Google XML Sitemaps -laajennuksen asentaminen ja määrittäminen WordPressille

WordPress-tarjoukset


Kaikkien SEO-strategioiden päätavoite on hallita hakukoneiden huippua. Ennen kuin tämä voi edes alkaa tapahtua – ja tapa ennen kuin optimointi paikan päällä ja saapuvat linkit tulevat tekijäksi – verkkosivustosi tarvitsee indeksoinnin.

Indeksointi tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että hakukoneet tunnistavat sisältösi ja että ne voidaan löytää asiaankuuluvien hakulausekkeiden avulla. Jos orgaaninen hakukoneiden liikenne on tärkeä osa pitkän aikavälin strategiaasi, Google-tykkääjien säännöllinen indeksointi on välttämätöntä.

Tietysti verkkosivustosi indeksointi vaatii vierailun pahamaineiselta Googlebotsilta. Nämä robottikritilijät “indeksoivat” sivustosi, etsimällä jokaista nurkkaa ja rappua uusille verkkosivuille. Kun uusi (tai päivitetty) sisältö havaitaan, URL lähetetään takaisin indeksoitaville hakukoneille.

Kun hakemisto on indeksoitu, sivustosi alkaa näkyä SERP: ssä. Nyt hakukoneoptimointistrategiasi voivat alkaa tarttua, mikä auttaa sinua paremmassa sijoituksessa.

Toisin sanoen indeksoinnin saaminen on SEO-strategian ensimmäinen vaihe.

Helpoin tapa indeksoida on rakentaa XML-sivukartta verkkosivustollesi ja lähettää se sitten Google Search Consoleen. Onneksi tämä on WordPress-käyttäjien kannalta helppoa lisäosien, kuten erinomaisen Google XML Sitemaps -laajennuksen, ansiosta.

(Huomaa: Jos haluat tietää, käytetäänkö tätä tiettyä laajennusta ja / tai Yoastin melko erinomaista WordPress SEO -laajennusta, tutustu nopeasti tähän aikaisempaan artikkeliimme juuri tästä.)

Google XML -sivustokartat

Arne Brachholdin luoma Google XML Sitemaps -laajennus on ollut käytettävissä parhaan vuosikymmenen ajan. Voit ladata sen ilmaiseksi WordPress-arkistosta, jossa sillä voidaan erottaa olevan kaikkien aikojen parhaiten arvioitu WordPress-laajennus – 4,9 viidestä luokituksesta ja ehdottoman mahtava 18 miljoonan lisäyksen lataus tähän päivään mennessä.!

Tänään näytän sinulle kuinka asentaa ja määrittää tämä upea laajennus. Aloitetaan.

Mikä on XML-sivustokartta?

Annan ensin vastata kysymykseen: Mikä on XML-sivukartta?

Sivustokartta tarjoaa yleiskuvan verkkosivustosi rakenteesta. Se on luotu auttamaan hakukoneita paljastamaan kaiken aktiivisen sisällön – mukaan lukien uudet URL-osoitteet ja äskettäin päivitetyt viestit.

XML-osa viittaa merkintäkieleen, jota käytetään lisätietojen välittämiseen hakukoneille – kuten silloin, kun sivu julkaistiin tai kun se viimeksi päivitettiin.

Seuraamalla sivukarttaasi hakukoneet voivat indeksoida koko sivustosi – ellet päätä liittää noindex-tunnistetta sivulle. Tämä tarkoittaa, että sivukartta on ainoa tapa taata, että kaikki (vaadittu) sisältö osuu hakukoneisiin.

Harkitse vaihtoehtoa: Jos sivustokarttaa ei ole, hakukoneiden on kompastettava verkkosivustollesi, sattumalta tai todennäköisemmin saapuvien linkkien seurauksena..

Indeksoijat voivat silti indeksoida joitain sivuitasi tällä tavalla, etenkin jos sivustosi on hyvin järjestetty ja sisältää paljon sisäisiä linkkejä. Ei kuitenkaan ole mitään takeita siitä, että jokainen viesti ja sivu indeksoidaan. Indeksointi tapahtuu todennäköisesti myös paljon hitaammin.

Kuinka asentaa Google XML -sivustokartat

Nyt olemme siirtymässä viestiin: Kuinka asentaa ja määrittää Google XML Sitemaps -laajennus. Älä huolestu, jos et ole vielä asentanut WordPress-laajennusta aikaisemmin – prosessi on uskomattoman yksinkertainen.

