Alles in één SEO-pakket versus Yoast SEO – de twee beste WordPress SEO-plug-ins vergeleken!

WordPress aanbiedingen


SEO is met grote sprongen vooruit gegaan sinds ouderwetse tactieken zoals het vullen van zoekwoorden en het opbouwen van spamachtige links leidden tot de dominantie van zoekmachines. Hoewel de fijnere SEO-strategieën zijn veranderd, blijft er één onderliggende constante: een goede on-site optimalisatie is de solide basis waarop al uw SEO-inspanningen moeten worden gebouwd.

Gelukkig wordt de WordPress-kern geleverd met een aantal handige ingebouwde functionaliteiten voor het optimaliseren van uw site, inclusief metatags, nette en opgeruimde navigatielinks en geoptimaliseerde permalinks.

Als u uw website echter serieus bovenaan Google wilt plaatsen, wilt u vrijwel zeker iets meer. Zoals altijd is de beste strategie met WordPress om een ​​speciale plug-in te installeren met speciaal gebouwde functionaliteiten – in dit geval een plug-in voor zoekmachineoptimalisatie.

Met SEO net zo belangrijk als altijd, zijn er tal van SEO-plug-ins – dus welke moet je kiezen? Om deze vraag te beantwoorden, plaatsen we twee van de allerbeste (om nog maar te zwijgen van de meest populaire) SEO-plug-ins tegen elkaar: Yoast SEO (voorheen bekend als ‘WordPress SEO by Yoast’) versus All in One SEO Pack.

Om een ​​meer diepgaande discussie mogelijk te maken, bekijken we de functies van elke plug-in op vier gebieden, waaronder:

 • algemene instellingen en configuraties
 • on-page content analyse
 • sociale media
 • XML-sitemaps.

Ten eerste, Yoast.

Introductie van Yoast SEO

De naam Yoast staat synoniem voor SEO in de WordPress-gemeenschap. Het geesteskind van Joost de Valk, Yoast SEO, wordt gebruikt door meer dan een miljoen WordPress-gebruikers.

‘Yoast SEO’ is echter in 2008 begonnen als een SEO-zelfstudie. De SEO-wereld is sindsdien enorm vooruitgegaan, maar als je geïnteresseerd bent, is hier een vroege versie van het artikel (met dank aan Wayback Machine).

WordPress SEO door Yoast

De wereld zou de nu legendarische plug-in pas twee jaar later ontmoeten; het bereikte de officiële WordPress-repository in oktober 2010. Destijds stond het bekend als WordPress SEO door Yoast – of kortweg WordPress SEO.

Yoast SEO

In juli 2015 werd de plug-in omgedoopt tot Yoast SEO – een naam die tot op de dag van vandaag wordt gebruikt.

Yoast SEO is nu in het zesde jaar beschikbaar in 17 talen en is maar liefst 25 miljoen keer gedownload. Dit maakt Yoast SEO een van de beroemdste, populairste en meest gedownloade WordPress-plug-ins aller tijden.

Instellingen en configuraties

Na het installeren van Yoast SEO worden nieuwe gebruikers getrakteerd op een korte rondleiding door de plug-in. Met zoveel instellingen beschikbaar, is dit de gemakkelijkste manier om uw positie te vinden.

De overvloed aan instellingen van Yoast SEO is te vinden door naar SEO te navigeren > Algemeen, waar u tussen vijf tabbladen kunt schakelen. Het tabblad Webmastertools is bijzonder handig, zodat u uw website kunt integreren met vier integrale programma’s – met name Google en Bing, maar ook Alexa en Yandex.

Yoast SEO Algemene instellingen

Het is echter alleen wanneer je bij de titels komt & Metas-scherm dat je in de nitty-gritty krijgt. Door bijvoorbeeld tussen de tabbladen te schakelen, kunt u een titelsjabloon specificeren voor alle aspecten van uw WordPress-website: startpagina, berichten, pagina’s, aangepaste berichttypen, categorieën, tags en archiefpagina’s. U kunt ook kiezen of u standaard een bepaald berichttype niet wilt indexeren, een datum wilt weergeven in zoekmachinefragmenten of de Yoast SEO-metabox wilt inschakelen.

