WP Super Cache, W3 Total Cache ose WP Rocket – Cili është plugin më i mirë i fshehur në WordPress?

Marrëveshjet me WordPress


Kur bëhet fjalë për përshpejtimin e faqes suaj të WordPress, përdorimi i një shtojcë të mirë mbajtëse të WordPress është një nga këshillat më të njohura që do të shihni.

Inshtë pothuajse çdo këshillë e shkruar në këtë temë – dhe për një arsye të mirë. Një shtojcë e memorimit të fshehtë si WP Super Cache, W3 Total Cache ose WP Rocket, tre nga më të njohurit – dhe me siguri më të mirët – pothuajse gjithmonë do të bëjnë një ndryshim të madh, veçanërisht në mbajtjen e lirë të WordPress.

Sidoqoftë, me siguri keni pyetje… pyetje të tilla si:

 • A duhet të paguaj për një shtojcë premium caching, apo janë shtojcë falas për memorje nga WordPress.org po aq mirë?
 • Sa ndikim i madh ka në të vërtetë caching?
 • Mund caching të bëjë faqet e pritura në pritje të lirë të përbashkët të WordPress (si Bluehost aq shpejt sa faqet e pritura në hostprimin e menaxhuar me shumë më të çmuar të WordPress (siç është WP Engine?

Në këtë post, unë do të përpiqem t’i përgjigjem të gjitha këtyre pyetjeve (dhe më shumë) me të dhëna të vërteta të testimit duke testuar tre shtojcat e përmendura më lart të përmendura (plus një sit ‘kontrolli’ që nuk ka asnjë caching) dhe dy hoste të ndryshëm, përkatësisht Bluehost dhe WP Engine.

Unë do t’ju marr përmes të dhënave të testit të performancës për secilin shtojcë, atëherë do t’ju ndihmoj t’i kuptoni të gjitha në fund të postimit.

Shënim anësor: Shikoni këtë postim nëse nuk jeni të sigurt se çfarë është caching.

WP Super Cache vs W3 Total Cache vs WP Rocket: Ifarë po krahasoj

Në këtë post, unë do të krahasoj tre shtojcat më të njohura të caching WordPress:

 • WP Super Cachefalas – një ofertë e thjeshtë nga Automattic (e njëjta kompani prapa WordPress.com. ’Shtë aktive në më shumë se dy milion site WordPress dhe ofron një qasje miqësore për fillestarët për caching.
 • W3 Total Cachefalas – ky është shtesa më fleksibile (dhe e ndërlikuar) e memorjes WordPress që do të gjeni. Ndërsa vendosja e tij mund të jetë pak e tronditur, kjo ju jep mijëra opsione të holla-gritty për të kontrolluar se si funksionon caching në faqen tuaj.
 • Rocket WP – 49 dollarë plus – opsioni i vetëm premium në këtë listë, WP Rocket justifikon çmimin e tij me një ndërfaqe miqësore për përdoruesin dhe shumë karakteristika të performancës jo-caching, të tilla si minifikimi, optimizimi i bazës së të dhënave, ngarkimi dembel dhe më shumë. Mësoni më shumë në rishikimin tonë WP Rocket.

Përtej kësaj, do të krahasoj gjithashtu dy hoste të ndryshëm:

 • Bluehost – 4,95 dollarë të lirë Plus plan i përbashkët – ku do të përdor prizat e ruajtjes. Unë jam në qendrën e të dhënave në SHBA, e cila ndodhet Utah.
 • Motori WP – më e lirë Startup plan – ku do të përdor caching të integruar të WP Engine. Unë jam gjithashtu në qendrën e të dhënave në SHBA, për të cilën ekipi mbështetës i WP Engine më kanë thënë se është në Karolinën e Jugut (posaçërisht, Google us-east1).

Ideja themelore e kësaj krahasimi të fundit është t’ju ndihmojë të kuptoni nëse përdorni një plugin të mirë memorie në mbajtjen e lirë të WordPress (Bluehost) mund t’ju afrojë në kohën e ngarkesës së faqeve të një hosti të menaxhuar me cilësi të WordPress (WP Engine).

