Най-добрите безплатни и премиум CDN услуги (мрежа за доставка на съдържание) за WordPress

Сделки с WordPress


Всеки обича бърз уебсайт – и Google не прави изключение.

В по-голямата си част алгоритмите на Google са завити в тайна, но гигантът на търсачките постоянно подчертава, че скоростта на страницата е фактор за класиране.

Това означава, че уебсайтът за бързо зареждане е бърз път до по-добри класирания, повече посетители и подобрено потребителско изживяване (UX). Въпреки че тук често говорим само за части от секундата, подобряването на времето за натоварване може да има огромно влияние върху долната ви линия.

Но как да подобрите ефективността на уебсайта? Е, инсталирането на мрежа за доставка на съдържание (CDN) е чудесно място за стартиране (както е да се гарантира, че използвате високоефективна управлявана услуга за хостинг на WordPress, ако още не сте).

Може да не го осъзнавате, но географското разстояние между вас и уеб сървър може да играе голяма роля за определяне колко време отнема да се свържете с вас (и вашите посетители) към вашия сайт. Колкото по-голямо е разстоянието, толкова по-дълго е чакането (особено за уебсайтове, които са особено интензивни за ресурси, като например тези с много големи медийни файлове).

Ако съхранявате всички файлове, които съставят вашия уебсайт само на един сървър, посетителите, които имат достъп до вашия уебсайт от другия край на света, потенциално биха могли да прекарат значително време в очакване на зареждането на тези файлове..

CDN заобикаля този проблем, като съхранява вашия уеб сайт на сървъри на множество места. Когато някой се опита да влезе в уебсайта ви, той ще бъде свързан със сървъра, който е географски най-близо до тях *. Това може значително да подобри времето за зареждане, което води до по-щастливи посетители и по-високи класирания.

Ако искате да ускорите уебсайта си, като инсталирате CDN, имате късмет. Днес ще разгледаме осем от най-добрите CDN, достъпни за потребителите на WordPress, обхващащи както безплатни, така и премиум услуги, така че има нещо за всички бюджети.

Интегриране на мрежа за доставка на съдържание с WordPress

WordPress трябва да знае коя мрежа за доставяне на съдържание ще хоства вашето съдържание.

Можете да направите това с помощта на приставка за кеширане на WordPress, като W3 Total Cache,
WP супер кеш или WP ракета.

С помощта на тези приставки можете да определите какво искате WordPress да се зареди във вашата мрежа за доставка на съдържание. Например, можете да изберете да съхранявате изображения, CSS, Javascript и други. Можете също да посочите кои папки искате (и не искате) да се съхраняват от вашия CDN.

Мрежите за доставка на съдържание ще ви предоставят URL адреси и друга важна информация за връзката, която трябва да въведете във вашия WordPress CDN плъгин.

Информацията може да включва:

  • CDN CNAME: Псевдоним на домейн за вашия CDN.
  • Издърпайте зона: URL адресът, който се използва за изтегляне на статични файлове от вашия уебсайт и съхраняването им на CDN.
  • Push Zone: Обикновено се използва за съхранение на по-големи файлове.

Не се притеснявайте, ако не сте запознати с тези условия – доставчикът ви на мрежа за доставка на съдържание може да ви помогне да интегрирате директно тяхната услуга.

Ще намерите и подробни ръководства за интеграция на CDN онлайн от мрежи за доставяне на съдържание и от разработчиците на кеширащи приставки за WordPress.

Настройки за активиране на CDN

Много мрежи за доставка на съдържание пускат специални приставки за WordPress, за да помогнат на клиентите да използват тяхната услуга. BunnyCDN, например, има приставка за WordPress, която опростява процеса на внедряване на услугата. Всичко, което трябва да направите е да въведете името на вашата зона на издърпване, името на домейна CDN, URL адреса на уебсайта, изключените файлове и включените директории.

