Ένας γρήγορος οδηγός για εσωτερικούς συνδέσμους για SEO

Προσφορές WordPress


Η εσωτερική σύνδεση θα πρέπει να αποτελεί σημαντικό παράγοντα για όλους τους κατόχους ιστότοπων: Όχι μόνο οι αναγνώστες και οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν κλικ σε αυτούς τους συνδέσμους για να ανακαλύψουν περισσότερο περιεχόμενο στον ιστότοπό σας, αλλά και η Google τους βλέπει επίσης. Με λίγα λόγια: Η εσωτερική σύνδεση μεταξύ αναρτήσεων και σελίδων θα βελτιώσει τόσο τις προσπάθειές σας SEO (Search Engine Optimization) όσο και την εμπειρία των χρηστών σας στον ιστότοπό σας.

Λοιπόν, πώς ακριβώς πρέπει να αντιμετωπίζετε εσωτερικούς συνδέσμους στον ιστότοπό σας; Υπάρχουν κάποια ειδικά ζητήματα που πρέπει να θυμάστε; Ποια είναι η βέλτιστη πρακτική για την εσωτερική σύνδεση μεταξύ αναρτήσεων και σελίδων?

Ας ΡΙΞΟΥΜΕ μια ΜΑΤΙΑ.

Εσωτερικοί σύνδεσμοι για SEO

Τι είναι οι εσωτερικοί σύνδεσμοι?

Ας αρχίσουμε πρώτα με το προφανές: Οι εσωτερικοί σύνδεσμοι δείχνουν περιεχόμενο στον δικό σας ιστότοπο και όχι αλλού Τα παραδείγματα περιλαμβάνουν συνδέσμους περιεχομένου μεταξύ σελίδων, συνδέσμους στο μενού πλοήγησης στον ιστότοπό σας και τυχόν σχετικές προτάσεις περιεχομένου στο τέλος των άρθρων σας, καθώς και συνδέσμους εντός δημοφιλών widget ανάρτησης στην πλαϊνή γραμμή και ούτω καθεξής..

Ωστόσο, ενώ οι σύνδεσμοι σε πράγματα όπως widgets και sidebars είναι ίσως ο ευκολότερος τρόπος δημιουργίας, είναι η εσωτερική σύνδεση εντός του περιεχομένου που πρέπει να εστιάσετε περισσότερο, καθώς αυτοί είναι οι σύνδεσμοι που είναι γενικά οι πιο γνωστοί από την Google ΚΑΙ τον ιστότοπό σας επισκέπτες.

Ένα σημαντικό σημείο που πρέπει να σημειωθεί εδώ είναι ότι παρόλο που μπορεί να πιστεύετε ότι η προσθήκη όσο το δυνατόν περισσότερων εσωτερικών συνδέσμων είναι καλό, κάτι τέτοιο πιθανότατα θα καταστρέψει τον σκοπό της εσωτερικής σύνδεσης. Σε οποιαδήποτε δεδομένη χρονική στιγμή, ένας χρήστης επιθυμεί να βρει το περιεχόμενο που είναι πιο σχετικό με αυτόν. Επομένως, οι εσωτερικοί σύνδεσμοι στις αναρτήσεις και το περιεχόμενό σας πρέπει να είναι σχετικοί με αυτό που αναφέρει η ανάρτηση – σκεφτείτε την ποιότητα και τη συνάφεια με την ποσότητα! Για παράδειγμα, εάν το τρέχον άρθρο σας αφορά το PlayStation III, ίσως θελήσετε να προσθέσετε εσωτερικούς συνδέσμους που οδηγούν σε άρθρα σχετικά με τα καλύτερα παιχνίδια για το PS III. Παρομοίως, η προσφορά συνδέσμων σε άρθρα που συγκρίνουν το PS III με το Microsoft Xbox θα ήταν επίσης καλή, ενώ η προσθήκη συνδέσμων για PlayStation I και II ή / και κορυφαία παιχνίδια για χρήστες υπολογιστών δεν είναι πιθανό να ενδιαφέρει πολύ τον αναγνώστη.

Τώρα, το μεγάλο ερώτημα είναι πώς πρέπει να αντιμετωπίζετε τους εσωτερικούς σας συνδέσμους?

