Mitä eroa on WordPress.com- ja WordPress.org-sovelluksissa? – Yksinkertainen selitys videosta (YouTube Video)

Usko tai älä, WordPressillä on kaksi erilaista makua: WordPress.com ja WordPress.org. Tiedän – sekava! Vielä pahempaa, väärän valinnan tekeminen voi maksaa sinulle paljon aikaa ja vaivaa eteenpäin – jotain, jonka yrityksen omistajat eivät koskaan halua käsitellä! Niin, mitä eroa? Ja joka sopii sivustollesi?


Jos haluat vastata näihin – ja muihin – kysymyksiin, tutustu uuteen video-selitykseemme YouTube-kanavallamme.

Katso:

– (Huomaa: Videohyvitykset Topher DeRosialle – HeroPressin luojalle.)

Videon transkriptio

Hei, tämä on Topher WinningWP: lle. Tässä videossa aiomme keskustella vanhasta kysymyksestä: Mitä eroa on WordPress.com- ja WordPress.org-tiedostoilla? Ja mikä on sinulle parhaiten? Tämä on yllättävän yleinen kysymys, ja se on jotain, jonka yhteisömme tarvitsee selvittääkseen. Mutta siihen asti tutkin, voinko auttaa sinua selvittämään, mikä niistä sopii sinulle.

WordPress.com vs WordPress.org

Joten mikä ero on? Ja miksi sillä on merkitystä? Ensinnäkin WordPress.com ja WordPress.org palvelevat eri markkinoita. Heillä on täysin erilaiset tarkoitukset. Heillä on erilaiset kustannukset – ja tällä en tarkoita, että he tarjoavat saman asian kahdella eri hinnalla, heillä on erilaisia ​​asioita, jotka maksavat rahaa. Toisella puolella jokin voi olla ilmainen, kun taas toisella puolella se maksaa rahaa – ja päinvastainen voi olla totta muissa asioissa.

Niiden käyttömukavuus vaihtelee: WordPress.com on suunniteltu todella helpoksi käyttää, kun taas WordPress.org ei ole välttämättä suunniteltu sitä varten. Sen sijaan se on suunniteltu enemmän voimaa varten.

Ne tarjoavat erilaisia ​​palveluja. He molemmat tarjoavat asioita, joita toinen ei tarjoa, joten sinun tulisi katsoa molempia nähdäksesi kummalla on mitä etsit.

Mikä sopii sinulle?

Se on oikeastaan ​​aika yksinkertaista. WordPress.com on palvelu ja WordPress.org on työkalu. Joten .com on palvelu, jossa on hyvin pieni määrä itse tekemistä (sellainen kuin IKEA). .Com-palvelun avulla saat muutaman lomakkeen täytettäväksi, laitat nimesi ja blogin otsikon ja muut sellaiset, ja kymmenen minuuttia myöhemmin sinulla on blogi! Kun taas .org on hiukan enemmän kuin Home Depot, jossa he antavat mielellään kaikki haluamasi raaka-aineet, ja voit mennä kotiin ja rakentaa joko ihmeellisintä, mitä kukaan ei ole koskaan nähnyt, tai voit rakentaa jotain surullista. Toisin sanoen, Home Depot auttaa sinua oppimaan ja voit rakentaa jotain todella uskomattomia.

Laajentamalla tätä ajatusta hiukan enemmän, WordPress.com on palvelu, joka tarjoaa rajoitettuja asioita. Tässä esimerkissä se tekisi lopputaulukon. Voit maalata sen, voit leikata jalat hieman lyhyemmäksi, mutta päivän päätteeksi se on sama kaikille. .Org-palvelun avulla voit tehdä mitä tahansa – todella mitä tahansa. Se on erittäin, erittäin voimakas ja erittäin, erittäin joustava.

WordPress.com palveluna omistaa Automattic-niminen yritys. He tekevät liiketoimintaansa WordPressin ympärillä. Heillä ei ole WordPressiä, he käyttävät sitä vain työkaluna kuten sinäkin. He rakentavat asioita sen kanssa ja tarjoavat palveluita sen kanssa..

WordPress.org työkaluna tarjoaa itse WordPressin: avoimen lähdekoodin tuotteen. Koska se on avoimen lähdekoodin, se on vapaasti kaikkien ihmisten käytettävissä. Se ei ole vain vapaasti saatavilla, vaan itse omistat sen: Lisenssi sanoo, että jokainen ihminen maan päällä omistaa WordPressin.

