Hoe maak je een eenvoudig contactformulier (gratis) met WPForms WordPress Plugin

WordPress aanbiedingen


Een contactformulier is een essentieel kenmerk van bijna elk type website. Of u nu feedback van uw bezoekers of vragen van potentiële klanten en klanten wilt, het toevoegen van een contactformulier is een van de beste manieren om mensen in contact te laten komen.

Zoals je zou verwachten, is het voor het toevoegen van een contactformulier aan je WordPress-website de eenvoudigste manier om een ​​speciaal gebouwde plug-in te gebruiken, waaronder de populaire en krachtige WPForms van het team achter zowel OptinMonster als Soliloquy.

In deze handleiding laten we u zien hoe u snel en eenvoudig een eenvoudig contactformulier voor uw WordPress-website kunt maken met behulp van de gratis versie van WPForms: WPForms Lite.

Waarom WPForms gebruiken?

Als het gaat om plug-ins voor WordPress-contactformulieren, zijn er veel om uit te kiezen. WPForms is echter een van de snelste en gemakkelijkste manieren om een ​​contactformulier aan uw website toe te voegen, terwijl u toch de mogelijkheid krijgt om uw formulieren te upgraden als u in de toekomst meer geavanceerde behoeften heeft..

WPForms Lite Plugin Page Image

WPForms Lite is beschikbaar via de WordPress Plugin Directory.

Dankzij de WPForms-sjablonen kunt u in een mum van tijd een contactformulier toevoegen aan uw WordPress-website en, als u het nodig heeft, is de intuïtieve tool voor het maken van slepen-en-neerzetten beschikbaar om u te helpen bij het maken van aangepaste formulieren voor bijna elk doel.

Dus nu u weet waarom WPForms een goede keuze is, laten we u zien hoe u deze gratis plug-in kunt gebruiken om een ​​eenvoudig contactformulier aan WordPress toe te voegen.

Hoe u de WPForms Lite-plug-in toevoegt aan uw WordPress-website

De eerste stap bij het maken van een eenvoudig contactformulier met WPForms is om de plug-in aan uw website toe te voegen. WPForms komt in twee hoofdversies: een gratis en een meer geavanceerde commerciële optie. Als u echter alleen een eenvoudig contactformulier zoekt, is de gratis versie meer dan voldoende.

De snelste manier om de plug-in aan uw website toe te voegen, is door u aan te melden bij uw WordPress-beheergebied en naar het plug-insgedeelte van het dashboard te navigeren..

WordPress Add Plugin Menu

WPForms Lite kan rechtstreeks vanuit uw WordPress-dashboard worden geïnstalleerd.

Voer op de pagina Plug-ins toevoegen ‘WPForms Lite’ in het zoekvak in en installeer de eerste plug-in die in de resultaten wordt geretourneerd.

Zoek naar WPForms Lite

Zoek naar ‘WPForms Lite’ en klik vervolgens op de knop Nu installeren.

Klik in het volgende scherm op de knop Activeren en WPForms is klaar voor gebruik op uw WordPress-website.

Hoe u een basis WordPress-contactformulier maakt met WPForms

Als onderdeel van zijn poging om de meest gebruiksvriendelijke plug-in voor WordPress-formulieren te zijn, geeft WPForms een nuttig welkomstbericht weer nadat de plug-in is geactiveerd.

Het welkomstscherm van de plug-in

Het welkomstscherm van WPForms Lite bevat een video om u te helpen bij het maken van uw eerste formulier.

Vanaf het welkomstscherm kunt u een handige video-walkthrough-gids bekijken voor het maken van uw eerste contactformulier met WPForms. U kunt ook gewoon op de knop Uw eerste formulier maken klikken om te beginnen. Als om welke reden dan ook het welkomstscherm niet wordt weergegeven, kunt u een nieuw contactformulier maken door op het WPForms-zijbalkmenu te klikken en vervolgens op Nieuw item toevoegen.

WPForms Lite Voeg nieuw formuliermenu toe

Het speciale WPForms-menu maakt het gemakkelijk om toegang te krijgen tot de functies van de plug-in.

Naast het klikken op de knop Maak uw eerste formulier, heeft u nu ook de mogelijkheid om de WPForms-uitdaging aan te gaan die u in minder dan vijf minuten door het proces van het maken van uw eerste formulier moet leiden. Als u ervoor kiest om de uitdaging aan te gaan, leidt de installatiewizard u door de vijf stappen voor het maken van een formulier – van het een naam geven tot het publiceren op uw website.

Ga de WPForms-uitdaging aan

De WPForms-installatiewizard leidt u door de vijf stappen van het maken van uw eerste formulier.