Yoast SEO Post-instellingen

Yoast SEO ondersteunt ook breadcrumbs, verborgen achter het scherm met geavanceerde instellingen. Breadcrumbs verbeteren de navigatie van bezoekers en geven zoekmachines een beter begrip van de structuur van uw site.

Inhoudsanalyse

Als het gaat om tools voor inhoudsanalyse, is Yoast SEO een van de, zo niet de, beste die er zijn.

U kunt de inhoudanalysator van Yoast vinden in een metabox direct onder de WordPress-teksteditor – op voorwaarde dat deze niet is uitgeschakeld.

De eerste belangrijke functie is de Snippet Editor. Hiermee kunt u bewerken – en een voorbeeld bekijken – hoe uw inhoud in de SERP’s wordt weergegeven. Het geeft u met name de mogelijkheid om uw SEO-titel aan te passen en uw metabeschrijving te herschrijven – beide spelen een belangrijke rol bij het vergroten van de CTR.

Yoast Snippet Editor

Vervolgens hebben we de belangrijkste attractie van Yoast SEO: de tool voor inhoudsanalyse. Om deze tool te gebruiken, voert u eenvoudig uw focuszoekwoord in (de zin waarvoor u hoopt te rangschikken in Google). Gebruikers van de gratis versie van de plug-in kunnen slechts één trefwoord invoeren.

Met uw zoekwoord gespecificeerd, zal Yoast SEO uw inhoud analyseren aan de hand van 12 SEO ‘best practices’. Bijvoorbeeld, zoekwoorddichtheid, leesbaarheid (met behulp van de Flesch Reading Ease-test) en het aantal uitgaande links worden allemaal in overweging genomen. Er wordt ook gekeken of uw zoekwoord wordt gebruikt in de SEO-titel, metabeschrijving en eerste alinea van uw inhoud.

Elke best practice wordt geanalyseerd met behulp van een handig scoresysteem voor ‘stoplicht’, zodat u gemakkelijk kunt zien welke gebieden u kunt verbeteren. Yoast SEO geeft ook een algehele inhoudsscore weer met hetzelfde verkeerslichtsysteem – uiteraard is het doel groen.

Yoast-inhoudsanalyse

Terwijl u voor uw publiek zou moeten schrijven, garandeert deze functionaliteit dat uw inhoud niet wegzakt in de SERP’s.

Sociale media

Yoast SEO wordt ook geleverd met enkele handige functies voor sociale media. Om te beginnen kun je Google de URL’s van acht populaire sociale netwerken vertellen door naar SEO te navigeren > Sociaal. Door te schakelen tussen tabbladen, kunt u uw website ook integreren met vier populaire tools voor sociale media: Facebook Open Graph, Twitter Cards, Pinterest Open Graph en verificatie van Google+ Publisher.

Yoast sociale instellingen

In de metabox voor inhoudsanalyse vindt u ook functies voor sociale media. Scrol onder de WordPress-teksteditor en blader vervolgens naar het tabblad Sociaal. Hier kunt u de manier aanpassen waarop uw inhoud op de sociale kanalen wordt weergegeven – u kunt de titel bewerken, een metabeschrijving schrijven en ook een aangepaste afbeelding uploaden. Er zijn aparte tabbladen voor Facebook en Twitter.

Yoast Social Media

XML-sitemaps

Voordat je goed kunt rangschikken – of helemaal niet kunt rangschikken! – uw inhoud moet worden geïndexeerd. Als de zoekmachines u niet indexeren, kan geen enkele hoeveelheid SEO u redden.

Gelukkig biedt Yoast SEO ingebouwde XML Sitemap-functionaliteit – en het is ook uitstekend. Schakel XML-sitemaps in door naar SEO te navigeren > XML-sitemap en vink het selectievakje aan.

