο – όχι πρόσφατα επεξεργασμένο περιεχόμενο!

5. Εξαιρούμενα αντικείμενα

Ίσως θελήσετε να συμπεριλάβετε τις περισσότερες από τις αναρτήσεις ιστολογίου σας στον χάρτη ιστοτόπου σας, αλλά όχι όλες. Αυτή η ενότητα σάς επιτρέπει να εξαιρέσετε ολόκληρες κατηγορίες από το χάρτη ιστότοπου, καθώς και μεμονωμένες αναρτήσεις και σελίδες εισάγοντας τους αριθμούς ταυτότητάς τους.

Εξαιρούμενα στοιχεία χάρτη ιστότοπου XML Google

6. Αλλαγή συχνοτήτων

Αναφέραμε την αλλαγή συχνότητας σε αυτήν την ανάρτηση, αλλά αυτή είναι η ενότητα όπου μπορείτε να ορίσετε τιμές για αυτές.

Συχνότητες αλλαγής Χάρτη ιστοτόπου Google XML

Τώρα, οι συχνότητες αλλαγής είναι οδηγίες που δίνονται στις μηχανές αναζήτησης, επιτρέποντάς τους να γνωρίζουν πόσο συχνά το περιεχόμενο είναι πιθανό να αλλάξει. Αυτές οι πληροφορίες ενημερώνουν τις μηχανές αναζήτησης πότε πρέπει να στείλουν τα προγράμματα ανίχνευσης για να αναζητήσουν ενημερώσεις.

Για παράδειγμα, εάν δημοσιεύετε τακτικά περιεχόμενο ιστολογίου, ορίστε τη συχνότητα αλλαγής της αρχικής σελίδας ώστε να αντικατοπτρίζει αυτό – ίσως καθημερινά. Εάν εκτελείτε έναν στατικό ιστότοπο που σπάνια αλλάζει, η καθημερινή αίσθηση είναι υπερβολική. Σε αυτό το σενάριο, η ετήσια επιλογή είναι πιο ρεαλιστική. Οι επιλογές είναι πάντα, ωριαία, καθημερινή, εβδομαδιαία, μηνιαία, ετήσια και ποτέ.

Θυμηθείτε, ωστόσο: Δεν πρόκειται για ακριβή επιστήμη, οπότε μην περιμένετε να φτάσουν τα ρομπότ σαν ρολόι. Ωστόσο, οι συχνότητες αλλαγής επικοινωνούν με σαφήνεια πόσο συχνά ενημερώνεται ένας τύπος περιεχομένου σε σχέση με το υπόλοιπο.

7. Προτεραιότητες

Έχουμε ήδη εξετάσει τα επίπεδα προτεραιότητας ανάρτησης, αλλά αυτή η ενότητα σάς επιτρέπει να κατατάξετε πόσο σημαντικό είναι το άλλο περιεχόμενό σας – πρέπει επίσης να καθορίσετε τις μέγιστες και τις ελάχιστες τιμές των αναρτήσεων ιστολογίου.

Προτεραιότητες Χάρτη ιστοτόπου Google XML

Η αρχική σας σελίδα είναι ίσως η πιο σημαντική σελίδα σας – προχωρήστε και δώστε τη μέγιστη βαθμολογία 1,0. Οι στατικές σελίδες και οι δημοφιλείς αναρτήσεις ιστολογίου είναι πιθανότατα οι επόμενες πιο σημαντικές σελίδες σας, οπότε βαθμολογήστε τις επίσης.

Απλώς θυμηθείτε: μην βαθμολογείτε πολύ σημαντικό περιεχόμενο. Αυτό αραιώνει τα επίπεδα προτεραιότητας του πραγματικά σημαντικού περιεχομένου σας.

Τελικές σκέψεις

Και με αυτό, ολοκληρώσαμε: Μια αναλυτική ματιά στον τρόπο διαμόρφωσης της προσθήκης Χάρτη ιστοτόπου Google XML.

Η προσθήκη είναι δωρεάν και διαθέτει μεγάλη φήμη – κορυφαία βαθμολογία στο αποθετήριο WordPress. Αυτό συμβαίνει πιθανώς επειδή η λειτουργικότητα XML sitemap είναι ανεκτίμητη, ενώ η προσθήκη είναι εύκολο να ρυθμιστεί.

Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της προσθήκης είναι ότι οι προεπιλεγμένες διαμορφώσεις είναι λογικές. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε απλώς να συνδέσετε και να παίξετε – την επιλογή άγχους και χωρίς προβλήματα! Ωστόσο, για εξειδικευμένους SEO, η προσθήκη έχει πολλές ρυθμίσεις για να παίξει (όπως φαίνεται στη σημερινή ανάρτηση), ώστε να μπορείτε να τροποποιήσετε τον χάρτη ιστότοπου σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Συνολικά, μια πραγματικά εξαιρετική προσθήκη – και αναμφισβήτητα μία από τις καλύτερες προσθήκες WordPress sitemap.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map