Sådan opretter du en grundlæggende kontaktformular (gratis) ved hjælp af WPForms WordPress Plugin

WordPress-tilbud


En kontaktformular er en væsentlig funktion på næsten alle typer websteder. Uanset om du ønsker feedback fra dine besøgende eller forespørgsler fra potentielle kunder og klienter, er tilføjelse af en kontaktformular en af ​​de bedste måder at lade folk komme i kontakt med.

Som du kunne forvente, når det kommer til at tilføje en kontaktformular til dit WordPress-websted, er den mest ligetil måde at bruge et specialbygget plugin – hvoraf den ene er de populære og kraftfulde WPForms fra teamet bag både OptinMonster og Soliloquy.

I denne vejledning viser vi dig, hvordan du hurtigt og nemt opretter en grundlæggende kontaktformular til dit WordPress-drevne websted ved hjælp af den gratis version af WPForms: WPForms Lite.

Hvorfor bruge WPForms?

Når det kommer til WordPress-kontaktformular-plugins, er der masser at vælge imellem. WPForms er imidlertid en af ​​de hurtigste og nemmeste måder at tilføje en kontaktformular til dit websted – mens du stadig giver dig muligheden for at opgradere dine formularer, hvis du har mere avancerede behov i fremtiden.

WPForms Lite-pluginsidebillede

WPForms Lite er tilgængelig fra WordPress Plugin Directory.

Takket være WPForms-skabeloner kan du på kort tid tilføje en kontaktformular til dit WordPress-websted, og hvis du har brug for det, er det intuitive træk-og-slip-formularværktøj til rådighed for at hjælpe dig med at oprette tilpassede formularer til næsten ethvert formål.

Så nu du ved, hvorfor WPForms er et godt valg, viser vi dig næste gang, hvordan du bruger dette gratis plugin til at tilføje en grundlæggende kontaktformular til WordPress.

Sådan føjes WPForms Lite-plugin til dit WordPress-websted

Det første trin i at oprette en grundlæggende kontaktformular med WPForms er at tilføje plugin til dit websted. WPForms findes i to hovedversioner: En gratis en og en mere avanceret kommerciel mulighed. Hvis alt du har brug for er en grundlæggende kontaktformular, er den gratis version imidlertid mere end tilstrækkelig.

Den hurtigste måde at tilføje plugin til dit websted er at logge ind på dit WordPress admin-område og navigere til plugins-afsnittet i dashboardet.

WordPress Tilføj plugin-menu

WPForms Lite kan installeres direkte fra dit WordPress Dashboard.

Fra siden Tilføj plugins skal du indtaste ‘WPForms Lite’ i søgefeltet og installere det første plugin, der er returneret i resultaterne.

Søg efter WPForms Lite

Søg efter ‘WPForms Lite’, og klik derefter på knappen Installer nu.

På det næste skærmbillede skal du klikke på knappen Aktivér, og WPForms er klar til brug på dit WordPress-websted.

Sådan opretter du en grundlæggende WordPress-kontaktformular med WPForms

Som en del af dets forsøg på at være den mest brugervenlige WordPress-formular-plugin, der er tilgængelig, viser WPForms en hjælpsom velkomstmeddelelse, når plugin er aktiveret.

Velkomstskærmen til plugin

WPForms Lite-velkomstskærmen indeholder en video, der hjælper dig med at oprette din første form.

Fra velkomstskærmen kan du se en hjælpsom videovejledning til oprettelse af din første kontaktformular med WPForms. Alternativt kan du blot klikke på knappen Opret din første formular for at komme i gang. Hvis velkomstskærmen af ​​en eller anden grund ikke vises, kan du oprette en ny kontaktformular ved at klikke på WPForms-sidefeltmenuen og derefter på Tilføj nyt element.

WPForms Lite Tilføj ny formularmenu

Den dedikerede WPForms-menu gør det nemt at få adgang til funktionerne i plugin.

Udover at klikke på knappen Opret din første formular har du nu også muligheden for at tage WPForms-udfordringen, der sigter mod at guide dig gennem processen med at oprette din første formular på mindre end fem minutter. Hvis du vælger at tage udfordringen, vil installationsguiden lede dig gennem de fem trin til at oprette en formular – fra at give den et navn til at offentliggøre den på dit websted.

Tag WPForms-udfordringen

WPForms installationsguiden guider dig gennem de fem trin til at oprette din første formular.