Докато WordPress плъгинът на BunnyCDN е проектиран специално за услугата му, KeyCDN пусна приставка за WordPress, наречена CDN Enabler, която работи с всяка мрежа за доставка на съдържание.

StackPath CDN Edge

Стартиран през 2015 г. от основателя на хостинг компанията SoftLayer, StackPath бързо се утвърди в CDN пространството. Придобиването на MaxCDN през 2016 г. помогна на компанията да стъпи на пазара на WordPress.

StackPath

Глобалната мрежа StackPath използва SSD дискове с голям капацитет и поддържа 65Tbps обща пропускателна способност в 45 места по целия свят. Използвайки StackPath CDN, можете да намалите времето за доставка на посетителите на уебсайта от повече от 200 милисекунди до само 20.

CDN мрежа на StackPath

StackPath ви позволява да премахвате съдържание от цялата му мрежа само с едно натискане на бутон, което е полезно, когато сте направили основни промени в уебсайта си.

Неговата система EdgeRules може да се използва за персонализиране на начина, по който използвате мрежата за доставяне на съдържание и има налични правила за пренасочвания на 301, добавяне и премахване на заглавки, управление на кеш и подписване на URL адреси.

SSL сертификатите се предоставят от StackPath безплатно, а услугата предлага и подробна анализа на трафика, сегментирано изтегляне и GZIP компресия. Защитата на DDoS от мрежовия слой също се осигурява от StackPath CDN.

Правила за Edge StackPath

CDN пакетът на StackPath започва само от 10 долара на месец, а първият месец е безплатен, така че можете да тествате услугата. Този план предлага 1TB честотна лента на месец, което е ефективна ставка от $ 0,01 / GB, ако използвате разпределението си. Тези данни могат да се използват в неограничен брой уебсайтове.

Допълнителната честотна лента се продава на дребно от $ 0,04 / GB до 100TB и след това $ 0,03 / GB до 1PB. Това е фиксирана тарифа, която не зависи от местоположението на посетителите на уебсайта.

StackPath CDN е чудесна опция за собствениците на уебсайтове на WordPress. Ценообразуването е силно конкурентно, дава ви едномесечен пробен период, преди да се наложи да платите, и предоставя множество опции за персонализиране, за да можете да диктувате как използвате CDN.

Cloudflare

Cloudflare е масивна интернет компания, която предлага множество функции за изпълнение и сигурност на собствениците на уебсайтове.

cloudflare

Фирменият бизнес модел на компанията означава, че основните функции, като смекчаване на DDoS атаките, споделени SSL сертификати и глобалната му мрежа за доставка на съдържание, са свободни за използване. Много от неговите премиум функции и услуги се предлагат на по-големи интернет компании, а не на собственици на малки уебсайтове.

Глобалната мрежа на Cloudflare разполага с 193 центъра за данни по целия свят и можете да проверите състоянието на всеки център по всяко време, като посетите CloudflareStatus.com.

Cloudflare Global Network

Въпреки че през годините използвах няколко мрежи за доставяне на съдържание, Cloudflare е тази, към която продължавам да се връщам. Има няколко причини за това:

  • Дългосрочен клиент: Услугата му за управление на DNS защитава уебсайта ми от години.
  • Огромна глобална мрежа: Има една от най-големите мрежи от центрове за данни в света.
  • Безплатно е: Мрежата за доставка на съдържание е безплатна за използване.

Приставката Cloudflare WordPress може да се използва за управление на настройките за кеширане на уебсайта Ви, но предпочитам да управлявам всичко на официалния уебсайт.

Има опция да изчистите кеша за конкретни URL адреси и имена на хостове или да изчистите целия си кеш и да пречистите всичко. Можете също така да определите нивото на кеширане, времето на изтичане на кеша на браузъра и дали JavaScript, CSS и HTML са измислени.

Cloudflare предлага и услуга, наречена Argo Smart Routing. Argo Smart Routing може да подобри значително времето за зареждане на страниците, като пренасочва трафика при претоварване на мрежата, като продава на цена от 5 долара на месец плюс 0,10 долара на GB след първия си гигабайт..

