Top vier beste W3 Total Cache-alternatieven voor WordPress (2020)

WordPress aanbiedingen


W3 Total Cache is een van de meest populaire gratis caching-plug-ins op WordPress.org. Maar het is ook een van de meest complexe, daarom ben je misschien op zoek naar een aantal alternatieven.

Gelukkig zijn er tal van geweldige gratis en premium caching-plug-ins die geen W3 Total Cache heten en die je kunt gebruiken om je WordPress-site te versnellen, en we zullen die in dit bericht onderzoeken.

Ik zal beginnen met enkele redenen te noemen waarom mensen op zoek gaan naar alternatieven voor W3 Total Cache. Vervolgens geef ik de plug-ins weer die we aanbevelen als alternatief, en waarom ik denk dat elke tool een goed alternatief is.

Waarom W3 Total Cache-alternatieven overwegen??

Er zijn een paar redenen waarom de meeste mensen op zoek zijn naar W3 Total Cache-alternatieven, die ik zal proberen aan te pakken omdat ik de andere caching-plug-ins in de volgende sectie gebruik.

Ten eerste is er de complexiteit die ik hierboven noemde. W3 Total Cache is met een grote marge de meest gecompliceerde WordPress caching-plug-in om te configureren. Het heeft gewoon zoveel functies, en zelfs als een persoon die WordPress gebruikt / schrijft voor de kost, vind ik het nog steeds overweldigend. Ik kan me niet voorstellen hoe het is voor een gewone gebruiker.

Als je een ontwikkelaar of hoofdgebruiker bent die graag alles kan aanpassen en meer obscure cachemethodes kan instellen, kan dat geweldig zijn. Maar voor de meeste mensen denk ik dat W3 Total Cache gewoon te complex is.

BoldGrid heeft onlangs W3 Total Cache overgenomen en heeft plannen om het onboarding- en configuratieproces te verbeteren, dus de kans bestaat dat dit in de toekomst zal veranderen.

Ten tweede is er de prijs. Hoewel de kernplug-in inderdaad gratis is, is W3 Total Cache, als je premium ondersteuning wilt, eigenlijk behoorlijk prijzig. Als u bijvoorbeeld hulp wilt bij de configuratie van de plug-in, kost dat $ 200. Als je hulp wilt bij het elimineren van JavaScript dat de weergave blokkeert, is dat nog eens $ 300.

Als u een premium-plug-in zoals WP Rocket koopt, kunt u speciale premium-ondersteuning krijgen voor een veel lagere prijs. Dus als je toegang tot ondersteuning wilt, kun je in feite veel goedkopere alternatieven vinden dan W3 Total Cache.

Eindelijk is er de prestatie. Ik denk niet dat prestaties alleen al een reden zijn om over te schakelen, aangezien W3 Total Cache behoorlijk effectief is als je het goed kunt configureren. Ik denk echter dat het belangrijk is om erop te wijzen dat W3 Total Cache niet de enige manier is om een ​​snelle WordPress-site te krijgen.

Toen we bijvoorbeeld W3 Total Cache versus WP Super Cache versus WP Rocket testten, was W3 Total Cache eigenlijk de langzaamste van het stel. Een deel daarvan waren misschien onze configuratie-instellingen. Maar dat brengt me terug bij het eerste punt – W3 Total Cache is zo complex dat het voor normale gebruikers moeilijk kan zijn om de optimale configuratie te vinden, wat in feite kan leiden tot slechtere prestaties dan de alternatieven op deze lijst als je een suboptimale configuratie.

Laten we daarom, met die nadelen in gedachten, ingaan op de beste W3 Total Cache-alternatieven voor WordPress.

Vier beste W3 Total Cache-alternatieven

Hieronder noem ik de vier beste alternatieven voor W3 Total Cache. Deze staan ​​niet in een bepaalde volgorde en ik zal aan het einde van het bericht specifieke plug-ins aanbevelen op basis van bepaalde scenario’s.

WP Super Cache

WP Super Cache-plug-in

WP Super Cache is een van de beste W3 Total Cache-alternatieven als u waarde hecht aan eenvoud.

Het heeft niet zoveel functies en configuratie-opties als W3 Total Cache, maar het is ook ongeveer zo eenvoudig als je een caching-plug-in kunt maken (hoewel ik er enkele zal aanbieden die nog eenvoudiger zijn!).

Om het te gebruiken, hoeft u alleen maar de plug-in in te schakelen en een keuzerondje te selecteren. Dan profiteert u al van paginacaching.