Pra, në total, do të shihni pesë grupe të të dhënave:

 1. Bluehost pa caching për të vepruar si një “kontroll”
 2. WP Super Cache në Bluehost
 3. W3 Total Cache në Bluehost
 4. Rocket WP në Bluehost
 5. WP Engine me memorjen e tij të integruar në nivelin e serverit – pa asnjë plugin

Më në fund, për t’u siguruar që kjo përafron një situatë “në botën reale”, unë do të përdor një faqe të plotë demo Avada. Avada është një nga temat më të njohura në ekzistencë, dhe faqet demo të Avada përfshijnë shumë imazhe dhe elementë të tjerë ‘të rëndë’, të cilat duhet të krijojnë një mjedis testimi që imiton një faqe tipike WordPress në jetën reale..

Për çdo situatë, unë do të:

 • Drejtoni katër teste në GTmetrix dhe merrni rezultatin mesatar. Unë jam duke përdorur GTmetrix Dallas, TX vendndodhjen e provës, dhe unë do ta bëj këtë dy ditë të ndara (pra tetë teste gjithsej për secilën konfigurim).
 • Përdorni Load Impact për të simuluar 50 vizitorë gjatë pesë minutave për të parë se si çdo situatë performon nën shkallë. Do të përdor Load Impact Ashburn, VA vendndodhja e provës (AKA Washington, DC).

Në rregull, me gjithë këtë shpjegim jashtë rrugës, le t’i futim të dhënat!

1. Kontrolli: Vendi Themelor në Bluehost pa Caching

Për të krijuar sitin themelor, instalova Avada dhe importova faqen e plotë demo të pavarur Freelancer (përfshirë të gjithë përmbajtjen dhe widget-et).

Ja se si duket faqja (ka edhe shumë përmbajtje më të vogla):

Uebfaqja e provës

Prettyshtë goxha me peshë, me:

 • shumë imazhe
 • paralaks
 • sportelet e animuar
 • një formë kontakti
 • etj.

– për ata që janë të interesuar, këtu është e gjithë fotografia e faqes në faqen kryesore.

Në thelb, është e ngjashme me një sit të vërtetë kur bëhet fjalë për sasinë e “sendeve” që po ndodhin. Përtej kësaj, unë instalova disa shtojca të tjera të zakonshme, të tilla si SEO Yoast.

Më në fund, është e rëndësishme të theksohet se, ndërsa Bluehost vjen me zgjidhjen e vet për ruajtje në pult, Unë e fikja për këto prova. Kështu ka ruajtje zero duke vazhduar.

Së pari, e drejtova përmes GTmetrix tetë herë në dy ditë të ndara:

Dita 1:

mesatareTesti 1Testi 2Testi 3Test 4
3.58 s3.7 s2.8 s2.7 s5.1 s

Dita 2:

mesatareTesti 5Testi 6Test 7Testi 8
3.83 s3.6 s2.1 s5.3 s4.3 s

Kjo e vë mesataren e përgjithshme në 3.7 sekonda në të gjitha tetë provat.

Tjetra, unë e drejtova atë përmes ndikimit të ngarkesës (analiza më poshtë):

Nuk ka provë Ndikimi i ndikimit të ngarkesës Bluehost

Ju mund të shihni që, ndërsa numri i vizitorëve aktiv rritet (linja blu), kohët e ngarkesës së faqeve kërcejnë shumë (linjë jeshile) dhe kanë pikëza të mëdha afër fundit (duke shkuar edhe më shumë se dhjetë sekonda). Rrëshqitjet më të mëdha të trafikut fillojnë rreth kohës kur ka 40 vizitorë aktivë, dhe vazhdojnë deri në fund.

Në thelb, kjo po ju thotë se, ndërsa plani i lirë i përbashkët i Bluehost mund të ngarkojë faqen tuaj në një mesatare prej 3.7 sekondash për një vizitor i vetëm, ka probleme që të ngarkoni faqen tuaj që shpejt nëse ka 40 persona plus duke vizituar faqen tuaj në të njëjtën kohë. Nëse keni një sit me trafik të lartë, kjo do të thotë që koha e ngarkesës së faqes tuaj mund të jetë e çrregullt në një situatë të botës reale.