Настройки за кеширане в облачно пространство

Една от причините ми харесва да използвате CDN на Cloudflare е, че ако вече управлявате вашите домейни чрез тяхната DNS услуга, можете да активирате и деактивирате кеширането с едно натискане на бутон. Наясно съм обаче с ограниченията на използването на мрежата за доставка на Cloudflare.

Алтернативните CDN услуги обикновено предлагат повече опции за персонализиране и тъй като Cloudflare CDN е свободен за използване, собствениците на уебсайтове не трябва да очакват поддръжка, когато изпаднат в някакви проблеми. Трябва също да знаете, че в случай че уебсайтът ви ще бъде офлайн, функцията „Винаги онлайн“ на Cloudflare кешира само малък брой страници.

Cloudflare уеб трафик

Cloudflare не предлага същия брой опции или ниво на обслужване на клиентите като алтернативни алтернативи, но ако търсите безплатна мрежа за доставка на съдържание, Cloudflare трябва да е в началото на списъка ви, тъй като глобалната му мрежа е невероятна.

Ако Cloudflare не отговаря на вашите изисквания за мрежа за доставка на съдържание, все пак препоръчвам да опитате услугата, тъй като функциите за защита са отлични.

Amazon CloudFront

Amazon CloudFront е мрежа за доставяне на съдържание, която може да се използва за доставяне на данни за уебсайтове, видеоклипове, приложения и други. Услугата доставя видео съдържание на клиентите на Amazon Prime Video, а също така се използва от големи компании като Canon, Dow Jones и Bandai Namco.

Amazon CloudFront

Мрежата обхваща 188 точки на присъствие в 31 държави по целия свят, а мрежовият трафик е защитен безплатно от услугата за защита на DDoS, управлявана от AWS Shield от Amazon.

Както очаквате, CloudFront се интегрира с други услуги на Amazon Web Services (AWS), като Amazon S3, Amazon EC2, балансиране на еластичното натоварване и Amazon Route 53.

Amazon CloudFront Network

Инфраструктурата, която Amazon Web Services използва, е невероятна. Това е една от най-бързите и сигурни платформи, достъпни за собствениците на уебсайтове, а разработчиците ще харесат броя на разширените настройки и опциите за персонализиране, достъпни за тях.

За съжаление, като всички AWS услуги, CloudFront не е удобен за потребителя. Дори опитни собственици на уебсайтове може да се почувстват малко претоварени с огромния брой опции.

Моят съвет е да следвате ръководството на Amazon, озаглавено „Как да ускорим вашия WordPress сайт с Amazon CloudFront“.

Следвайки това ръководство, ще научите как да създадете дистрибуция за вашия уебсайт, да определите настройките за поведение по кеш по подразбиране, да настроите бисквитки, да конфигурирате SSL настройки и други. Ще намерите и ръководството „Първи стъпки с CloudFront“ полезно.

Настройки на кеша на Amazon CloudFront

Щедрото безплатно ниво на Amazon предоставя на новите AWS клиенти 50 GB трансфер на данни и 2 милиона HTTP и HTTPS заявки всеки месец безплатно. Тези от вас с малки уебсайтове може да могат да използват CDN безплатно, ако останете под тези граници.

Ако преминете този лимит, ще бъдете таксувани от ценовата политика при поискване. Средната цена е около $ 0,10 / GB за първите 10TB, $ 0,08 / GB за следващите 40 GB и $ 0,06 / GB за следващите 100 GB. Цените варират според местоположението – например, за първите 10TB цената е $ 0,085 / GB в Северна Америка и Европа, но $ 0,140 / GB в Сингапур, Хонконг и Южна Корея.

Вярвам, че повечето собственици на уебсайтове на WordPress ще се ориентират към по-удобно за потребителя решение, което е по-лесно да се настройват и управляват, но тези, които прекарват известно време в настройка на Amazon CloudFront, могат да се възползват от една от най-бързите и сигурни мрежи за доставка на съдържание на разположение.

