Mitä WordPress-widgetit ovat ja kuinka saan uusia?

WordPress-tarjoukset


Koska WordPress on melko suoraviivainen alusta, uudet käyttäjät voivat yleensä selvittää perusteet melko nopeasti.

Jopa aloittelevin, teknisesti huonompi käyttäjä voi yleensä ymmärtää, että WordPress-sivuston rakentaminen vaatii teeman ja yleensä joitain laajennuksia. Tästä huolimatta WordPressissä on tiettyjä näkökohtia, jotka jättävät joskus monet uudet käyttäjät raaputtamaan päätään.

Yksi tällainen mysteeri on WordPress-widgetit.

Mikä maailmassa on WordPress-widget?

Luuletko, että tämä vastaus olisi yksinkertainen, koska käsitteellisesti se On helppo. Sen tosiasiallinen selittäminen maallikolla ei ole kuitenkaan niin helppoa kuin me kaikki haluaisimme. Jopa WordPress-Codex ei vaikuta selittävän helposti ymmärrettävällä tavalla.

Helpoin tapa sanoa, että a widget on sisältölohko (olipa kyse sitten tekstistä, kuvasta tai linkkiluettelosta tai luokista jne.) jotka voidaan helposti sijoittaa tietyille ennalta määritellyille alueille (ns. widgetisoidut alueet) verkkosivustollasi. Nämä widget-valmiit alueet sisältävät yleensä sivustosi sivupalkin, alatunnisteen, otsikon ja joskus jopa koko kotisivun.

Oletuksena WordPress-ydinohjelmisto sisältää useita erilaisia ​​widgettejä, joita voidaan käyttää näillä alueilla:

 • ‘Hae’ (näyttää hakukentän sivustollasi)
 • ’Viimeaikaiset’ Viestit (näyttää luettelon viimeisimmistä viesteistä)
 • ‘Viimeaikaiset kommentit’ (näyttää luettelon viimeisimmistä kommentteistasi)
 • ’Arkisto’ (näyttää luettelon linkkeistä aiempiin viesteihin)
 • Luokat- (näyttää luettelon viesteistä luokiteltuina)
 • ’Meta’ (näyttää luettelon kätevistä hallintalinkkeistä)
 • … Plus muutama lisää

WordPress-widgetit - näyttökuva

Et ole myöskään rajoittunut vain näihin widgetteihin yksin – mutta pääsen siihen myöhemmin.

Kuulostaa tarpeeksi helppolta, eikö niin? Joten miksi kaikki sekaannukset?

Miksi sekaannusta?

Kuten edellä mainitsin, WordPress on ladattu joukolla widgettejä, joita voit valita käyttää vai ei. Yksi syy siihen, että WordPress-widgetit ovat hieman hämmentäviä, niitä ei tarvita, jotta WordPress toimisi oikein – mutta heillä on joskus mukava saada.

Toinen tapa katsoa sitä on seuraava: Widgetit ovat tavallaan kuin liitteesi; meillä kaikilla on yksi, mutta emme kuole, jos emme tee. Samoin, vaikka WordPress tulee toimintoon widgetien käyttäminen, se toimii silti, jos et laita niitä käytettäväksi sivustossasi..

Mutta suurin syy, että he yleensä ovat hämmentäviä, johtuu tästä:

“Widgetit eivät ole laajennuksia, mutta jotkut laajennukset sisältävät widgetit.”

Hämmentävää, eikö niin?

Kuinka plugin ei voi olla widget, ja silti jotkut niistä ovat lähinnä sellaisia? Miksi et jaa asioita ja jotkut ovat nimeltään Plugins ja toiset nimeltään Widgetit, jotka voidaan ladata ja asentaa samalla tavalla? Eikö se tee kaiken helpommaksi?

No ei. Ja ymmärtämällä tämä seuraava kohta tekee asioista hieman helpompaa ymmärtää miksi.

Se on kaikki koodissa

Sekä sivustosi widgetit että widgetit alueet luodaan koodilla, kuten PHP ja JavaScript. Nämä koodit ovat samoja koodeja, joita (osittain) käytetään WordPress-teemojen ja laajennusten luomiseen.

Kuten aiemmin mainittiin, widgettejä ei tarvita WordPressin toimimiseen. Niitä ei myöskään vaadita, jotta teemat ja laajennukset toimisivat. Kehittäjä voi kuitenkin lisätä PHP- ja / tai JavaScript-koodinpätkät tiettyyn tiedostoon ja luoda widgetin lisätäkseen mukavan käyttökokemuksen tuotteitaan käyttäville..

On parempi, että se kaikki konsolidoidaan tällä tavoin kuin tarpeettomasti luoda uusi luokka widgetteille, jotka voidaan ladata ja asentaa sivustolle.