Yoast XML Sitemaps

Met de Sitemap-functionaliteit geactiveerd, brengt Yoast SEO de zoekmachines op de hoogte telkens wanneer u nieuwe inhoud publiceert. Dit maakt het de snelste manier om nieuwe berichten geïndexeerd te krijgen. Uw afbeeldingen worden ook geïndexeerd, wat betekent dat u ook kunt verschijnen in Google Afbeeldingen zoeken.

Voor meer controle kunt u met Yoast SEO bepaalde berichttypen en taxonomieën uitsluiten, mocht u dat willen. U kunt er ook voor kiezen om individuele berichten uit te sluiten door de relevante bericht-ID’s in te voeren.

Yoast SEO Premium

In 2013 bracht Yoast Yoast SEO Premium uit, beschikbaar vanaf $ 69 voor een enkele site.

Yoast SEO Premium

Nadat je de epische functies en functionaliteiten van de gratis versie hebt verkend, vraag je je misschien af ​​waarom je mogelijk zou moeten upgraden naar Yoast SEO Premium.

De waarheid is dat het, wat betreft functionaliteiten, misschien niet nodig is.

Yoast SEO Premium biedt echter wel toegang tot het hooggekwalificeerde ondersteuningsteam. En aangezien meer dan de helft van alle vragen binnen 30 minuten is opgelost, zijn dit de beste mensen voor de klus.

Het is duidelijk dat Yoast met zo’n groot gebruikersbestand onmogelijk uitgebreide ondersteuning kan bieden voor de gratis plug-in. Daarom zou u Yoast SEO Premium in de eerste plaats als een premium ondersteuningsdienst kunnen beschouwen. Of u moet upgraden, hangt af van hoeveel u Yoast’s ondersteuning nodig heeft.

Om de deal zoeter te maken, bevat Yoast SEO Premium twee handige functionaliteiten:

 • Omleidingen – een snelle en gemakkelijke manier om 404-fouten op te lossen.
 • Meerdere focuszoekwoorden – de gratis plug-in ondersteunt slechts één focuszoekwoord.

Het bevat ook 13 video-tutorials, die u helpen om het meeste uit zowel de premium als gratis plug-ins te halen.

Yoast SEO-extensies

Yoast SEO biedt geweldige allround SEO-functionaliteit. Als u echter functies wilt die zijn afgestemd op de specifieke behoeften van uw website, overweeg dan om een ​​van de vier Yoast SEO-extensies aan te schaffen.

 • Video-SEO ($ 69) – zet je video’s bovenaan Google.
 • Lokale SEO ($ 69) – verbeter de vindbaarheid van uw bedrijf in lokale zoekopdrachten.
 • Nieuws-SEO ($ 69) – zorg ervoor dat uw website is geoptimaliseerd voor Google Nieuws.
 • WooCommerce SEO ($ 59) – krijg SEO-functionaliteit voor eCommerce-winkels.

Een bundel, inclusief Yoast SEO Premium en alle vier extensies, is beschikbaar voor $ 279 – wat neerkomt op besparingen van meer dan $ 50.

Introductie van All in One SEO Pack

De All in One SEO Pack-plug-in is de grote rivaal van Yoast SEO. De twee plug-ins domineren echt de markt van SEO-plug-ins, en beide zijn gelijk op elkaar afgestemd – tot het punt waarop het bijna onmogelijk is om er een te bespreken zonder vergelijkingen met de ander te trekken (zoals in dit bericht!).

Alles in één SEO-pakket

Het All in One SEO-pakket is gemaakt door de ontwikkelaars Michael Torbert en Steve Mortiboy en is in 2007 gelanceerd – drie jaar vóór Yoast SEO. Het maakt deel uit van de collectie van Semper Plugins.

De plug-in heeft meer dan een miljoen actieve installaties en in totaal 26 miljoen downloads tot nu toe, vergeleken met de 25 miljoen van Yoast.

Dit betekent dat All in One SEO Pack vaak deel uitmaakt van gesprekken over de meest populaire WordPress-plug-ins aller tijden. Het heeft ook de eer om tot op de dag van vandaag de meest gedownloade WordPress-plug-in ooit te zijn – hoewel als Yoast zijn snellere groeisnelheid kan behouden, het er naar uitziet om All in One ergens in 2016 toe te eigenen.