KeyCDN

KeyCDN е популярна мрежа за доставяне на съдържание, която има 34 центъра за данни по целия свят. Всеки сървър в мрежата има възходяща връзка от поне 40 Gbps.

keycdn

Услугата включва DDoS защита, поддръжка за HTTP / 2, псевдоними на зона, Brotli & GZip компресия, правила за достъп и др. Цялото съдържание може да бъде прочистено с едно натискане на бутон. Ако предпочитате, можете да изчистите кеша за конкретни URL адреси.

KeyCDN мрежа

Нова зона може да се разгърне лесно, като просто назовете вашата зона, изберете дали е зона за избутване или издърпване и потвърдете изходния URL адрес (т.е. вашия уебсайт на WordPress).

Целият процес е лесен, но можете да заредите още десетина опции, като кликнете върху връзката „Разширени функции“. Това ви позволява да конфигурирате допълнителни настройки, като например датата на изтичане на съдържанието, дали налагате SSL и дали лошите ботове са блокирани.

Областта на акаунта предоставя много подробни отчети, за да ви помогне да разберете трафика си. Има и опции за настройка на персонализиран домейн за вашия CDN, защита на вашите изображения от гореща връзка и създаване на под-потребители за качване на файлове във вашата push зона.

Редактиране на зона в KeyCDN

KeyCDN предлага 14-дневна безплатна пробна версия за тестване на услугата. Не е необходима кредитна карта, за да се регистрирате.

След като изпитателният период приключи, честотната лента ще бъде таксувана на базата на изплащане. За първите 10TB данни, използвани всеки месец, KeyCDN таксува $ 0,04 / GB за Северна Америка и Европа, $ 0,10 / GB за Азия и Океания и $ 0,14 / GB за Южна Африка и Южна Америка. Прилага се минимална такса от 4 долара на месец, а минималното плащане, което се начислява във вашия акаунт, е 29 долара.

Други потенциални разходи включват $ 0,29 / GB за първите 500 GB на хранилище за push, 3 $ на ден за пренасочване на журнали и $ 1 за 2000 операции за обработка на изображения.

Не забравяйте да разгледате калкулатора на разходите на KeyCDN, за да получите приблизителна оценка на общите месечни разходи.

Състояние на кеша на KeyCDN

Използвах KeyCDN няколко пъти в миналото и винаги бях доволен от работата и качеството на поддръжката, която получих. Компанията е успяла да постигне правилния баланс на останалите потребители, но все пак предлага разширени опции за тези, които се нуждаят от тях.

Ако решите да използвате друг доставчик на CDN, все пак препоръчвам да изпробвате плъгини за CDN Enabler и кеш плейъри на KeyCDN. Те са безплатни за изтегляне и могат да бъдат използвани за интегриране на всеки CDN.

Jetpack Accelerator на сайта

Ако изтеглите популярния плъгин за WordPress Jetpack, можете да се възползвате от безплатната му мрежа за доставка на съдържание, която ви позволява да зареждате съдържание с бързи разпределени центрове за данни на WordPress.com по целия свят..

реактивни раници

CDN на Jetpack се нарича „Ускорител на сайта“ (преди Photon). Може да се използва за хостинг на изображения и статични файлове, като CSS и Javascript.

Изображенията се преоразмеряват автоматично за мобилни устройства, за да се подобри времето за зареждане на страниците, а мързеливото зареждане може да забави зареждането им до по-нататъшно отрязване.

Настройки за изпълнение на Jetpack

Jetpack Site Accelerator е ефективен начин за намаляване на времето за зареждане на страници чрез разтоварване на изображения, CSS и Javascript. Той е безплатен за използване и всичко, което трябва да направите, е да кликнете върху един бутон, за да го активирате. Освен това можете да използвате Jetpack Site Accelerator във връзка с други мрежи за доставка на съдържание.