WordPress.com on myös ylläpidetty alusta, mikä tarkoittaa, että he huolehtivat kaikesta puolestasi. Se on vähän kuin omistamalla talo talon sijasta: Sinun ei tarvitse leikata nurmikkoa, sinun ei tarvitse kastella kukkia, sinun ei tarvitse huolehtia katosta, mutta maalaat silti seinät. Taas .org on itsenäinen isäntä. Tämä tarkoittaa, että sinulla on oltava palvelin itse, ja voit tehdä muutoksia, ja voit tehdä enemmän kuin maalata seinät – voit tosiasiassa lyödä ne!

WordPress.com on kiinteä järjestelmä – viittasin tähän lopputaulukossa – ne tarjoavat rajoitetun määrän asioita. Nyt nuo asiat ovat hienoja ja ne ovat ihania, ja jos ne ovat mitä tarvitset, niin fantastisia! Mutta jos he eivät ole mitä tarvitset, et saa mitään muuta. Taas .org on täysin muokattavissa. Kun lataat WordPressin WordPress.org-sivustosta, voit tehdä sen kanssa mitä tahansa.

WordPress.com on taatusti toiminut, ja tarkoitan sillä, että blogiisi on valmis, ja voit käyttää sitä. Jos se menee alas, joku muu hyppää sen päälle uudestaan, kuten omistamalla huoneisto tai huoneisto. Jos putkisto katkesi, joku muu tulee ja korjaa sen. .Org-palvelun avulla voit täysin rikkoa sen, ja olet vastuussa sen korjaamisesta. Tai palkkaat jonkun. Kuten taas kodin omistaminen ja putkimiehen palkkaaminen.

WordPress-yhteisö

WordPress.com: lla on online-yhteisö sen ympärillä – ja haluaisin näyttää sen vähän. Kun olet kirjautunut sisään WordPress.com-sivustoon ja sinulla on tili, näet sivun, joka näyttää viestit muista blogeista, joita olet päättänyt seurata. Joten seuraan NASA: n Päivän kuvaa, Boing Boingia ja ThinkGeekiä, ja he voivat vapaasti seurata minua ja nähdä viestejäni. Ja ystäväni voivat seurata minua, ja voin seurata ystäviäni.

Saatat olla perehtynyt ajatukseen jättää kommentteja WordPress-sivustolle, kun olet kirjautunut WordPress.com-sivustoon. Kun olet jonkun muun sivustolla, sinun ei tarvitse kirjautua sisään kommentoidaksesi, ja et Sinun ei tarvitse täyttää kaikkia tietojasi. Koska olet jo kirjautunut järjestelmään, se tekee ihmisistä paljon, paljon helpompaa käydä toistensa sivuilla, jättää kommentteja ja muodostaa yhteisön.

Tuki

WordPress.org tarjoaa tukea WordPressin asentamiseen. Joten mainitsin, että jos katkaiset putkiston, saatat tarvita putkimiehen tulla korjaamaan sen, mutta WordPress.org -yhteisön toimintatapa on, että kaikki siellä olevat putkimiehet ovat valmiita antamaan sinulle ilmaista tukea. Katsotaanpa tätä.

Jos napsautat WordPress.org-sivustossa Tuki, siellä on osa foorumeita, dokumentaatiota ja käsikirja. Ja foorumit ovat täynnä muita kuin sinäkin ihmisiä, jotka ovat kokeneet kokemuksesi ja kertovat mielellään, kuinka korjaat sen ilmaiseksi. Se on aika upeaa!

Uutisvirta

WordPress.com -sivustolla on uutissyöte – ja käytän sanaa uutiset hiukan löysästi, koska se ei ole uutisia, vaan muiden ihmisten blogi-viestit, jotka ovat joskus uutisia, mutta joskus he ovat kissoja … Mutta haluaisin näyttää sen sinulle . Löydät linkin, jonka nimi on Discover, ja nämä ovat kuratoituja blogiviestejä. Joten Automatticilla on ihmisiä, jotka lukevat blogeja, löytävät haluamiasi asioita ja lähettävät heille tietäsi. Tämä on aika liukas, koska se auttaa säästää aikaa, koska et ole kaikkialla Internetissä etsimässä hyvää tavaraa ja yrittäessäsi seuloa kaikki roskat.

Dokumentointi

WordPress.org tarjoaa dokumentaatiota. Nyt .comilla on joitain ohjeita heidän palvelunsa käyttämisestä, mutta .orgilla on todella syvä dokumentaatio kaiken tekemisestä! Jos siirryt tutkimaan dokumentaatiota, siellä on kaikki nämä artikkelit WordPressin käytöstä ja vastaavista asioista, ja lisäksi on käsikirja, jossa on kappaleita WordPressin käytöstä. Se on samanlainen kuin e-kirjan saaminen Barnesilta & Noble, mutta ilmaiseksi – kaiken kirjoittanut aivan kuten ihmiset, ja joissain tapauksissa myös minun kirjoittama!

hinnoittelu

WordPress.com-palvelussa on ilmainen tuote. Voit maksaa jopa 24,92 dollaria kuukaudessa ja ostaa joitain lisäominaisuuksia – joitain ylimääräisiä teemoja, oma verkkotunnuksesi, sellaiset. Mutta on ehdottomasti ilmainen malli – ja se on hyvä. WordPress.org on täysin ilmainen. Ihmiset ansaitsevat miljoonia dollareita käyttämällä .orgia vapaasti saatavana työkaluna.