Of u nu besluit om het alleen te doen of de wizard te gebruiken, zodra u begint, zult u merken dat de aangepaste WPForms-gebruikersinterface het WordPress-dashboard overneemt om u de maximale hoeveelheid ruimte te geven om aan uw formulier te werken. Nadat de interface voor het maken van formulieren is geladen, is de eerste stap om uw formulier een naam te geven. Probeer iets zinvols en relevants te kiezen waarmee u het formulier in de toekomst kunt identificeren.

Voer een formuliernaam in

Elk formulier dat u maakt met WPForms heeft een naam nodig.

Hoewel u vrij bent om met een leeg formulier te beginnen, wordt het aanbevolen om de eenvoudige contactformuliersjabloon te kiezen.

Form Builder gebruikersinterface

De sjabloon voor eenvoudig contactformulier bevat alle essentiële velden die u nodig heeft.

Voor de meeste doeleinden zou de eenvoudige sjabloon voor contactformulieren moeten volstaan. Als u echter extra velden aan uw contactformulier wilt toevoegen, hoeft u alleen maar op een van de standaardvelden in het linkerdeelvenster te klikken om ze in uw formulier in te voegen. Als je echter gebruik wilt maken van een van de Fancy Fields of Payment Fields, moet je upgraden naar de pro-versie van WPForms.

Premium Fancy en betalingsvelden

De Fancy Fields en Payment Fields zijn gereserveerd voor de premium-versie van WPForms.

Als u in het linkerdeelvenster op een standaardveld klikt, wordt het onmiddellijk aan uw formulier toegevoegd. Van daaruit kunt u het naar een nieuwe positie slepen en neerzetten, of op het veld klikken om het te bewerken.

Configureer een formulierveld

Als u op een veld in uw formulier klikt, worden de lokale instellingen weergegeven in het linkerdeelvenster.

Het bewerken van formuliervelden vindt plaats in het linkerdeelvenster van de bouwer, zodat u het veldlabel en de beschrijving kunt wijzigen, de veldgrootte kunt instellen en elke tijdelijke tekst kunt invoeren. De instellingen die voor u beschikbaar zijn, zijn afhankelijk van het type veld dat u bewerkt. Met het e-mailveld kunt u bijvoorbeeld gemakkelijk een bevestigingsveld inschakelen waarvoor de gebruiker zijn e-mailadres tweemaal moet invoeren. Als je tevreden bent met de formuliervelden en hun instellingen, klik je op de knop Opslaan.

Veldinstellingen voor e-mailformulier

Sommige veldtypen hebben hun eigen unieke instellingen, zoals de veldoptie voor e-mailbevestiging.

Uw contactformulier configureren

Elk formulier dat u met WPForms maakt, kan individueel worden geconfigureerd om aan uw behoeften te voldoen. Dus, om de huidige instellingen te bekijken of de manier waarop uw formulier werkt aan te passen, klikt u gewoon op het tabblad Instellingen van het formulierbouwer-scherm om de configuratie-opties te openen voor het formulier waaraan u werkt.

De instellingen zijn gegroepeerd in drie secties, waaronder de opties Algemeen, Melding en Bevestiging voor het formulier.

WPForms Contactformulierinstellingen

Elk formulier dat u met WPForms maakt, kan individueel worden geconfigureerd.

Via de algemene instellingen kunt u de titel en beschrijving van het formulier bewerken, de tekst van de verzendknop wijzigen en de anti-spam-honeypot-functies inschakelen. Het gebruik van de anti-spam honeypot-functie wordt aanbevolen, omdat dit het aantal spam-inzendingen dat u ontvangt zal verminderen, zonder de gebruikerservaring van uw formulieren te beïnvloeden door van bezoekers te eisen dat ze een captcha-veld invullen.

Met de meldingsinstellingen kunt u aangeven naar welk e-mailadres de formuliervermeldingen moeten worden verzonden, met de mogelijkheid om indien nodig meerdere adressen in te voeren. WPForms gebruikt slimme tags om de meldings-e-mail dynamisch te vullen met inhoud uit de formuliervelden, zoals het e-mailonderwerp en de formuliernaam. Als u meerdere meldingen wilt maken, zoals een afzonderlijk bericht dat wordt gemaild naar de gebruiker die het formulier heeft verzonden, moet u upgraden naar de premiumversies van WPForms. Het is echter mogelijk om de infolabels te gebruiken om dezelfde meldings-e-mail te sturen naar de persoon die het formulier heeft verzonden, evenals naar andere ontvangers die u opgeeft.

Meldingen voor formulierinvoer

WPForms stuurt een e-mail met de formulierinvoer naar een adres naar keuze.

U kunt ook de bevestigingsinstellingen gebruiken om het bericht aan te passen dat wordt weergegeven nadat een bezoeker het formulier heeft verzonden. Als alternatief kunt u, in plaats van een aangepast bericht weer te geven, ervoor kiezen om een ​​pagina op uw website weer te geven of de gebruiker naar een URL van uw keuze te brengen nadat een formulierinvoer is ingediend.