Ако търсите алтернативна мрежа за оптимизация на изображения и мрежа за доставяне на съдържание с повече опции, разгледайте Cloudinary. WordPress Plugin може да се използва за извършване на много различни модификации на изображенията, а компанията предлага 25GB честотна лента безплатно.

CDN77

CDN77 е първокласна мрежа за доставяне на съдържание, която има глобална мрежа от 35 центъра за данни по целия свят. Мрежата му може да се справи с трафик 14 Tbps.

cdn77

Компанията предлага най-новите HTTP / 2 функции и подобрения, TLS 1.3, компресия на Gzip и Brotli, SSL и TLS сертификати, DDoS защита, защита на гореща връзка, IP бели списъци и черни списъци и други.

CDN77 се фокусира върху доставянето на статични файлове, но компанията има и мрежа за доставка на видео съдържание, наречена Streamflow за тези, които се нуждаят от видео хостинг.

CDN77 мрежа

CDN77 има приятен контролен панел за клиенти, който е лесен за навигация.

Има опции за предварително изтегляне на всички ваши файлове и кеширане в мрежата, изчистване на кеша с едно щракване и персонализиране на файловете, които са кеширани. Подробният анализ показва трафика, регистрационните файлове за достъп, производителността и други.

CDN77 няма свой собствен WordPress плъгин, но компанията публикува ръководства, които ви показват как да използвате своя CDN, използвайки WP Fastest Cache, W3 Total Cache и WP Super Cache.

CDN77 Защита на достъпа

CDN77 има подобна структура на ценообразуване на плащания като KeyCDN и също така предлага 14-дневна безплатна пробна версия на своята услуга. На всички клиенти е разрешено да използват безплатно 50GB хранилище.

Коефициентите му на честотна лента започват от $ 0,049 / GB за първите 20TB в Северна Америка и Европа, $ 0,125 / GB в Азия и Тихия океан и $ 0,185 / GB в Латинска Америка. Както винаги, процентът на GB намалява с увеличаването на използването ви.

За разлика от KeyCDN, CDN77 няма минимално месечно плащане. Компанията предлага и месечни планове, които позволяват 6TB, 25TB, 50TB и 100TB честотна лента. Планът за входно ниво от 6TB се продава на цена от $ 199 на месец, което работи само с $ 0,033 / GB, ако използвате пълното си разпределение.

CDN77 честотна лента

CDN77 има чист потребителски интерфейс и добра зона за поддръжка. Мрежата му за доставяне на съдържание също е оптимизирана с най-новите функции за сигурност и производителност, което го прави чудесен избор за потребителите на WordPress.

Сравненията неизбежно ще бъдат направени между CDN77 и KeyCDN, тъй като имат подобна ценова структура, подобен набор от функции и техните мрежи са с еднакъв размер.

CacheFly

Компаниите с уебсайтове на WordPress с голям трафик трябва да обмислят CacheFly. Стартиран през 2002 г., CacheFly е една от най-старите налични мрежи за доставка на съдържание и сега има 43 точки на присъствие (центрове за данни) по целия свят.

cachefly

Компанията предлага множество мрежови решения за доставка на съдържание. Това включва ултра ниско закъснение на поточно видео, мулти-CDN, интелигентни приложения за край, доставка на подкасти, сигурност и ускоряване на уебсайтове в Китай.

Медийните му услуги са особено впечатляващи. Използвайки съвременни техники за кодиране, той е в състояние да достави видео на повече от 250 000 едновременни потребители. Това е невероятно.

CacheFly мрежова карта

Функцията multi-CDN ще заинтересува онези от вас, които изпитват скокове на трафика, което ви позволява да изпращате посетители на CDN с най-краткия маршрут, най-доброто представяне или най-ниската цена. Тази настройка позволява на уебсайта ви да се справи с десетки милиони посетители наведнъж.

CacheFly може да се похвали и с автентификация, базирана на маркери, отчитане на трафика в реално време и поддръжка за множество източници. Той осигурява и мобилен CDN.