WP Super Cache basisinstellingen

Als je je handen vuil wilt maken, is er een gebied met geavanceerde instellingen waar je andere functies kunt configureren, zoals:

 • Browser caching
 • Gzip-compressie
 • Cachebeheer voor verschillende gebruikers
 • Cache vooraf laden
 • Een CDN-integratie

Geavanceerde instellingen van WP Super Cache

WP Super Cache kan goed markeren welke functies worden aanbevolen en die u kunt negeren.

Toch komt WP Super Cache niet in de buurt van de diepte van functionaliteit die u krijgt met W3 Total Cache. Dus als dat belangrijk voor je is, geef je misschien de voorkeur aan een andere plug-in.

WP Super Cache is 100% gratis en komt van Automattic, hetzelfde bedrijf achter WordPress.com en WooCommerce. Het enige nadeel is ondersteuning: hoewel de plug-in heel eenvoudig is en het onwaarschijnlijk is dat u problemen zult ondervinden, blijven de meeste ondersteuningsdraden in het WP Super Cache WordPress.org-ondersteuningsforum onbeantwoord.

WP Rocket

WP Rocket-plug-in

Ik zei dat WP Super Cache ongeveer net zo eenvoudig is als je een caching-plug-in kunt maken, maar WP Rocket slaagt er op de een of andere manier in om dingen nog eenvoudiger te maken door de noodzaak om zelfs maar op een knop te klikken te elimineren.

Zodra u WP Rocket activeert, begint het automatisch uw site te versnellen met paginacaching, Gzip-compressie, browsercaching en een paar andere prestatieaanpassingen. Dus, vanuit het oogpunt van eenvoud, wint WP Rocket zeker van W3 Total Cache.

WP Rocket-instellingen

WP Rocket verschilt echter op twee gebieden van WP Super Cache.

Ten eerste is WP Rocket veel rijker aan functies dan WP Super Cache. Hoewel het niet 100% gelijkheid van functies heeft met W3 Total Cache, biedt WP Rocket veel van de meer geavanceerde functies die je krijgt met W3 Total Cache. WP Rocket heeft bijvoorbeeld:

 • Cache vooraf laden – hiermee kunt u automatisch inhoud in de cache laden om consistente prestaties voor alle bezoekers te garanderen.
 • Bestandsoptimalisatie – u kunt HTML, CSS en JavaScript verkleinen en ook de bezorging van bestanden optimaliseren (zoals het uitstellen van uw JavaScript).
 • Vernis en Nginx FastCGI cache-ondersteuning – WP Rocket ondersteunt veel van de hosts die Varnish of FastCGI caching op serverniveau implementeren, zoals WP Engine en Kinsta.
 • CDN-ondersteuning – WP Rocket kan je helpen om verbinding te maken met een CDN-service of Cloudflare.
 • Scriptoptimalisatie – WP Rocket kan u helpen om lokaal Google Analytics en Facebook Pixel te hosten.

WP Rocket biedt niet enkele van de niet-standaard cachemethoden, zoals object- of database-caching, maar komt wel in de buurt van W3 Total Cache.

Het biedt ook enkele functies die W3 Total Cache niet heeft, zoals:

 • Afbeelding en video lui laden (hoewel BoldGrid zegt dat het plannen heeft om lui laden toe te voegen aan W3 Total Cache)
 • Database-optimalisatie
 • Heartbeat API-besturing

Eindelijk is er ondersteuning. Alle WP Rocket-gebruikers krijgen eersteklas ondersteuning, dus als je hulp wilt zoeken, heb je die optie.

Het enige nadeel versus de andere W3 Total Cache-alternatieven? WP Rocket is niet gratis – het komt alleen in een premium-versie.

Plannen beginnen bij $ 49 voor een jaar ondersteuning en updates voor een enkele site. Dat omvat een 14 dagen niet-goed-geld-terug-garantie, dus u kunt het zonder risico voor uw portemonnee uitproberen.

Als je meer wilt weten, kun je onze volledige WP Rocket-recensie bekijken.

WP snelste cache

WP Snelste cache-plug-in

WP Fastest Cache ligt qua aanpak redelijk dicht bij WP Rocket.

Het biedt een vergelijkbaar niveau van eenvoud – u kunt gewoon een vakje aanvinken om te profiteren van caching – maar het biedt ook tal van geavanceerde functies als u meer wilt dan alleen eenvoudige paginacaching.

WP Snelste cache-instellingen

Net als WP Rocket kan WP Fastest Cache u veel van de belangrijkste functies van W3 Total Cache opleveren. Bijvoorbeeld:

 • Cache vooraf laden
 • Gzip-compressie
 • Browser caching
 • Bestandsoptimalisatie, inclusief verkleining en een optie om CSS- en JavaScript-bestanden te combineren
 • CDN-ondersteuning

Met de premium-versie krijg je zelfs toegang tot ingebouwde beeldoptimalisatie en database-optimalisatie, twee functies die W3 Total Cache niet biedt.

