Alt i en SEO-pakke vs Yoast SEO – De to topp WordPress SEO-pluginene sammenlignet!

WordPress-tilbud


SEO har gått på sprang siden gamle skoletaktikker som stikk av nøkkelord og spammy link building førte til dominans av søkemotorer. Selv om de finere SEO-strategiene har endret seg, er det fortsatt en underliggende konstant: Riktig optimalisering på stedet er det solide grunnlaget som all SEO-innsatsen din skal bygges på..

Heldigvis leveres WordPress-kjernen med noen nyttige innebygde funksjonaliteter for å optimalisere nettstedet ditt, inkludert metakoder, pene og ryddige navigasjonslenker og optimaliserte permalinks.

Hvis du ser alvorlig på å rangere nettstedet ditt øverst på Google, vil du nesten helt sikkert ønske deg litt mer. Som alltid er den beste strategien med WordPress å installere en dedikert plugin med spesialbygde funksjonaliteter – i dette tilfellet en søkemotoroptimaliseringsplugin.

Med SEO så viktig i dag som alltid, er det mange SEO-plugins der ute – så hva bør du velge? For å hjelpe med å svare på dette spørsmålet, legger vi to av de aller beste (for ikke å nevne de mest populære) SEO-plugins mot hverandre: Yoast SEO (tidligere kjent som ‘WordPress SEO av Yoast’) kontra All in One SEO Pack.

For å gi en mer grundig diskusjon, vil vi gjennomgå funksjonene for hver plugin på fire områder, inkludert:

 • generelle innstillinger og konfigurasjoner
 • innholdsanalyse på siden
 • sosiale medier
 • XML-nettkart.

Først opp, Yoast.

Vi presenterer Yoast SEO

Navnet Yoast er synonymt med SEO i WordPress-samfunnet. Hjernebarn til Joost de Valk, Yoast SEO brukes av mer enn en million WordPress-brukere.

Imidlertid startet ‘Yoast SEO’ livet i 2008 som en SEO-opplæring. SEO-verdenen har beveget seg fremover hauger siden da, men hvis du er interessert, her er en tidlig versjon av artikkelen (med tillatelse av Wayback Machine).

WordPress SEO av Yoast

Verden ville ikke møte den nå-legendariske pluginen før to år senere; den traff det offisielle WordPress-depotet i oktober 2010. Den gang var det kjent som WordPress SEO av Yoast – eller WordPress SEO for kort.

Yoast SEO

I juli 2015 ble plugin omdisponert til Yoast SEO – et navn som ble brukt til i dag.

Nå på sjette året er Yoast SEO tilgjengelig på 17 språk og har blitt lastet ned hele 25 millioner ganger. Dette gjør Yoast SEO til et av de mest kjente, mest populære og mest nedlastede WordPress-plugins gjennom tidene.

Innstillinger og konfigurasjoner

Etter å ha installert Yoast SEO, blir første gangs brukere behandlet på en rask omvisning i plugin-modulen. Med så mange tilgjengelige innstillinger, er dette den enkleste måten å finne lagrene på.

Yoast SEOs mengde innstillinger finner du ved å navigere til SEO > Generelt, hvor du kan bytte mellom fem faner. Webmasterverktøy-fanen er spesielt nyttig, slik at du kan integrere nettstedet ditt med fire integrerte programmer – spesielt Google og Bing, men også Alexa og Yandex.

Yoast SEO Generelle innstillinger

Imidlertid er det først når du kommer til titlene & Metas-skjerm som du kommer inn i den nitty-gritty. For eksempel ved å bytte mellom fanene, kan du spesifisere en tittelmal for alle aspekter av WordPress-nettstedet ditt – hjemmeside, innlegg, sider, tilpassede innleggstyper, kategorier, koder og arkivsider. Du kan også velge om du ikke vil indeksere en bestemt posttype som standard, vise en dato i utdrag av søkemotorer eller aktivere metaboksen Yoast SEO.

Yoast SEO Innlegg

Yoast SEO støtter også brødsmuler, gjemt bak skjermbildet for avanserte innstillinger. Brødsmuler forbedrer besøkende navigasjon og gir søkemotorer en bedre forståelse av nettstedets struktur.

Innholdsanalyse

Når det gjelder verktøy for innholdsanalyse, er Yoast SEO et av, om ikke det, beste rundt.

Du kan finne Yoasts innholdsanalysator i en metakasse rett under WordPress-tekstredigereren – forutsatt at den ikke er deaktivert.

Den første viktige funksjonen er Snippet Editor. Dette lar deg redigere – og forhåndsvise – hvordan innholdet ditt vises i SERP-ene. Spesifikt gir det deg muligheten til å tilpasse SEO-tittelen din og omskrive metabeskrivelsen – begge spiller en viktig rolle i å øke CTR.