Κάντε ορατούς τους εσωτερικούς συνδέσμους

Είναι αυτονόητο ότι οι σύνδεσμοί σας πρέπει να είναι ορατοί, είτε είναι εσωτερικοί είτε εξωτερικοί. Η συνήθης πρακτική της χρήσης διαφορετικού χρώματος για τους συνδέσμους σας και την υπογράμμισή τους λειτουργεί καλά στις περισσότερες περιπτώσεις, επομένως πρέπει γενικά να τηρείται.

Αυτό είναι κάτι περισσότερο από στυλιστικό και σχεδιαστικό, φυσικά, αλλά αν οι σύνδεσμοι σας δεν είναι σαφώς ορατοί και διαφοροποιημένοι από το τυπικό κείμενο, ρυθμίζετε τον εαυτό σας για αποτυχία εσωτερικής σύνδεσης!

Επικεντρωθείτε στο κείμενο αγκύρωσης

Το κείμενο αγκύρωσης των συνδέσμων σας πρέπει να περιγράφει το περιεχόμενο της σελίδας προορισμού με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι αγκύρωσης και μπορείτε να επιλέξετε αυτό που εξυπηρετεί καλύτερα τον σκοπό σας για εσωτερικούς συνδέσμους.

 • Μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε “λέξεις-κλειδιά χρημάτων”, οι οποίες περιγράφουν το πραγματικό περιεχόμενο της σελίδας προορισμού σας. Για παράδειγμα, το “PlayStation III” μπορεί να χαρακτηριστεί ως λέξη-κλειδί χρημάτων. Η χρήση τέτοιων λέξεων-κλειδιών για εξωτερικούς συνδέσμους θεωρείται γενικά σκιερή πρακτική SEO (χάρη στις θολές γραμμές μεταξύ νόμιμων εξωτερικών συνδέσμων και πληρωμένων ή συνδεδεμένων συνδέσμων), αλλά για εσωτερικούς συνδέσμους, οι λέξεις-κλειδιά χρημάτων είναι αρκετά καλές.
 • Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν λέξεις-κλειδιά επωνυμίας, όπως «Sony» ή «sony.com». Χρησιμοποιούνται ως επί το πλείστον από ειδησεογραφικούς ιστότοπους ή από ιστότοπους με μικρότερα περιεχόμενα (όπως 300 έως 400 λέξεις δημοσιεύσεις).
 • Οι σύνθετες λέξεις-κλειδιά, από την άλλη πλευρά, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν, αν και αυτές είναι λιγότερο συχνές λόγω της ελαφρώς λιγότερο απλής φύσης τους. Για παράδειγμα, η «εισαγωγή των καλύτερων παιχνιδιών για το PlayStation III» θα ήταν μια σύνθετη λέξη-κλειδί.
 • Και αν αποτύχουν όλα τα άλλα, υπάρχει επίσης η επιλογή να χρησιμοποιήσετε απλοϊκό κείμενο: «Διαβάστε για βιντεοπαιχνίδια σε αυτήν τη σελίδα», με το «εδώ» ή «εδώ» να χρησιμοποιείται ως κείμενο αγκύρωσης. Αν και αυτό δεν επισημαίνει το περιεχόμενο της σελίδας προορισμού, εάν το κείμενο διαβάζεται σε συνέχεια, μπορεί να αποδειχθεί καλό για την εμπειρία του χρήστη, καθώς ο αναγνώστης ξέρει τι να περιμένει από τον δεδομένο σύνδεσμο.

Συνδέστε το χυμό

Σε κύκλους και ομάδες SEO, ο χυμός συνδέσμου είναι μια συνηθισμένη έννοια. Βασικά, η «ώθηση» που λαμβάνει μια σελίδα από έναν σύνδεσμο που απευθύνεται σε αυτήν είναι γνωστή ως «χυμός συνδέσμου». Αυτό είναι περισσότερο από μια αφηρημένη οντότητα, καθώς δεν δημιουργούνται όλοι οι σύνδεσμοι ίσοι: Ένας σύνδεσμος από έναν φημισμένο και γνωστό ιστότοπο θα έχει περισσότερη ώθηση από έναν προερχόμενο από έναν λιγότερο γνωστό ή σχετικά νέο ιστότοπο.

Όσον αφορά τους εσωτερικούς συνδέσμους, ο χυμός συνδέσμου είναι σημαντικός. Η εστίασή σας πρέπει να είναι να προσπαθήσετε να μεταφέρετε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ώθηση στις κύριες σελίδες σας και λιγότερη σύνδεση χυμού σε δευτερεύουσες ή δευτερεύουσες σελίδες.