Mietitkö miksi? Tässä on esimerkki:

Oletetaan, että asennat uuden sosiaalisen jakamisen laajennuksen, kuten Monarch by Elegant Themes. Kun olet aktivoinut sen, huomaat, että Monarchille on uusi widget, jonka voit sijoittaa widgetisoidulle alueelle – hieno vaihtoehto saada.

Mutta jos plugins ja widgetit olivat erillinen, silloin se tarkoittaisi, että Monarchin kehittäjien olisi luotava kaksi erillistä tuotetta – yksi Plugin ja toinen Widget – luodakseen yhden kokonaisuuden ja tarjoamaan paremman kokonaistuotteen.

Se tarkoittaisi myös yhden aseman asentamisen sijaan sinun asentaa kaksi, jos haluat kyseisen lisäominaisuuden kyseisellä liitännällä. Viime kädessä se olisi vain enemmän työtä kaikille.

Koska joku voi luoda samantyyppistä koodia laajennuksen luomiseen kuin widgetin luomiseen, on järkevää vain yhdistää asiat. Joten vaikka jotkin laajennukset ja teemat lisäävät verkkosivustollesi widgettejä, joita voit käyttää, widgetit eivät ole jotain täysin erillistä laajennuksista, teemoista tai WordPressistä kokonaisuutena – ja myös syystä …

Pääasiassa vain WordPressin pitämiseksi yksinkertaisena.

Kuinka saan enemmän widgettejä?

On todennäköistä, että luettuasi tähän kohtaan viestissä olet jo tajunnut, että on olemassa pari tapa saada lisää widgettejä sivustollesi:

 1. Uuden teeman kautta
 2. Laajennuksen avulla

Ne ovat helppo tapa saada uusia widgettejä ja widgetisoituja alueita verkkosivustollesi.

Toinen vaihtoehto on koodata tiedostoihin uusi widget. Se voi kuitenkin olla monimutkaista, ellet ole kehittäjä tai tiedät tietäsi koodisi, kuten PHP. Koska PHP: n kanssa työskenteleminen ja uuden koodin lisääminen sivustoosi voi todella pilata teokset väärin tehtyinä, on parasta olla sekoittamatta asioita, ellet tiedä tarkalleen mitä teet.

Siksi ehdotan pitää kiinni toisesta yllä olevista kahdesta vaihtoehdosta.

Ainoa asia, jonka minun on syytä mainita, on se, että koska widgetit on integroitu joihinkin teemoihin ja laajennuksiin, laajennuksen deaktivointi tai vaihtaminen toiseen teemaan poistaa käyttämäsi widgetit, jotka oli liitetty niihin. Joten jos lopetat laajennuksen käytön tai vaihdat teemoja ja huomaat, että tietyt widgetit katoavat, tiedät nyt miksi.

Widget-pikavinkki

Jokaisen WordPress-asennuksen mukana tulee yksi widget, joka on hiukan erikoinen – “Teksti-widget”. Vaikka nimellä Teksti-widgetillä on aliarvioiva soittoääni, tämä widget voi tehdä muutakin kuin vain pitämään kappaleen tai kaksi.

Tämä widget pystyy kääntämään minkä tahansa HTML-tiedoston, jota haluat kirjoittaa siihen, mikä tarkoittaa, että voit käyttää sitä kuvien pitämiseen, napsautettavien linkkien luomiseen ja voit jopa saada sen toimimaan lyhytkoodien kanssa.

WordPress-tekstiwidget-esimerkki - näyttökuva

Etkö tiedä kuinka koodata HTML? Arvaa mitä: Ei hätää!

Tässä on nopea vinkki HTML-koodinpätkän luomiseen WordPressissä, vaikka et tiedä miten asia siihen liittyy:

 1. Luo uusi viesti WordPressin taustaohjelmaan
 2. Kirjoita sisältö, jonka haluat sijoittaa Teksti-widgettiin, postieditoriin ja muotoile sen maun mukaan
 3. Vaihda WordPressin Visual-editorista Teksti-editoriin käyttämällä yleisen viestinmuokkausalueen oikeassa yläkulmassa olevaa välilehteä
 4. Kopioi kaikki näkemäsi koodi tietokoneellesi
 5. Liitä koodi tekstiwidgettiisi ja paina Tallenna-painiketta

Viisi helppoa vaihetta ja olet luonut vähän jotain ylimääräistä sivustosi widget-alueelle!

Kääri se

Widgetit ovat yksinkertaisia ​​niin suunnittelussa kuin konseptissakin, ja niitä on silti yllättävän vaikea selittää yksinkertaisella tavalla. Hyviä uutisia on kuitenkin se, että kun unohdat, millaiset he ovat ja miten ne toimivat, et koskaan unohda!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map