De tien beste social media-plug-ins voor WordPress (2020)

WordPress aanbiedingen


Sociale media hebben zonder twijfel een revolutie teweeggebracht in de manier waarop internetgebruikers informatie online delen. Toen ik voor het eerst begon met bloggen, was het gebruikelijk dat lezers zich via RSS op blogs abonneerden. Tegenwoordig komt het echter vaker voor dat mensen zich abonneren op de Twitter- of Facebook-pagina van een website om op de hoogte te worden gehouden van nieuwe inhoud.

Sociale media zijn zo’n integraal onderdeel van internet geworden dat het voor de meeste websites hun op één na hoogste verkeersbron is!

Als website-eigenaar kunt u profiteren van deze wijzigingen door het voor mensen zo gemakkelijk mogelijk te maken om uw inhoud te delen – wat betekent dat u social media-knoppen op uw website moet opnemen.

Laten we eens kijken naar tien van de allerbeste plug-ins (inclusief gratis en premium-opties) voor het weergeven van balken en knoppen voor het delen van sociale media op WordPress-berichten en -pagina’s …

Een kort woord over het gebruik van WordPress plug-ins voor sociale media

Telkens wanneer u een nieuwe WordPress-plug-in activeert, verhoogt u over het algemeen de totale grootte van uw webpagina’s – en dus de laadtijden van pagina’s.

De betekenis van deze toename kan natuurlijk worden verminderd door uw website te optimaliseren met een WordPress caching-plug-in en een content delivery-netwerk te gebruiken om statische kopieën van uw website over de hele wereld te verspreiden.

Houd er echter rekening mee dat WordPress-plug-ins voor sociale media bijzonder schadelijk kunnen zijn voor de prestaties van de website.

Mijn advies is om de snelheid van uw website in eerste instantie te testen met behulp van benchmarkingservices, zoals GTmetrix en Pingdom’s Website Speed ​​Test, en de tests vervolgens opnieuw uit te voeren nadat u een plug-in voor sociale media hebt geïnstalleerd.

Het weergeven van het aantal Twitter-aandelen of Facebook-likes dat een pagina heeft vergaard, toont de populariteit van een artikel, maar houd er rekening mee dat het weergeven van het officiële aantal social media-aandelen van een pagina ook de laadtijden van pagina’s verhoogt. Bepaalde sociale mediaknoppen en pictogramstijlen kunnen een pagina verder vertragen, dus speel met de plug-in-instellingen om een ​​goede balans te krijgen tussen stijl en prestaties.

1. Monarch – onderdeel van lidmaatschap van Elegant Themes

Monarch, gemaakt door Elegant Themes in 2014, werd al snel een van de meest populaire WordPress-plug-ins voor sociale media op de markt. En het is gemakkelijk te zien waarom.

Monarch is een gebruiksvriendelijke oplossing waarmee u prachtige knoppen voor het delen van sociale media kunt weergeven. Knoppen voor delen kunnen boven en onder de inhoud worden weergegeven, als een zwevende zijbalk of als een automatische pop-up, of ingebed in afbeeldingen en video’s, of in een fly-in-box die op de pagina schuift. Hier is een hele hoop live voorbeelden om te bekijken!

Elegante thema's Monarch Voorbeeldknoppen

Er worden meer dan 20 sociale-medianetwerken ondersteund en er zijn veel aanpassingsopties waarmee u kunt definiëren wanneer de pop-up- of fly-in-deelvakken worden weergegeven. U kunt bijvoorbeeld knoppen voor delen weergeven nadat een gebruiker een opmerking bij een artikel heeft achtergelaten of een artikel in uw winkel heeft gekocht, of nadat hij naar een bepaald punt op de pagina is gescrold.

Monarch maakt deel uit van het lidmaatschap van Elegant Themes. Hun lidmaatschap kost $ 87 per jaar, of een eenmalige vergoeding van $ 249. Als u zich aanmeldt, kunt u niet alleen Monarch downloaden, maar krijgt u ook toegang tot 87 premium WordPress-thema’s, hun e-mailoptie-plug-in Bloom en hun paginabuilder-plug-in Divi. Het is een fantastische prijs-kwaliteitverhouding.

Officiële website

2. Gemakkelijke Social Share-knoppen – $ 20

Easy Social Share-knoppen zijn sinds de lancering in 2013 voortdurend verfijnd. Dit hielp het de titel te behouden van de best verkochte plug-in voor sociale media op CodeCanyon, waar het wordt verkocht voor een betaalbare $ 20.