Uanset om du beslutter at gå det alene eller bruge guiden, så når du kommer i gang, vil du bemærke, at den brugerdefinerede WPForms brugergrænseflade overtager WordPress Dashboard for at give dig den maksimale mængde plads til at arbejde på din form. Når formularbyggergrænsefladen er indlæst, er det første trin at give din formular et navn. Prøv at vælge noget meningsfuldt og relevant, der vil hjælpe dig med at identificere formen i fremtiden.

Indtast et formularnavn

Hver formular, du opretter med WPForms, har brug for et navn.

Mens du er fri til at starte med en blank form, anbefales det at vælge den enkle kontaktformularskabelon.

Brugergrænseflade til Form Builder

Den enkle kontaktformularskabelon har alle de væsentlige felter, du skal have brug for.

Til de fleste formål skal den enkle kontaktformularskabelon være tilstrækkelig. Hvis du har brug for at tilføje ekstra felter til din kontaktformular, er det lige så let som at klikke på et af standardfelterne fra venstre panel for at indsætte dem i din form. Hvis du imidlertid ønsker at gøre brug af et fancy felt eller betalingsfelt, skal du opgradere til pro-versionen af ​​WPForms.

Premium-fancy og betalingsfelter

Fancy felterne og betalings felterne er forbeholdt den premium version af WPForms.

Hvis du klikker på et standardfelt fra panelet til venstre, tilføjes det med det samme til din formular. Derfra kan du trække og slippe det til en ny position eller klikke på feltet for at begynde at redigere det.

Konfigurer et formularfelt

Hvis du klikker på et felt fra din formular, vises feltindstillingerne i panelet til venstre.

Formularfeltredigering finder sted i det venstre panel i builderen, så du kan ændre feltetiketten og beskrivelsen, indstille feltstørrelsen og indtaste en pladsholdertekst. De tilgængelige indstillinger er afhængige af, hvilken type felt du redigerer – for eksempel kan du med e-mail-feltet let aktivere et bekræftelsesfelt, der kræver, at brugeren indtaster deres e-mail-adresse to gange. Når du er tilfreds med formularfelterne og deres indstillinger, skal du klikke på knappen Gem.

Feltindstillinger for e-mailformular

Nogle felttyper har deres egne unikke indstillinger, såsom valgmuligheden for e-mail-bekræftelsesfelt.

Konfiguration af din kontaktformular

Hver formular, du opretter med WPForms, kan konfigureres individuelt til at imødekomme dine behov. Så for at se de aktuelle indstillinger eller tilpasse den måde, din form fungerer på, skal du blot klikke på fanen Indstillinger på skærmbilledopbygningsskærmen for at åbne konfigurationsindstillingerne for den formular, du arbejder på.

Indstillingerne er grupperet i tre sektioner, der dækker indstillingerne Generelt, Underretning og Bekræftelse for formularen.

WPForms-kontaktformularindstillinger

Hver formular, du opretter med WPForms, kan konfigureres individuelt.

Gennem de generelle indstillinger kan du redigere formtitel og beskrivelse, ændre indsendelsestastteksten og aktivere anti-spam-honeypotfunktioner. Brug af anti-spam-honeypot-funktionen anbefales, da det vil hjælpe med at reducere antallet af spam-indsendelser, du modtager – uden at påvirke brugeroplevelsen af ​​dine formularer ved at kræve, at besøgende udfylder et captcha-felt.

Meddelelsesindstillingerne giver dig mulighed for at specificere, hvilken e-mail-adresse formularposterne skal sendes til med mulighed for at indtaste flere adresser, hvis det er nødvendigt. WPForms bruger smarte tags til dynamisk at udfylde underretnings-e-mailen med indhold fra formularfelterne, såsom e-mail-emnet og formularnavnet. Hvis du gerne vil oprette flere underretninger, f.eks. En separat meddelelse, der er sendt til den bruger, der indsendte formularindgangen, skal du opgradere til premiumversioner af WPForms. Det er dog muligt at bruge Smart-tags til at sende den samme meddelelses-e-mail til den person, der har indsendt formularen, samt til alle andre modtagere, du angiver.

Notifikationer fra formularindtastning

WPForms sender en e-mail med formularindgangen til en adresse, du vælger.