Instellingen en configuraties

In plaats van de instellingen over meerdere secties en tabbladen te verdelen, geeft All in One SEO Pack ze allemaal op één plaats weer – toegankelijk via All in One SEO > Algemene instellingen. Dit betekent dat alle configuraties op één scherm plaatsvinden.

Alles in één SEO Algemene instellingen

Met meer instellingen op één plek, kunnen configuraties intimiderend aanvoelen dan die van Yoast SEO. Om u echter te helpen, wordt elke optie geleverd met extra uitleg die kan worden in- of uitgeschakeld.

Door je een weg te banen door elke sectie, kun je:

 • bepalen hoe canonieke URL’s worden verwerkt
 • specificeer de titel en beschrijving van de homepage SEO
 • titelstijlen configureren voor elk berichttype
 • Google Webmaster Tools synchroniseren met uw website (ook Bing en Pinterest)
 • integreren Google+ en Google Analytics
 • stel standaard geen index en geen volginstellingen in voor elk berichttype.

Inhoudsanalyse

Alles in één SEO-pakket heeft een SEO-metabox, die direct onder de WordPress-teksteditor wordt weergegeven.

Vanaf hier kunt u een SEO-titel en metabeschrijving voor uw bericht schrijven, en het All in One SEO-pakket geeft weer hoe uw fragment in de zoekmachines kan verschijnen. Dit komt sterk overeen met wat je krijgt bij Yoast.

Alles in één SEO-fragmentgenerator

Het meest opvallende is echter dat het All in One SEO-pakket een tool voor inhoudsanalyse mist – misschien wel de meest herkenbare en populaire functie van Yoast.

Met All in One kun je echter een aangepaste canonieke URL configureren, zoekmachines vragen om geen index / geen post te volgen en deze ook uit je sitemap uitsluiten. Hierdoor heeft u meer controle over de technische details.

Nog een handige functie: met All in One kunt u SEO-titels en metabeschrijvingen in bulk bewerken vanuit het scherm All Posts. Niet helemaal de functie voor inhoudanalyse van Yoast, maar onmiskenbaar handig.

Sociale media

All in One SEO heeft een modulaire aanpak, zodat u alle ongewenste functies snel kunt uitschakelen. Social Meta is een van deze modules en kan worden geactiveerd via All in One SEO > Feature Manager.

Zodra het is geactiveerd, ziet u een nieuw menu-item van Social Meta, waar uw instellingen voor sociale media zijn geconfigureerd – nogmaals, allemaal op één scherm.

Alles in één SEO sociale instellingen

All in One SEO Pack heeft een uitgebreidere lijst met sociale instellingen dan Yoast. Elk veld heeft een volledige uitleg, wat u het vertrouwen geeft om uw website precies naar uw wens te configureren.

U kunt uw website koppelen aan een onbeperkt aantal sociale profielen, en u kunt Facebook Open Graph koppelen. Het gedeelte Open Graph van het instellingenscherm is bijzonder handig, omdat u standaard afbeeldingsbronnen en afmetingen voor sociale berichten kunt specificeren, zodat u volledige controle heeft over hoe uw site op Facebook wordt weergegeven. U kunt ook Twitter-kaarten configureren.

Alle Facebook Open Graph-instellingen kunnen echter ook post-by-post worden geconfigureerd met behulp van de SEO-metabox, via het tabblad Sociale instellingen. Nogmaals, er zijn tal van instellingen om mee te spelen – je kunt de titel / beschrijving aanpassen, een aangepaste afbeelding / video uploaden en de afmetingen van de afbeelding wijzigen. Met de metabox kunt u ook een Facebook-objecttype en Twitter-kaarttype specificeren.

Alles in één SEO Social Media

XML-sitemaps

All in One SEO Pack ondersteunt XML Sitemap-functionaliteit – deze module moet ook worden geactiveerd vanuit het Feature Manager-scherm. Nogmaals, dit zal resulteren in een nieuw menu-item: XML Sitemaps.

