Si të krijoni një formë themelore të kontaktit (falas) duke përdorur plugin WordPress të WPForms

Marrëveshjet me WordPress


Një formë kontakti është një tipar thelbësor i pothuajse çdo lloj faqe në internet. Nëse dëshironi të merrni përshtypje nga vizitorët tuaj ose pyetje nga klientët dhe klientët e mundshëm, shtimi i një forme kontakti është një nga mënyrat më të mira për t’i lënë njerëzit të kontaktojnë.

Siç e prisni, kur është fjala për të shtuar një formë kontakti në faqen tuaj të internetit në WordPress, mënyra më e drejtpërdrejtë është të përdorni një shtojcë të ndërtuar me qëllim – njëra prej të cilave është WPForms popullore dhe e fuqishme nga ekipi prapa të dyja OptinMonster dhe Soliloquy.

Në këtë udhëzues, ne do t’ju tregojmë se si të krijoni shpejt dhe me lehtësi një formë themelore kontakti për faqen tuaj të internetit me WordPress duke përdorur versionin falas të WPForms: WPForms Lite.

Pse të përdorni WPForms?

Kur bëhet fjalë për shtojcat e formave të kontaktit me WordPress, duhet të zgjidhni shumë. Sidoqoftë, WPForms është një nga mënyrat më të shpejta dhe më të lehta për të shtuar një formë kontakti në faqen tuaj të internetit – ndërsa ende ju jep mundësinë për të azhurnuar format tuaja nëse keni nevojë për më shumë përparime në të ardhmen.

Imazhi i faqes WPForms Lite Plugin

WPForms Lite është në dispozicion nga Drejtoria e Pluginëve të WordPress.

Falë shablloneve WPForms, ju mund të shtoni një formë kontakti në faqen tuaj të internetit në WordPress në asnjë kohë fare, dhe nëse ju nevojitet, mjeti ndërtues i formave tërheqëse të tërheqjes dhe tërheqjes është në dispozicion për t’ju ndihmuar të krijoni forma të personalizuara për pothuajse çdo qëllim.

Pra, tani që e dini pse WPForms është një zgjedhje e mirë, tjetër do t’ju tregojmë se si ta përdorni këtë shtojcë falas për të shtuar një formë themelore kontakti në WordPress.

Si të shtoni shtojcën Lite WPForms në Uebfaqen tuaj në WordPress

Hapi i parë në krijimin e një forme themelore të kontaktit me WPForms është të shtoni shtojcën në faqen tuaj të internetit. WPForms vjen në dy versione kryesore: Një falas dhe një opsion komercial më i avancuar. Sidoqoftë, nëse gjithçka që do të keni më pas është një formë kontakti themelore, versioni falas është më se i përshtatshëm.

Mënyra më e shpejtë për të shtuar shtojcën në faqen tuaj të internetit është hyrja në zonën tuaj të administratorit të WordPress dhe lundrimi në pjesën e shtojcave të pultit..

WordPress Shtoni menunë e prizave

WPForms Lite mund të instalohet direkt nga Paneli i WordPress-it tuaj.

Nga faqja Shto Plugins, futni “WPForms Lite” në kutinë e kërkimit dhe instaloni shtojcën e parë të kthyer në rezultate.

Kërkoni për WPForms Lite

Kërkoni për “WPForms Lite”, pastaj klikoni në butonin Instaloni Tani.

Në ekranin tjetër, klikoni në butonin Aktivizoni dhe WPForms do të jenë gati për t’u përdorur në faqen tuaj të internetit në WordPress.

Si të krijoni një formë themelore të kontaktit me WordPress me WPForms

Si pjesë e përpjekjes së tij për të qenë plugin më i përshtatshëm për përdoruesit e WordPress-it, WPForms shfaq një mesazh të dobishëm të mirëseardhjes pasi të jetë aktivizuar shtojca.

Ekrani i Mirëseardhjes së Plugin-it

Ekrani i Mirëseardhjes WPForms Lite përfshin një video për t’ju ndihmuar të krijoni formën tuaj të parë.