Kirjaudu WordPress-hallintapaneeliin ja siirry sitten Plugins-sivulle > Lisää uusi. Kirjoita seuraavaksi hakukenttään Google XML -sivustokartat. Samanlaisia ​​nimeltään laajennuksia on paljon, joten varmista, että saat oikean (etsit Arne Brachholdin asennusta).

Asenna Google XML -sivustokartat

Kun löydät sen, napsauta Asenna nyt > Aktivoi laajennus. Työ tehty.

Heti kun painat aktivointia, Google XML -sivustokartat luo ensimmäisen sivukartta automaattisesti, ottaen tilannekuvan verkkosivustostasi nykyisessä tilassaan. Voit tarkastella sivustokarttasi lisäämällä /sitemap.xml-laajennuksen verkkotunnukseesi.

Sivustokarttasi sisältää kaikki URL-osoitteet, prioriteettitasot ja muutostiheyden (lisätietoja näistä myöhemmin). Toistaiseksi tässä on kuvakaappaus (tosin perus) XML-sivukarttasi.

Esimerkki sivustokartan ruutukuvasta

Kuinka määrittää Google XML -sivustokartat

Nyt on aika aloittaa uuden laajennuksen määrittäminen. Kaikkia laajennuksen asetuksia hallitaan yhdestä ruudusta – löytyy siirtymällä kohtaan Asetukset > XML-sivustokartan.

Onneksi lisäosassa on järkevä esiasetusten kokoelma – voit todennäköisesti jättää asetukset sellaisina kuin ne ovat, ja laajennus toimisi vain hienosti..

Henkilökohtaisesti pidän kuitenkin parempana oppia lisää siitä, mitä laajennukseni voi tehdä, jotta voin määrittää sen optimaalisesti vaatimusteni mukaan. Jos pidät tämän äänestä, lue, koska tämä osa kattaa kaikki pääasetukset.

Heti asennuksen jälkeen saatat nähdä seuraavan viestin ruudun yläosassa: “Hakukoneille ei ole vielä ilmoitettu.”

Google XML -sivustokartan asennus

Jos haluat saada sivustosi indeksoimaan mahdollisimman nopeasti, napsauta ilmoita hakukoneille sivustokarttasi linkistä.

Tämä ping-sivustokarttasi kahdelle suurelle hakukoneelle: Googlelle ja Bingille. Sekuntia myöhemmin laajennus kertoo (toivottavasti) pingillesi onnistuneesti. Mahtavaa – voit nyt odottaa vierailua Googlebotsilta, ja sisältösi indeksoidaan pian.

Google XML -sivustokartta onnistunut ping

Nyt takaisin kokoonpanonäyttöön, joka on jaettu seitsemään osaan. Mennään läpi jokaisen osion vuorotellen, jolloin saat täydellisen kuvan siitä, mitä laajennus voi tehdä.

1. Perusasetukset

Kuten nimestä voi päätellä, ensimmäinen osa ohjaa peruskonfiguraatioita.

Google XML -sivustokartan perusasetukset

Ensinnäkin voit päättää, mitkä hakukoneet haluat ilmoittaa sivustosi päivityksistä. Suositukseni on, että jätä sekä Google että Bing -valintaruutu valintaruutuun. Joka kerta, kun julkaiset uuden viestin tai muokkaat vanhaa sisältöä, ping-prosessi toistetaan ja indeksointirobotit lähetetään muutosten laajuuteen..

Toinen vaihtoehto lisää sivustokarttasi robot.txt-tiedostoon. Nyt robot.txt on tiedosto, joka on erityisesti luotu kommunikoimaan hakukoneindeksoijien kanssa – se ohjaa heitä verkkosivustosi ympärillä ja kertoo mitä indeksoida. Tiedosto on erityisen hyödyllinen hakukoneille, jotka eivät tue ping-ilmoituksia (yleensä vain pienempiä). Sellaisena suosittelen, että jätät robot.txt -valintaruudun valintaruutuun, koska se voi saada sinut indeksoitumaan joissain ylimääräisissä hakukoneissa.

Vieritä alaspäin ja näet Lisäasetukset. Kaksi ensimmäistä muistirajaa ja suoritusaikaa koskevaa asetusta ovat pääosin tarpeettomia, joten siirry eteenpäin ja ohita nämä.

Kauempana sinua pyydetään määrittämään XSLT-tyylitaulukko. Muistatko näyttöruudun perussivustosta, jonka näytin sinulle aiemmin? Se ei ollut kaunein, eikö niin? No, se oli sivukartan esityyppinen versio (huohottaa!). Se ei ollut silmän helpointa, mutta ihminen pystyi silti lukemaan.

