Как да създадете основен формуляр за контакт (безплатно) с помощта на WPForms WordPress Plugin

Сделки с WordPress


Контактната форма е съществена характеристика на почти всеки тип уебсайт. Независимо дали искате отзиви от посетителите си или запитвания от потенциални клиенти и клиенти, добавянето на формуляр за контакт е един от най-добрите начини да накарате хората да се свържат.

Както бихте очаквали, когато става въпрос за добавяне на контактна форма към уебсайта си на WordPress, най-лесният начин е да използвате целенасочен плъгин – един от които е популярните и мощни WPForms от екипа, който стои както в OptinMonster, така и в Soliloquy.

В това ръководство ще ви покажем как бързо и лесно да създадете основна форма за контакт за вашия уебсайт, работещ с WordPress, като използвате безплатната версия на WPForms: WPForms Lite.

Защо да използвате WPForms?

Когато става въпрос за плъгини за формата за контакт на WordPress, има много за избор. WPForms обаче е един от най-бързите и лесни начини за добавяне на контактна форма към вашия уебсайт – докато все още ви дава възможност да надстроите формулярите си, ако имате по-напреднали нужди в бъдеще.

Изображение на страницата с Plugin на WPForms Lite

WPForms Lite се предлага от директорията на WordPress Plugin.

Благодарение на шаблоните на WPForms можете да добавите контактна форма към уебсайта си WordPress за нула време и, ако имате нужда, интуитивният инструмент за създаване на формуляри за изтегляне и пускане е на ръка, за да ви помогне да създадете персонализирани форми за почти всяка цел.

И така, след като знаете защо WPForms е добър избор, по-нататък ще ви покажем как да използвате този безплатен плъгин, за да добавите основна форма за контакт в WordPress.

Как да добавите WPForms Lite Plugin към вашия уебсайт WordPress

Първата стъпка в създаването на основна форма за контакт с WPForms е да добавите приставката към вашия уебсайт. WPForms се предлага в две основни версии: Безплатна и по-модерна търговска опция. Ако обаче всичко, което търсите, е основна форма за контакт, безплатната версия е повече от адекватна.

Най-бързият начин да добавите приставката към уебсайта си е да влезете в администраторската си област на WordPress и да отидете в секцията с приставки на таблото за управление.

WordPress Добавяне на Plugin Menu

WPForms Lite може да бъде инсталиран директно от вашия табло за WordPress.

От страницата Добавяне на приставки въведете „WPForms Lite“ в полето за търсене и инсталирайте първата добавка, върната в резултатите.

Търсене на WPForms Lite

Потърсете „WPForms Lite“, след което кликнете върху бутона Install Now.

На следващия екран щракнете върху бутона Активиране и WPForms ще бъдат готови за използване на вашия уебсайт WordPress.

Как да създадете основен формуляр за контакт на WordPress с WPForms

Като част от опита си да бъде най-удобният за WordPress плъгин на разположение, WPForms показва полезно поздравително съобщение, след като плъгинът е активиран.

Екранът за приветствие на приставките

Екранът за добре дошли на WPForms Lite включва видео, което ще ви помогне да създадете първата си форма.

От екрана за добре дошли можете да гледате полезно ръководство за ръководство за видео за създаване на първата си форма за контакт с WPForms. Като алтернатива можете просто да кликнете върху бутона Създаване на първата ви форма, за да започнете. Ако по някаква причина екранът за приветствие не се показва, можете да създадете нов формуляр за контакт, като щракнете върху менюто на страничната лента WPForms и след това добавете елемент New New.

WPForms Lite Добавете меню за нова форма

Специалното меню WPForms улеснява достъпа до функциите на плъгина.

Освен че кликнете върху бутона Създаване на първата ви форма, сега имате и възможността да предприемете предизвикателството WPForms, което има за цел да ви преведе през процеса на създаване на първата ви форма за по-малко от пет минути. Ако решите да приемете предизвикателството, съветникът за настройка ще ви преведе през петте стъпки на създаване на формуляр – от даването на име до публикуването му на вашия уебсайт.

Вземете предизвикателството WPForms

Съветникът за настройка на WPForms ще ви преведе през петте стъпки на създаване на първата ви форма.