Mikä on sinulle?

Joten .com on paras tee-se-itse-bloggaajalle, toisin kuin kaikki muut – ja kaikkien muiden mielestä tarkoitan ihmisiä, jotka haluavat rakentaa verkkosivustoja, jotka haluavat ruuhkata, mukauttaa teemoja ja vaihtaa värejä, ja mitä? Jos haluat blogoida, WordPress.com on todennäköisesti sinulle. Jos haluat leikkiä Internetissä, WordPress.org on hieno!

Katsotaanpa joitain esimerkkejä ihmisistä, jotka voivat käyttää .com: joku, jolla ei ole verkko- tai HTML-taitoja (ja jos et tiedä mikä HTML on, tämä on sinulle); joku rajoitetun budjetin kanssa – et halua käyttää tonnia rahaa supernopean palvelimen hankkimiseen tai maksamaan kehittäjälle rakentaa jotain mukautettua, haluat vain blogin. Kertaluonteinen tapahtuma on hyvä .com: Myytävänä oleva auto, häät, iso vuosipäivä, perheenyhdistäminen, sellainen asia. Jotain, joka tulee tottumaan kerran, eikä kenenkään koskaan tule takaisin, ja voit heittää sen pois. Joku tarvitsee nopeaa ratkaisua – WordPress.com on erittäin nopea, ja voit luoda blogin muutamassa minuutissa.

Paikallinen taiteilija tai muusikko – WordPress.com tarjoaa melko paljon kiintolevytilaa, joten se on erinomainen musiikin ja videon lataamiseen. Ja sitten .com on hieno jokaiselle, jolla on jotain sanottavaa, varsinkin jos kyseiselle henkilölle on tärkeää, mitä hänellä on sanottavaa, toisin kuin rakentaa jotain hienoa Internetissä..

Joten kuka voisi käyttää WordPress.org-sivua? Pieni yritys, jolla on verkkosivuston budjetti, bloggaajat, joilla on kaupallistettua sisältöä – ja tämä tarkoittaa yleensä sponsoreiden tai mainosten saamista, koska et voi tehdä sitä WordPress.com-sivustossa. Kustantajat, jotka tarvitsevat paljon hallintaa sivustonsa ulkoasusta ja haluavat omistaa sisällön. Vähittäiskauppayritykset, koska WordPressillä on saatavana todella erinomaisia ​​verkkokaupan työkaluja, etkä voi käyttää niitä .com: lla. Verkkokaupan tekeminen edellyttää, että sinulla on omat asetukset .org-sivuston WordPress-ohjelmistolla.

Voittoa tavoittelemattomat järjestöt ja kirkot samanlaisesta syystä – WordPressillä on käytettävissä todella erinomaisia ​​lahjoitusjärjestelmiä, ja ne eivät toimi .com-palvelussa. Kuka tahansa harjoittaa mitä tahansa yritystä verkossa – WordPress.com-sivustolla on käyttösopimus, joka sinun on allekirjoitettava sanoaksesi, kuinka aiot käyttää sivustoasi. Toisinaan yritys ei halua osallistua minkäänlaisiin sopimus, vaikka se olisi hieno sopimus. Usein yritykset eivät halua olla tekemisissä toisen sopimuksen kanssa, joten he päättävät vain perustaa oman sivuston WordPressillä, jonka he latasivat .org-sivustosta..

Ja viimeiseksi, kuka tahansa, joka tarvitsee mukautetun ratkaisun. Jos tarvitset vain jotain erilaista, jotain, joka ei ole blogia, WordPressin hankkiminen .org-sivustosta on sinulle.

Viimeinen yhteenveto: WordPress.com on tarkoitettu ihmisille, jotka eivät ole teknisiä, eivät halua olla teknisiä, vaan haluavat vain julkaista juttuja Internetissä. Ja WordPress.org on tarkoitettu ihmisille, joilla on tarkempia tarpeita tai jotka saattavat haluta rakentaa asioita Internetiin, jotka haluavat oppia tai tehdä liiketoimintaa ja ottaa lahjoituksia.

Kiitos kuuntelusta ja toivon, että auttoin sinua päättämään, mitä käyttää: WordPress.com tai WordPress.org.

Näytä lisää videoita …

Kaikki selvästi eroista WordPress.com ja WordPress.org? ajatuksia?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me