Voit ladata uuden XSLT-tyylitaulukon, jos haluat sivustokarttasi näyttävän mukavammalta, tai voit poistaa XSLT: n kokonaan käytöstä, jos haluat sen olevan vähemmän luettavissa (älä huoli – hakukoneet lukevat sen silti hyvin).

Seuraava vaihtoehto on ehkä tärkein tässä osiossa – ohita sivukartan perus-URL.

Sivustokartta näkyy nyt oletuksena /sitemap.xml-tiedostotunnisteessa – esim. domain.com/sitemap.xml.

Oletetaan kuitenkin, että jaat verkkosivustosi alahakemistoihin.

  • Juurialue: domain.com
  • Alihakemisto: domain.com/blog/

Jos haluat yhdistää kaikki sivustokartat juurialueen sivustokartassa, kirjoita alihakemiston URL-osoite tyhjään kenttään. Nyt sinun on sukellettava päädomeen .htaccess-tiedostoon ja liitettävä seuraava koodi:

RewriteEngine päällä
RewriteRule ^ sivustokartta (- + ([a-zA-Z0-9 _-] +))? \. Xml (\. Gz)? $ /Your-blogdir/sitemap$1.xml$2 [L]

Merkintä: Korvaa yllä olevassa koodinpätkässä ‘oma-blogdir’ otsikolla oma alahakemistosi nimi.

Viimeinen kenttä määrittää sivustokarttasi HTML-version vähemmän kehittyneille robotille, jotka eivät ymmärrä XML: ää. Tätä ei sovelleta mihinkään suuriin hakukoneisiin, mutta jos haluat indeksoida kaikkialle, jätä ruutu valintaruutuun.

2. Lisäsivut

Tämä toinen osa, Lisäsivut, on todella sovellettavissa vain niihin, jotka käyttävät alihakemistoja ja aliverkkotunnuksia – sen avulla voit määrittää ulkoisia sivuja, jotka lisätään sivustokarttaasi.

Jos esimerkiksi ajat blogiasi osoitteessa domain.com/blog/, saatat silti haluta sisällyttää kotisivun domain.com alahakemiston sivukarttaan.

Google XML -sivustokartan lisäsivut

Napsauta vain Lisää uusi sivu ja noudata yksinkertaisia ​​ohjeita. Sinun on määritettävä URL, prioriteettitaso, muutostiheys ja päivämäärä, jona URL-osoitetta on viimeksi muutettu – selitämme prioriteetteja ja muutostaajuuksia tarkemmin sivun alaosassa..

3. Post prioriteetti

Seuraavaksi meillä on Post Priority. Autan sinua ymmärtämään paremmin tätä osaa sallimalla minun esitellä nopeasti SEO-prioriteettitasot.

Nyt prioriteettitasot ovat tärkeä osa sivustokarttasi – ne välittävät tärkeimmän sisällön hakukoneille. Jokainen verkkosivu saa oman prioriteettitasonsa, pisteytys välillä 0–1 0,1-askelin.

Saatat ajatella: No, sivustoni on erittäin tärkeä, joten annan kaikille URL-osoitteilleni korkeimman prioriteetin 1,0.

Hyvä yritys.

URL-osoitteen prioriteettitaso arvioidaan suhteessa muihin sisäisiin URL-osoitteisiin. Jos annat heille kaikille saman prioriteetin – jopa suurimman prioriteetin -, se ilmoittaa hakukoneille, että kaikki URL-osoitteet ovat yhtä arvokkaita. Ja haluatko todella, että kotisivusi priorisoidaan samalla tavalla kuin epäselvä blogikirjoitus? Ei tietenkään. Joten pidä jonkin verran kurinalaisuutta ja ole järkevä määrittäessään prioriteettitasoja.

Google XML -sivustokartan viestiprioriteetti

Takaisin kokoonpanoihin; tässä osiossa tarkastellaan erityisesti, kuinka jokaisen viestin prioriteetti arvioidaan. Vaihtoehtoja on kolme:

  • Älä käytä automaattista prioriteetin laskentaa – tämä kohtelee kaikkia viestejä tasa-arvoisesti, myöhemmin määritetyn todellisen prioriteettiarvon kanssa.
  • Kommenttien lukumäärä – prioriteetti lasketaan viestin saamien kommenttien absoluuttisen määrän perusteella.
  • Kommenttien keskiarvo – prioriteetti lasketaan kommenttien lukumäärän suhteen muihin viesteihin.

Minun kärjeni? Käytä yhtä kommenttipohjaisista laskelmista. Tämä tarkoittaa, että suositut viestit saavat automaattisesti korkeamman prioriteetin tason.