Yoast Snippet Editor

Deretter har vi Yoast SEO hovedattraksjon: verktøyet for innholdsanalyse. For å bruke dette verktøyet, skriv ganske enkelt inn nøkkelordet ditt (uttrykket du håper å rangere for i Google). Brukere av gratisversjonen av programtillegget kan bare legge inn ett nøkkelord.

Med søkeordet ditt spesifisert, vil Yoast SEO analysere innholdet ditt mot 12 SEO ‘best practices.’ For eksempel vurderes nøkkelordets tetthet, lesbarhet (ved bruk av Flesch Reading Ease-testen) og antall utgående koblinger. Den ser også på om søkeordet ditt blir brukt i SEO-tittelen, metabeskrivelsen og første ledd i innholdet.

Hver beste praksis analyseres ved hjelp av et nyttig “trafikklys” -system, som hjelper deg med å identifisere områdene du kan forbedre. Yoast SEO viser også en samlet innholdsscore ved bruk av det samme trafikklyssystemet – selvfølgelig er målet grønt.

Yoast innholdsanalyse

Selv om du bør skrive for publikum, garanterer denne funksjonaliteten at innholdet ikke synker i SERP-ene.

Sosiale medier

Yoast SEO leveres også med noen nyttige sosiale mediefunksjoner. For en start kan du fortelle Google nettadressene til åtte populære sosiale nettverk ved å navigere til SEO > Sosial. Ved å veksle mellom faner kan du også integrere nettstedet ditt med fire populære sosiale medieverktøy: Facebook Open Graph, Twitter Cards, Pinterest Open Graph og Google+ Publisher-bekreftelse.

Yoast sosiale innstillinger

Du finner funksjoner på sosiale medier i metaboksen for innholdsanalyse. Bla under WordPress-tekstredigereren, og bla deretter over til Social-fanen. Her kan du skreddersy hvordan innholdet ditt vises på de sosiale kanalene – du kan redigere tittelen, skrive en metabeskrivelse og også laste opp et tilpasset bilde. Det er separate faner for Facebook og Twitter.

Yoast sosiale medier

XML-nettkart

Før du kan rangere godt – eller rangere i det hele tatt! – innholdet ditt må indekseres. Hvis søkemotorene ikke indekserer deg, kan ingen SEO spare deg.

Heldigvis tilbyr Yoast SEO innebygd XML Sitemap-funksjonalitet – og det er også utmerket. Aktiver XML-nettkart ved å navigere til SEO > XML-områdekart og kryss av for avmerkingsruten.

Yoast XML-nettkart

Når Sitemap-funksjonaliteten er aktivert, varsler Yoast SEO søkemotorene hver gang du publiserer nytt innhold. Dette gjør det til den raskeste måten å få nye innlegg indeksert. Bildene dine er også indeksert, noe som betyr at du også kan vises i Google Bildesøk.

For større kontroll lar Yoast SEO deg ekskludere visse innleggstyper og taksonomier, om du ønsker det. Du kan også velge å ekskludere individuelle innlegg ved å oppgi de aktuelle innlegg-IDene.

Yoast SEO Premium

I 2013 ga Yoast ut Yoast SEO Premium, tilgjengelig fra $ 69 for et enkelt nettsted.

Yoast SEO Premium

Etter å ha utforsket gratisversjonens episke funksjoner og funksjonaliteter, kan du lure på hvorfor du muligens trenger å oppgradere til Yoast SEO Premium.

Sannheten er at angående funksjonaliteter trenger du kanskje ikke.

Yoast SEO Premium tilbyr imidlertid tilgang til det høyt kvalifiserte supportteamet. Og med mer enn halvparten av alle spørsmålene som er løst innen 30 minutter, er dette de beste menneskene for jobben.

Det er klart, med en så stor brukerbase kunne Yoast umulig tilby omfattende støtte for gratis plugin-modulen. Derfor kan du vurdere Yoast SEO Premium først og fremst som en premium støttetjeneste. Om du trenger å oppgradere avhenger av hvor mye du trenger Yoasts støtte.

For å blidgjøre avtalen inkluderer Yoast SEO Premium imidlertid to nyttige funksjoner:

 • Omdirigeringer – en rask og enkel måte å fikse 404 feil.
 • Flere fokus nøkkelord – gratis plugin støtter bare ett fokus søkeord.

Den inneholder også 13 videoopplæringer, som hjelper deg å få mest mulig ut av både premium og gratis plugins.

Yoast SEO-utvidelser

Yoast SEO gir fantastisk allround SEO-funksjonalitet. Hvis du ønsker funksjoner som er skreddersydd til nettstedets spesifikke behov, kan du imidlertid vurdere å kjøpe en av de fire Yoast SEO-utvidelsene.