Цялата тази разширена функционалност идва на цена.

Най-евтиният план за CacheFly струва ефективна ставка от 245 долара на месец, ако се плаща ежегодно (295 долара на месец, ако се плаща месечно) и може да доставя до 8TB съдържание от 15 центъра за данни. Трябва да надстроите до плана Pro 16, за да получите достъп до всички центрове за данни и да отключите всички негови функции.

Ако вашият бизнес трябва бързо да доставя съдържание на голям брой хора, CacheFly е компания, с която трябва да говорите.

Други добри мрежи за доставяне на съдържание, които уебсайтовете с голям трафик трябва да обмислят, са Amazon CloudFront (споменато по-рано), Rackspace, Microsoft Azure CDN и Imperva.

Google Cloud CDN също си струва да се обмисли, тъй като може лесно да бъде интегриран в уебсайт на WordPress с приставка за WordPress без WP без държава.

BunnyCDN

BunnyCDN е нарастваща мрежа за предоставяне на съдържание, която има 36 центъра за данни по целия свят. Мрежата му може да се справи с 18 Tbps трафик и има глобална латентност от само 30 милисекунди.

bunnycdn

BunnyCDN твърди, че може да намали средното време за зареждане на уебсайта от 2,5 секунди до само 0,7 секунди и, като цените започват от едва $ 0,01 / GB, е лесно да разберете защо много хора използват услугата.

В допълнение към хостинг на статични файлове, можете да използвате BunnyCDN за доставяне на видео съдържание.

Мрежова карта на BunnyCDN

WordPress плъгинът на BunnyCDN опростява процеса на настройка на вашия CDN. Просто трябва да въведете няколко основни детайли от областта на вашия акаунт.

Основният контролен панел за BunnyCDN е пъстър и лесен за навигация. Настройването на вашата зона за изтегляне на CDN е лесно, но ще намерите и разширени функции в областта на акаунта, като HTTP / 2 връзки, Brotli & GZip компресия, персонализирани правила за кеширане, защита от надвишаване на честотната лента, SSL сертификати, гореща връзка и IP черни списъци.

Google Анализ може да се види от главното ви табло, а също така можете да видите статистическите данни за кеша на честотната лента, използването на трафика, грешките и други.

BunnyCDN Pull Zone

Ниската ценова структура на BunnyCDN го отличава от тълпата.

След като изтече безплатният ви пробен период от 14 дни, ще бъдете таксувани според честотната лента, която използвате. Компанията таксува $ 0,01 / GB за Северна Америка и Европа, $ 0,03 / GB за Азия и Океания, $ 0,045 / GB за Южна Америка и $ 0,06 / GB за Южна Африка.

Цените по-горе не намаляват с използването, но цените намаляват, ако изберете обемно ценообразуване. Тази опция намалява достъпа ви само до осем центъра за данни в мрежата, но ще намали цените до само $ 0,005 / GB. Скоростта продължава да намалява с увеличаване на използването на честотната лента.

Друг бонус е, че BunnyCDN няма минимална месечна такса – таксувате се само за това, което използвате.

Статистика на BunnyCDN

Лесно е да разберете защо BunnyCDN е толкова привлекателна опция за потребителите на WordPress. Мрежата за доставяне на съдържание има впечатляващ списък от функции, специален плъгин за WordPress, който прави настройката проста, удобен за потребителя контролен панел и структура на ценообразуването, с която малко други премиум CDN услуги могат да отговарят.

Освен това има 14-дневна безплатна пробна версия, която ви позволява да тествате услугата, без да въвеждате данни за плащане.

Уважаеми споменавания

CDN jsDelivr с отворен код от Prospect One е създаден за разработчици и е свободен за използване без приложени ограничения на честотната лента.

Услугата може да работи благодарение на поддръжката на мрежи за доставка на съдържание като StackPath, Cloudflare, Fast, NS1 и PerfOps. Ето как успява да предложи огромни 750 точки присъствие.