4. Sivustokartan sisältö

Sivustokartan sisältö -osiossa voit valita, mitkä kohteet, mukautetut postityypit ja taksonomiat haluat sisällyttää sivustokarttaasi.

Google XML -sivustokarttasisältö

Esimerkiksi kotisivu on ehdottoman välttämätön. On myös hyvä idea sisällyttää kaikki WordPress-viestit, -sivut ja mukautetut viestityypit. Henkilökohtainen mieltymys määrää kuitenkin, sisällytetäänkö arkisto- tai tagisivut. Jos et halua näiden sivujen näkyvän SERP-sivuissa – ja näiden sivujen arvo on parhaimmillaan kyseenalainen – varmista, että niiden valinta on poistettu.

Kohdan alareunassa on lisävaihtoehtoja. Tämä kysyy, haluatko sisällyttää viimeksi muokatut ajat. Suosittelen, että jätät tämän valinnan, muuten hakukoneet indeksoivat vain upouutta sisältöä – äskettäin muokattua sisältöä!

5. Poissuljetut tuotteet

Voit ehkä sisällyttää suurimman osan blogiteksteistä sivustokarttaasi, mutta et kaikkia. Tässä osiossa voit sulkea pois kokonaiset luokat sivukartasta sekä yksittäiset viestit ja sivut syöttämällä heidän tunnusnumeronsa.

Google XML -sivustokartta poissuljettuja kohteita

6. Muuta taajuuksia

Olemme maininneet muutostaajuudet koko tässä viestissä, mutta tässä osiossa voit määrittää arvoille heille.

Google XML -sivustokartan muutostaajuudet

Nyt muutostaajuudet ovat hakukoneille annettuja ohjeita, joiden avulla he tietävät, kuinka usein sisältö todennäköisesti muuttuu. Nämä tiedot kertovat hakukoneille, kun heidän on lähetettävä indeksointirobotinsa päivityksiä etsimään.

Jos esimerkiksi julkaiset blogin sisältöä säännöllisesti, aseta kotisivun vaihtotiheys heijastamaan tätä – ehkä päivittäin. Jos ylläpidät staattista verkkosivustoa, joka muuttuu harvoin, tuntuu päivittäin ylikuormitukselta. Tässä tilanteessa vuotuinen vaihtoehto tuntuu realistisemmalta. Vaihtoehdot ovat aina, tunti, päivä, viikko, kuukausi, vuosi, eivätkä koskaan.

Muista kuitenkin: Tämä ei ole tarkka tiede, joten älä odota, että robotit saapuvat kuin kello. Muutostaajuudet ilmoittavat kuitenkin selvästi, kuinka usein tietyn tyyppistä sisältöä päivitetään suhteessa muuhun.

7. Prioriteetit

Olemme jo tarkastelleet tärkeysjärjestyksen tasoja, mutta tässä osiossa voit luokitella muun sisällön tärkeyden – sinun on myös määritettävä blogiviestien enimmäis- ja vähimmäisarvot.

Google XML -sivustokartan prioriteetit

Kotisivusi on todennäköisesti tärkein sivu – niin mene eteenpäin ja anna sille maksimipistemäärä 1,0. Staattiset sivut ja suositut blogiviestit ovat todennäköisesti seuraavia tärkeimpiä sivujasi, joten arvioi ne myös erittäin hyvin.

Muista vain: älä merkitse merkityksetöntä sisältöä liian korkeaksi. Tämä laimentaa todella tärkeiden tavaroidesi prioriteettitasot.

Lopulliset ajatukset

Ja sen kanssa olemme valmiit: Google XML Sitemaps -laajennuksen määrittämisen perusteellinen kuvaus.

Laajennus on ilmainen ja sillä on suuri maine – WordPress-arkistossa parhaiten arvioitu. Tämä johtuu todennäköisesti siitä, että XML-sivustokarttatoiminto on korvaamaton, ja plugin on helppo asentaa.

Yksi laajennuksen suurimmista vahvuuksista on, että oletuskokoonpanot ovat järkeviä. Tämä tarkoittaa, että voit yksinkertaisesti kytkeä laitteen verkkoon ja pelata – stressitön ja vaivaton vaihtoehto! Asiantuntija-hakukoneoptimoijien tapauksessa pluginissa on kuitenkin paljon asetuksia, joiden kanssa voi leikkiä (kuten tämän päivän viestissä osoitettiin), joten voit säätää sivustokarttasi mieleiseesi.

Kaiken kaikkiaan todella poikkeuksellinen laajennus – ja kiistatta yksi parhaimmista WordPress-sivukartan laajennuksista ympärillä.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me