Përtej kohërave të papërpunuara të ngarkesës së faqeve, shtojcat e caching mund të ndihmojnë gjithashtu në shkallëzimin e faqes tuaj, kështu që do të jetë interesante të shikoni nëse plugins caching mund të lehtësojnë tabelën e Ndikimit të Ndikimit për Bluehost.

2. WP Super Cache në Bluehost

WP Super Cache është një shtojcë super e thjeshtë e memorimit nga folks në Automattic. Nëse dëshironi, thjesht mund të instaloni dhe aktivizoni plugin, zgjidhni një kuti radio dhe e quajti atë një ditë:

Cilësimet themelore të WP Super Cache

Në fakt, kjo është pothuajse aq shumë sa kam konfiguruar sitin tim të testimit. Ndërsa WP Super Cache nuk merret me disa gjëra të tjera, unë vetëm i aktivizova cilësimet e shënuara “Rekomanduar”:

Cilësimet e avancuara të WP Super Cache

Në përgjithësi, nëse doni diçka që është e thjeshtë dhe falas, WP Super Cache është një opsion yjor. Ja se si performoi në teste…

Dita 1:

mesatareTesti 1Testi 2Testi 3Test 4
1.75 s2.0 s1.5 s2.0 s1.5 s

Dita 2:

mesatareTesti 5Testi 6Test 7Testi 8
1.98 s1.5 s1.4 s2.3 s2.7 s

Kjo i jep WP Super Cache mesatare të përgjithshme 1.86 sekonda, që është rreth një ulje prej 50% nga testi pa ruajtje. Ne mund të konfirmojmë që vërtetimi i faqeve funksionon vërtet!

Fatkeqësisht, WP Super Cache nuk ishte në gjendje të ndryshonte të njëjtin model në Load Impact. Ju mund të shihni që kohët e ngarkesës së faqeve janë mjaft të qëndrueshme derisa të jenë aktivë 40 visitors vizitorë. Pastaj ata hidhen mbi dhjetë sekonda përsëri:

Testi i ndikimit të ngarkesës super cache WP

3. W3 Total Cache në Bluehost

Siç e përmenda edhe më parë, W3 Total Cache është shtojca më fleksibile e caching në këtë listë – por edhe më e ndërlikuara.

Përtej hedhjes së tonave me terma të ndryshëm tek ju – cache bazës së të dhënave, cache opcode dhe kështu me radhë – çdo lloj caching gjithashtu merr zonën e vet të detajuar të cilësimeve:

W3 Gjithsej cilësimet e cache

Kjo është një largim i madh nga WP Super Cache, ku mund të klikoni thjesht një buton dhe ta quajni atë një ditë.

Për këtë provë, unë mundësova caching dhe minifikimin e faqeve, por asgjë tjetër. Unë besoj se kjo është konfigurimi më i thjeshtë, më i arritshëm për shumicën e vendeve në WordPress, por është gjithashtu e rëndësishme të theksohet se ky test nuk përfshin çdo veçori të vetme në W3 Total Cache, kështu që ju mund të jeni në gjendje të merrni një nxitje më të madhe të performancës nëse luani me cilësimet e saj.

Ja se si performoi W3 Total Cache…

Dita 1:

mesatareTesti 1Testi 2Testi 3Test 4
2.23 s2.6 s2.3 s1.4 s2.6 s

Dita 2:

mesatareTesti 5Testi 6Test 7Testi 8
2.38 s2.4 s2.4 s2.4 s2.3 s

Në përgjithësi, kjo i jep mesatares W3 Total Cache 2.30 sekonda.

Dhe kur e ekzekutova atë përmes ngarkesës së ndikimit, mora të njëjtat herë dhjetë plus të dytë të ngarkesës rreth shënimit të 40 vizitorëve (për ndonjë arsye, Load Impact ndryshoi ngjyrat në këtë grafik. E gjelbra është vizitorë aktivë dhe blu është koha e ngarkesës):

W3 Testi i përgjithshëm i ndikimit të ngarkesës në cache

4. Rocket WP në Bluehost

Më në fund, le të hedhim një vështrim në WP Rocket, i cili është i vetmi shtojcë premium caching në këtë listë.