Zodra de module is geactiveerd, maakt het All in One SEO-pakket automatisch uw XML-sitemap aan. Zoals u inmiddels van All in One mag verwachten, zijn er echter tal van instellingen die u kunt aanpassen.

Alles in één SEO XML-sitemaps

Om te beginnen kunt u selecteren welke zoekmachines op de hoogte worden gesteld van sitemapupdates, of u kunt een meldingsfrequentie specificeren. Je hebt ook volledige controle over welke berichttypen en taxonomieën de sitemap maken – of, in het bijzonder, welke zijn uitgesloten.

Verderop in het scherm kunt u ook de prioriteiten en frequenties configureren voor uw startpagina, berichten en taxonomieën (Yoast ondersteunt deze functie niet). Prioriteiten vertellen de zoekmachines hoe belangrijk een bepaalde post / pagina is ten opzichte van andere interne pagina’s – met waarden van 0,0 tot 1,0. Frequenties laten hen weten hoe vaak een bericht / pagina naar verwachting zal veranderen – en dus hoe vaak elk moet worden gecrawld voor updates.

Alles in één SEO-prioriteiten en -frequenties

Andere mogelijkheden

Zoals we al hebben vermeld, heeft het All in One SEO-pakket een aantal modules die u kunt activeren / deactiveren. Naast modules voor sociale media en XML-sitemaps vindt u:

 • robot.txt-generator
 • prestatie-optimalisatie
 • instellingen importeren / exporteren
 • slechte botblokkering
 • robot.txt en .htaccess-editor.

Alles in één SEO Extra functies

Alles in één SEO Pack Pro

Een premium-versie van de plug-in, All in One SEO Pack Pro, is beschikbaar voor $ 79 – of, als je snel genoeg bent om te profiteren van de huidige promotie, $ 39.

Alles in één SEO Pack Pro

Het is de moeite waard erop te wijzen dat de licentie gebruik op een onbeperkt aantal websites toestaat. Vergelijk dit met Yoast, dat $ 69 kost voor eenmalig gebruik – tot $ 799 voor 100 sites.

In tegenstelling tot de op ondersteuning gerichte Yoast SEO Premium, verbetert All in One SEO Pack Pro de gratis versie met tal van krachtige functionaliteiten, met vaker toegevoegd. Dit bevat:

 • geavanceerde opties voor aangepaste berichttypen
 • categorie- en tagoptimalisatie
 • robot.txt-generator
 • front-end bewerking van .htaccess- en robot.txt-bestanden
 • controle van de No Index en No Follow metatags voor individuele berichten / pagina’s.

Ondersteuning is ook beschikbaar voor premium plugin-klanten – dit komt echter als een extra abonnement (abonnementen zijn beschikbaar voor $ 10 per maand, $ 35 per jaar of $ 49 per jaar).

Teleurstellend genoeg is een betaald abonnement vereist om plug-in-updates te ontvangen.

Het vonnis

Als het gaat om het kiezen van een winnaar, is het echt te dichtbij om te bellen. Beide zijn uitstekende plug-ins en beide keuzes zullen u waarschijnlijk uitzonderlijk goed van pas komen.

Over het algemeen krijgt Yoast SEO echter mijn stem, voornamelijk omdat het wordt geleverd met een aanzienlijk beter scala aan functies. De tool voor inhoudsanalyse is met name perfect voor iedereen die SEO-vriendelijke aanpassingen aan zijn berichten wil maken – een functie die helaas ontbreekt in het All in One SEO-pakket. Yoast komt onmiskenbaar ook in de nettere, opgeruimde en algeheel gebruiksvriendelijkere verpakking.

Dat gezegd hebbende, is All in One SEO Pack zonder twijfel een uitstekende plug-in met veel stevige supporters – bovendien biedt het op sommige gebieden een breder scala aan instellingen, die mensen met specialistische vereisten en / of een bijzonder geavanceerde grip van SEO kan prettig zijn.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me