Ik vind WP Fastest Cache niet zo gemakkelijk te gebruiken als WP Rocket, maar vanuit het oogpunt van functies is het een andere goede optie die in de buurt komt van de diepte van functionaliteit die je krijgt met W3 Total Cache.

Je kunt beginnen met de gratis versie op WordPress.org. Als u de premiumfuncties wilt, begint een licentie voor één site bij $ 59.

Cache Enabler

Cache Enabler WordPress-plug-in

Cache Enabler is een eenvoudige maar snelle cacheplug-in die een geweldige optie is als je overweldigd wordt door het aantal instellingen in W3 Total Cache. Ik heb het persoonlijk op een aantal sites gebruikt en merk dat het ondanks zijn eenvoud uitstekende prestaties biedt.

Het begint uw inhoud in het cachegeheugen te plaatsen zodra u het activeert, en dit zijn letterlijk alle instellingen:

Instellingen voor plug-in Cache Enabler

Dus ja, het is absoluut niet in de buurt van W3 Total Cache vanuit het oogpunt van functiepariteit, maar het is een echt solide optie als je gewoon een lichtgewicht WordPress caching-plug-in wilt.

Cache Enabler is 100% gratis en komt van KeyCDN, een populaire CDN-service.

Wat is het beste W3 Total Cache-alternatief voor u?

Om de zaken af ​​te ronden, laten we samenvatten hoe u de juiste cacheplug-in kiest voor uw behoeften op basis van enkele verschillende scenario’s.

Ten eerste, als u op zoek bent naar een eenvoudiger alternatief voor W3 Total Cache, dan bieden alle vier deze plug-ins een eenvoudigere aanpak. Echt, ik denk niet dat je fout gaat met het oog op eenvoud, hoewel er enkele verschillen zijn:

 • WP Super Cache – vink een vakje aan om caching in te schakelen. Het heeft ook een paar meer geavanceerde functies, maar ze zijn vrij eenvoudig te gebruiken en de plug-in kan de aanbevolen functies goed markeren.
 • WP Rocket – activeert caching zodra je de plug-in activeert, wat supereenvoudig is. Er zijn veel geavanceerde instellingen in de interface, maar de documentatie kan elke functie heel goed uitleggen en je bent ook vrij om alles gewoon te negeren (je krijgt nog steeds een grote snelheidsboost van alleen de standaardinstellingen).
 • WP Fastest Cache – het inschakelen van basiscaching is net zo eenvoudig als het aanvinken van een vakje. Kijkend naar de volledige lijst met functies, is dit waarschijnlijk de meest gecompliceerde plug-in in deze lijst. Maar toch is het veel eenvoudiger dan W3 Total Cache. Dat is meer een bewijs van de andere plug-ins dan een fout van de kant van WP Fastest Cache.
 • Cache Enabler – begint meteen met cachen. Dit is de eenvoudigste en lichtste optie in deze lijst: er zijn maar een paar verschillende instellingen en het is supergemakkelijk om te gebruiken.

Als u op zoek bent naar iets dat kan overeenkomen (of op zijn minst in de buurt komt) van de diepte van functionaliteit in W3 Total Cache in een eenvoudiger pakket, denk ik dat de twee meest veelzijdige alternatieven op deze lijst zijn:

 • WP Rocket
 • WP snelste cache

Hoewel geen van beide het enorme aantal caching-opties biedt dat W3 Total Cache heeft, bieden beide wel tal van geavanceerde functies, zoals het vooraf laden van de cache, bestandsoptimalisatie, CDN-ondersteuning en meer.

Eindelijk, als je waarde hecht ondersteuning, dan denk ik dat WP Rocket de beste keuze is. Voor slechts de prijs van een licentie van $ 49 krijg je toegang tot een jaar lang hoogwaardige menselijke ondersteuning, wat veel goedkoper is dan te betalen voor de ondersteuning van W3 Total Cache.

WP Fastest Cache biedt ook ondersteuning voor zijn premium-abonnementen, hoewel ik persoonlijk nooit contact heb gehad met het ondersteuningsteam, dus ik kan daar geen commentaar op geven.

Zowel WP Super Cache als Cache Enabler zijn uitsluitend gratis oplossingen, dus u krijgt met geen van beide premium-ondersteuning. Dat gezegd hebbende, reageert KeyCDN goed op de meeste verzoeken op de ondersteuningsforums van WordPress.org voor Cache Enabler.

Automattic lijkt echter niet te reageren op de meeste verzoeken op het ondersteuningsforum van WP Super Cache.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map