Как да използвате GTMetrix за тестване на скоростта на уебсайта – ефективно!

Спечелване на оферти за WordPress


Скоростта на сайта е може би една от най-важните показатели за всеки уебсайт – за някои сайтове разликата от една секунда може да добави до хиляди долари пропуснати (или спечелени) приходи. Това прави точното измерване на скоростта на сайта изключително важно. За съжаление скоростта на сайта не е особено лесна за измерване. В тази статия ще ви покажа как да използвате един от най-популярните налични инструменти, GTMetrix, за да прецените ефективно скоростта на уебсайта.

Съображения за тест за скорост

Много инструменти – като гореспоменатия GTMetrix – са страхотни, но доста безполезни, ако всичко, което правите, е еднократна проверка на скоростта. Много фактори трябва да се вземат предвид, ако искате ефективно да тествате скоростта, но един от най-големите е това: Тестовете за скорост трябва да се правят многократно и да се вземат средни стойности, за да има някакъв реален смисъл.

1. Брой тестове

За да получите наистина добър изчерпателен набор от данни, трябва да направите цял брой тестове за скорост, за предпочитане в различно време през целия ден. Идеалният вариант е да планирате почасов тест и да го оставите да работи около седмица или повече.

Причината за това е, че ефективността на вашия уебсайт ще се променя през целия ден, в зависимост от броя на посетителите ви или дори от използването на полето на вашия сървър, ако сте на споделен хост.

Хубав страничен ефект от този тест е, че ще видите вашите пикови часове – което потенциално би могло да посочи най-доброто време за публикуване на ново съдържание или насочване на реклами / изскачащи прозорци и т.н., за вашите посетители.

Това каза, че има още какво да научим, като направим само пет или десет теста в рамките на час или около това. Въпреки че действителната скорост на натоварване, дадена за секунди, може да се промени в течение на ден (или дори седмица), някои от нещата, които GTMetrix може да разкрие – като много от препоръките, които ще даде за това как да продължите да ускорите вашия уебсайт – ще не се променя с времето изобщо.

2. Тествайте местата

Когато използвате безплатни версии на много инструменти за тестване на скоростта (като Pingdom, обикновено ви се назначава тестов сървър на случаен принцип (т.е. местоположението, от което се тества вашия сайт, ще бъде случайно). Това често може да доведе до крайно непоследователни резултати. Докато Тест 1 може да се извърши от Ню Йорк, например – на 100 мили от вашия сървър – Тест 2 може да се извърши от Сидни, на 10 000 мили от вашия сървър.

Местоположението, от което сте избрали да тествате вашия сайт, прави голяма промяна. За някои проекти (като местни фирми) може да е добре да изхвърлите данни от отдалечени места, но в други случаи (помислете за сайтове с потенциално световна аудитория) ще искате да тествате глобално.

За да се тества локално, изберете тестови сървъри, които са близо до физическото местоположение на вашия сървър. Ако не знаете къде се намира вашият сървър, попитайте хостинг компанията, която използвате за хостване на вашия уебсайт.

За да тествам глобално, изберете четири или пет тестващи сървъра на ключови места по света. Лично аз обичам да избирам поне един сървър от САЩ, един от Европа, един от Австралия и един от Азия.

За да можете да изберете местоположението, от което да тествате вашия сайт, с помощта на GTMetrix, ще трябва да се регистрирате за безплатен акаунт и да влезете.

3. Тестови цели

Често виждам хора, които тестват САМО началната си страница. Това е абсолютно начинаеща грешка, която може да изкриви нещата много повече, отколкото може би си мислите. На първо място, началната ви страница може да е най-малко интензивната страница на вашия сайт, което я прави естествено най-бързата.

Началната ви страница също може да не е толкова важна, колкото искате да мислите. Работих в сайт, който организира 97% от трафика си органично чрез търсачките, почти всички от които отидоха на единични публикации / страници – така че не забравяйте да се съсредоточите върху повече от само началната си страница!

Накратко: скоростта на началната ви страница е разбира се важна, но може да е второстепенна за много други ваши страници, така че не забравяйте да тествате и като редица други страници. Тествайте страници като страници с единични публикации, страници в магазини и страници с продукти и т.н., за да получите добре закръглена група от резултати.

Как работи GTMetrix

Основната употреба на GTMetrix е безплатна. Можете да отидете на главната страница и да започнете да анализирате сайта си веднага. Регистриран (или дори платен акаунт) ви дава повече възможности, като например ви позволява да избирате места за тестване, да автоматизирате тестване и други.

Тест за скорост на GTMetrix

Прегледът на резултатите ви показва браузъра и местоположението, използвани за тестване, PageSpeed ​​и YSlow резултати, времето за зареждане на страницата, броя на заявките и общия размер на страницата. Те са чудесни за анализиране на тенденциите, но ако наистина искате да знаете защо уебсайтът ви е бавен и / или какво може да се направи за по-нататъшно подобряване на нещата, ще трябва да копаете по-дълбоко.