Nga ekrani i mirëseardhjes, mund të shikoni një udhëzues të dobishëm për të arritur një video për krijimin e formës tuaj të parë të kontaktit me WPForms. Përndryshe, thjesht mund të klikoni në butonin Krijoni formën tuaj të parë për të filluar. Nëse për ndonjë arsye ekrani i mirëseardhjes nuk shfaqet, mund të krijoni një formë të re kontakti duke klikuar në menunë e shiritit anësor WPForms dhe më pas Shto artikullin Shto të ri.

WPForms Lite Shtoni menunë e formave të reja

Menyja e dedikuar WPForms lehtëson qasjen në veçoritë e shtojcës.

Si dhe duke klikuar në butonin Krijoni formën tuaj të parë, tani keni mundësinë të merrni sfidën WPForms që synon t’ju drejtojë gjatë procesit të krijimit të formës tuaj të parë në më pak se pesë minuta. Nëse vendosni të merrni sfidën, magjistari i konfigurimit do t’ju ndjekë pesë hapat e krijimit të një forme – nga dhënia e një emri deri në botimin e tij në faqen tuaj të internetit..

Merrni sfidën WPForms

Magjistari i konfigurimit të WPForms do t’ju udhëzojë në pesë hapat e krijimit të formës tuaj të parë.

Nëse vendosni ta shkoni atë vetëm ose të përdorni magjistarin, pasi të filloni, do të vini re ndërfaqen e përdoruesit të personalizuar WPForms merr përsipër Kontrollin e Panelit të WordPress për t’ju dhënë sasinë maksimale të hapësirës për të punuar në formën tuaj. Sapo të ketë ngarkuar ndërfaqja e krijuesit të formave, hapi i parë është t’i jepni një emrin tuaj formularit. Mundohuni të zgjidhni diçka domethënëse dhe të rëndësishme që do t’ju ndihmojë të identifikoni formën në të ardhmen.

Vendosni një Emër Formulari

Eachdo formë që krijoni me WPForms ka nevojë për një emër.

Ndërsa jeni i lirë të filloni me një formë bosh, rekomandohet zgjedhja e modelit të formës së thjeshtë të kontaktit.

Ndërfaqja e përdoruesit të ndërtuesit të formës

Modeli i Formës së Kontaktit të thjeshtë ka të gjitha fushat thelbësore që ju nevojiten.

Për shumicën e qëllimeve, modeli i thjeshtë i formës së kontaktit duhet të mjaftojë. Sidoqoftë, nëse duhet të shtoni fusha shtesë në formën tuaj të kontaktit, është aq e thjeshtë sa të klikoni në ndonjë nga fushat standarde nga paneli i majtë për t’i futur ato në formën tuaj. Nëse dëshironi të përdorni një prej Fushave të Fancy ose Fushat e Pagesave, do të duhet të rifreskoni në versionin pro të WPForms.

Fushat Premium Dashuria dhe Pagesat

Fushat e Fancy dhe Fushat e Pagesave janë të rezervuara për versionin premium të WPForms.

Nëse klikoni në një fushë standarde nga paneli i majtë, do t’i shtohet formës suaj menjëherë. Nga atje, mund ta tërhiqni dhe hedhni në një pozicion të ri, ose të klikoni në fushë për të filluar redaktimin e tij.

Konfiguroni një fushë formulare

Klikimi në një fushë nga forma juaj bën që cilësimet e fushës të shfaqen në panelin e majtë.

Redaktimi i fushës së formave bëhet në panelin e majtë të ndërtuesit, duke ju lejuar të modifikoni etiketën dhe përshkrimin e fushës, të vendosni madhësinë e fushës dhe të shkruani çdo tekst të mbajtësit të vendndodhjes. Cilësimet që janë në dispozicion për ju varen nga ajo lloj fushë që po redaktoni – për shembull, me fushën e emailit mund të aktivizoni me lehtësi një fushë konfirmimi që kërkon nga përdoruesi të futë adresën e tij të emailit dy herë. Pasi të jeni të kënaqur me fushat e formularit dhe cilësimet e tyre, klikoni në butonin ruaj.