WP Rocket ka procesin e konfigurimit absolut më të thjeshtë kur bëhet fjalë për caching faqe. Sapo të aktivizoni shtojcën, automatikisht fillon të përdorni caching faqe! Ju nuk do të duhet as të klikoni një buton ashtu siç bëni me WP Super Cache (Unë bëj shaka – të dy janë super të lehtë për t’u përdorur).

Cilësimet e WP Rocket

Përtej kësaj, një arsye tjetër për të konsideruar pagimin e WP Rocket është të gjitha karakteristikat e tjera të performancës që ofron. Përveç caching-faqesh, ju merrni shumë më shumë ndryshime të dobishme, të tilla si:

 • minifikim dhe bashkim për skedarët HTML / CSS / JS
 • ngarkim dembel për imazhe dhe video
 • Kompresimi GZIP
 • optimizimi i bazës së të dhënave
 • shtyni ngarkimin JavaScript
 • Prefetching DNS.

Për ta bërë këtë një krahasim të drejtë, unë do të bëj testet vetëm me aktivizimin e minifikimit (siç bëra me W3 Total Cache). Përtej kësaj, WP Rocket automatikisht aplikon kompresimin GZIP dhe caching të shfletuesit pas aktivizimit.

Ja se si WP Rocket performoi në GTmetrix me vetëm përmirësimet e paracaktuar dhe veçorinë e minifikimit:

Dita 1:

mesatareTesti 1Testi 2Testi 3Test 4
1.55 s1.8 s1.6 s1.5 s1.3 s

Dita 2:

mesatareTesti 5Testi 6Test 7Testi 8
1.87 s1.7 s1.6 s2.3 s1.9 s

Kjo na jep mesatarisht 1.71 sekonda për Rocket WP.

Ashtu si me të tjerët, ju ende mund të shihni të njëjtën nxitje në Load Impact. Dhimbja e dytë dhjetë plus ka ndodhur pak më vonë këtë herë, në 43 vizitorë aktivë. Sidoqoftë, nuk jam i sigurt nëse kjo është mjaft domethënëse për të nxjerrë ndonjë përfundim në lidhje me WP Rocket:

Testi i ndikimit të ngarkesave me raketa WP

Përsëri, Load Impact ndryshoi ngjyrat e grafikut për disa arsye – jeshilja është vizitorë aktive.

5. Motori WP me sistemin e tyre të nivelit të serverit EverCache

Më në fund, le të shtojmë një këndvështrim tjetër duke parë sesi këto shtojca mbajtëse të mbajtjes (në një host të lirë të Bluehost) grumbullohen me një host të WordPress të menaxhuar me çmim – WP Engine. Shikoni shqyrtimin tonë të WP Engine për të mësuar më shumë rreth veçorive të tyre.

Mund të afroheni me performancën e WP Engine vetëm duke përdorur shtojcën më të mirë të memorimit të WordPress në faqen tuaj? Le ta zbulojmë!

Shtë e rëndësishme të theksohet se WP Engine përfshin caching faqe dhe caching të objekteve në një nivel serveri (përmes sistemit të tyre EverCache). Kështu që, edhe pse unë nuk kam instaluar një shtesë plug-in për memorje në WP Engine, faqja ime e provës WP Engine ende po përfiton nga caching.

Dita 1:

mesatareTesti 1Testi 2Testi 3Test 4
1.18 s1.2 s1.1 s1.2 s1.2 s

Dita 2:

mesatareTesti 5Testi 6Test 7Testi 8
1.65 s1.2 s1.8 s2.3 s1.3 s

Kjo i jep WP Engine një mesatare prej 1.41 sekonda.