De plug-in ondersteunt meer dan 50 sociale medianetwerken en stelt u in staat om de deelknoppen automatisch in meer dan 30 posities weer te geven. Veel van de posities, zoals pop-ups, fly-ins en zwevende balken, kunnen worden geactiveerd door gebeurtenissen zoals de tijd die op de pagina is doorgebracht, het kopen van een item of het percentage van de pagina dat is gescrold.

Eenvoudige sociale deelknoppen voor WordPress

De plug-in is ‘Performance Approved’ door de caching WordPress plug-in WP Rocket review, die laat zien hoe goed het wordt beschouwd om te worden geoptimaliseerd en de prestaties van de website niet te beïnvloeden.

De veelzijdigheid van Easy Social Share-knoppen en het aantal mooie knoppen dat beschikbaar is voor gebruikers, maakt het een gemakkelijke oplossing om aan te bevelen.

Verkooppagina | Officiële website

3. Social Warfare – GRATIS / $ 29

Met de Social Warfare WordPress-plug-in van Warfare-plug-ins kunt u automatisch of handmatig grote en gewaagde knoppen voor het delen van sociale media in uw inhoud invoegen.

In de gratis versie worden zes sociale medianetwerken ondersteund: Facebook, Twitter, Google+, Pinterest, LinkedIn en StumbleUpon. Knoppen voor delen kunnen boven het inhoudsgebied, onder het inhoudsgebied of beide worden weergegeven.

De plug-in bevat een WordPress-widget ‘populaire berichten’ die artikelen met miniaturen weergeeft op basis van het aantal keren dat ze zijn gedeeld op sociale media.

Sociale oorlogsvoering

De pro-versie van Social Warfare voegt ondersteuning toe voor verschillende andere sociale medianetwerken, een punaise voor afbeeldingen en de mogelijkheid om aan te passen hoe uw inhoud wordt weergegeven met behulp van het Open Graph-protocol.

Een pro-licentie kost $ 29 voor één website, $ 89 voor maximaal vijf websites, $ 139 voor maximaal tien websites en $ 349 voor een onbeperkt aantal websites.

Gratis versie | Pro-versie

4. Jetpack – GRATIS

Als u op zoek bent naar een eenvoudige oplossing voor het delen van sociale media, kunt u de deelmodule in de Jetpack-plug-in van Automattic eens bekijken. Het heeft meer dan 5 miljoen actieve installaties, dus misschien heb je de plug-in al geactiveerd.

Met de deelmodule kunt u eenvoudige deelknoppen weergeven voor de meeste populaire sociale medianetwerken. U kunt ervoor kiezen om pictogrammen weer te geven met tekst, alleen pictogrammen of alleen tekst, of de officiële knoppen voor delen. Ik zou afraden om de officiële knoppen voor het delen van sociale media te selecteren, omdat dit uw pagina’s aanzienlijk vertraagt.

Jetpack-instellingen

Jetpack heeft weinig aanpassingsmogelijkheden, maar het integreert naadloos onder uw inhoud en ziet er goed uit onder artikelen (naar mijn mening).

Bovendien, als u links voor delen via alleen tekst weergeeft, voegt Jetpack geen extra gewicht toe aan uw pagina.

Officiële website | Plugin downloadpagina

5. Sociale mopshond – GRATIS / $ 29

Social Pug is een fantastisch uitziende oplossing voor sociale media waarmee u ronde, rechthoekige of ronde knoppen kunt weergeven.

De gratis versie van de plug-in ondersteunt vijf sociale medianetwerken: Facebook, Twitter, Google+, Pinterest en LinkedIn. Deze knoppen kunnen boven en onder uw inhoudsgebied worden weergegeven, of als een zwevende zijbalk aan de linker- of rechterkant van uw pagina.

Sociale pug

Een upgrade naar de pro-versie van Social Pug voegt 11 extra deelnetwerken toe, evenals opties zoals e-mail en afdrukken. Je kunt ook aanpassen wat wordt gedeeld door lezers, en de functie ‘Klik om te tweeten’ helpt je bij het maken van citeerbare en deelbare inhoud.

De pro-versie voegt ook een optie toe om knoppen voor delen weer te geven via een pop-up, die kan worden geactiveerd door een aantal verschillende evenementen. Er is ook een plakkerige sociale mediabalk voor mobiele gebruikers en ondersteuning voor Google Analytics en Bitly.