Στην πράξη, η αναφορά σε έννοιες SEO έχει μικρότερη αξία εδώ και ακόμη και η Google και η Bing προτιμούν να εστιάζετε στη χρηστικότητα. Οι εσωτερικοί σας σύνδεσμοι πρέπει να μεταβαίνουν στις σελίδες που τους αξίζουν περισσότερο. Αν μιλάτε για μέρη όπου μπορείτε να βρείτε δωρεάν θέματα WordPress, ο εσωτερικός σας σύνδεσμος θα πρέπει πρώτα να πηγαίνει σε κάτι όπως μια «κορυφαία δωρεάν θέματα WordPress» στον ιστότοπό σας, αντί για τα «καλύτερα premium θέματα WordPress». Ο χυμός συνδέσμου και η τιμή συνδέσμου εξαρτώνται από τη συνάφεια με τον χρήστη.

Μην το παρακάνετε

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η συμπερίληψη πάρα πολλών εσωτερικών συνδέσμων θα προκαλέσει σύγχυση μόνο στους λαούς. Στην ιδανική περίπτωση, τα σχετικά σύντομα άρθρα, όπως αυτά που διαβάζετε τώρα, θα πρέπει να περιλαμβάνουν μόνο περίπου δύο ή τρεις εσωτερικούς συνδέσμους μέσα στο κείμενο (αν και τα μεγαλύτερα άρθρα θα μπορούσαν ενδεχομένως να περιλαμβάνουν μερικά ακόμη).

Αξίζει επίσης να θυμάστε ότι μπορεί να υπάρχει ήδη αρκετός εσωτερικός σύνδεσμος στη σελίδα σας – οποιοσδήποτε σύνδεσμος «επόμενος» ή «προηγούμενος» κάτω από τις αναρτήσεις είναι επίσης εσωτερικοί σύνδεσμοι. Ως εκ τούτου, να είστε επιλεκτικοί όσον αφορά τη μη αυτόματη προσθήκη περαιτέρω εσωτερικών συνδέσμων.

Ομοίως, οποιεσδήποτε υπηρεσίες προτάσεων περιεχομένου και συναφή γραφικά στοιχεία δημοσιεύσεων που χρησιμοποιείτε στον ιστότοπό σας για την προβολή άλλων αναρτήσεων θα περιλαμβάνουν αυτόματα τους δικούς τους εσωτερικούς συνδέσμους. Αξίζει, ωστόσο, να θυμάστε πώς αυτές οι υπηρεσίες και τα γραφικά στοιχεία εισάγουν αυτούς τους συνδέσμους: Βεβαιωθείτε ότι τέτοιοι σύνδεσμοι δεν είναι “nofollow” σύνδεσμοι, για παράδειγμα, αλλιώς ο χυμός του συνδέσμου σας δεν θα μεταφερθεί. Ομοίως, αποφύγετε πάρα πολλές εσωτερικές ανακατευθύνσεις (εάν ο ιστότοπός σας χρησιμοποιεί HTTPS, προσθέστε εσωτερικούς συνδέσμους με HTTPS και όχι HTTP) και φροντίστε να διορθώσετε αυτά τα σφάλματα 404!

Πολλές προσθήκες WordPress SEO θα σας βοηθήσουν με αυτά τα βήματα και μπορεί ακόμη και να προχωρήσουν ένα βήμα παραπέρα, συμβουλεύοντας σας για τη συνολική υγεία των εσωτερικών συνδέσμων στον ιστότοπό σας.

συμπέρασμα

Η εσωτερική σύνδεση είναι μια αρκετά άμεση και εύκολη στην εφαρμογή πρακτική SEO που μπορεί να βελτιώσει την απόδοση του ιστότοπού σας. Μια καλή δομή εσωτερικής σύνδεσης θα βοηθήσει τους επισκέπτες να βρουν αυτό που ψάχνουν και να τους ενθαρρύνουν να παραμείνουν περισσότερο στον ιστότοπό σας – κάτι που, με τη σειρά του, μπορεί να βοηθήσει ακόμη και να τους μετατρέψει σε πιστούς οπαδούς. Αλλά, το πιο σημαντικό, καθώς οι εσωτερικοί σύνδεσμοι θα βοηθήσουν επίσης τις μηχανές αναζήτησης στην κατανόηση και την ευρετηρίαση του ιστότοπού σας, η χρήση εσωτερικών συνδέσμων στο περιεχόμενό σας θα βοηθήσει τον ιστότοπό σας να αποκτήσει την προβολή που του αξίζει.!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map