Както бихте очаквали, jsDelivr е популярен сред разработчиците и разработчиците на WordPress, които публикуват софтуера си в GitHub.

jsDelivr мрежа

Sucuri е компания за онлайн сигурност, която помага на собствениците на уебсайтове да предотвратяват атаки. Неговият плъгин за защита на WordPress може да се използва за втвърдяване на уебсайта ви и сканиране за злонамерен софтуер и неоторизиран достъп.

Основният план за сигурност на компанията се продава на 199,99 долара годишно, което е ефективна ставка от 16,67 долара на месец. Освен сканиране на злонамерен софтуер и усъвършенстване на DDoS, неговите планове за сигурност включват и мрежа за доставка на съдържание.

Sucuri CDN има 11 точки на присъствие по целия свят и разполага с HTTP / 2 връзки и много опции за кеширане.

Вярвам, че други мрежи за доставяне на съдържание, за които споменах в тази статия, са по-гъвкави и ви дават достъп до по-голяма глобална мрежа, но Sucuri е достъпно решение и ви дава достъп до първокласни функции за сигурност на WordPress, които другите мрежи за доставка на съдържание не.

Управлявани хостинг компании WordPress

Управляваните хостинг компании на WordPress могат значително да намалят времето, което прекарвате в поддържането на вашите WordPress уебсайтове, като централизират общи задачи за администриране на уебсайтове като архивиране, сигурност, актуализации, организиране на уебсайтове, управление на файлове и други.

Много премиум управлявани хостинг компании WordPress, като Kinsta, Flywheel и WP Engine, също предлагат на клиентите достъп до мрежа за доставка на съдържание.

Това е практичен начин за използване на мрежа за доставка на съдържание, тъй като управляваната хостинг компания конфигурира всичко за вас. Всичко, което трябва да направите, е да активирате CDN чрез вашия хостинг акаунт.

Kinsta CDN

Не забравяйте да проверите колко честотна лента е предоставена и коя мрежа за доставка на съдържание предлага управляваната ви хостинг компания WordPress, за да се уверите, че отговаря на вашите изисквания. Ако това не стане, все пак можете да използвате друга мрежа за доставяне на съдържание, ако желаете.

За справка, CDN на Kinsta използва KeyCDN, WP Engine използва Cloudflare, а FlyWheel използва бързо.

Моля, прочетете нашата статия за най-добре управляваните хостинг компании WordPress за по-добро разбиране на предимствата на управлявания хостинг.

Заключителни мисли

С толкова фокус върху красивите дизайни и изработката на страхотно съдържание, че е лесно да се пренебрегне значението на скоростта на страницата.

Но скоростта може да убие – вашият уебсайт, т.е..

Помня: Google няма интерес да класира бавни и мудни уебсайтове. Освен това, посетителите ви също не се интересуват от бавен уебсайт. Има многобройни проучвания, потвърждаващи, че скоростта на конверсия е значително повлияна от времето на натоварване.

Това означава, че бавният уебсайт отклонява клиентите на вратата, както и ги кара да харчат парите си. Както можете да си представите, това не е устойчив начин за правене на бизнес.

Използването на CDN е достойна стъпка в правилната посока за решаване на този проблем, управление на проблема с географското разстояние между потребителя и сървъра чрез съхраняване на уебсайта ви на стратегически разположени по целия свят сървъри. Свързвайки потребителите си със сървъра, който е най-близо до тях, ценните секунди се бръснат от времето за зареждане.

Ако се интересувате от инсталиране на CDN за вашия уебсайт, днешният списък предлага някои от най-добрите съвместими с WordPress CDN за всички бюджети. Ако все още сте на оградата, помислете да опитате някоя от безплатните услуги, които сме изброили, и вижте колко CDN може да повиши ефективността на уебсайта ви.

* За по-задълбочено въвеждане на CDN, разгледайте по-ранен наш пост: Какво е CDN?.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me