Странична скорост и YSlow

PageSpeed ​​и YSlow предлагат две малко различни методологии за определяне как структурата и механиката на уебсайта влияят на неговата скорост. Резултатите от тях съдържат собствени препоръки за ускоряване на нещата – като кеширане, добавяне на заглавки с изтекъл срок на годност, минимизиране на активи, активиране на gzip компресия и други подобни.

Съответните секции в GTMetrix всяка връзка към допълнителна информация по темата – така че можете да прочетете по-задълбочено по нея и да научите какво точно да направите, за да приложите всеки конкретен метод за увеличаване на скоростта, посочен.

YSlow Информация за теста

Ключов момент, който трябва да се отбележи: Не преследвайте процентни резултати. Те могат да бъдат подвеждащи и не е задължително да вземат под внимание абсолютно всичко, което е важно, като общия размер в мегабайти на страницата (което, между другото, често е силно повлияно от лошо оптимизирани изображения). Вместо, подчертайте действителната скорост на зареждане на страницата, дадена в секунди – целта да се обръсне секунди от това (и „критичният път на изобразяване“ – повече за това по-долу) трябва да бъде истинската цел!

Водопадът

Водопадът е един от най-полезните инструменти за определяне на тесните места в скоростта на вашия уебсайт. Този конкретен изглед всъщност е много подобен на този, който може да видите в базирани на браузъра инструменти, като Firebug Net Panel. За повече информация, разгледайте бързо тази отлична статия за това как да четете водопади. Ако нямате време, ето версия с две думи:

Всеки актив на вашия сайт трябва да се търси, прехвърля и показва. Всеки бар във водопада показва всички стъпки за всеки актив и колко време са предприели.

Изглед на водопад GTMetrix

Стъпките, през които всеки актив може да премине, са следните, като се добави малко обяснение:

 • DNS търсене: Време за разрешаване на DNS
 • Свързване: Време, необходимо за създаване на връзка
 • Блокирането: Време, прекарано в опашката на браузъра в очакване на връзка
 • Изпращане: Време, необходимо за изпращане на заявката
 • Очакване: Време, прекарано в очакване на отговора (време до първия байт)
 • получаване: Време за изтегляне на съдържание

Въз основа на тази информация можем да направим някои предположения за това какво се случва с нашия уебсайт. Първо, погледнете тази синя линия във водопада горе. Той представлява точката, в която е бил натоварен DOM. Червената линия представлява времето на зареждане на страницата.

Времето до първия байт (TTFB) също се счита за важен показател за скоростта на вашия сървър. Това се вижда от информацията за чакане във водопада. Ако постоянно виждате висок TTFB (дори и след като преминете и подобрите основните препоръки за подобряване на скоростта на сайта), може да се окаже, че вашият хост сървър е това, което ви подвежда!

Видео и история

Последните два раздела са само за премиум сметки. Видеото показва действителен запис на зареждането на сайта – което може да ви покаже на какво всъщност представляват всички тези различни данни. Въпреки че е приятна функция, не смятам, че го използвам толкова много, честно казано, по мое мнение е малко хитро.

Разделът „История“ обаче наистина е една от най-добрите функции, защото ви позволява да видите резултатите от множество тестове на една страница в лесна за разбиране, удобна графика.

Резултати от историческия мониторинг на GTMetrix

Конфигуриране на тестов пакет

Аз лично имам професионален акаунт в GTMetrix, който използвам най-вече за тестване както на собствените си сайтове, така и на конкретни интересуващи технологии.

Един недостатък на GTMetrix (въпреки че все още не съм се натъкнал на нито един инструмент, който така или иначе може да направи това) е, че той не може да настрои променливи тестове. Това имам предвид, че не можете да кажете на GTMetrix да избере произволна страница от даден набор и да я тества от произволно място. Това ще ни даде графика, която би могла да се намали още повече въз основа на страница и местоположение (може би за бъдещето?).

Алтернатива е да посочите и някои страници и местоположения и да тествате всички варианти на всеки час. Това е, разбира се, доста интензивно ресурси, но би ни предоставило голям набор от данни. В сегашния си вид можете да направите това ръчно и да използвате функцията за сравнение на GTMetrix, за да анализирате резултатите си.

Като начало създавам всички различни тестове, от които се нуждая. Ако исках да тествам 2 страници от 3 места, щях да настроя тестове за всички пермутации – което би довело до 6 теста. След това бих наблюдавал всеки час тест поне няколко дни, в идеалния случай седмица.

След като изтече задоволително време, влизам в таблото си за управление, подбирам всички тестове и ги сравнявам. Това води до странични данни и обобщени графики.