Независимо дали сте решили да го направите самостоятелно или да използвате съветника, след като започнете, ще забележите, че потребителският интерфейс на WPForms превзема таблото за управление на WordPress, за да ви предостави максимално количество пространство за работа с вашата форма. След като интерфейсът за създаване на формуляр се зареди, първата стъпка е да дадете име на формата си. Опитайте се да изберете нещо значимо и уместно, което ще ви помогне да идентифицирате формата в бъдеще.

Въведете име на формуляр

Всеки формуляр, който създавате с WPForms, се нуждае от име.

Въпреки че сте свободни да започнете с празен формуляр, изборът на простия шаблон за формуляр за контакт се препоръчва.

Потребителски интерфейс на Form Builder

Шаблонът за проста форма за контакт съдържа всички основни полета, от които трябва да се нуждаете.

За повечето цели простият шаблон за контактна форма трябва да е достатъчен. Ако обаче трябва да добавите допълнителни полета към формата си за контакт, е толкова лесно, колкото да кликнете върху някое от стандартните полета от панела отляво, за да ги вмъкнете във формата си. Ако искате да използвате някое от полетата за фантазия или полета за плащане, ще трябва да надстроите до професионалната версия на WPForms.

Премиум полета за фантазия и плащане

Полетата за фантазия и полетата за плащане са запазени за премиум версията на WPForms.

Ако щракнете върху стандартно поле от панела отляво, то ще бъде добавено към формата ви незабавно. Оттам можете да го плъзнете и пуснете на ново място или да кликнете върху полето, за да започнете да го редактирате.

Конфигурирайте поле за формуляр

Щракването върху поле от формуляра води до това, че настройките на полето се показват в панела отляво.

Редактирането на полето на формата се извършва в панела отляво на съставителя, което ви позволява да модифицирате етикета на полето и описанието, да зададете размера на полето и да въведете всеки текст на задържане на място. Настройките, които са достъпни за вас, зависят от вида на полето, което редактирате – например с имейл полето можете лесно да активирате поле за потвърждение, което изисква от потребителя да въведе два пъти имейл адреса си. След като сте доволни от полетата на формуляра и техните настройки, кликнете върху бутона за запазване.

Настройки на полето на формуляра по имейл

Някои типове полета имат свои уникални настройки, като опцията за поле за потвърждение на имейл.

Конфигуриране на Вашия формуляр за контакт

Всеки формуляр, който създавате с WPForms, може да бъде конфигуриран индивидуално, за да отговори на вашите нужди. Така че, за да видите текущите настройки или да персонализирате начина, по който работи формата ви, просто щракнете върху раздела Настройки на екрана за създаване на формуляри, за да отворите опциите за конфигуриране на формата, върху който работите.

Настройките са групирани в три секции, обхващащи опциите Общи, Известия и Потвърждение за формата.

Настройки на формуляра за контакт на WPForms

Всеки формуляр, който създавате с WPForms, може да бъде конфигуриран индивидуално.

Чрез общите настройки можете да редактирате заглавието и описанието на формуляра, да промените текста на бутона за изпращане и да активирате функциите за защита срещу спам. Използването на функцията за предотвратяване на нежелана поща се препоръчва, тъй като ще помогне да се намали броят на получените съобщения за спам – без да се засяга потребителското изживяване на вашите формуляри, като се изисква от посетителите да попълнят поле за Captcha.

Настройките за известяване ви позволяват да посочите на кой имейл адрес трябва да се изпращат записите във формуляра, с възможност за въвеждане на няколко адреса, ако е необходимо. WPForms използва Smart Tags за динамично попълване на имейл с известия със съдържание от полетата на формуляра, като имейл темата и името на формуляра. Ако искате да създадете множество известия, като отделно съобщение, изпратено по имейл до потребителя, изпратил формуляра, ще трябва да надстроите до премиум версиите на WPForms. Възможно е обаче да използвате Smart Tags, за да изпратите същия имейл с известия на лицето, изпратило формуляра, както и на всички други получатели, които посочвате.

Известия за въвеждане на формуляри

WPForms ще изпрати имейл, съдържащ запис на формуляр, на адрес по ваш избор.

Можете също да използвате настройките за потвърждение, за да персонализирате съобщението, което се показва след като посетител е изпратил формуляра. Освен това, вместо да показвате персонализирано съобщение, можете да изберете да покажете страница на уебсайта си или да отведете потребителя до избран от вас URL адрес, след като е изпратен запис на формуляр.