Du kan også bruge bekræftelsesindstillingerne til at tilpasse den meddelelse, der vises, når en besøgende har indsendt formularen. Alternativt kan du i stedet for at vise en brugerdefineret besked vælge at vise en side på dit websted eller tage brugeren til en URL efter dit valg, efter at en formularindgang er blevet sendt.

Indstillinger for formbekræftelse

Med WPForms kan du vælge, hvad der sker, når der er indsendt en formularindtastning.

Når du igen er tilfreds med din formularbekræftelse, skal du klikke på knappen Gem for at udføre dine ændringer.

Offentliggørelse af kontaktformularen på dit websted

Når du har gemt din formular, kan du offentliggøre den på dit WordPress-websted for at gøre det tilgængeligt for dine besøgende. Hvis du klikker på indlejringsknappen på skærmbilledet til builder, vises en kortkode til den formular, du arbejder på. Du kan derefter kopiere og indsætte denne shortcode i et WordPress-indlæg eller -side for at gøre formularen tilgængelig. Hjælpsomt vises en tutorialvideo for at demonstrere, hvad du skal gøre for at indsætte din formularkode i et indlæg eller en side. Imidlertid er processen meget ligetil.

WPForms-kortkoden

Når du har klikket på indlejringsknappen, vises kortkoden til den formular, du arbejder på.

En anden måde at tilføje en af ​​dine formularer til dit websted er at oprette et nyt indlæg eller en side eller åbne en eksisterende til redigering og derefter klikke på knappen Tilføj formular.

Tilføj formular-knap

WPForms tilføjer en praktisk knap til WordPress Editor til indsættelse af formularer.

Når du har klikket på knappen Tilføj formular, kan du vælge, hvilken form der skal indsættes, og også vælge, om formularens titel eller beskrivelse skal vises.

Indsæt en formular

WPForms giver dig muligheden for at vise formnavnet og beskrivelsen eller ej.

Når du har indsat formularen, tilføjes en kortkode til dit indlæg eller din side. Derefter, efter offentliggørelse, erstattes kortkoden med den tilsvarende formular. På grund af den måde, shortcodes fungerer, hvis du foretager ændringer i din form, vil de automatisk blive anvendt på din publicerede formular (find ud af mere i vores tidligere artikel, WordPress Shortcodes Explained.

WPForms danner kortkode

Kortkoden til den formular, du vil vise, indsættes i posten eller siden.

Hvis dine besøgende nu ønsker at sende dig en meddelelse, er det eneste, de skal gøre, udfylde formularen og trykke på knappen Send.

Eksempel på en offentliggjort formular

Når din formular offentliggøres, skal dens udseende integreres med dit WordPress-tema.

WPForms Lite inkluderer også en widget, der giver dig mulighed for at vise dine formularer i sidebjælken og andre widget-klare områder af dit WordPress-tema. Afhængig af dit valg af tema, kan WPForms-widgeten give dig muligheden for at vise en formular i sidefoden på dit websted, som afbildet nedenfor.

Brug af WPForms-widget

WPForms-widgeten giver dig mulighed for at vise formularer i widgetområderne i dit tema.

Håndtering af dine WordPress-kontaktformularer

Hvis du har brug for at ændre dine formularer, kan du få adgang til dem via elementet Alle formularer i WPForms-menuen.

Skærm til formularhåndtering

Du kan se og administrere dine formularer via WPForms-siden i dit WordPress Dashboard.

Fra dette afsnit i dit WordPress Dashboard kan du slette eller redigere alle eksisterende formularer, og hvis du opgraderer til WPForms Pro, kan du se formularposterne, der er blevet sendt af dit websteds besøgende.

Som nævnt tidligere, vil alle ændringer, du foretager, øjeblikkeligt afspejles i dine offentliggjorte formularer takket være kraften i WordPress-kortkoder.

Afsluttende tanker

Som du kan se, giver det gratis WPForms Lite-plugin en meget nem måde at tilføje kontaktformularer til WordPress-websteder.

Ved at bruge den almindelige kontaktformularskabelon kan du tilføje denne formular til dit websted med bare et par klik – og takket være træk-og-slip-redigeringsprogrammet, hvis du har brug for at ændre skabelonen (f.eks. formfelter eller ændring af standardteksten), er hele processen virkelig meget ligetil.

Bemærk: For at finde ud af mere om de avancerede funktioner og funktionalitet i WPForms, skal du huske at se vores dybde WPForms Pro Review.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me