Dhe ku do të shihni një ndryshim edhe më të madh është në provën Load Impact. Kohët e ngarkesës ishin të ngurta (midis 300 dhe 400 ms) për të 50 vizitorët:

Testi i ndikimit të ngarkesës së motorit WP

Ky është një kontrast i madh me Bluehost, ku kohët e ngarkesës filluan të hidheshin mbi dhjetë sekonda rreth markës 40 vizitorësh.

Kështu që, nëse keni një sit të trafikut të lartë, nuk ka asnjë krahasim midis WP Engine dhe planeve të lira të përbashkëta të Bluehost.

Vendosja e të dhënave së bashku dhe nxjerrja e përfundimeve

Për t’ju ndihmuar të shihni se si krahasohen gjithçka, këtu është koha mesatare e ngarkesës GTmetrix për secilën situatë provë (mbani mend, kjo është mesatarja nga tetë teste të ndara në dy ditë të ndara):

Asnjë CachingWP Super CacheW3 Total CacheRaketë WPMotori WP
3.70 s1.86 s2.30 s1.71 s1.41 s

Së pari, ekzistojnë dy përfundime të dukshme:

 1. Caching faqe me të vërtetë ka një ndryshim të madh të performancës – veçanërisht në një host të përbashkët të lirë siç është Bluehost. Ju mund të shihni zvogëlime prej më shumë se 50% vetëm duke instaluar një prizë ruajtjeje.
 2. Caching ende nuk do ta bëjë pritjen tënde prej $ 3,50 në muaj të duket si një pritje prej 35 $ në muaj. Ndërsa kohët e ngarkesës GTmetrix afrohen, ndryshimi më i madh është në provën Load Impact.

Pastaj ekzistojnë vetë shtojcat e ruajtjes …

Sipas testimit tim, WP Rocket ofroi përmirësimet më të mira me një mesatare prej 1.71 sekonda (edhe pa mundësuar përmirësime të tjera të performancës, siç është ngarkimi me dembel). Sidoqoftë, WP Super Cache kishte të drejtë në bishtin e saj 1.86 sekonda.

Pra, a paguan 49 dollarë për WP Rocket ia vlen? Epo, mund të jetë për ju, veçanërisht sepse WP Rocket gjithashtu e bën të lehtë zbatimin e ndryshimeve të tjera të performancës.

Sidoqoftë, sigurisht që nuk keni nevojë të paguani për WP Rocket vetëm për të shpejtuar faqen tuaj – dhe prapë mund të merrni një përmirësim të dukshëm në kohën e ngarkesës së faqes së faqes tuaj vetëm duke përdorur shtojcat falas në WordPress.org (siç është WP Super Cache ).

Sa për W3 Total Cache, kjo është paksa e ndërlikuar sepse nuk e kam patur domosdoshmërisht shtojcën të funksionojë me speed shpejtësi të plotë ’. Kjo do të thotë, kam aktivizuar vetëm caching dhe minifikimin e faqeve, ndërsa W3 Total Cache ofron shumë metoda të tjera të caching.

Por unë mendoj se kjo është një pikë …

Nëse jeni një përdorues mesatar, mund të jetë e vështirë të dini cilat tipare W3 Total Cache ju duhen, dhe cilat nuk i përdorni. Për më tepër, pagesa e prapambetjes nuk do të vlejë as për ju kur merrni parasysh se si shtojcat e tjera, më të thjeshta mund të bëjnë përmirësime të mëdha.

Kështu që ndërsa unë nuk dua të shkruaj tërësisht W3 Total Cache për të gjitha situatat, unë mendoj se do të jeni më mirë me një tjetër plugin caching, përveç nëse tashmë e dini rrugën tuaj për teknika të tilla si caching i objektit dhe caching i bazës së të dhënave.

Në fund…

Nëse keni një hapësirë ​​në buxhetin tuaj dhe dëshironi më të mirën nga më të mirët, shkoni për WP Rocket (ose thjesht azhurnoni hostin tuaj në WP Engine, sepse ky ishte opsioni i përgjithshëm më i mirë). Dhe nëse doni diçka 100% falas që do t’ju tërheq pothuajse në të njëjtin vend, zgjidhni WP Super Cache.

Përdorni / përdorni një nga këto shtojcat e ruajtjes? mendime?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me