Kan het weergeven van knoppen voor sociaal delen boven aan berichten uw SEO schaden?

WordPress aanbiedingen


Ik weet het, ik weet het, wat een vreemd idee toch: “dat het weergeven van knoppen voor sociaal delen uw SEO kan schaden”! … laat me uitleggen: we weten allemaal dat zoekmachines (zoals Google) nu allemaal over semantisch zoeken gaan, en semantisch zoeken is, volgens een boek dat ik net heb gelezen, ten minste gedeeltelijk beïnvloed door hoeveel positieve reactie uw inhoud veroorzaakt op sociale mediakanalen, dwz hoe meer uw inhoud wordt geliked, gedeeld en becommentarieerd enz., hoe beter – aangezien deze allemaal kunnen dienen als positieve indicatoren dat uw inhoud interessant is, belangrijk en invloedrijk; en daarom een ​​behoorlijke ranking in de SERP’s waardig. Maar wat als u uw knoppen voor sociaal delen bovenaan elk bericht weergeeft op bijvoorbeeld een nieuwe website met slechts een paar relatief niet-invloedrijke * bezoekers per dag?

Theorie

Ik vraag me af of in dit scenario, in plaats van je SEO te helpen, de aanwezigheid van deze knoppen voor sociaal delen (bovenaan elk bericht) het daadwerkelijk zou schaden … Omdat deze knoppen voor sociaal delen hoogstwaarschijnlijk slechts een zeer klein aantal aandelen zullen weergeven (dankzij het feit dat er slechts een relatief klein aantal bezoekers op uw site is), die dan kan worden uitgeschakeld voor iedereen die de website voor het eerst bezoekt (dwz iedereen die nog niet weet hoe goed uw inhoud werkelijk is) . Laten we bijvoorbeeld zeggen dat u net een behoorlijk fatsoenlijke post heeft gepubliceerd die in de SERP’s begint te rangschikken (misschien dankzij een paar slimme zoekwoordplaatsingen enz.). Na een paar dagen (onthoud dat we het hier hebben over relatief onbekende websites – die hoogstwaarschijnlijk niet alleen elke dag of twee op zijn hoogst worden gecrawld) zal de post dan gloednieuwe bezoekers naar de site trekken. Als het eerste dat u deze gloednieuwe bezoekers laat zien, een rij social share-knoppen is met een zeer laag aantal tweets, likes, Google + 1’s, enz., Dan zou u per ongeluk tegen deze nieuwe bezoekers kunnen zeggen **: ‘het bericht dat u ‘zojuist gevonden is niet erg populair en is daarom waarschijnlijk niet de moeite waard’, wat deze zuurverdiende nieuwe bezoeker dan rechtstreeks naar de SERP’s kan pushen om te zoeken naar een ander artikel dat dergelijke gegevens niet weergeeft of, beter nog, toont enorm veel tweets, vind-ik-leuks, + 1’s, enz. – wat vervolgens aan Google zou aangeven dat de bezoeker niet tevreden was met wat ze op uw site vonden – wat er dan waarschijnlijk voor zou zorgen dat Google uw inhoud een lagere rangschikking zou geven in zijn semantische SERP’s ! Au!!

Erger nog (alsof dat niet erg genoeg is), niet alleen zal uw inhoud dan naar beneden vallen in de SERP’s, uw inhoud zal dan verder verliezen op potentiële aandelen die mogelijk afkomstig zijn van die mensen die uw zouden hebben gelezen inhoud als ze niet waren afgeschrikt door zulke zichtbaar lage aantallen aandelen – daardoor (ervan uitgaande dat Google echt een behoorlijke hoeveelheid gewicht hecht aan het aantal sociale aandelen enz. dat een bericht ontvangt), waardoor uw inhoud geen boost krijgt in de SERP’s, zou dit kunnen hebben gewonnen als het was gedeeld door deze mensen die uiteindelijk ergens anders heen gingen. Uiteindelijk veroorzaakte het soortgelijke inhoud als die van u, gepubliceerd door misschien sites van mindere kwaliteit die al worden bezocht door grote aantallen mensen die regelmatig inhoud delen – soms zelfs zonder het te lezen – om hoger te scoren dan de uwe in de SERP’s! Double Ouch!!!

Het probleem zou natuurlijk niet van toepassing zijn op een site die al erg ingeburgerd is en een groot aantal volgers heeft. Omdat dergelijke sites met een groot aantal volgers, bijvoorbeeld www.webdesignerdepot.com of moz.com/blog, vrijwel nooit een bericht zullen publiceren (bijna ongeacht waar het bericht over gaat of de kwaliteit ervan ***) dat niet minstens honderd (soms een paar duizend) of zo aandelen binnen de eerste dag of twee simpelweg omdat ze al zulke grote hoeveelheden gevestigd verkeer hebben!

De keerzijde

Er zijn natuurlijk een paar voor de hand liggende redenen om dergelijke sociale knoppen bovenaan berichten te houden (zelfs als ze maar een zeer klein aantal aandelen tonen), bijvoorbeeld: als je sociale deelknoppen bovenaan berichten hebt, zijn deze berichten gemakkelijker te delen ( grotendeels toepasbaar voor mensen die de pagina niet ver genoeg bereiken om de social share-knoppen onderaan berichten te bereiken), en dat zou uw site een aantal berichten moeten hebben die om de een of andere reden een geheel kunnen krijgen hoop aandelen, dan zullen deze zichtbare grote aantallen sociale aandelen de bezoekers voor het eerst tot op zekere hoogte aanmoedigen om verder te lezen – dat wil zeggen gedeeltelijk om te zien waar het allemaal om draait.

Vraag

Ik vraag me af of Google op de een of andere manier rekening houdt met dit soort dingen ?! Ik hoop het van harte … maar in de nabije toekomst zullen we alleen knoppen voor sociaal delen onder aan onze berichten weergeven (aangezien dit nog geen site is met veel volgers)!

* waarmee ik bedoel bezoekers die zelf nog niet veel sociaal bereik / invloed hebben.

** vooral als deze nieuwe bezoekers (via de postdatum) kunnen zien dat de betreffende post al een week of twee oud is.

*** merk op dat zowel WebDesignerDepot als Moz over het algemeen alleen uitstekende inhoud publiceren en dat al een paar jaar hebben gedaan (lang voordat semantisch zoeken in het spel kwam).

Willen Google-experts commentaar geven? Misschien is het antwoord om alleen knoppen voor sociaal delen boven aan berichten weer te geven waarin het aantal aandelen helemaal niet wordt weergegeven?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map