Може ли показването на бутони за социални споделяния в горната част на публикациите да навреди на вашия SEO?

Сделки с WordPress


Знам, знам, каква странна идея е правилна: „че показването на бутони за социален дял може да навреди на вашия SEO“! … позволете ми да обясня: всички знаем, че търсачките (като Google) сега се отнасят за семантично търсене, а семантичното търсене е според книга, която току-що завърших да чета, поне частично повлияни от това колко положителна реакция създава вашето съдържание в каналите на социалните медии, т.е. колкото повече вашето съдържание се харесва, споделя и коментира и т.н., толкова по-добре – тъй като всички те могат да действат като положителни показатели, че съдържанието ви е интересно, важни и влиятелни; и следователно достоен за прилично класиране в СЕРП. Но какво става, ако показвате бутоните си за социални споделяния в горната част на всеки пост, например, нов уебсайт със само няколко сравнително независими * посетители всеки ден?

теория

Чудя се дали в този сценарий, вместо да помогнете на SEO, наличието на тези бутони за социално споделяне (в горната част на всяка публикация) всъщност може да навреди … Защото тези бутони за социален дял най-вероятно ще показват само много малък брой акции (благодарение на това, че имате само относително малък брой посетители на вашия сайт), което след това може да действа като изключване за всеки, който посещава уебсайта за първи път (т.е. някой, който все още не знае колко страхотно е наистина съдържанието ви) , Например, да кажем, че току-що сте публикували доста прилична публикация, която започва да се класира в SERPs (може би благодарение на няколко здрави разположения по ключови думи и т.н.). След няколко дни (не забравяйте, че тук говорим за сравнително непознати уебсайтове – които вероятно не само ще бъдат обхождани всеки ден или два в най-добрия случай) след това публикацията ще започне да привлича чисто нови посетители на сайта. Ако първото нещо, което покажете на тези чисто нови посетители, е ред бутони за социални споделяния, показващи много нисък брой туитове, харесвания, Google + 1s и т.н., това, което може по невнимание да кажете на тези нови посетители, е **: „публикацията, която вие „Току-що намерено не е много популярно и следователно вероятно не си струва да се притеснявате“, което може след това да изтласка тези трудно спечелени нови посетители направо обратно към SERP, за да потърсят друга статия, която или не показва такива данни, или още по-добре, показва купища туитове, харесвания, +1 и т.н., което впоследствие ще покаже на Google, че посетителят не е бил доволен от това, което са намерили на вашия сайт – което вероятно ще доведе до това Google да даде на съдържанието ви по-ниско класиране в своите семантични SERP ! ох!!

Още по-лошото е (като че ли това не е достатъчно лошо), не само, че вашето съдържание след това може да падне в SERPs, след това съдържанието ви ще загуби допълнително всички потенциални акции, които може да са дошли от тези хора, които биха прочели вашите съдържание, ако не бяха отложени от толкова видимо нисък брой акции – по този начин (ако предположим, че Google наистина влага прилично количество на броя на социалните акции и т.н., която публикацията получава), спирайки съдържанието ви да получава какъвто и да е тласък в SERP, които може да спечелих, ако беше споделено от тези хора, които в крайна сметка отидоха другаде. В крайна сметка причинява подобно съдържание на вашето, публикувано от вероятно по-нискокачествени сайтове, които вече се посещават от голям брой хора, които редовно споделят съдържание – понякога без дори да го четат – да се класират по-високо от вашето в SERPs! Двойно Ох!!!

Проблемът, разбира се, не би бил приложим за сайт, който вече е много утвърден и има голямо следване. Тъй като такива сайтове с големи последващи съобщения, например www.webdesignerdepot.com или moz.com/blog например, почти никога няма да публикуват публикация (почти независимо от това за какво е публикацията или нейното качество ***), която не се получава поне сто (понякога няколко хиляди) или така споделя в рамките на първия ден или два, просто защото вече имат толкова огромни количества установен трафик!

Страната на обръщане

Разбира се, има няколко очевидни причини да се поддържат такива социални бутони в горната част на публикациите (дори когато те показват само много малък брой споделяния), например: наличието на бутони за социални споделяния в горната част на публикациите прави тези публикации по-лесни за споделяне ( до голяма степен приложимо за хора, които не го правят достатъчно надолу по страницата, за да достигнат до бутоните за социален дял, разположени в долната част на публикациите), и това трябва да има на вашия сайт няколко публикации, които по една или друга причина успяват да получат цяло купища акции, тогава тези видими голям брой социални акции до известна степен ще насърчат посетителите за първи път да прочетат по-нататък – т.е. отчасти да видят за какво е цялата суматоха..

въпрос

Чудя се дали Google взема предвид подобни неща някак си ?! Искрено се надявам, че … но за обозримо бъдеще ще показваме само бутони за социален дял в долната част на публикациите си (тъй като това не е сайт с много от следните неща)!

* под което имам предвид посетители, които все още нямат голям социален обхват / влияние.

** особено ако тези нови посетители могат да видят (чрез датата на публикуване), че въпросната публикация е вече на седмица или две.

*** забележете, както WebDesignerDepot, така и Moz обикновено публикуват само отлично съдържание и са направили в продължение на няколко години (много преди семантичното търсене да влезе в игра).

Някакви експерти от Google искат да коментират? Може би отговорът е да се показват само бутони за социални споделяния в горната част на публикациите, които изобщо не показват броя на споделянията?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map