Een licentie voor de pro-versie kost $ 29 voor één website, $ 59 voor maximaal vijf websites en $ 129 voor een onbeperkt aantal websites.

Plugin downloadpagina | Officiële website

6. Swifty Bar – GRATIS

Als je iets anders wilt, kun je Swifty Bar overwegen.

De plug-in geeft onder aan de pagina’s een balk weer. De balk toont de berichtcategorie, de berichttitel, de berichtauteur en de geschatte tijd om het artikel te lezen. Deze schatting is gebaseerd op het aantal woorden per minuut dat u denkt dat bezoekers zullen lezen (de waarde kan worden aangepast in het instellingengebied).

Aan de rechterkant van de balk bevinden zich knoppen voor het delen van sociale media voor Twitter, Facebook, Google+, LinkedIn en Pinterest. Aan het einde zijn er ook postnavigatieknoppen waarmee bezoekers snel naar andere artikelen kunnen springen, wat bezoekers zou moeten aanmoedigen om langer op uw website te blijven.

De blauwe lijn bovenaan de Swifty Bar geeft de voortgang weer die de bezoeker op de pagina heeft gemaakt. Zo kunnen ze zien hoeveel van het artikel ze hebben gelezen.

Swifty Bar

Swifty Bar ziet er ook goed uit op mobiele apparaten, en in het instellingengebied kunt u de tekst wijzigen die in de bar wordt gebruikt, en de sociale medianetwerken die aan bezoekers worden aangeboden in- en uitschakelen.

Als u op zoek bent naar een lichtgewicht oplossing die bezoekers veel opties biedt, raad ik u aan deze te bekijken.

Plugin downloadpagina

7. Ultimate Social – $ 20

Verkrijgbaar bij CodeCanyon voor $ 20, Ultimate Social, voorheen bekend als Ultimate Social Deux, is een stijlvolle social media-oplossing met acht verschillende knopstijlen en opties voor kleuraanpassing.

Knoppen voor het delen van sociale media kunnen boven en onder de inhoud worden weergegeven. U kunt ook de knoppen voor delen aan de linkerkant van de pagina of bovenaan de pagina laten zweven.

U kunt ook knoppen integreren met shortcodes of WordPress-widgets. Een mobiele balk kan ook op mobiele apparaten worden weergegeven.

Ultieme sociale

Met ondersteuning voor meer dan 25 sociale medianetwerken, een heleboel stylingconfiguratie-opties en integratie met Google Analytics, is Ultimate Social er een die je moet bekijken.

Verkooppagina | Officiële website

8. Kiwi Social Share – GRATIS / $ 29

Kiwi Social Share is een interessante oplossing voor sociale media waarmee u de knoppen voor delen boven en onder de inhoud kunt weergeven, of als een zwevende balk aan de linkerkant, rechterkant of onderaan uw pagina.

De gratis versie van de plug-in ondersteunt Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest, Google+ en Flint.

Er zijn een paar verschillende knopvormen beschikbaar, maar het is niet de meest aanpasbare oplossing voor sociale media die vanuit ontwerpoogpunt beschikbaar is. De plug-in heeft Google Analytics-ondersteuning en beschikt over aangepaste metaboxen, klik om te tweeten, tweet geselecteerde tekst en een shortcode-manager.

Plug-in voor sociaal delen

Kiwi Social Share levert eigenlijk de meeste van zijn functies in de gratis versie van de plug-in, hoewel je met de pro-versie wel functies voor delen voor verschillende berichttypen kunt inschakelen. Het voegt ook ondersteuning toe voor Reddit, Email, Telegram, WhatsApp, Skype en Mix. Misschien nog belangrijker is dat het meer knopkleuren en aanpassingsopties voor knoppen toevoegt – iets dat vrij beperkt is in de gratis versie.

Een enkele licentie voor Kiwi Social Share Pro kost $ 29. Hun uitgebreide licentie van $ 79 staat gebruik op maximaal drie websites toe en geeft toegang tot alle Macho Themes WordPress-ontwerpen. De volledige lidmaatschapslicentie van $ 99 verwijdert de gebruiksbeperkingen van de website.

Plugin downloadpagina | Officiële website

9. Social Sharing door Danny – GRATIS

Als je iets lichtgewichts en eenvoudigs wilt, kijk dan eens naar Social Sharing door Danny. De plug-in kan basisknoppen voor het delen van sociale media weergeven aan het einde van berichten, pagina’s en media.