 • Video SEO ($ 69) – få videoene dine til toppen av Google.
 • Lokal SEO ($ 69) – forbedre virksomhetens oppdagbarhet i lokale søk.
 • Nyheter SEO ($ 69) – sørg for at nettstedet ditt er Google News optimalisert.
 • WooCommerce SEO ($ 59) – få SEO-funksjonalitet for e-handelsbutikker.

Et pakke, inkludert Yoast SEO Premium og alle fire utvidelser, er tilgjengelig for $ 279 – som representerer besparelser på mer enn $ 50.

Vi presenterer alt i én SEO-pakke

Alt i ett SEO Pack-plugin er Yoast SEOs store rival. De to pluginene dominerer virkelig SEO-pluginmarkedet, og begge er jevnt tilpasset – til det punktet hvor det er nesten umulig å diskutere den ene uten å gjøre sammenligninger med den andre (for eksempel i dette innlegget!).

Alt i en SEO-pakke

Alt i en SEO-pakke ble opprettet av utviklerne Michael Torbert og Steve Mortiboy, og ble lansert på det offisielle plugin-depotet i 2007 – tre år før Yoast SEO. Det er en del av Semper Plugins ‘samling.

Plugin-enheten har mer enn en million aktive installasjoner og til sammen 26 millioner nedlastinger til dags dato, sammenlignet med Yoasts 25 millioner.

Dette betyr at All in One SEO Pack ofte er en del av samtaler som diskuterer de mest populære WordPress-plugins gjennom tidene. Det har også æren av å være den mest nedlastede WordPress-plugin noensinne – i dag, selv om hvis Yoast kan opprettholde sin raskere vekst, ser det ut til å bruke All in One en gang i løpet av 2016.

Innstillinger og konfigurasjoner

I stedet for å dele innstillingene over flere seksjoner og faner, viser All in One SEO Pack dem alle på ett sted – nås via All in One SEO > Generelle innstillinger. Dette betyr at alle konfigurasjoner foregår på en skjerm.

Alt i ett SEO Generelle innstillinger

Med flere innstillinger oppført på ett sted, kan konfigurasjoner føles mer skremmende enn Yoast SEO. For å hjelpe deg kommer hvert alternativ med ytterligere forklaringer som kan kobles inn eller ut av visningen.

Ved å jobbe deg gjennom hver seksjon, vil du kunne:

 • bestemme hvordan kanoniske nettadresser skal håndteres
 • spesifiser hjemmesiden SEO tittel og beskrivelse
 • konfigurere tittelstiler for hver innleggstype
 • synkroniser Google Webmaster Tools med nettstedet ditt (også Bing og Pinterest)
 • integrer Google+ og Google Analytics
 • angi standard ingen indeks og ingen følgeinnstillinger for hver innleggstype.

Innholdsanalyse

Alt i en SEO-pakke har en SEO-metakasse, som vises rett under WordPress-tekstredigereren.

Herfra kan du skrive en SEO-tittel og metabeskrivelse for innlegget ditt, og Alt i ett SEO-pakke vil gjengi hvordan utdraget ditt kan vises i søkemotorene. Dette er veldig i tråd med hva du får med Yoast.

Alt i ett SEO Snippet Generator

Mest bemerket imidlertid at All in One SEO Pack mangler et innholdsanalyseverktøy – uten tvil Yoasts mest gjenkjennelige og populære funksjon.

Imidlertid, med Alt i ett, kan du konfigurere en tilpasset kanonisk URL, be søkemotorer om ingen indeks / nei følge innlegget, og også ekskludere det fra nettstedskartet ditt. Dette betyr at du har større kontroll over de tekniske detaljene.

En annen nyttig funksjon: Alt i ett lar deg redigere SEO-titler og metabeskrivelser i bulk fra skjermbildet Alle innlegg. Ikke helt Yoasts innholdsanalysefunksjon, men unektelig nyttig.

Sosiale medier

Alt i ett SEO tar en modulær tilnærming, slik at du raskt kan deaktivere uønskede funksjoner. Social Meta er en av disse modulene, og kan aktiveres via All in One SEO > Funksjonsleder.

Når den er aktivert, ser du et nytt menyelement for sosiale meta, som er der innstillingene dine for sosiale medier er konfigurert – igjen, alt på en skjerm.

Alt i ett SEO-sosiale innstillinger

Alt i ett SEO-pakken har en mer omfattende liste over sosiale innstillinger enn Yoast. Hvert felt har en fullstendig forklaring, noe som gir deg tillit til å konfigurere nettstedet ditt nøyaktig etter din smak.