Сравняване на резултатите от GTMetrix

Съвети за скорост за потребителите на WordPress

О, и ако използвате WordPress (темата, която този сайт, разбира се, е предимно за всички) и се случва да търсите бързи поправки, за да ускорите нещата: ето няколко много ефективен съвети, от които почти всички уебсайтове, работещи с WordPress, могат да се възползват от:

 • 1. Уверете се, че какъвто и уеб хост използвате, използва сървър, който е оптимизиран специално за WordPress – и ако все още използвате общ, не-WordPress оптимизиран споделен хостинг, преминете към нещо много, много по-бързо, като уеб хостинг план от WP двигател, маховик или Kinsta.
 • 2. Ако вече не сте, започнете да използвате приставка за кеширане на страници, като W3 Total Cache, WP Super Cache или WP Rocket.
 • 3. Отделете известно време, за да разгледате изображенията на вашия сайт и да се уверите, че всички те са максимално оптимизирани (или да ги оптимизирате в програма като Photoshop, или помислете да използвате специализирана услуга / плъгин като WP Smush.
 • 4. Уверете се, че уебсайтът ви зарежда колкото е възможно повече от JavaScript в долната част на страниците му (а не в горната част, където ще забави зареждането на всички останали елементи на страницата).
 • 5. Колкото и болезнено да е: премахнете всички ненужни профили в социалните медии от зареждането на вашата страница (като Facebook, Twitter и Google+ профили – всички те могат буквално да добавят секунди към времето за зареждане на страницата ви).
 • 6. Активирайте gzip компресия, минимизирайте всички скриптове и използвайте кеширането на браузъра, когато е възможно.
 • и 7. Може би най-важното от всичко: Премахнете всеки ненужен плъгин, който може да зарежда всички видове CSS и JavaScript файлове във вашите страници – въпреки че технически няма ограничение за броя плъгини, които можете да инсталирате на уебсайт, работещ с WordPress, много общо правило е: колкото повече плъгини, толкова по-бавен е сайтът!

– Други супер ефективни бързи корекции? Чувствайте се свободни да ги оставите в коментарите по-долу! )

GTMetrix като инструмент за наблюдение

Досега се фокусирахме в голяма степен върху GTMetrix като начин да разберем какво трябва да се подобри в даден сайт, за да го направи по-бърз. Използвайки функцията за сигнали, обаче, можете също да откриете (и докладвате) всички случаи, когато сайтът ви се забавя под предварително определена скорост.

Настройване на сигнали

Можете да зададете редица условия от времената на зареждане на страницата и YSlow резултата до размера на HTML – което прави една доста добре закръглена система. Ако някое от предварително зададените ви условия е изпълнено, веднага ще получите имейл, което ви позволява да действате по информацията, за да отстраните всички проблеми.

Наблюдавайки уебсайта си, може да не успеете да предотвратите напълно бавността, но поне ще имате възможността бързо да реагирате на евентуални проблеми, за да сведете до минимум щетите, причинени от, например, неочакван скок на трафика.

Където GTMetrix отпада кратко

Като цяло предпочитам GTMetrix и избирам да го използвам преди всичко други инструменти за тестване на скоростта за измерване и проследяване на собствените ми сайтове. Това обаче не означава, че всичко за него е перфектно. Един от най-големите ми проблеми с GTMetrix е, че той не предлага променливо тестване, което би било огромно спестяване на време – нещо, за което с удоволствие бих платил малко повече, тъй като това би отрязало доста малко време от моите процедури за тестване.

Друга област на фокус може да бъде подчертаване колко важно е да се използва висококачествен хост. Чрез откриване и показване на различните хостове, които потребителите използват, скоростите могат да се сравняват и да се предложат по-добри хостове за определени потребители. TTFB също може да бъде наблюдаван и да се показват предложения за по-бързи хостове, когато тази стойност е особено висока.

Няколко бележки за критичните пътища на изобразяване биха могли – и според мен Трябва – също се добавя. Въпреки че този е възприемчив, могат да бъдат открити много фактори, като например много JS / CSS файлове, които се излишно зареждат в началото на страницата (абсолютно ключово съображение между другото). Оптимизирането на критичния път на визуализация всъщност ще доведе до вашия уебсайт се появяват на екрана на потребителя много по-бързо – дори ако скоростта на зареждане на страницата на „общата“ все още е доста висока!

Преглед

Ако искате бърз уебсайт, ще ви е необходим изчерпателен инструмент, за да го тествате при редица обстоятелства. GTMetrix ви позволява да правите точно това: като наблюдавате URL адрес на час и от различни места, той ще ви даде пълна картина за ефективността на вашия уеб сайт.

Използван правилно в битката срещу ниските скорости на сайта, GTMetrix ще ви предостави повече от достатъчно информация, за да се върнете обратно. Просто не забравяйте да тествате повече от само началната си страница, да тествате всяка страница повече от веднъж и от няколко места и да запазите фокуса върху реално намаляването на тези времена на натоварване, а не върху максималното увеличаване на процентните резултати на страницата и YSlow.!

Знаете ли за други / по-добри начини за измерване на скоростта на уебсайта? Мисли?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map