Het ondersteunt Twitter, Facebook, Google+ en LinkedIn en de pictogramgrootte kan worden ingesteld op 16 × 16 pixels, 32 × 32 pixels of 64 × 64 pixels. Icoon CSS en Javascript kunnen worden geladen en u kunt uw Twitter-gebruikersnaam definiëren, maar er zijn maar weinig opties.

Social Sharing door Danny

Social Sharing door Danny is de perfecte keuze voor iedereen die een eenvoudige oplossing voor het delen van sociale media wil die hun pagina’s niet vertraagt.

Plugin downloadpagina

10. Eenvoudige sociale knoppen – GRATIS / $ 19

De laatste oplossing voor het delen van sociale media in onze top tien lijst is Simple Social Buttons.

De plug-in ondersteunt meer dan een dozijn sociale medianetwerken. Knoppen kunnen boven en onder de inhoud worden weergegeven, en als een zwevende balk aan de zijkant van de pagina.

Er zijn verschillende ontwerpen voor knoppictogrammen beschikbaar en u kunt selecteren of knoppen worden weergegeven in categorieën, archieven, tagpagina’s en pagina’s met zoekresultaten. Je kunt ook filteren op berichttypen.

Eenvoudige sociale knoppen

De premiumversie van Simple Social Buttons voegt functionaliteit toe voor het weergeven van deelknoppen in pop-ups, in media en in fly-in-boxen. Er zijn ook opties voor kleuraanpassing beschikbaar.

Een licentie voor Social Share Buttons Pro kost $ 19 voor één website en $ 99 voor maximaal tien websites. De ontwikkelaarslicentie kost $ 199 en stelt u in staat de plug-in op zoveel websites als u wilt te gebruiken.

Plugin downloadpagina | Officiële website

Eervolle vermeldingen

Er zijn duizenden plug-ins voor het delen van sociale media beschikbaar voor WordPress. Veel van deze plug-ins zijn uit onze lijst verwijderd omdat ze verouderd waren of niet langer werden ondersteund, terwijl andere werden verwijderd toen we ze testten en fouten ontdekten.

Zoals je zou verwachten, maken veel goede oplossingen helaas om de een of andere reden niet de laatste snit als je een lijst van de beste tien samenstelt. In veel gevallen is dit bijvoorbeeld omdat de aangeboden functionaliteit vergelijkbaar was met een andere oplossing in onze top tien.

In een vorige versie van dit artikel hebben we Shareaholic, AddThis en MashShare opgenomen. Het zijn allemaal veelzijdige oplossingen voor sociale media en ik moedig je aan om ze te bekijken.

Enkele extra plug-ins om uit te checken (als – om welke reden dan ook – geen van de bovenstaande voldoet aan uw exacte behoeften):

  • Sassy Social Share
  • Share-knoppen voor sociale media & Pictogrammen voor sociaal delen
  • AddToAny Share-knoppen
  • Aangepaste Share-knoppen met zwevende zijbalk
  • Social Media Flying pictogrammen

Laatste gedachten

Als het gaat om het delen van sociale media, heeft iedereen verschillende opvattingen over wat goed is en wat niet. Om deze reden zou ik u willen aanmoedigen om een ​​paar van de hierboven genoemde opties te testen en, in het geval van premiumoplossingen, de demo’s van elk grondig te bekijken.

Kijk rond en let op waar u met de plug-in knoppen voor delen kunt weergeven in berichten en pagina’s, de beschikbare stijlen en de netwerken voor het delen van sociale media die zijn opgenomen. In het ideale geval wilt u een oplossing kiezen die uw voorkeursnetwerken ondersteunt, goed integreert met het ontwerp van uw website en de prestaties van uw website niet negatief beïnvloedt.

Jarenlang schakelde ik op mijn eigen blog tussen Jetpack en Social Sharing van Danny. Ik ben dol op de eenvoud en het minimalisme van deze plug-ins en het feit dat ze niet veel laadtijd toevoegen aan webpagina’s.

In de afgelopen paar jaar ben ik overgeschakeld tussen Easy Social Share-knoppen voor WordPress en de Monarch-plug-in van Elegant Theme, maar ik sta altijd open voor het idee om de instelling van de knop voor het delen van sociale media te veranderen wanneer er betere oplossingen komen – en dat zou jij ook moeten zijn.

Gebruik je een van deze? Wat is volgens jou het beste? Houd je niet van? Eventuele favorieten?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me