Cilësimet e fushës së formës së postës elektronike

Disa lloje fushash kanë cilësimet e tyre unike, siç është opsioni i fushës së konfirmimit të postës elektronike.

Konfigurimi i formularit tuaj të kontaktit

Formdo formë që krijoni me WPForms mund të konfigurohet individualisht për të përmbushur nevojat tuaja. Pra, për të parë cilësimet aktuale ose për të rregulluar mënyrën e funksionimit të formës suaj, thjesht klikoni në skedën Cilësimet e ekranit të krijuesit të formularit për të hapur opsionet e konfigurimit për formën në të cilën po punoni.

Cilësimet janë grupuar në tre seksione, duke përfshirë opsionet e Përgjithshme, Njoftimin dhe Konfirmimin për formularin.

Cilësimet e formës së kontaktit WPForms

Formdo formë që krijoni me WPForms mund të konfigurohet individualisht.

Nëpërmjet cilësimeve të përgjithshme, ju mund të redaktoni titullin e formularit dhe përshkrimin, të ndryshoni tekstin e butonit të paraqitjes dhe të aktivizoni veçoritë e anti-spam Honpot. Rekomandohet përdorimi i veçorisë anti-spam Honpot, pasi do të ndihmojë për të zvogëluar numrin e parashtrimeve të spamit që merrni – pa ndikuar në përvojën e përdoruesit të formave tuaja, duke kërkuar nga vizitorët të plotësojnë një fushë captcha.

Cilësimet e njoftimit ju lejojnë të specifikoni në cilën adresë emaili ku duhet të dërgohen adresat e formularit, me mundësinë e vendosjes së shumë adresave nëse kërkohet. WPForms përdor Etiketa Smart për të populluar në mënyrë dinamike emailin e njoftimit me përmbajtje nga fushat e formularit, siç është tema e postës elektronike dhe emri i formularit. Nëse dëshironi të krijoni njoftime të shumta, të tilla si një mesazh të veçantë që i dërgohet me postë elektronike përdoruesit që ka paraqitur hyrjen në formular, atëherë do të duhet të rifreskoni në versionet premium të WPForms. Sidoqoftë, është e mundur që të përdorni Etiketat Smart për të dërguar të njëjtën email njoftimi tek personi që ka paraqitur formularin, si dhe për çdo marrës tjetër që ju specifikoni.

Njoftimet e hyrjes në formë

WPForms do të dërgojë një email që përmban formularin në një adresë të zgjedhjes suaj.

Ju gjithashtu mund të përdorni cilësimet e konfirmimit për të rregulluar mesazhin që shfaqet pasi një vizitor ka paraqitur formularin. Përndryshe, në vend që të shfaqni një mesazh me porosi, ju mund të zgjidhni të shfaqni një faqe në faqen tuaj të internetit, ose ta çoni përdoruesin në një URL të zgjedhjes suaj, pasi të jetë paraqitur një hyrje në formë.

Cilësimet e konfirmimit të formës

Me WPForms ju mund të zgjidhni atë që ndodh pasi të jetë dorëzuar një hyrje në formular.

Përsëri, pasi të jeni të kënaqur me konfirmimin e formës suaj, klikoni në butonin ruaj për të kryer ndryshimet tuaja.

Publikimi i Formularit të Kontaktit në Uebfaqen tuaj

Pasi të keni ruajtur formën tuaj, mund ta publikoni në faqen tuaj të internetit në WordPress për ta bërë atë të disponueshëm për vizitorët tuaj. Duke klikuar në butonin e ngulitur në ekranin e krijuesit të formularit do të shfaqni një kod të shkurtër për formën në të cilën po punoni. Pastaj mund ta kopjoni dhe ngjisni këtë kod të shkurtër në një postim ose faqe të WordPress për ta bërë formën të arritshme. Me ndihmë, shfaqet një video mësimore për të demonstruar atë që duhet të bëni për të futur kodin e shkurtër të formularit në një postim ose faqe. Sidoqoftë, procesi është shumë i drejtpërdrejtë.

