Hvordan lage et grunnleggende kontaktskjema (gratis) ved hjelp av WPForms WordPress Plugin

WordPress-tilbud


Et kontaktskjema er en viktig funksjon på nesten alle typer nettsteder. Enten du ønsker tilbakemeldinger fra besøkende eller henvendelser fra potensielle kunder og kunder, er å legge til et kontaktskjema en av de beste måtene å la folk komme i kontakt.

Som du forventet, når det gjelder å legge til et kontaktskjema til WordPress-nettstedet ditt, er den mest enkle måten å bruke en spesialbygget plugin – hvorav den ene er de populære og kraftige WPForms fra teamet bak både OptinMonster og Soliloquy.

I denne guiden viser vi deg hvordan du raskt og enkelt oppretter et grunnleggende kontaktskjema for ditt WordPress-drevne nettsted ved hjelp av gratisversjonen av WPForms: WPForms Lite.

Hvorfor bruke WPForms?

Når det kommer til WordPress-kontaktskjema-plugins, er det mange å velge mellom. Imidlertid er WPForms en av de raskeste og enkleste måtene å legge til et kontaktskjema på nettstedet ditt – mens du fremdeles gir deg muligheten til å oppgradere skjemaene hvis du har mer avanserte behov i fremtiden.

WPForms Lite Plugin Page Image

WPForms Lite er tilgjengelig fra WordPress Plugin Directory.

Takket være WPForms-malene kan du legge til et kontaktskjema til WordPress-nettstedet ditt på kort tid, og hvis du trenger det, er det intuitive dra-og-slipp-skjermbyggerverktøyet tilgjengelig for å hjelpe deg med å lage tilpassede skjemaer for nesten ethvert formål.

Så nå som du vet hvorfor WPForms er et godt valg, så viser vi deg hvordan du bruker denne gratis plugin-en til å legge til et grunnleggende kontaktskjema til WordPress.

Slik legger du til WPForms Lite-plugin til WordPress-nettstedet ditt

Det første trinnet i å lage et grunnleggende kontaktskjema med WPForms er å legge plugin-modulen til nettstedet ditt. WPForms kommer i to hovedversjoner: En gratis en og et mer avansert kommersielt alternativ. Imidlertid, hvis alt du trenger er et grunnleggende kontaktskjema, er gratisversjonen mer enn tilstrekkelig.

Den raskeste måten å legge til plugin-modulen på nettstedet ditt, er å logge deg på ditt WordPress admin-område og navigere til plugins-delen på dashbordet.

WordPress Legg til plugin-meny

WPForms Lite kan installeres direkte fra ditt WordPress Dashboard.

Fra siden Legg til plugins skriver du ‘WPForms Lite’ i søkefeltet, og installerer den første plugin som ble returnert i resultatene.

Søk etter WPForms Lite

Søk etter ‘WPForms Lite’, og klikk deretter på Installer nå-knappen.

På neste skjermbilde klikker du på Aktiver-knappen, og WPForms vil være klar til bruk på ditt WordPress-nettsted.

Hvordan lage et grunnleggende WordPress-kontaktskjema med WPForms

Som et ledd i forsøket på å være den mest brukervennlige plugin-modulen for WordPress-skjemaer, viser WPForms en nyttig velkomstmelding etter at pluginen er blitt aktivert.

Velkomstskjermen for plugin

WPForms Lite velkomstskjerm inneholder en video som hjelper deg med å lage ditt første skjema.

Fra velkomstskjermen kan du se en nyttig gjennomgangsveiledning for video for å lage ditt første kontaktskjema med WPForms. Alternativt kan du bare klikke på knappen Opprett ditt første skjema for å komme i gang. Hvis velkomstskjermen av en eller annen grunn ikke vises, kan du opprette et nytt kontaktskjema ved å klikke på WPForms-sidefeltmenyen og deretter Legg til nytt-elementet.

WPForms Lite Legg til ny skjermmeny

Den dedikerte WPForms-menyen gjør det enkelt å få tilgang til funksjonene i plugin-modulen.

I tillegg til å klikke på knappen Opprett ditt første skjema, har du også muligheten til å ta WPForms-utfordringen som tar sikte på å lede deg gjennom prosessen med å lage din første skjema på mindre enn fem minutter. Hvis du velger å ta utfordringen, vil installasjonsveiviseren lede deg gjennom de fem trinnene for å lage et skjema – fra å gi det et navn til å publisere det på nettstedet ditt.