Instellingen voor formulierbevestiging

Met WPForms kunt u kiezen wat er gebeurt nadat een formulierinvoer is ingediend.

Nogmaals, zodra u tevreden bent met uw formulierbevestiging, klikt u op de knop Opslaan om uw wijzigingen door te voeren.

Het contactformulier op uw website publiceren

Nadat u uw formulier heeft opgeslagen, kunt u het op uw WordPress-website publiceren om het beschikbaar te maken voor uw bezoekers. Als u op de insluitknop op het scherm voor het maken van formulieren klikt, wordt er een shortcode weergegeven voor het formulier waaraan u werkt. U kunt deze shortcode vervolgens kopiëren en plakken in een WordPress-bericht of -pagina om het formulier toegankelijk te maken. Handig wordt een instructievideo weergegeven om te demonstreren wat u moet doen om uw shortcode voor formulieren in een bericht of pagina in te voegen. Het proces is echter heel eenvoudig.

De WPForms shortcode

Nadat u op de insluitknop heeft geklikt, wordt de shortcode weergegeven voor het formulier waaraan u werkt.

Een andere manier om een ​​van uw formulieren aan uw website toe te voegen, is door een nieuwe post of pagina te maken of een bestaande te openen om te bewerken, en klik vervolgens op de knop Formulier toevoegen.

Formulierknop toevoegen

WPForms voegt een handige knop toe aan de WordPress Editor voor het invoegen van formulieren.

Nadat u op de knop Formulier toevoegen heeft geklikt, kunt u kiezen welk formulier u wilt invoegen en ook kiezen of u de titel of beschrijving van het formulier wilt weergeven.

Voeg een formulier in

WPForms biedt u de mogelijkheid om de formuliernaam en beschrijving al dan niet weer te geven.

Nadat je het formulier hebt ingevoegd, wordt er een shortcode aan je bericht of pagina toegevoegd. Vervolgens wordt de shortcode bij publicatie vervangen door het bijbehorende formulier. Vanwege de manier waarop shortcodes werken, worden eventuele wijzigingen in uw formulier automatisch toegepast op uw gepubliceerde formulier (lees meer in ons vorige artikel, WordPress Shortcodes Explained).

De WPForms vormen een shortcode

De shortcode voor het formulier dat u wilt weergeven, wordt in de post of pagina ingevoegd.

Als uw bezoekers u nu een bericht willen sturen, hoeven ze alleen maar het formulier in te vullen en op de knop Verzenden te drukken.

Voorbeeld van een gepubliceerd formulier

Wanneer uw formulier is gepubliceerd, moet het uiterlijk ervan integreren met uw WordPress-thema.

WPForms Lite bevat ook een widget waarmee u uw formulieren kunt weergeven in de zijbalk en andere widget-ready gebieden van uw WordPress-thema. Afhankelijk van uw thema-keuze, kan de WPForms-widget u de mogelijkheid geven om een ​​formulier in de voettekst van uw website weer te geven, zoals hieronder afgebeeld.

De WPForms-widget gebruiken

Met de WPForms-widget kunt u formulieren weergeven in de widgetgebieden van uw thema.

Uw WordPress-contactformulieren beheren

Als u wijzigingen in uw formulieren moet aanbrengen, kunt u deze openen via het item Alle formulieren in het WPForms-menu.

Scherm Formulierbeheer

U kunt uw formulieren bekijken en beheren via de WPForms-pagina in uw WordPress-dashboard.

In dit gedeelte van uw WordPress-dashboard kunt u bestaande formulieren verwijderen of bewerken en als u een upgrade naar WPForms Pro uitvoert, kunt u de formuliervermeldingen bekijken die zijn ingediend door de bezoekers van uw site.

Zoals eerder vermeld, worden alle wijzigingen die u aanbrengt onmiddellijk weerspiegeld in uw gepubliceerde formulieren, dankzij de kracht van WordPress-shortcodes.

Laatste gedachten

Zoals u kunt zien, biedt de gratis WPForms Lite-plug-in een zeer eenvoudige manier om contactformulieren toe te voegen aan WordPress-websites.

Door de standaard sjabloon voor contactformulieren te gebruiken, kunt u dit type formulier met slechts een paar klikken aan uw website toevoegen – en, dankzij de slepen-en-neerzetten-editor, als u wijzigingen in de sjabloon moet aanbrengen (zoals toevoegen formuliervelden of het wijzigen van de standaardtekst), het hele proces is echt heel eenvoudig.

Opmerking: als u meer wilt weten over de geavanceerde functies en functionaliteit van WPForms, bekijk dan onze uitgebreide WPForms Pro Review.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map