Shkurtorja WPForms

Pasi të klikoni në butonin embed, shfaqet kodi i shkurtër për formën ku po punoni.

Një mënyrë tjetër për të shtuar një nga format tuaja në faqen tuaj të internetit është të krijoni një postim ose faqe të re, ose të hapni një ekzistues për redaktim, dhe pastaj klikoni në butonin Shto formën.

Shtoni butonin e formularit

WPForms shton një buton të dobishëm në Redaktorin e WordPress për futjen e formave.

Pasi të keni klikuar në butonin Shto formën, mund të zgjidhni se cila formë për të futur, dhe gjithashtu të zgjidhni nëse do të shfaqni titullin e formularit ose përshkrimin.

Vendosni një formular

WPForms ju jep mundësinë e shfaqjes së emrit të formularit ose përshkrimit apo jo.

Pasi të keni futur formularin, një postcode do t’i shtohet postimit ose faqes tuaj. Pastaj, pas botimit, kodi i shkurtër do të zëvendësohet me formularin përkatës. Për shkak të mënyrës së funksionimit të kodeve të shkurtra, nëse bëni ndonjë ndryshim në formën tuaj ato do të aplikohen automatikisht në formën tuaj të publikuar (mësoni më shumë në artikullin tonë të mëparshëm, Shkrimet e shkurtra të WordPress.

Kodi i shkurtër i WPForms

Kodi i shkurtër për formën që dëshironi të shfaqni do të futet në postim ose në faqe.

Tani, nëse vizitorët tuaj dëshirojnë t’ju dërgojnë një mesazh gjithçka duhet të bëni është të plotësoni formularin dhe shtypni butonin Submit.

Shembull i një forme të publikuar

Kur publikohet forma juaj, pamja e saj duhet të integrohet me temën tuaj të WordPress.

WPForms Lite gjithashtu përfshin një widget që ju lejon të shfaqni format tuaja në shiritin anësor dhe zonat e tjera të gatshme për widget me temën tuaj të WordPress. Në varësi të zgjedhjes suaj të temës, widget WPForms mund t’ju japë mundësinë për të shfaqur një formë në footer-in e faqes suaj të internetit, siç është paraqitur më poshtë.

Duke përdorur widget WPForms

Widget WPForms ju lejon të shfaqni forma në zonat widget të temës suaj.

Menaxhimi i formave të kontaktit tuaj të WordPress

Nëse keni nevojë të bëni ndonjë ndryshim në format tuaja, mund t’i përdorni ato përmes artikullit Të gjitha Format në menunë WPForms.

Ekrani i Menaxhimit të Formave

Ju mund të shikoni dhe menaxhoni format tuaja përmes faqes WPForms brenda Panelit tuaj të WordPress.

Nga kjo pjesë e Panelit tuaj të WordPress, ju mund të fshini ose modifikoni çdo formë ekzistuese, dhe nëse rindërtoni në WPForms Pro, mund të shikoni shënimet e formularit që janë paraqitur nga vizitorët e faqes tuaj.

Siç u përmend më herët, çdo ndryshim që ju bëni do të pasqyrohet menjëherë në format tuaja të publikuara, falë fuqisë së shkurtoreve të WordPress.

Mendimet përfundimtare

Siç mund ta shihni, plugin falas WPForms Lite ofron një mënyrë shumë të thjeshtë për të shtuar format e kontaktit në faqet e internetit të WordPress.

Duke përdorur modelin standard të formës së kontaktit, ju mund të shtoni këtë lloj forme në faqen tuaj në internet vetëm me disa klikime – dhe, falë redaktorit drag-and-drop, nëse keni nevojë të bëni ndryshime në shabllon (siç është shtimi i formoni fushat ose modifikoni tekstin e paracaktuar), i gjithë procesi është me të vërtetë shumë i drejtpërdrejtë.

Shënim: Për të mësuar më shumë rreth veçorive dhe funksionalitetit të përparuar të WPForms, sigurohuni që të kontrolloni Rishikimin tonë të thelluar të WPForms Pro.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me