Ta WPForms-utfordringen

WPForms-installasjonsveiviseren vil guide deg gjennom de fem trinnene for å lage ditt første skjema.

Enten du bestemmer deg for å gå alene eller bruke veiviseren, så vil du merke at det tilpassede WPForms brukergrensesnittet tar over WordPress Dashboard for å gi deg maksimal plass til å jobbe på skjemaet når du kommer i gang. Når skjermbyggergrensesnittet har lastet, er det første trinnet å gi skjemaet ditt et navn. Forsøk å velge noe meningsfylt og relevant som vil hjelpe deg å identifisere skjemaet i fremtiden.

Skriv inn et skjemanavn

Hver form du oppretter med WPForms trenger et navn.

Mens du er fri til å begynne med et blankt skjema, anbefales det å velge den enkle kontaktskjermen.

Skjermbygger brukergrensesnitt

Den enkle kontaktskjema-malen har alle de essensielle feltene du bør trenge.

For de fleste formål bør den enkle kontaktskjema malen være tilstrekkelig. Hvis du trenger å legge til noen ekstra felt i kontaktskjemaet ditt, er det like enkelt som å klikke på et av standardfeltene fra venstre panel for å sette dem inn i skjemaet. Hvis du ønsker å benytte deg av noen av de fancy felt eller betalingsfelter, men du må oppgradere til proffversjonen av WPForms.

Premium fancy og betalingsfelt

Fancy Fields og Payment Fields er forbeholdt premiumversjonen av WPForms.

Hvis du klikker på et standardfelt fra venstre panel, legges det øyeblikkelig til skjemaet ditt. Derfra kan du dra og slippe den til en ny posisjon, eller klikke på feltet for å begynne å redigere den.

Konfigurer et skjemafelt

Hvis du klikker på et felt fra skjemaet ditt, blir feltinnstillingene vist i panelet til venstre.

Redigering av skjemafelt foregår i det venstre panelet i byggherren, slik at du kan endre feltetiketten og beskrivelsen, angi feltstørrelsen og legge inn hvilken som helst plasseringstekst. Innstillingene som er tilgjengelige for deg, er avhengig av hvilken type felt du redigerer. For eksempel kan du med e-postfeltet enkelt aktivere et bekreftelsesfelt som krever at brukeren oppgir e-postadressen sin to ganger. Når du er fornøyd med skjemafeltene og innstillingene deres, klikker du på lagre-knappen.

Feltinnstillinger for e-postskjema

Noen felttyper har sine egne unike innstillinger, for eksempel alternativet for e-postbekreftelsesfelt.

Konfigurere kontaktskjemaet

Hvert skjema du oppretter med WPForms kan konfigureres individuelt for å dekke dine behov. Så for å se de gjeldende innstillingene eller tilpasse hvordan skjemaet ditt fungerer, klikker du bare på Innstillinger-fanen på skjermbygger-skjermen for å åpne konfigurasjonsalternativene for skjemaet du jobber med..

Innstillingene er gruppert i tre seksjoner som dekker alternativene Generelt, Varsling og Bekreftelse for skjemaet.

WPForms innstillinger for kontaktskjema

Hvert skjema du oppretter med WPForms, kan konfigureres individuelt.

Gjennom de generelle innstillingene kan du redigere skjemaets tittel og beskrivelse, endre innsenderknappen og aktivere anti-spam-honeypotfunksjonene. Å bruke anti-spam-honeypot-funksjonen anbefales, da det vil bidra til å redusere antall spam-innsendinger du mottar – uten å påvirke brukeropplevelsen til skjemaene dine ved å kreve at besøkende fyller ut et captcha-felt.

Varslingsinnstillingene lar deg spesifisere hvilken e-postadresse skjemaoppføringene skal sendes til, med muligheten til å oppgi flere adresser om nødvendig. WPForms bruker smarte tagger for å dynamisk fylle varslings-e-posten med innhold fra skjemafeltene, for eksempel e-postemnet og skjemanavnet. Hvis du ønsker å opprette flere varsler, for eksempel en egen melding som er sendt til brukeren som sendte inn skjemaoppføringen, må du oppgradere til premiumversjonene av WPForms. Imidlertid er det mulig å bruke Smart-kodene for å sende den samme varslings-e-posten til personen som sendte inn skjemaet, samt alle andre mottakere du angir.

Varsel om inntasting av skjema

WPForms vil sende en e-post som inneholder skjemaoppføringen til en adresse du ønsker.

