A mund të shfaqni butonat e aksioneve sociale në krye të postimeve duke dëmtuar SEO tuaj?

Marrëveshjet me WordPress


Unë e di, e di, çfarë ideje e çuditshme është e drejtë: “që shfaqja e butonave të aksioneve sociale mund të jetë duke dëmtuar SEO tuaj”! … Më lejoni të shpjegoj: të gjithë e dimë se motorët e kërkimit (si Google) tani kanë të bëjnë me kërkimin semantik, dhe kërkimi semantik është, sipas një libri që sapo kam mbaruar së lexuari, të paktën pjesërisht i ndikuar nga sa një reagim pozitiv krijon përmbajtja juaj në kanalet e mediave sociale, d.m.th. sa më shumë që përmbajtja juaj pëlqehet, shpërndahet dhe komentohet etj, aq më mirë – pasi që të gjitha këto mund të veprojnë si tregues pozitivë që përmbajtja juaj është interesante, e rëndësishme dhe me ndikim; dhe për këtë arsye i denjë për një renditje të mirë në SERP. Por çka nëse i shfaqni butonat e aksioneve tuaja sociale në krye të çdo postimi, thoni një uebfaqe të re me vetëm disa vizitorë * relativisht jo-ndikues çdo ditë?

teori

Pyes veten nëse në këtë skenar, në vend se të ndihmoni SEO tuaj, prania e këtyre butonave të ndarjes sociale (në krye të çdo postimi) në të vërtetë mund të jetë duke e dëmtuar atë … Sepse këto butona të aksioneve sociale ka shumë të ngjarë të shfaqin vetëm numër shumë të ulët të aksioneve (faleminderit që keni vetëm një numër relativisht të vogël të vizitorëve në faqen tuaj), të cilat më pas mund të veprojnë si fikje për këdo që viziton uebfaqen për herë të parë (d.m.th. kushdo që nuk di ende se sa i shkëlqyeshëm është përmbajtja juaj) . Për shembull, le të themi se sapo keni publikuar një postim mjaft të mirë që fillon të renditet në SERP (ndoshta falë disa vendosjeve të fjalëve të këndshme etj). Pas disa ditësh (mbani mend që ne po flasim për faqe interneti relativisht të panjohura këtu – të cilat ka të ngjarë që jo vetëm që do të zvarriten çdo ditë ose dy më së miri) postimi do të fillojë të tërheqë vizitorë të rinj në sit. Nëse gjëja e parë që ju shfaqni këtyre vizitorëve krejt të rinj është një seri butonash të aksioneve sociale që shfaqin numra shumë të ulët të tweet-ave, pëlqimeve, Google + 1s, etj., Ajo që mund të jeni duke thënë pa dashje këtyre vizitorëve të rinj është **: ‘post ju Sapo u gjet nuk është shumë popullor dhe prandaj ndoshta nuk ja vlen të shqetësohemi për të, i cili më pas mund t’i shtyjë këta vizitorë të rinj të fituar me vështirësi përsëri te SERP-të për të kërkuar një artikull tjetër që ose nuk shfaq të dhëna të tilla ose, më mirë akoma, tregon grumbuj të cicërimave, pëlqimeve, + 1, etj – të cilat më pas do t’i tregojnë Google-it që vizitori nuk ishte i kënaqur me ato që gjetën në faqen tuaj – e cila më pas do të shkaktonte që Google t’i japë përmbajtjes tuaj një renditje më të vogël në SERP-et e saj semantike ! uf!!

Akoma më keq (sikur kjo nuk është mjaft e keqe), jo vetëm që përmbajtja juaj do të jetë në gjendje të bjerë poshtë në SERP, përmbajtja juaj do të humbasë më tej nga ndonjë aksion i mundshëm që mund të ketë ardhur nga ata njerëz që do të kishin lexuar nëse përmbajtja nuk do të ishte hequr nga një numër i tillë i dukshëm i ulët i aksioneve – në këtë mënyrë (duke supozuar se Google me të vërtetë vendos një peshë të mirë në numrin e aksioneve sociale etj. që merr një postim) duke ndaluar përmbajtjen tuaj nga marrja e ndonjë ngritje në SERPs që mund të e kanë fituar po të ishte ndarë nga këta njerëz që përfunduan të shkojnë diku tjetër. Në fund të fundit duke shkaktuar një përmbajtje të ngjashme me tuajat, të publikuar nga faqet ndoshta më të ulëta cilësore të frekuentuara nga një numër i madh i njerëzve që rregullisht ndajnë përmbajtje – ndonjëherë edhe pa e lexuar atë – për t’u renditur më lart se tuajat në SERP! Double Ouch!!!

Problemi natyrisht nuk do të jetë i zbatueshëm për një sit i cili është tashmë shumë i vendosur dhe ka një vijim të madh. Për shkak se faqe të tilla me ndjekje të mëdha, të themi www.webdesignerdepot.com ose moz.com/blog për shembull, shumë shpejt nuk do të publikojnë kurrë një postim (pothuajse pa marrë parasysh se për sa i përket postimit ose cilësinë e tij ***) që nuk merr të paktën njëqind (ndonjëherë disa mijëra) ose aq aksione brenda një ose dy ditëve të para thjesht sepse ata tashmë kanë sasi kaq të mëdha të trafikut të vendosur!

Ana e rrokullisjes

Ka sigurisht disa arsye të dukshme për të mbajtur butona të tillë social në krye të postimeve (edhe kur ato tregojnë vetëm shumë pak aksione), për shembull: të kesh butona të aksioneve sociale në krye të postimeve i bën këto postime më të lehta për t’u shpërndarë ( kryesisht i zbatueshëm për njerëzit që nuk e bëjnë atë mjaftueshëm poshtë faqes për të arritur butonat e aksioneve sociale të vendosura në fund të postimeve), dhe kjo duhet që faqja juaj të ketë një numër postimesh që për një arsye apo një tjetër arrijnë të marrin një tërësi shumica e aksioneve, atëherë këto pjesë të mëdha të aksioneve shoqërore do të inkurajojnë, në një farë mase, vizitorët për herë të parë që të lexojnë më tej – d.m.th pjesërisht për të parë se çfarë ka të bëjë me bujë.

pyetje

Pyes veten nëse Google e merr në konsideratë disi këtë lloj gjëje?! Unë sinqerisht shpresoj kështu … megjithatë, për një të ardhme të parashikueshme, ne do të shfaqim vetëm butona të aksioneve sociale në fund të postimeve tona (pasi kjo nuk është një sit me shumë gjëra në vijim)!

* me të cilën dua të them vizitorët që nuk janë vetë kanë ende shumë ndikim shoqëror.

** veçanërisht nëse këta vizitorë të rinj mund të shohin (përmes datës së postimit) që postimi në fjalë është tashmë një javë ose dy i vjetër.

*** shënoni të dy WebDesignerDepot dhe Moz në përgjithësi publikojnë vetëm përmbajtje të shkëlqyera dhe kanë bërë për disa vite të mira (shumë kohë para se kërkimi semantik të hynte në lojë).

Anydo ekspert i Google kujdeset të komentojë? Ndoshta përgjigjja është të shfaqni vetëm butona të aksioneve sociale në krye të postimeve që nuk tregojnë fare numrin e aksioneve?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me