Du kan knytte nettstedet ditt til et ubegrenset antall sosiale profiler, pluss at du kan koble Facebook Open Graph. Åpne graf-delen på innstillingsskjermen er spesielt nyttig, og lar deg angi standard bildekilder og dimensjoner for sosiale innlegg, og gir deg full kontroll over hvordan nettstedet ditt ser ut på Facebook. Du kan også konfigurere Twitter-kort.

Imidlertid kan alle Facebook Open Graph-innstillingene også konfigureres post-for-post med SEO-metaboksen, via fanen Sosiale innstillinger. Igjen, det er mange innstillinger å spille med – du kan tilpasse tittelen / beskrivelsen, laste opp et tilpasset bilde / video og endre bildedimensjoner. Metaboksen lar deg også spesifisere en Facebook-objekttype og Twitter-korttype.

Alt i ett SEO sosiale medier

XML-nettkart

Alt i ett SEO-pakke støtter XML Sitemap-funksjonalitet – denne modulen må aktiveres fra Feature Manager-skjermen. Igjen vil dette resultere i et nytt menyelement: XML Sitemaps.

Når modulen er aktivert, oppretter All in One SEO Pack ditt XML-områdekart automatisk. Imidlertid, som du kan forvente nå fra All in One, er det mange innstillinger for deg å finpusse.

Alt i ett SEO XML-nettkart

For en start kan du velge hvilke søkemotorer som blir varslet om nettstedkartoppdateringer, eller du kan spesifisere en varslingsfrekvens. Du har også full kontroll over hvilke innleggstyper og taksonomier som utgjør områdekartet – eller nærmere bestemt hvilke som er ekskludert.

Lenger nede på skjermen får du også konfigurert prioriteringer og frekvenser for hjemmesiden din, innlegg og taksonomier (Yoast støtter ikke denne funksjonen). Prioriteringer forteller søkemotorene hvor viktig et bestemt innlegg / side er i forhold til andre interne sider – med verdier gitt fra 0,0 til 1,0. Frekvenser gir beskjed om hvor ofte et innlegg / side forventes å endre seg – og derfor hvor ofte hver må gjennomgås for oppdateringer.

Alt i ett SEO Prioriteter og frekvenser

Andre funksjoner

Som vi allerede har nevnt, har All in One SEO Pack en rekke moduler du kan aktivere / deaktivere. I tillegg til sosiale medier og XML sitemap-moduler, finner du:

 • robot.txt generator
 • ytelsesoptimerer
 • import / eksport innstillinger
 • dårlig bot blokkerer
 • robot.txt og .htaccess editor.

Alt i ett SEO ekstra funksjoner

Alt i ett SEO Pack Pro

En førsteklasses versjon av plugin-modulen, All in One SEO Pack Pro, er tilgjengelig for $ 79 – eller, hvis du er rask nok til å dra nytte av den nåværende kampanjen, $ 39.

Alt i ett SEO Pack Pro

Det er verdt å påpeke at lisensen gir bruk på et ubegrenset antall nettsteder. Sammenlign dette med Yoast, som koster $ 69 for engangsbruk – helt opp til $ 799 for 100 nettsteder.

I motsetning til den støttefokuserte Yoast SEO Premium, forbedrer All in One SEO Pack Pro gratisversjonen med mange kraftige funksjoner, med oftere lagt til. Dette inkluderer:

 • avanserte alternativer for tilpasset innlegg
 • kategori og tagoptimalisering
 • robot.txt generator
 • front-end redigering av .htaccess- og robot.txt-filer
 • kontroll av No Index og No Follow metakoder for individuelle innlegg / sider.

Støtte er også tilgjengelig for premium-plugin-kunder – men dette kommer som et tilleggsabonnement (planer er tilgjengelige for enten $ 10 i måneden, $ 35 to ganger per år, eller $ 49 årlig).

Ganske skuffende, et betalt abonnement kreves for å motta plugin-oppdateringer.

Dommen

Når det gjelder å kåre en vinner, er det virkelig for nær å ringe. Begge er utmerkede plugins, og begge valgene vil sannsynligvis tjene deg ekstra godt.

Imidlertid får imidlertid Yoast SEO min stemme – først og fremst fordi den leveres med et betydelig bedre utvalg av funksjoner. Spesielt er innholdsanalyseverktøyet perfekt for alle som ønsker å lage SEO-vennlige justeringer til innleggene sine – en funksjon som dessverre mangler fra All in One SEO Pack. Yoast kommer også, unektelig, i den penere, ryddigere og til og med mer brukervennlige emballasjen.

Når det er sagt, All in One SEO Pack er uten tvil en utmerket plugin med mange faste støttespillere – dessuten tilbyr den et bredere spekter av innstillinger på noen områder, som folk med enten spesialistkrav og / eller et spesielt avansert grep om SEO kan være gledelig.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me