Du kan også bruke bekreftelsesinnstillingene til å tilpasse meldingen som vises etter at en besøkende har sendt skjemaet. I stedet for å vise en tilpasset melding, kan du alternativt velge å vise en side på nettstedet ditt, eller ta brukeren til en URL du ønsker, etter at en skjemaoppføring er sendt inn.

Bekreftelsesinnstillinger for skjema

Med WPForms kan du velge hva som skjer etter at en skjemaoppføring er sendt inn.

Når du er fornøyd med skjemabekreftelsen, klikker du på lagre-knappen for å utføre endringene.

Publisering av kontaktskjema på nettstedet ditt

Etter at du har lagret skjemaet ditt, kan du publisere det på WordPress-nettstedet ditt for å gjøre det tilgjengelig for de besøkende. Hvis du klikker på innebygd-knappen på skjermbyggerens skjermbilde, vises en kortkode for skjemaet du jobber med. Du kan deretter kopiere og lime inn denne kortkoden i et WordPress-innlegg eller -side for å gjøre skjemaet tilgjengelig. Hjelpsomt vises en veiledningsvideo for å demonstrere hva du trenger å gjøre for å sette skjemakode inn i et innlegg eller side. Prosessen er imidlertid veldig grei.

WPForms-kortkoden

Etter å ha klikket på innebygd-knappen vises kortkoden for skjemaet du jobber med.

En annen måte å legge til et av skjemaene dine på nettstedet ditt er å opprette et nytt innlegg eller en side, eller åpne et eksisterende for redigering, og deretter klikke på Legg til skjema-knappen.

Legg til skjema-knapp

WPForms legger til en hendig knapp til WordPress Editor for å sette inn skjemaer.

Når du har klikket på Legg til skjema-knappen, kan du velge hvilket skjema du vil sette inn, og også velge om du vil vise skjemaets tittel eller beskrivelse.

Sett inn et skjema

WPForms gir deg muligheten til å vise skjemanavn og beskrivelse eller ikke.

Etter at du har satt inn skjemaet, vil en kortkode bli lagt til innlegget eller siden din. Deretter, etter publisering, vil kortkoden bli erstattet med tilsvarende skjema. På grunn av hvordan kortkoder fungerer, hvis du gjør endringer i skjemaet ditt, blir de automatisk brukt på det publiserte skjemaet (finn ut mer i vår forrige artikkel, WordPress Shortcodes Explained.

WPForms danner kortkode

Kortkoden for skjemaet du vil vise vil bli satt inn i innlegget eller siden.

Hvis de besøkende nå ønsker å sende deg en melding, trenger de bare å fylle ut skjemaet og trykke på Send-knappen.

Eksempel på et publisert skjema

Når skjemaet ditt er publisert, skal utseendet integreres med WordPress-temaet.

WPForms Lite inkluderer også en widget som lar deg vise skjemaene i sidefeltet og andre widget-klare områder i WordPress-temaet. Avhengig av ditt valg av tema, kan WPForms-widgeten gi deg muligheten til å vise et skjema i bunnteksten på nettstedet ditt, som avbildet nedenfor.

Bruke WPForms-widgeten

WPForms-widgeten lar deg vise skjemaer i widget-områdene til temaet ditt.

Behandle dine WordPress-kontaktskjemaer

Hvis du trenger å gjøre noen endringer i skjemaene dine, kan du få tilgang til dem via elementet Alle skjemaer på WPForms-menyen.

Skjerm for styring av skjema

Du kan se og administrere skjemaene dine via WPForms-siden i WordPress Dashboard.

Fra denne delen av WordPress-oversikten kan du slette eller redigere alle eksisterende skjemaer, og hvis du oppgraderer til WPForms Pro, kan du se skjemaoppføringene som er sendt inn av besøkende på nettstedet ditt.

Som nevnt tidligere, vil alle endringer du gjør gjenspeiles øyeblikkelig i dine publiserte skjemaer, takket være kraften i WordPress-kortkoder.

Siste tanker

Som du ser gir gratis WPForms Lite-plugin en veldig enkel måte å legge til kontaktskjemaer til WordPress nettsteder.

Ved å bruke standardkontaktformularmal kan du legge til denne typen skjema på nettstedet ditt med bare noen få klikk – og takket være dra-og-slipp-redigeringsprogrammet, hvis du trenger å gjøre endringer i malen (for eksempel å legge til skjemafelt eller endre standardtekst), er hele prosessen veldig enkel.

Merk: For å finne ut mer om de avanserte funksjonene og funksjonaliteten til WPForms, må du huske å sjekke ut vår dyptgående WPForms Pro-anmeldelse.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me