Настройки за потвърждение на формуляра

С WPForms можете да изберете какво ще се случи, след като е изпратен запис на формуляр.

Отново, след като сте доволни от потвърждението на формата си, щракнете върху бутона за запазване, за да извършите промените си.

Публикуване на формата за контакт на вашия уебсайт

След като запазите формата си, можете да я публикувате на уебсайта си WordPress, за да я направите достъпна за посетителите си. Щракването върху бутона за вграждане на екрана за създаване на формуляри ще покаже кратък код за формата, върху която работите. След това можете да копирате и поставите този кратък код в публикация или страница в WordPress, за да направите формата достъпна. Полезно е да се покаже ръководство за видео, което да демонстрира какво трябва да направите, за да вмъкнете краткия си формуляр в публикация или страница. Процесът обаче е много лесен.

Краткият код на WPForms

След като кликнете върху бутона за вграждане, се показва краткият код за формата, върху която работите.

Друг начин да добавите един от формулярите си към уебсайта си е да създадете нова публикация или страница или да отворите съществуваща за редактиране и след това щракнете върху бутона Добавяне на формуляр.

Добавете бутон за формуляр

WPForms добавя удобен бутон към редактора на WordPress за вмъкване на формуляри.

След като щракнете върху бутона Добавяне на формуляр, можете да изберете кой формуляр да вмъкнете, както и да изберете дали да покажете заглавието или описанието на формуляра.

Вмъкнете формуляр

WPForms ви дава възможност да покажете името или описанието на формата или не.

След като поставите формуляра, към вашата публикация или страница ще бъде добавен кратък код. След това, след публикуването, краткият код ще бъде заменен със съответния формуляр. Поради начина, по който работят късокодовете, ако направите някакви промени във формата си, те ще бъдат автоматично приложени към публикувания ви формуляр (разберете повече в предишната ни статия, обяснени WordPress кратки кодове.

WPForms образуват кратък код

Краткият код за формата, която искате да покажете, ще бъде поставен в публикацията или страницата.

Сега, ако посетителите ви искат да ви изпратят съобщение, всичко, което трябва да направите, е да попълните формата и да натиснете бутона Изпращане.

Пример за публикуван формуляр

Когато вашата форма е публикувана, външният й вид трябва да се интегрира с вашата тема на WordPress.

WPForms Lite също така включва джаджа, която ви позволява да показвате формулярите си в страничната лента и други области, готови за приспособления от вашата WordPress тема. В зависимост от вашия избор на тема, джаджата WPForms може да ви даде възможност да покажете формуляр в долния колонтитул на вашия уебсайт, както е показано на снимката по-долу.

Използване на WidForm Widget

WPForms джаджа ви позволява да показвате формуляри в зоните на джаджи на вашата тема.

Управление на вашите WordPress форми за контакт

Ако трябва да направите някакви промени във формулярите си, можете да получите достъп до тях чрез елемента Всички форми в менюто WPForms.

Екран за управление на формуляри

Можете да преглеждате и управлявате формулярите си през страницата WPForms вътре в WordPress таблото за управление.

От този раздел на таблото за управление на WordPress можете да изтриете или редактирате всички съществуващи формуляри и, ако надстроите до WPForms Pro, можете да видите записите във формулярите, които са били изпратени от посетителите на вашия сайт..

Както споменахме по-рано, всички промени, които направите, ще бъдат отразени незабавно в публикуваните ви формуляри, благодарение на силата на шорткодовете WordPress.

Заключителни мисли

Както можете да видите, безплатният плъгин за WPForms Lite предоставя много лесен начин за добавяне на формуляри за контакт към уебсайтовете на WordPress.

Използвайки стандартния шаблон за формуляр за контакт, можете да добавите този тип формуляр към уебсайта си само с няколко кликвания – и благодарение на редактора за плъзгане и пускане, ако трябва да направите промени в шаблона (например добавяне формулярни полета или промяна на текста по подразбиране), целият процес е наистина много лесен.

Забележка: За да научите повече за разширените функции и функционалността на WPForms, не забравяйте да разгледате нашия задълбочен преглед на WPForms Pro.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map